EDICTO por el que se hace pública la aprobación definitiva del Reglamento municipal de uso y funcionamiento del Espacio Patio Abierto en la escuela Ramon Muntaner de Peralada.

Aprovat inicialment i efectuat el tràmit d'informació pública del Reglament d'ús i funcionament de l'espai "Patí Obert" a l' escola Ramon Muntaner de Peralada. Per mitjà del present anunci es publica el text íntegre de la norma, d'acord amb l'art. 66 del ROAS, que es transcriu a continuació:

 

 

REGLAMENT MUNICIPAL D'ÚS I FUNCIONAMENT DE L'ESPAI "PATI OBERT" A L'ESCOLA RAMON MUNTANER DE PERALADA  

 

Preàmbul

L'art 25.2.l de la llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local i l'art 66 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel que s'aprova el text refós de la llei municipal i de règim local a Catalunya estableixen la competència municipal respecte a l'àmbit material d'esports i lleure.  

La llei 38/1991 regula les activitats destinades a infants i joves i el Decret 267/2016, de 5 de juliol regula les activitats d'educació en el lleure per a persones menors de 18 anys. 

Així doncs els ajuntaments tenen capacitat per organitzar i promoure tota mena d'activitats adreçades a infants i joves ja sigui en forma directa o mitjançant la cessió de locals, equipaments o d'altres ajuts.  

És voluntat de l'Ajuntament, junt amb la direcció de l'Escola Ramon Muntaner promoure l'ús obert i disponibilitat del pati de la mateixa per part d'infants, joves i famílies i fora de l'horari escolar a fi d'oferir un espai adequat de lleure i socialització al municipi.  

El funcionament i l'accés a l'ús de l'espai "Pati Obert" es sotmet a la següent normativa: 

 

Article 1.- Objecte

El "pati obert" fa referència a l'ús de l'espai exterior existent dins el recinte de l'Escola Ramon Muntaner del municipi de Peralada. Funciona com qualsevol altre espai públic del municipi i es posa a disposició de les famílies, infants i adolescents fora de l'horari escolar per a activitats de lleure i convivència. 

 

Article 2.- Responsables

a. Les famílies o acompanyants adults són els responsables dels infants i adolescents que puguin estar-hi jugant o fent ús de l'espai.  

b. Els infants menors de 7 anys han d'anar acompanyats d'un adult.  

c. Els infants que hi accedeixen sense l'acompanyament de la seva família, serà aquesta la que igualment es faci responsable del seu fill/a. 

 

Article 3.- Horari

L'espai de Pati Obert estarà obert i disponible els dilluns, dimecres i dijous des de les 16:30 fins a les 18:45 hores.   

L'horari i els dies establerts inicialment es podran modificar, previ acord entre l'Ajuntament i la direcció de l'Escola. 

 

Article 4.- Usuaris

Aquest pati obert està destinat únicament a l'ús i gaudi dels infants, joves, familiars i acompanyants.  

 

Article 5.- Mobiliari i equipaments

S'ha de respectar el material de l'escola que es trobi en el pati, com poden ser joguines de la sorrera, rodes o gronxadors. Només es poden utilitzar els lavabos ubicats en la zona del menjador.

Cal vetllar per mantenir net l'espai i fer ús de les papereres. No es podrà accedir als espais interns de l'escola (aules, menjador, ...) ni aquelles zones del pati que estiguin delimitades.  

 

Article 6.- Prohibicions

a) No està permès, en cap cas, l'accés d'animals de companyia (excepte gossos pigall). 

b) No poden entrar cap tipus de vehicles de motor (bicicletes, patinets,...). Aquests s'han de deixar a la zona indicada del recinte. 

c) És un espai sense fum. Està prohibit fumar en tot el recinte. 

d) Cal respectar el material i l'equipament (porteries, cistelles...) 

e) No estan permeses les begudes alcohòliques ni els envasos de vidre. 

 

Article 7.- Infraccions

En cas de desperfecte per mal ús, falta de civisme o incompliment de la normativa, la persona o grup causant del desperfecte, o subsidiàriament la seva família, es farà càrrec de l'import del dany causat i de la seva reposició.

 

Article 8.- Encarregats/des de l'espai

El personal de monitoratge  supervisarà que la instal·lació estigui en les condicions òptimes per al joc dels infants i joves. El monitoratge s'encarregarà de les funcions d'obertura i tancament del recinte,  vetllant  perquè hi hagi una bona convivència i s'hi mantinguin actituds cíviques.

No tindran responsabilitat directe de guarda dels/les menors.   

Caldrà que els usuaris  li comuniquin l'observació de qualsevol desperfecte i facin cas alhora de les seves indicacions.   

En cas d'incomplir la normativa, el monitoratge es reserva el dret de prohibir l'accés a l'espai.   

En cas de desperfecte per mal ús o incompliment de la normativa, la persona o subsidiàriament la seva família, es farà càrrec de l'import del dany causat.  

En cap cas l'Ajuntament de Peralada, ni l'Escola ni el monitoratge, es fan responsables dels objectes perduts durant l'activitat. 

 

Article 9.- Resolució d'incidències

L'Alcaldia, previ informe de les regidories d'Ensenyament i/o d'Infància i Joventut, tindrà plena competència per interpretar els termes del present reglament, per regular el seu desenvolupament així com per resoldre qualsevol incidència, actuació o dany que es pogués produir en persones i/o bens derivat de l'ús i funcionament de l'espai "Pati Obert".   

En el seu cas, es donarà audiència per un termini màxim de deu dies a les persones que puguin resultar interessades i/o afectades pels fets ocorreguts o pels danys produïts. 

 

Article 10.- Normativa reguladora

A banda del present reglament serà d'aplicació subsidiària la normativa de règim local en tot allò que en sigui d'aplicació respecte a l'objecte, naturalesa i finalitats assenyalades. 

 

Article 11.- Vigència

El present reglament entrarà en vigor a la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província de Girona i tindrà una durada indefinida fins el moment de la seva modificació o derogació expressa.  

 

La qual cosa es fa publica segons allò disposat a la normativa vigent.

 

Peralada, 26 de juny de 2024

 

Miquel Brugat Vilanova

Alcalde president

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
301323 {"title":"EDICTO por el que se hace pública la aprobación definitiva del Reglamento municipal de uso y funcionamiento del Espacio Patio Abierto en la escuela Ramon Muntaner de Peralada.","published_date":"2024-07-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"301323"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Peralada,DOGC,DOGC 2024 nº 9196 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-07-03/301323-edicto-se-hace-publica-aprobacion-definitiva-reglamento-municipal-uso-funcionamiento-espacio-patio-abierto-escuela-ramon-muntaner-peralada https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.