EDICTO sobre aprobación de las bases y la convocatoria del proceso selectivo, mediante concurso-oposición, para la provisión de una plaza de administrativo/a adscrita al Área de Secretaría-Alcaldía, funcionario/a de carrera, y de una plaza de administrativo/a, funcionario/a de carrera, del Área de Administración General, por promoción interna.

La Junta de Govern de data 13 de juny de 2024 va adoptar l'acord de l'aprovació de les bases reguladores i la convocatòria del procés selectiu mitjançant concurs-oposició, per a la provisió d'una plaça d'administratiu adscrit a l'àrea de secretaria-alcaldia, funcionari/ària de carrera i d'una plaça d'administrativa, funcionari/ària de carrera, de l'àrea d'administració general, per promoció interna.

El termini de presentació de sol.licitud serà de deu dies hàbils a comptar a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

L'esmentat procediment es regirà per les bases específiques que s'adjunten.

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant del Jutjat Contenciós Administratiu de la província de Girona, en el termini de dos mesos, a comptar de l'endemà de la seva publicació.

Igualment les persones interessades poden presentar un recurs potestatiu de reposició, previ al contenciós administratiu, davant de l'alcaldia en el termini d'un mes, a comptar de l'endemà de la seva publicació. Fins que sigui resolt expressament o s'hagi produït la desestimació presumpta del recurs de reposi-ció interposat no es pot interposar cap recurs contenciós administratiu.

Tot això sense perjudici que els interessats puguin exercir qualsevol altre recurs que considerin oportú.

 

Sant Julià de Ramis, 14 de juny de 2024

 

Marc Puigtió Rebollo

Alcalde

 

 

BASES ESPECÍFIQUES REGULADORES DEL PROCÉS SELECTIU, MITJANÇANT CONCURS- OPOSICIÓ, PER A LA PROVISIÓ D'UNA PLAÇA D'ADMINISTRATIU ADSCRIT A L'ÀREA DE SECRETARIA - ALCALDIA, FUNCIONARI/ÀRIA DE CARRERA I D'UNA PLAÇA D'ADMINISTRATIVA, FUNCIONARIA DE CARRERA, DE L'ÀREA D'ADMINISTRACIÓ GENERAL, PER PROMOCIÓ INTERNA

 

PRIMERA. Objecte de la convocatòria

L'objecte de les presents bases és la regulació del procés selectiu, mitjançant concurs-oposició, per a la provisió de 2 places d'administratiu/va (C1), una adscrita a l'àrea de secretaria - alcaldia, en règim de funcionari de carrera i l'altra adscrita a l'àrea d'administració general.

Les esmentades places estan incloses a la Plantilla de l'Ajuntament de Sant julià de Ramis per a l'any 2024.

El procediment de selecció es regirà per promoció interna i atenent els principis de mèrit, igualtat i capacitat i s'ajustarà a allò disposat a les presents bases reguladores, en compliment del principi de publicitat.

 

SEGONA.- CARACTERÍSTIQUES

Les places objecte d'aquesta convocatòria tenen les característiques següents:

Denominació de la plaça: Administratiu/va

Règim Jurídic: Personal funcionari de carrera

Grup de classificació: C1

Jornada completa: 37,5 hores setmanals

Adscripció: Àrea de secretaria - alcaldia i àrea d'administració general

Sistema selectiu: concurs- oposició

Retribucions: salari base C1, complement destí 20, complement específic 1.677'78 €, íntegres mensuals, més pagues extraordinàries d'imports de conformitat amb la legislació vigent aplicable als empleats públics

Funcions bàsiques:

1. Responsabilitat en la tramitació, seguiment i impuls dels expedients administratius (subvencions, instàncies vàries, responsabilitat patrimonial, sancionadors, patrimoni, contractació pública, urbanisme, eleccions etc.):

a. Responsabilitat en l'acompliment dels tràmits administratius en els terminis assenyalats mitjançant la revisió i l'actualització de la normativa reguladora en la matèria.

b. Responsabilitat en la tramitació dels expedients, seguiment dels mateixos d'acord amb les directrius i els procediments establerts pels seus superiors.

c. Redactar documents de caràcter administratiu (decrets, oficis, notificacions, entre d'altres) amb autonomia i d'acord amb la normativa general específica, així com d'altres documents necessaris per a la gestió i el seguiment de l'activitat del seu àmbit.

d. Oferir suport administratiu als tècnics de l'àmbit que ho requereixin.

