EDICTO sobre aprobación de las bases reguladoras de la convocatoria para la constitución de una bolsa de agentes interinos de la Policía Local del Ayuntamiento de Tordera.

D'acord amb el que estableixen els articles 70.2 del Real Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i 57.2 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del Personal al servei de les Entitats Locals, es fa públic que per Decret de l'Alcaldia-presidència núm. 2024/1564, de 14 de juny, s'han aprovat les bases del procés selectiu per a la constitució d'una borsa d'agents interins de la Policia local de l'Ajuntament de Tordera per cobrir temporalment les vacants i/o substitucions que es puguin originar durant un període de dos anys, amb convocatòria simultàniament del procés, la qual figura a l'Annex.

El que es publica per a general coneixement.

 

Tordera, 17 de juny de 2024

 

Així ho disposa i signa

Elisabet Megias Pinós

Alcaldessa presidenta

 

Davant meu

Marta Portella Nogué

Secretària

 

 

Bases reguladores de la convocatòria del procÉS selectiu, mitjançant concurs-oposició lliure, per a la creació d'una Borsa de treball d'agents interins de la Policia Local

 

1. Objecte

Constitueix l'objecte d'aquestes Bases la regulació del procediment de selecció per a la constitució d'una borsa d'agents interins/es de la Policia local de l'Ajuntament de Tordera per cobrir temporalment les vacants i/o substitucions que es puguin originar durant un període de dos anys a comptar des de la finalització de la present borsa per concurs oposició d'agent interí, sempre que les places estiguin vacants per algunes de les circumstàncies previstes a l'art. 32 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

 

Denominació

Agent

Règim Jurídic

Funcionari interí/na

Escala

Administració Especial

Subescala

Serveis especials - escala bàsica

Classe

Policia Local

Grup / Subgrup

C1*

Complement de Destinació

17

Adscripció orgànica

Seguretat

Tipologia de jornada

Jornada Ordinària

Retribucions

Les corresponents segons el lloc de treball

Funcions

Les funcions atribuïdes al lloc de treball són les derivades de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals i altres normes de caràcter legal i reglamentari, i s'exerciran en règim d'incompatibilitat.

 

*D'acord amb la disposició addicional 7a de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les Policies Locals.

 

2. Requisits i condicions de les persones aspirants

Per ser admeses i, en el seu cas, prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants hauran de reunir, amb anterioritat a la finalització del termini de presentació de sol·licituds, els següents requisits:

a) Tenir la nacionalitat espanyola, d'acord amb la legislació vigent.

b) Haver complert els 18 anys i no superar l'edat per a la jubilació forçosa en la data de finalització del termini de presentació de la sol·licitud.

c) Posseir la capacitat física i psíquica necessària per a l'exercici de les funcions pròpies de la plaça convocada, i no patir cap malaltia o defecte físic o psíquic que impedeixin l'exercici d'aquestes funcions.

d) No haver estat condemnat o condemnada per cap delicte o, en cas d'haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals, o haver demanat, si s'escau, la cancel·lació. No estar inhabilitat/ada per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de cap Administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

e) No incórrer en cap de les causes d'incapacitat o incompatibilitat previstes a la legislació vigent o exercitar, dins del termini de presa de possessió, l'opció a favor de la plaça objecte de la presenta convocatòria.

f) Estar en possessió del títol de batxillerat, tècnic o d'un altre d'equivalent o superior.

g) Tenir una alçada mínima de 1'60 metres les dones i 1'65 metres els homes.

h) Posseir el permís de conduir vehicles, com a mínim de les classes A2 i B, segons el Reial decret 818/2009, de 8 de maig, pel qual s'aprova el Reglament general de conductors, sense la limitació que comporta el codi 78 per a la conducció exclusiva de vehicles automàtics en los dos tipus de permisos. (en el cas de l'A2, si no es presenta amb la sol·licitud per prendre part en el procés selectiu, s'haurà de justificar abans de la finalització d'aquest).

i) Tenir la capacitació i posseir el grau de coneixements de la llengua catalana, exigit, que ha de ser el nivell B2 (anterior nivell intermedi B), d'acord amb el que s'estableix a l'article 16.2.a) del Decret 233/2002, de 25 de setembre, i al Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català. Si la persona aspirant no acredita documentalment els coneixements de llengua catalana, haurà de superar una prova específica de coneixements en la qual resultarà apta o no apta.

D'acord amb el que estableix el Decret 161/2002, d'11 de juny, quedaran exemptes les persones aspirants que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal a l'Ajuntament Tordera, en que hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de l'oferta pública d'ocupació de l'any en curs.

Així també, i d'acord amb l'article 16.2.c del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, poden restar exempts de realitzar aquesta prova els i les aspirants que, en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de funcionari públic, hagin superat una prova o un exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell o superior al que s'hi esmenta, sempre i quan aportin la documentació que acrediti aquesta circumstància.

j) Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades, d'acord amb el que determinen la Llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el Reglament dels cossos de policia local.

k) Haver satisfet la taxa d'inscripció per a la categoria corresponent, d'acord amb els imports i les exempcions que es detallen a la base tercera.

