ANUNCIO sobre aprobación del Convenio entre el Ayuntamiento de Navarcles y la asociación Els Peluts que tiene por objeto regular el régimen de obligaciones derivado de la colaboración económica en materia de protección de los animales.

Per mitjà d'aquest anunci es fa públic el conveni aprovat per la Junta de Govern Local de data 7 de maig de 2024 entre l'Ajuntament de Navarcles i l'Associació "Els Peluts", que té per objecte regular el règim d'obligacions derivat de la col·laboració econòmica entre l'associació els peluts de Navarcles i l'Ajuntament de Navarcles en matèria de protecció dels animals, el text del qual es transcriu a continuació:

 

 

"CONVENI ENTRE L'AJUNTAMENT DE NAVARCLES I L'ASSOCIACIÓ ELS PELUTS DE NAVARCLES

 

Navarcles, 31 de maig de 2024

 

D'una banda, l'Ajuntament, representat per la seva alcaldessa, Sra. Alba Pérez Subirana, actuant en el seu nom i representació, assistit per la secretària, Sra. [...] que actua com a fedatari públic d'aquest acte.

De l'altra, l'ASSOCIACIÓ ELS PELUTS DE NAVARCLES, amb CIF G66935503 representat per la seva presidenta, Sra. Montse Camps Santiago, amb DNI ***6532**

 

 

ANTECEDENTS I MOTIVACIÓ

 

I. Que de conformitat amb el que disposa l'article 25.1 de la Llei 7/85, de 2 d'abril reguladora de les Bases de Règim Local, el municipi, per la gestió dels seus interessos i en el àmbit de les seves competències, pot promoure activitats i prestar els serveis públics que contribueixen a satisfer les necessitats i aspiracions de la comunitat veïnal, d'acord amb els termes previstos en el mateix article.

 

II. Que d'acord amb l'article 25.2 de l'esmentada llei, es competència municipal pròpia la protecció de la salubritat pública.

 

III. Que l'article 16 del DL 2/2008, de 15 d'abril pe qual s'aprova el text refós de la Llei de Protecció dels Animals, és competència municipal pròpia la que comporta actuació en el camp del control i recollida dels animals abandonats, perduts o ensalvatgits i que en la prestació d'aquest servei, els ajuntaments poden concertar-ne l'execució amb entitats externes, preferentment amb associacions de protecció i defensa dels animals legalment constituïdes o amb empreses especialitzades de control i recollida d'animals de companyia.

 

IV. La llei 7/2023, de 28 de març de drets i benestar animal en el seu article 39è contempla la competència pròpia dels municipis de la gestió dels gats comunitaris i que per fer-ho podran fomentar la col3laboració ciutadana per la cura dels gats comunitaris

 

V. Que l'ASSOCIACIÓ ELS PELUTS DE NAVARCLES és una associació del municipi sense ànim de lucre, quin objectiu és la creació de colònies controlades de gats dal carrer i que entre les seves actuacions es poden esmentar:

a. Convertir les concentracions de gats en mal estat en colònies de gats controlades

b. Localitzar les diverses colònies de gats per tal de millorar la convivència amb els veïns

c. Rescatar gats i gossos ferits o en situació de perill

d. Recuperar els cadells i animals dòcils per l'adopció

e. Fomentar la tinença responsables dels gats i de les mascotes en general promovent l'esterilització dels gats de particulars que no en són partidaris o no tenen prou recursos, informant dels seus beneficis per a l'animal i de la necessitat d'esterilitzar per facilitar una bona convivència entre gats i persones.

f. Impartir xerrades i tallers educatius amb l'objectiu de sensibilitzar i educar en el respecte als animals en general i als gats en particular.

 

VI. Que ambdues parts tenen interès en aconseguir un tracte adequat i una millor gestió en l'assistència dels gats abandonats i/o ensalvatgits que es troben a la via pública en el terme municipal de Navarcles. En aquesta matèria hi contribueix d'una manera fonamental la iniciativa privada i en particular la d'aquelles entitats ciutadanes sense ànim de lucre dedicades a la protecció i defensa dels animals, les activitats de les quals son d'interès públic i venen a complementar les actuacions dutes a terme per l'administració municipal.

