EDICTO relativo a la aprobación de la modificación de las bases reguladoras de las becas de deportes (exp. 4730/2024).

Edicte pel qual es fa públic que el Ple ha adoptat l'Acord núm. PLE/8/56/2024, de 17 de juny, el qual es transcriu íntegrament a continuació:

 

Vista la providència de la Regidoria d'Esports de 8 de maig de 2024, per la qual s'ordena incoar l'expedient corresponent per aprovar la modificació de Bases reguladores de les beques d'Esports de l'Ajuntament de Pineda de Mar.

Vistes les Bases reguladores de les beques d'Esports de l'Ajuntament de Pineda de Mar, aprovades per Acord del Ple núm. PLE/5/24/2021, de 29 de març, (BOPB de 14.04.2021 i DOGC núm. 8392-22.04.2021) i modificades per Acord de Ple núm. PLE/3/26/2022, de 28 de març (BOPB de 21.04.2022).

Vista la proposta de modificació de les Bases reguladores de les beques d'Esports de l'Ajuntament de Pineda de Mar elaborada per l'Àrea de Qualitat de Vida de 7 de juny de 2024.

Vist l'informe tècnic favorable emès per la Tècnica de l'Administració General de 7 de juny de 2024, relatiu a la proposta de bases esmentades.

Vist l'informe jurídic favorable emès pels Serveis Jurídics de l'Àrea de Qualitat de Vida de 7 de juny de 2024.

Vista la fiscalització favorable emesa per la Intervenció municipal de 9 de juny de 2024.

Atès l'article 66.1 del Decret Legislatiu 2/2013, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, el qual disposa que el municipi, per a la gestió dels seus interessos i en l'àmbit de les seves competències, pot promoure activitats i prestar serveis públics que contribueixin a satisfer les necessitats i aspiracions de la comunitat veïnal.

Atès l'article 17 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, relatiu a les bases reguladores de subvencions.

Atès l'article 124 del Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals de Catalunya, relatiu al contingut i període d'informació pública de les bases.

Atès l'article 178.1.c) del Decret Legislatiu 2/2013, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, sobre el règim d'adopció d'acords definitius en resolució del període d'informació pública.

Atès l'article 52.2 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, relatiu a les competències del Ple.

Atès els articles 172 i 175 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, els quals disposen que els responsables dels departaments o serveis encarregats de la seva tramitació han d'informar els expedients que els correspongui tramitar i redactar la pertinent proposta de resolució.

 

La Comissió Informativa Directorial ha dictaminat favorablement i proposa al Ple de la Corporació l'adopció de l'acord següent:

 

Primer. APROVAR la modificació de les Bases reguladores de les beques d'Esports de l'Ajuntament de Pineda de Mar, aprovades per Acord del Ple núm. PLE/5/24/2021, de 29 de març, (BOPB de 14.04.2021 i DOGC núm. 8392-22.04.2021) i modificades per Acord de Ple núm. PLE/3/26/2022, de 28 de març (BOPB de 21.04.2022), les quals s'adjunten al present Acord a tots els efectes legals com Annex I - Modificació Bases (Codi Segur de Verificació: 113G2E704T2O642N13J1), en el sentit següent:

 

1. Article 1 - Objecte i finalitat:

 

On diu:

«1. L'objecte d'aquestes bases és la regulació de les convocatòries ordinàries de concessions de subvencions en règim de concurrència competitiva, dins dels límits pressupostaris, a els/les beneficiaris/àries definits a l'article 3 d'aquestes bases que practiquin esport fora de l'horari escolar a qualsevol de les entitats esportives o educatives de Pineda de Mar inscrites al Registre Oficial d'Entitats de la Vila previstes a l'acord de convocatòria corresponent.»

Ha de dir:

«1. L'objecte d'aquestes bases és la regulació de les convocatòries ordinàries de concessions de subvencions en règim de concurrència competitiva, dins dels límits pressupostaris, a els/les beneficiaris/àries definits a l'article 3 d'aquestes bases que practiquin esport fora de l'horari escolar a qualsevol de les entitats esportives o educatives previstes a l'acord de convocatòria corresponent.»

 

2.  Article 3 - Beneficiaris i requisits:

 

On diu:

«2. Per poder atorgar-se la prestació és condició imprescindible que la unitat familiar, compleixi els requisits que es detallen a continuació i la convocatòria corresponent, i sempre que no incorri en cap de les prohibicions establertes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, o normativa vigent:

a Els infants i/o adolescents i els membres de la unitat familiar han d'estar empadronats al municipi de Pineda de Mar.

b Els infants i/o adolescents han de cursar un cicle d'educació primària o secundària obligatòria en el moment de l'inici de l'activitat becada.

c En el cas d'infants i/o adolescents amb una discapacitat del 33% o superior no serà necessari cursar un cicle d'educació primaria o secundària, i hi podran optar dels 5 als 18 anys.

d Els infants i/o adolescents hauran d'estar inscrits en una activitat esportiva organitzada per alguna de les entitats homologades a 30 de setembre (inclòs) de l'any de la convocatòria.

