ANUNCIO relativo a la convocatoria del proceso de selección para la creación de una bolsa de agentes de la Policía Local de Palafolls, con carácter de urgencia.

Per Junta de Govern Local, en sessió celebrada el dia 21 de maig de 2024, s'han aprovat les bases reguladores i la convocatòria que han de regir el procés selectiu, mitjançant el sistema de concurs oposició lliure, per a la creació d'una borsa de treball d'agents de la policia local, funcionaris interins, enquadrades dins l'Escala d'Administració Especial, Sots escala de serveis especials, classe policia local, corresponents al grup C, subgrup C1, amb caràcter d´urgència, amb una dedicació de 37,5 hores/setmanals, de dilluns a diumenge a l'Ajuntament de Palafolls.

Les sol·licituds per prendre part en el procés selectiu s'hauran de presentar al Registre General de l'Ajuntament de Palafolls, a les oficines de Correus, en la forma que reglamentàriament s'estableixi, a les representacions diplomàtiques o oficines consulars d'Espanya a l'estranger, a les oficines d'assistència en matèria de registres i en qualsevol altre lloc que disposi la normativa vigent.

La sol·licitud per participar a la convocatòria s'haurà de fer mitjançant el model normalitzat de convocatòria de selecció de personal que estarà a disposició dels/de les interessats/des en el Registre General de l'Ajuntament de Palafolls o a la seu electrònica accessible mitjançant el següent enllaç:    

https://seu-e.cat/ca/web/palafolls/tramits-i-gestions/-/tramits/classificacio/personal?p_auth=ejS7CziF

La presentació del formulari es podrà fer de forma presencial, prèviament caldrà sol·licitar cita prèvia per telèfon a l'OAC 937 620 043 o a través del següent enllaç https://citaprevia.palafolls.cat/#nbb així com de forma telemàtica accedint a la seu electrònica mitjançant el següent enllaç

https://seu-e.cat/ca/web/palafolls/tramits-i-gestions/-/tramits/classificacio/personal?p_auth=ejS7CziF

El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al DOGC, les bases íntegres es publicaran al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona.

Els successius anuncis referents aquesta convocatòria, quan procedeixi, es faran públics a mitjançant l'e-tauler, accessible des del web municipal https://www.palafolls.cat/, i des de la seu electrònica e-TAULER - Ajuntament de Palafolls (seu.cat)

A continuació es transcriuen les bases que regiran la convocatòria i el procés de selecció:

 

 

BASES REGULADORES DEL PROCEDIMENT DE SELECCIÓ MITJANÇANT CONCURS OPOSICIÓ LLIURE PER A CREACIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL D'AGENTS DE LA POLICIA LOCAL DE PALAFOLLS, FUNCIONARIS INTERINS, AMB CARÀCTER D´URGÈNCIA.

 

Primera.- Objecte, forma d'accés i procediment de selecció.

L'objecte de la present convocatòria és la creació d'una borsa d'interins, amb caràcter d´urgència, pel sistema de concurs oposició lliure, d'agents de la Policia Local, enquadrada dins l'Escala d'Administració Especial, Sots escala de serveis especials, classe policia local, amb una dedicació de 37'5 hores setmanals en còmput anual, dotada amb les retribucions corresponents al grup de titulació C, Subgrup C1 (antic D) i complement de destí 18, per a la provisió de places vacants amb caràcter temporal, per a la substitució dels seus titulars amb reserva del lloc de treball i destí, per a l'execució de programes de caràcter temporal o per a l'excés o acumulació de tasques per un termini màxim de nou mesos dins un període de 18 mesos.

Aquesta borsa deixarà sense efecte l'actual borsa de treball d'agents de policia local vigent, que es detalla a continuació, atès que s'ha esgotat:

- 1a: Borsa de treball d'agents de policia constituïda mitjançant Decret d´Alcaldia núm. 175/2024, de data 18 de gener de 2024.

Les retribucions, dedicació i horari de l'aspirant que resultés seleccionat/da, en cas de ser nomenat serien els següents:

- Retribucions:

Retribucions bàsiques Subgrup C1.

 

Salari Base C1

844,57 €

Complement de destí nivell 18

463,11 €

Complement específic

1.179,20 €

 

 

- Dedicació: Jornada laboral de 37.5 hores setmanals en còmput anual.

- Horari: d'acord amb el quadrant de servei establert.

El nomenament del funcionari serà de caràcter interí per a la provisió de places vacants amb caràcter temporal, per a la substitució dels seus titulars amb reserva del lloc de treball i destí, per a l'execució de programes de caràcter temporal o per a l'excés o acumulació de tasques. El període de prova serà de quatre mesos en el què es podrà deixar sense efectes el nomenament del funcionari interí si aquest no s'adequa al desenvolupament de les funcions pròpies del lloc de treball.

Les funcions de l'agent de policia, nomenat funcionari interí, seran les establertes a l'article 34.2 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

 

Segona. Condicions per participar a la convocatòria.

Per a ser admès a la realització de les proves selectives de la borsa de treball serà necessari que els aspirants reuneixin a la data de finalització del termini per a la presentació d'instàncies els següents requisits i condicions, que hauran de mantenir durant el procés selectiu:

a) Tenir ciutadania espanyola, d'acord amb la legislació vigent.

b) Haver complert 18 anys d'edat i no haver superat l'edat legalment establerta per a la jubilació.

c) No patir cap malaltia o defecte físic ni psíquic que impedeixi el desenvolupament de les corresponents funcions.

d) No haver estat condemnat per cap delicte. No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol administració pública, ni trobar-se inhabilitat per a l'exercici de funcions públiques per sentència ferma.

e) No trobar-se en cap de les causes d'incapacitat o incompatibilitat previstes en la legislació vigent sobre la matèria.

f) Compromís d'acceptar la dedicació exclusiva o plena que els pugui ser exigida, assistir als cursos d'especialització que la Corporació cregui adients i exercir les funcions que els puguin ser encomanades.

g) Estar en possessió de CFGS, FPII, Batxillerat o titulació equivalent o superior que permeti l'accés a llocs de treball del subgrup C1 o una altre titulació superior. Les persones aspirants amb titulacions obtingudes a l'estranger han d'estar en possessió d'algun dels títols reconeguts a Espanya, de conformitat amb el que estableix la normativa

h) Tenir una alçada mínima de 1,55m per les dones i 1,65m pels homes.

