ANUNCIO sobre aprobación de las bases y la convocatoria del proceso selectivo para la cobertura definitiva de dos plazas de administrativo/a, promoción interna (exp. 2024/6963).

La Junta de Govern Local reunida en sessió amb caràcter ordinari el dia 20 de juny de 2024, va acordar aprovar les bases i la convocatòria que ha de regular el procés selectiu per a la cobertura definitiva mitjançant concurs oposició promoció interna de dues places d'administratiu/va (grup C1).

Per sol·licitar prendre part en el procés selectiu, les persones aspirants hauran de presentar la instància, mitjançant el tràmit previst a la seu electrònica de l'Ajuntament, https://seu.calonge.cat (Inscripció en processos de selecció o provisió de personal de l'Ajuntament), en la que caldrà adjuntar la documentació requerida.

El termini de presentació d'instàncies serà de vint dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

 

 

PROVES SELECTIVES PER A L'ACCÉS A DUES PLACES D'ADMINISTRATIU/VA. GRUP C1. CONCURS OPOSICIÓ PROMOCIÓ INTERNA.

 

És objecte d'aquestes bases regular els aspectes específics del procés selectiu per la provisió definitiva de dues places d'administratiu/va pel procediment de concurs-oposició, promoció interna, Grup C1, en tot allò que no hagin determinat les bases generals, aprovades per la Junta de Govern Local de data 18 de maig de 2017 i publicades íntegrament al BOP de Girona número 106 de data 2 de juny de 2017 i al DOGC número 7387 de data 9 de juny de 2017, o es determini en aquestes de forma diferent. Aquestes places estan incloses a l'Oferta Pública d'Ocupació de l'exercici 2024, aprovada per la Junta de Govern Local en la sessió del 8 de març de 2024.

 

Composició del tribunal qualificador.

El tribunal qualificador dels exercicis i mèrits dels i de les aspirants es designaran segons disposa l'art. 60 Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, i estaran constituïts de la següent manera:

President/a: Ho serà un/a funcionari/ària de carrera de la corporació.

Vocals:

- Un/a representant designat a proposta de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

- Un/a funcionari/ària de carrera o personal laboral fix, amb igual o superior titulació a la plaça convocada.

- Un tècnic expert en el contingut funcional de la plaça, que pot ser o no personal de l'ajuntament, amb igual o superior titulació a la plaça convocada.

Secretari/a: el de la corporació o funcionari/ària en qui delegui.

Es designarà el mateix nombre de suplents que titulars i actuaran els uns o els altres indistintament.

El Tribunal no es podrà constituir ni actuar sense l'assistència de la majoria absoluta dels seus membres titulars o suplents, i serà necessària la presència del/de la president/a i del secretari/ària.

Tots els membres del tribunal tindran veu i vot.

Podrà també assistir, en qualitat d'observador/a sense veu ni vot, un/a empleat/da de l'ajuntament proposat/da per la Junta de Personal o el Comitè d'Empresa.

Al final de cadascun dels exercicis el Tribunal farà públiques les qualificacions obtingudes. Aquelles persones aspirants que no aconsegueixin la puntuació mínima per superar la prova obtindran la qualificació de NO APROVATS.

En el cas que es produeixi un empat en les decisions del Tribunal, el/la president/a podrà fer ús del vot de qualitat per desfer-lo.

Els membres del Tribunal hauran d'abstenir-se d'intervenir quan els concorrin les circumstàncies previstes a l'art. 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

En qualsevol moment el Tribunal podrà requerir a les persones aspirants perquè acreditin la seva personalitat.

El Tribunal podrà disposar la incorporació d'assessors/es especialistes per a totes o alguna de les proves, els quals es limitaran a l'exercici de les seves especialitats tècniques, en base a les quals col·laboraran exclusivament amb l'òrgan de selecció.

El Tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon ordre de les proves en tot el que no preveuen aquestes bases.

En compliment d'allò que determina el Capítol V del Reial Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnització per raó del servei, s'abonaran assistències per a la concurrència a les sessions del Tribunal qualificador.

 

 

ANNEX

 

Característiques de la plaça

- Denominació: administratiu/va

- Nombre de places: 2

- Sistema de selecció: concurs oposició promoció interna.

- Exercicis: seran els que s'especifiquen a continuació, amb caràcter obligatori i eliminatori, a excepció de l'entrevista que serà opcional i no eliminatòria.

- Funcions de les places: realitzar tasques complexes de gestió administrativa que comporten la utilització de màquines, aparells i programes informàtics; responsabilitzar-se de la tramitació d'expedients administratius i del seu control; portar a terme tasques que suposen la realització de càlculs complexos; elaborar documents i informes d'acord amb les instruccions rebudes; tracta i actualitza bases de dades; elaborar registres de factures i certificacions; atendre i informar al públic de forma presencial, telemàtica i telefònicament; donar suport qualificat al personal tècnic de la Institució, així com aquelles altres tasques de caràcter similar que li siguin assignades pels seus superiors.

