EDICTO sobre aprobación de la convocatoria y las bases reguladoras del proceso de selección, mediante concurso de méritos, de una bolsa de trabajo para cubrir, en régimen de personal temporal, las vacantes de monitores/as de comedor que se puedan producir en la guardería municipal (exp. 1458-0003-2024).

En data 18 de juny de 2024 es va adoptar l'acord que es reprodueix a continuació:

 

 

BASES QUE HAN DE REGIR LA SELECCIÓ, MITJANÇANT CONCURS DE MÈRITS, D'UNA BORSA DE TREBALL PER A COBRIR, EN RÈGIM DE PERSONAL LABORAL TEMPORAL, LES VACANTS DE MONITOR/A DE MENJADOR QUE ES PUGUIN PRODUIR A L'AJUNTAMENT DE VALLIRANA.

 

1. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

L'objecte de la present convocatòria és la creació, pel procediment de Concurs de Mèrits, d'una borsa de treball per a cobrir, en règim de personal laboral temporal, les vacants de monitora de menjador que puguin produir a l'Ajuntament de Vallirana.

Aquesta borsa de treball tindrà duració i validesa per un període d'un any prorrogable per un any més.

La jornada de treball estarà supeditada a les necessitats del servei, la retribució i característiques seran les corresponents al lloc de treball que s'ocuparà. El grup de titulació és C subgrup C-2 segons la Disposició Transitòria Tercera de l'EBEP.

La modalitat del contracte serà la de servei determinat regulada per l'article 15 del Reial Decret Legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de l'Estatut dels Treballadors.

S'estableix un període de prova d'acord amb l'article 14 del Reial Decret Legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de l'Estatut dels Treballadors.

La missió del lloc de treball és donar suport a les funcions educatives en l'espai de menjador i en el d'oci.

Les funcions genèriques del lloc de treball són:

1. Suport i educació en els hàbits alimentaris i d'higiene.

2. Suport a l'accés i al manteniment del menjador.

3. Vetllar i tenir cura dels infants.

4. Preparació i realització de tasques orientades  a dinamitzar els espais de lleure

 

2. CONDICIONS I REQUISITS DELS/DE LES ASPIRANTS

a) Ser ciutadà/ana espanyol/a o tenir la nacionalitat d'algun dels estats membres de la Unió Europea o tenir la nacionalitat de qualsevol dels altres estats en els quals, en virtut dels tractats internacionals signats per la Unió Europea i ratificats per l'Espanya, els sigui d'aplicació la lliure circulació de treballadors en els termes en què s'hagi definit en el tractat constitutiu de la Unió Europea, sens perjudici de l'establert en l'article 57 de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

També podran ser admesos/ses els nacionals de països diferents als que formen part de la Unió Europea, els /les quals hauran d'aportar permís de residencia i treball, d'acord amb la normativa vigent.

b) Posseir la capacitat funcional per al desenvolupament de les tasques.

c) Haver complert 16 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

d) No haver estat separat, mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol del les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a feines o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per a exercir funcions similars a les que desenvolupen en cas del personal laboral, del que hagués estat separat o inhabilitat. En el cas de ser d'un altre Estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els mateixos termes, l'accés a l'ocupació pública.

e) Estar en possessió del títol de Monitor/a de Lleure i del títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria o del títol de Graduat Escolar o equivalent.

f) Posseir el certificat de coneixements de nivell intermedi de català (certificat C) de la Secretària de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya o un dels reconeguts per aquesta com a equivalents.

g) Estar en possessió del certificat manipulador d'aliments.

h) Estar en possessió del certificat negatiu del Registre Central de Delinqüents Sexuals.

Les persones interessades en el lloc de treball que no acreditin estar en possessió del certificat negatiu del Registre Central de Delinqüents Sexuals, podran signar l'autorització perquè l'Ajuntament de Vallirana pugui sol·licitar l'esmentat certificat.