Els requisits indicats anteriorment s'han de complir el darrer dia del termini de presentació de sol·licituds i s'han de continuar complint fins al nomenament com a funcionari interí.

 

3. Presentació de sol·licituds i documentació

Per prendre part en el procediment selectiu s'haurà de presentar un imprès normalitzat de sol·licitud d'admissió al Registre General de l'Ajuntament, en el termini de 20 dies naturals, comptats a partir de l'endemà de la publicació de la  convocatòria al DOGC -les bases íntegres es publicaran a la Seu Electrònica, al BOPB i al DOGC.

Les sol·licituds també poden presentar-se a qualsevol dels llocs previstos a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Les sol·licituds presentades a les Oficines de Correus es lliuraran a aquestes dependències, abans de la finalització del termini de presentació de sol·licituds, en sobre obert, per ser datades i segellades adequadament. Només així s'entendrà que han tingut entrada el dia de la seva presentació.

Quan les sol·licituds no siguin presentades al Registre General de l'Ajuntament, les persones aspirants hauran d'anunciar l'enviament al Departament de Recursos Humans, al correu electrònic recursoshumans@tordera.cat dins del període de presentació d'instàncies. De no trametre aquest avís en termini, la instància no serà admesa en cap cas. El correu electrònic no es considera un mitjà vàlid per a la presentació de les sol·licituds.

A les sol·licituds les persones aspirants hauran de manifestar que reuneixen tots els requisits i totes les condicions exigides a la Base 2, referides sempre a la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació, i hi adjuntaran:

a) Fotocòpia del DNI.

b) Currículum professional.

c) Fotocòpies dels permisos de conduir.

d) Fotocòpia del títol acadèmic exigit.

e) Fotocòpia del certificat de nivell B2 de català, o superior, emès per la Junta Permanent de Català o els reconeguts per aquesta com a equivalents.

f) Fotocòpia dels justificants acreditatius dels mèrits al·legats, de conformitat amb el barem i formes recollides a les presents Bases, sense que el Tribunal Qualificador pugui valorar altres mèrits que els aportats en aquest moment.

g) Certificat d'antecedents penals vigent o imprès complimentat d'autorització a l'administració pública per a l'accés a les dades del registre central de penals.

h) Resguard de pagament conforme s'ha satisfet la taxa corresponent per prendre part en el procediment selectiu, que s'estableix en la quantitat de 23,00€ euros. El pagament es podrà fer mitjançant transferència bancària al compte municipal IBAN ES24 2100 0143 2402 0000 6595 de l'entitat CAIXABANK, fent constar el nom i el procés selectiu. També es podrà fer el pagament amb targeta de crèdit a les oficines de l'OAC. No obstant, estaran exempts d'aquesta taxa de drets d'examen les persones en situació d'atur, prèvia acreditació d'aquest fet.

Si alguna sol·licitud tingués cap defecte esmenable, es comunicarà a la persona interessada perquè en el termini de deu dies esmeni la falta, amb l'advertiment que si no ho fa, es procedirà, sense més tràmit, a arxivar la seva sol·licitud i a excloure-la de les llistes de persones aspirants admeses.

La presentació de la sol·licitud implica l'acceptació plena de les bases reguladores de la convocatòria i l'autorització a l'Ajuntament per dur a termes les consultes necessàries amb les altres administracions públiques per comprovar les circumstàncies expressades en la sol·licitud i documentació aportada.

 

4. Admissió de persones aspirants

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l'Alcalde-President de l'Ajuntament de Tordera dictarà una Resolució, en el termini màxim d'un mes, declarant aprovada la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses. En la mateixa Resolució s'assenyalarà la data, l'hora i el lloc de començament de les proves, així com s'efectuarà la designació nominal dels membres del Tribunal Qualificador.

Aquesta Resolució es publicarà al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, al Tauler d'Anuncis de l'Ajuntament i a la pàgina web de l'Ajuntament, i es concedirà un termini d'esmena i de reclamacions i/o al·legacions de 10 dies naturals. Aquesta publicació substitueix la notificació individual a les persones interessades.

La llista provisional de persones aspirants admeses i excloses es considerarà automàticament elevada a definitiva si no es presenten al·legacions.

Les al·legacions que es puguin presentar es resoldran en el termini dels 30 dies següents a comptar des de la finalització del termini de presentació de les mateixes. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat Resolució, les al·legacions s'entendran desestimades, sens perjudici de l'obligació de l'Ajuntament de resoldre expressament.

