ANUNCIO relativo a las bases para la selección de un/a funcionario/a interino/a por programas, mediante concurso, para dos puestos de trabajo en el Servicio de Atención a la Infancia y Adolescencia (SEAIA) Alt Pirineu Oriental.

Mitjançant acord del Consell de Govern de 17 de juny de 2024 es va resoldre convocar procés per a la selecció de funcionari/ària interí/na per programes mitjançant concurs per dos llocs de treball al Servei Atenció a la Infància i Adolescència (SEAIA) Alt Pirineu Oriental

La qual cosa es fa pública als efectes oportuns de constància de la seva aprovació i convocatòria.

El termini de presentació de les sol·licituds de participació començarà a partir de la publicació de l'anunci al DOGC.

 

La Seu d'Urgell, 25 de juny de 2024

 

Joan Barrera Aranda

President

 

 

BASES PER LA SELECCIÓ DE FUNCIONARI/ÀRIA INTERÍ/NA PER PROGRAMES MITJANÇANT CONCURS PER DOS LLOCS DE TREBALL AL SERVEI ATENCIÓ A LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA (SEAIA) ALT PIRINEU ORIENTAL

Núm. exp. PER 2024-110

 

- Denominació de l'entitat: Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU)

- Denominació dels lloc de treball:

Psicòleg/oga del Servei d'Atenció a la Infància (SEAIA)

Treballador/a social del Servei d'Atenció a la Infància (SEAIA)

- Escala: ADMINISTRACIÓ ESPECIAL. Subescala: tècnica.

- Règim: Funcionari/a interí/na per programa per una durada de tres anys i condicionat al finançament del departament de Drets Socials ( Direcció General d'atenció a la Infància) i amb un període de prova de 6 mesos.

- Descripció breu del lloc de treball: Desenvolupar les tasques pròpies dels llocs de treball dins un servei d'atenció a la infància i adolescència. Donar suport tècnic als serveis socials bàsics, fer valoracions especialitzades tenint en compte els informes de derivació. Fer el diagnòstic, la valoració i el pronòstic de l'estudi familiar així com el seguiment, el tractament i l'avaluació de les mesures de protecció. Elaboració i control dels plans de millora. Coordinar-se amb els serveis socials bàsics, amb els professionals dels altres sistemes de benestar social, amb les entitats associatives i amb els altres serveis especialitzats.

- Jornada laboral: 100 % de jornada complerta de dilluns a divendres horari de matí i tarda.

- Retribució inicial:

Psicologia: Import brut anual les corresponents a nivell A1 i CD 24 CE: 5.428,50 € anuals.

Treball social: Import brut anual les corresponents a nivell A2 CD22 CE: 5.428,50 € anuals

- Sistema de selecció: Concurs amb publicació de la convocatòria al DOGC, al BOP de Lleida i a l'e-tauler.

 

Funcions del lloc de treball de psicòleg/oga

- Desenvolupament del conjunt de tasques i comeses pròpies de l´especialitat en matèria de atenció de la infància i adolescència que es troben en situació de risc greu o desemparament de l´Alt Urgell, Solsonès i Baixa Cerdanya. Sota les competències delegades per la DGAIA i del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya a través del Contracte Programa.

- Funcions pròpies de la seva disciplina dins dels programes d'atenció i protecció als menors en situació de risc greu o desemparament d´acord amb la Llei 14/2010, de 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i adolescència.

- Estudi, diagnòstic i tractament dirigit als infants i adolescents i les seves famílies, que es trobin en situació de risc greu o desemparament.

- Elaboració d'hipòtesis diagnòstiques i diagnòstics socials amb un enfocament psicològic, execució dels programes d'intervenció i tractament.

- Participar en la impressió diagnòstica inicial fent referència als signes de risc en el desenvolupament global de l'infant i/o adolescent. Per aconseguir aquest objectiu es valdrà de l'entrevista amb la família, de l'observació de la dinàmica habitual entre pare / mare - fill i de visites domiciliàries.

- Valorar, conjuntament amb la resta de l'equip, el grau d'incidència dels factors soci-ambientals que poden interferir en el procés de treball.

- Elaboració d'informes funcionals i descriptius de la realitat de l'infant fent una valoració psicològica de les capacitats generals del nen i/o adolescent i la seva família.