Tots els requisits enunciats a la base segon han d'estar acreditats en la data de finalització de presentació de les sol·licituds

 

3. FORMA i TERMINI DE PRESENTACIÓ D'INSTÀNCIES

Els/les aspirants que desitgin prendre part en les proves selectives han de presentar una sol·licitud adreçada a l'Alcaldessa-Presidenta de l'Ajuntament de Vallirana, de conformitat amb el que disposa l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, sens perjudici dels altres mitjans previstos a la norma.

Les sol·licituds, demanant prendre part en el concurs de mèrits, en les quals els/les aspirants faran constar que reuneixen les condicions exigides en les presents bases, es publicaran íntegrament en el taulell d'anuncis i la pàgina web de l'Ajuntament, per ocupar una plaça de monitor/a de menjador.

Les sol·licituds s'han de presentar mitjançant instància telemàtica d'acord amb l'article 14 de la Llei 39/2015.

El termini per presentar sol·licituds, serà de vint dies naturals a partir de l'endemà de la darrera publicació de la convocatòria corresponent al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya o al Butlletí Oficial de la Província.

La presentació de les sol·licituds fora de l'esmentat termini comporta l'exclusió de l'aspirant.

Els/les aspirants discapacitats/des han de fer constar en la sol·licitud aquesta condició, així com les adequacions de temps i mitjans materials específics que sol·liciten per realitzar les proves.

Els/les aspirants satisfaran els drets d'examen, fixats en la quantia de vint-i-un euros amb trenta cèntims (21,30 €). El pagament de la taxa d'inscripció prevista a l'Ordenança Fiscal núm. 26 d'aquest Ajuntament serà abonada mitjançant ingrés en el núm. de compte ES92 0081 0064 7800 0122 1131 i s'haurà d'acreditar en el moment de presentació de la sol·licitud, mitjançant fotocòpia, el pagament de l'esmentada taxa aportant el rebut o comprovant bancari.

Gaudiran d'una bonificació del 75% aquells/es aspirants que acreditin estar en situació d'atur (5,32€).

Així mateix, gaudiran d'una bonificació del 50% (10,65€) aquells/es aspirants que a acreditin un grau de minusvàlia igual o superior al 33%.

L'import de la taxa solament serà retornat en el supòsit de no s'admeti l'aspirant en el procés selectiu.

La manca de pagament o el pagament incomplet de la taxa determina l'exclusió de l'aspirant.

Per ser admès/essa en les proves selectives n'hi ha prou que els/les aspirants manifestin en la sol·licitud que compleixen tots els requisits exigits a la Base segona, sempre referits a la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació de les sol·licituds, i no cal que hi adjuntin els documents acreditatius d'aquests requisits, sens perjudici de l'acreditació posterior, al final del procés selectiu.

A l'efecte procedent, l'autoritat convocant pot demanar l'acreditació dels requisits necessaris quan cregui que hi ha inexactituds o falsedats en les quals hagin pogut incórrer els/les aspirants, els/les quals podran ser exclosos/es motivadament de la convocatòria en qualsevol moment si no compleixen els requisits.

Si alguna de les sol·licituds te cap defecte esmenable, aquesta circumstancia es comunicarà a l'/a la interessat/ada, a fi que en un termini de deu dies l'esmeni, de conformitat amb l'article 73 de la Llei del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

La sol·licitud haurà d'anar acompanyada de:

- Currículum vitae de l'aspirant

- Fotocòpia del DNI o, si s'escau, passaport.

- Fotocòpia de la titulació exigida en la convocatòria.

- Fotocòpia dels mèrits i les circumstàncies al·legades que s'hagin de tenir en compte en la valoració de mèrits, com l'experiència professional (contractes i informe de vida laboral) i la formació (certificats de formació) sense que la Comissió de Selecció en pugui valorar d'altres que no siguin aportats en aquest moment de presentació de les instàncies.

- Certificat de nivell suficiència de català (C) (encara que estigui convalidat per estudis)

- Certificat Manipulador d'Aliments

- Certificat negatiu del Registre Central d'Antecedents Penals o autorització signada perquè l'Ajuntament de Vallirana pugui sol·licitar-ho.

Tots els documents s'han de presentar mitjançant fotocòpies.