e Els ingressos familiars aportats per realitzar la valoració econòmica no poden superar els llindars següents:»

Ha de dir:

2. Per poder atorgar-se la prestació és condició imprescindible que la unitat familiar compleixi els requisits que es detallen a continuació i la convocatòria corresponent, i sempre que no incorri en cap de les prohibicions establertes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, o normativa vigent:

a) Els infants i/o adolescents i els membres de la unitat familiar han d'estar empadronats al municipi de Pineda de Mar.

b) Els infants i/o adolescents han de cursar un cicle d'educació primària o secundària obligatòria en el moment de l'inici de l'activitat becada.

c) Els alumnes que cursin estudis postobligatoris podran optar-hi fins als 18 anys en el moment de l'inici de l'activitat becada.

d) En el cas d'infants i/o adolescents amb una discapacitat del 33% o superior no serà necessari cursar un cicle d'educació primaria o secundària, i hi podran optar dels 5 als 18 anys.

e) Els infants i/o adolescents hauran d'estar inscrits en una activitat esportiva organitzada per alguna de les entitats homologades a 30 de setembre (inclòs) de l'any de la convocatòria.

f) Els ingressos familiars aportats per realitzar la valoració econòmica no poden superar els llindars següents:

 

3. Article 5 - Entitats homologades:

 

On diu:

«1. Als efectes d'aquestes bases tenen la condició d'entitats homologades les associacions de mares i pares de les escoles i instituts establerts al municipi de Pineda de Mar i les entitats esportives que constin inscrites en el Registre Oficial d'Entitats de la Vila i a l'acord de convocatòria corresponent.

2. Les entitats homologades comunicaran trimestralment (fins a l'últim dia dels mesos de desembre, març i juny) al Servei d'Esports una relació de els/les beneficiaris/àries de les beques.»

Ha de dir:

1. Als efectes d'aquestes bases tenen la condició d'entitats homologades les associacions de mares i pares de les escoles i instituts on cursin estudis els beneficiaris de les beques d'esports, i les entitats esportives que constin inscrites en el Registre d'Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya i a l'acord de convocatòria corresponent.»

 

4. Article 16 - Sistema de pagament

 

On diu:

«1. El pagament es realitzarà trimestralment mitjançant transferència bancària al compte corrent especificat  a la sol·licitud, prèvia comprovació per part del Servei d'Esports de la inscripció de el/la beneficiari/ària a l'activitat esportiva durant el període corresponent. Les comprovacions seran realitzades els mesos de desembre, març i juny del curs escolar pel qual s'ha atorgat la beca.

2. L'import total de la beca atorgada al beneficiari es dividirà en 3 parts equitatives. Després de cadascuna de les comprovacions trimestrals s'ordenarà el pagament de la part corresponent sempre i quan s'hagi certificat per part de l'entitat homologada que el/la beneficiari/ària hagi estat efectivament inscrit a l'activitat esportiva objecte de la beca durantla totalitat del període corresponent.

3. El Servei d'Esports comprovarà les inscripcions efectives a les entitats homologades d'acord amb la comunicació de dades que s'estableix a l'article 5.2 d'aquestes bases. Únicament s'ordenarà el pagament de l'import del període pel qual el/la beneficiari estigui efectivament inscrit a l'entitat homologada per l'activitat esportiva objecte de la beca atorgada.»

Ha de dir:

«1. El pagament es realitzarà anualment mitjançant transferència bancària al compte corrent especificat a la sol·licitud, prèvia comprovació per part del Servei d'Esports de la inscripció de el/la beneficiari/ària a l'activitat esportiva durant el període corresponent.

2 El Servei d'Esports durà a terme la comprovació en finalitzar el curs escolar pel qual s'ha atorgat la beca, mitjançant sol·licitud a les entitats homologades dels certificats d'assistència, i comprovarà les inscripcions efectives. Únicament s'ordenarà el pagament de l'import del període pel qual el/la beneficiari estigui efectivament inscrit a l'entitat homologada per l'activitat esportiva objecte de la beca atorgada, sempre i quan el Servei d'Esports de l'Ajuntament pugui realitzar les comprovacions pertinents.»

 

5. Article 18 - Justificació de les beques:

 

On diu:

«1. Les entitats homologades hauran de comunicar trimestralment (fins a l'últim dia dels mesos de desembre, març i juny del curs escolar pel qual s'ha atorgat la beca) al Servei d'Esports una relació on consti el nom de el/la beneficiari/ària i el període en el qual aquest/a ha estat efectivament inscrit/a a l'activitat esportiva objecte de la beca.»

Ha de dir:

«1. El Servei d'Esports sol·licitarà a les entitats homologades el certificat d'assistència on consti el nom de el/la beneficiari/ària i el període en el qual aquest/a ha estat efectivament inscrit/a a l'activitat esportiva objecte de la beca.»

 

6. Article 19 - Obligacions:

 

On diu:

«Article 19 - Obligacions de les persones beneficiaries i les entitats homologades

(...)

