ANUNCIO sobre aprobación de la modificación del anexo 2 del Protocolo general de los servicios de Xarxa Audiovisual Local, SL.

El consell d'administració de la Xarxa Audiovisual Local, SL, en sessió de data 11 de juny de 2024, ha aprovat la modificació de les tarifes de l'annex 2 del Protocol General de Serveis de la Xarxa Audiovisual Local, SL, la part dispositiva del qual es reprodueix a continuació:

 

"Primer.- APROVAR la modificació de l'annex 2 del Protocol General de Serveis de la Xarxa Audiovisual Local, SL adjunt com a annex amb efectes des de la seva aprovació.

 

Segon.- PUBLICAR aquest acord al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i a la web de la Xarxa Audiovisual Local, SL.

 

Tercer.- NOTIFICAR aquesta Resolució a totes les entitats adherides al Protocol General dels Serveis de la XAL."

 

 

ANNEX 2. SERVEI DE CONTINGUTS

 

Objecte:

Servei de continguts

Tarifa:

Específica, segons taula

 

 

En els termes del Protocol General, la XAL posa a disposició de les entitats que ho requereixin mitjançant el Protocol Particular, el servei de continguts.

Els servei se sustenta en les capacitats productives de les entitats adherides. Per garantir l'eficàcia del servei, la XAL coordina les previsions informatives i els plans de cobertura aportats, a la plataforma Xarxamèdia, pels mitjans locals. D'aquesta manera, la XAL pot gestionar les contribucions dels mitjans locals amb eficiència.

El servei de continguts consta de tres categories: Servei de Notícies, Servei de coproducció de programes d'actualitat, i Servei de coproducció de programes d'actualitat territorial o d'interès temàtic. Cadascuna d'aquestes categories té una sèrie de condicions particulars.

 

1. SERVEI DE NOTÍCIES

1. El servei de notícies s'ofereix sota contraprestació a les entitats adherides que ho sol·licitin. L'import de la contraprestació, que s'abona, queda determinat sobre els trams definits en aquest Protocol i un nombre mínim d'imatges/àudios i/o notícies aportades (en endavant "notícies") pròpies del seu àmbit territorial.

2. Atesos els objectius del servei i la voluntat de reforçar el model de concertació, coordinació i reciprocitat del servei, en la mesura que l'ENTITAT contribueixi en la producció informativa accedirà al servei sense contraprestació econòmica i, en funció de la quantitat de les peces aportades, fins i tot podrà revertir el cost i obtenir contraprestació econòmica.

3. L'ENTITAT no haurà d'abonar el preu de tarifa si aporta (contribució) -a iniciativa pròpia o per encàrrec de la XAL- un nombre mínim de peces amb valor informatiu per al conjunt, sempre que aquestes peces no hagin estat objecte de distribució per altres entitats de servei anàlogues a la XAL. Si l'ENTITAT no arriba al nombre mínim de peces aportades per poder disposar del servei sense cost, haurà de satisfer la tarifa del servei.

El valor informatiu per al conjunt vindrà determinat per la qualitat de producció de la peça i per l'ús que se'n faci per part de la XAL i/o i per la resta d'entitats adherides, sempre que no pertanyin a un mateix grup d'interès empresarial comú.

4. Les entitats amb concessió per operar com a emissores de ràdio o amb autorització per operar com a web/ràdio podran sol·licitar el servei i fer contribucions al servei d'àudio.

Les entitats amb concessió per operar com a televisions o amb autorització per operar com a web/iptv podran sol·licitar el servei i fer contribucions al servei de vídeo.

La XAL podrà fer encàrrecs de servei d'audio a les televisions i web/iptv i, si aquestes estan en condicions de fer les contribucions, rebran la contraprestació descrita a la taula de producció del servei de coproducció de programes d'actualitat.

