EDICTO sobre aprobación de las bases y la convocatoria para la contratación laboral temporal en modalidad de relevo de una plaza de la brigada de obras y servicios municipales, y la creación de una bolsa de trabajo.

La Junta de Govern de data 13 de juny de 2024 va adoptar l'acord de l'aprovació de les bases reguladores i la convocatòria per a la contractació laboral temporal en modalitat de relleu d'una plaça de la brigada d'obres i serveis municipal i la creació d'una borsa de treball.

El termini de presentació de sol.licitud serà de deu dies hàbils a comptar a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

L'esmentat procediment es regirà per les bases específiques que s'adjunten.

 

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant del Jutjat Contenciós Administratiu de la província de Girona, en el termini de dos mesos, a comptar de l'endemà de la seva publicació.

Igualment les persones interessades poden presentar un recurs potestatiu de reposició, previ al contenciós administratiu, davant de l'alcaldia en el termini d'un mes, a comptar de l'endemà de la seva publicació. Fins que sigui resolt expressament o s'hagi produït la desestimació presumpta del recurs de reposi-ció interposat no es pot interposar cap recurs contenciós administratiu.

Tot això sense perjudici que els interessats puguin exercir qualsevol altre recurs que considerin oportú.

 

Sant Julià de Ramis, 14 de juny de 2024

 

Marc Puigtió Rebollo

Alcalde

 

 

BASES REGULADORES DE LA CONVOCATÒRIA PER A LA CONTRACTACIÓ LABORAL TEMPORAL EN MODALITAT DE RELLEU D'UNA PLAÇA DE LA BRIGADA D'OBRES I SERVEIS MUNICIPAL I LA CREACIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL

 

1.- Objecte de la convocatòria.

És objecte de la present convocatòria la selecció d'un/a Agent de la brigada d'obres i serveis de l'ajuntament de Sant Julià de Ramis per a la seva posterior contractació laboral temporal, amb contracte de relleu vinculat a la jubilació parcial d'un treballador laboral de la plantilla. Així mateix s'establirà una borsa de treball per a la cobertura de possibles vacants que es puguin produir al mateix lloc de treball.

Funcions del lloc de treball d'agent de brigada d'obres i serveis:

Reparar clots i pavimentar les voreres i vies públiques.

Reparar i construir arquetes per a la llum i l'aigua.

Reparar desaigües en general.

Realitzar el manteniment i reparar desperfectes en edificis municipals.

Instal·lar barreres i senyals de circulació provisionals, d'acord amb les indicacions del cap.

Instal·lar bastides i tribunes per a la realització d'actes públics.

Posar les tapes en els registres de les voreres.

Muntar i desmuntar bastides i tribunes.

Realitzar la càrrega, descàrrega i trasllat de mobles, etc., en les dependències municipals.

Descobrir canonades en els casos de rebentades.

Netejar runes dels carrers.

Usar i manejar els vehicles (cotxe i tractor), les ferramentes i la maquinària que sent de propietat municipal, o no, es posen a la seua disposició per a la realització dels treballs que se li encomanen; la utilització dels quals resulta d'acord amb la seva qualificació i amb la seua categoria professional.

Netejar i mantenir en bon estat de conservació, els vehicles, les ferramentes, maquinària i utensilis de la brigada.

Realitzar la neteja general de parcs i jardins i vies públiques.

Regar i abonar parcs i jardins.

Plantar i sembrar arbres, flors, gespa, etc.

Podar arbres, arbustos, etc.

Realitzar la neteja de les dependències de l'Ajuntament o zones del Municipi que li siguin assignades.

Neteja i manteniment dels utensilis de neteja.

En general realitzar totes aquelles tasques manuals pròpies del desenvolupament dels treballs i tasques de les obres i construccions, de la jardineria i de la neteja de vies públiques.

Qualsevol altra funció de la competència professional de l'ocupant, que els seus caps jeràrquics li puguin encomanar.

 

2.- Condicions generals dels aspirants.