2. Obligacions de les entitats homologades:

a Col·laborar amb l'Ajuntament en la comprovació de les inscripcions i càlcul total dels imports corresponents.

b Comunicar trimestralment al Servei d'Esports la relació de beneficiaris/àries inscrits a l'activitat esportiva objecte de la beca i dins del termini establert.

c Actuar amb confidencialitat i secret professional.»

Ha de dir:

Article 19 - Obligacions de les persones beneficiaries i l'Ajuntament

(...)

2. Obligacions de l'Ajuntament:

a Realitzar la comprovació de les inscripcions i càlcul total dels imports corresponents.

b Actuar amb confidencialitat i secret professional.»

 

Segon. PUBLICAR la modificació de les Bases esmentades al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al Tauler d'Edictes de la Seu Electrònica Municipal i donar compliment als tràmits procedimentals que en dret procedeixin en ordre al bon fi i execució dels precedents acords.

 

Tercer. DISPOSAR un període d'informació pública per un termini de 30 dies hàbils a comptar des del dia següent de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al Tauler d'Edictes de la Seu Electrònica Municipal, per a la formulació de reclamacions i/o suggeriments.

 

Quart. INFORMAR que en cas de no presentar-se reclamacions o suggeriments l'Acord inicial esdevindrà definitiu, d'acord amb els articles 49 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de bases de règim local, i 178.1.c) del Decret Legislatiu 2/2013, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

 

El que us notifico per al vostre coneixement, tot advertint-vos que contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, podeu interposar recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de la província de Barcelona en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la seva notificació, d'acord amb el que estableixen els articles 8.1, 25.1 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

De forma potestativa, i previ a la interposició del recurs contenciós administratiu, podeu interposar recurs de reposició davant l'òrgan que l'ha dictada en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva notificació, d'acord amb el que estableix l'article 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, sense perjudici que pugueu fer ús de qualsevol altre recurs que considereu oportú.

 

 

ANNEX. I - MODIFICACIÓ BASES

 

BASES REGULADORES DE LES BEQUES D'ESPORTS DE L'AJUNTAMENT DE PINEDA DE MAR

 

SUMARI

 

Article 1 - Objecte i finalitat

Article 2 - Règim jurídic

Article 3 - Beneficiaris/àries i requisits

Article 4 - Concepte d'unitat familiar

Article 5 - Entitats homologades

Article 6 - Despeses subvencionables

Article 7 - Dotació pressupostaria

Article 8 - Procediment d'atorgament de les beques

Article 9 - Convocatòria

Article 10 - Presentació de sol·licituds

Article 11 - Documentació i acreditació

Article 12 - Òrgans i funcions

Article 13 - Criteris d'atorgament

Article 14 - Sistema de puntuació

Article 15 - Quantia de la beca

Article 16 - Sistema de pagament

Article 17 - Garanties

Article 18 - Justificació de les beques

Article 19 - Obligacions de les persones beneficiàries i entitats homologades

Article 20 - Revisió, suspensió i reintegrament

Article 21 - Publicitat

Article 22 - Consulta interadministrativa d'interoperabilitat

Article 23 - Protecció de dades de caràcter personal

Article 24 - Indicadors d'avaluació

 

Article 1 - Objecte i finalitat

1. L'objecte d'aquestes bases és la regulació de les convocatòries ordinàries de concessions de subvencions en règim de concurrència competitiva, dins dels límits pressupostaris, a els/les beneficiaris/àries definits a l'article 3 d'aquestes bases que practiquin esport fora de l'horari escolar a qualsevol de les entitats esportives o educatives previstes a l'acord de convocatòria corresponent.

2. La seva finalitat és afavorir la pràctica de l'activitat esportiva dels joves integrants d'unitats familiars amb rendes baixes, de tal forma que la situació econòmica de la família no comporti un impediment o una càrrega econòmica excessiva que pugui impedir la pràctica esportiva d'aquests menors i joves, mitjançant el finançament de la pràctica esportiva fora de l'horari escolar durant el curs escolar (de setembre de l'any de la convocatòria fins al juny de l'any següent, ambdós inclosos) previst a la convocatòria corresponent.

 

Article 2 - Règim jurídic

1. Les «Beques d'Esports», es configuren com una subvenció i es regeixen com a tal.

2. Les beques es regeixen per les normes que s'indiquen tot seguit, o normativa vigent:

a El Reglament (UE) 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades.

b La Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.

c La Llei 26/2003, del 3 d'agost, de règim jurídic i procediment de les administracions públiques de Catalunya.

d La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

e La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

f La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del sector públic.

g El Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

h El Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals.

i Decret 271/2019, de 23 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament del Registre de subvencions i ajuts de Catalunya.

j L'Ordenança General de Subvencions de l'Ajuntament de Pineda de Mar, aprovada per Acord del Ple de 24 de febrer (BOPB núm. 117-Annex I/17.05.2005).

k Les presents bases.

l L'acord de convocatòria específica que s'aprovi.

3. L'Ajuntament de Pineda de Mar és l'administració competent per a la interpretació de les qüestions que pugui suscitar l'aplicació d'aquestes bases.