La XAL podrà fer encàrrecs de servei de video a les emissores i web/iptv i, si aquestes estan en condicions de fer les contribucions, rebran la contraprestació descrita a la taula de producció del servei de coproducció de programes d'actualitat.

5. El servei de notícies estableix tres categories:

Categoria A :

- Notícies aportades per una entitat que són utilitzades, com a mínim, per una altra entitat.

Categoria B:

- Notícies de categoria A que assoleixen difusió nacional a través dels continguts informatius que produeix la XAL pels mitjans locals o d'altres de caràcter similar derivats dels acords signats per la XAL.

- Notícies proposades per una entitat que són utilitzades per La XAL.

- Notícies elaborades per encàrrec específic de La XAL.

Categoria C:

- Notícies de categoria B elaborades i aportades per una entitat els dissabtes o diumenges, i/o festius.

- Notícies de categoria B aportades per una entitat que són susceptibles per criteris d'actualitat de ser servides en horari nocturn (21h a 6h).

6. Les taules següents mostren la contribució mínima de cada entitat per obtenir el servei de manera gratuïta, i les retribucions fixades per produccions addicionals en les tres categories i els topalls de cadascuna d'elles.

La contribució mínima es determina per la població de l'àmbit de cobertura i es computarà mensualment.

 

CONTRIBUCIÓ MÍNIMA - Servei d'àudio i/o vídeo

Fins a 9.999h.

1 notícia mensual aportada i feta servir

De 10.000h a 49.999h.

2 notícies mensuals aportades i fetes servir

De 50.000h a 99.999h

4 notícies mensuals aportades i fetes servir

De 100.000h a 199.999h

6 notícies mensuals aportades i fetes servir

De 200.000h a 299.999h

8 notícies mensuals aportades i fetes servir

De 300.000h a 499.999h

10 notícies mensuals aportades i fetes servir

De 500.000h a 999.999h

15 notícies mensuals aportades i fetes servir

Més d'1.000.000h

20 notícies mensuals aportades i fetes servir

 

 

En el cas que l'ENTITAT no assoleixi durant el mes el nombre mínim de contribucions, el saldo negatiu de contribucions s'acumularà al mes següent i així fins a un màxim d'acumulació d'un trimestre. Si al cap d'un trimestre no s'ha regularitzat el nivell de contribució establert, l'ENTITAT abonarà la tarifa del servei.

 

TAULES DE RETRIBUCIONS

Servei d'àudio

CATEGORIA A

CATEGORIA B

CATEGORIA C

A + B + C

Contribució unitat

Topall mensual

Contribució unitat Topall mensual Contribució unitat Topall mensual Topall mensual

10€

100€

20€

680€

25€

350€

1.130€

 

Servei de vídeo

CATEGORIA A

CATEGORIA B

CATEGORIA C

A + B + C

Contribució unitat Topall mensual Contribució unitat Topall mensual

Contribució unitat

Topall mensual Topall mensual

40€

400€

50€

1.300€

80€

1.280€

2.980€

 

 

7. En el supòsit que l'aportació d'aquestes peces per part de l'ENTITAT superi la xifra de contribució establerta, la XAL compensarà econòmicament l'ENTITAT d'aquesta manera:

Notícies d'àudio:

Categoria A (categories descrites en el punt 5 d'aquest Annex): 10€ (deu euros) per cada peça informativa addicional d'àudio produïda de dilluns a diumenge, amb un topall màxim de 100€ (cent euros) al mes.

Categoria B (categories descrites en el punt 5 d'aquest Annex): 20€ (vint euros) per cada peça informativa addicional d'àudio produïda de dilluns a divendres, amb un topall màxim de 680€ (sis- cents vuitanta euros)

Categoria C: (categories descrites en el punt 5 d'aquest Annex): 25€ (vint-i-cinc euros) per cada peça informativa addicional d'àudio produïda dissabte, diumenge, dies festius intersetmanals excepte els d'àmbit local, aportades en horari nocturn per criteris d'actualitat, amb un topall màxim de 350€ (tres- cents cinquanta euros) al mes.

