EDICTO sobre aprobación inicial del Reglamento de funcionamiento de la Mesa General de Negociación conjunta del personal funcionario y laboral del Ayuntamiento de Vic y sus organismos autónomos.

El Ple de la corporació, en sessió ordinària de data 3 de juny de 2024, ha aprovat inicialment el Reglament de funcionament de la Mesa General de negociació conjunta del personal funcionari i laboral de l'Ajuntament de Vic i els seus organismes autònoms, que se sotmet a informació pública i audiència dels interessats perquè aquests puguin examinar-lo i formular les reclamacions i els suggeriments que estimin pertinents durant un termini mínim de trenta dies. El contingut literal d'aquest Reglament és el següent:

 

 

"REGLAMENT DE FUNCIONAMENT DE LA MESA GENERAL DE NEGOCIACIÓ CONJUNTA DEL PERSONAL FUNCIONARI I LABORAL DE L'AJUNTAMENT DE VIC I ELS SEUS ORGANISMES AUTÒNOMS

 

 

CAPÍTOL I - OBJECTE I ÀMBIT

 

1. Naturalesa i objecte

Aquest reglament té per objecte regular l'estructura, composició i funcionament de la Mesa General de Negociació conjunta dels empleats públics per a la negociació de les condicions de treball comunes al personal funcionari i laboral de l'Ajuntament de Vic i els seus Organismes Autònoms (d'ara en endavant, MGN)

Aquesta MGN serà competent per a la determinació de les condicions de treball dels funcionaris i personal laboral del seu àmbit, a través de la negociació col·lectiva, amb les organitzacions sindicals designades segons l'article 36.3 LEBEP i mitjançant els procediments establerts a l'efecte.

La negociació es portarà a terme, per les dues parts, sota els principis de legalitat, cobertura pressupostaria, obligatorietat, bona fe en la negociació, publicitat i transparència.

Els pactes i acords adoptats, de conformitat amb el que preveu l'article 38 del Real Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, tindran naturalesa d'acord regulador de les condicions de treball dels empleats públics, amb l'eficàcia jurídica que els hi és inherent.

 

2. Definició

La MGN és l'òrgan de negociació col·lectiva per a la negociació de les matèries establertes en l'article 37 del TREBEP, essent el màxim òrgan de negociació col·lectiva per a la determinació de les condicions de treball del personal funcionari i laboral de l'Ajuntament de Vic, i és l'òrgan constituït en aquesta Administració per exercir les funcions i competències que legalment se li atribueixen.

 

 

CAPÍTOL II - ORGANITZACIÓ

 

3. Composició de la Mesa

Aquesta MGN estarà integrada per, com a màxim 15 representants per cada part, designats de forma proporcional al resultat de les eleccions sindicals. En la composició de la MGN es tendirà a la paritat entre home i dona.

D'aquesta manera la composició de la MGN s'establirà en:

Presidència:

L'Alcalde/ssa o regidor/a en qui ho delegui.

Vocals:

Vocals en representació de l'Ajuntament de Vic, amb un màxim de 15 membres

Vocals en representació de la representació sindical legitimada, amb un màxim de 15 membres

Secretari/a:

Una persona treballadora municipal, personal funcionari, designada per la presidència, amb veu i sense vot.

Es podrà comptar amb l'assistència a les deliberacions d'assessors, que intervindran amb veu, però sense vot. A cada organització sindical li correspondrà un assessor.

El representants de les organitzacions sindicals podran delegar l'assistència a la MGN en un altre membre del sindicat que representi i que estigui degudament nomenat com a persona substituta de la persona titular nomenada.

 

4. El Ple. Comissions tècniques de treball.

El Ple està format per tots els membres de la MGN. Pel seu funcionament, pot acordar la creació de comissions tècniques i/o de treball, per a l'estudi, negociació i preparació dels assumptes que s'han de sotmetre a l'aprovació de la MGN.