 

Article 3 - Beneficiaris/àries i requisits

1. Tenen la condició de beneficiaris/àries de les beques els infants i/o adolescents als quals se'ls hi reconegui el dret a obtenir la beca mitjançant resolució expressa.

2. Per poder atorgar-se la prestació és condició imprescindible que la unitat familiar compleixi els requisits que es detallen a continuació i la convocatòria corresponent, i sempre que no incorri en cap de les prohibicions establertes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, o normativa vigent:

a) Els infants i/o adolescents i els membres de la unitat familiar han d'estar empadronats al municipi de Pineda de Mar.

b) Els infants i/o adolescents han de cursar un cicle d'educació primària o secundària obligatòria en el moment de l'inici de l'activitat becada.

c) Els alumnes que cursin estudis postobligatoris podran optar-hi fins als 18 anys en el moment de l'inici de l'activitat becada.

d) En el cas d'infants i/o adolescents amb una discapacitat del 33% o superior no serà necessari cursar un cicle d'educació primaria o secundària, i hi podran optar dels 5 als 18 anys.

e) Els infants i/o adolescents hauran d'estar inscrits en una activitat esportiva organitzada per alguna de les entitats homologades a 30 de setembre (inclòs) de l'any de la convocatòria.

f) Els ingressos familiars aportats per realitzar la valoració econòmica no poden superar els llindars següents:

 

Núm. membres

Límit ingressos

1

IRSC · 2

2

IRSC · 2,5

3

IRSC · 3

4

IRSC · 3,5

5

IRSC · 4

6

IRSC · 4,5

7

IRSC · 5

8

IRSC · 5,5

 

IRSC = Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya.

 

f Extraordinàriament i en cas d'una situació d'atur sobrevinguda, després d'una situació laboral ininterrompuda per un període de 2 anys, dins el període de càlcul de la renda, es podrà prendre com a import a comptabilitzar als ingressos de la unitat familiar, la renda que de les prestacions d'atur se'n derivin.

g La unitat familiar no ha de tenir deutes pendents amb l'Ajuntament.

 

Article 4 - Concepte d'unitat familiar

1. Es consideraran membres de la unitat familiar:

a L'infant i/o adolescent pel qual es sol·licita la beca.

b El pare i la mare o tutors/es legals de l'infant i/o adolescent.

En cas de divorci o separació legal, si la guàrdia i custòdia de l'infant i/o adolescent és compartida es tindran en compte els dos tutors a la unitat familiar. Si la guàrdia i custòdia de l'infant i/o adolescent s'atribueix a un sol tutor, no serà membre computable aquell/a ex cònjuge que no convisqui amb l'infant i/o adolescent, però s'afegirà a la renda del tutor la pensió d'alimentació i/o compensatòria que estableixi la sentència.

En el cas de viudetat, aquesta només s'haurà de justificar amb el llibre de família o certificat de defunció, si no s'està en possessió del carnet de família monoparental vigent.

c Els/les germans/es de fins a 25 que segons el padró consti que conviuen en el domicili familiar a la data de la inscripció o matrícula (s'entén com a germà/na aquells que comparteixin un o dos tutors amb l'infant o adolescent beneficiari/ària).

d Els/les germans/es majors de 25 anys amb discapacitat física, psíquica o sensorial que segons el padró que conviuen en el domicili familiar a data de la inscripció o matrícula (s'entén com a germà/na aquells que comparteixin un o dos tutors amb l'infant o adolescent beneficiari/ària).

2. No es tindran en compte altres persones, tot i que convisquin al domicili familiar, amb o sense relació de parentiu amb l'infant i/o adolescent, ni els avis que hi convisquin.

 

Article 5 - Entitats homologades

1. Als efectes d'aquestes bases tenen la condició d'entitats homologades les associacions de mares i pares de les escoles i instituts on cursin estudis els beneficiaris de les beques d'esports, i les entitats esportives que constin inscrites en el Registre d'Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya i a l'acord de convocatòria corresponent.

 

Article 6 - Despeses subvencionables

1. Tindran la consideració de despeses subvencionables les relacionades amb l'esport extraescolar i/o inclusiu següents:

7. Inscripció o matrícula.

8. Quotes de l'activitat.

2. No serà subvencionable l'equipació per a la pràctica de l'activitat esportiva.

 

Article 7 - Dotació pressupostària

1. Les despeses de les beques aniran a càrrec de la partida pressupostària que s'especifiqui a l'acord de convocatòria del pressupost municipal vigent corresponent, indicant l'import màxim.

2. Es podrà ampliar el crèdit establert a la convocatòria mitjançant la generació, ampliació o incorporació per tal de proposar l'atorgament de beques en cas que el crèdit inicialment previst resulti insuficient.

 

Article 8 - Procediment d'atorgament de les beques

1. El procediment d'atorgament d'aquestes beques serà el de concurrència competitiva, mitjançant l'aprovació i publicació de la convocatòria ordinària corresponent i d'acord amb els principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat, no discriminació, eficàcia i eficiència.

2. L'estudi i la valoració de les sol·licituds presentades seran avaluades pel Servei d'Esports d'acord amb els criteris de valoració establerts a l'article 13 d'aquestes bases.