Notícies de vídeo

Categoria A (categories descrites en el punt 5 d'aquest Annex): 40€ (quaranta euros) per cada peça informativa addicional de vídeo produïda de dilluns a diumenge, amb un topall màxim de 400€ (cent euros) al mes.

Categoria B (categories descrites en el punt 5 d'aquest Annex): 50€ (cinquanta euros) per cada peça informativa addicional de vídeo produïda de dilluns a divendres, amb un topall màxim de 1.300€ (mil tres-cents euros)

Categoria C: (categories descrites en el punt 5 d'aquest Annex): 80€ (vuitanta euros) per cada peça informativa addicional de vídeo produïda dissabte, diumenge, dies festius intersetmanals excepte els d'àmbit local, aportades en horari nocturn per criteris d'actualitat, amb un topall màxim de 1.280€ (mil dos-cents vuitanta euros) al mes.

Tant en el servei d'àudio com en el de vídeo:

En el cas que l'ENTITAT superi el topall màxim de la categoria C i no hagi esgotat el topall màxim de la categoria B podrà seguir cobrant l'import de les peces fins a la suma de topalls de la categoria B.

En el cas que l'ENTITAT superi el topall màxim de la categoria B i no hagi esgotat el topall màxim de la categoria A, podrà seguir cobrant l'import de les peces fins a esgotar el topall d'aquesta categoria A.

El sistema de retribució per les contribucions informatives es fixa pel mateix sostre econòmic mensual de 1.130€ (mil cent trenta euros) pel servei d'àudio i de 2.980€ (dos mil nou-cents vuitanta euros) pel servei de vídeo, per a tots els mitjans, amb independència del seu àmbit d'actuació.

Les liquidacions es realitzaran mensualment.

8. Tarifa del servei

Sistema de càlcul del preu de tarifa del servei de vídeo broadcast: Fix (300€ mensuals) + Variable (0,0015€ x habitants de l'àmbit de cobertura) + l'IVA corresponent.

Sistema de càlcul del preu de tarifa del servei d'àudio: Fix (25€ mensuals) + Variable (0,0005 x habitants de l'àmbit de cobertura) + l'IVA corresponent.

En la lògica de foment del treball en xarxa, de posar en comú els recursos i aportacions de les entitats adherides, si es fa la contribució mínima d'acord amb la taula de contribució mínima del servei d'àudio i/o vídeo (punt 6 de l'Annex 2 - Servei de Notícies) el valor del servei queda compensat, i per tant el preu de tarifa del servei és gratuït.

En el cas que l'ENTITAT no assoleixi durant un mes el nombre mínim de contribucions, el saldo negatiu de contribucions s'acumularà al mes següent i així fins a un màxim d'acumulació d'un trimestre.

Tres mesos consecutius sense fer el global de les contribucions mínimes suposen:

a) En el servei d'àudio: si al cap de tres mesos no s'ha regularitzat el nombre de peces que ha d'aportar l'ENTITAT com a contribució mínima, l'ENTITAT abonarà l'import de cadascuna de les peces que li faltin per arribar a la contribució mínima. S'agafarà com a import de referència el preu de la categoria A de la taula de retribucions (10€ per peça).

b) En el servei de vídeo broadast: si al cap de tres mesos no s'ha regularitzat el nombre de peces que ha d'aportar l'ENTITAT com a contribució mínima, l'ENTITAT abonarà l'import de cadascuna de les peces que li faltin per arribar a la contribució mínima. S'agafarà com a import de referència el preu de la categoria A de la taula de retribucions (40€ per peça).

En els casos que s'acumuli un trimestre sense fer el global de les contribucions mínimes, sense raons justificades per l'Entitat, el valor del servei deixarà d'estar compensat i la XAL passar a aplicar el preu de tarifa del servei.

