EDICTO sobre aprobación definitiva de la modificación de las bases generales de las subvenciones a entidades del Área de Calidad de Vida (exp. 3138/2024).

El Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària de data 22 d'abril de 2024, en compliment de la normativa vigent, va aprovar inicialment el Text que recull la modificació de les Bases generals de les subvencions a entitats de l'Àrea de Qualitat de Vida de l'Ajuntament de Pineda de Mar, aprovades per Acord del Ple núm. PLE/5/24/2021, de 29 de març, (BOPB de 14.04.2021 i DOGC núm. 8392-22.04.2021).

El text es va sotmetre a informació pública i audiència dels interessats, amb publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i al Tauler d'Edictes de l'Ajuntament a data 26 d'abril de 2024, i amb publicació al DOGC a data 7 de maig de 2024 per un termini de 30 dies hàbils per la presentació de queixes o suggeriments.

No havent-se presentat reclamacions o suggeriments en el termini comprés des de la primera publicació fins transcorreguts 30 dies hàbils des de l'última, es considera aprovat definitivament i es publica el seu text íntegre com a Annex I, per al seu general coneixement, en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, tauler d'edictes de la seu electrònica de l'Ajuntament i el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 

Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de la província de Barcelona en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la seva notificació, d'acord amb el que estableixen els articles 8.1, 25.1 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

De forma potestativa, i previ a la interposició del recurs contenciós administratiu, es pot interposar recurs de reposició davant l'òrgan que l'ha dictada en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva notificació, d'acord amb el que estableix l'article 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, sense perjudici que pugueu fer ús de qualsevol altre recurs que considereu oportú.

 

 

ANNEX I

BASES GENERALS DE LES SUBVENCIONS A ENTITATS DE L'ÀREA DE QUALITAT DE VIDA DE L'AJUNTAMENT DE PINEDA DE MAR

 

Índex

Article 1 - Objecte

Article 2 - Beneficiaris/àries

Article 3 - Procediment de concessió de les subvencions

Article 4 - Contingut de les bases específiques

Article 5 - Documentació

Article 6 - Criteris objectius d'atorgament

Article 7 - Quantia de la subvenció

Article 8 - Acceptació

Article 9 - Pagament

Article 10 - Dotació pressupostària

Article 11 - Òrgans

Article 12 - Termini de resolució

Article 13 - Obligacions de les entitats beneficiàries

Article 14 - Modificació de l'acord de concessió

Article 15 - Despesa es subvencionables

Article 16 - Subcontractació

Article 17 - Justificació de les subvencions

Article 18 - Garanties

Article 19 - Compatibilitat amb altres subvencions

Article 20 - Publicitat

Article 21 - Transparència

Article 22 - Control de fons

Article 23 - Reintegrament de la subvenció

Article 24 - Infraccions i sancions

Article 25 - Responsables

Article 26 - Prescripció

Article 27 - Protecció de dades de caràcter personal

Article 28 - Règim jurídic

Article 29 - Vigència

Disposició Addicional Primera - Derogació normativa

 

Article 1 - Objecte

1. L'objecte d'aquestes bases es regular l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva a entitats sense ànim de lucre inscrites al Registre Oficial d'Entitats de la Vila del municipi de Pineda de Mar en els àmbit següents:

a) Ajuts solidaris i cooperació internacional.

b) Barris.

c) Benestar Social.

d) Cultura.

e) Educació.

f) Esports.

g) Igualtat.

h) Participació Ciutadana.

 

Article 2 - Beneficiaris/àries

1. Podran ser beneficiàries les persones jurídiques que compleixin les condicions que es detallen a continuació, a la data de finalització del termini de presentació d'instàncies que estableixi la convocatòria corresponent:

a) Ser una persona jurídica sense afany de lucre legalment constituïda i realitzar l'activitat que fonamenta el seu atorgament.

b) No trobar-se en cap de les circumstàncies de les establertes als articles 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i 12.2 de l'Ordenança General de subvencions de l'Ajuntament de Pineda de Mar.

c) Estar inscrites al Registre Oficial d'Entitats de la Vila del municipi de Pineda de Ma, amb un mínim d'un any d'antiguitat. Excepte les de l'àmbit d'Ajuts solidaris i cooperació internacional que hauran de tenir la seva seu en un municipi de de la comarca del Maresme.

d) Estar al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

e) No tenir deutes amb l'Ajuntament de Pineda de Mar.

f) Haver justificat les subvencions d'anys anteriors en els terminis corresponents.