- Elaboració dels plans d'intervenció individuals i familiars a partir d'un diagnòstic efectuat per l'equip interdisciplinari de l'EAIA i consensuant amb la família i l'infant o adolescent els objectius d'intervenció. Seguiment i avaluació dels mateixos.

- Realitzar la valoració evolutiva general de l'infant i de la seva història de vida i de la seva família.

- Diagnòstic psicosocial individual i familiar tenint en compte el vincle i la relacions familiars ( enfocament sistèmic).

- Valoració del grau de patiment dels membres de la unitat familiar.

- Actualització de les intervencions en els expedients de cada infant o adolescent.

- Elaboració d'informes.

- Avaluació interdisciplinar dels resultats globals de la intervenció efectuada. Valoració continua de l'evolució social i psicològica dels membres de la unitat familiar.

- Informació, orientació i assessorament a les persones ateses. Entrevistes individuals i familiars.

- Elaboració, seguiment i valoració del compliment des objectius establerts en el Compromís socioeducatiu (COSE).

- Intervenció directa amb l'adolescent o infant, per tal de conèixer la seva vivència personal i poder treballar els objectius establerts de manera conjunta, així com amb la seva família

- Participació activa en les reunions de coordinació i treball diagnòstic i de seguiment de tots els professionals que formen el SEAIA.

- Coordinació amb els diferents serveis i recursos del territori.

- Introduir i actualitzar la informació de tots els casos atesos al programa informàtic Sinni@.

- Seguiment i actualització de les mesures de protecció assignades.; renovació, canvi de mesura, tancament ... tenint en compte l'evolució del cas.

- Coordinar-se amb els serveis de la xarxa per a donar un enfocament multidisciplinari a la necessitat de la persona atesa.

- Donar suport i potenciar la inclusió social de les persones ateses.

- Col·laborar i participar conjuntament amb la resta de l'equip en l'elaboració, aplicació i revisió dels protocols del servei i dels protocols de coordinació amb els recursos externs dels diferents àmbits d'actuació del SEAIA.

- Elaborar la memòria d'activitat anual i facilitar les dades relatives en l'àmbit de la seva competència.

- Treballar en xarxa amb altres professionals del territori relacionats amb la infància i l´adolescència, per establir mecanismes de prevenció i intervenció comunitària.

- Realitzar i/o participar en projectes de sensibilització, detecció i prevenció a la Comunitat.

- Participar en campanyes de divulgació i prevenció en col·laboració amb els dispositius d'atenció a la infància i l´adolescència de la zona.

- Conèixer els recursos i institucions del territori relacionats amb infància i adolescència.

- Conèixer les característiques sociològiques de la població atesa.

- Participar en les comissions i taules d´informació i treball existents al territori si s´escau.

- Execució i desenvolupament del procés administratiu utilitzant les eines i processos habilitats (Gestor d´Expedients).

- Altres funcions relacionades amb la infància i adolescència en risc que se li pugui encomanar.

 

Funcions dels lloc de treball de treballador/a social:

- Desenvolupament del conjunt de tasques i comeses pròpies de l´especialitat en matèria de atenció de la infància i adolescència que es troben en situació de risc greu o desemparament de l´Alt Urgell, Solsonés i Baixa Cerdanya. Sota les competències delegades per la DGAIA i del Departament de treball, afers socials i famílies,a través del Contracte Programa. Funcions pròpies de la seva disciplina dins dels programes d´atenció i protecció als menors en situació de risc greu o desemparament d´acord amb la Llei 14/2010, de 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i adolescència.

- Recepció de la demanda derivada pels serveis socials bàsics, DGAIA i puntualment altres serveis.

- Estudi i Valoració del risc plantejat. Informació i assessorament a individus, familiar i grups que ho requereixin.

- Emissió d'informes socials, de seguiment i de propostes de mesures.

- Gestió de prestacions i serveis propis de la de DGAIA.

- Tramitació de recursos i/o derivació a altres sistemes de Protecció Social en aquells casos que ho requereixin.

- Valoració, actuació i atenció de nens en situació o risc greu o desemparament i el seguiment de les seves famílies.