Per a prendre part en el procés selectiu serà necessari:

a) Tenir nacionalitat espanyola o d'altres estats membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, en els termes que estableix la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'estatut bàsic de l'empleat públic.

b) Tenir fets els 18 anys d'edat, abans que finalitzi el termini de presentació d'instàncies i no superar l'edat establerta per llei per a la jubilació dels funcionaris.

c) Estar en possessió del títol de Graduat en ESO o equivalent.

d) Estar en possessió del Carnet de conduir tipus B.

e) No patir malaltia o defecte físic que impedeixi el normal desenvolupament de la funció. En cas que la persona aspirant pateixi algun tipus de disminució hauria de fer-la constar a la sol·licitud d'admissió, amb la finalitat que el tribunal pugui decidir la seva admissió a la pràctica de les proves mitjançant, si s'escau, la intervenció d'un equip multiprofessional que acrediti la possibilitat de portar a terme les tasques pròpies de les places a proveir, segons preveu l'article 77.2 del Decret 214/90, de la Generalitat de Catalunya.

f) No estar inhabilitat per sentència ferma per a l'exercici de les funcions públiques, ni haver estat separat, per resolució disciplinària ferma, del servei de cap Administració pública.

g) No estar incurs en cap dels motius d'incompatibilitat previstos per la llei.

h) Acreditar els coneixements de la llengua catalana, equivalents al nivell A2. Les persones aspirants que no acreditin documentalment dit nivell hauran de superar la corresponent prova.

Els aspirants que no acreditin els coneixements de la llengua per algun dels mitjans anteriors, quedaran eliminats de les proves.

i) Acreditar no haver estat condemnat/da per cap delicte de naturalesa sexual, mitjançant el Certificat de Delictes de Naturalesa Sexual o autoritzar l'ajuntament a fer la consulta al Registre Central de Delinqüents Sexuals.

j) Constar inscrit/a com a demandant d'ocupació no ocupat/da (DONO) al Servei Públic d'ocupació.

Tots els requisits exigits s'hauran de posseir en el dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds i no haver-ne perdut cap en el moment de la presa de possessió.

 

3.- Instàncies.

Les instàncies sol·licitant prendre part en el procés, es presentaran al Registre general de l'ajuntament o per qualsevol dels mitjans admesos per la llei, durant el termini de vint dies naturals, comptats a partir del següent al de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Girona.

A la instància s'hauran d'adjuntar fotocòpies compulsades del DNI, del títol exigit i de la certificació o títol del nivell de català exigit. En el cas que la seva presentació sigui per mitjans electrònics, caldrà presentar els documents originals abans de la possible contractació.

 

4.- Admissió d'aspirants.

Expirat el termini de presentació d'instàncies, la presidència de la corporació aprovarà la llista provisional d'aspirants admesos i exclosos, que es farà pública al tauler d'edictes de la corporació i a la pàgina web de l'ajuntament, concedint-se un termini de deu dies per a reclamacions. En cas que no hi hagi aspirants exclosos, la llista provisional esdevindrà definitiva automàticament.

En cas d'haver-hi exclosos, les reclamacions que es puguin presentar, seran acceptades o rebutjades en la resolució per la que s'aprovi la llista definitiva, que serà publicada al tauler d'edictes i a la web de l'ajuntament.

Amb la relació definitiva d'admesos i exclosos es comunicarà als aspirants la composició nominal del Tribunal Qualificador i la data d'inici de les proves.

 

5.- Tribunal Qualificador.

El Tribunals Qualificador estarà constituït de la següent forma:

President: Un funcionari de la corporació.

Vocals:

- L'arquitecta municipal.

- Un funcionari o personal laboral fix de l'Ajuntament

Secretari: El secretari de la corporació.

Així mateix, seran designats suplents que, en defecte dels titulars, integraran el Tribunal.

El Tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, essent sempre necessària l'assistència del president i del secretari o de les persones que els substitueixin. Les decisions s'adoptaran per majoria. El president tindrà vot de qualitat. Cap membre del tribunal podrà abstenir-se de votar.

El Tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i adoptar els acords necessaris per al bon ordre del procés de selecció, d'acord amb la normativa vigent.

El Tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques, de persones tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, les quals actuaran amb veu però sense vot, per debatre, en les sessions del Tribunal, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

 

6.- Començament i desenvolupament de les proves.

Els aspirants seran convocats per a cada exercici en crida única i seran declarats exclosos aquells que no compareguin, salvat cas de força major, degudament justificat i apreciat lliurement pel Tribunal.

 

7.- Exercicis.

1r exercici: Coneixements

Els exercicis teòrics consistiran, a criteri del tribunal, en una entrevista personal per valorar mèrits i capacitats de la persona aspirant, o bé en contestar un qüestionari de 25 preguntes, amb quatre respostes alternatives, sobre qüestions de cultura general i sobre coneixements bàsics del funcionament de la Brigada Municipal d'Obres i Serveis i de les tasques a realitzar.