 

Article 3 - Procediment de concessió de les subvencions

1. El procediment d'atorgament d'aquestes subvencions serà el de concurrència competitiva, mitjançant l'aprovació i publicació de la convocatòria ordinària corresponent i les bases específiques, d'acord amb els principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat, no discriminació, eficàcia i eficiència.

2. L'estudi i valoració de les sol·licituds de subvenció presentades dins del termini establert per la convocatòria seran avaluades pels Serveis de Diversitat i Igualtat, Barris, Benestar Social, Cultura, Educació, Esports i Participació Ciutadana, segons correspongui, els qual comprovaran el compliment dels requisits establerts a l'article 2 d'aquestes bases i els criteris objectius d'atorgament establerts a l'article 6.

3. En cas que es detectin defectes a la sol·licitud o no es presenti la documentació establerta a l'article 5 d'aquestes bases, es requerirà a la persona sol·licitant que en un termini de 10 dies hàbils esmeni els defectes o adjunti els documents preceptius, indicant que, si no ho fa, es es tindrà per desistida la seva sol·licitud.

4. El procediment de concessió de subvencions consta de les fases següents:

a) Aprovació de la convocatòria i les bases específiques.

b) Presentació de les sol·licituds.

c) Valoració de les sol·licituds per la Comissió de Valoració i proposta de resolució a l'òrgan resolutori.

d) Resolució del procediment.

5. La presentació de sol·licituds i qualsevol altre tràmit relacionat amb la convocatòria s'haurà de realitzar mitjançant mitjans electrònics, d'acord amb l'establert a l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Article 4 - Contingut de les bases específiques

1. Les bases específiques hauran d'especificar, com a mínim, el contingut següent:

a) Àmbits que inclouen la convocatòria.

b) Termini de presentació d'instàncies.

c) Lloc de presentació d'instàncies.

d) Criteris objectius d'atorgament.

e) Dotació pressupostària.

f) Import màxim de la subvenció per àmbit.

 

Article 5 - Documentació

1. La persona sol·licitant haurà de presentar la documentació següent:

A) Sol·licitud específica degudament complementada, d'acord amb el model normalitzat, en la que s'haurà de fer constar com a mínim:

1) Identificació de la persona jurídica sol·licitant.

2) Identificació de la persona física representant de la persona jurídica.

3) L'àmbit de la subvenció (Ajuts solidaris i cooperació internacional, barris, benestar social, cultura, educació, esports o participació ciutadana).

4) Les dades bancàries del compte corrent on es realitzarà l'ingrés de la subvenció.

5) El compliment de les condicions per resultar beneficiari/ària de la subvenció.

6) Declaració responsable d'estar al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

7) Declaració responsable de no trobar-se en cap de les circumstàncies de l'article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i l'article 12.2 de l'Ordenança general de subvencions de l'Ajuntament de Pineda de Mar.

B) Certificat que acrediti la representació en nom de la persona jurídica per la qual es sol·licita la subvenció.

C) Certificat bancari del compte corrent on es realitzarà l'ingrés de l'import de la subvenció.

D) Certificat d'estar al corrent de les obligacions tributàries emès per l'Agència Estatal de l'Administració Tributària.

E) Certificat d'estar al corrent de les obligacions davant la Seguretat Social emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social.

F) Memòria del projecte o activitat, la qual haurà de contenir com a mínim:

1) Identificació de la persona jurídica sol·licitant.

2) Identificació de la persona física responsable de la subvenció per part de la persona jurídica sol·licitant.

3) Denominació del projecte.

4) Indicar si el destí de la subvenció servirà pel finançament general de l'entitat.

5) Període d'execució del projecte pel qual se sol·licita subvenció.

6) Descripció del projecte.

7) Informació relativa als criteris objectius de valoració.

8) L'import de la subvenció que es sol·licita.

9) Pressupost del projecte.

10) Informació relativa a l'obtenció d'altres subvencions per al mateix concepte.