- Estudi, diagnòstic i tractament social adreçat als infants i adolescents i les seves famílies, que es trobin en situació de risc greu o desemparament. E

- Elaboració d´hipòtesis diagnòstiques i diagnòstics socials, execució dels programes d´intervenció i tractament. P

- Participar en la impressió diagnòstica inicial fent referència als signes de risc en el desenvolupament global de l'infant o adolescent. Per aconseguir aquest objectiu es valdrà de l´entrevista amb la família, de l´observació de la dinàmica habitual entre pare / mare - fill i de visites domiciliàries.

- Valorar, conjuntament amb la resta de l´equip, el grau d´incidència dels factors soci-ambientals que poden interferir en el procés de treball.

- Elaboració dels plans d´intervenció individuals i familiars a partir d´un diagnòstic efectuat per l´equip interdisciplinari de l´EAIA i consensuant amb la família i l´infant o adolescent els objectius d´intervenció.

- Participar en la valoració evolutiva general de l´infant i de la dinàmica del maternatge.

- Introduir i actualitzar els informes i les intervencions en els expedients de cada infant o adolescent Gestió del programa informàtic Sinni@.

- Seguiment i avaluació dels plans d´intervenció socioeducatius establers tant a nivell professional com amb la família i l´infant i adolescent com i si escau, en coordinació amb altres professionals o serveis. Avaluació conjunta dels resultats globals de la intervenció efectuada.

- Informació, orientació i assessorament a les persones ateses. Entrevistes individuals i familiars.

- Elaboració, seguiment i valoració del compliment des objectius establerts en el Compromís socioeducatiu (COSE).

- Coordinació amb els diferents serveis i recursos del territori.

- Intervenció directa amb l'adolescent o infant, per tal de conèixer la seva vivència personal i poder treballar els objectius establerts de manera conjunta, així com amb la seva família

- Participació activa en les reunions de coordinació i treball diagnòstic i de seguiment de tots els professionals que formen el SEAIA.

- Seguiment i actualització de les mesures de protecció assignades; renovació, canvi de mesura, tancament... tenint en compte l´evolució del cas.

- Recollir informació de l´infant i adolescent i de la seva família dels diferents serveis on estan atesos (escoles, pediatra, espais lúdics... ) com a eina de suport per l´elaboració del diagnòstic social i pel tractament socioeducatiu que es duu a terme i per l´elaboració d´informes.

- Donar suport i potenciar tot allò que l´infant i adolescent i les seves famílies puguin participar. Suport en la xarxa positiva de connexió social.

- Col·laborar i participar en l´elaboració, aplicació i revisió dels protocols del servei i dels protocols de coordinació amb els recursos externs dels diferents àmbits d´actuació del SEAIA.

- Elaborar la memòria d´activitat anual i facilitar les dades relatives en l´àmbit de la seva competència.

- Treballar en xarxa amb altres professionals del territori relacionats amb la infància i l´adolescència, per establir mecanismes de prevenció i intervenció comunitària.

- Realitzar i/o participar en projectes de sensibilització, detecció i prevenció a la Comunitat. -

- Participar en campanyes de divulgació i prevenció en col·laboració amb els dispositius d´atenció a la infància i l´adolescència del territori.

- Conèixer els recursos i institucions del territori relacionats amb infància i adolescència.

- Participar en les comissions i taules d´informació i treball existents al territori si s´escau.

- Execució i desenvolupament del procés administratiu utilitzant les eines i processos habilitats (Gestor d´Expedients).

- Altres funcions relacionades amb la infància i adolescència en risc que se li pugui encomanar.

 

1. REQUISITS GENERALS PER A PRENDRE PART EN EL CONCURS:

a) Ser ciutadà/na espanyol/a, ciutadà/na de la Unió Europea o estranger/a en els termes que estableix l'article 10 de la Llei orgànica 4/2000, d'11 de gener.

b) Posseir la capacitat funcional per al desenvolupament de les tasques de la plaça objecte de convocatòria.

c) Haver complert 16 anys d'edat i no excedir l'edat establerta com a màxima de jubilació forçosa legal per l'accés a l'ocupació pública.

d) No haver estat separat / separada, mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol de les Administracions Públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les Comunitats Autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per a exercir funcions similars a aquelles que ocupaven en el cas del personal laboral, en el qual hagués estat separat o inhabilitat. En el cas de ser nacional d'altre Estat, no trobar-se inhabilitat / inhabilitada o en situació equivalent ni haver estat sotmès/a a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els termes a l'accés a l'ocupació pública

e) No haver estat condemnat per sentència ferma per un delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, que inclou l'agressió i l'abús sexual, assetjament sexual exhibicionisme i provocació sexual, prostitució i explotació sexual i corrupció de menors, així com tràfic d'éssers humans.

