EDICTO sobre publicación de un nombramiento de personal interino como agente de la Policía Local (exp. 2024/1069).

Edicte sobre publicació de la Resolució d'Alcaldia número 2024/370, de data 19.06.2024, pel que s'ha disposat el següent:

 

"Assumpte: Nomenament de personal interí en la categoria d'agent de la Policia Local, Sr. J.J.C. Exp.:2024/1069

Vist l'informe-proposta emès pel cap acctal. de la Policia Local, de data 14 de juny de 2024, en relació a la proposta de nomenament d'un agent interí de la Policia Local, per situació de màxima urgència degudament justificada, en el qual es fan constar els següents extrems:

 

"Antecedents de Fet

El 7 de juny de 2024 es va emetre informe exposant la necessitat urgent i degudament justificada, de reforçar la plantilla de la Policia Local amb un agent interí, per cobrir el permís de paternitat de l'agent d'aquesta Policia Local amb TIP 037.

Atès que la bossa d'interins del Consell del Maresme, gestionada pel Departament d'interior està exhaurida, i no disposa de personal per portar a terme aquesta substitució.

Vist el procés de selecció de possibles candidats, corresponent en la valoració dels mèrits aportats i la resolució d'un cas pràctic a:

- J.J.C. amb DNI *****840H

- J.S.G. amb DNI *****095-R

 

Legislació aplicable

- Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les bases de règim local (art. 21.1.h)

- Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals (art. 185 al 189, en la redacció aprovada pel Decret 144/1994, de 14 de juny).

- Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic (articles 81 i 84 )

- Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública (art. 85.3)

- Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya (art. 53.1 i), 300.1).

- Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les Policies Locals (DOGC número 3732, 03.10.2002).

- RESOLUCIÓ TRI/3263/2005 de 10 de juny, pel qual s'aprova el conveni col·lectiu de treballadors funcionaris del municipi de Teià.

- Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals.

 

Antecedents de Dret

Atès que el Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les Policies Locals (DOGC número 3732, 03.10.2002, preveu en el seu capítol 3, el nomenament de personal interí en les policies locals.

Atès que als articles següents de l'esmentat text legal es preveu:

 

Article 31 Personal interí.

31.1 És personal interí de les policies locals el que, en virtut d'un nomenament subjecte al dret administratiu, presta serveis amb caràcter transitori i ocupa llocs de treball dotats pressupostàriament que, d'acord amb la relació de llocs de treball són reservats a funcionaris i funcionàries de carrera.

31.2 L'interí només pot ser nomenat en els casos següents:

a) Per tal de cobrir transitòriament places que han de ser ocupades definitivament per funcionaris o funcionàries de carrera.

b) Per situacions urgents degudament motivades.

c) Per ocupar llocs de treball en substitució del funcionariat que gaudeixin del dret de reserva de plaça i destinació.

d) Durant l'època turística, quan els ajuntaments, per llurs circumstàncies especials, vegin augmentada l'afluència de visitants.

31.3 El personal interí adquireix aquesta condició, quan després d'haver superat, si escau, les proves corresponents i d'haver estat nomenat, pren possessió del lloc de treball.

 

Article 32 Requisits per proveir places d'interí

32.2 No es requereix incorporació prèvia de la plaça a l'oferta pública d'ocupació en el supòsits següents:

b) Per situacions urgents degudament motivades.

 

Article 33 Cessament del personal interí

El personal interí de les policies locals cessa en la seva relació amb l'entitat local:

a) En prendre possessió com a funcionaris i funcionàries de carrera els i les aspirants aprovats en la convocatòria en què es van incloure les places ocupades per personal interí.

b) En incorporar-se al lloc de treball els funcionaris i funcionàries de carrera que estiguin en situació administrativa amb dret a la reserva dels llocs de treball.

c) Quan no calguin els seus serveis.

d) Pel transcurs del període per al qual va ser nomenat.

e) Per renúncia de la persona interessada.

f) Per aplicació de la sanció de suspensió de funcions per falta qualificada de greu o molt greu o per la separació del servei, acreditada mitjançant la instrucció d'expedient disciplinari conforme a què disposa la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals.