2. El document B) no cal presentar-lo en cas de que obri en poder de l´Ajuntament de Pineda de Mar.

3. El document C) no cal presentar-lo en cas de que obri en poder de l´Ajuntament de Pineda de Mar o si la persona jurídica autoritza a l'Ajuntament de Pineda de Mar a realitzar la consulta interadministrativa de dades.

4. El document D) no cal presentar-lo si la persona jurídica autoritza a l'Ajuntament de Pineda de Mar a realitzar la consulta interadministrativa de dades.

5. L'Ajuntament de Pineda de Mar podrà consultar les dades que obrin en poder de qualsevol altre administració sempre i quan el sol·licitant no especifiqui el contrari a la sol·licitud, d'acord amb l'article 28.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

6. L'Ajuntament de Pineda de Mar podrà sol·licitar els originals de la documentació aportada per a la seva verificació en qualsevol moment del procediment, així com el dret de requerir la documentació descrita en aquest article si no s'ha presentat en temps i forma corresponents, d'acord amb l'article 28.5 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Article 6 - Criteris objectius d'atorgament

1. Per a la valoració de les sol·licituds presentades únicament es tindran en compte els criteris objectius establerts a l'apartat 2 d'aquest article, essent la puntuació màxima que es pot obtenir 100 punts.

2. Criteris generals, fins a 100 punts:

a) Dependència econòmica de l'Ajuntament (percentatge de l'import sol·licitat respecte el total d'ingressos del projecte presentat), fins a 15 punts:

1) Del 0,01 al 10%: 15 punts.

2) Del 10,01 al 20%: 10 punts.

3) Del 20,01 al 50%: 5 punts.

4) Del 50,1% en endavant: 2,5 punts.

b) Qualitat del projecte, fins a 60 punts:

1) Activitat inclusiva que permet la participació de persones i col·lectius amb necessitats especials: 10 punts.

2) Activitat oberta a la població (inscripció gratuïta): 10 punts.

3) Organització conjunta amb altres entitats i col·lectius del municipi: 10 punts.

4) Activitat que forma part d'un projecte de caràcter global: 10 punts.

5) Activitat peculiar, original, que suposa una diferenciació envers altres activitats que es duen a terme al municipi: 10 punts.

6) Activitat amb impacte sobre la imatge del municipi (repercussió a nivell comunicatiu): 10 punts.

c) Titularitat de la seu de l'entitat, fins a 5 punts:

1) Si la seu de l'entitat és de titularitat municipal: 0 punts.

2) Si l'entitat té seu pròpia: 5 punts.

d) Relació de amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, fins a 10 punts:

1) L'activitat de l'entitat no està vinculada en algun dels ODS: 0 punts.

2) L'activitat de l'entitat està vinculada fins a 2 ODS: 5 punts

3) L'activitat de l'entitat està vinculada en 3 o més ODS: 10 punts.

e) Potenciament de la perspectiva de gènere, la igualtat i la erradicació de la violència masclista, fins a 10 punts:

1) Si no hi ha activitats relacionades amb la perspectiva de gènere i la igualtat: 0 punts.

2) Si una activitat o més està relacionada amb la perspectiva de gènere i la igualtat: 5 punts.

3) No existeix paritat1 en els òrgans de decisió de l'entitat: 0 punts.

4) Existeix paritat en els òrgans de decisió de l'entitat: 5 punts.

3. Distribució de l'import de les subvencions:

a) Aplicats els criteris objectius d'atorgament es realitzarà un sumatori dels punts obtinguts les entitats beneficiàries de cada àmbit.

b) Per obtenir el preu punt, es dividirà l'import de la dotació pressupostària entre el sumatori de punts obtinguts per cada àmbit corresponent.

c) Per distribuir els imports de les subvencions es multiplicarà el preu per punt que resulti aplicable pel total de punts obtinguts per l'entitat beneficiària.

 

Article 7 - Quantia de la subvenció

1. L'import de la subvenció es determinarà en relació als punts assignats.

2. L'import de la subvenció en cap cas podrà aïlladament o en concurrència amb altres subvencions públiques o privades sobrepassar el cost del projecte subvencionat.