Si hi haguessin al·legacions, les mateixes seran estimades o desestimades, si s'escau, en una nova Resolució, per mitjà de la qual s'aprovarà la llista definitiva, la qual es farà pública al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, al Tauler d'Anuncis de l'Ajuntament i a la pàgina web de l'Ajuntament.

 

5. Tribunal Qualificador

El Tribunal Qualificador estarà integrat per un nombre senar de persones designades per la Corporació i formades per un president i vocals:

El tribunal qualificador es constituirà de la manera següent:

- President: Un Funcionari, que exerceixi les funcions de Cap de la Policia Local de Tordera.

- Vocals: Dos funcionaris/es pertanyents a qualsevol Policia Local amb categoria igual o superior a la de les places objecte de la convocatòria.

- Un/a persona a proposta de la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals.

- Un/a persona a proposta de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

- Secretari: Un/a membre del departament de RRHH. En aquest cas actua amb veu però sense vot.

En el cas que s'hagi de realitzar la prova de coneixements de la llengua catalana, s'incorporarà una persona representant del Centre de Normalització Lingüística o de l'entitat corresponent, que actuarà amb veu però sense vot.

El Tribunal Qualificador podrà disposar la incorporació a les seves tasques de persones assessores especialistes, per a totes o algunes de les proves, limitant-se la seva actuació a prestar la seva col·laboració en les respectives especialitats tècniques, sense vot.

La designació nominal dels membres del Tribunal Qualificador, que inclourà la dels membres suplents respectius, s'efectuarà a la Resolució per mitjà de la qual s'aprova la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses.

L'abstenció i la recusació dels membres del Tribunal Qualificador s'ha d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

El Tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, siguin titulars o suplents, havent d'assistir, en tot cas, les persones que actuïn com a President/a i Secretari/ària, i les decisions hauran de ser adoptades per majoria. En cas d'empat, resoldrà el vot de la persona que actuï com a President/a.

De cada sessió que efectuï el Tribunal Qualificador se n'estendrà la corresponent Acta, que se signaran per la persona que actuï com a Secretari/ària, que en donarà fe, amb el vistiplau de la persona que actuï com a President/a, així com per la resta de membres.

El Tribunal Qualificador queda facultat per resoldre els dubtes que es plantegin i per prendre els acords necessaris per assegurar el correcte desenvolupament del procediment, en tot allò no previst a les presents Bases.

Als efectes previstos en el real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó de servei, el Tribunal qualificador es classifica en la categoria tercera.

 

6. Procés selectiu

El dia, l'hora i el lloc d'inici de la primera prova es publicarà al tauler d'anuncis amb una antelació mínima de 15 dies.

La data, l'hora i el lloc de realització de la segona prova i següents seran determinats pel Tribunal i se'n donarà publicitat, juntament amb els resultats de la prova anterior, al Tauler d'anuncis, així com per qualsevol altre mitjà que es consideri oportú. Amb aquesta publicació es considerarà realitzada l'oportuna notificació a les persones interessades.

Les persones aspirants seran cridades en convocatòria única i la seva incompareixença a alguna de les proves comportarà la seva eliminació del procediment selectiu.

Les persones aspirants hauran de comparèixer a les diferents proves proveïdes del seu DNI o document anàleg d'identificació. El Tribunal Qualificador podrà demanar, en tot moment, a les persones aspirants la seva identificació. La manca de presentació d'aquest document determinarà l'exclusió automàtica de la persona aspirant del procediment selectiu.

Si el tribunal té coneixement que algun dels aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de l'interessat, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

L'ordre d'actuació de les persones aspirants en aquells exercicis que no puguin realitzar-se conjuntament s'iniciarà per aquelles el primer cognom de les quals comenci per la lletra "U", segons Resolució PRE/714/2024, de 7 de març, per la qual es dona publicitat al resultat del sorteig públic per determinar l'ordre de puntuació de les persones aspirants en els processos selectius de l'any 2024.

Així mateix, en el cas que el dia i l'hora de realització de les proves del procés selectiu (cultural, teòrica, llengua catalana, prova de competències o psicotècnic) alguna de les dones aspirants estigui hospitalitzada per embaràs de risc, causa de part o pels dies immediatament posteriors a aquest, el Tribunal articularà els mecanismes necessaris per tal de possibilitar-li la realització de la prova o les proves al recinte hospitalari on es trobi, dins el límit territorial de la comarca del Maresme, sempre que sigui factible que aquesta execució es dugui a terme el mateix dia i hora en què ho facin la resta de persones aspirants convocades.

Per tal que el Tribunal habiliti aquest dispositiu, les persones aspirants que prevegin trobar-se el dia o dies de realització de les dites proves en la situació esmentada al paràgraf anterior, hauran d'informar del seu estat el Tribunal mitjançant un correu electrònic enviat a l'adreça recursoshumans@tordera.cat indicant a l'assumpte: "Aspirant en previsió de part". En aquest correu hauran d'especificar les seves dades personals (nom i cognoms, DNI i telèfon de contacte), així com la data i l'hospital previst per al part.

