ANUNCIO relativo a la Ordenanza fiscal 33PPNT, reguladora de la prestación patrimonial no tributaria del servicio de abastecimiento de agua potable.

S'ha publicat al BOPT de data 03/05/2024 CVE 2024-03820, l'anunci de l'Ajuntament de Móra la Nova relatiu a l'aprovació provisional de la modificació de la següent ordenança fiscal:

- ORDENANÇA FISCAL 33PPNT, Reguladora de la prestació patrimonial no tributària del Servei d'abastament d'aigua potable (33PPNT-SERVEI D'AIGUA)

No s'han presentat al·legacions ni reclamacions de cap mena durant el termini de 30 dies en què ha estat exposada al públic.

En compliment del que disposa l'art. 17.3 del Text Refós de la Llei de les hisendes locals (LRHHLL), aquest acord d'aprovació provisional es considera adoptat definitivament.

Tal com disposa l'art. 17.4 del Text Refós de la Llei de les hisendes locals, a continuació es publica el text íntegre de l'ordenança modificada i aprovada definitivament.

En contra de l'acord d'aprovació definitiva poden els interessats presentar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini dels 2 mesos següents a la publicació d'aquest Edicte, tal com diu l'art. 19 del Text Refós de la LRHHLL.

 

 

ORDENANÇA 33PPNT

Reguladora de la prestació patrimonial pública no tributària per la prestació del Servei d'abastament d'aigua potable

 

Article 1. Fonament i naturalesa

En ús de les facultats concedides pels articles 31.3 i 142 de la Constitució Espanyola, i de conformitat amb el que es disposa en l'article 20.6 del Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals (TRLRHL), aquest Ajuntament estableix prestació patrimonial pública no tributària derivada de la prestació del Servei d'abastament d'aigua potable, que es regirà per la present Ordenança.

 

Article 2. Objecte

1. L'objecte de la prestació patrimonial pública o tributària està constituït per la prestació del Servei d'abastament d'aigua potable, previst en l'article 20.4 del Reial decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals (TRLRHL).

2. Aquest servei consisteix en la distribució d'aigua i altres proveïments públics incloent-hi els drets de connexió de línies, col·locació i utilització de comptadors i instal·lacions anàlogues.

 

Article 3. Obligats al pagament

Estan obligats al pagament les persones físiques i jurídiques així com les entitats al fet que es refereix l'article 35 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributària (LGT), que utilitzin el servei o es beneficiïn dels serveis o actuacions, prestats o realitzats a que es refereix l'article anterior.

 

Article 4. Obligació de contribuir

Neix l'obligació de contribuir quan s'inicia la prestació del servei.

 

Article 5. Tarifa

La quantitat a liquidar i exigir es determinarà aplicant les següents tarifes i atenent als conceptes que s'indiquen:

 

1. SUBMINISTRAMENT D'AIGUA

 

Quota fixa de servei

€/trimestre

Abonat domèstic

18,62

Abonat família nombrosa

5,01

Abonat industrial

25.02

 

 

Tarifes de subministrament

€/m3

Consum domèstic

Bloc 1: fins a 30 m3/trimestre

0,2958

Bloc 2: de 31 a 50 m3/trimestre

0,4750

Bloc 3: més de 50 m3/trimestre

1,0123

Famílies nombroses

Bloc 1: fins a 30 m3/trimestre

0,2014

Bloc 2: de 31 a 50 m3/trimestre

0,2961

Bloc 3: més de 50 m3/trimestre

0,5573

Consum industrial

Bloc 1: fins a 50 m3/trimestre

0,4053

Bloc 2: més de 50 m3/trimestre

1,0132

 

 

2. TARIFA ESPECIAL PER A FUITES

a) Condicions per a la seva aplicació.

- Que la fuita s'hagi produït per un fet fortuït no atribuïble a negligència de l'usuari del servei.

- Que l'usuari acrediti la solució de l'incident aportant a la concessionària del servei documentació que justifiqui la reparació o esmena de la fuita.

b) L'aplicació de la tarifa té caràcter pregat per a l'usuari.

c) En cas que sigui estimada la sol·licitud, la factura de l'aigua implicada en el consum excepcional per motiu de fuita serà rectificada de la següent manera:

- La concessionària del servei estimarà el consum habitual com el resultat de considerar o bé el volum màxim o bé el volum mitjà dels consums produïts en els darrers dos anys, comptadors a partir de la data en que s'acrediti la fuita.