2. Responsabilitat en la tramitació de les propostes d'acord i documentació adjunta, convocatòries, acords i notificacions dels òrgans col·legiats (Ple/Juntes de Govern):

a. Realitzar convocatòries dels òrgans col·legiats

b. Generar documents d'acords

c. Generar l'acta de la sessió de l'òrgan col·legiat

d. Generar les notificacions corresponents als acords adoptats per l'òrgan col·legiat

e. Enviar les actes del Ple al Ministeri i a l'EACAT

3. Arxiu i classificació dels documents atenent als criteris fixats de gestió documental.

4. Responsabilitat en la publicació i seguiment dels anuncis BOP, DOGC, BOE, DOUE, portal del contractant, E-TAULER i pàgina web:

a. Confeccionar anuncis o en el seu cas revisar la proposta d'anunci

b. Enviar l'anunci al diari oficial o plataforma corresponent

c. Seguiment de la publicació

5. Responsabilitat en el control i seguiment del correu departamental, bústia de treball, EACAT, perfil del contractant, i gestor d'expedient:

a. Seguiment i control del correu postal

b. Accedir EACAT per comprovar i gestionar les entrades i sortides dels documents, així com el seu seguiment. Trasllat de documentació interadministrativa

c. Accedir i tramitar les publicacions al perfil del contractant.

d. Control, seguiment, actualització i ús del gestor d'expedients

6. Atenció al públic, tant físicament com telefònicament i telemàticament (Àrea de Secretaria).

o Gestionar l'agenda de visites de l'alcaldia.

- Qualsevol altra funció de la seva competència professional que li sigui assignada pels seus superiors.

Això no obstant, les funcions i comeses expressades en la relació de llocs de treball s'han d'entendre amb caràcter general, enunciatiu i no limitatiu i, per tant, la seva concreció i amplitud es produirà mitjançant ordres o instruccions que li siguin dictades pel superior jeràrquic i per les actualitzacions posteriors de la RLT o l'Organigrama, així com per les necessitats i el desenvolupament del lloc de treball.

 

TERCERA.- REQUITIST DE LES PERSONES ASPIRANTS

Per poder participar en el present procés selectiu, serà necessari que les persones aspirants compleixin els següents requisits:

a) Estar en possessió d'algun dels següents títols: Batxillerat, tècnic/a corresponent a formació professional de segon grau, tècnic/a corresponent a cicles formatius de grau superior o titulacions que oficialment siguin equivalents o superiors. En el cas de títols equivalents o d'altres estats membres de la Unió Europea, les persones aspirants hauran d'acreditar documentalment l'equivalència o el reconeixement per l'estat espanyol.

b) Tenir la nacionalitat espanyola, d'acord amb les lleis vigents, o tenir la nacionalitat de qualsevol dels estats membres de la Unió Europea o d'aquells estats als quals, en virtut de tractats internacionals celebrats per la Unió Europea i ratificats per Espanya, sigui d'aplicació la lliure circulació de treballadors, de conformitat amb l'article 57 del text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, i amb el que estableix la Llei orgànica 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, i disposicions concordants. Les persones aspirants estrangeres han d'acreditar la seva nacionalitat.

Les previsions dels paràgraf anterior seran d'aplicació, sigui quina sigui la seva nacionalitat, al cònjuge dels espanyols i dels nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguin separats de dret i als seus descendents i als del seu cònjuge sempre que no estiguin separats de dret, siguin menors de vint-i-un anys o majors d'aquesta edat dependents.

c) Posseir la capacitat funcional per acomplir les tasques, és a dir, no patir cap malaltia o incapacitat física o psíquica que impedeixi l'exercici de les funcions pròpies del lloc de treball a proveir.

d) Haver complert setze anys i no excedir, si s'escau, de l'edat màxima de jubilació forçosa. Només per llei es pot establir una altra edat màxima, diferent de l'edat de jubilació forçosa, per a l'accés a l'ocupació pública.

e) No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a l'ocupació de càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionaris, o per exercir funcions similars a les que exercia en el cas del personal laboral, del qual hagi estat separat o inhabilitat. En el cas de ser nacional d'un altre Estat, no ha de trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els mateixos termes, l'accés a l'ocupació pública.

f) Tenir coneixements de la llengua catalana en el nivell C1 o equivalent (nivell de suficiència de català), acreditat mitjançant certificat de l'òrgan competent de la Generalitat de Catalunya en matèria de política lingüística o mitjançant alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català, i l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/233/2010. Així mateix, és d'aplicació el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

En cas que les persones aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió del nivell de català exigit, hauran de superar la prova específica sobre coneixements de la llengua catalana prevista a la base setena d'aquestes bases especifiques.

g) Les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola, excepte les nacionals dels estats de parla hispana, hauran d'acreditar un coneixement de nivell Domini Operatiu Eficaç (C1) de llengua castellana o espanyola.

En cas que les persones aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió del nivell de llengua castellana exigit, hauran de superar la prova específica sobre coneixements de la mateixa prevista a la base sisena d'aquestes bases específiques, excepte si acrediten en qualsevol moment abans de l'hora de realització de la prova alguna de les circumstàncies següents:

- Haver realitzat en l'Estat espanyol tots els estudis necessaris per a l'obtenció del títol especificat al punt d) de la present base.

- Diploma de nivell Domini Operatiu Eficaç (C1) de llengua castellana que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, pel qual es regulen els "diplomes d'espanyol com a llengua estrangera (DELE)" o certificació acadèmica que acrediti que s'han superat totes les proves adreçades a la seva obtenció.

- Certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes del nivell Domini Operatiu Eficaç (C1) o superior.