3. L'import concedit no podrà sobrepassar el 50% del cost del projecte subvencionat.

4. En cas que, una vegada aplicats els criteris de valoració objectius de cada àmbit, restés crèdit per ser atorgat a la partida pressupostària, es procedirà a distribuir-lo proporcionalment entre les entitats beneficiàries sense sobrepassar mai la quantia de l'import sol·licitat, el 50% del pressupost de l'entitat ni els 6.500,00 € d'import màxim, es podran realitzar tantes redistribucions com siguin necessàries fins esgotar el crèdit assignat.

 

Article 8 - Acceptació

1. Si en el transcurs de 10 dies hàbils, a comptar des del dia següent de la publicació de la resolució de la concessió, el beneficiari no presenta objeccions, la subvenció i les seves condicions s'entendran acceptades tàcitament.

 

Article 9 - Pagament

1. El pagament total de les subvencions atorgades es farà efectiu mitjançant transferència bancària al compte corrent especificat a la sol·licitud prèvia justificació de la despesa i informe del servei responsable.

2. No obstant, es farà un pagament per avançat en el moment de l'acceptació de l'ajut del 80% de l'import de la subvenció atorgada a aquelles entitats que ho hagin sol·licitat a la sol·licitud de subvenció.

 

Article 10 - Dotació pressupostària

1. El crèdit destinat a les subvencions i les partides pressupostaries d'aplicació s'especificaran a l'acord de la convocatòria i a les bases específiques.

2. Es podrà ampliar el crèdit establert a la convocatòria mitjançant la generació, ampliació o incorporació en cas que el crèdit inicialment previst resulti insuficient.

 

Article 11 - Òrgans

1. L'instructor del procediment de concessió de les subvencions és el/la Cap de l'Àrea de Qualitat de Vida.

2. La Comissió de Valoració realitza la proposta de resolució a l'òrgan resolutori, d'acord amb els informes emesos pels tècnics competents, la qual es compon dels membres següents:

a) El/la Regidor/a competent en matèria Presidència o persona en qui delegui, actuant com a president/a.

b) El/la Cap de l'Àrea de Qualitat de Vida o persona en qui delegui, actuant com a vocal.

c) El/la Tècnic/a responsable de cada àmbit establert a l'article 1 d'aquestes bases.

d) El/la Tècnic/a de l'Administració General o persona en qui delegui, amb veu i sense vot, actuant com a secretari/ària.

3. L'òrgan resolutori de concessió dels ajuts és la Junta de Govern Local, d'acord amb el Cartipàs Municipal, sense perjudici que es pugui efectuar una avocació de competències d'Alcaldia.

 

Article 12 - Termini de resolució

1. El termini màxim per resoldre la sol·licitud d'atorgament de les subvencions és de 6 mesos a comptar des del dia següent a la finalització del termini de presentació de sol·licituds. Si transcorregut aquest termini la sol·licitud no s'ha resolt expressament s'entendrà desestimada.

 

Article 13 - Obligacions de les entitats beneficiàries

1. Són obligacions de les entitats beneficiàries:

a) Complir l'objectiu, executar el projecte, exercir l'activitat o adoptar el comportament que fonamenta la concessió de les subvencions.

b) Justificar davant l'Ajuntament de Pineda de Mar el compliment dels requisits i les condicions, i també la realització de l'activitat i el compliment de la finalitat que determinin la concessió o el gaudi de la subvenció.

c) Sotmetre's a les actuacions de comprovació i aportar tota la informació que li sigui requerida en l'exercici de les actuacions anteriors.

d) Comunicar a l'Ajuntament de Pineda de Mar l'obtenció d'altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos que financin les activitats subvencionades, tan aviat com es coneguin i, en tot cas, abans de la justificació de l'aplicació donada als fons percebuts, així com comunicar la modificació de qualsevol circumstància que pugui afectar a algun dels requisits fixats a la concessió de la subvenció.

Acreditar abans de dictar-se la proposta de resolució de concessió que està al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries i davant la Seguretat Social.

e) Disposar dels llibres comptables, els registres diligenciats i altres documents degudament auditats en els termes que exigeix la legislació mercantil i sectorial aplicable a cada cas.

f) Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts.

g) Complir amb els requisits com a beneficiaris establertes al punt anterior, així com els de les bases reguladores específiques en cada un dels àmbits.

h) Afegir a la publicitat i difusió de les activitats per les quals s'ha rebut la subvenció la llegenda «Amb la col·laboració de:» i l'escut normatiu de l'Ajuntament de Pineda de Mar.

i) A relacionar-se electrònicament amb l'Ajuntament de Pineda de Mar.