f) No trobar-se incurs/a en causa d'incapacitat de les contingudes en la legislació vigent.

g) Estar en possessió del títol oficial diplomatura o llicenciatura universitària, grau o equivalent en cadascun dels llocs de treball objecte de les bases o en condicions d'obtenir-lo en la data en què acabi el termini de presentació d'instàncies. En el cas que el títol sigui expedit per un centre no espanyol, s'haurà d'acreditat la corresponent homologació,

h) Acreditar el coneixement de la llengua catalana mitjançant el certificat del nivell C1 de la Junta Permanent de Català o algun dels certificats o títols equivalents esmentats a l'annex del Decret 14/1994, de 8 de febrer (DOGC 1859 d'11.2.94) de la Generalitat de Catalunya. Cas que no es disposi del certificat esmentat es farà una prova d'avaluació d'aquests coneixements.

i) Acreditar coneixements de llengua castellana: les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola han de tenir coneixements de llengua castellana del nivell C2. Aquest coneixement s'acredita mitjançant la superació de la prova o de l'exercici establert a aquest efecte o la presentació d'un dels documents que s'indiquen a continuació:

- Certificat d'haver cursat l'educació primària i secundària a l'Estat espanyol.

- Diploma d'espanyol com a llengua estrangera ( nivell C2 o equivalent), que estableix el Reial Decret 1137/2002, de 31 d'octubre, modificat pel Reial Decret 264/2008, de 22 de febrer.

-Estaran exempts de realitzar l'exercici de coneixements de llengua castellana les persones aspirants nacionals de països en què la llengua castellana sigui llengua oficial o que hagin cursat en llengua castellana els estudis conduents a obtenir la titulació exigida com a requisit d'accés.

k) Estar en possessió del carnet de conduir B vigent.

 

2. PRESENTACIÓ D'INSTÀNCIES I ADMISSIÓ D'ASPIRANTS:

2.1 Les instàncies per a prendre part en el concurs (annex 1 d'aquestes bases), en les que les persones aspirants declararan que reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides en la convocatòria, llevat del que s'assenyala en les lletres h), i) i j) de l'apartat anterior pel cas que hagin de fer la prova, s'adreçaran al President del Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell i es presentaran en el Registre General de l'entitat ( Plaça Soldevila 1, Centre Cívic "El Passeig" 1 planta de La Seu d'Urgell), en dia i hora hàbils d'oficina ( de dilluns a divendres de 9 hores a 14 hores), o bé per la Seu electrònica: https://seu-e.cat/ca/web/capau/govern-obert-i-transparencia/serveis-i-tramits/tramits/instancia-generica en el termini de 20 dies hàbils a comptar de l'endemà de la publicació de l'últim anunci publicat al BOP de Lleida o al DOGC. Si els dies d'acabament dels terminis o d'actuació obligada fossin festius, passaran les actuacions al dia següent hàbil.

La instància haurà d'anar acompanyada dels documents següents:

a) Fotocòpia del NIF/NIE de la persona aspirant.

b) Currículum vitae, on constarà tots aquells mèrits i capacitats que tinguin relació amb el lloc a proveir degudament especificats.

c) Original o fotocòpia compulsada de la titulació exigida, o resguard de pagament dels drets d'obtenció del títol exigit per accedir a la convocatòria.

d) Justificants acreditatius dels mèrits al·legats, de conformitat amb el barem recollit en el procediment selectiu de concurs, sense que l'òrgan seleccionador pugui valorar altres mèrits que els aportats en aquest moment. Els cursos, seminaris i jornades que s'al·leguin com a mèrits hauran de ser acreditats mitjançant originals o fotocòpies compulsades dels títols oficials u homologats, en el que hi consti el centre emissor dels mateixos, així com, les hores de durada, assistència o aprofitament. Aquests documents justificatius només es podran presentar durant el període de presentació d'instàncies. Els mèrits insuficientment justificats no seran valorats. Es podran sol·licitar altres documents que consideri necessaris per a la correcta valoració dels mèrits al·legats.

