EDICTO sobre publicación de la 12.ª convocatoria de la concesión de galardones del Memorial Àlex Seglers, correspondiente al año 2024 (exp. MMH/2024/2).

Per Decret núm. 8483/2024, de data 27 de maig, la Regidora de Salut i Gestió de Plagues, Drets Civils i Joventut, s'aprovà la convocatòria de la dotzena edició del Memorial Àlex Seglers per l'any 2024

El text íntegre de la convocatòria es pot consultar a la Base de dades nacional de subvencions: http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index i al tauler d'anuncis de l'Ajuntament de Sabadell: https://seua.sabadell.cat/seuelectronica/p/detallSubv_cat.asp?Subtipus=CS&cod=2024BSNC00001&NomXML=Subvencions2024.xml

 

 

CONVOCATÒRIA DE LA DOTZENA EDICIÓ DEL MEMORIAL ÀLEX SEGLERS - ANY 2024 - AJUNTAMENT DE SABADELL

 

Bases reguladores

Les bases especifiques reguladores per a l'atorgament de guardons del Memorial Àlex Seglers aprovades pel Ple de l'Ajuntament de 26 de febrer de 2024 i publicades al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona en data 12 de març de 2024.

https://seua.sabadell.cat/seuelectronica/p/detallSubv_cat.asp?Subtipus=CS&cod=2024BSNC00001&NomXML=Subvencions2024.xml

 

Objecte

El Memorial Àlex Seglers té per objecte atorgar, mitjançant concurrència competitiva, un reconeixement a la tasca feta per persones individuals, entitats i/o institucions en la promoció de la valors que sustentin la convivència a Catalunya i que prenguin com a base comuna el respecte a la diversitat de cultures, de creences, que contribueixin al diàleg entre persones de diverses creences i per a la defensa dels drets humans i dels valors del món contemporani.

Les finalitats perseguides pels programes, persones, entitats i/o institucions que es presentin a l'atorgament del reconeixement s'hauran d'ajustar a les línies de treball següents:

- De convivència i cohesió social, així com a favor dels valors fonamentals següents: equitat, esforç, respecte, amor, optimisme, confiança, austeritat, llibertat, responsabilitat i hospitalitat.

- De foment del diàleg entre diferents opcions de posicions religioses i de pensament.

- De defensa dels drets humans, en especial dels drets de les persones més vulnerables.

- De laïcitat com a respecte a la diversitat d'opcions religioses i de pensament i als seus valors.

- De formulació d'un horitzó civil comú, fonamentat en els principis democràtics compartits.

- De compromís social vers la millora de la nostra societat des d'una perspectiva ètica.

 

Beneficiaris

El Memorial Àlex Seglers podrà anar referit a persones, entitats i/o institucions que hagin destacat en alguna de les finalitats esmentades en l'apartat 2 de les bases reguladores, en l'àmbit de Catalunya, ja sigui per la seva trajectòria o bé per actuacions i obres concretes.

Els participants hauran d'estar al corrent en el compliment de les seves obligacions fiscals amb l'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat, així com de les seves obligacions amb la Seguretat Social i no incórrer en cap de les circumstàncies que impossibiliten obtenir la condició de beneficiari de subvencions, de conformitat amb l'article 13 de la Llei 38/2003, de subvencions.

 

Termini

El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies hàbils a comptar des del dia següent de la publicació de l'extracte de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat per a la convocatòria 2024.

 

Sol·licituds

Podran presentar candidatures qualsevol persona particular, entitats sense ànim de lucre i/o institucions en representació pròpia o a proposta de tercers.

Per a la tramitació de la participació serà preceptiu que s'aporti la documentació mitjançant model normalitzat d'instància que es detalla a l'apartat sisè de les bases reguladores i que es presenti a qualsevol dels registres de l'Ajuntament de Sabadell o per qualsevol mitjà recollit a l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

La presentació de la sol·licitud de subvenció pressuposa el coneixement i l'acceptació de les normes que la regulen.

 

Documentació que ha d'acompanyar les sol·licituds

1. Biografia o trajectòria de la persona, grup, entitat o institució proposada

2. Informació completa sobre l'aportació concreta proposada com a mereixedora del Memorial

3. Argumentari de defensa.

4. Annex 1 degudament complimentat.

 

Criteris de valoració

Per decidir entre les candidatures presentades, el Jurat valorarà les trajectòries, actuacions i/o obres presentades atenent als criteris següents:

- La plasmació del valors fonamentals de la convivència.

- L'especial atenció de les accions adreçades joves, dones i a la diversitat.

- L'impacte social i incidència transformadora en el món local.

- L'oportunitat de les aportacions i la innovació.

- El valor testimonial.

 

Guardons

El jurat proposarà, si s'escau, l'atorgament de dos guardons: un per a persones individuals i un altre per a entitats o institucions. Els guardons per a la dotzena edició del Memorial Àlex Seglers consistiran en obres d'art originals creades per alumnes de l'escola Xalest .

El lliurament dels guardons es durà a terme en un acte públic presidit per la persona referent del Consistori, que enguany serà el proper 26 de setembre de 2024, data propera a la data del natalici del Sr. Alex Seglers.

 

Resolució i notificació

La resolució es notificarà mitjançant exposició pública en el tauler d'edictes de l'Ajuntament de Sabadell (Pl. de Sant Roc, 14).

Contra la resolució que posarà fi a la via administrativa, es pot interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició en el termini d'un mes, o recurs contenciós administratiu, en el termini de dos mesos, sens perjudici de la interposició de qualsevol altre que es consideri oportú.

 

Sabadell, 18 de juny de 2024

 

Eloi Cortés Serra

Tinent d'alcaldessa de l'Àrea de Serveis a les Persones

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
311999 {"title":"EDICTO sobre publicación de la 12.ª convocatoria de la concesión de galardones del Memorial Àlex Seglers, correspondiente al año 2024 (exp. MMH\/2024\/2).","published_date":"2024-07-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"311999"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sabadell,DOGC,DOGC 2024 nº 9200 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-09/311999-edicto-publicacion-12-convocatoria-concesion-galardones-memorial-alex-seglers-correspondiente-ano-2024-exp-mmh-2024-2 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.