3. En cas que es detectin defectes a la sol·licitud o no es presenti la documentació establerta a l'article 11 d'aquestes bases, es requerirà a la persona sol·licitant que en un termini de 10 dies hàbils esmeni els defectes o adjunti els documents preceptius, indicant que, si no ho fa, es tindrà per desistida la seva sol·licitud.

4. El procediment de gestió i tramitació consta de les fases següents:

a Aprovació de la convocatòria, d'acord amb l'establert a l'article 9 d'aquestes bases.

b Presentació de les sol·licituds, d'acord amb l'establert a l'article 10 d'aquestes bases.

c Valoració de les sol·licituds, d'acord amb l'establert a l'article 12.1 d'aquestes bases.

d Resolució del procediment, d'acord amb l'establert a l'article 12.2 d'aquestes bases.

5. El termini màxim per resoldre la sol·licitud d'atorgament de les beques és de 3 mesos a comptar des del dia següent a la finalització del termini de presentació de sol·licituds. Si transcorregut aquest termini la sol·licitud no s'ha resolt expressament s'entendrà desestimada.

6. L'atorgament de les beques no serà invocable com a precedent, ni generarà cap dret preferent per l'obtenció de successives subvencions, beques, ajuts o prestacions de qualsevol àmbit.

 

Article 9 - Convocatòria

1. El procediment s'iniciarà mitjançant l'acord de convocatòria de les beques, el qual es remetrà a la Base de Dades Nacional de Subvencions i al Registre de Subvencions i Ajuts de Catalunya, i es publicarà al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i a la Seu Electrònica Municipal. Es podran fer altres formes de difusió, les quals no desplegarà efectes de convocatòria.

2. L'acord de convocatòria contindrà els aspectes següents:

a Curs escolar pel qual es convoquen les beques.

b Termini de presentació de sol·licituds.

c Relació d'entitats homologades.

d Els llindars d'ingressos establerts a l'article 3.2.d) d'aquestes bases calculats d'acord amb l'IRSC corresponent.

e Imports mínims i màxims de les beques.

f Data orientativa de publicació de l'aprovació inicial de l'atorgament de les beques.

g Import, partida pressupostària i documents comptables corresponents a la dotació pressupostària.

 

Article 10 - Presentació de sol·licituds

1. Les sol·licituds per concórrer a la convocatòria hauran de presentar-se dins el termini previst a la convocatòria, mitjançant el model de sol·licitud normalitzat, al qual s'ha d'adjuntar la documentació que s'especifica a l'article 11.3 d'aquestes bases.

2. D'acord amb el que preveu la normativa vigent del procediment administratiu comú de les administracions públiques, les persones sol·licitants que hagin presentat aquesta documentació en qualsevol altre procediment d'atorgament de subvencions, beques o ajuts durant el mateix exercici hauran d'indicar aquest fet en la sol·licitud de la beca, i només hauran d'aportar aquells documents que hagin tingut alguna variació respecte a la sol·licitud anteriorment presentada.

3. Els defectes advertits seran esmenables si llur naturalesa ho permet. A aquest efecte, el Servei d'Esports requerirà a la persona sol·licitant que en un termini màxim de 10 dies hàbils esmeni les deficiències detectades o adjunti els documents preceptius, indicant que, si no ho fa, es tindrà per desistida la seva sol·licitud.

 

Article 11 - Documentació i acreditació

1. Per poder valorar la situació fefaentment es requerirà la documentació acreditativa necessària en cada cas.

2. En cap cas, d'acord amb la normativa vigent, es reclamarà documentació que ja consti en poder de l'Ajuntament, no exigida per les normes aplicables al procediment.

3. Documentació a presentar:

A Documentació general:

a Sol·licitud de la beca específica degudament complementada, d'acord amb el model normalitzat.

b Fotocòpia del Document Nacional d'Identitat (DNI), Número d'Identitat d'Estranger (NIE) o passaport.

B Documentació acreditativa de la capacitat econòmica de la unitat familiar:

a Última declaració de la rendadisponible. En cas de no estar obligat a realitzar-la per no tenir-ne l'obligació, s'ha d'aportar el certificat negatiu emès per l'Agència Tributària.

b En defecte de l'apartat anterior, els fulls de salari dels últims 6 mesos o certificat equivalent i el contracte de treball (tant treballadors/es indefinits com temporals).

c En cas de trobar-se en situació d'atur, el certificat del Servei d'Ocupació de Catalunya acreditatiu dels períodes d'inscripció i d'ingrés de prestacions i/o subsidis per atur i la quantia percebuda.

d En cas de percebre pensions, el certificat de la prestació de jubilació o invalidesa.

e En cas de trobar-se en situació d'incapacitat temporal transitòria, el certificat de la prestació d'incapacitat laboral transitòria en cas que el pagament es realitzi directament per part de l'Institut Nacional de la Seguretat Social.