Amb la presentació de la instància, els/les aspirants queden assabentades i donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per a la gestió del procés selectiu i per a la resta de la tramitació de l'expedient, d'acord amb la normativa vigent sobre protecció de dades de caràcter personal. Per tal de donar compliment a les obligacions de publicació i notificació, els/les aspirants autoritzen a fer difusió del seu DNI a través de mitjans telemàtics als efectes de donar publicitat de les actuacions del procediment de selecció.

 

4. ADMISSIÓ D'ASPIRANTS

Expirat el termini de presentació d'instàncies, l'alcaldia dictarà resolució en el termini màxim d'un mes, declarant aprovada la llista provisional de persones admeses i excloses. Aquesta resolució es publicarà en el taulell d'anuncis i la pàgina web de l'Ajuntament, així com la composició de la Comissió de Selecció i el dia, l'hora i el lloc de l'entrevista.

La publicació de la citada resolució concedirà un termini de 10 dies hàbils per a esmenes i possibles reclamacions, que s'hauran de resoldre en el termini de 30 dies següents a la finalització del termini de presentació. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades.

Si no s'hi presenten esmenes, es considerarà elevada a definitiva la llista d'aspirants admesos/esses i exclosos/oses sense cap més tràmit

Si s'accepta alguna reclamació, es procedirà a notificar-la al/a la recurrent en els termes que estableix la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comí de les Administracions Públiques. Tot seguit, s'esmenarà la llista d'admesos/eses i exclosos/oses, i l'esmena serà exposada al tauler d'anuncis de la Corporació i a la pàgina web de l'Ajuntament.

 

5. LA COMISSIÓ DE SELECCIÓ

La designació nominal dels seus membres, que inclourà la dels respectius suplents, es publicarà conjuntament amb la resolució d'admesos/esses i exclosos, ajustant-se a les regles establertes a l'article 60 de la Llei 7/2007, de 12 d'abril de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i normativa concordant.

La Comissió de Selecció nomenarà d'entre els seus membres un/a secretari/aria i no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de la majoria absoluta dels seus membres, siguin titulars o suplents, i les decisions s'hauran d'adoptar per majoria.

La Comissió de Selecció pot disposar la incorporació a les seves tasques d'assessors/ores especialistes, per a totes o algunes de les proves.

L'abstenció i recusació dels membres de la Comissió de Selecció s'ha d'ajustar al que preveuen els articles 28 i 24 de la Llei 40/2015. Els membres de la Comissió de Selecció hauran d'abstenir-se d'intervenir notificant-ho a l'autoritat convocant i els aspirants podran recusar-los quan concorrin les circumstàncies previstes a l'art. 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

Els òrgans de selecció actuaran amb plena autonomia i els seus membres seran personalment responsables de l'objectivitat del procediment, de l'estricte compliment de les bases de la convocatòria i dels terminis establerts per a la realització i qualificació de les proves i publicació dels seus resultats.

Els dubtes o reclamacions que es puguin originar amb la interpretació de l'aplicació de les bases de la present convocatòria, així com allò que s'ha de fer en els casos no previstos, seran resolts per la Comissió de Selecció, per majoria.

 

6. CONEIXEMENT DE LLENGUA CATALANA

Els/les aspirants han d'acreditar el nivell de suficiència de català (certificat C) de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Queden exempts de realitzar aquesta prova els/les aspirants que acreditin documentalment, dins el termini de presentació de les sol·licituds, posseir el certificat de nivell suficiència de català (certificat C) de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, equivalent o superior.

Igualment hauran d'acreditar el nivell de suficiència de català, aquelles persones que el tinguin convalidat per estudis

Les persones interessades en el lloc de treball que no acreditin el nivell de suficiència de català (certificat C), es convocaran per la realització d'una prova oral i escrita, que es valorarà com a apte o no apte i tindrà caràcter eliminatori.

A l'efecte del que preveu el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions publiques de Catalunya, l'Òrgan competent en matèria de política lingüística determinat per la Diputació de Barcelona nomenarà una persona perquè assessori la Comissió de Selecció, la qual actuarà amb veu i sense vot. Així mateix, la Comissió de Selecció pot sol·licitar l'assessorament de persones expertes en matèria lingüística, les quals hauran de col·laborar amb la persona nomenada per assessorar l'òrgan de selecció en la valoració de la prova de coneixements de llengua catalana.