 

5. La Presidència

Són funcions de la presidència:

a) Convocar les sessions de la MGN en la data que de comú acord s'estableixi i, que com a mínim serà una sessió bimensual, i en tot cas, en el termini d'un mes des de que la majoria d'una de les parts legitimades ho promogui, a menys que existeixin causes legals o pactades que ho impedeixin.

b) Ordenar la comunicació de la convocatòria als membres de la mesa, la qual es podrà efectuar per correu electrònic corporatiu.

c) Fixar l'ordre del dia, tenint en compte les peticions de tots els membres de la mesa, formulades amb suficient antelació. d) Presidir i moderar les sessions.

e) Donar per conclòs el punt de l'odre del dia quan la qüestió ha estat suficientment debatuda i sotmetre els assumptes de l'ordre del dia a votació, quan escaigui.

f) Facilitar informació, informes o documentació reclamades pels membres de la MGN.

 

6. La Secretaria

Són funcions de la secretaria:

a) Aixecar acta de cada sessió, que especificarà necessàriament els assistents, l'ordre del dia de la reunió, les circumstàncies del lloc i temps en què s'ha celebrat, els punts principals de les deliberacions, així com el contingut dels acords adoptats, sens perjudici que es puguin utilitzar mètodes d'enregistrament d'imatge i so de les sessions que poden tenir la mateixa validesa de l'acta, quan els mitjans tècnics ho permetin.

b) Realitzar les convocatòria de les sessions, per odre de la Presidència.

c) Custodiar la documentació de la MGN.

d) Computar els resultats de les votacions.

 

7. Permisos de representació sindical

D'acord a mb l'article 9.2 de la LOLS, els/les representants sindicals que participin en les Meses de Negociació amb vinculació a l'Ajuntament de Vic, tindran dret a la concessió dels permisos retribuïts necessaris per a l'adequat exercici de la seva tasca com a negociadors/es i que es considerarà de treball efectiu, sempre que la convocatòria per part de l'Administració coincideixi amb l'horari de treball de l'empleat públic.

En els casos en què per exercir la funció representativa de personal no existeixi una convocatòria expressa per part de l'Administració, s'atendrà als límits dels crèdits horaris mensuals dins de la jornada de treball i retribuïts com a treball efectiu, establerts a l'art. 41.d del TREBEP i 68.e de l'Estatut dels treballadors.

 

 

CAPITOL III - NORMES GENERALS DE FUNCIONAMENT

 

8. Constitució, sessions i convocatòries

Constitució: La Mesa quedarà vàlidament constituïda amb els membres de la part política i de la part sindical que representen per cada part, la majoria absoluta en vot ponderat.

Sessions: La Mesa funcionarà en règim de sessions ordinàries i extraordinàries.

Les sessions ordinàries requeriran la prèvia convocatòria per part de la Presidència, amb una antelació mínima de cinc dies laborables, i amb indicació de l'ordre del dia, lloc i data de la sessió.

Les sessions extraordinàries requeriran la prèvia convocatòria de la Presidència, que per raons d'urgència es convoquin en un termini inferior a l'establert per les sessions ordinàries i que en tot cas ha de ser amb una antelació mínima de 48 hores, i amb indicació de l'ordre del dia, lloc i data de la sessió. També s'indicarà que es tracta d'una sessió extraordinària.

Les sessions extraordinàries també es podran convocar per acord de la majoria de la part sindical, és a dir, la meitat de les i els seus membres més un. En aquests casos es sol·licitarà expressament a la Presidència que convoqui la sessió extraordinària.

Les convocatòries hauran de ser formulades per escrit i enviades per correu electrònic.

A la fi de cada sessió, les parts acordaran data i hora per una nova reunió ordinària. De no fixarse una data de forma expressa, s'entén que la periodicitat de les sessions ordinàries serà de cada dos mesos.

 

9. Ordre del dia

L'ordre del dia serà proposat per part de l'Ajuntament de Vic i per part de cada representació sindical que estigui legitimada per formar part de la Mesa de Negociació.