- Requisits específics:

- Grup de classificació: C1.

- Ser personal funcionari de carrera o personal laboral fix en el subgrup de classificació immediatament inferior, o categoria laboral equivalent a la subescala auxiliar d'administració general, i tenir una antiguitat mínima de 2 anys en l'esmentat subgrup o categoria. Aquests dos anys no computaran a efectes d'antiguitat pel que fa al concurs de mèrits.

- Titulació necessària: batxillerat, tècnic especialista (formació professional de segon grau), cicle formatiu de grau mitjà o equivalent, o bé acreditar una antiguitat de 10 anys en el cos o en l'escala del subgrup C2 (anterior D), o en la categoria laboral d'auxiliar administratiu, o de 5 anys i haver superat el curs específic de formació de l'EAPC.

- Nivell de coneixement de la llengua catalana: comprensió i expressió oral i coneixement escrit. L'acreditació documental del nivell de suficiència de català (C1) atorgat per la Secretaria de Política Lingüística o equivalent, servirà per eximir de la realització de qualsevol altra prova de valoració.

 

Procés de selecció:

- Fase d'oposició

1r exercici. Qüestionari.

Qüestionari de 20 preguntes tipus test, relacionades amb el programa de temes determinades pel tribunal immediatament abans de començar l'exercici. El Tribunal decidirà, el dia de la prova, si les respostes incorrectes resten puntuació.

Les persones aspirants disposaran d'un període màxim de 40 minuts per contestar les esmentades preguntes.

L'exercici es puntuarà fins a un màxim de 10 punts, i caldrà una puntuació mínima de 5 punts per superar-lo.

2n exercici. Prova pràctica.

Consistirà en desenvolupar per escrit, durant el període màxim d'1 hora i 30 minuts, un o més casos pràctics plantejats pel tribunal immediatament abans de realitzar l'exercici, relacionats amb les funcions pròpies de les places a cobrir.

L'exercici es puntuarà fins a un màxim de 20 punts, i caldrà una puntuació mínima de 10 punts per superar-lo.

Es valorarà especialment en aquest exercici el nivell de formació general, la composició gramatical i la claredat d'exposició.

Els exercicis podran ser llegits per les persones aspirants davant el tribunal, qui podrà formular les preguntes que consideri necessàries per tal d'aclarir els aspectes de l'exposició que consideri oportú.

En aplicació del que preveu l'article 103 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, el temari d'accés es redueix en aquells àmbits ja superats per a l'accés a les places d'auxiliar d'administració general.

Els criteris de valoració que tindrà en compte el Tribunal per valorar aquests casos seran:

- Els coneixements acreditats relatius al contingut del temari i la capacitat per aplicar-los a situacions de la pràctica professional (95% del total de la puntuació).

- L'estructuració i qualitat de l'expressió i de la presentació (3% del total de la puntuació)

- La capacitat analítica i de síntesi (2% del total de la puntuació).

3r exercici. Prova de català.

Valoració dels coneixements orals i escrits de la llengua catalana, mitjançant una prova de nivell equiparable al nivell de Certificat de nivell de suficiència de català (C1), que es correspon amb el nivell C1 del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR).

Les persones aspirants poden quedar exemptes de la realització d'aquest exercici mitjançant l'aportació de certificat de nivell de suficiència (C1) de la Secretaria General de Política Lingüística o equivalent.

La valoració de coneixements de llengua catalana respecte de les persones aspirants que no acreditin el nivell exigit, es farà mitjançant prova escrita, i la valoració serà d'APTE o NO APTE.

 

- Fase de concurs:

La valoració màxima total no podrà superar els 8 punts, d'acord amb el barem següent:

Qualificació de mèrits:

a. Serveis prestats en llocs de treball d'auxiliar administratiu, a l'administració pública, fins a un màxim de 6 punts:

- A l'administració local: 0,20 punts/mes complert

- A d'altres administracions públiques: 0,10 punts/mes complert

b. Cursos, jornades i seminaris realitzats i directament relacionats amb la plaça a cobrir fins a un màxim de 2 punts.

- Fins a 20 hores: 0'10 punts per curs

- De 21 a 40 hores: 0'20 punts per curs

- De 41 a 80 hores: 0'30 punts per curs

- De 81 en endavant: 0'40 punts per curs

Els cursos en els quals no s'indiqui la seva durada es computaran com a cursos de fins a 20 hores. Els títols de català de nivell superior a l'exigit es valoraran aplicant el barem anterior segons les hores realitzades.

No es valoraran les accions formatives que tractin sobre normatives que ja no siguin vigents en la data de finalització del període de presentació d'instàncies

En relació a les accions formatives relacionades amb programaris informàtics només es valoraran les realitzades els darrers quinze anys.