 

Article 14 - Modificació de l'acord de concessió

1. Amb posterioritat a l'acord de concessió de la subvenció i abans de la finalització del termini d'execució de l'activitat subvencionada, es podrà modificar, d'ofici o prèvia sol·licitud de l'entitat beneficiària, l'import, l'activitat, o altres obligacions, quan no es perjudiquin els interessos de tercers i es doni algun dels supòsits següents:

a) Quan es produeixi una alteració en les condicions que van determinar la concessió de la subvenció.

b) Quan l'entitat beneficiària hagi obtingut per a la mateixa actuació altres subvencions, ajuts o aportacions de qualsevol origen, públic o privat, que sumats als de l'Ajuntament de Pineda de Mar superin el cost total del projecte o de l'activitat subvencionada.

c) Quan l'entitat beneficiària no hagi justificat adequadament la totalitat de l'import establert.

 

Article 15 - Despeses subvencionables

1. Es consideren despeses subvencionables totes aquelles que de manera indubtable responguin a la naturalesa de l'activitat subvencionada i corresponguin a l'any en el qual s'ha concedit la subvenció. En cap cas el cost d'adquisició de les despeses subvencionables pot ser superior al preu de mercat.

2. Es considera despesa efectuada la que hagi estat efectivament pagada anteriorment a l'acabament del període de justificació.

3. Es podrà imputar el 100% de la despesa d'inversió a la subvenció atorgada, no obstant, la Intervenció Municipal podrà fer ús de les facultats de control en un termini de 5 anys a comptar des de l'aprovació del compte justificatiu.

 

Article 16 - Subcontractació

1. Podran subcontractar-se total o parcialment el desenvolupament d'aspectes concrets sempre que no es superi el límit del 50% del cost total del projecte.

2. La subcontractació resta sotmesa a l'establert als articles 29 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i 68 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

 

Article 17 - Justificació de les subvencions

1. Caldrà presentar un compte justificatiu simplificat a 31 de gener de l'any següent al de la convocatòria, (sense perjudici de l'establert a l'article 22.h) de l'Ordenança general de subvencions de l'Ajuntament de Pineda de Mar), el qual contindrà, en relació a la totalitat del projecte subvencionat la informació següent:

a) Una memòria justificativa del compliment de les condicions imposades a la concessió de la subvenció, amb indicació de les activitats realitzades i dels resultats obtinguts.

b) Una relació classificada de les despeses i inversions de l'activitat, amb identificació del creditor i del document, el seu import, la data d'emissió i data del pagament i/o les factures corresponents, les quals hauran de contenir els elements establert als articles 6 o 7 (segons correspongui) del Reial Decret 1619/2012, de 30 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament pel qual es regulen les obligacions de facturació:

A) Factura simplificada:

1) Número i en el seu cas sèrie.

2) Data d'expedició i data de l'operació si és diferent de l'anterior.

3) NIF i identificador de l'expedidor.

4) Identificació del bé entregat o serveis prestats.

5) Tipus impositiu i, opcionalment també l'expressió "IVA inclòs". Si hi ha operacions subjectes a diferents tipus impositius s'haurà d'especificar per separat i, a més la part de Base Imposable corresponent a cada operació.

6) Contraprestació total.

7) En cas que s'apliqui el règim especial del criteri de caixa del IVA, la menció "règim especial del criteri de caixa".

8) Per a factures rectificatives, la referència de la factura rectificada i del modificat.

B) Factura completa:

1) Número i, en el seu cas, sèrie.

2) Data d'expedició.

3) Nom i cognoms, raó o denominació social completa de l'expedidor i del destinatari.

4) NIF de l'obligat a expedir la factura i, en determinats casos, del destinatari.

5) Domicili de l'expedidor i del destinatari.

6) Descripció de les operacions i dades necessàries per determinar la Base Impoable i el seu import (preu unitari sense IVA, descomptes o rebaixes).

7) Tipus o tipus impositius

8) Quota tributària consignada per separat.

9) Data de l'operació, si és diferent de la d'expedició de la factura.