Aquests requisits s'han de reunir l'últim dia del termini de presentació de sol·licituds, excepció feta:

- De l'acreditació documental del coneixement de les llengües catalana i castellana, que es pot aportar fins al moment de realització de la prova esmentada als paràgrafs f) i g) de la present base tercera i a la base setena.

 

QUARTA.- PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

Les sol·licituds, adreçades a l'alcalde-president de la Corporació, s'han de presentar, mitjançant instància segons model adjunt (Annex II), en el Registre electrònic general de l'Ajuntament per mitjans telemàtics a través de la seu electrònica accessible des del web o bé en horari d'atenció al públic al Registre General de l'Ajuntament, o en les oficines de correus d'acord amb el que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. El termini per a la presentació de sol·licituds comença l'endemà de la publicació de la convocatòria i de les presents bases en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) i finalitza als vint dies naturals comptats a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Quan les sol·licituds es presentin a les oficines de correus, caldrà que es faci en sobre obert, per ser datades i segellades pel funcionari de correus abans de la seva certificació. També serà necessari que, un cop presentada la sol·licitud a la corresponent oficina de correus, s'enviï un e-mail a l'Ajuntament per advertir d'aquesta situació.

Les bases íntegres es publicaran en el BOP i es publicaran igualment en el tauler d'edictes electrònic de l'Ajuntament accessible des del web i, si s'escau, en el tauler d'edictes. Així mateix, es publicarà un extracte de la convocatòria en el DOGC amb menció del número de BOP on es publiqui el seu text íntegre.

En la sol·licitud, les persones aspirants hauran de manifestar que coneixen i accepten aquestes bases i que reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides en la base tercera, referides sempre a la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació de sol·licituds, sense perjudici de la seva posterior acreditació en finalitzar el procés selectiu. No obstant això, en el cas que les persones aspirants tinguin el nivell exigit de coneixements de català i de castellà, cal que ho acreditin documentalment, com a màxim, abans de l'inici de les corresponents proves de català i de castellà.

Perquè la sol·licitud pugui ser admesa, s'ha de presentar la documentació següent:

1. Sol·licitud, mitjançant instància genèrica.

2. DNI o passaport

3. Títol acadèmic esmentat en la base tercera, punt a).

4. Document acreditatiu d'estar en possessió del nivell de suficiència (C1) de llengua catalana.

5. Document acreditatiu d'estar en possessió del nivell Domini Operatiu Eficaç (C1) de llengua castellana (només les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola, amb excepció dels nacionals dels estats de parla hispana).

6. Certificats de serveis, nòmines, rebuts, contractes de treball, títols i/o altres documents acreditatius dels mèrits al·legats segons la base setena. Caldrà acreditar tots els mèrits al·legats que hagin de ser valorats, sense que es pugui valorar cap mèrit que no compti amb la deguda acreditació.

7. Currículum vitae del sol·licitant, acompanyat d'original o fotocòpia d'informe de vida laboral emès per la Seguretat Social en el termini màxim d'un mes anterior a la finalització del termini de presentació de sol·licituds que ha de sol·licitar l'interessat a la Seguretat Social.

Caldrà tenir en compte que per valorar els serveis prestats per l'aspirant, serà necessari presentar la vida laboral emesa per la Tresoreria General de la Seguretat Social, la qual haurà de concordar amb les còpies aportades dels contractes de treballs o nòmines, o en cas de ser autònom dependent, el contracte corresponent.

Si es tracta de serveis prestats a l'administració pública, aquesta documentació es podrà substituir pel corresponent certificat de serveis prestats oficial emès per l'Administració Pública. En cas de discrepància entre la informació que consta a la vida laboral emesa per la Seguretat Social i el contracte de treball, prevaldrà la informació continguda a la vida laboral emesa per la Seguretat Social.

La no presentació de la documentació a què es refereixen els punts 1 i 3 del paràgraf anterior determinarà l'exclusió de l'aspirant del procés selectiu.

Si no es presenta la vida laboral que s'esmenta en el punt 7 del paràgraf abans esmentat, l'òrgan de selecció no tindrà en compte la documentació referida a l'experiència professional a què fa referència la base setena d'aquestes bases.

L'ocultació o falsedat demostrada de dades, comporta l'exclusió del procés selectiu, sense perjudici de l'exigència de responsabilitats.

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, no s'admetrà cap document addicional, amb excepció de l'acreditació documental del coneixement de les llengües catalana i castellana, que es pot aportar fins el moment de la realització de les proves esmentades en els paràgrafs f) i g) de la base tercera.

 

CINQUENA.- ADMISSIÓ DE LES PERSONES ASPIRANTS

En el termini màxim d'un mes, des que hagi finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l'alcaldia-presidència dictarà una resolució, que es publicarà únicament en el tauler d'edictes electrònic de la Corporació accessible des del web amb el contingut següent:

a) Aprovació de la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses:

Aquesta llista indicarà, pel que fa a les persones excloses, la causa de l'exclusió i si aquesta és o no esmenable.

b) Atorgament, a les persones aspirants, d'un termini de deu dies hàbils per a possibles reclamacions i rectificacions, a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la resolució en el tauler d'edictes electrònic de la Corporació accessible des del web municipal

c) Llista de persones aspirants admeses que estan exemptes de realitzar les proves de coneixement de llengua catalana i, si s'escau, de llengua castellana o espanyola.

d) Nomenament de les persones que integraran l'òrgan de selecció, conforme a la base cinquena.

e) Fixació del lloc, la data i l'hora de constitució de l'òrgan de selecció i de l'inici de la celebració de les proves.