L'experiència professional en les administracions o empreses del sector públic s'ha d'acreditar mitjançant certificació de l'òrgan competent amb indicació expressa de l'escala, subescala o categoria professional desenvolupada, funcions, període de temps, règim de dedicació i experiència adquirida. Els mèrits per serveis prestats en aquesta Corporació no caldrà que s'acreditin documentalment i s'admetran i valoraran en base a les dades que obrin als expedients personals de les persones aspirants.

 

Entrevista personal:

Els aspirants se sotmetran a una entrevista, si el Tribunal ho considera oportú, per tal que es puguin valorar els següents factors:

- Col·laboració

- Responsabilitat

- Iniciativa

- Assiduïtat

- Organització

- Planificació.

No tindrà caràcter eliminatori i la puntuació màxima serà de 2 punts.

El tribunal podrà comptar amb la col·laboració d'una persona especialista en entrevistes de selecció.

La puntuació obtinguda en aquesta fase incrementarà la del conjunt de les proves de la fase d'oposició en cas que el sistema de selecció sigui el concurs oposició, en els quals la fase de concurs no serà eliminatòria. Aquesta puntuació no podrà ser aplicada per superar les diferents proves obligatòries de la fase d'oposició.

El Tribunal podrà, en els casos que determini i prèvia notificació/comunicació als interessats, establir la realització d'una entrevista per contrastar els mèrits de les persones aspirants, la seva experiència i aptitud per al desenvolupament de la plaça convocada.

 

 

TEMARI

 

1. Organització i funcionament de l'Ajuntament de Calonge. El Reglament Orgànic Municipal. Règim de sessions i acords dels òrgans de govern local. Actes, certificacions, comunicacions, notificacions i publicació dels acords.

2. L'acte administratiu: concepte i elements. La forma dels actes administratius. Motivació, notificació i publicació. El silenci administratiu. Els actes presumptes.

3. Principis generals del procediment administratiu. Normes reguladores. Dimensió temporal del procediment administratiu: dies i hores hàbils, còmput de terminis. Recepció i registre de documents. Referència especial a l'àmbit local. La prescripció.

4. Iniciació, ordenació i instrucció del procediment administratiu: la prova. Participació dels interessats. Terminació del procediment: la resolució. Terminació convencional. Altres tipus de terminació: desistiment, renúncia i caducitat.

5. L'eficàcia dels actes administratius. L'aprovació per una altra Administració. La demora i retroactivitat de l'eficàcia.

6. Els recursos administratius: concepte, classes i principis generals de la seva regulació. Característiques dels recursos i del procediment per resoldre'ls.

7. La invalidesa dels actes administratius: actes nuls i actes anul·lables. Els actes administratius irregulars. La convalidació, conservació i conversió dels actes administratius. La revisió d'ofici dels actes administratius. La revocació. La rectificació d'errors materials o de fet.

8. La funció pública local. Plantilles i relacions de llocs de treball. Registre administratiu de personal. L'oferta pública d'ocupació.

9. Adquisició i pèrdua de la condició de funcionari. Situacions administratives: supòsits i efectes de cadascuna d'elles.

10. Règim retributiu. Règim d'incompatibilitats. Règim disciplinari.

11. El Patrimoni municipal. Béns de domini públic i de propis. Característiques. L'inventari i el registre de béns.

12. Serveis públics locals: concepte i principis general. Formes de gestió dels serveis. Gestió directa: concepte, modalitats i règim. Gestió indirecta dels serveis.

13. Llicències i altres actes de control preventiu. Procediment.

14. Els contractes administratius. Classes. Procediment de selecció i formes d'adjudicació.

15. L'execució del contracte. Modificació: la revisió de preus. Extinció. La cessió de contractes i la subcontractació.

16. El procediment sancionador administratiu. Principis. Infraccions i sancions

17. El pressupost municipal: ingressos i despeses. Principis pressupostaris.

18. Principis generals de l'ordre tributari. Aplicació de normes tributàries. Àmbit i interpretació. Els tributs. Classes de tributs. Els elements tributaris.

19. Les ordenances fiscals dels ens locals. Regulació, contingut i tramitació administrativa. L'ordenança fiscal general  en l'àmbit local.

20. Els impostos directes locals. Enumeració i descripció. Els impostos indirectes. Enumeració i descripció.

 

Calonge i Sant Antoni, 26 de juny de 2024

 

Jordi Soler i Casals

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
305440 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación de las bases y la convocatoria del proceso selectivo para la cobertura definitiva de dos plazas de administrativo\/a, promoción interna (exp. 2024\/6963).","published_date":"2024-07-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"305440"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Calonge i Sant Antoni,DOGC,DOGC 2024 nº 9198 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-05/305440-anuncio-aprobacion-bases-convocatoria-proceso-selectivo-cobertura-definitiva-dos-plazas-administrativo-promocion-interna-exp-2024-6963 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.