ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación definitiva de la modificación del cambio de gestión del servicio público de recogida y gestión de residuos.

Acord del Ple de data 26 de març de 2024 de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor pel qual s'aprova definitivament l'expedient de modificació de la forma de gestió d'un servei públic local.

Havent-se aprovat definitivament l'expedient de Modificació de la Forma de Gestió d'un Servei Públic Local es publica aquest per al seu general coneixement i en compliment de l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

 

"En relació amb l'expedient per canviar la forma de gestió del servei públic de recollida i gestió de residus que es venia prestant mitjançant gestió indirecta a través d'un contracte de serveis amb l'empresa Innovia Coptalia SAU, contracte que va finalitzar el 31 de gener de 2024, i que passarà a ser gestionat de forma directa a través del Consorci de Residus del Vallès Oriental:

 

Objecte:

Servei de recollida de residus al municipi de Sant Pere de Vilamajor

Forma de gestió actual:

Gestió indirecta mitjançant un contracte de serveis que va finalitzar el 31de gener de 2024. El 19 de febrer de 2024 es va aprovar Decret 2024-0140 d'execució de pròrroga forçosa per un màxim de quatre mesos.

Motiu:

El canvi respon a la finalització del contracte de serveis en vigor. Donat que per part del Govern de l'Ajuntament es pretén encarregar al Consorci de Residus del Vallès Oriental (del qual l'ajuntament en forma part) la gestió del servei de recollida de residus, es considera que cal acreditar la conveniència i l'oportunitat de la decisió que es pretén adoptar que ha d'estar basada en els corresponents informes que acreditin que la forma triada és la més sostenible i eficient.

 

 

ANTECEDENTS DE FET

 

Document

Data/Núm

Observacions

Provisió d'alcaldia

28/02/2024

 

Informe jurídic

01/03/2024

 

Resolució d'Alcaldia

01/03/2024

 

Acta de Constitució de la Comissió d'Estudi

11/03/2024

 

Acta de la Comissió d'Estudi de Finalització dels Treballs

11/03/2024

 

Memòria justificativa i Projecte de la Nova Forma de Gestió

20/03/2024

Es fa constar la data en què es signa l'acta

Projecte de modificació del Reglament

20/03/2024

Es fa constar la data en què es signa l'acta

Informe d'Intervenció

20/03/2024

 

Informe proposta de Secretaria

20/03/2024

 

 

 

LEGISLACIÓ APLICABLE

 

La Legislació aplicable és la següent:

— Els articles 245 a 257 i 269 a 271 del Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, aprovat per Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril.

— Els articles 158 a 163 i el Títol 6 del Reglament d'Obres, Activitats i Serveis de les Entitats Locals, aprovat per Decret 179/1995, de 13 de juny.

— Els articles 22.2.f), 25, 26 i 85 a 86 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de Bases del Règim Local.

— Els articles 95 i 97 del Text Refós de les disposicions legals Vigents en matèria de Règim Local aprovat per Reial decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril.

Vist quant antecedeix, es considera que l'expedient ha seguit la tramitació establerta en la Legislació aplicable, procedint la seva presa de consideració pel Ple d'aquest Ajuntament, de conformitat amb el previst en l'article 160 del Reglament d'Obres, Activitats i Serveis de les Entitats Locals, aprovat per Decret 179/1995, de 13 de juny, i l'article 22.2.f) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de Bases de Règim Local.

Per tot això, el Ple de l'Ajuntament adopta els següents,

 

ACORDS:

 

PRIMER. Considerar que la forma més adequada per a la gestió del servei públic, pels motius expressats en la Memòria justificativa i el Projecte de la nova forma de gestió i la restant documentació annexa, és la gestió directa mitjançant el Consorci de Gestió de Residus del Vallès Oriental.

 

SEGON. Aprovar inicialment la modificació de la forma de gestió del servei públic indicat, així com el projecte de modificació del Reglament del servei, que substituirà l'ordenança municipal de gestió de residus número 31 que restarà automàticament derogada.

 

TERCER. Sotmetre l'expedient a informació pública pel termini de trenta dies, mitjançant anunci publicat en el Butlletí Oficial de la Província, al diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, al diari El 9 Nou i en el tauler d'anuncis de la Corporació, perquè aquests puguin examinar l'expedient i formular les reclamacions i els suggeriments que estimin pertinents. De no presentar-se reclamacions o suggeriments en l'esmentat termini, es considerarà aprovat definitivament sense necessitat d'acord exprés del Ple.

Així mateix, estarà a la disposició dels interessats a la seu electrònica d'aquest Ajuntament (http://vilamajor.eadministració.cat).

 

QUART. Concedir, de forma simultània a la informació pública, audiència als interessats i a les entitats que, si escau, hagin exercit la iniciativa per a la modificació de la forma de gestió del servei.

 

CINQUÈ. Facultar a l'alcaldessa per subscriure i signar tota classe de documents relacionats amb aquest assumpte.

 

Contra el present Acord, que posa fi a la via administrativa, pot interposar recurs contenciós-administratiu davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Barcelona, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà a la publicació del present anunci, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa. Tot això sense perjudici de què pugui interposar qualsevol altre recurs que pogués estimar més convenient al seu dret.

 

Sant Pere de Vilamajor, 10 de juny de 2024

 

Susanna Martori Rodellas

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
285809 {"title":"ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación definitiva de la modificación del cambio de gestión del servicio público de recogida y gestión de residuos.","published_date":"2024-06-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"285809"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sant Pere de Vilamajor,DOGC,DOGC 2024 nº 9190 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-25/285809-anuncio-se-hace-publica-aprobacion-definitiva-modificacion-cambio-gestion-servicio-publico-recogida-gestion-residuos https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.