La llista provisional de persones aspirants admeses i excloses es considerarà elevada a definitiva automàticament si no es presenten reclamacions o si es desestimen per silenci administratiu, i no caldrà tornar-la a publicar.

En el cas que es presentin reclamacions, s'hauran de resoldre en el termini màxim dels trenta dies següents a la finalització del termini per a la seva presentació.

Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades.

Si s'accepta alguna al·legació, aquesta s'inclourà en la llista definitiva de persones aspirants admeses i excloses, i s'ha de publicar aquesta únicament al tauler d'edictes electrònic de l'Ajuntament accessible des del web

S'adverteix que, en el cas que les persones aspirants excloses inicialment, no esmenin, dins del termini esmentat en el primer paràgraf, punt b) d'aquesta base, el defecte imputable a elles que hagi motivat la seva exclusió, es considerarà que desisteixen de la seva sol·licitud de participació en aquest procés selectiu.

 

SISENA.- ÒRGAN DE SELECCIÓ

D'acord amb l'establert en l'article 60 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, l'òrgan de selecció ha de ser col·legiat, la seva composició s'ha d'ajustar als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres i s'ha de tendir a la paritat entre dona i home.

El personal d'elecció o de designació política, els funcionaris interins i el personal eventual no poden formar part dels òrgans de selecció.

L'òrgan de selecció estarà constituït de la manera següent:

- President/a: Titular i suplent: Un funcionari/ària de carrera o personal laboral fix, provinent de la mateixa o d'altres administracions públiques.

- Vocal 1: Titular i suplent: Un funcionari/ària de carrera o personal laboral fix, provinent de la mateixa o d'altres administracions públiques, amb coneixements especialitzats sobre el contingut de la plaça convocada.

- Vocal 2: Titular i suplent: Un funcionari/ària de carrera o personal laboral fix designat/da per l'alcalde d'aquest Ajuntament, provinent de la mateixa o d'altres administracions públiques, amb coneixements especialitzats sobre el contingut de la plaça convocada.

- Secretari/ària:

Titular: Un/a funcionari/a de la Corporació

La designació dels membres de l'òrgan de selecció es farà en la mateixa resolució d'Alcaldia que es dicti per a l'aprovació de la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses.

La composició de l'òrgan de selecció s'ha d'ajustar al principi d'especialitat i el president i els vocals han d'estar en possessió de titulació igual o superior a l'exigida a les persones aspirants del present procés selectiu.

L'òrgan de selecció es regeix pel que estableixen els articles 15 a 18 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del Sector Públic.

L'abstenció i recusació dels membres de l'òrgan de selecció s'han d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la mateixa Llei 40/2015.

L'òrgan de selecció no es pot constituir ni actuar sense l'assistència, com a mínim, de la meitat dels seus membres, ja siguin titulars o suplents. Sempre serà necessària la presència del president i del secretari o persones que els substitueixin.

L'òrgan de selecció ha d'actuar amb total autonomia i els seus membres són personalment responsables de l'objectivitat del procediment, de l'estricte compliment

de les bases de la convocatòria i dels terminis establerts per a la realització i qualificació de les proves i la publicació dels seus resultats.

Els acords s'han d'adoptar per majoria simple. En cas d'empat, ha de resoldre el vot de qui actua com a president.

De cada sessió que faci l'òrgan de selecció, se n'ha d'estendre l'acta corresponent, signada pel secretari, que n'ha de donar fe, amb el vistiplau del president. També pot ser signada per la resta de membres de l'òrgan de selecció, si així s'estableix per acord del mateix.

L'òrgan de selecció ha de resoldre per majoria tots els dubtes que puguin sorgir en relació amb l'aplicació i la interpretació d'aquestes bases, així com la forma d'actuació en els casos no previstos en les mateixes.

Així mateix, l'òrgan seleccionador pot disposar la incorporació d'altres assessors especialistes a les seves tasques, per a les proves corresponents dels exercicis que estimi pertinents o per emetre informe per escrit, limitant la seva actuació a prestar la seva col·laboració en les respectives especialitats tècniques i sota la direcció de l'òrgan esmentat.

L'assistència dels membres de l'òrgan de selecció s'ha de retribuir d'acord amb el que disposa el Reial decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei. A aquests efectes, i de conformitat amb la classificació dels òrgans de selecció que fa la disposició esmentada, l'òrgan de selecció té la classificació següent:

- Tribunal de categoria segona (places del Grups B- C1), respectivament, segons el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre-).