9. Les entitats multi-plataforma que utilitzin els serveis d'àudio i de vídeo hauran de subscriure ambdós serveis i complir les condicions específiques de cadascun d'ells.

Les entitats que subscriguin únicament el servei d'àudio, podran utilitzar un total de 30 peces mensuals de vídeo sense cap contraprestació econòmica, així mateix, les ENTITATS que subscriguin únicament el servei de vídeo, podran utilitzar un total de 30 peces mensuals d'àudio sense cap cost addicional. En els dos casos, si se'n fa difusió, és obligatori citar l'entitat que ha fet l'aportació.

Les entitats públiques locals (o les privades que acreditin la prestació del servei públic local) que gestionin únicament una publicació digital, podran subscriure's a qualsevol dels serveis de notícies d'acord a les condicions establertes. No obstant això, si l'ENTITAT aporta més contribucions que les mínimes requerides, la XAL no les compensarà econòmicament.

10. En el cas que una entitat adherida vulgui utilitzar els continguts del servei per a un mitjà o plataforma totalment diferent al seu àmbit d'actuació, el preu de tarifa tindrà un recàrrec addicional en funció del nombre de mitjans i els àmbits de cobertura potencial. Aquest recàrrec serà objecte de negociació particular en cada cas.

11. Sense perjudici del règim de cessió i ús de drets de propietat intel·lectual estipulat en el punt 3.4 (Drets d'explotació i propietat intel·lectual) d'aquest Protocol General, les entitats podran sol·licitar a la XAL, i aquesta ho estudiarà, l'aplicació de condicions específiques per a l'aportació i posterior utilització per part de tercers de les imatges i/o peces pròpies per part d'altres entitats que competeixen al territori; en aquest cas, les condicions quedaran estipulades en el Protocol Particular.

 

2. SERVEI DE COPRODUCCIÓ DE PROGRAMES

Per a la coproducció dels programes sindicats inclosos en l'oferta de continguts de La Xarxa (Annex 3), la XAL disposa d'aquesta taula de producció:

 

    CATEGORIA REQUERIMENTS

 

CONCEPTE

VÍDEO

ÀUDIO

VÍDEO

ÀUDIO

1

Càpsula A

90€

 

Producció audiovisual de durada curta (fins a 5') a partir de la curació d'un contingut previ que s'entén per ella mateixa sense necessitar presentació i/o

introducció.

 

2

Càpsula B

135€

 

Producció audiovisual inèdita de durada curta (fins a 5') que s'entén per ella mateixa sense necessitar presentació i/o introducció.

Contingut audiovisual amb una complexitat d'elaboració mitjana.

 

3

Càpsula C

270€

 

Producció audiovisual inèdita de durada curta (fins a 5') que s'entén per ella mateixa sense necessitar presentació i/o introducció.

Contingut audiovisual amb una complexitat d'elaboració alta.

 

4

Entrevista A

50€

25€

Producció i realització d'una entrevista telemàtica (zoom, skype o d'altres) amb

participació d'un periodista.

Producció i realització d'una entrevista telefònica i /o telemàtica amb participació d'un periodista.

5

Entrevista B

150€

40€

Producció i realització d'una entrevista (o format similar), feta amb un mínim de dues càmeres d'acord amb les indicacions del

protocol tècnic

Producció i realització d'una entrevista (o format similar). amb participació d'un periodista.

6

Reportatges A

130€

45€

Gravació ENG complerta i de qualitat d'acord amb el protocol tècnic i de rodatge. Reportatges

de fins a 5 minuts.

Peces radiofòniques amb guió i muntades (muntatge musical) de fins a 5 minuts amb talls de veu.

7

Reportatges B

210€

55€

Reportatge de fins a 10 minuts que inclogui, i/o, més de 2 localitzacions o 2 entrevistes.

Peces radiofòniques amb guió i muntades (muntatge musical) de fins a 10 minuts amb talls de veu.