i) Estar en possessió dels permisos de conduir A2 i B, la presentació d'aquest permís podrà ajornar-se improrrogablement fins el moment de la proposta de nomenament.

j) Posseir el certificat de la Junta Permanent de Català del nivell B2 (antic nivell intermedi B de català), o d'un títol equivalent o superior. En cas de no tenir-lo, es farà una prova, sota la supervisió del Servei Local de Català, prèviament a la valoració dels mèrits. Quedaran exempts, així mateix, de realitzar aquest exercici, els/les aspirants que, en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de funcionari públic o de provisió de llocs, hagin superat una prova o un exercici de coneixements de llengua catalana de nivell similar o superior al que s'esmenta, sempre i quan aportin la documentació que acrediti aquesta circumstància. Aquest exercici serà qualificat com a apte o no apte.

k) Complir les funcions exigides per exercir les funcions que els puguin ser encomanades, d'acord amb el que determinen la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de Policies Locals de Catalunya, i el Reglament d'accés del cossos de Policia local.

Com a annex a les presents bases figura un model de declaració responsable i/o jurada als efectes de facilitar la tasca de verificació de les condicions dels aspirants.

l) El compliment de les condicions i els requisits exigits per poder participar en aquest procediment selectiu, s'ha de produir en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins al moment del nomenament. No obstant això, si durant els procés selectiu el tribunal considera que hi ha raons suficients, podran demanar a qualsevol dels/de les aspirants que acreditin el compliment de totes o alguna de les condicions i els requisits exigits per prendre part en el procés selectiu.

m) Acreditar, en el seu cas, el pagament de la taxa per participar en el procés selectiu d'acord amb l'ordenança fiscal vigent.

 

Tercera.- Presentació de Sol·licituds.

Les sol·licituds per prendre part en el procés selectiu s'hauran de presentar al Registre General de l'Ajuntament de Palafolls, a les oficines de Correus, en la forma que reglamentàriament s'estableixi, a les representacions diplomàtiques o oficines consulars d'Espanya a l'estranger, a les oficines d'assistència en matèria de registres i en qualsevol altre lloc que disposi la normativa vigent.

La sol·licitud per participar a la convocatòria s'haurà de fer mitjançant el model normalitzat de convocatòria de selecció de personal que estarà a disposició dels/de les interessats/des en el Registre General de l'Ajuntament de Palafolls o a la seu electrònica accessible mitjançant el següent enllaç:

https://seu-e.cat/ca/web/palafolls/tramits-i-gestions/-/tramits/classificacio/personal?p_auth=ejS7CziF

La presentació del formulari es podrà fer de forma presencial, prèviament caldrà sol·licitar cita prèvia per telèfon a l'OAC 937 620 043 o a través del següent enllaç https://citaprevia.palafolls.cat/#nbb així com de forma telemàtica accedint a la seu electrònica mitjançant el següent enllaç https://seu-e.cat/ca/web/palafolls/tramits-i-gestions/-/tramits/classificacio/personal?p_auth=ejS7CziF

Les sol·licituds hauran d'anar acompanyades de:

- DNI, o document equivalent.

- Titulació requerida o document equivalent (en el cas de presentar una titulació equivalent a l'exigida, s'haurà d'adjuntar a la instància un certificat lliurat per l'òrgan competent que n'acrediti l'equivalència).

- Títol o document que acrediti estar en possessió del nivell de llengua catalana exigit.

- Fotocòpia dels permisos de conduir de les classes A2 i B.

- Currículum Vitae que ha de contenir totes les dades que es desitgi fer constar per ser valorades pel tribunal qualificador. Els mèrits no acreditats documentalment en el moment de presentar la sol·licitud no seran tinguts en compte pel Tribunal.

- Acreditació del pagament de les taxes per participar en procediments selectius.

- Fotocòpies i documents acreditatius dels mèrits a tenir en compte en la fase de concurs.

- La sol·licitud per participar a la convocatòria s'haurà de fer mitjançant el model normalitzat de convocatòria de selecció de personal que inclou la declaració responsable en relació als requisits detallats a la base cinquena de les presents bases, apartats c), d), e), f) i g), degudament signada.

Els aspirants hauran d'aportar abans de l'inici de la prova d'aptitud física, un certificat mèdic oficial en el qual es faci constar que la persona aspirant reuneix les condicions físiques necessàries per a portar a terme la prova d'aptitud física establerta, a l'apartat tercer de la base desena d'aquests mateixes bases. La no presentació del certificat comporta l'exclusió automàtica de l'aspirant del procés selectiu.

La valoració dels serveis prestats en l'Administració pública, en virtut d'un nomenament es farà a través de la certificació de la Secretaria o de l'òrgan competent en matèria de personal de l'Administració corresponent, dels serveis prestats en l'ens públic corresponent, en el qual hi haurà de constar de forma clara i expressa el càrrec de l'òrgan que té la competència per expedir el certificat i el grup, subgrup, el règim jurídic, categoria, especialitat de les funcions, la jornada desenvolupada, així com el període concret de prestació dels serveis. Si la persona candidata ha treballat prèviament a l'Ajuntament de Palafolls, no caldrà presentar certificació de serveis prestats ja que s'emetrà d'ofici.

La formació s'acreditarà mitjançant fotocòpia de les titulacions o certificats formatius emesos pel centre corresponent en què constarà la denominació del centre emissor, el nombre d'hores, el programa formatiu i l'assistència, i l'aprofitament, si escau.

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud la persona aspirant dona el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent i en els termes previstos en aquestes bases.

Si la persona aspirant opta per oposar-se a l'accés a aquesta informació, haurà d'aportar la documentació acreditativa amb la sol·licitud. Així mateix, amb la sol·licitud, les persones aspirants declaren responsablement que no estan incloses en cap dels supòsits d'incompatibilitat que determina la legislació vigent, o bé que sol·licitaran l'autorització de compatibilitat o que exerciran l'opció que preveu l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat, en el cas que siguin nomenades.

Les persones aspirants també declaren responsablement amb la sol·licitud que tenen la capacitat funcional per acomplir les tasques pròpies de la plaça convocada, i que no estan separades del servei de cap Administració pública ni inhabilitades per ocupar càrrecs i desenvolupar funcions públiques.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al DOGC, les bases íntegres es publicaran al BOPB.

Els successius anuncis referents d'aquesta convocatòria, quan procedeixi, es faran públics a mitjançant l'e-tauler, accessible des del web municipal https://www.palafolls.cat/ , i des de la seu electrònica https://tauler.seu.cat/inici.do .