 

SETENA.- DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS SELECTIU

La selecció es farà pel procediment de concurs oposició per promoció interna. Els aspirants seran convocats per a cada exercici en una crida única, essent exclosos del procés selectiu qui no comparegui, els quals perdran tots els seus drets en la convocatòria.

A efecte d'identificació, els aspirants hauran d'acudir a les proves amb el DNI i en crida única.

El procés selectiu serà per la modalitat de concurs- oposició, i constarà de les següents fases:

1ª fase: Prova de coneixements de llengua catalana, si s'escau.

2a fase: Prova de coneixements de llengua espanyola, si s'escau.

3ª fase: Prova teòrica

4ª fase: Prova pràctica

5ª fase: Valoració de mèrits

1ª prova: Prova de coneixements de llengua catalana.

Les persones aspirants que no hagin acreditat, abans de la realització d'aquesta prova, estar en possessió del certificat de nivell de suficiència (C1) de coneixements de llengua catalana o d'algun dels certificats o titulacions equivalents, hauran de realitzar una prova per avaluar dits coneixements que consistirà en la realització d'exercicis de coneixements gramaticals i de comprensió escrita i expressió oral que acreditin el coneixement de la llengua catalana exigit en la convocatòria.

Aquesta prova tindrà caràcter obligatori i la seva qualificació serà d'APTE o NO APTE, quedant eliminades les persones aspirants amb qualificació de no apte.

Per realitzar aquesta prova, l'òrgan de selecció comptarà amb l'assessorament de personal tècnic especialitzat en normalització lingüística de la llengua catalana.

2a prova: Prova de coneixements de llengua castellana, si s'escau.

Les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola, excepte les nacionals dels estats de parla hispana, i que no hagin acreditat, abans de la realització d'aquesta prova, estar en possessió del nivell Domini Operatiu Eficaç (C1) de llengua castellana hauran de realitzar, obligatòriament, una prova que consistirà en un exercici escrit (elaboració d'una redacció o dictat) i en mantenir una conversa amb els/les assessors/ores per a la realització d'aquesta prova, de manera que quedi demostrat el domini suficient de l'idioma, en el nivell abans indicat, per part de la persona aspirant.

La qualificació d'aquesta prova serà d'APTE o NO APTE, quedant eliminades les persones aspirants amb qualificació de no apte.

3a fase: Prova teòrica

Serà de caràcter obligatori i eliminatori per a totes les persones aspirants, i consistirà en contestar, en el termini màxim d'una hora (60 minuts), una prova teòrica que pot ser tipus test i/o en forma de preguntes teòriques escrites, sobre els temes que consten en l'Annex I d'aquestes bases. Aquest exercici serà puntuat de 0 a 10 punts, quedant eliminats aquells aspirants que no arribin a obtenir la qualificació de 5 punts.

En el cas que es tracti d'un qüestionari tipus test les preguntes contestades erròniament no descomptaran del valor positiu de la pregunta.

4a fase: Prova pràctica

Serà de caràcter obligatori i eliminatori per a totes les persones aspirants, i consistirà en desenvolupar, en el termini màxim d'una hora i mitja (90 minuts), un o diversos supòsits pràctics que plantejarà el Tribunal, relacionats amb les matèries que s'especifiquen al temari que consta en l'Annex I. Aquest exercici serà puntuat de 0 a 10 punts, quedant eliminats aquells aspirants que no arribin a obtenir la qualificació de 5 punts.

En aquest exercici es valoraran fonamentalment la capacitat de raciocini, la sistemàtica en el plantejament i formulació de conclusions i el coneixement i adequada aplicació dels continguts teòrics.

Es podran portar textos legals sense comentar exclusivament per a resoldre els supòsits pràctics, que es podran utilitzar només en el cas que l'òrgan seleccionador ho consideri oportú, en atenció a la dificultat dels mateixos.

Si el Tribunal ho considera adient, els aspirants hauran de llegir la prova davant de l'òrgan de selecció, que està facultat per fer les preguntes als aspirants sobre qüestions objecte de la prova.

La puntuació final de la fase d'oposició serà la suma aritmètica de les puntuacions obtingudes al primer i segon exercici (3ª i 4ª fase), sempre que s'hagin superat.

5a fase: Valoració de mèrits

Es valoraran els mèrits que siguin al·legats i justificats d'acord amb el barem que segueix a continuació. Els mèrits s'hauran d'acreditar mitjançant l'aportació de les fotocòpies dels corresponents diplomes o certificats, que caldrà acompanyar juntament amb la sol·licitud de participació en la present selecció; en cas contrari, no podran ser valorats per l'òrgan seleccionador.

La documentació que consti a l'expedient personal del treballador/a d'aquest Ajuntament, no caldrà que sigui aportada.

1. Experiència professional (Factor a i b) amb el màxim de 15 punts:

Factor a) Per serveis prestats a l'Administració Pública qualsevol que sigui la vinculació jurídica, així com interí, substitució, adjunt, contractat, associat i categories anàlogues en tasques relacionades a les funcions descrites en la Base Segona, segons el barem següent: a raó de 0,10 punts/mes a l'Administració local i de 0,08 punts/mes en altres Administracions.