 

Article 34 Aplicació analògica del règim del funcionariat

34.1 Al personal interí dels cossos de policia local, li serà aplicat per analogia el règim estatutari propi dels funcionaris o funcionàries de carrera dels esmentats cossos, llevat del dret a la carrera i a la permanència en el lloc de treball.

34.2 Especialment cal tenir en compte que el personal interí de les policies locals, sempre que no sigui funcionari o funcionària de carrera de qualsevol cos policial:

Ha d'exercir les funcions que assignen a les policies locals les lletres:

a) Vigilar i custodiar els edificis, les instal·lacions i les dependències de les corporacions locals.

b) Dirigir el trànsit en el nucli urbà, d'acord amb el que estableixen les normes de circulació.

c) Exercir de policia administrativa, a fi d'assegurar el compliment dels reglaments, de les ordenances, dels bans, de les resolucions i de les altres disposicions i actes municipals, d'acord amb la normativa vigent.

d) Dur a terme diligències de prevenció i actuacions destinades a evitar la comissió d'actes delictuosos, en el qual cas han de comunicar les actuacions dutes a terme a les forces o els cossos de seguretat competents.

e) Col·laborar amb les forces o els cossos de seguretat de l'estat i amb la Policia autonòmica en la protecció de les manifestacions i en el manteniment de l'ordre en grans concentracions humanes quan siguin requerides a fer-ho.

f) Cooperar en la resolució dels conflictes privats, quan siguin requerides a fer-ho.

g) Prestar auxili en accidents, catàstrofes i calamitats públiques, participant, d'acord amb el que disposen les lleis, en l'execució dels plans de protecció civil.

Vetllar pel compliment de la normativa vigent en matèria de medi ambient i de protecció de l'entorn.

h) Ha de dur l'uniforme reglamentari i no pot dur armes de foc.

34.3 El nomenament de personal interí amb motiu de l'afluència de visitants durant l'època turística s'ha de fer per un període màxim de sis mesos.

34.4 El personal interí no pot gaudir de les llicències per fer estudis relacionats amb el lloc de treball ni de les llicències per assumptes propis.

 

Article 35 Sistemes de selecció

35.2 En el cas de màxima urgència, el nomenament del personal interí s'ha de publicar al BOP i al DOGC.

35.3 El personal interí ha de complir, en tot cas, els requisits generals de titulació i les altres condicions exigides per participar en les proves d'accés als corresponents cossos o escales com a funcionaris o funcionàries de carrera de les policies locals.

 

Article 38 Selecció per als supòsits de màxima urgència

38.1 Es pot nomenar personal interí sense observar el tràmit de convocatòria pública quan es tracti de la provisió de llocs de treball per als quals existeixi màxima urgència, que s'ha de fonamentar en la resolució de nomenament de l'òrgan competent que la confereixi.

38.2 El temps màxim de serveis a prestar en virtut de nomenaments produïts de conformitat amb el punt anterior no pot excedir els tres mesos, i la convocatòria adient s'ha d'instrumentar durant aquest període en la forma que recullen els articles anteriors quan es prevegi que la interinitat excedirà els tres mesos.

 

Article 39 Efectes dels serveis prestat en règim d'interí

La prestació de serveis en règim d'interí no pot constituir dret preferent per a l'accés a la condició de funcionari o funcionària de carrera del cossos de policia local. No obstant això, l'experiència i la formació poden ser valorats en fase de concurs, sempre que siguin adequats a les funcions dels cossos, les escales i categories a què corresponguin les places convocades.

 

Proposta

Per tot, el que anteriorment s'ha exposat, aquesta prefectura de Policia Local, proposa:

 

Primer.- Que es reforci la plantilla amb un agent interí, de màxima urgència, per cobrir el permís de paternitat d'un agent de carrera.