 

Quarta.- Drets d'examen.

Les taxes per participar en procediments selectius s'establiran d'acord amb el que determinen les vigents ordenances fiscals de l'Ajuntament de Palafolls.

S'emetrà un document d'autoliquidació per part de l'Ajuntament en el moment de la presentació de la sol·licitud, i l'aspirant haurà de realitzar el pagament de la taxa durant els 10 dies naturals del termini de presentació de la mateixa.

En el cas de les presentacions de les sol·licituds telemàtiques, l'autoliquidació per al pagament de les taxes s'emetrà i notificarà a l'interessat també per via telemàtica, per tant caldrà que l'interessat manifesti a la seva sol·licitud la seva voluntat de ser notificat per un mitjà telemàtic així com una adreça de correu electrònic i un núm. de telèfon mòbil per poder practicar la mateixa.

- Grup o categoria assimilada al Grup C1: 18,00 €

Devolució de la taxa: No serà procedent en cap cas la devolució de la taxa en els supòsits d'exclusió de la convocatòria per causa imputable a la persona interessada o perquè l'aspirant no es presenti al procés selectiu.

Exclusió de la persona aspirant: La manca de pagament, dins del termini de 10 dies naturals de presentació de sol·licituds o el pagament incomplet comportaran l'exclusió definitiva de la persona aspirant del procés selectiu.

 

Cinquena. Admissió de les persones aspirants.

Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies, el President de la Corporació aprovarà la llista provisional d'admesos i exclosos, previ examen del compliment de requisits preceptius. La llista es publicarà en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament i a la pàgina web (www.palafolls.cat) concedint-se un període de cinc dies hàbils per a possibles reclamacions. Els errors materials de fet es podran esmenar, en qualsevol moment, d'ofici o a petició dels interessats.

Les reclamacions seran acceptades o rebutjades en la resolució on s'aprovi la llista definitiva, que es farà pública de la mateixa forma que la provisional. Cas que no es presenti cap reclamació, la llista d'admesos i exclosos esdevindrà definitiva, sense necessitat de resolució expressa.

En la mateixa resolució s'assenyalarà la data, l'hora i el lloc de començament de les proves i la composició del tribunal qualificador.

 

Sisena.- Tribunal qualificador

El tribunal qualificador estarà integrada per un nombre senar de persones designades per la corporació i formades per un president i vocals amb la següent distribució:

a) Un terç ha de ser integrat per membres o persones funcionàries de la mateixa corporació.

b) Un altre terç ha de ser integrat per personal tècnic especialitzat en aquesta matèria.

c) El terç restant ha de ser proposat pel Departament d'Interior, entre els quals hi haurà com a mínim, una persona proposada per l'Institut de Seguretat Pública i una altra persona proposada per la Direcció General d'Administració de Seguretat.

El Secretari serà designat entre els membres del Tribunal Qualificador.

En cas que el secretari no sigui membre del Tribunal, actuarà amb veu però sense vot.

La designació dels membres de l'òrgan de selecció ha d'incloure la dels suplents respectius i s'ha de fer en la mateixa resolució que es dicti per a l'aprovació de la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses.

La composició de l'òrgan de selecció s'ha d'ajustar al principi d'especialitat i el president i els vocals hauran d'estar en possessió de titulació igual o superior a l'exigida a les persones aspirants del present procés selectiu.

L'òrgan de selecció es regeix pel que estableixen els articles 15 a 18 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del règim jurídic del Sector Públic.

L'abstenció i la recusació dels membres de l'òrgan de selecció s'han d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la mateixa Llei 40/2015.

L'òrgan de selecció no es pot constituir ni actuar sense l'assistència, com a mínim, de la meitat dels seus membres, ja siguin titulars o suplents.

Sempre serà necessària la presència del president i del secretari o persones que els substitueixen.

L'òrgan de selecció ha d'actuar amb total autonomia i els seus membres són personalment responsables de l'objectivitat del procediment, de l'estricte compliment de les bases de la convocatòria i dels terminis establerts per a la realització i qualificació de les proves i la publicació dels seus resultats.

L'òrgan de selecció ha de resoldre tots els dubtes que puguin sorgir en relació amb l'aplicació i la interpretació d'aquestes bases, així com la forma d'actuació en els casos no previstos en les mateixes.

El Tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques d'assessors/es especialistes, per a totes o algunes de les proves.

L'assistència dels membres de l'òrgan de selecció s'ha de retribuir d'acord amb el que disposa el Reial decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei.

A aquests efectes, i de conformitat amb la classificació dels òrgans de selecció que estableix la normativa esmentada, l'òrgan de selecció té la classificació següent:

-Tribunal de segona categoria (places dels Grups B i C - actual subgrup A2 i el subgrup C1, segons el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre).

 

Setena. Sistema de selecció.

La selecció es durà a terme mitjançant el sistema de concurs oposició lliure, es valoraran els exercicis de la fase d'oposició, que tindran caràcter obligatori i eliminatori, així com els mèrits aportats, titulacions acadèmiques i experiència professional de l'aspirant. Per a la seva valoració caldrà acreditar documentalment tots els mèrits al·legats.

El procediment de selecció haurà de vetllar especialment per tal que les proves a superar tinguin connexió amb l'adequació al desenvolupament de les tasques dels llocs de treball convocats, incloent-ne, en el seu cas, les proves pràctiques que siguin necessàries. La selecció consisteix en la valoració de determinades condicions de formació, mèrits o nivell d'experiència relacionats amb la tasca policial a exercir i en la superació de les proves corresponents, inclòs el període de pràctiques. La puntuació obtinguda en la fase de concurs no podrà aplicar-se per superar els exercicis de la fase d'oposició.

 

Vuitena.- Oposició.

L'ordre d'actuació dels aspirants en aquells exercicis que no es puguin realitzar conjuntament serà el mateix en que surti la relació d'admesos i exclosos.

Els exercicis de la fase d'oposició que tindran caràcter obligatori i eliminatori seran els següents:

Primer.-Exercici específic de coneixements de català.

Els aspirants hauran d'acreditar els coneixements exigits mitjançant la realització d'una prova escrita i/o oral de coneixements de llengua catalana, el nivell d'exigència de la prova serà l'equivalent al nivell B2 de la Junta Permanent de Català.

Aquest exercici és obligatori i eliminatori. Es qualifica com a apte o no apte.