C Documentació acreditativa de les situacions contemplades a l'article 14.1.B) d'aquestes bases:

a En cas de separació o divorci, fotocòpia: del document notarial, justificants d'interposició de la demanda, sentència judicial, conveni regulador o qualsevol altre document acreditatiu d'aquesta situació i on consti la pensió alimentària i la custòdia de fills i/o filles.

b Fotocòpia del carnet de família monoparental.

c Fotocòpia del certificat que acrediti una discapacitat reconeguda superior al 33% i el grau.

d Altres documents que escaiguin.

4. L'Ajuntament, d'acord amb l'article 28.5 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques o normativa vigent, podrà sol·licitar els originals de la documentació aportada per a la seva verificació en qualsevol moment del procediment, així com el dret de requerir la documentació descrita en aquest article si no s'ha presentat en temps i forma corresponents.

 

Article 12 - Òrgans i funcions

1. L'òrgan instructor del procediment d'atorgament de les beques és el Servei d'Esports. L'òrgan instructor ostenta les funcions següents:

A Un cop admeses les sol·licituds presentades la Comissió de Valoració distribuirà l'import de les beques d'acord amb els criteris d'atorgament establerts a l'article 13 d'aquestes bases i la proposta elaborada pel Servei d'Esports, la qual cosa es farà constar a l'acta de la sessió de valoració. La Comissió de Valoració formularà la proposta de resolució. L'acta i la proposta de resolució es pronunciarà sobre les beques atorgades, les denegades, les desistides i les pendents.

B La Comissió de Valoració del Servei d'Esports estarà constituïda pels membres següents:

a El/la Regidor competent el l'àmbit d'Esports o Regidor/a en qui delegui, actuant com a president/a.

b El/la Cap de l'Àrea de Qualitat de Vida o persona en qui delegui, actuant com a vocal.

c El/la Coordinador/a d'Esports o persona en qui delegui, actuant com a vocal.

d El/la Tècnic/a de l'Administració General o persona en qui delegui, actuant com a secretari/ària.

C En cas que es constati l'existència d'infants i/o adolescents no inscrits a 30 de setembre de l'any de la convocatòria en l'acord d'aprovació inicial, la Comissió de Valoració proposarà redistribuir aquests imports entre els demés infants i/o adolescents degudament inscrits fins a exhaurir l'import de la dotació pressupostària, de forma proporcional. Per tant, l'import definitiu serà igual o superior a l'import de l'aprovació inicial.

2. L'òrgan resolutori del procediment d'atorgament de les beques és la Junta de Govern Local. L'òrgan resolutori ostenta les funcions següents:

A Aprovar inicialment l'atorgament de les beques. L'acord s'haurà de publicar al Tauler d'Edictes de la Seu Electrònica Municipal.

B Aprovar definitivament l'atorgament de les beques. L'acord s'haurà de publicar a la Seu Electrònica Municipal.

C Resoldre els recursos que puguin recaure sobre els actes de tràmit i els que posen fi a la via administrativa.

3. Un cop atorgada definitivament la beca, dins el termini màxim de 10 dies hàbils comptats des de l'endemà de la publicació de l'acord, la persona sol·licitant podrà manifestar per escrit l'acceptació de la beca concedida. Transcorregut aquest termini sense manifestació escrita d'acceptació, aquesta s'entendrà feta tàcitament. L'acceptació expressa o tàcita abastarà tots els elements continguts a l'acord d'atorgament definitiu i determinarà l'obligació del beneficiari/ària de complir la resta de les condicions de la beca.

 

Article 13 - Criteris d'atorgament

1. Les beques s'atorgaran a les persones sol·licitants que compleixin amb els requisits fixats a l'article 3.2 i el sistema de puntuació establert a l'article 14 d'aquestes bases.

 

Article 14 - Sistema de puntuació

1. La distribució dels punts es calcularà d'acord amb les disposicions següents:

A Capacitat econòmica de la unitat familiar:

a Es sumarà la base imposable general i la base imposable de l'estalvi de la declaració de la renda de tots els membres de la unitat familiar obligats a tributar, excloent els saldos negatius de guanys i pèrdues patrimonials corresponents a exercicis anteriors, així com el saldo net negatiu dels rendiments del capital mobiliari que constitueixin la renda d'estalvi d'anys anteriors.

b Al resultat de la suma de l'apartat anterior se li afegirà la quota resultant de l'autoliquidació, el qual permetrà obtenir la Renda de la Unitat Familiar (RUF).

c Aquest resultat haurà de ser igual o inferior al llindar de renda corresponent (LRC) segons els integrants que conformin la unitat familiar, en cas contrari no tindrà dret a obtenir la beca.

d L'import del RUF es dividirà entre l'import del LRC i es multiplicarà per 10.

e Es restarà de 10 el resultat obtingut a la lletra anterior, obtenint així el nombre de punts total relatius a la capacitat econòmica de la unitat familiar.

f La suma dels punts atorgats respecte la capacitat econòmica de la unitat familiar i les situacions establertes a l'apartat 1.B) d'aquest article donarà la puntuació total atorgada a la unitat familiar.

g La fórmula per calcular l'establert en els apartats anteriors és la següent:

 

PUNTS = 10 - ((RUF/LRC) · 10) + PA

 

RUF: Renda de la Unitat Familiar.