El temps de serveis prestats simultàniament només es computa una vegada.

Tampoc no es valoren els serveis prestats a les administracions públiques en qualitat de personal eventual de confiança o assessorament especial.

Per l'acreditació dels serveis prestats a l'Administració Pública i les funciones realitzades en aquesta, caldrà aportar Certificat de Serveis Prestats, així com un Certificat que acrediti les funcions realitzades que es volen puntuar com a mèrits.

Pel cas que l'aspirant sigui treballador d'aquest Ajuntament, no caldrà aportar aquests certificats al constar aquesta informació en la present Administració.

No es tindrà en compte l'experiència professional que no s'acrediti d'acord amb aquestes consideracions. La puntuació de les fraccions de temps treballat inferiors al mes sencers, no es computaran.

Factor b) Valoració de les experiències professionals acreditades en relació a les mateixes funcions que comportin experiència laboral a l'àmbit privat segons el barem

següent a raó de 0,05 punts/mes.

L'experiència professional s'acreditarà mitjançant l'Informe actualitzat de vida laboral

emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social. A més a més caldrà aportar una còpia del contracte laboral i/o del nomenament o qualsevol altre mitjà que acrediti la naturalesa dels serveis prestats i categoria laboral o grup, amb indicació de l'inici i fi de la prestació de serveis.

No es tindrà en compte l'experiència professional que no s'acrediti d'acord amb aquestes consideracions, és a dir, aportació Informe vida laboral més contracte o qualsevol altre document acreditatiu. La puntuació de les fraccions de temps treballat inferiors al mes sencers, no es computaran.

2. Formació (Factor c) amb el màxim de 5 punts:

La formació s'acreditarà mitjançant l'aportació del certificat de l'acció formativa emes per l'organisme pública o privat corresponent amb indicació de les hores lectives.

No es valoraran els cursos o estudis que formen part de carreres o titulacions presentades com a mèrit, ni els cursos de preparació per a l'obtenció dels certificats.

El Tribunal podrà valorar la idoneïtat dels coneixements acreditats.

Factor c) Cursos, jornades i seminaris de formació, reciclatge i perfeccionament. Es valoren només les activitats de formació que tinguin relació directa amb les funcions del lloc a proveir, d'acord amb el barem següent:

a) Els cursos, jornades i seminaris de formació superats amb certificació d'aprofitament, directament relacionats amb les funcions a desenvolupar, es computen segons l'escala següent:

Per cada curs de 5 a 10 hores: 0,25 punts

Per cada curs de 16 a 30 hores: 0,35 punts

Per cada curs més de 30 hores: 0,50 punts

b) Els cursos, jornades i seminaris de formació amb certificat d'assistència, directament relacionats amb les funcions a desenvolupar, es puntuen segons l'escala següent:

Per cada curs de 5 a 20 hores: 0,20 punts

Per cada curs de més de 20 hores: 0,25 punts

 

VUITENA.- LLISTA D'APROVATS I PROPOSTA DE NOMENAMENT

L'òrgan de selecció classificarà, per ordre de major a menor puntuació, les persones aspirants que hagin obtingut la puntuació mínima per poder ser nomenades. La classificació definitiva s'obtindrà de la suma de les puntuacions obtingudes en el conjunt de les fases del procés selectiu. L'òrgan de selecció elevarà a l'alcaldia-presidència de la Corporació, juntament amb l'acta del procés selectiu i la classificació definitiva, la proposta de contractació del aspirant amb major puntuació.

El resultat es farà públic el mateix dia en què s'acordi en forma de llistat ordenat de les persones aspirants aprovades amb les puntuacions atorgades, en ordre decreixent. Aquest resultat s'exposarà al tauler d'edictes electrònic de l'Ajuntament accessible des del web i, si s'escau, en el tauler d'edictes.

Contra el seu resultat es podrà interposar recurs de reposició davant del president de l'entitat, havent-se de presentar per escrit en el Registre electrònic municipal o per qualsevol dels mitjans previstos a l'article 16.4 de la Llei 39/2015.

El Tribunal no podrà aprovar ni declarar que han superat les proves selectives un nombre superior d'aspirants al de la plaça objecte de la convocatòria.

El Tribunal podrà declarar deserta la convocatòria si estima que cap dels aspirants aconsegueix a les proves un nivell suficient per al desenvolupament del lloc de treball.

 

NOVENA.- NOMENAMENT, PRESSA DE POSSESSIÓ I CESSAMENT

Un cop exhaurit el termini de presentació de documents, i en el termini màxim d'un mes, l'Alcaldia adoptarà la resolució del nomenament a favor de la persona proposada per l'òrgan de selecció com a personal funcionari de carrera.

La persona aspirant proposada per al nomenament haurà de prendre possessió en el termini que se li indiqui en la resolució de nomenament i en cas de no prendre possessió de manera injustificada en l'esmentat termini, perdrà tots els drets derivats del procés de selecció i del subsegüent nomenament.

No es generarà cap dret econòmic a favor de la persona aspirant proposada per al nomenament mentre no es produeixi la pressa de possessió.