Els primers punts de l'ordre del dia seran aquells que haguessin quedat pendents en la sessió anterior. Seguidament, el primer punt de l'odre del dia serà el primer que proposi l'Ajuntament de Vic, el segon serà el primer punt proposat pel sindicat amb més representació, el tercer punt serà el segon proposat per l'Ajuntament de Vic, el quart punt serà el primer proposat pel segon sindicat amb més representació, i així successivament.

I el penúltim punt, abans del de prec i preguntes, sempre es reservarà per informar, per part de l'Ajuntament, als representants sindicals que alhora són els representants del personal, d'aquelles decisions organitzatives que es preveu realitzar en els propers dos mesos, tals com canvis d'adscripcions de llocs de treball, canvis organitzatius, implantació de nous sistemes de treball, processos selectius, etc. tots amb relació directa a les condicions dels llocs de treball dels seus representats.

A l'inici de les sessions, qualsevol part pot sol·licitar afegir un punt urgent i que passi davant dels altres punts. Per afegir-lo i tractar-lo, primer serà necessari el vot favorable per part de les i els representants de l'Ajuntament i el vot favorable de la majoria de la part sindical.

Les propostes a debatre es posaran en coneixement de tots els integrants de la Mesa juntament amb la convocatòria de la mateixa, en format word o excel i PDF.

Per aquells temes que requereixin disposar d'informació prèvia, l'Ajuntament de Vic es compromet a facilitar-la amb l'antelació suficient per al seu estudi i, en tot cas, junt amb la convocatòria.

 

10. Actes

De cada sessió que porti a terme la Mesa de Negociació s'aixecarà acta, que contindrà, com a mínim:

a) Lloc i data en què ha tingut lloc

b) Hora de començament i acabament de la reunió

c) Nom i cognoms i càrrec de cadascuna de les persones assistents per cada una de les parts

d) Assumptes compresos en l'odre del dia, així com els acords o pactes que s'adoptin o, si s'escau, indicació de no haver-se assolit cap acord.

e) A petició expressa d'algun representant de l'Ajuntament de Vic o de les organitzacions sindicals, es farà constar en acta el posicionament o opinió del sindicat o de l'administració respecte a algun punt de l'ordre del dia.

L'esborrany de l'acta es farà arribar, per part del/de la secretari/à, mitjançant correu electrònic, a tots els assistents, que siguin membres de la Mesa, perquè les parts puguin plantejar les seves esmenes, en el termini dels 15 dies hàbils posteriors a la celebració de la sessió de la Mesa.

Podran gravar-se les sessions de la Mesa. El fitxer resultant de la gravació haurà de conservarse de forma que garanteixi la integritat i l'autenticitat del mateix i l'accés per part del membres de la Mesa.

L'acta definitiva s'aprovarà i signarà, tots els assistents que siguin membres de la Mesa, a l'inici de la següent sessió i una vegada signada es facilitarà copia a cada part sindical.

 

11. Matèries objecte de negociació

Són matèries de negociació de la Mesa General de Negociació les susceptibles de regulació comuna pel personal funcionari i laboral de l'Ajuntament de Vic, d'acord amb el que disposa l'article 37 del RDL 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text refós de l'Estatut Bàsic de l'empleat Públic.

També ho seran les decisions de la corporació municipal que afectin les seves potestats d'organització si tenen repercussió sobre les condicions de treball dels empleats municipals.

 

 

CAPÍTOL IV - ACORDS I PACTES

 

12. Concepte

Els pactes es celebraran sobre matèries que es corresponguin estrictament amb l'àmbit competencial de l'òrgan administratiu que el subscrigui, i s'aplicaran directament al personal de l'àmbit corresponent.

 

13. Contingut

Els acords o pactes hauran d'expressar, com a mínim, les dades següents: a) Determinació de les pars que el concertin.

b) Àmbit personal, funcionari i temporal.

c) Forma, termini de preavís i condicions de denúncia d'aquests.

d) Comissió paritària de seguiment de l'Acord o Pacte, que serà la que vetllarà per l'estricte compliment dels acords presos.