LRC: Llindar de Renda Corresponent (establert a l'article 3.2d) d'aquestes bases).

PA: Sumatori dels Punts Addicionals de les situacions familiars (establerts a l'article 14.1.B) d'aquestes bases).

 

B S'atorgarà 1 punt addicional per cada una de les situacions següents que la unitat familiar pugui acreditar:

a Família monoparental (formada per el/la pare/mare/tutor/a sol/a amb infants o adolescents al seu càrrec, sempre que aquests convisquin amb el/la pare/mare/tutor/a i en depenguin econòmicament de manera exclusiva).

b Infants o adolescents en acolliment.

c Que l'infant, i/o adolescent o qualsevol altre membre de la unitat familiar tingui una discapacitat reconeguda superior al 33% (s'atorgarà 1 punt addicional per cada membre de la unitat familiar que acrediti aquesta situació).

2. L'import de la dotació pressupostària de les beques es dividirà entre el total de punts econòmics obtinguts per tots els/les sol·licitants amb dret a beca, obtenint el preu en euros per punt. Es multiplicarà el preu per punt obtingut pels punts de cada sol·licitant amb dret a beca per tal d'obtenir l'import corresponent a cada sol·licitant, respectant els imports màxims i mínims establerts a l'article 15.3 d'aquestes bases, d'acord amb la fórmula següent:

 

(PP /

Imagen del artículo EDICTO relativo a la aprobación de la modificación de las bases reguladoras de las becas de deportes (exp. 4730/2024).
PE) · PUNTS = BECA

 

PP: Partida Pressupostària.

PE: Punts Econòmics de totes les persones sol·licitants amb dret a beca.

PUNTS: Punts obtinguts en aplicació de la fórmula establerta a l'article 14.1.A.g) d'aquestes bases.

 

Article 15 - Quantia de la beca

1. Com a criteri general, com a màxim se subvencionarà un 90% del cost de l'activitatesportiva. L'import de les beques unitàries s'obtindrà per la distribució del total de l'import de la partida destinada a les beques de forma proporcional a les puntuacions obtingudes, d'acord amb el sistema de puntuació establert a l'article 14 d'aquestes bases.

2. En el cas que l'import de la beca atorgada superi el 90% del cost de l'activitat, es procedirà a minorar l'import de la beca fins que l'import atorgat final resulti del 90% del cost de l'activitat. L'import global minorat es redistribuirà proporcionalment a la puntuació obtinguda entre la resta de beneficiaris/àries.

3. Els imports mínims i màxims de les beques seran de 50,00 € i 270,00 €, respectivament.

 

Article 16 - Sistema de pagament

1. El pagament es realitzarà anualment mitjançant transferència bancària al compte corrent especificat a la sol·licitud, prèvia comprovació per part del Servei d'Esports de la inscripció de el/la beneficiari/ària a l'activitat esportiva durant el període corresponent.

2 El Servei d'Esports durà a terme la comprovació en finalitzar el curs escolar pel qual s'ha atorgat la beca, mitjançant sol·licitud a les entitats homologades dels certificats d'assistència, i comprovarà les inscripcions efectives. Únicament s'ordenarà el pagament de l'import del període pel qual el/la beneficiari estigui efectivament inscrit a l'entitat homologada per l'activitat esportiva objecte de la beca atorgada, sempre i quan el Servei d'Esports de l'Ajuntament pugui realitzar les comprovacions pertinents.

3. En cas que un beneficiari/ària causi baixa a l'activitat esportiva per la qual se li ha atorgat una beca no s'ordenarà el pagament de l'import restant de la beca i s'entendrà que renuncia automàticament a l'import de la beca concedida pel període restant.

 

Article 17 - Garanties

1. Atès que les beques previstes són d'import inferior a 3.000,00 €, no s'exigeix la constitució de garantia a els/les beneficiaris/àries de les beques, d'acord amb l'article 24.4 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

 

Article 18 - Justificació de les beques

1. El Servei d'Esports sol·licitarà a les entitats homologades el certificat d'assistència on consti el nom de el/la beneficiari/ària i el període en el qual aquest/a ha estat efectivament inscrit/a a l'activitat esportiva objecte de la beca.

2. Amb la comunicació per part de l'entitat homologada corresponent s'entendrà complerta l'obligació de justificar la beca.

3. La justificació s'ha de presentar a través de mitjans electrònics d'acord amb el que preveu l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o normativa vigent.

4. L'Ajuntament podrà comprovar, en qualsevol moment i pels mitjans que cregui oportuns, el destí de les quantitats atorgades en relació amb les seves finalitats. Els/les beneficiaris/àries i les entitats homologades hauran de donar lliure accés a les actuacions municipals de comprovació que resultin pertinents.

5. Es podran dur a terme canvis en l'activitat esportiva durant el curs escolar, sempre i quan la família comuniqui prèviament a l'Ajuntament el canvi d'activitat esportiva, quedant subjecte a recalcul l'import de la beca si escau.