 

7. DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS DE SELECCIÓ

Consisteix en la valoració dels mèrits al·legats i acreditats documentalment pels/per les candidats/es, fins a un màxim de 8 punts, i de conformitat amb l'escala següent:

a) Per prestar serveis efectius en administracions públiques com a funcionari/a de carrera o personal interí o mitjançant contracte laboral amb adscripció a la plantilla amb similitud funcional, a raó de 0,05 punts per mes, fins a 3 punts.

b) Experiència professional, en el sector privat mitjançant contracte laboral amb similitud funcional al lloc a proveir, a raó de 0,05 punts per mes treballat o acreditar pràctiques a raó de 0,05 punts per cada 150 hores treballades, fins a 2 punts.

L'experiència professional en altres administracions o empreses del sector públic o privat s'ha d'acreditar mitjançant l'aportació de fotocopies dels nomenaments, contractes de treball o fulls de nomina acompanyats del certificat de vida, i no pot computar doblement l'experiència professional i els serveis prestats.

c) Per acreditar pràctiques en funcions anàlogues a les del lloc a proveir a raó de 0,05 punts per cada 150 hores de pràctiques realitzades i/o 0,07 punts si han estat realitzades a l'Ajuntament de Vallirana, fins a 0'50 punts.

d) Per cada curs de formació que tingui relació directa amb el lloc a proveir i les funcions necessàries per desenvolupar-lo, i sempre d'una durada mínima de 10 hores, fins a un màxim de 2 punts segon el següent barem:

- Per cursos de durada igual o inferior a 20 hores i superior o igual a 10 hores, per cadascun 0'20 punts.

- Per cursos de durada igual o inferior a 40 hores i superior a 20 hores, per cadascun 0'40 punts.

- Per cursos de durada igual o inferior a 75 hores i superior a 40 hores, per cadascun 0'60 punts.

- Per cursos de durada superior a 75 hores, per cadascun 0'80 punts.

e) Altres mèrits a considerar per la Comissió de Selecció, en especial l'elaboració d'estudis i treballs i les activitats de transmissió de coneixements, llevat que siguin pròpies del lloc de treball, fins a 0,50 punts.

PROVA i ENTREVISTA PERSONAL

La Comissió de Selecció si ho considera oportú podrà realitzar una prova escrita relacionada amb les funcions i competències pròpies dels llocs de treball a proveir. Es valorarà la resolució del supòsit, el coneixement sobre les matèries plantejades, així com la presentació, amb una puntuació màxima de 5 punts.

Els aspirants llegiran l'exercici davant de la Comissió de Selecció, aquesta prova en cap cas serà eliminatòria, però la no presentació a la lectura de l'exercici, suposarà que l'aspirant abandona el procés i serà eliminat.

La puntuació definitiva del procés de selecció serà el resultat de sumar les puntuacions obtingudes en la fase de concurs i en la prova escrita.

 

8. RELACIÓ D'APROVATS, PRESENTACIÓ DE DOCUMENTS i NOMENAMENT

Un cop finalitzada la qualificació dels/de les aspirants, la Comissió de Selecció farà pública la relació d'aprovats per ordre de puntuació final en el taulell d'anuncis i la pàgina web de l'Ajuntament.

En el supòsit que alguns aspirants resultin amb la mateixa puntuació, els empats es resoldran a favor de l'aspirant que hagi tret millor puntuació en la prova escrita.

L'òrgan convocant crearà una bossa de treball per un període d'un any, prorrogable per un any més, amb una relació dels/de les aspirants que hagin obtingut la puntuació mínima exigida, per a la seva possible contractació per cobrir les absències per qualsevol causa, així com per cobrir baixes per qualsevol causa de personal de plantilla de la mateixa categoria professional.