Quedaran exempts de la realització d'aquesta prova els aspirants que presentin certificat de nivell de intermedi de català (B2), lliurat per la Junta Permanent de Català superior o equivalent d'acord amb l'apartat j) de la base segona d'aquestes mateixes bases.

Segon.- Prova teòrica -pràctica

L'exercici consistirà en respondre preguntes i/o resoldre exercicis i/o supòsits pràctics sobre el contingut del temari que s'especifica a l'annex II d'aquestes mateixes bases.

El Tribunal determinarà els punts atorgats en cada apartat de la prova teòrica-pràctica, informant-ne als aspirants abans del seu inici, així com el temps màxim establert per a la seva realització, que en cap cas superarà les dues hores.

La puntuació màxima d'aquesta prova serà de 10 punts havent-se d'obtenir un mínim de 5 punts per superar-la.

En tots els exercicis que es desenvolupin per escrit, el Tribunal podrà acordar que el mateix aspirant els llegeixi. En aquest cas el Tribunal podrà sol·licitar de l'opositor/a tots aquells aclariments que consideri oportuns.

Tercer .- Prova Pràctica de Competències

Consisteix en una prova oral que mesurarà el seu grau d'adequació al següent perfil competencial: Motivació i identificació amb l'organització: jerarquia i disciplina, responsabilitat i orientació a la qualitat, resolució de problemes, autonomia i iniciativa, adaptabilitat i flexibilitat, autocontrol i resistència a la pressió, autogestió i desenvolupament personal, habilitats socials i comunicatives, orientació de servei a les persones, cooperació i treball en equip. En aquest cas, a la prova pràctica de competències han de ser-hi presents, els membres del tribunal qualificador juntament amb un tècnic o tècnica especialitzat en proves d'aquesta naturalesa.

La prova de competència tindrà caràcter eliminatori i es qualificarà de 0 a 10. La puntuació mínima per superar aquesta prova serà de 5 punts.

Quart.- Prova d'aptitud física.

Previ a la realització dels exercicis serà mesurada la talla dels aspirants. Tant pels homes com per les dones serà presa sense calçat. Restaran exclosos els/les aspirants que no arribin a la talla mínima d'admissió: 1,55m dones; 1.65m homes.

Per a la realització d'aquesta prova, abans de l'inici de la mateixa, els aspirants han de lliurar al tribunal un certificat mèdic oficial en el qual es faci constar que reuneixen les condicions físiques necessàries per a portar-la a terme. La no presentació del certificat comporta l'exclusió automàtica de l'aspirant del procés selectiu. Els certificats mèdics oficials tenen una validesa de 3 mesos des de la data de la seva expedició, per tant no seran vàlid els certificats mèdics oficials que no compleixin aquest requisit.

La prova d'aptitud física consisteix en realitzar diferents subproves, detallades a l'annex I de les presents bases, per tal de valorar les condicions de força, agilitat, rapidesa i resistència dels aspirants. Aquestes subproves es realitzaran d'acord amb les especificacions de l'annex I d'aquestes bases.

Cada subprova puntua per separat. La puntuació final de cada opositor és la mitjana aritmètica de la suma de les puntuacions de totes les subproves. Només els opositors que obtinguin un mínim de 5 punts seran considerats aptes. Una subprova puntuada amb 0 punts comporta la no superació de la prova i, per tant, l'eliminació de l'oposició.

Aquest exercici és obligatori i eliminatori. La puntuació màxima d'aquesta prova és de 10 punts i caldrà una puntuació mínima de 5 punts per superar-la.

El tribunal comptarà amb l'assessorament de persones tècniques en educació física.

Cinquè .- Exercici Psicotècnic

Prèviament a la realització de l'exercici psicotècnic, el tribunal farà públic una llista ordenada dels aspirants amb les puntuacions finals atorgades a cada un d'ells, desprès de sumar la fase de concurs i la fases d'oposició ja realitzades i cridarà els primers de la llista, en nombre igual al de places a cobrir, per tal que realitzin l'avantdit exercici.

Les proves psicotècniques han de contenir, com a mínim, proves aptitudinals i proves de personalitat amb la finalitat d'acreditar les habilitats de lideratge, d'influència en el grup i d'altres factors considerats pertinents per al lloc de treball.

a) primera subprova: Consisteix en una bateria de tests objectius que compleixin els requisits de validesa i fiabilitat i hagin estat baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.

b) segona subprova: Consistent en una entrevista personal en aquells casos en què ho decideixi el tribunal, per tal d'integrar tots els elements explorats anteriorment. En aquest cas, a les entrevistes hi ha de ser present, com a mínim, un membre del tribunal juntament amb el tècnic o tècnica especialitzat en proves psicotècniques que hagi examinat els aspirants.

Aquest exercici és obligatori i eliminatori. Es qualifica com a apte o no apte. La falsedat demostrada en les respostes comporta l'eliminació de l'aspirant.

En cas que algun aspirant no superi l'exercici psicotècnic, el tribunal cridarà el següent de la llista per ordre de puntuació per tal que realitzi l'exercici psicotècnic.

Sisè.- Reconeixement mèdic.

Prèviament a la realització del reconeixement mèdic, el tribunal farà públic una llista ordenada dels aspirants amb les puntuacions finals atorgades a cada un d'ells, desprès de sumar la fase de concurs i la fases d'oposició ja realitzades i cridarà els primers de la llista, en nombre igual al de places a cobrir, per tal que passin el reconeixement mèdic.

El reconeixement mèdic es realitzarà per metges col·legiats, per comprovar que l'aspirant compleix el requisit d'alçada mínima establert a la base segona i que no es detecta en els aspirants l'existència de cap de les exclusions mèdiques establertes en l'annex III d'aquestes bases.

Els professionals als quals s'encarregui la realització de la prova entregaran al Tribunal un informe de cada un dels aspirants.

Aquest reconeixement mèdic és obligatori i eliminatori. Es qualifica com a apte o no apte.

En cas que algun aspirant no superi el reconeixement, el tribunal cridarà el següent de la llista per ordre de puntuació per tal que realitzi el reconeixement mèdic.

 

Novena. Concurs.

El tribunal procedirà a l'avaluació dels mèrits al·legats i acreditats documentalment pels aspirants, segons la següent relació i barem:

La puntuació màxima de tot el concurs serà com a màxim de 5.5 punts.