 

DESENA.- PERÍODE DE PRÀCTIQUES

D'acord amb l'art. 61.5 del Real Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic es preveu un període de pràctiques de sis mesos a comptar des del seu nomenament.

Quan la persona aspirant proposada ja hagi prestat favorablement amb caràcter temporal serveis a l'Ajuntament en les mateixes funcions de la plaça objecte d'aquesta convocatòria o similars, i per un període igual o superior al de la formació pràctica selectiva prenent com a referència la data límit de presentació de sol·licituds, restarà exempta de la realització de la mateixa.

S'entendrà per serveis prestats favorablement quan la persona aspirant proposada no hagi tingut més d'un informe negatiu o no hagi estat expulsada de la borsa corresponent a la categoria objecte de convocatòria.

 

ONZENA.- INFORMACIÓ BÀSICA DE PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS

El responsable del tractament de les dades personals és l'Ajuntament. La finalitat del tractament és la gestió dels processos de provisió de places i de llocs de treball i de selecció de persones interessades en ocupar les places i els llocs de treball oferts.

La legitimació del tractament d'aquestes dades és el consentiment de la persona interessada i la missió realitzada en interès públic d'acord amb el Capítol I del Títol IV del text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.

Pel que fa als destinataris, les dades no es comuniquen a terceres persones. Durant el procés es podran publicar dades d'identificació de les persones participants si així ho preveuen les bases de la convocatòria.

Les persones interessades poden exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de la limitació del tractament adreçant-se a l'Ajuntament.

 

DOTZENA. INCIDÈNCIES

En totes les incidències no previstes en la present convocatòria, es procedirà segons

el que determinen:

- La Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

- El Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aproven les disposicions legals vigents en matèria de règim local.

- El Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

- Real Decret Legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors

- El Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

- El Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública.

- El Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

- La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

- La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del Sector Públic.

- Real Decret Llei 14/2021, de 06 de juliol, de mesures urgents per la reducció de la temporalitat a l'ocupació pública.

- La resta de legislació concordant i de desenvolupament reglamentari.

 

TRETZENA. IMPUGNACIÓ I RECURSOS

Contra la resolució de l'aprovació de la convocatòria i d'aquestes bases es pot interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant l'òrgan que l'ha dictada, en el termini d'un mes a comptar des del dia següent a la publicació en el Butlletí Oficial de la Província de Girona.

Contra la desestimació expressa del recurs de reposició, en el seu cas, o bé directament contra la resolució de l'aprovació de la convocatòria i de les bases, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de la província de Girona o, a elecció de la persona interessada, dels que tinguin competència territorial en la localitat de residència del demandant, limitada a la circumscripció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província de Girona, d'acord amb el que preveu l'article 46 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

En cas que la desestimació del recurs de reposició es produeixi per silenci administratiu - silenci que es produeix pel transcurs d'un mes a comptar des de la data de la seva interposició sense que s'hagi notificat la seva resolució-, el termini per a la interposició del recurs contenciós administratiu serà de sis mesos a comptar des de l'endemà del dia en què el referit recurs de reposició s'entengui desestimat.

Tot això, sense perjudici que la persona interessada pugui interposar qualsevol altra reclamació que estimi procedent.

Contra les resolucions d'aprovació de la llista definitiva de persones aspirants admeses i excloses, de nomenament com a funcionari en pràctiques o com a funcionari de carrera, segons s'escaigui, de constitució de la borsa de treball i de nomenament de funcionari es pot interposar, potestativament, recurs de reposició davant de l'alcalde/essa de la Corporació, dins del termini d'un mes, comptat a partir del dia següent al de la seva publicació o, directament, recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu de Girona o, a elecció de la persona interessada, dels que tinguin competència territorial en la localitat de residència del demandant, limitada a la circumscripció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos comptats a partir del dia següent a aquell en què tingui lloc la publicació d'aquelles.

En cas que la desestimació del recurs de reposició es produeixi per silenci administratiu - silenci que es produeix pel transcurs d'un mes a comptar des de la data de la seva interposició sense que s'hagi notificat la seva resolució-, el termini per a la interposició del recurs contenciós administratiu serà de sis mesos a comptar des de l'endemà del dia en què el referit recurs de reposició s'entengui desestimat.

Tot això, sense perjudici que la persona interessada pugui interposar qualsevol altra reclamació que estimi procedent.

Contra els actes de l'òrgan de selecció, les persones interessades poden interposar recurs d'alçada davant l'alcalde-president de l'Ajuntament, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació, exposició en el tauler d'edictes electrònic o notificació individual, de conformitat amb allò que disposa l'article 121 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Tot això, sense perjudici que la persona interessada pugui interposar qualsevol altra reclamació que estimi procedent.

Per la mera concurrència al procés selectiu, s'entén que la persona aspirant accepta íntegrament aquestes bases, tret que, prèviament, hagi exercit el seu dret a impugnar-les.

 

 

ANNEX I TEMARI GENERAL I ESPECÍFIC

 

1. La Constitució espanyola de 1978: estructura, contingut i principis.

2. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

3. L'Ajuntament de. El territori, la població, dades d'interès. L'estructura administrativa. Estructura política: el cartipàs municipal.