- Per al volum de l'excés, resultant de la diferència entre el consum estimat i el real, s'aplicarà el tipus per fuites, que serà el mateix que el tipus municipal ordinari vigent en el període del consum marcat per l'ACA i aprovat per la Llei de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya pels consums superiors a la dotació bàsica. Aquest tipus s'informarà anualment en la comunicació del tipus del cànon de l'aigua.

 

3. COMPTADORS

 

Conservació de comptadors

€/trimestre

de 13 a 15 mm

1,95

de 20 a 25 mm

3,00

de 30 mm

3,48

de 40 mm

3,99

de 50 mm

4,50

de 65 mm

4,98

 

 

Venda de nous comptadors

€/unitat

de 13 a 15 mm

56,00

de 20 mm

71,00

de 25 mm

112,00

de 30 mm

149,00

de 40 mm

223,00

de 50 mm

478,00

 

 

4. MÒDULS DE RADIOFRECUÈNCIA

 

Venda

S'afegirà al preu del comptador

95,00 €/unitat

Manteniment

S'afegirà a la tarifa del manteniment del comptador

2,50 €/trimestre

 

 

5. ESCOMESA TIPUS

 

Tipologia

Import

Escomesa tipus de 25mm i fins a 3m de longitud

Sense obra civil

380,06 €

Amb obra civil

565,06 €

Renovació escomesa

167,28 €

Reconnexió

48,10 €

 

 

Article 6. Fiances.

1. En el moment de realitzar la sol·licitud de llicència per actuacions a la xarxa municipal d'aigua, caldrà adjuntar a la petició el document acreditatiu d'haver constituït una fiança a favor de l'Ajuntament de Móra la Nova, que podrà ser en metàl·lic o en aval bancari, a la fi de garantir la reposició del paviment del carrer que es pugui veure afectat per les obres.

2. L'import de la fiança serà el que fixi els Serveis Tècnics Municipals en cada cas, amb un mínim de CINC-CENTS SETANTA EUROS (570,00) €.

3. La no presentació del document acreditatiu d'haver constituït la fiança suposarà l'arxiu de l'expedient administratiu incoat.

 

Article 7. Meritació, gestió i liquidació

1. Es merita i neix l'obligació de pagament de la tarifa regulada en aquesta ordenança des del moment en què s'inicia la prestació del servei, amb periodicitat trimestral.

2. El pagament d'aquesta tarifa s'efectuarà en el moment de la presentació de la factura corresponent, a qui estigui obligat de realitzar-lo.

3. El subjecte pot sol·licitar la domiciliació del pagament de la taxa. En aquest cas s'ordenarà el càrrec al compte bancari durant els últims deu dies del termini de pagament voluntari.

4. Quan per causes no imputables al subjecte passiu, el servei públic no es presti o desenvolupi, no procedirà satisfer la tarifa i, si escau, procedirà la devolució de l'import pagat.

 

Article 8. Impost sobre el valor afegit

D'acord amb la legislació vigent, la quota tributària d'aquesta tarifa està gravada per l'impost sobre el valor afegit (IVA) que ha de suportar el subjecte passiu.

 

 

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança entrarà en vigor, una vegada publicada la seva aprovació definitiva en el Butlletí Oficial de la Província (o, si escau, al Butlletí de la Comunitat Autònoma uniprovincial), i hagi transcorregut el termini previst en l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local (LRBRL) (art. 70), romanent en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

 

Móra la Nova, 10 de juny de 2024

 

Carlos Javier Trinchan Viñes

Alcalde

 

Davant meu

Josep Maria Piñol Jurado

Secretari interventor

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
287837 {"title":"ANUNCIO relativo a la Ordenanza fiscal 33PPNT, reguladora de la prestación patrimonial no tributaria del servicio de abastecimiento de agua potable.","published_date":"2024-06-26","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"287837"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Móra la Nova,DOGC,DOGC 2024 nº 9191 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-26/287837-anuncio-relativo-ordenanza-fiscal-33ppnt-reguladora-prestacion-patrimonial-tributaria-servicio-abastecimiento-agua-potable https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.