ANUNCIO sobre aprobación de la prórroga del Convenio de colaboración de custodia fluvial suscrito entre la Agencia Catalana del Agua y los ayuntamientos de Canovelles, Les Franqueses del Vallès y Granollers (exp. 1584/2024).

Anunci pel qual es fa públic que el Ple de l'Ajuntament de Canovelles, a la sessió de data 30 de maig de 2023, va adoptar l'acord següent:

 

"RATIFICAR el Decret de l'Alcaldia núm. 2024-0560, de data 3 d'abril de 2024, el contingut del qual és com segueix:

 

"Exp. 1584/2024

Mitjançant Decret de l'Alcaldia núm. 2019-0968, de data 23 de juliol de 2019, ratificat pel Ple de la Corporació Municipal en sessió de data 26 de setembre de 2019, es va aprovar el conveni de col·laboració per a la realització d'actuacions de custòdia fluvial entre l'Agència Catalana de l'Aigua, l'Ajuntament de Canovelles, l'Ajuntament de Les Franqueses del Vallès i l'Ajuntament de Granollers, per garantir la protecció i el desenvolupament de l'ecosistema aquàtic existent, en l'àmbit geogràfic del tram del riu Congost, amb una durada de 4 anys, que podrà ser prorrogat de mutu acord per períodes addicionals de quatre anys (exp. 2987/2018).

En data 20 de març de 2024, mitjançant registre d'entrada núm. 2024-E-RC-1916, l'Agència Catalana de l'Aigua va presentar escrit per a la prorroga del conveni de col·laboració per a la realització d'actuacions de custòdia fluvial en els termes municipals de Canovelles, les Franqueses del Vallès i Granollers i l'Agència Catalana de l'Aigua, formalitzat en data 6 de maig de 2020.

Els tres ajuntaments venen realitzant actuacions periòdiques fonamentades en tasques físiques de millora de l'entorn fluvial (podes i esbrossades, tala i arrencada d'espècies vegetals al·lòctones, eliminació de restes vegetals mitjançant trituració o cremes controlades, ..) que per localitzar-se en domini públic hidràulic (i zona de policia de lleres) s'han de realitzar sota el control de l'Agència Catalana de l'Aigua com a organisme.

En data 26 de març de 2024, la tècnica de jardineria, emet informe favorable respecte a la formalització de la pròrroga del referit conveni de Custòdia Fluvial, el qual conclou l'aprovació d'aquesta pròrroga per garantir la protecció i desenvolupament de l'ecosistema aquàtic existent, i contribuir a l'assoliment dels objectius i l'execució de les accions de conservació fluvial descrits en el programa d'acció pel període 2024-2028, per un termini de quatre anys a partir de la signatura del conveni.

Vist que en data 18 de març de 2024 es va enviar el programa d'acció del conveni pel període 20204-2028 a l'Agència Catalana de l'Aigua, mitjançant tramesa electrònica per EACAT. Aquest document va se elaborat pels tècnics dels ajuntaments, tal com s'estableix a la clàusula tercera del conveni.

Atès l'informe emès en data 3 d'abril de 2024 per la TAG de l'Àrea de Dret a la Ciutat i Agenda urbana, el Secretari accidental de la corporació i la Interventora accidental municipal que consta a l'expedient.

De conformitat amb l'article 47.2.h) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de règim local (LBRL), l'òrgan competent és el Ple de la Corporació.

Atès que en la clàusula vuitena del conveni de col·laboració per a la realització d'actuacions de custòdia fluvial en els termes municipals de Canovelles, les Franqueses del Vallès i Granollers i l'Agència Catalana de l'Aigua, formalitzat en data 6 de maig de 2020, estableix que el mateix podrà ser prorrogat de mutu acord per períodes addicionals de quatre anys, si cap de les parts no el denuncia i prèvia signatura d'una pròrroga amb un mínim d'un mes abans de l'expiració de la seva vigència.

Atès que el termini finalitza el proper dia 6 d'abril de 2024 i que no esta previst celebrar cap Ple abans d'aquesta data.

Vistos els antecedents relacionats en la part expositiva d'aquesta resolució, i en ús de les facultats que la normativa m'atorga,

 

HE RESOLT :

 

Primer. APROVAR la pròrroga del conveni de col·laboració per a la realització d'actuacions de custòdia fluvial subscrit entre l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), l'Ajuntament de Canovelles, l'Ajuntament de Les Franqueses del Vallès i l'Ajuntament de Granollers, per garantir la protecció i el desenvolupament de l'ecosistema aquàtic existent, en l'àmbit geogràfic del tram del riu Congost, per un termini de quatre anys des de la signatura de la pròrroga del Conveni.

 

Segon. DONAR trasllat d'aquest resolució a l'Agència Catalana de l'Aigua, a l'Ajuntament de Les Franqueses del Vallès i a l'Ajuntament de Granollers.

 

Tercer. RATIFICAR la present resolució en el proper Ple que se celebri.

 

Quart.  PUBLICAR el present Conveni de col·laboració al DOGC, al BOP, a la pàgina web del Registre de convenis de col·laboració o cooperació de la Generalitat, a la web municipal, al tauler d'edictes i al Portal de Transparència.

 

Cinquè.  FER CONSTAR que contra aquest acte administratiu, que posa fi a la via administrativa, s'ha d'interposar recurs contenciós administratiu davant dels Jutjats Contenciosos Administratius de la província de Barcelona, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la seva notificació. Alternativament i amb caràcter previ, es pot efectuar un requeriment davant l'òrgan que l'ha dictat, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent a la recepció d'aquesta notificació, en els termes que s'indiquen a l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa."

 

Canovelles, 2 de juliol de 2024

 

Emiliano Cordero Soria

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
311975 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación de la prórroga del Convenio de colaboración de custodia fluvial suscrito entre la Agencia Catalana del Agua y los ayuntamientos de Canovelles, Les Franqueses del Vallès y Granollers (exp. 1584\/2024).","published_date":"2024-07-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"311975"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Canovelles,DOGC,DOGC 2024 nº 9200 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-09/311975-anuncio-aprobacion-prorroga-convenio-colaboracion-custodia-fluvial-suscrito-agencia-catalana-agua-ayuntamientos-canovelles-franqueses-valles-granollers-exp-1584-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.