e) La prestació de serveis a l'Administració Pública i/o a l'empresa privada s'acreditarà mitjançant certificat emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social de la vida laboral del/la sol·licitant, així com també amb els certificats de l'administració o l'empresa on consti la durada, el tipus de jornada, la categoria professional i les funcions realitzades en el lloc de treball, amb originals o fotocòpies compulsades dels contractes, nòmines o qualsevol altre document que acrediti de forma detallada la naturalesa dels serveis prestats. Els serveis prestats al CAPAU seran acreditats per l'Entitat.

f) Original o fotocòpia compulsada del certificat del nivell C1 de català de la Direcció General de Política Lingüística, o equivalent. Cas que no es disposi del certificat esmentat es farà una prova d'avaluació d'aquests coneixements.

g) Acreditació de coneixements de llengua castellana per aquelles persones que no tinguin la nacionalitat espanyola, cas que no es pugui acreditar es farà una prova d'avaluació d'aquests coneixements.

h) Original o fotocòpia compulsada del permís de conduir classe B vigent

i) Certificat de no haver estat condemnat per sentència ferma per un delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, que inclou l'agressió i l'abús sexual, assetjament sexual exhibicionisme i provocació sexual, prostitució i explotació sexual i corrupció de menors, així com tràfic d'éssers humans B o donar el consentiment per consultar-ho o donar el permís al CAPAU per consultar-ho.

2.2 Expirat el termini de presentació d'instàncies, la Presidència dictarà resolució, en el termini màxim de quinze dies (15), declarant aprovada la llista provisional de persones admeses i excloses, la qual s'adoptarà en atenció a allò declarat pels / per les aspirants. La resolució esmentada, que es publicarà a l'e-tauler i al taulell d'anuncis del Consorci, indicarà el termini de deu dies (10) hàbils per a l'esmena de defectes per les persones aspirants excloses. Així mateix, en el termini esmentat, les persones interessades podran presentar les reclamacions que considerin pertinents.

Seran esmenables les errades de fet, assenyalades en l'article 68 de la Llei 39/2015 de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, com són les dades personals de la persona interessada, lloc assenyalat a l'efecte de notificacions, data, signatura o òrgan al qual es dirigeix.

No serà esmenable, per afectar al contingut essencial de la pròpia sol·licitud del sistema selectiu, la manca d'actuacions essencials:

- No fer constar que es reuneixen tots i cadascun dels requisits de capacitat exigits en les bases.

- Presentar la sol·licitud de forma extemporània, ja sigui abans o després del termini corresponent.

Si no es produís reclamació, suggeriment o petició de cap esmena, la Resolució provisional esdevindrà definitiva automàticament. En altre cas, resoltes les reclamacions i esmenes, l'autoritat convocant elevarà a definitives les llistes de persones admeses i excloses mitjançant Resolució que es publicarà a l'e-tauler i al taulell d'anuncis del Consorci. En la mateixa resolució s'indicarà la data, lloc i hora de la realització de les proves i la de constitució del tribunal per la valoració de mèrits i entrevista. La publicació de la Resolució esmentada serà determinant dels terminis a l'efecte de possibles impugnacions o recursos.

Contra la Resolució aprovatòria de la llista definitiva les persones interessades podran interposar recurs Contenciós Administratiu, en els termes de la vigent Llei Reguladora de la Jurisdicció Contenciós Administrativa, previ, si escau, el recurs potestatiu de reposició previst a l'article 123 de la de la Llei 39/2015 de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

 

3. DATES PREVISTES PER A LA COMPROVACIÓ DE LES CONDICIONS I VALORACIÓ DE MÈRITS:

Un cop comprovades les condicions de les persones aspirants per a poder accedir al concurs, es publicarà a l'e-tauler i al taulell d'anuncis del Consorci la llista d'aspirants admesos i exclosos disposant d'un termini de deu dies naturals per presentar al·legacions. En el mateix Decret es fixarà la data prevista per a la celebració del procediment de selecció.

Qui no hagi acreditat el nivell C1 de català faran una prova d'avaluació prèvia. La persona aspirant que no superi aquesta prova quedarà exclosa del procediment de selectiu.

Les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran d'acreditar coneixements suficients de castellà o superar una prova establerta a l'efecte. La persona aspirant que no superi aquesta prova quedarà exclosa del procediment selectiu.

L'ordre en què actuaran les persones candidates serà tenint en compte el registre d'entrada d'instàncies per participar en el concurs de mèrits i l'entrevista.