El termini establert per formalitzar aquesta petició és de 5 dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la publicació de la data de realització de la prova corresponent.

En relació amb les proves d'aptitud física, les aspirants que el dia de la prova estiguin embarassades o no hagin complert les 16 setmanes des del naixement del fill o filla podran:

a) Fer la prova, prèvia presentació el dia de la seva execució d'un certificat mèdic on consti expressament que la realització de les proves d'aptitud física recollides a l'annex 5 no representa cap perill per al seu estat físic o de gestació. Aquest certificat serà obligatori i haurà d'estar emès com a màxim fins a 7 dies hàbils abans de la realització de les proves d'aptitud física.

b) Sol·licitar l'ajornament de la realització de la prova física a una data posterior a la data convocada. En aquest cas el tribunal assenyalarà una nova data que, en tot cas, haurà de ser anterior a la fase de concurs. Per fer aquesta prova s'ha de presentar igualment el certificat mèdic indicat a l'apartat anterior i amb les mateixes característiques. Les proves s'ajornaran per una sola vegada i les persones aspirants que no hi compareguin quedaran decaigudes en els seus drets i es considerarà que no han completat la fase d'oposició.

 

6.1. PRIMERA FASE: OPOSICIÓ

La fase d'oposició constarà de les següents proves de caràcter obligatori i eliminatori:

- Primer.- Coneixements de la llengua catalana. Consistirà en la realització d'exercicis de coneixements de la llengua catalana (nivell B2). Quedaran exemptes les persones que acreditin documentalment el nivell B2 de català, o superior, emès per la Junta Permanent de Català o els reconeguts per aquesta com a equivalents. Aquesta prova serà realitzada per la Tècnica de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Tordera. La durada màxima d'aquesta prova serà d'1 hora i 30 minuts. La valoració d'aquesta prova serà d'apte/a o no apte/a. Les persones aspirants que siguin declarades no aptes quedaran eliminades del procediment selectiu.

- Segon.- Prova de coneixements culturals. Consistirà en la realització, en un període màxim de mitja hora, d'un qüestionari de 20 preguntes tipus test, que seran proposades pel tribunal i en la proporció següent: un 50% de preguntes relatives a coneixements de cultura general a un nivell concordant amb la titulació requerida a la base segona i el 50% restant relatives a coneixements sobre l'actualitat social, cultural i política.

Aquesta prova serà eliminatòria i es puntuarà fins a un màxim de 10 punts. Les persones aspirants que no aconsegueixin un mínim de 5 punts seran eliminades. Totes les respostes correctes tindran el mateix valor (+0,50), les preguntes no contestades no restaran i les respostes errònies descomptaran (-0,10) part del valor de les respostes correctes.

- Tercer.- Prova de coneixements teòrics. Consistirà en la realització, en un període màxim de mitja hora, d'un qüestionari de 20 preguntes tipus test sobre el contingut del temari que s'especifica a l'annex 1 d'aquestes mateixes bases.

Aquesta prova serà eliminatòria i es puntuarà fins a un màxim de 10 punts. Les persones aspirants que no aconsegueixin un mínim de 5 punts seran eliminades. Totes les respostes correctes tindran el mateix valor (+0,50), les preguntes no contestades no restaran i les respostes errònies descomptaran (-0,10) part del valor de les respostes correctes.

- Quart.- Prova d'aptitud física. Aquest exercici constarà de les proves següents:

a) Velocitat. Córrer al màxim de les possibilitats 50 metres. Només es podrà efectuar un intent. Puntuarà segons s'indica al quadre de l'annex 2 d'aquestes bases.

b) Salt en peus junts: La persona aspirant es col·locarà dreta davant d'una línia marcada a terra, sense trepitjar-la. Des de la posició inicial, haurà de fer un salt cap endavant amb els peus lleugerament separats i paral·lels, a fi d'aconseguir la major distància possible respecte a la línia marcada a terra. Es mesurarà la distància entre la línia i l'empremta deixada pel suport del cos que hi estigui més a la vora.

c) Resistència: Consisteix a recórrer la distància de 1000 metres, amb el mínim temps possible. Només es podrà efectuar un intent. Puntuarà segons s'indica al quadre de l'annex 2 d'aquestes bases.

d) Abdominals: L'aspirant es situarà cap amunt al terra, amb les cames flexionades i subjectades per un/a assistent/a, i amb els dits de les mans creuats al clatell haurà d'elevar el tronc, que contactarà amb la superfície de la base, fins a tocar amb els colzes els genolls, per tornar a la posició inicial, és a dir, tornarà a tocar la base amb l'esquena. Només es podrà efectuar un intent. La durada de l'exercici serà d'un minut. Puntuarà segons s'indica al quadre de l'annex 2 d'aquestes bases.