1.- Experiència professional:

La puntuació màxima d'aquest apartat serà com a màxim de 3 punts.

a) Per haver exercit com agent de la policia local a raó de 0.1 punts per cada mes complert treballat a jornada completa i fins un màxim de 1.25 punts. En els casos de jornada parcial s'aplicarà la regla de proporcionalitat prenen com a referència una jornada completa.

b) Per haver exercit en altres cossos policials com agent de l'autoritat o categoria equivalent a raó de 0.1 punts per cada mes complert treballat a jornada completa i fins un màxim de 0.75 punt. En els casos de jornada parcial s'aplicarà la regla de proporcionalitat prenen com a referència una jornada completa.

L'experiència professional en altres administracions s'ha d'acreditar mitjançant fotocòpia de la documentació acreditativa dels mèrits al·legats en el currículum i valorables a la fase de concurs. Per tal d'acreditar correctament el temps treballat a efectes de còmput de mèrits, caldrà obligatòriament que de la documentació presentada es desprengui: data d'alta a l'administració, data de baixa o bé certificar que encara es treballa (última nòmina), tipus de tasques realitzades i categoria professional. És, per tant, recomanable presentar un certificat de vida laboral, juntament amb el contracte, un full de salari, presa de possessió, certificat de serveis prestats o altres de similars.

Els mèrits s'hauran de presentar per ordre cronològic de més antic a més recent.

Els mèrits insuficientment justificats no seran valorats.

2.- Formació acadèmica rellevant per al lloc de treball:

La puntuació màxima d'aquest apartat serà com a màxim de 0,75 punts.

Només es valoraran aquelles titulacions acadèmiques, emeses i/o impartides per centres oficials quan aquestes siguin rellevants per al lloc de treball d'agent de policia local, d'acord amb els coneixements requerits, competència i funcions pròpies de la categoria objecte de la convocatòria. No es valoraran les titulacions acadèmiques de nivell inferior que siguin necessàries per assolir-ne altres de nivell superior que s'al·leguin com a mèrit.

a) Diplomat Universitari 0,60 punts.

b) Llicenciat o Grau universitari o titulació equivalent 0,75 punts.

Només seran valorades aquelles titulacions acadèmiques, emeses per centres oficials.

3.- Cursos de formació i perfeccionament:

La puntuació màxima d'aquest apartat serà com a màxim de 1 punts.

a) Cursos realitzats amb aprofitament, impartits per Administracions públiques o organismes dependents del Sector Públic en matèries directament relacionades amb les funcions pròpies d'un agent de policia local:

- Per cursos de durada inferior a 25 hores: per cada un 0,15 punts.

- Per cursos de 26 hores a 50 hores: per cada un 0,25 punts.

- Per cursos de 51 a 100 hores: per cada un 0'40 punts.

- Per cursos de durada superior a 100 hores: per cada un 0,50 punts.

Els cursos de formació dels quals no quedin acreditades suficientment les hores es valoren amb la puntuació mínima.

b) Per assistència a cursos o seminaris, impartits per Administracions públiques o organismes dependents del Sector Públic, relacionats amb la professió, amb només certificat d'assistència:

- Per cursos de durada inferior a 25 hores: per cada un 0,10 punts.

- Per cursos de 25 a 50 hores: per cada un 0,20 punts.

- Per cursos de 51 a 100 hores: per cada un 0'30 punts.

- Per cursos de durada superior a 100 hores: per cada un 0,40 punts.

Els cursos de formació dels quals no quedin acreditades suficientment les hores es valoren amb la puntuació mínima.

Només seran objecte de valoració els cursos realitzats amb posterioritat a l'1 de gener de 2014.

4.-Llengua Catalana:

Nivell de coneixement de la llengua catalana superiors a l'exigit en la convocatòria.

- Per disposar del nivell C1: 0,25 punts

- Per disposar del nivell C2: 0,50 punts.

En el supòsit de disposar de més d'un nivell, només es puntuarà el de superior graduació.

5.- Competència en tecnologies de la informació i la comunicació:

La puntuació màxima d'aquest apartat serà com a màxim de 1 punt.

Estar en possessió de certificacions o documents que acreditin proves de competència de tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC) o certificació emeses per organismes públics i oficials equivalents:

- ACTIC, nivell bàsic: 0.5 punts.

- ACTIC, nivell mitjà: 0.75 punts.

- ACTIC, nivell avançat: 1 punt.

6.- Felicitacions públiques:

La puntuació màxima d'aquest apartat serà com a màxim de 0,25 punt.

Per cada felicitació acreditada documentalment fetes per l'Alcaldia, en un Ple Municipal, o per cada recompensa o distinció pròpia dels cossos de policia o de la resta de forces i cossos de seguretat 0.10 punts. Només es valoraran aquestes distincions quan siguin rellevants en relació a les funcions de la plaça objecte d'aquesta convocatòria.

7.- Entrevista personal

Els aspirants que hagin superat les proves anteriors seran convocats a una entrevista personal, si bé aquesta podrà excepcionar-se, a voluntat del Tribunal.

Els aspirants poden ser preguntats sobre els mèrits acreditats i els aspectes que es cregui oportú en relació amb el seu currículum i el nivell de coneixements tant de les matèries relacionades amb les places a ocupar com dels coneixements sobre l'Administració en general i l'Administració municipal en particular.

La puntuació màxima de l'entrevista serà de 0,75 punts. L'entrevista personal no tindrà caràcter eliminatori.

 

Desena. Puntuació final del concurs-oposició.

Acabada la qualificació dels exercicis, el Tribunal confeccionarà la relació d'aprovats, essent la puntuació final, el resultat de la suma de les puntuacions obtingudes en el conjunt de totes les fases.

En cas d'empat en la puntuació final del concurs-oposició, l'ordre del procés selectiu es fixarà tenint en compte la millor puntuació obtinguda a la prova pràctica dels aspirants empatats. Si persisteix l'empat, es tindran en compte les millors puntuacions obtingudes dels aspirants empatats, d'acord amb el següent ordre: experiència professional, formació i entrevista personal. De persistir l'empat aquest se solucionarà per ordre alfabètic del primer cognom dels aspirants empatats.

Serà d'aplicació la disposició addicional vuitena, de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, introduïda per l'article 108 de la Llei 5/2020, de 29 d'abril, de mesures fiscals, financeres, administratives, i del sector públic i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, on es determina la reserva de places i ordre de preferència per tal que puguin ser proveïdes per dones, si es donen les condicions previstes a l'esmentada disposició addicional per a la seva aplicació.