 

Segon.- S'hauria de dictar resolució d'Alcaldia nomenant com a personal interí de la Policia Local, per situació urgent degudament motivada recollida a l'article 31.2 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, per poder mantenir operatiu el nombre mínim necessari d'efectius policials per preservar el funcionament mínim del servei públic policial d'aquest Departament, a tenor del previst a l'article 38.1 i 38.2 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals (DOGC número 3732, de 03.10.2002), amb els requisits que es contemplen a l'article 35.2 de l'esmentat text legal, per cobrir la plaça d'un agent de carrera, que des del dia 29 de juny, quedarà lliure pel gaudiment del permís de paternitat, i així no causar distorsió greu dels serveis planificats ni a la resta de la plantilla amb la modificació dels seus serveis planificats substituint, a l'agent de carrera per:

- J.J.C. amb DNI 39****40H

 

Tercer.- S'hauria d'estudiar la possibilitat de que les seva incorporació es dugui a terme el dia 29 de juny de 2024, per no causar una distorsió greu del servei, ni a la resta de la plantilla amb les modificacions dels seus serveis planificats, amb data de finalització el 29 de setembre de 2024."

 

Vist l'informe emès per la interventora, núm. 129/2024, de 18 de juny de 2024, amb resultat de fiscalització favorable.

 

En ús de les atribucions conferides a l'Alcaldia per la legislació vigent,

 

RESOLC:

 

Primer.- DECLARAR el nomenament d'un agent interí de la Policia Local, com de caràcter prioritari, per cobrir les necessitats urgents i inajornables de les funcions essencials del servei de la Policia Local, indicades a l'informe de la cap de la Policia Local de data 14 de juny, transcrit anteriorment.

 

Segon.- NOMENAR personal interí en la categoria d'agent de la Policia Local, per situació d'urgència, degudament motivada, recollida a l'article 31.2 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, a tenor del que preveuen els articles 38.1 i 38.2 de l'indicat Decret, per qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les Policies Locals, amb els requisits que es contemplen a l'article 35.2 de l'esmentat Text Legal, pel termini de 3 mesos, a comptar de la data de presa de possessió del lloc de treball, al Sr. J.J.C. , per mantenir així operatiu el nombre mínim necessari d'efectius policials per preservar el funcionament mínim del servei públic policial d'aquest Departament, passant a cobrir la vacant del lloc de treball d'agent de la Policia Local produïda com a conseqüència de la imminent baixa per paternitat d'un dels agents de la Policia Local.

 

Tercer.- REQUERIR a l'interessat perquè procedeixi a prendre possessió del lloc de treball d'agent de la Policia Local el proper dia 27 de juny de 2024, a les 12.00 hores i presti jurament o promesa de conformitat amb el que estableix el Reial Decret 707/1979, de 5 d'abril, a l'objecte d'adquirir la condició de personal interí en la categoria d'agent de la Policia Local, fixant la data d'incorporació el dia 29 de juny de 2024.

 

Quart.- DONAR COMPTE d'aquest nomenament d'agent interí al Ple de l'Ajuntament en la propera sessió que porti a terme i efectuar la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província i Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, de conformitat amb el que disposa l'article 35.2 del Decret 233/2012, de 25 de setembre.

 

Cinquè.- NOTIFICAR aquesta Resolució a l'interessat, als Serveis d'Intervenció, al cap de la Policia Local, la tècnica de Recursos Humans i a la representació de personal funcionari, per al seu coneixement i als efectes pertinents."

 

Teià, 20 de juny de 2024

 

Gemma Rosell Duran

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
292051 {"title":"EDICTO sobre publicación de un nombramiento de personal interino como agente de la Policía Local (exp. 2024\/1069).","published_date":"2024-06-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"292051"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Teià,DOGC,DOGC 2024 nº 9193 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-28/292051-edicto-publicacion-nombramiento-personal-interino-como-agente-policia-local-exp-2024-1069 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.