10) A més, en el seu cas, és obligatori esmentar:

11) En les operacions que estiguin exemptes, la norma que estableix l'exempció.

12) En els lliuraments de mitjans de transport nous, la data de la seva primera posada en servei i les distàncies recorregudes o hores de navegació o vol realitzades fins al seu lliurament.

13) Quan sigui l'adquirent o destinatari del lliurament o prestació que expedeixi la factura en lloc del proveïdor o prestador, la menció "facturació pel destinatari".

14) Quan el subjecte passiu de l'Impost sigui l'adquirent o el destinatari de l'operació, la menció "inversió del subjecte passiu".

15) En cas d'aplicació dels següents règims especials, la menció "règim especial de les agències de viatges", "règim especial dels béns utilitzats", "règim especial dels objectes d'art" o "règim especial de les antiguitats i objectes de col·lecció" o "règim especial del criteri de caixa".

16) Quan s'inclouen diverses operacions a la mateixa factura s'ha d'especificar per separat la part de base imposable de cada una d'elles quan s'incloguin les següents operacions:

i. exemptes i altres en les quals no es donen les esmentades circumstàncies.

ii. en les quals el subjecte passiu del IVA és el seu destinatari i altres en les quals no es donen aquesta circumstància.

iii. subjectes a diferents tipus del IVA.

c) Un detall d'altres ingressos o subvencions que hagin finançat el projecte subvencionat identificant l'import i la procedència.

d) Si s'escau, una carta de pagament del reintegrament en el supòsit de romanents no aplicats així com dels interessos que se n'hagin derivat.

3. Es faran servir els models normalitzats disponibles al tràmit habilitat a tal efecte de la Seu Electrònica Municipal.

4. En el cas que els documents presentats com a justificació fossin incorrectes o incomplets, es comunicarà a l'entitat beneficiària la necessitat d'esmenar les anomalies detectades en un termini màxim improrrogable de 10 dies hàbils, a comptar de l'endemà que sigui notificat, amb l'advertiment que de no fer-ho es procedirà a la revocació o a la reducció de la subvenció segons correspongui, amb la conseqüent obligació de reintegrament en cas que s'hagués avançat el seu pagament.

5. Si un cop finalitzat el termini de presentació de la documentació justificativa aquesta no s'hagués presentat, es procedirà a requerir a l'entitat beneficiària per tal que la presenti en un termini màxim improrrogable de 15 dies hàbils, a comptar des de l'endemà que sigui notificat, amb l'advertiment que de no fer-ho es procedirà a revocar la subvenció amb la conseqüent obligació de reintegrament en cas que s'hagués avançat el seu pagament.

6. Si l'entitat beneficiària no pot arribar a justificar adequadament la totalitat de l'import de l'activitat subvencionada, el servei responsable podrà proposar la reducció de l'import de la subvenció en la mateixa proporció que hi hagi entre l'import que cal justificar i l'import justificat.

 

Article 18 - Garanties

1. Atès que les subvencions són d'import no superior a 3.000,00 €, no s'exigeix la constitució de garantia a els/les beneficiaris/àries dels ajuts, d'acord amb l'article 24.4 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

 

Article 19 - Compatibilitat amb altres subvencions

1. La subvenció atorgada serà compatible amb qualsevol altra concedida per qualsevol altre entitat pública o privada. Tanmateix, l'import total de les subvencions rebudes per la mateixa finalitat no podrà superar el cost total del projecte a desenvolupar.

2. Les entitats beneficiàries hauran de comunicar la petició i/o obtenció de qualsevol subvenció pública concurrent que no s'hagi declarat amb la sol·licitud.

 

Article 20 - Publicitat

1. Les presents bases, així com l'acord de convocatòria i les bases específiques, i l'acord de resolució es comunicaran a la Base de Dades Nacional de Subvencions i al Registre d'Ajuts i Subvencions de Catalunya.

2. Els actes administratius descrits a l'apartat anterior s'hauran de publicar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i la Seu Electrònica Municipal. La publicació de les resolucions de les convocatòries tenen efectes de notificació, d'acord amb l'establert a l'article 45.1.b) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

3. L'acord de resolució inclourà la informació següent:

a) Número d'expedient.

b) Codi de Registre d'Entrada de la sol·licitud.

c) NIF de l'entitat.

d) Raó social de l'entitat.

e) Import atorgat, si escau.

f) Import atorgat del prorrateig, si escau.

g) Motiu de la denegació, si escau.

h) Motiu del desistiment, si escau.