8

Reportatges C

360€

80€

Reportatges de fins a 14' o que incloguin més de 3 localitzacions o 3 entrevistats o gravacions que requereixin més d'una càmera o requeriments tècnics

més complicats de producció.

Peces radiofòniques amb guió i muntades (muntatge musical) de fins a 14 minuts amb talls de veu, i/o amb una producció d'alta complexitat.

9

Reportatges D

 

150€

 

Peces radiofòniques amb guió i muntades (muntatge musical) de més de 14 minuts amb talls de veu, i amb una producció d'alta complexitat.
10 Contingut sense editar, bruts i arxiu històric 50€ 20€ Bruts de càmera: gravació ENG complerta amb una càmera amb tots els seus accessoris (so - il·luminació - suport). Imatges d'arxiu amb valor documental amb el contingut indexat. Material sonor per a l'elaboració d'un reportatge. Material de l'arxiu sonor amb valor documental.
11 Imatges de qualitat amb postproducció 90€   Contingut editat d´imatges amb tractament de qualitat  
12

Encadenat d'inserts / talls de veu

75€ 25€ Encadenat d'inserts realitzat per un operador de càmera amb la participació d'un periodista Encadenat de talls de veu
13 Introducció i petits espais 25€ 10€ Petits espais amb poques dificultats productives o logístiques. Participació breu d'un periodista de l'entitat adherida.
14 Producció 25€ 10€ Tasques de producció tècnica o de continguts. Realització de gestions complementàries per a l'elaboració de continguts.
15 Producció auxiliar 10€   Tasques auxiliars i de suport a la producció tècnica o de continguts.  
16 Col·laboradors: tertulians, prescriptors

75€

Col·laboradors que surtin en pantalla/antena o tinguin un pes específic en el guionatge i/o el procés de realització

17 Material promocional per xarxes socials

25€

Vídeos, àudios, materials gràfics o interactius per a la promoció d'un programa o esdeveniment en suports digitals

18 Connexió en directe amb equip de transmissió 4G/5G amb un professional 105€   Servei de connexions en directe amb sistema de transmissió 4G/5G amb un únic operador/periodista. (equip de transmissió a banda).  
19 Connexió en directe amb equip de transmissió 4G/5G amb dos professionals 175€   Servei de connexió en directe amb equip de transmissió 4G/5G amb operador i periodista (equip de transmissió a banda)  
20 Múltiples connexions en directe, amb equip de transmissió 4G/5G amb dos professionals 340€   Servei de connexions en directe amb equip de transmissió 4G/5G amb operador i periodista (equip de transmissió a banda) per a un mateix programa, i fins a un màxim de 3 hores de durada.  
21 Equips de transmissió 4G/5G de la pròpia entitat 50€  

L'entitat aporta l'equipament de transmissió 4G/5G (motxilles o altres) per a la seva contribució

22 Seguiment 80€ 25€

Seguiments d'esdeveniments entre una i dues hores.

23 Nocturnitat 30€ 10€

Complement a les connexions en directe entre les 22h i les 9h.

24 Urgència 40€ 20€

Complement en cas de cobertures sota encàrrec que comporten una actuació extraordinària.

25 Quilometratge

0.26€/km

A partir de 50km de distància i, en qualsevol cas, sempre que sigui fora de l'àmbit de cobertura de l'entitat que assumeix el servei.

26 Peatges

 

Amb justificació de despesa i sempre en les mateixes condicions que el quilometratge: fora de l'àrea cobertura i a partir de 50 km.