4. L'organització municipal. Òrgans necessaris i funcions: l'Alcalde, els tinents d'alcalde, el Ple i la Junta de Govern Local. Competències del municipi.

5. Funcionament dels òrgans col·legiats locals. Convocatòria i ordre del dia. Actes i certificacions d'acords. Règim sessions.

6. L'acte administratiu: Concepte, elements i classes. La motivació i forma. El silenci administratiu. La notificació i la publicació de l'acte administratiu. Executivitat de l'acte administratiu.

7. Invalidesa dels actes administratius: nul·litat de ple dret i anul·labilitat. La revisió dels actes administratius. Revisió d'ofici.

8. Els recursos administratius: concepte i classes.

9. Procediment administratiu. Inici del procediment: classes, esmena, millora de sol·licituds. Terminis: còmput i ampliació terminis. Ordenació del procediment: Expedient administratiu, impuls i compliment de tràmits.

10. Instrucció: disposicions generals, prova, informe i participació dels interessats. Finalització del procediment: obligació de resoldre; el silenci administratiu. El desistiment, la renúncia, la caducitat.

11. Declaració de responsable i comunicació prèvia regulada a la Llei 39/2015.

12. Les notificacions: notificacions administratives, electròniques, defectuoses. Especial referència a les publicacions. La seu electrònica i el tauler electrònic.

13. Registre general d'entrada i sortida de documents. Registres auxiliars. Requisits formals del registre de documents. Obligatorietat i terminis, còmput i ampliació de terminis del registre.

14. La gestió padronal: normativa; principals moviments al padró; dades d'inscripció; documentació acreditativa; volants i certificats.

15. Interessats en el procediment, capacitat d'obrar i concepte d'interessat. Obligats a relacionar-se electrònicament amb l'Administració. La representació dels interessats.

16. Protecció de dades de caràcter personal. Normativa de protecció de dades. La conservació i l'eliminació de les dades personals de l'Administració. Els registre d'activitats del tractament. El delegat de protecció de dades.

17. La Llei de la transparència, accés a la informació i bon govern: normativa, principis, dret d'accés a la informació pública, límits, exercici del dret d'accés, sentit del silenci administratiu. Recurs a la comissió de garanties del dret d'accés a la informació pública.

18. Els contractes administratius a l'esfera local. Règim Jurídic dels contractes administratius. Elements, tipus i classificació.

19. El contracte menor. Regulació, concepte, classes i preparació.

20. La preparació de contractes: l'expedient de contractació, els plecs de clàusules administratives i els plecs de prescripcions tècniques.

21. Els procediment ordinaris d'adjudicació dels contractes. Especial referència al procediment simplificat i simplificat abreujat.

22. La contractació pública. La classificació dels contractes. Els drets i les obligacions del contractista i de l'administració. La contractació electrònica, el perfil del contractant.

23. Invalidesa dels contractes, modificació i extinció dels contractes.

24. La responsabilitat patrimonial de les administracions públiques. Àmbits de responsabilitat patrimonial. Acció de responsabilitat. Procediment. Òrgans competents.

25. El personal al servei de les entitats locals. Concepte i classes d'empleats públics. Funcionaris de carrera. Funcionaris interins. Personal laboral. Personal eventual. Drets i deures.

26. Activitat de foment. Subvencions directes, nominatives i de lliure concurrència.

27. La potestat sancionadora: principis. El procediment sancionador. Mesures sancionadores administratives

28. La potestat normativa de les entitats locals. Els reglaments i les Ordenances. Procediment d'elaboració i aprovació.

29. Els béns de les entitats locals. Regulació i classes. Béns de domini públic: concepte i règim d'utilització. Béns patrimonials. Els béns comunals. L'inventari.

30. Els recursos de les hisendes locals. Els tributs locals: principis, regulació i classes

31. La potestat reglamentària de les entitats locals en matèria tributària: OOFF, tramitació, règim d'impugnació i ordenació dels tributs. L'establiment de recursos no tributaris.

32 . El pressupost local. Formació i aprovació. Estructura pressupostària. Les modificacions pressupostàries: regulació, tipus i procediment. La liquidació del pressupost. El compte general.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
279381 {"title":"EDICTO sobre aprobación de las bases y la convocatoria del proceso selectivo, mediante concurso-oposición, para la provisión de una plaza de administrativo\/a adscrita al Área de Secretaría-Alcaldía, funcionario\/a de carrera, y de una plaza de administrativo\/a, funcionario\/a de carrera, del Área de Administración General, por promoción interna.","published_date":"2024-06-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"279381"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sant Julià de Ramis,DOGC,DOGC 2024 nº 9189 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-21/279381-edicto-aprobacion-bases-convocatoria-proceso-selectivo-concurso-oposicion-provision-plaza-administrativo-adscrita-area-secretaria-alcaldia-funcionario-carrera-plaza-administrativo-funcionario-carrera-area-administracion-general-promocion-interna https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.