El temps de realització de la prova no podrà ser superior a 25 minuts.

Es qualificarà de 0 a 10 punts, essent necessaris 5 punts per superar la prova.

S'atorgaran 0,4 punts per cada resposta encertada i es restaran 0,1 punts per cada resposta contestada erròniament. Les respostes en blanc no sumen ni resten.

2n exercici: Exercici pràctic

Aquest exercici té per finalitat avaluar les característiques personals, professionals i les competències requerides per l'òptim desenvolupament de les funcions pròpies de la categoria i lloc de treball. Consistirà en resoldre en el termini màxim de seixanta (60) minuts un o més casos pràctics que plantejarà el Tribunal. Es qualificarà de 0 a 20 punts, essent necessaris 10 punts per superar la prova.

La falsedat demostrada en les respostes comportarà l'eliminació de l'aspirant.

El Tribunal podrà comptar per a la qualificació de l'examen de català A2 amb l'assistència d'un tècnic del Consorci de Normalització Lingüística amb funcions exclusivament assessores.

 

8.- Mèrits

Els mèrits a valorar seran els següents:

a) Haver prestat serveis com a empleat públic en qualsevol Administració Pública o Organisme dependent en una plaça de la mateixa categoria professional en la qual s'opta en aquesta convocatòria. Es valorarà a raó de 0,5 punts per any de servei amb un màxim de 3 punts. Els anys han de ser complerts i continuats i no es valoraran les fraccions d'any.

Els serveis prestats s'acreditaran mitjançant certificació expedida pel secretari de l'entitat corresponent, en el que es faci constar els períodes de temps ininterromputs en què s'han desenvolupat les tasques.

 

9.- Relació definitiva d'aprovats

La puntuació definitiva de cada aspirant resultarà de la suma de les obtingudes en els exercicis i en la fase de mèrits. L'aspirant que obtingui la puntuació més alta serà proposat per a la seva contractació com a rellevista en la plaça que es convoca.

El Tribunal relacionarà, per ordre de puntuacions, els aspirants que hagin superat totes les proves, per tal que es formi la borsa de treball i puguin ser cridats, per l'esmentat ordre, per a proveir temporalment places vacants.

 

10.- Incidències.

El Tribunal queda facultat per a resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon ordre del procés selectiu en tot el no previst en aquestes bases.

 

11.- Recursos.

Contra aquests bases i la convocatòria, els interessats podran interposar recurs de reposició, potestativament, davant l'alcaldia, en el termini d'un mes a comptar del dia següent al de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el BOPG.

També es pot interposar, directament, recurs contenciós administratiu, davant del Jutjat d'aquesta jurisdicció, en el termini de dos mesos, a comptar del dia següent al de la publicació de l'extracte de la convocatòria al BOPG.

 

TEMARI

 

Tema 1. Tasques i funcions d'un oficial adscrit a la brigada municipal d'obres.

Tema 2. Coneixements de construcció general pel que fa a manteniment d'edificis i infraestructures viàries.

Tema 3. Coneixements bàsics dels serveis públics soterrats en la via pública. Aigua potable, clavegueram, pluvials, recs, enllumenat públic, gas, electricitat i telecomunicacions.

Tema 4. Materials de construcció utilitzats en el manteniment d'edificis i infraestructures viàries. Tipus, característiques i posta en obra.

Tema 5. Unitats i criteris d'amidament dels treballs de construcció en l'àmbit del manteniment d'edificis i infraestructures viàries.

Tema 6. Criteris generals de senyalització de la via pública.

Tema 7. Conceptes bàsics sobre seguretat i salut en els treballs de construcció. Riscos generals i específics i la seva prevenció.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
279380 {"title":"EDICTO sobre aprobación de las bases y la convocatoria para la contratación laboral temporal en modalidad de relevo de una plaza de la brigada de obras y servicios municipales, y la creación de una bolsa de trabajo.","published_date":"2024-06-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"279380"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sant Julià de Ramis,DOGC,DOGC 2024 nº 9189 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-21/279380-edicto-aprobacion-bases-convocatoria-contratacion-laboral-temporal-modalidad-relevo-plaza-brigada-obras-servicios-municipales-creacion-bolsa-trabajo https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.