Un cop començat el procés selectiu, qualsevol decisió que adopti el Tribunal de Selecció i que hagi de conèixer el personal aspirant fins la finalització del concurs s'exposaran a l'e-tauler i al taulell d'anuncis del Consorci, bastant la exposició dita, en la data en què s'iniciï, com a notificació a tots els efectes.

Es substituiran les publicacions al Butlletí Oficial de la Província per notificacions individuals a cada persona aspirant, les quals es realitzaran per correu electrònic, si així ho ha autoritzat expressament la persona interessada.

Les persones aspirants seran convocades per l'entrevista en crida única, sent excloses del concurs aquelles que no es personin el dia i lloc indicat encara que sigui per causes justificades tot i que el Tribunal podrà apreciar les causes al·legades i admetre la persona aspirant, sempre i quan no menyscabi el principi d'igualtat amb la resta de persones candidates..

En qualsevol moment el Tribunal podrà requerir a les persones opositores per tal que acreditin la seva personalitat, per a la qual cosa aniran proveïdes del document nacional d'identitat.

Així mateix, el tribunal qualificador es reserva la facultat de convocar als concursants per a la realització d'altres proves complementàries, en cas que es cregui convenient.



4. PROCÉS SELECTIU. FASES DE QUÈ CONSTARÀ EL CONCURS

Concurs de mèrits:

Fase 1. Valoració de mèrits ( 10 punts)

Fase 2. Entrevista personal ( 2 punts)

 

- FASE 1. VALORACIÓ DE MÈRITS (10 punts)

1.- Valoració dels mèrits (10 punts)

A) Títols (1 punt)

Per titulació universitària relacionada amb el lloc de treball: 0,75 per grau, diplomatura o llicenciatura, 0,50 per màster degudament acreditat per a qualsevol universitat de l'Estat espanyol i 0,30 per postgrau degudament acreditat per a qualsevol universitat de l'Estat espanyol.

B) Cursos relacionats amb el lloc de treball i realitzats durant els 10 últims anys (3 punts)

- Si la seva durada són de 20 hores 0,05 punts

- Si la seva durada està entre 21 i 40 hores: 0,10 punts

- Si la seva durada està entre 41 i 60 hores: 0,15 punts

- Si la seva durada és de més de 61 hores: 0,20 punts

- ACTIC nivell bàsic: 0,15 punts

A criteri del tribunal i sempre que tingui relació directa amb el lloc de treball, també es podran tenir en compte aquells cursos, jornades o seminaris que tinguin una durada inferior a 20 hores fent la suma total de les hores de la formació de menys de 20 hores i aplicant la puntuació de cursos relacionats amb el lloc de treball que es detalla en aquest mateix apartat B.

C) Experiència (6 punts)

- Per serveis prestats en l'administració pública realitzant funcions pròpies del lloc de treball en un servei d'atenció a la infància i adolescència (SEAIA): 0,50 punts per mes complert treballat fins a un màxim de 6 punts.

- Per serveis prestats en administracions públiques o privades realitzant funcions pròpies del lloc de treball en serveis socials adreçats a la infància i adolescència en risc o desemparament ( es cita a títol d'exemple CRAE, CREI, serveis d'adopcions i acolliments): 0,25 punts per mes complert treballat fins a un màxim de 3 punts.

Es considera mes complet 30 dies

D) Entrevista: (màxim 2 punts)

El Tribunal celebrarà una entrevista personal amb els aspirants per tal d'avaluar la seva trajectòria professional i acadèmica, així com les seves competències i capacitats per a desenvolupar les funcions previstes al lloc de treball

Aquesta entrevista versarà sobre:

- Nocions bàsiques de la Llei 14/2010, de 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i adolescència, especialment pel que fa referència a les situacions de risc i desemparament, metodologia d'actuació, propostes de mesura i recursos.

- La seva pròpia experiència laboral en el tema.

- El coneixement de l'àmbit territorial, sobretot en la vessant de serveis socials.

Especialment es tindrà en compte i s'analitzarà:

- Capacitat de comunicació i empatia.

- Anàlisi i resolució de conflictes.

- Capacitat de treball en equip d'organització i gestió dels temps i dels recursos.

- Coneixement dels recursos socials disponibles al territori.

Aquesta entrevista puntuarà de 0 a 2 punts.