 

Onzena. Llistat d'aprovats, resolució i cessament.

Finalitzada la qualificació dels aspirants, el Tribunal publicarà la llista d'aprovats i elevarà al President de la Corporació la proposta dels aspirants que han de conformar la Borsa de treball per ordre de la puntuació obtinguda en el present procés selectiu, a l'efecte de la corresponent resolució de constitució de la borsa de treball d'agents de policia com a funcionaris interins. El nomenament dels funcionaris interins restarà condicionat a la superació, per part dels aspirants proposats, de l'exercici psicotècnic i del reconeixement mèdic.

El cessament del nomenament com a funcionari interí es produirà: per la cobertura definitiva de la plaça vacant, reconversió i/o amortització de la mateixa; en el moment que el funcionari substituït que gaudeixi del dret de reserva de plaça i destí s'incorpori al seu lloc de treball; quan finalitzi el programa de caràcter temporal i/o l'excés i/o acumulació de tasques que hagin motivat el nomenament del funcionari interí, o per qualsevol de la resta de circumstàncies previstes legalment que originin el cessament del personal funcionari.

 

Dotzena. Proposta de nomenament i període de prova.

Els nomenaments restaran condicionats a la presentació dels documents originals o equivalents així com a la presentació dels requisits al·legats a la sol·licitud en cas de no haver presentat aquesta documentació amb anterioritat.

Els aspirants proposats hauran de presentar a la secretaria de la corporació, en el termini màxim de 20 dies a partir de la proposta de nomenament, els documents acreditatius de les condicions exigides a la base segona.

Els qui tinguin la condició de funcionaris públics estan exemptes de justificar documentalment els requisits que no requereixin actualització. Únicament hauran de presentar un certificat de l'organisme que custodiï el seu expedient personal i acreditar la seva condició i les altres circumstàncies de les quals no hi hagi constància.

Si dins del termini esmentat, tret de casos de força major, els aspirants proposats no presenten la documentació o no reuneixen els requisits exigits, no podran ser nomenats funcionaris interins i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, se'ns perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.

Els aspirant nomenats hauran de superar un període de prova de 4 mesos, sota la direcció del responsable del servei que designi l'Alcaldia, i tindrà la consideració de fase final del procés selectiu. Durant tot el període de prova, el responsable designat podrà emetre un informe sobre les pràctiques realitzades i haurà d'indicar si s'han superat de forma satisfactòria, en tot aquest s'haurà d'emetre aquest informe com a màxim el darrer dia del període de prova previst. La valoració restarà basada en ítems conductuals predeterminats, bàsicament: Motivació i identificació amb l'organització: jerarquia i disciplina, responsabilitat i orientació a la qualitat, resolució de problemes, autonomia i iniciativa, adaptabilitat i flexibilitat, autocontrol i resistència a la pressió, autogestió i desenvolupament personal, habilitats socials i comunicatives, orientació de servei a les persones, cooperació i treball en equip.

En el cas que hi hagi aspirants que no superin satisfactòriament el període de prova aquests seran cessats com a funcionaris interins, podent-se nomenar funcionari interí els següents aspirants de la llista, sempre que aquests hagin superat tot el procés de selecció.

El període de pràctiques és obligatori i eliminatori, i la qualificació final serà d'apte o no apte.

 

Tretzena. Borsa de treball

Els aspirants que hagin superat el procediment selectiu formaran part d'una borsa de treball, ordenada per la puntuació del procés, per cobrir possibles vacants i/o substitucions.

Aquesta borsa serà efectiva a partir de la seva constitució per Decret d'Alcaldia, excepte si s'aprova una nova que la substitueixi.

Es podrà cedir la utilització d'aquestes borses d'agents interins a altres Ajuntaments, per motius de màxima urgència, i sempre que en els aspirants concorri la capacitat i coneixement necessari per prestar un adequat servei de seguretat pública, en base al principi de cooperació i assistència entre Administracions Públiques i el servei públic al ciutadà.

El funcionament de la borsa de treball es regirà per les següents directrius:

Un cop finalitzat el nomenament interí l'aspirant torna a la borsa de substitucions ocupant el mateix lloc que tenia, de manera que si torna ha haver una vacant se'l podrà tornar a cridar per a cobrir una nova vacant i/o substitució. Aquesta opció ha de permetre que si en el Cos de la Policia Local de Palafolls es donen dues substitucions correlatives les pugui realitzar la mateixa persona per raons d'economia en la formació i l'experiència de les funcions que ha de substituir.

Els aspirants que en el moment de produir-se una vacant ja restin nomenats com a funcionaris en aquesta Corporació no podran accedir a la mateixa.

La renúncia d'un membre de la borsa de treball a una proposta de contractació suposarà automàticament la pèrdua de la posició assolida segons l'ordenació fins el darrer lloc. A partir de dos renúncies reiterades per part de la mateixa persona, l'òrgan competent exclourà a l'aspirant de la borsa.

És obligació dels candidats que formin part de la borsa de facilitar un o dos telèfons de contacte, així com una adreça de correu electrònic o qualsevol altre mitjà de localització, als efectes de comunicació i mantenir-ho permanentment actualitzat.

Per efectuar una proposta de nomenament a l'aspirant que correspongui, des del Departament de Recursos Humans s'efectuarà trucada telefònica al número que l'aspirant hagi indicat en la sol·licitud. La comunicació telefònica s'intentarà durant un mínim de 3 vegades durant la jornada laboral, entre les 08:00 h i les 15:00h, amb un interval de dues hores entre cada trucada.

Si després d'aquests intents, l'aspirant segueix sense estar localitzat/da, se li enviarà un correu electrònic amb confirmació de lectura perquè es posi en contacte amb el Departament de Recursos Humans. Si a les 09:00h del següent dia laborable a l'enviament del correu electrònic l'aspirant no ha contactat amb el Departament de Recursos Humans, la proposta de nomenament es passarà a la crida al següent aspirant per ordre de puntuació.

L'interessat/da haurà de manifestar en el termini màxim d'un dia laborable la seva acceptació o renúncia. La manca de manifestació s'entendrà com a rebuig de la proposta de nomenament.

Es consideraran en situació de "no disponibles", mantenint- se en la borsa en el mateix ordre, els aspirants que en el moment de produir-se la crida rebutgin l'oferta per alguna de les següents causes:

- IT derivada de malaltia o accident, amb comunicat de baixa o informe mèdic.