Per a la realització d'aquesta prova les persones aspirants han de lliurar al tribunal un certificat mèdic oficial en el qual es faci constar que reuneixen les condicions físiques necessàries per a portar-les a terme i l'alçada mínima exigida. Aquest certificat haurà d'estar expedit com a màxim tres mesos abans de la data de realització de les proves. La no presentació d'aquest certificat comporta l'exclusió automàtica de l'aspirant del procés selectiu.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en educació física. Aquest exercici és obligatori i eliminatori. Es qualificarà com a apte/a o no apte/a i la nota final sortirà de la mitjana aritmètica de les 4 proves. La nota mínima serà d'1 punt. En el cas que hi hagi una prova inferior a 1 punt comportarà l'eliminació de l'aspirant del procés.

Cinquè.- Prova Pràctica de Competències

Consisteix en una prova oral que mesurarà el seu grau d'adequació al següent perfil competencial: Motivació i identificació amb l'organització: jerarquia i disciplina, responsabilitat i orientació a la qualitat, resolució de problemes, autonomia i iniciativa, adaptabilitat i flexibilitat, autocontrol i resistència a la pressió, autogestió i desenvolupament personal, habilitats socials i comunicatives, orientació de servei a les persones, cooperació i treball en equip. En aquest cas, a la prova pràctica de competències només i podran assistir els membres del tribunal qualificador juntament amb un tècnic o tècnica especialitzat en proves d'aquesta naturalesa.

La prova de competència tindrà caràcter eliminatori i es qualificarà de 0 a 10. La puntuació mínima per superar aquesta prova serà de 5 punts.

Sisè.- Exercici psicotècnic

Serà obligatòria i eliminatòria. Consistirà en la realització de proves psicotècniques objectives, essencialment proves actitudinals i qüestionaris de personalitat, per tal d'avaluar si el perfil (capacitat actitudinal i professiograma caracterològic) s'adequa al policial. En la prova psicotècnica, es tindran en compte les pautes previstes a la Resolució INT/2403/2015.

Prèviament a la realització de l'exercici psicotècnic, el tribunal farà públic al llistat ordenat dels aspirants amb les puntuacions finals atorgades a cada un d'ells, desprès de sumar la fase de concurs i la fases d'oposició.

Les proves psicotècniques han de contenir, com a mínim, proves aptitudinals i proves de personalitat amb la finalitat d'acreditar les habilitats de lideratge, d'influència en el grup i d'altres factors considerats pertinents per al lloc de treball. La valoració d'aquesta prova serà d'apte/a o no apte/a. Les persones aspirants que siguin declarades no aptes quedaran eliminades del procediment selectiu.

a) Primera subprova: Consisteix en una bateria de tests objectius que compleixin els requisits de validesa i fiabilitat i hagin estat baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts. Aquest test objectius han de valorar, entre d'altres, a més a més, el següent perfil competencial: Motivació i identificació amb l'organització: jerarquia i disciplina, responsabilitat i orientació a la qualitat, resolució de problemes, autonomia i iniciativa, adaptabilitat i flexibilitat, autocontrol i resistència a la pressió, autogestió i desenvolupament personal, habilitats socials i comunicatives, orientació de servei a les persones, cooperació i treball en equip.

b) Segona subprova: Consistent en una entrevista personal en aquells casos en què ho decideixi el tribunal, per tal d'integrar tots els elements explorats anteriorment. En aquest cas, a les entrevistes hi ha de ser present, com a mínim, un membre del tribunal juntament amb el tècnic o tècnica especialitzat en proves psicotècniques que hagi examinat els aspirants. Com s'esmenta al punt sisè, la valoració d'aquesta prova serà d'apte/a o no apte/a.

Setè.- Reconeixement mèdic

El reconeixement mèdic només ho passaran les persones aprovades, segons la llista final publicada per ordre de puntuació, en el moment que siguin cridats per l'Ajuntament per a cobrir una necessitat a la plantilla de la Policia.

El reconeixement mèdic es realitzarà per metges col·legiats, per comprovar que la persona compleix el requisit d'alçada mínima establert a la base segona i que no es detecta l'existència de cap de les exclusions mèdiques establertes en l'annex III d'aquestes bases.

Els professionals als quals s'encarregui la realització de la prova entregaran al Tribunal un informe de cada un de les persones. Aquest reconeixement mèdic és obligatori i eliminatori. Es qualifica com a apte o no apte. En cas que alguna persona no superi el reconeixement, el tribunal cridarà el següent de la llista per ordre de puntuació per tal que realitzi el reconeixement mèdic.

 

6.2. SEGONA FASE: CONCURS

El tribunal valorarà els mèrits al·legats i acreditats documentalment pels aspirants amb referència a la data de tancament del termini de presentació de sol·licituds de participació, d'acord amb el barem següent:

1. Per experiència professional

La puntuació total d'aquest apartat, es puntuarà fins a un màxim de 4 punts, d'acord amb el següent barem:

- Per haver exercit com agent de la policia local a raó de 0,50 punts per cada any complert treballat a jornada completa i fins un màxim de 3,5 punts. En els casos de jornada parcial s'aplicarà la regla de proporcionalitat prenen com a referència una jornada completa.

