ANUNCIO sobre aprobación definitiva del Reglamento de comercio de Sant Quirze del Vallès (exp. 48/2024/SQDESEC).

Transcorregut el termini d'informació pública del Reglament de la Mesa de Comerç de Sant Quirze de Sant Quirze del Vallès, aprovat inicialment pel Ple municipal del dia 04 d'abril de 2024, es fa públic que, tal i com disposava l'acord, ha esdevingut definitiu en no haver-se presentat cap al·legació i/o reclamació.

Així mateix, es fa públic, mitjançant annex, el text íntegre del Reglament, amb l'advertiment que entrarà en vigor als quinze dies hàbils des de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província.

L'acte és una resolució, posa fi a la via administrativa, i pot ser impugnat per mitjà de recurs contenciós administratiu, interposat davant dels jutjats contenciosos administratius de Barcelona, en el termini de dos mesos. Potestativament, es pot interposar recurs de reposició davant de l'òrgan que ha dictat l'acte, si exerceix una competència pròpia, o davant de l'òrgan titular de la competència, si qui el dicta l'exerceix per delegació, en el termini d'un mes. Tanmateix, els legitimats activament poden interposar qualsevol recurs ajustat a Dret.

 

 

ANNEX:

 

"REGLAMENT D'ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT DE LA MESA DE COMERÇ DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS

 

1.- Naturalesa jurídica

La Mesa és un òrgan de participació sectorial creat per l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, d'acord amb allò que l'article 66.3 del Text refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, aprovada mitjançant Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril.

Es tracta d'un òrgan participatiu i de consulta adscrit orgànicament a la Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, sobre els temes relacionats amb la promoció i dinamització del comerç de Sant Quirze del Vallès.

Sense perjudici de les potestats d'estudi i proposta de la Mesa, els acords i les resolucions de gestió i execució, especialment si impliquen l'aprovació d'una despesa, corresponen a l'òrgan competent de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

 

2.- Objectius de la Mesa

Els objectius de la Mesa són:

a) Sumar esforços en la realització d'actes i activitats de dinamització comercial de Sant Quirze del Vallès.

b) Definir conjuntament l'estratègia comercial de Sant Quirze del Vallès i el repartiment de recursos.

c) Coordinar les accions de les associacions i de l'Ajuntament que vagin encaminades al foment del comerç de Sant Quirze del Vallès.

d) Donar suport a les associacions comercials de Sant Quirze del Vallès i fer difusió de les seves activitats.

 

3.- Composició de la Mesa La Mesa estarà formada per:

President: l'alcalde/ssa, que podrà delegar en el regidor/a de Comerç.

Vicepresident: el/a regidor/a de Comerç. Vocals (amb veu i vot):

a) Un/a representant del servei de Promoció Econòmica.

b) Un/a representant de cadascun dels grups polítics amb representació municipal.

c) Dos representants delegats per cadascuna de les entitats o associacions comercials que tinguin el seu àmbit d'actuació al terme municipal de Sant Quirze del Vallès.

d) Dos representants de comerços no associats que tinguin el seu àmbit d'actuació al terme municipal de Sant Quirze del Vallès

Un/a treballador/a municipal, amb veu i sense vot, adscrit al servei de Promoció Econòmica, que actuarà com a secretari/a de la Mesa.

Membres no permanents:

Podran assistir a la Mesa i/o a les Comissions aquelles persones a títol individual que per la seva capacitat o nivell professional es pugui considerar d'interès la seva participació.

Responsables polítics o tècnics d'altres àmbits o àrees municipals.

Les entitats que desitgin formar part de la Mesa de Comerç hauran de:

Estar legalment constituïdes i inscrites al Registre Municipal d'Entitats i Associacions ciutadanes que disposa l'ajuntament, com a entitat sense ànim de lucre.

Certificar que compten amb el 75% dels membres de la seva Junta directiva empadronats a Sant Quirze del Vallès i amb un mínim d'associats al municipi de Sant Quirze, mai inferior a 10 persones, llevat de les domiciliades al barri de Les Fonts.

Tenir presència activa a la vida comercial del municipi. Mostrar el seu interès en formar part d'aquesta Mesa.

 

4.- Funcions de la Mesa

a) Participar en el seguiment, control, supervisió i avaluació de l'eficàcia amb què han estat utilitzats els recursos assignats a cada objecte de les bases.

b) Elaborar una proposta de modificació del present Reglament, quan així ho sol·licitin dues terceres parts de la Mesa o la Regidoria de Comerç.

c) Participar i col·laborar en l'organització i realització de les activitats comercials municipals.

d) Crear un espai de debat i treball al voltant de les propostes que es facin arribar als i les membres de la Mesa.

e) Fer arribar al Consistori, per mitjà del Regidor o Regidora competent en matèria de Comerç, les iniciatives i les propostes que consideri convenients per a la millora de les actuacions en aquest àmbit.

f) Seguir la correcta aplicació dels acords i del present Reglament.

 

5.- Infraestructura

L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès facilitarà la infraestructura material, personal i econòmica necessària per donar suport a la Mesa.

 

6.- Règim econòmic

L'Ajuntament podrà consignar anualment una partida pressupostària destinada a l'àmbit que ocupa aquest reglament. En tot cas, l'Ajuntament podrà destinar a la Mesa donacions o subvencions d'entitats o persones físiques i jurídiques que desitgin fer aportacions econòmiques per a aquesta finalitat, dins dels límits i condicions legalment establertes amb caràcter general.

 

7.- Règim de Funcionament

La Mesa es reunirà en sessions plenàries de forma ordinària, i extraordinària, quan ho consideri oportú el/la president/a de la Mesa o així ho sol·licitin un terç dels seus membres de dret (o la seva majoria).

Les convocatòries es faran per decret d'alcaldia i es notificaran amb una antelació mínima de set dies, on s'adjuntarà l'ordre del dia i, si s'escau, la documentació pertinent.

En quant al règim de funcionament i acords s'adoptaran per consens i, en el seu defecte, per majoria simple.

La Mesa podrà crear Comissions de treball, per elaborar per exemple el Tasta SQV, per planificar la difusió d'activitats concretes, per preparar les reunions del Plenari i/o per tractar altres temes. Els acords d'aquestes comissions es presentaran a les reunions plenàries de Mesa. Les Comissions de treball es podran reunir un cop al mes, de forma ordinària o quan ho sol·liciti algun dels seus membres.

 

8.- Disposició addicional

Aquest Reglament deroga qualsevol altre que hi hagi en el Municipi referent a la mateixa finalitat.

La modificació total o parcial d'aquest Reglament, així com la dissolució de la Mesa de Comerç, correspon al Ple de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

 

9.- Disposició final

El present Reglament entrarà en vigor a partir dels 15 dies següents al de la seva publicació íntegra al Butlletí Oficial de la Província, de conformitat amb allò que disposen els articles 65.2) i 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local."

 

Sant Quirze del Vallès, 27 de juny de 2024

 

Elisabeth Oliveras Jorba

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
305465 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación definitiva del Reglamento de comercio de Sant Quirze del Vallès (exp. 48\/2024\/SQDESEC).","published_date":"2024-07-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"305465"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sant Quirze del Vallès,DOGC,DOGC 2024 nº 9198 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-05/305465-anuncio-aprobacion-definitiva-reglamento-comercio-sant-quirze-valles-exp-48-2024-sqdesec https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.