- Embaràs, permís per maternitat o paternitat.

- Per mort d'un familiar dins del primer grau de consanguinitat o afinitat

- Per compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic.

La causa de no disponibilitat s'haurà de justificar documentalment en el termini màxim de dos dies comptadors a partir d'aquell en el que es va produir la crida. Es deixarà d'estar en situació de situació de no disponibilitat quan finalitzada la causa que va donar origen a la mateixa l'aspirant posi aquest fet en coneixement del Departament de Recursos Humans.

El funcionament aplicable per al nomenament dels aspirants que conformem aquesta borsa de treball com a funcionari interí, en quant a la presentació de la documentació així com el període de prova, serà el que s'estableix a la base desena d'aquestes mateixes bases.

 

Catorzena. Incompatibilitats.

En l'exercici de les funcions atribuïdes en la plaça per a la qual es nomena al funcionari interí serà aplicable la normativa vigent sobre règim d'incompatibilitats en el sector públic.

La determinació i adscripcions dels llocs de treball, tasques, règim horari i de jornada relatiu al lloc de treball, s'atindrà als acords i les resolucions que adopti o hagi adoptat l'Alcalde-President de la Corporació.

 

Quinzena. Impugnacions.

Per impugnar aquesta convocatòria, les bases reguladores d'aquest procés selectiu i les llistes definitives d'admesos i exclosos s'ha d'interposar un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, en el termini de dos mesos a comptar des del dia hàbil següent al de la notificació o publicació en els diaris oficials. Alternativament i potestativa, es pot interposar un recurs de reposició davant l'Ajuntament de Palafolls, en el termini d'un mes a comptar del dia hàbil següent al de la publicació o notificació.

Contra els actes de tràmit de l'òrgan seleccionador que decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, que determinen la impossibilitat de continuar en el procés selectiu, que produeixen indefensió o perjudici irreparable als drets i interessos legítims, les persones interessades poden interposar un recurs d'alçada davant el president de la Corporació, en el termini d'un mes a comptar des del dia hàbil següent al de la publicació, exposició en el tauler d'anuncis o notificació individual.

Contra els actes de tràmit de l'òrgan seleccionador no inclosos en el punt anterior, al llarg del procés selectiu, els aspirants poden formular totes les al·legacions que estimin pertinents perquè es prenguin en consideració en el moment de fer pública la puntuació final del procés selectiu.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

Setzena. Normes supletòries.

Supletòriament, per a tot allò que no s'hagi previst en aquestes Bases, s'aplicarà allò que determini la legislació aplicable al personal de les entitats locals de Catalunya: el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya, el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, que aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, el Decret 214/1990, de 30 de juliol, sobre el Reglament de personal al servei de les entitats locals, la Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la Funció Pública, el Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel que s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, el Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, així com altres disposicions que hi siguin d'aplicació.

 

 

ANNEX I

 

Proves físiques a realitzar:

Totes les proves físiques són de participació obligatòria. La negativa a participar en qualsevol prova física serà suficient per a eliminar l'aspirant.

 

1. Cursa de 1000 metres

Consisteix a recórrer, durant el mínim temps possible, una distancia de 1000 metres.

Només es podrà efectuar un intent, resultant invalidada la prova amb dues sortides nul·les.

 

2. Llançament de pilota medicinal

L'aspirant es col·locarà darrera d'una línia i haurà de llençar una pilota medicinal de 3 kg, pels homes, i 2kg per les dones, tan lluny com pugui. La pilota haurà de sortir des de la part del clatell o el pit, i es podran o no flexionar les cames, però sense aixecar els talons del terra per a projectar-la.

Es podran efectuar tres intents i puntuarà aquell on s'hagi obtingut la distància més gran.

 

3. Abdominals en 1 minut

L'aspirant se situarà estirat cara amunt al terra, amb les cames flexionades i subjectades per un assistent, i amb els dits de les mans creuats al clatell haurà d'elevar el tronc, que contactarà amb la superfície de la base, fins a tocar amb els colzes els genolls, per tornar a la posició inicial, es a dir, tornarà a tocar la base amb l'esquena.

Només es podrà efectuar un intent, resultant invalidades aquelles abdominals en les que l'aspirant no toqui amb l'esquena el terra o amb els colzes els genolls.

 

4. Salt Horitzontal

L'aspirant es posarà dret al lloc indicat degudament senyalitzat, i realitzarà un salt horitzontal. A partir d'aquest punt es mesurarà la distància recorreguda entre el punt de sortida i la marca que deixi constància, qualsevol part del cos, més propera al punt de sortida. El resultat en centímetres de la prova serà la resta entre el punt de sortida i la marca que deixi constància, qualsevol part del cos, més propera al punt de sortida.

Cada aspirant podrà realitzar dos intents i puntuarà aquell on s'hagi obtingut la diferència més gran entre el dos punts indicats anteriorment.

 

5. Velocitat

Es col·locarà l'aspirant a la pista en el lloc assenyalat, i podrà efectuar la sortida dempeus o ajupit.

Córrer al màxim de les possibilitats 50 metres.

Només es podrà efectuar un intent, resultant invalidada la prova amb dues sortides nul·les o sortir del carrer assignat.

 

S'obtindrà la qualificació resultant amb l'aplicació dels següents barems:

 

Barem d'aptitud física homes

 

Punts

1000 metres

Llançament

Abdominals

Salt Horitzontal

Velocitat

Punts

10

4 minuts

12m

55

235 cm

6"7

10

9

4:10 minuts

11m

52

230 cm

6"9

9

8

4:20 minuts

10.5m

51

225 cm

7"1

8

7

4:30 minuts

10m

50

220 cm

7"4

7

6

4:40 minuts

9m

45

215 cm

7"8

6

5

4:50 minuts

8m

42

210 cm

8"4

5

4

5:00 minuts

7.5m

40

205 cm

8"8

4

3

5:10 minuts

7m

35

200 cm

9"1

3

2

5:20 minuts

6.5m

32

195 cm

9"3

2

1

5:30 minuts

6m

30

190 cm

9"6

1

 

 

Barem d'aptitud física dones

 

Punts

1000 metres

Llançament

Abdominals Salt Horitzontal

Velocitat

Punts

10

4:20 minuts

8m

50

205 cm

7"6

10

9

4:30 minuts

7m

47

200 cm

8"

9

8

4:40 minuts

6.5m

45

195 cm

8"4

8

7

4:50 minuts

6m

40

190 cm

9"

7

6

5:00 minuts

5.8m

35

185 cm

9"2

6

5

5:10 minuts

5.5m

33

180 cm

9"5

5

4

5:20 minuts

5m

31

175 cm

9"7

4

3

5:30 minuts

4.5m

29

170 cm

9"8

3

2

5:40 minuts

4m

27

165 cm

9"9

2

1

5:50 minuts

3.5m

25

160 cm

10

1

 

 

Als opositors que superin els trenta-un anys d'edat se'ls aplicarà les següents bonificacions a les puntuacions establertes en els quadres anteriors:

De 31 a 40 anys es sumarà 0.5 punts a la puntuació total obtinguda en aquesta proba física.