 

VII. Que al pressupost municipal de 2024 es preveu una subvenció directa, consignada nominativament, a favor d'aquesta Associació, la qual cal formalitzar mitjançant conveni per import de 5.000€

 

Per tot això, ambdues parts, de comú acord, i reconeixent-se plena capacitat per a aquest acte, formalitzen aquest conveni, que es regirà pels següents:

 

PACTES

 

Primer. OBJECTE

Aquest conveni te per objecte regular el règim d'obligacions derivat de la col·labroació entre l'associació els peluts de Navarcles i l'Ajuntament de Navarcles en matèria de protecció dels animals i en concret en la realització de les següents activitats: control de la població de gats de carrer del municipi de Navarcles; l'execució i promoció de les colònies de gats controlades; rescat de gats i gossos ferits o en situació de perill i l'organització d'activitats de prevenció, així com de la tinença responsable d'animals.

 

Segon. OBLIGACIONS DE LES PARTS

L'ASSOCIACIÓ ELS PELUTS DE NAVARCLES en el marc d'aquest conveni en compromet a:

- Localitzar les diverses colònies de gats per tal de millorar la convivència amb els veïns i l'entorn on viuen.

- Dur a terme la tècnica CER (Captura, Esterilització i Retorn), dels gats de carrer.

- Recuperar els cadells i animals dòcils per a l'adopció amb contracte i amb el compromís d'esterilització.

- Fomentar la tinença responsable dels gats i de les mascotes en general, promovent l'esterilització dels gats de particulars.

- Impartir xerrades i tallers educatius amb l'objectiu de sensibilitzar i educar en el respecte als animals en general i als gats en particular.

L'Ajuntament en el marc d'aquest conveni es compromet a:

- Col·laborar econòmicament amb l'Associació els Peluts de Navarcles per portar a terme les activitats previstes.

- Col·laborar activament amb l'ASSOCIACIÓ ELS PELUTS DE NAVARCLES per a que pugui desenvolupar la seva tasca en les millors condicions possibles.

 

Tercer. IMPORT DE LA SUBVENCIÓ

L'Ajuntament de Navarcles, subvencionarà a l'ASSOCIACIÓ ELS PELUTS DE NAVARCLES amb un import de cinc mil euros (5.000,00€) anuals, per col·laborar en la realització de les activitats descrites als punts anteriors.

 

Quart. ACCEPTACIÓ DE LA SUBVENCIÓ

S'entendrà acceptada la subvenció per la signatura d'aquest conveni per part de la beneficiària.

 

Cinquè. TERMINI D'EXECUCIÓ

La subvenció es destinarà a finançar les despeses que es produeixin al llarg de l'execució de l'activitat de control dels gats de carrer, la qual es durà a terme durant l'exercici de 2024 (o any natural de les possibles pròrrogues que s'acordin). L'activitat s'haurà de dur a terme de forma continuada i segons necessitats.

 

Sisè. TERMINI I FORMA DE JUSTIFICACIÓ

L'entitat beneficiària haurà de justificar la realització de les activitats subvencionades com a màxim el dia 31 de gener de 2025.

La justificació es farà mitjançant la presentació del model normalitzat de justificació de subvencions, aportant les factures justificatives i els rebuts o comprovants del seu pagament per un import mínim de 5.000,00 €, que hauran de reunir tots els requisits legals exigibles. Hauran de presentar-se els originals llevat que es procedeixi a la presentació de còpies compulsades. No s'acceptaran tiquets de caixa, ni albarans, ni justificants bancaris (rebuts).

 

Setè. PAGAMENT

1.- El pagament de la subvenció es realitzarà amb el pagament del 80% de la quantitat subvencionada es faran efectives als beneficiaris en el moment de la signatura del conveni o de l'aprovació de les respectives pròrrogues, per tal de facilitar el desenvolupament de l'activitat i l'altre 20% un cop presentada la justificació corresponent.

2.- Així mateix, abans del pagament a l'entitat beneficiària haurà d'acreditar fefaentment trobar-se al corrent de les seves obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

 

Vuitè. OBLIGACIONS DE L'ENTITAT BENEFICIÀRIA

1.- Els/les perceptors/res de subvencions concedides per l'Ajuntament, s'obliguen a executar les activitats subvencionades de conformitat amb els principis de bona administració, bona fe i presumpció de legalitat, així com a la seva justificació.

2.- L'entitat beneficiària d'una subvenció està obligat a sotmetre's a les actuacions de comprovació i de control financer que realitzi la Intervenció de l'Ajuntament, i a aportar tota la informació que els sigui requerida en l'exercici de les actuacions anteriors i en relació a la subvenció concedida.

