EDICTO sobre aprobación definitiva de las bases que regulan el procedimiento de preinscripción en las guarderías municipales de Balaguer a partir del curso 2024-2025.

La Paeria de Balaguer en sessió ordinària del Ple, del 25 d'abril de 2024, va acordar aprovar inicialment les Bases que regulen el procediment de preinscripció i ingrés a les escoles bressol municipals de Balaguer a partir del curs 2024-2025.

Els esmentats acords van ser exposats al públic mitjançant edicte al Tauler d'anuncis, al Butlletí Oficial de la Província de Lleida número 85 de data 2 de maig de 2024, i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya número 9156 de data 6 de maig de 2024, i durant el període d'exposició pública de l'expedient no es van presentar al·legacions, per aquest motiu queda aprovat definitivament d'acord amb l'annex que es transcriu a continuació, i de conformitat amb el Decret d'Alcaldia número 2024-0937 de data 19 de juny de 2024.

 

Contra el present acord definitiu es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciós Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos comptats a partir del dia següent al de la seva publicació.

 

Balaguer, 19 de juny de 2024

 

Lorena González Dios

Paera en cap

 

 

Annex

BASES QUE REGULEN EL PROCEDIMENT DE PREINSCRIPCIÓ I INGRÉS A LES ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS DE BALAGUER A PARTIR DEL CURS 2024-2025.

 

A. NORMES GENERALS

1. La preinscripció i l' ingrés a les escoles bressol municipals de Balaguer "El Patufet" i "Els Putxinel·lis" es farà d'acord amb aquestes bases.

2. La sol·licitud de renovació o de nou ingrés d'un infant a l'escola bressol la faran els pares o els tutors legals, en el termini que estableixi aquesta Paeria.

3. Les sol·licituds es faran mitjançant formulari disponible a la pàgina web de la Paeria o presencialment al casal Lapallavacara dins del termini establert en el calendari.

4. Les sol·licituds d'admissió seran vàlides per ambdues escoles bressol municipals: "El Patufet" i "Els Putxinel·lis".

La Paeria es reserva unes places a cada escola bressol, anomenades places per a necessitats educatives especials i es cobriran previ informe dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera. Aquestes places en el cas que no siguin cobertes, esdevindran places ordinàries susceptibles de ser cobertes pels alumnes que hagin pogut quedar en llista d'espera.

5. En la sol·licitud s'haurà d'indicar la preferència de centre.

6. En cas d'empat en els criteris de puntuació (establerts en l'annex d'aquestes bases), tindrà preferència qui hagi obtingut major puntuació en el criteri número 1. Si persisteix l'empat, tindrà preferència qui hagi obtingut major puntuació en el criteri número 2. I en cas de mantenir-se l'empat, es decidirà per sorteig.

7. En cas que es detecti falsedat o frau en les sol·licituds o en la documentació presentada es podrà excloure l'infant del procediment de preinscripció i inscripció a les escoles bressol municipals.

 

B. RENOVACIÓ

1. La inscripció per al curs següent dels infants ja inscrits durant el curs anterior es podrà renovar i estarà garantida durant el període que determini la Paeria de Balaguer.

2. Les famílies de les escoles bressols podran demanar canvi de centre abans de renovar la seva permanència al centre pel curs següent. Aquesta sol·licitud de canvi es durà a terme mitjançant instància. Les instàncies es presentaran al registre de la Paeria i rebran resposta abans de l'inici de presentació de sol·licituds de preinscripció.

3. Les famílies que no hagin renovat la inscripció en aquest termini i desitgin renovar-la quedaran sotmesos al règim de noves inscripcions.

 

C. NOVES INSCRIPCIONS

1. La llista d'inscripcions serà única per a les dues escoles bressol: "El Patufet" i "Els Putxinel·lis".

2. Per a les noves inscripcions, el calendari de preinscripció previst serà el que determini la Paeria de Balaguer.

3. A l'imprès de sol·licitud, s'hi haurà d'adjuntar la documentació següent:

a) Original i fotocòpia del DNI/ NIE o passaport del pare i mare, del tutor/tutora legal.

b) Original i fotocòpia del llibre de família.

c) Original i fotocòpia de la targeta sanitària individual de l'infant.

d) Document que acrediti el número de compte amb els titulars.

e) Original i fotocòpia del llibre de vacunes amb les dosis rebudes i les dates corresponents. En cas de no tenir-lo certificat mèdic oficial justificatiu.

f) Original i fotocòpia de tots els documents que serveixin per justificar els criteris establerts en l'Annex d'aquestes bases dels quals es vulgui obtenir puntuació.

4. Si el nombre de places vacants és igual o superior al de sol·licituds, es consideraran admesos tots els infants.

5. En el supòsit que el nombre de sol·licituds sigui superior al de places vacants, l'adjudicació de les places es farà per la puntuació obtinguda dels criteris establerts a l'Annex d'aquestes bases. Únicament es tindran en compte les circumstàncies presentades i demostrades documentalment dins del termini d'inscripció.