La convocatòria dels dies i horari de les entrevistes es farà públic a l'e-tauler del Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell. Cas que la persona aspirant justifiqui raons de força major es podrà fer entrevista telemàtica.

 

5. COMPOSICIÓ DE L'ÒRGAN DE SELECCIÓ

Titulars:

Presidenta: Directora tècnica del Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU)

Vocals: Una persona designada per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya

Un/a persona designada pel CAPAU o el Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

Secretari/a: La secretària del CAPAU, l'actuació del qual/de la qual és de fedatari/ària.

Suplents:

Presidenta: Una persona treballadora del CAPAU de la mateixa categoria laboral a la del lloc de treball

Vocals: Una persona designada per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya

Un/a persona designada pel CAPAU o el Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

Secretari/ària: Un funcionari/a d'Habilitació estatal del Consell Comarcal de l'Alt Urgell l'actuació del qual/de la qual es fedatari/ària

Les persones membres del Tribunal hauran d'abstenir-se d'intervenir, notificant-ho a l'autoritat convocant, i les persones aspirants podran recusar-los/les quan concorrin les circumstàncies previstes a l'article 28 de la vigent Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, o quan haguessin realitzat tasques de preparació d'aspirants en els cinc anys anteriors a la publicació de la convocatòria.

El Tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense la presència de la majoria dels seus membres, titulars o suplents indistintament. Les decisions s'adoptaran per majoria de vots, podent disposar la incorporació als seus treballs d'assessors especialistes, per a aquelles proves que ho requereixin, limitant-se a l'exercici de les seves especialitats tècniques en base exclusivament a les quals col·laboraran amb el Tribunal amb veu, però sense vot. Les persones assessores i especialistes han d'estar sotmeses a les mateixes causes d'abstenció i recusació que la resta del tribunal.

En cas d'absència de la Presidenta titular o suplent, la Presidència delegarà aquesta en un altre membre del tribunal.

Les actuacions del Tribunal poden ser recorregudes en alçada davant la Presidència, en el termini d'un mes a comptar des que aquestes es facin públiques, d'acord amb l'article 114 i segons la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

 

6. FORMA D'ACREDITAR ELS MÈRITS:

L'acreditació de la formació es farà mitjançant original o fotocòpia compulsada de la certificació, amb especificació de l'entitat organitzadora, denominació del curs i durada del curs en hores o en crèdits. En el supòsit que no s'especifiqui la duració en hores o crèdits no es valorarà el mèrit.

L'experiència s'acredita amb l'informe de vida laboral emès dins el mes anterior a la finalització del termini de presentació d'instàncies i certificat detallat on consti la durada, el tipus de jornada, la categoria professional i les funcions realitzades o amb originals o fotocòpies compulsades dels contractes, nòmines o qualsevol altre document que acrediti de forma detallada la naturalesa dels serveis prestats.

I a més:

L'experiència professional en les administracions o empreses del sector públic s'ha d'acreditar mitjançant certificació de l'òrgan competent amb indicació expressa de l'escala i subescala o categoria professional desenvolupada, funcions, període de temps, règim de dedicació i experiència adquirida.

L'antiguitat i els serveis prestats al Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU) no caldrà que s'acreditin documentalment i s'admetran i valoraran amb base a les dades contingudes en els expedients personals de les persones aspirants.

L'experiència professional a l'empresa privada s'ha d'acreditar mitjançant certificació de l'empresa que indiqui els serveis prestats, la categoria professional i les funcions, el període de temps, el règim de dedicació i l'experiència adquirida, o fotocòpia del/s contracte/s de treball.

L'experiència professional en les entitats del tercer sector s'ha d'acreditar amb informe signat pel President on s'acrediti la categoria professional desenvolupada, funcions, període de temps, règim de dedicació i experiència adquirida.

Aquests justificants hauran d'estar a disposició de la secretaria abans de la celebració del concurs, per tal que el Tribunal pugui valorar-los.

 

7. RESULTAT FINAL I INCIDÈNCIES

La puntuació mínima exigida per aprovar el concurs serà de 2 punts.

El Tribunal quedarà facultat per resoldre els dubtes i incidències que es presentin durant procediment, d'acord amb la normativa vigent.

 

8. PROPOSTA DE NOMENAMENT

El Tribunal efectuarà la proposta de nomenament en favor de l'aspirant que hagi obtingut la màxima puntuació en cada plaça i l'elevarà a la Presidència perquè resolgui el concurs.