 

21. Transparència

1. D'acord amb allò que preveu l'article 8.1.g) de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, l'Ajuntament de Pineda de Mar està obligat a fer publica la informació relativa a les convocatòries i l'atorgament de subvencions i ajuts públics.

2. En compliment d'aquesta obligació, l'Ajuntament de Pineda de Mar facilitarà mitjançant el seu Portal de transparència, la informació exigida per l'article d'aquesta Llei, i concretament:

a) Les subvencions i ajuts que es té previst convocar durant l'exercici pressupostari, amb indicació del seu objecte o finalitat i els objectius d'utilitat pública o social que es pretenen assolir, mitjançant la publicació del Pla Estratègic de Subvencions.

b) Les subvencions i ajuts públics atorgats amb indicació del seu import, objecte i beneficiaris, sigui quin sigui el seu procediment de concessió, i preservant la identitat dels beneficiaris en el cas de subvencions concedides per motius de vulnerabilitat social.

c) La justificació o retiment de comptes per part dels beneficiaris de la subvenció o ajut atorgats.

3. L'Ajuntament de Pineda de Mar vetllarà per tal que la informació facilitada sigui veraç, objectiva, permanentment actualitzada, accessible, comprensible, ordenada de forma temàtica i consultable amb mitjans informàtics de formats fàcilment comprensibles.

 

Article 22 - Control dels fons

1 Els beneficiaris estan obligats a prestar col·laboració i facilitar tota la documentació que els sigui requerida pels òrgans de l'Ajuntament de Pineda de Mar encarregat de les funcions de control, que ostenten les facultats establertes a l'article 46 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2 La negativa al compliment d'aquesta obligació es considera resistència, excusa, obstrucció o negativa, i per tant causa de reintegrament, sens perjudici de les sancions que, si s'escau, hi puguin correspondre.

 

Article 23 - Reintegrament de la subvenció

1. Serà procedent el reintegrament dels import percebuts i l'exigència de l'interès de demora corresponent des del moment del pagament de la subvenció o pagament per avançat fins la data que s'acordi la procedència del reintegrament en els casos següents:

a) La declaració judicial o administrativa de nul·litat o anul·lació.

b) Obtenció de la subvenció falsejant les condicions requerides o amagant les que ho hagin impedit.

c) Incompliment total o parcial de l'objectiu, de l'activitat, del projecte o la no-adopció del comportament que fonamenten la concessió de la subvenció.

Incompliment de l'obligació de justificació o la justificació insuficient.

d) Incompliment de l'obligació d'adoptar les mesures de difusió.

e) Resistència, excusa, obstrucció o negativa a les actuacions de comprovació i control financer, així com l'incompliment de les obligacions comptables, registrals o de conservació de documents quan això derivi la impossibilitat de verificar-ne l'ús que se n'ha fet dels fons percebuts, el compliment de l'objectiu, la realitat i la regularitat de les activitats subvencionades, o la concurrència d'altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos per aquesta finalitat procedents d'altres administracions o ens públics o privats.

f) Incompliment de les obligacions imposades per l'Ajuntament de Pineda de Mar, així com dels compromisos assumits per l'entitat beneficiària, amb motiu de la concessió de la subvenció, sempre que afectin o es refereixin a la manera com s'han d'aconseguir els objectius, exercir l'activitat, executar el projecte o adoptar el comportament que fonamenta la concessió de la subvenció o quan d'això derivi la impossibilitat de verificar la utilització que s'ha fet dels fons percebuts , el compliment de l'objectiu, la realitat i la regularitat de les activitats subvencionades, o la concurrència d'altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos per aquesta finalitat procedents d'altres administracions o ens públics o privats.

g) La renúncia de l'entitat beneficiària.

2. Es notificarà a l'entitat beneficiària l'acord que obliga al reintegrament, amb advertència expressa que un cop transcorregut el termini d'un mes des de la recepció de la notificació sense que s'hagin reintegrat les quantitats reclamades, es procedirà a exigir el deute pel procediment de constrenyiment, en els terminis i forma que preveu el Reglament General de Recaptació.