6. En cas que hi hagi empat entre dos o més infants en igualtat de punts, tindrà preferència d'inscripció l'infant amb la major puntuació obtinguda en el criteri número 1. En cas de persistir l'empat, el/ la que hagi obtingut major puntuació en el criteri número 2 i, si es manté la situació d'empat, es resoldrà mitjançant sorteig públic. A cada preinscripció se li assignarà un número/nom. Un cop finalitzat el procés, que es farà públic en les llistes baremades i que cada sol·licitant podrà consultar per Internet. Aquest número/nom serà el que s'utilitzarà per ordenar les sol·licituds a efectes de sorteig. El sorteig es realitzarà el dia establert al calendari del procés. El resultat es difondrà a continuació al tauler d'anuncis de cada centre, a la casa de la Paeria, al Casal Lapallavacara i al web de la Paeria de Balaguer.

Quan es presentin sol·licituds de preinscripció per a infants bessons se'ls assignaran números correlatius. En el cas que el sorteig afavorís només un dels dos infants i l'altre es quedés sense plaça, es farà excepcionalment un increment de ràtio a l'aula corresponent de manera que puguin entrar els dos infants.

7. Aquestes llistes baremades seran exposades al públic al web de la Paeria de Balaguer i als taulells de les escoles bressol. Els interessats podran presentar les al·legacions que estimin oportunes dins del termini establert en el calendari. Aquestes al·legacions es presentaran per instància a la seu electrònica de la Paeria de Balaguer. Aquestes reclamacions es poden presentar només quan es detecti que no s'ha puntuat un criteri o situació concreta acreditada documentalment en el moment de formalitzar la preinscripció. No s'admetrà documentació complementària un cop tancat el període de presentació de les sol·licituds de preinscripció.

8. Els serveis municipals valoraran cada una de les al·legacions i determinaran els canvis que calgui introduir a les llistes provisionals.

9. La matrícula de l'infant queda formalitzada al moment de finalitzar el calendari de preinscripció. Durant la primera setmana del curs escolar, s'haurà d'aportar l'original i fotocòpia del carnet de vacunes de l'infant si ha sofert canvis des de la preinscripció a l'inici de curs. La família que durant aquesta primera setmana del curs escolar no es posi en contacte amb l'escola bressol es considerarà que renuncia a la plaça adjudicada.

10. L' impagament de tres mensualitats consecutives implicarà la pèrdua de la plaça a l'escola bressol.

A més en el cas de I2 la pèrdua de la plaça a l'escola bressol també es pot ocasionar per dos vies:

a) Si un alumne deixa de venir a l'escola durant dos setmanes seguides sense portar cap justificant.

b) Si al còmput de tot el mes hi ha un absentisme del 60% sense justificar.

 

D. VACANTS FINALITZAT EL PERÍODE DE MATRÍCULA

1. Un cop finalitzat el període de preinscripció/matriculació a les escoles bressol municipals es crearà una llista d'espera organitzada per l'ordre de puntuació obtingut per cada infant en aplicació dels criteris establerts en l'annex d'aquestes bases.

 

 

ANNEX. CRITERIS DE PUNTUACIÓ PER A L'ACCÉS A LES ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS DE BALAGUER.

 

A. CRITERIS GENERALS

1. Empadronament de pare, mare o tutor/a legal al municipi de Balaguer.

1.1 Si fa més d'1 any i un dia de l'empadronament a Balaguer: 50 punts

1.2 Si fa menys d'1 any i un dia de l'empadronament a Balaguer: 20 punts

Justificació: El departament municipal competent atorgarà la puntuació corresponent mitjançant la comprovació dels certificats de convivència on consti la data d'alta al padró municipal.

En cas de família monoparental la puntuació es multiplicarà per dos.

2. Existència de germanes o germans escolaritzats al centre educatiu que al curs següent hi segueixin escolaritzats, o de pares o mares o tutors/es legals que hi treballen, amb una jornada mínima de 10 hores setmanals, amb un contracte laboral o administratiu, en el moment que es presenta la sol·licitud de preinscripció: 40 punts.

Justificació: El departament municipal competent atorgarà la puntuació corresponent.

3. Pare, mare o tutor/a legal que treballen:

3.1. Si en treballa un: 20 punts.

3.2. Si treballen els dos o un si la família és monoparental: 50 punts.

Justificació: Certificat acreditatiu.

4.Condició legal de família nombrosa o monoparental: 20 punts.

Justificació: Original i fotocòpia del carnet de família nombrosa o monoparental vigent, emès pel Departament competent en aquesta matèria.

5.Discapacitat. Quan l'infant, el pare, la mare, el tutor/a legal, germà/ana acredita una discapacitat física igual o superior al 33%: 10 punts. (Aquest punt només s'utilitzarà per triar un dels dos centres si arribés el cas)

Justificació: Original i fotocòpia del Certificat de discapacitat de la persona que al·legui aquesta condició emès pel Departament competent en la matèria o bé per l'ICAM.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
289978 {"title":"EDICTO sobre aprobación definitiva de las bases que regulan el procedimiento de preinscripción en las guarderías municipales de Balaguer a partir del curso 2024-2025.","published_date":"2024-06-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"289978"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Balaguer,DOGC,DOGC 2024 nº 9192 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-27/289978-edicto-aprobacion-definitiva-bases-regulan-procedimiento-preinscripcion-guarderias-municipales-balaguer-partir-curso-2024-2025 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.