- Per haver exercit en altres cossos policials com agent de l'autoritat o categoria equivalent a raó de 0,10 punts per cada any complert treballat a jornada completa i fins un màxim de 0,50 punts. En els casos de jornada parcial s'aplicarà la regla de proporcionalitat prenen com a referència una jornada completa.

La puntuació de les fraccions de temps de treball inferiors a l'any es prorratejaran per mesos sencers.

Els mèrits referents a experiència professional s'acreditaran mitjançant el corresponent certificat de serveis prestats juntament amb l'informe de la vida laboral actualitzat (emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social), i còpia del/s contracte/s de treball i/o nomenaments.

2. Per formació professional

Es puntuaran els cursos, jornades i seminaris de formació, d'especialització o de perfeccionament relacionats amb les funcions pròpies de la plaça, degudament reconeguts per ISPC, o altres administracions públiques o privades que el tribunal consideri, fins a un màxim de 3 punts:

- Per cursos de durada inferior a 10 hores: per cadascun 0,10 punts.

- Per cursos d'11 a 20 hores: per cadascun 0,20 punts.

- Per cursos de 21 a 50 hores: per cadascun 0,30 punts.

- Per cursos de més de 50 hores: per cadascun 0,50 punts.

Els mèrits referents a formació professional s'acreditaran mitjançant el certificat d'assistència i/o aprofitament, emès per centre oficial o homologat, en el qual constarà el centre emissor, així com la duració en hores, l'assistència i, en el seu cas, l'aprofitament.

Només es valoraran els mèrits que versin sobre matèries relacionades amb les funcions pròpies de la plaça i només es computaran les activitats formatives dels darrers 10 anys, llevat dels postgraus i dels mestratges.

3. Formació acadèmica

La puntuació màxima d'aquest apartat serà com a màxim d' 1 punt. Només es valoraran aquelles titulacions acadèmiques, emeses i/o impartides per centres oficials. No es valoraran les titulacions acadèmiques de nivell inferior que siguin necessàries per assolir-ne altres de nivell superior que s'al·leguin com a mèrit.

- Cicle formatiu de grau superior: 0,60 punts.

- Diplomat Universitari: 0,80 punts.

- Llicenciat o Grau universitari o titulació equivalent: 1 punt.

Només seran valorades aquelles titulacions acadèmiques, emeses per centres oficials.

4. Nivell de català superior a l'exigit a la convocatòria (només podrà puntuar una titulació), fins un màxim d'1 punt.

- Nivell (C1) o equivalent. 0,50 punt.

- Nivell (C2) o equivalent. 1 punt.

5. Recompenses i felicitacions, fins un màxim d'1 punt

- Es valorarà a raó de 0,20 punts i fins a un màxim d'1 punt, les recompenses i felicitacions pròpies dels cossos de policia pel bon desenvolupament professional de la funció policial.

S'acreditaran mitjançant la presentació del corresponent acord d'atorgament.

Els mèrits insuficientment justificats no seran valorats ni tampoc els que no s'hagi al·legat o presentat, juntament amb la instància de sol·licitud per prendre part en el procediment selectiu.

El resultat final de la Fase de concurs serà la suma de les puntuacions obtingudes en la valoració dels mèrits aportats. La màxima puntuació serà de 10 punts.

 

6.3. Puntuació final

Després d'efectuar la qualificació de les diferents fases del procés de selecció, l'òrgan de selecció confeccionarà i publicarà els resultats finals del procés de selecció a l'E-Tauler de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Tordera, així com confeccionarà una relació amb les persones que han superat el procés de selecció per ordre de puntuació.

En cas que cap persona aspirant superi el procediment selectiu, el Tribunal Qualificador declarà deserta la convocatòria.

 

7. Incompatibilitats

A les persones seleccionades li serà d'aplicació la normativa vigent en matèria d'incompatibilitats en el sector públic, en compliment de la qual la mateixa, en el moment de prestar el jurament o promesa, haurà de realitzar una declaració de les activitats que porta a terme i, si escau, sol·licitar la compatibilitat o exercir l'opció prevista a l'article 10 de la Llei 53/1984, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les Administracions Públiques.

 

8. Borsa de treball

- 8.1. Del procés de selecció en resultaran l'ordre de preferència de les persones que han participat en el procés i segons punts obtinguts.

- 8.2. Vigència:

S'estableix el límit temporal de 2 anys. Aquest termini podrà ser inferior en els casos següents:

- Si es fa convocatòria de places corresponents a oferta pública d'ocupació de la mateixa categoria. En aquest cas la nova borsa de treball que es generi substituirà a la borsa constituïda a la present convocatòria.