3.- Els documents, de qualsevol mena, justificatius de l'aplicació dels fons rebuts, s'hauran de conservar per un període no inferior a 6 anys, comptadors des de la finalització del termini de presentació de les justificacions.

4.- L'entitat beneficiària haurà de fer constar la col·laboració de l'Ajuntament en l'execució del projecte o de l'activitat, en tota la documentació impresa i en cartells o mitjans electrònics i audiovisuals.

5.- L'entitat beneficiària haurà de donar publicitat de les subvencions i ajudes percebudes per mitjans electrònics, en base a allò establert a la Llei 19/2013.

6.- L'incompliment d'aquestes obligacions originarà les responsabilitats que en cada cas corresponguin i podrà suposar la revocació, reducció o reintegrament de la subvenció concedida

 

Novè. COMPATIBILITAT AMB D'ALTRES SUBVENCIONS

1.- L'entitat beneficiària haurà de comunicar la petició i/o obtenció de qualsevol subvenció pública concurrent que no s'hagi declarat a la sol·licitud.

2.- La subvenció atorgada serà compatible amb qualsevol altra concedida per altres administracions o ens públics o privats. Tanmateix, l'import total de les subvencions rebudes per la mateixa finalitat no podrà superar el cost total del projecte/activitat a desenvolupar.

 

Desè. RÈGIM JURÍDIC SUPLETORI

En tot allò no previst en la present resolució s'estarà al que estableix l'Ordenança General de Subvencions de l'Ajuntament, la Llei General de Subvencions i el seu Reglament de desenvolupament.

I en prova de conformitat, les persones que l'atorguen signen aquest conveni, per duplicat en el lloc i data que s'assenyalen.

 

Onzè. VIGÈNCIA DEL CONVENI I POSSIBLES PRÒRROGUES.

Aquest conveni serà vigent des del dia de la seva signatura i fins al dia 31 de desembre de 2024 pel que fa a l'activitat subvencionable, si bé les seves disposicions seran d'aplicació fins que no es produeixi la justificació total de la subvenció rebuda.

Es preveu la possibilitat d'aprovar pròrrogues anuals del conveni sense que la seva durada (pròrrogues incloses) superi els quatre anys.

Les pròrrogues quedaran condicionades a l'existència en el pressupost vigent de cada exercici econòmic d'una subvenció nominativa a favor de l'Associació els Peluts de Navarcles on es determinarà l'import a atorgar aquell any.

 

Dotzè. CAUSES DE RESOLUCIÓ

El present conveni podrà ser resolt abans del termini previst per la seva vigència en els supòsits següents:

· Per mutu acord de les dues parts.

· Per incompliment de les obligacions establertes en aquest conveni per a qualsevol de les parts, prèvia incoació del corresponent expedient i amb l'autorització de les parts interessades.

· Per impossibilitat de complir l'objecte o la finalitat establerta

· Per a qualsevol altre de les causes de resolució previstes en el marc normatiu vigent.

En prova de conformitat i perquè així consti als efectes oportuns, les dues parts signen el present document, el dia de la darrera signatura digital.

 

Tretzè.- RESPONSABILITAT CIVIL I LABORAL

La responsabilitat civil i laboral que es pugui generar davant de tercers a conseqüència de les actuacions recollides en aquest conveni de coL3laboració, corresponen a l'entitat Associació els Peluts de Navarcles.

 

Catorzè.- INTERPRETACIÓ I JURISDICCIÓ COMPETENT

Totes les qüestions que puguin sorgir en ordre a la interpretació i execució d'aquest conveni, atesa la seva naturalesa administrativa, seran resoltes per l'Ajuntament de Navarcles i en cas de litigi es sotmetran a la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

En prova de conformitat i perquè així consti als efectes oportuns, les dues parts signen el present document per duplicat però a un sol efecte al lloc i data indicat a l'encapçalament."

 

Navarcles, 13 de juny de 2024

 

Alba Pérez Subirana

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
277625 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación del Convenio entre el Ayuntamiento de Navarcles y la asociación Els Peluts que tiene por objeto regular el régimen de obligaciones derivado de la colaboración económica en materia de protección de los animales.","published_date":"2024-06-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"277625"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Navarcles,DOGC,DOGC 2024 nº 9188 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-20/277625-anuncio-aprobacion-convenio-ayuntamiento-navarcles-asociacion-peluts-tiene-objeto-regular-regimen-obligaciones-derivado-colaboracion-economica-materia-proteccion-animales https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.