 

Article 24 - Infraccions i sancions

1 Constitueixen infraccions administratives en matèria de subvencions les accions o omissions tipificades als articles 56, 57 i 58 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. Les infraccions esmentades són sancionables fins i tot a títol de simple negligència amb les sancions previstes als articles 59 i següents de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

2 La imposició de sancions en matèria de subvencions s'efectua mitjançant expedient administratiu tramitat d'acord amb el que disposa el Capítol I del Títol IV de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i els principis recollits als articles 25 a 31 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

3 El procediment s'inicia d'ofici, com a conseqüència de l'actuació de comprovació, així com de les actuacions de control financer.

 

Article 25 - Responsables

1. Són responsables de les infraccions administratives en matèria de subvencions les persones físiques o jurídiques, públiques o privades, així com els ens sense personalitat que per acció o omissió incorrin en els casos tipificats com a infraccions.

2. La responsabilitat derivada de les infraccions s'extingeix pel pagament o el compliment de la sanció o per prescripció o per defunció.

 

Article 26 - Prescripció

1. Les infraccions prescriuen en el termini de quatre anys a comptar del dia en què la infracció s'hagi comès.

2. Les sancions prescriuen en el termini de quatre anys a comptar de l'endemà del dia en que hagi adquirit fermesa la resolució per la qual es va imposar la sanció.

3. El termini de prescripció s'interromp d'acord amb el que estableix l'article 30 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

4. La prescripció s'aplica d'ofici, sens perjudici que pugui ser sol·licitada la seva declaració per l'interessat.

 

Article 27 - Protecció de dades de caràcter personal

1. Les dades personals dels interessats que constin a l'expedient administratiu tindran caràcter confidencial i estan emparades pel secret professional. Només hi tindran accés els professionals que hi intervinguin per raó de servei, i només amb la finalitat dels serveis a prestar.

2. Les dades seran tractades d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

 

Article 28 - Règim jurídic

a) El Reglament Reglament (UE) 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades.

b) La Llei Orgànica 3/2018, de 5 de de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

c) La Llei 26/2003, del 3 d'agost, de règim jurídic i procediment de les administracions públiques de Catalunya.

d) La Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

e) El Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, per la qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

f) La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

g) El Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora d'hisendes locals.

h) La Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

i) La Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

j) La Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

k) La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

l) La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic.

m) El Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals.

n) El Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

o) Decret 271/2019, de 23 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament del Registre de subvencions i ajuts de Catalunya.

p) L'Ordenança General de Subvencions de l'Ajuntament de Pineda de Mar, aprovada per Acord del Ple de 24 de febrer (BOPB núm. 117-Annex I/17.05.2005).

q) Les presents bases.

r) L'acord de convocatòria específica que s'aprovi.

 

Article 29 - Vigència

1. Aquestes bases entraran en vigor en 15 dies hàbils a partir del dia següent de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i seran efectives amb caràcter indefinit fins a la seva derogació expressa.

 

 

Disposició Addicional Primera - Derogació normativa

1. Les presents bases deroguen les Bases reguladores de l'atorgament de subvencions per part de l'Ajuntament de Pineda de Mar en l'àmbit de l'Àrea de Qualitat de Vida, aprovades per Acord del Ple de 28 d'abril de 2016 (BOPB 17.05.2016 i DOGC núm. 7138-09.06.2016), amb totes les seves modificacions.

 

Pineda de Mar, 28 de juny de 2024

 

Verònica Rebollo Guillén

Quarta tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida (Decret d'Alcaldia ALC/1724/2023 de 4 de juliol)

 

1 S'entén que existeix paritat quan cap del dos sexes té una proporció de representació inferior al 40% ni superior al 60%.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
311996 {"title":"EDICTO sobre aprobación definitiva de la modificación de las bases generales de las subvenciones a entidades del Área de Calidad de Vida (exp. 3138\/2024).","published_date":"2024-07-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"311996"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Pineda de Mar,DOGC,DOGC 2024 nº 9200 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-09/311996-edicto-aprobacion-definitiva-modificacion-bases-generales-subvenciones-entidades-area-calidad-vida-exp-3138-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.