 

Article 19 - Obligacions de les persones beneficiàries i l'Ajuntament

1. Obligacions de les persones sol·licitants de les beques:

a Presentar la documentació necessària per tramitar les beques d'acord amb el que determinen aquestes bases.

b Facilitar la documentació que sigui requerida per l'Ajuntament per tal d'acreditar els requisits exigits, aportant els documents justificatius necessaris quan l'Ajuntament no els pugui obtenir pels seus propis mitjans, així com autoritzar a l'Ajuntament a fer les comprovacions corresponents.

c Comunicar a l'Ajuntament les variacions o canvis existents en la situació socioeconòmica de la persona sol·licitant o unitat familiar que puguin modificar les circumstàncies que van provocar la presentació de la sol·licitud i l'aprovació definitiva.

2. Obligacions de l'Ajuntament:

d Realitzar la comprovació de les inscripcions i càlcul total dels imports corresponents.

e Actuar amb confidencialitat i secret professional.

 

Article 20 - Revisió, suspensió i reintegrament

1. Les beques atorgades podran ser revisades i, si escau, reintegrades en els termes establerts a l'Ordenança General de Subvencions de l'Ajuntament de Pineda de Mar.

2. Són causes de suspensió de les beques:

a La desaparició de la situació de necessitat que ha motivat la beca.

b Els canvis en el nucli familiar que modifiquin la situació de necessitat.

c La falsedat o engany en l'acreditació dels requisits.

d Deixar d'estar empadronat a Pineda de Mar, en els termes que disposa l'article 3.2.a) d'aquestes bases.

e No assistir a l'activitat esportiva objecte de la beca.

f No atendre o deixar d'atendre injustificadament els requeriments que l'ens o l'òrgan gestor ha de dur a terme per comprovar la continuïtat dels requisits d'accés a la beca concedida.

 

Article 21 - Publicitat

1. L'acord que resolgui l'atorgament inicial i definitiu es publicarà al Tauler d'Edictes de la Seu Electrònica Municipal i inclourà, com a mínim la següent informació:

A Atorgaments:

a Número d'expedient.

b Codi de Registre d'Entrada de la sol·licitud.

c DNI/NIE anonimitzat.

d Cognoms i nom de la persona sol·licitant.

e Inicials de el/la beneficiari/ària.

f Import atorgat.

 

B Denegacions:

a Número d'expedient.

b Codi de Registre d'Entrada de la sol·licitud.

c DNI/NIE anonimitzat.

d Cognoms i nom de la persona sol·licitant.

e Inicials de el/la beneficiari/ària.

f Motiu de la denegació.

 

C Desistiments:

a Número d'expedient.

b Codi de Registre d'Entrada de la sol·licitud.

c DNI/NIE anonimitzat.

d Cognoms i nom de la persona sol·licitant.

e Inicials de el/la beneficiari/ària.

f Motiu del desistiment.

 

D Pendents:

a Número d'expedient.

b Codi de Registre d'Entrada de la sol·licitud.

c DNI/NIE anonimitzat.

d Cognoms i nom de la persona sol·licitant.

e Inicials de el/la beneficiari/ària.

f Motiu.

 

Article 22 - Consulta administrativa d'interoperabilitat

1. Als efectes previstos a l'article 28.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o normativa vigent, l'Ajuntament, podrà consultar a altres administracions públiques mitjançant les plataformes d'intermediació de dades o altres sistemes electrònics habilitats a l'efecte, els documents i les dades de caràcter personal en els expedients relacionats amb l'objecte d'aquestes bases, excepte que la persona interessada no en presti el seu consentiment.

 

Article 23 - Protecció de dades de caràcter personal

1. Les dades personals i familiars dels interessats que constin a l'expedient administratiu tindran caràcter confidencial i estan emparades pel secret professional. Només hi tindran accés els professionals que hi intervinguin per raó de servei, i només amb la finalitat dels serveis a prestar.

2. Les entitats homologades únicament tindran accés a la relació d'infants i/o adolescents que els corresponguin amb la finalitat de comprovar les inscripcions a l'activitat esportiva, les quals tindran caràcter confidencial i estaran emparades pel secret professional.

3. Les dades seran tractades d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, o normativa vigent.

 

Article 24 - Indicadors d'avaluació

1. Els indicadors d'avaluació de les beques són els següents:

a Nombre de sol·licituds presentades a l'Ajuntament.

b Tipologia d'activitats esportives.

c Nombre de beques atorgades i denegades. Nombre de beques pendents en el moment de l'aprovació definitiva.

d Import total de les beques atorgades en l'aprovació definitiva.

 

Pineda de Mar, 28 de juny de 2024

 

Verònica Rebollo Guillén

Quarta tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida (Decret d'Alcaldia ALC/1724/2023 de 4 de juliol)

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
309986 {"title":"EDICTO relativo a la aprobación de la modificación de las bases reguladoras de las becas de deportes (exp. 4730\/2024).","published_date":"2024-07-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"309986"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Pineda de Mar,DOGC,DOGC 2024 nº 9199 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-08/309986-edicto-relativo-aprobacion-modificacion-bases-reguladoras-becas-deportes-exp-4730-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.