- O bé, en el cas que davant d'una crida per cobrir una possible substitució, cap de les persones que composin la borsa que es generi del present procés de selecció, l'accepti.

- 8.3. Ordre de crida:

8.3.1. El Departament de Recursos Humans intentarà contactar amb la persona candidata per ordre de puntuació, de forma telefònica un màxim de tres vegades i mitjançant la tramesa d'un correu electrònic.

Correspon a als aspirants l'obligació de facilitar i actualitzar en tot moment l'adreça de correu electrònic i els números de telèfon de contacte. En el cas de no poder-hi contactar, el candidat o candidata mantindrà la seva posició a la borsa per ulteriors necessitats i es contactarà amb la persona següent de la llista.

8.3.2. Si la persona aspirant no acceptés la proposta de contracte passarà automàticament a ocupar el darrer lloc de la llista i podrà ser contractada la persona que ocupi el lloc immediatament següent de la llista, i així successivament.

8.3.3 Les persones candidates mantindran la seva posició en situació de suspensió provisional, en els casos de:

- Trobar-se en situació laboral activa de durada superior a la que s'ofereix.

- Trobar-se en situació de permís de maternitat o paternitat, adopció o acolliment.

- Intervenció quirúrgica o hospitalització

En aquest casos haurà de justificar-se documentalment en els 10 dies naturals següents a la data en què es produeixin aquestes situacions. En cas de no justificar-se dins d'aquest termini passarà a ocupar el darrer lloc de la llista.

 

9. Protecció de dades de caràcter personal

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per a prendre part en la convocatòria i per a la resta de tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

Així mateix, les persones aspirants podran exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, en els termes inclosos en la legislació vigent, mitjançant sol·licitud expressa en aquest sentit.

 

10. Incidències i impugnacions

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de l'alcalde, si aquests actes decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar, d'acord amb l'article 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant de l'alcalde, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d'acord amb el que preveu l'article 10 de la Llei esmentada.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del tribunal, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant de l'alcalde.

Igualment els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

11. Disposicions finals

En tot allò no previst a les presents Bases, serà d'aplicació la normativa vigent, i especialment la següent:

- Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local.

- Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya.

- Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

- Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública.

- Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les Entitats Locals.

- Decret 233/2022, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals

- Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya

 

 

ANNEX 1. TEMARI

 

1.- La llei municipal de règim local: L'organització municipal. Competències dels ajuntaments. El personal al servei dels ens locals.

2.- Els diferents cossos policials a l'Estat Espanyol: Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat.

3.- Coordinació i col·laboració entre cossos policials: Normes bàsiques de coordinació i col·laboració. Competències específiques i competències compartides. Les Juntes Locals de Seguretat.

4.- Estructura, organització i funció de les policies locals: Llei 16/91, de 10 de juliol, de les policies locals.

5.- Drets i deures dels membres de les policies locals: El règim disciplinari aplicable.

6.- El Codi penal: Els delictes, les faltes i les penes.

7.- La denúncia: Concepte i classes. El dret i el deure de denunciar. Efectes de la denúncia.

8.- L'atestat policial: Estructura. Valor dels atestats policials.

9.- La detenció: Concepte. Supòsits legals en què és procedent la detenció. Els drets del detingut.

10.- Normativa municipal de Tordera: Ordenances municipals.

11.- Protecció de la Seguretat Ciutadana: Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març.

12.- Regulació jurídica i procediments d'actuació policial sobre conducció de vehicles sota els efectes de begudes alcohòliques, drogues o estupefaents.

13.- Policia de proximitat: Concepte, funcions i organització.

14.- Deontologia policial: Normes bàsiques d'actuació i codis de conducta.

15.- Coneixements del municipi de Tordera: Introducció històrica. Nuclis rurals. Nuclis urbans. Serveis i comunicacions. Característiques socials i culturals. Característiques i situació de les urbanitzacions.

 

 

ANNEX 2. PROVES FÍSIQUES

 

Barem d'aptitud física homes

 

Velocitat

Salt peu junts

Resistència

Abdominals

Punts

Fins 30 anys

Punts

31-40 anys

Punts

+40 anys

6'8"

>2'55

≤3'29"

46

10

-

-

7"

2'46 - 2'55

3'44"

44

9

10

-

7'3"

2'36 - 2'45

3'59"

42

8

9

10

7'6"

2'26 - 2'35

4'14"

40

7

8

9

7'8"

2'16 - 2'25

4'29"

38

6

7

8

8"

2'06 - 2'15

4'44"

36

5

6

7

8'2"

1'96 - 2'05

4'59"

34

4

5

6

8'4"

1'86 - 1'95

5'14"

32

3

4

5

8'7"

1'76 - 1'85

5'29"

30

2

3

4

9"

1'66 - 1'75

5'44"

28

1

2

3

9"3"

1'56 - 1'65

5'59"