 

14. Vigència

Els acords o pactes subscrits conforme el procediment establert en aquest Reglament obliguen a les parts durant tot el temps de vigència. La vigència del contingut dels pactes i acords, una vegada conclosa la seva durada, es produirà en els termes que aquests haguessin establert. Si no hi ha acord en contrari, els pactes i acords es prorrogaran d'any en any, si no hi hagués denúncia expressa d'una de les parts, i es mantindran en vigor fins a la signatura d'un nou pacte o acord.

Els pactes i acords que succeeixin a altres anteriors els deroguen en la seva integritat, llevat els aspectes que expressament s'acordi mantenir.

 

15. Procediment

La representació de l'administració o la dels treballadors que promoguin la negociació, ho comunicaran per escrit a la resta de components de la Mesa General de Negociació, expressant en la comunicació la proposta en qüestió i les matèries objectes de negociació.

La part receptora de la comunicació sols podrà negar-se a l'inici de les negociacions per causa legalment establerta.

Quan la negociació sigui promoguda per la majoria de la representació dels treballadors, en el termini màxim d'un mes es procedirà a la convocatòria de la Mesa a l'objecte que per ambdues parts es pugui establir el corresponent pla de negociació.

 

16. Eficàcia i validesa

Per la validesa dels pactes i acords presos en la Mesa General de Negociació, serà necessària l'aprovació expressa i formal per part dels òrgans de govern competents de l'Ajuntament de Vic.

L'adopció dels acords i pactes requerirà el vot favorable de les i els representants de l'Ajuntament de Vic i de la majoria de la part sindical, a raó de la representació que de forma ponderada en nombre de delegats i delegades tinguin les organitzacions sindicals legitimades per formar part de la Mesa.

En el supòsit que no existeixi acord en la negociació, correspondrà als òrgans de govern de l'Ajuntament de Vic establir les condicions de treball dels empleats i empleades.

Els pactes (una vegada subscrits per les parts), i els acords (una vegada ratificats pels òrgans municipals competents), hauran de ser enviats a l'oficina pública competent per a ser registrats i s'haurà d'ordenar la seva publicació en el lloc que correspongui per l'Ajuntament de Vic, preferiblement en el termini màxim d'un mes.

La no aprovació expressa i formal d'un acord pel Plenari de la Corporació, haurà de posar-se en coneixement de les parts, a fi que aquestes al·leguin tot allò que estimin convenient en el termini de deu dies. En aquest supòsit, i una vegada fetes les al·legacions oportunes, tornarà a passar pel Plenari, prèvia negociació amb la Mesa General de Negociació, en el termini de tres mesos des de la desestimació anterior.

 

 

CAPÍTOL V - REFORMA

 

17. Publicació i entrada en vigor

Aquest Reglament, una vegada aprovat, serà publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Butlletí.

Igualment es publicarà en el portal de transparència i al portal de l'empleat de l'Ajuntament de Vic.

 

18. Modificació del Reglament

Per a la modificació d'aquest Reglament s'aplicaran les mateixes normes que per a l'adopció d'acords.

 

19. Règim supletori

La Mesa General de Negociació, a més a més d'aquest Reglament, i en allò no previst en el mateix, es regirà per allò que disposa el TREBEP, i en totes aquelles normes legals o convencionals estatals o autonòmiques que siguin d'aplicació. "

 

En cas de no presentar-se reclamacions i/o suggeriments en el termini esmentat, es considerarà aprovat definitivament aquest Reglament, sense necessitat de nou acord per part del Ple municipal ni nova publicació.

 

Vic, 28 de juny de 2024

 

Maria Pilar Lobera Calvo

Secretària

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
310001 {"title":"EDICTO sobre aprobación inicial del Reglamento de funcionamiento de la Mesa General de Negociación conjunta del personal funcionario y laboral del Ayuntamiento de Vic y sus organismos autónomos.","published_date":"2024-07-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"310001"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Vic,DOGC,DOGC 2024 nº 9199 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-08/310001-edicto-aprobacion-inicial-reglamento-funcionamiento-mesa-general-negociacion-conjunta-personal-funcionario-laboral-ayuntamiento-vic-organismos-autonomos https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.