El procediment serà el següent:

a) Es formarà una única llista per ordre de puntuació i titulació dels aspirants.

b) La crida es farà per ordre de millor puntuació.

c) Els/les aspirants seran els/les responsables de mantenir actualitzades les seves dates de contacte

d) Els/les aspirants indicaran necessàriament un número de telèfon o correu electrònic al qual s'adreçarà l'Ajuntament quan es produeixi la necessitat de substitució. En aquesta declaració, les persones aspirants hauran de reconèixer expressament la suficiència d'aquest mitjà de comunicació com a instrument vàlid a tots els efectes per rebre informació de les vacants, deslliurant l'Ajuntament de tota responsabilitat en cas que, per qualsevol causa no derivada d'avaria tècnica o força major, no arribés al seu coneixement l'oferta de treball.

e) Quan el contacte sigui telefònic, es realitzaran dos intents en hores diferents. Si a la segona trucada no s'ha pogut establir el contacte, es trucarà a la següent persona. Les persones que ho prefereixin poden sol·licitar que se'ls envií un correu electrònic en comptes de la trucada. En aquest cas, el correu electrònic s'haurà de contestar l'endemà del dia en què s'hagi enviat (en cas contrari, s'entendrà rebutjada l'oferta).

La no localització per una vegada no comportarà canvis en la situació d'actiu de l'aspirant, si en una segona ocasió no fos possible contactar amb aquella persona, passaria automàticament a la darrera posició de la borsa de treball.

Un cop finalitzada la substitució i el període de contractació, les persones que havien ocupat les vacants de forma provisional, s'incorporaran de nou a la borsa de treball amb la mateixa puntuació obtinguda en el procés de selecció.

 

9. INCOMPATIBILITATS I RÈGIM DEL SERVEI

En l'exercici de la funció pública atribuïda a la plaça per a la qual es contracti a l'aspirant, serà aplicable la normativa vigent sobre el règim d'incompatibilitats al sector públic, en compliment de la qual, l'aspirant, abans de formalitzar el contracte, haurà de fer una declaració de les activitats que duu a terme i sol·licitar la compatibilitat.

 

10. INCIDÈNCIES

Contra el resultat final de les proves, la seva puntuació definitiva i la resolució declarant la relació d'aprovats/ades podrà interposar-se recurs d'alçada davant l'alcaldia en el termini i amb els efectes previstos en els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

La Comissió de Selecció queda facultada per resoldre tots els dubtes o les discrepàncies que es produeixin durant el desenvolupament de les proves selectives.

Les presents bases i convocatòria podran ser impugnades de conformitat amb l'establert en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques

Contra la convocatòria i les seves bases, que esgoten la via administrativa, es podrà interposar pels interessats recurs de reposició davant l'Alcaldia en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació de l'anunci d'aprovació de les Bases en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, o bé, directament recurs contenciós-administratiu en el termini de dos mesos davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona.

En tot allò no previst en les bases serà d'aplicació la Llei 5/2015, de 30 d'octubre de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, el Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic de la Llei de la Funció Pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, el Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del Personal al Servei de les Entitats Locals, el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'Acreditació del Coneixement del Català i de l'Aranès en els Processos de Selecció de Personal i Provisió de Llocs de Treball de les Administracions Públiques de Catalunya, la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de les Bases del Règim Local; el Reial Decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de Règim Local i el Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors.

 

Vallirana, 19 de juny de 2024

 

Eva Martínez Morales

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
290017 {"title":"EDICTO sobre aprobación de la convocatoria y las bases reguladoras del proceso de selección, mediante concurso de méritos, de una bolsa de trabajo para cubrir, en régimen de personal temporal, las vacantes de monitores\/as de comedor que se puedan producir en la guardería municipal (exp. 1458-0003-2024).","published_date":"2024-06-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"290017"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Vallirana,DOGC,DOGC 2024 nº 9192 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-27/290017-edicto-aprobacion-convocatoria-bases-reguladoras-proceso-seleccion-concurso-meritos-bolsa-trabajo-cubrir-regimen-personal-temporal-vacantes-monitores-as-comedor-se-puedan-producir-guarderia-municipal-exp-1458-0003-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.