26

0

1

2

9'7"

1'46 - 1'55

6'14"

24

0

0

1

>9'7"

<1'46

>6'14"

˂24

0

0

0

 

 

Barem d'aptitud física dones

 

Velocitat

Salt peu junts

Resistència

Abdominals

Punts

Fins 30 anys

Punts

31-40 anys

Punts

+40 anys

7"8

>2`25

≤4'14"

40

10

-

-

8'2"

2,16 - 2`25

4'29"

38

9

10

-

8"6

2'06 - 2'15

4'44"

36

8

9

10

9'2"

1'96 - 2'05

4'59"

34

7

8

9

9'4"

1'86 - 1'95

5'14"

32

6

7

8

9'7"

1'76 - 1'85

5'29"

30

5

6

7

9'8"

1'66 - 1'75

5'44"

28

4

5

6

9'9"

1'56 - 1'65

5'59"

26

3

4

5

10"

1'46 - 1'55

6'14"

24

2

3

4

10'1"

1'36 - 1'45

6'29"

22

1

2

3

10'2"

1'26 - 1'35

6'44"

20

0

1

2

10'4"

1'16 - 1'25

6'59

18

0

0

1

>10'4"

˂1'16

>6'59

˂18

0

0

0

 

Correcció per edats: S'aplicarà la puntuació que consta al quadre anterior segons l'edat de l'aspirant.

 

 

ANNEX 3. EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

1. Antropometria

La dinamometria, amb l'estenòmetre de Biok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

La capacitat vital obtinguda amb espiròmetre, inferior als 3.5 litres en els homes i als 3 litres en les dones.

 

2. Obesitat- primesa

Obesitat o primesa manifestes que dificultin o incapacitin per a l'exercici de les funcions pròpies de la plaça.

 

3. Ulls i visió

Agudesa visual sense correcció inferior als dos terços de la visió normal amb ambdós ulls

Queratotomia radial

Despreniment de retina

Estrabisme

Hemianòpsia

Discromatòpsia

Qualsevol altres procés patològic que, a judici del tribunal, dificulti l'agudesa visual.

 

4. Audició

Dèficit auditiu que suposi una pèrdua major de 30 decibels a les freqüències compreses entre 500 i 3.000 hertz o de 45 decibels a 4.000 hertz en ambdues oïdes, ni patologia que, a judici del tribunal, pugui limitar el desenvolupament del lloc de treball.

 

5. Altres exclusions

Aparell locomotor: alteracions de l'aparell locomotor que limitin o dificultin el desenvolupament de la funció policial, o que puguin agreujar-se a judici del tribunal, amb el desenvolupament del lloc de treball (Patologia òssia d'extremitats, retraccions o limitacions funcionals de causa muscular o articular, defectes de columna vertebral i altres processos ossis, musculars i articulars).

Aparell digestiu: Hepatopaties i qualsevol altre procés digestiu que, a judici del tribunal dificulti el desenvolupament del lloc de treball.

Aparell cardiovascular: Hipertensió arterial de qualsevol causa que no n'ha de sobrepassar les xifres en repòs els 1455 mm/Hg en pressió sistòlica i els 90 mm/Hg, en pressió diastòlica, varices o insuficiència venosa perifèrica, arrítmies extra sinusals, isquèmia miocàrdica i qualsevol altra patologia, lesió o blocatge de les conduccions que, a judici del tribunal pugui limitar el desenvolupament del lloc de treball.

Aparell respiratori: Asma bronquial, la broncopatia crònica obstructiva, el pneumotòrax espontani (en més d'una ocasió) la tuberculosi pulmonar activa i altres processos de l'aparell respiratori que dificultin el desenvolupament de la funció policial.

Sistema nerviós: Síndrome vertiginosa, epilèpsia, depressió, tremolor de qualsevol causa, alcoholisme, toxicomania i altres processos patològics que dificultin el desenvolupament de la funció policial.

Pell i fàneres: Psoriasi, èczemes, cicatrius que produeixin limitació funcional i altres processos patològics que dificultin o limitin el desenvolupament de la funció policial.

Altres processos patològics; diabetis, malalties transmissibles en activitat, malalties de transmissió sexual, malalties immunologies sistèmiques, intoxicacions cròniques, hemopaties greus, malformacions congènites, neoplàsies, nefropaties, psicosi i qualsevol altre procés que, a judici del tribunal, limiti o incapaciti per a l'exercici de la funció policial.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
285816 {"title":"EDICTO sobre aprobación de las bases reguladoras de la convocatoria para la constitución de una bolsa de agentes interinos de la Policía Local del Ayuntamiento de Tordera.","published_date":"2024-06-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"285816"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Tordera,DOGC,DOGC 2024 nº 9190 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-25/285816-edicto-aprobacion-bases-reguladoras-convocatoria-constitucion-bolsa-agentes-interinos-policia-local-ayuntamiento-tordera https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.