De 41 a 50 anys es sumarà 0.75 punts a la puntuació total obtinguda en aquesta proba física.

De 51 en endavant es sumarà 1 punt a la puntuació total obtinguda en aquesta proba física.

 

 

ANNEX II

Temari

 

1.- La Constitució Espanyola: Principis generals. Les llibertats i els drets dels ciutadans. L'organització política i territorial de l'Estat.

2.- L'Estatut d'autonomia de Catalunya: Disposicions generals. La Generalitat, el Parlament i el Consell Executiu. Competències de la Generalitat en matèria de seguretat.

3.- La llei municipal de règim local: L'organització municipal. Competències dels ajuntaments. El personal al servei dels ens locals.

4.- La funció policial en el marc constitucional: La funció policial en matèria de seguretat ciutadana. La funció policial en la investigació de delictes La funció policial en seguretat viària i trànsit.

5.- Els diferents cossos policials a l'Estat Espanyol: Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat.

6.- Estructura, organització i funció de les policies locals: Llei 16/91, de 10 de juliol, de les policies locals.

7.- Coordinació i col·laboració entre cossos policials: Normes bàsiques de coordinació i col·laboració. Competències específiques i competències compartides. Les Juntes Locals de Seguretat.

8.- Drets i deures dels membres de les policies locals: El règim disciplinari aplicable.

9.- Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya.

10.- La Policia Local com a cos armat: Reial Decret 137/1993, de 19 de gener, que aprova el Reglament d'Armes. Decret 219/1996, de 12 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'armament de les policies locals.

11.- El Codi penal.

12.- La jurisdicció penal: Òrgans i competències.

13.- La denúncia: Concepte i classes. El dret i el deure de denunciar. Efectes de la denúncia.

14.- L'atestat policial: Estructura. Valor dels atestats policials.

15.- La detenció: Concepte. Supòsits legals en què és procedent la detenció. Els drets del detingut.

16.- Normativa municipal de Palafolls: Ordenances municipal.

17.- Llei orgànica 5/2000, de 12 de gener, reguladora de la responsabilitat penal dels menors. La detenció de menors.

18.- Protecció de la Seguretat Ciutadana: Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març.

19.- Regulació jurídica i procediments d'actuació policial sobre conducció de vehicles sota els efectes de begudes alcohòliques, drogues o estupefaents.

20.- Policia de proximitat: Concepte, funcions i organització.

21.- Deontologia policial: Normes bàsiques d'actuació i codis de conducta.

22.- Coneixements del municipi de Palafolls: Història. Nucli urbà i voltants. Comunicacions. Característiques socials i culturals.

 

 

ANNEX III

 

1.- Revisió mèdica:

Talla mínima

Dones 1,55 m; Homes 1.65m

Anamnesi.

Dades antropomètriques. Biometria.

Tensió arterial.

Freqüència cardíaca.

Exploració: general.

Pell.

Otoscòpia.

Cardiorespiratòria.

Funcionalisme pulmonar.

Abdominal.

Sentits: vista. Oïda.

Aparell locomotor.

Analítica sang: Hemograma.

Glucosa.

Àcid Úric.

Colesterol.

Triglicèrids.

Bilirubina.

Transaminases.

Gamm GT.

Fosfatasa alcalina.

Ferro.

Analítica orina.

Sistemàtic i sediment.

Alçada.

 

2.- Quadre d'exclusions mèdiques:

 

I. Antropometria:

 

—1 La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

—2 La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5, litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. Malalties, lesions i defectes físics:

 

—1 Aparell circulatori

1.1 Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2 Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3 Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4 Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5 Insuficiència coronària.

1.6 Pericarditis activa o residual.

1.7 Insuficiència arterial perifèrica.

1.8 Insuficiència venosa perifèrica.

1.9 Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10 Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

—2 Aparell respiratori

2.1 Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2 Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima,pulmó, pleures o tòrax.

 

—3 Aparell genitourinari

3.1 Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2 Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3 Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4 Litiasi del tracte urinari crònica.

 

—4 Aparell digestiu

4.1 Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

4.2 Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3 Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4 Úlcera gastroduodenal.

4.5, Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6 Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7 Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

—5 Sistema hematopoètic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

—6 Aparell locomotor

6.1 Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2 Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

—7 Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1 Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2 Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3 Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4 Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena(detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5 Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6 Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7 Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8 Tremolor. Tics o espasmes.

7.9 Trastorns de la son.

 

—8 Glàndules endocrines

8.1 Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

8.2 Diabetis mellitus.

 

—9 Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòticao parasitària).

 

—10 Òrgans dels sentits

10.1 Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàticao del funcionalisme neuromotor.

10.2 Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3 Queratotomia radial.

10.4 Despreniment de retina.

10.5 Estrabisme manifest i no corregit.

10.6 Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7 Discromatòpsies.

10.8 Glaucoma.

10.9 Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10 Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35 dBo de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11 Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12 Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca,cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13 Trastorns en la parla. Quequesa.

 

—11 Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1 Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2 Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3 Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per ala funció policial.

11.4 Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.5 Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

—12 Altres

12.1 Processos neoplàsics.

12.2 Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

12.3 Malalties autoimmunes.

12.4 Diàtesi al·lèrgica.

12.5 Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial.

 

Palafolls, 18 de juny de 2024

 

Francesc Alemany Martínez

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
279375 {"title":"ANUNCIO relativo a la convocatoria del proceso de selección para la creación de una bolsa de agentes de la Policía Local de Palafolls, con carácter de urgencia.","published_date":"2024-06-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"279375"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Palafolls,DOGC,DOGC 2024 nº 9189 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-21/279375-anuncio-relativo-convocatoria-proceso-seleccion-creacion-bolsa-agentes-policia-local-palafolls-caracter-urgencia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.