 

9. BORSA PER A SUBSTITUCIONS

Les persones que no hagin estat seleccionades però que hagin superat les proves del concurs amb una puntuació final de 2 punts o més, restaran incloses a la borsa de substitucions per cobrir les vacants de la mateixa categoria i/o especialitat que es puguin produir al Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell, durant un màxim de tres anys.

En la mateixa convocatòria s'establirà l'ordre dels nomenaments de les persones que restin en la borsa de treball.

 

10. PERÍODES DE PRACTIQUES

Un cop superada i acordada la contractació de les persones que resultin proposades pel tribunal, s'estableix un períodes de prova de 6 mesos per a cadascuna d'elles a comptar de la signatura del contracte.

 

11. INCOMPATIBILITATS

A la persona seleccionada per cobrir la plaça objecte d'aquesta convocatòria, li serà d'aplicació la normativa vigent en matèria d'incompatibilitats i a què fa referència els articles 321 i següents del Decret 214/1990, de 30 de juliol.

 

12. PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS

D'acord amb el que disposa l'article 13 del Reglament General de Protecció de Dades (UE) 2016/679 , els/les aspirants, per la mera concurrència en aquest procés selectiu donen consentiment a la publicació de determinades dades personals (Noms i Cognoms, o alternativament NIF/NIE) en els anuncis que es puguin inserir en el BOP, tauler d'anuncis de l'entitat i web corporativa.

 

13. IMPUGNACIÓ

Les convocatòries i les seves bases, les llistes definitives de persones admeses i excloses, els nomenaments de personal i les resolucions per les quals es declara no superat el període de pràctiques poden ser impugnats pels/per les interessats/des, mitjançant la interposició de recurs contenciós administratiu davant de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva notificació o publicació, sens perjudici del recurs potestatiu de revisió que es pot interposar en el termini d'un mes des de la data de notificació o publicació de l'acte o resolució davant la Presidència de la corporació o de l'autoritat en qui hagi delegat.

Els actes qualificats dels tribunals de selecció (resultat de les proves d'oposició, valoració en la fase de concurs i proposta definitiva d'aspirants que han superat el procés selectiu) podran ser recorreguts en alçada davant la Presidència de la corporació o de l'autoritat en qui hagi delegat en el termini d'un mes des que s'hagin publicat o notificat.

Els actes de tràmit del tribunal no podran ser objecte de recurs, sense perjudici que es puguin interposar reclamacions quan es tracti d'esmenar possibles errors materials en la confecció de la llista d'aprovats, errors mecanografiats en la transcripció de publicacions, errors aritmètics en les qualificacions o errors observables a simple vista. Aquests errors també podran ser corregits d'ofici pels òrgans de selecció.

El tribunal està facultat per resoldre els dubtes o les discrepàncies que s'originin durant el desenvolupament del procés de selecció.

 

 

DISPOSICIÓ ADDICIONAL:

En allò que no estigui previst a les bases, es procedirà segons el que determini el Real Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals a Catalunya en matèria de funció pública, el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, i resta de disposicions aplicables.

 

Joan Barrera i Aranda

President

 

Diligència, per fer constar que aquestes bases han estat aprovades pel Consell de Govern de data 17 de juny de 2024

 

Montserrat Pagès i Llop

Secretària

 

 

Annex 1 : MODEL DE SOL·LICITUD PER PRENDRE PART AL CONCURS DE DOS LLOCS DE TREBALL AL SERVEI ATENCIÓ A LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA (SEAIA) ALT PIRINEU ORIENTAL

 

(Vegeu la imatge al final del document)

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
303070 {"title":"ANUNCIO relativo a las bases para la selección de un\/a funcionario\/a interino\/a por programas, mediante concurso, para dos puestos de trabajo en el Servicio de Atención a la Infancia y Adolescencia (SEAIA) Alt Pirineu Oriental.","published_date":"2024-07-04","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"303070"} catalunya Consorcio de Atención a las Personas de L'Alt Urgell,DOGC,DOGC 2024 nº 9197,Otros sujetos emisores https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-04/303070-anuncio-relativo-bases-seleccion-funcionario-interino-programas-concurso-dos-puestos-trabajo-servicio-atencion-infancia-adolescencia-seaia-alt-pirineu-oriental https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.