27 Retransmissió A 1.100€ 300€ Retransmissió amb kit lleuger d'exteriors a tres càmeres, amb les funcions de: cap tècnic, tècnic de so, operadors de càmera, auxiliar. Realització amb kit lleuger d'exterior amb un mínim de dos micròfons (àudio), inclòs el tècnic de so.
28 Retransmissió B 1.750€   Retransmissió amb unitat mòbil a quatre càmeres, amb les funcions de: cap tècnic, CCU, tècnic de so, operadors de càmera, auxiliar.  
29 Cadena de càmera addicional sense operador 180€   Cadena de càmera addicional sense operador per a marcador en retransmissions esportives  
30 Cadenes de càmera addicionals amb operador 360€   Cadenes de càmera addicionals amb operador per a les unitats mòbils.  
31 Personalització de realització audiovisual A 1.000€   Personalització de la realització audiovisual d'un esdeveniment amb complexitat baixa  
32 Personalització de realització audiovisual B 1.100€   Personalització de la realització audiovisual d'un esdeveniment amb complexitat mitja  
33 Personalització de realització audiovisual C 1.200€   Personalització de la realització audiovisual d'un esdeveniment amb complexitat alta  
34 Personalització de realització audiovisual D 1.500€   Personalització de la realització audiovisual d'un esdeveniment amb complexitat molt alta  
33 Personalització de realització audiovisual C 1.200€   Personalització de la realització audiovisual d'un esdeveniment amb complexitat alta  
35 Plató / Estudis A 80€ 20€ Ús convencional del plató amb el personal tècnic necessari i/o participació d'un periodista. Durada inferior als 15 minuts. Cessió d'estudi de ràdio amb el personal tècnic necessari, i/o participació d'un periodista i el personal tècnic necessari. Durada inferior a 15 minuts.
36 Plató / Estudis B 175€ 50€ Ús convencional del plató amb el personal tècnic necessari i/o participació d'un periodista. Durada: de 16 a 59 minuts. Cessió d'estudi de ràdio amb el personal tècnic necessari, i/o participació d'un periodista i el personal tècnic necessari. Durada: de 16 a 30 minuts.
37 Plató / Estudis C 300€ 75€ Ús del plató bàsicament amb tres càmeres, equip de realització complert i un o dos conductors/entrevistadors/convi dats al plató/estudi. Durada: 16 a 59 minuts. Cessió d'estudi de ràdio amb el personal tècnic necessari, i/o participació d'un periodista i el personal tècnic necessari. Durada: de 31 a 59 minuts.
38 Serveis de realització, direcció i presentació

200€

Servei de realització, direcció i presentació.

39 Serveis tècnics especialitzats

135€

Serveis tècnics per esdeveniments amb una alta qualificació audiovisual.

40 Serveis tècnics

100€

Serveis tècnics per esdeveniment, localitzacions...

41 Serveis tècnics ajudant

80€

Serveis auxiliars per esdeveniment amb funcions d'ajudant.

42 Serveis auxiliars

70€

Serveis auxiliars per esdeveniment.

43 Servei de realització amb drone 50€ / h   Servei integral de rodatge amb drone.  
44 Servei de grup electrogen per a la realització audiovisual 400€   Servei d'alimentació elèctrica amb grup electrogen per a produccions amb Unitat Mòbil.  
45 Transmissió per satèl·lit amb Banda Ka IP 300€   Enllaç DSNG amb Banda Ka IP i bonding via 3G/4G per a contribucions de vídeo.  
46 Crònica A 40€ 10€ Crònica per a un informatiu territorial. Crònica per a un informatiu territorial.
47 Crònica B 50€ 20€ Crònica elaborada i emesa de dilluns a divendres. Crònica elaborada i emesa de dilluns a divendres.
48 Crònica C 80€ 25€ Crònica elaborada i emesa durant el cap setmana i/o festius Crònica elaborada i emesa durant el setmana i/o festius
49 Flaixos informatius 20€ 10€

Flaixos informatius que serveixen per a realitzar un compactat de notícies.

50 Microespai informatiu A 20€   Espai informatiu breu elaborat per una entitat. Durada: fins a 4 minuts.  
51 Microespai informatiu B   45€ Espai informatiu breu elaborat per una entitat amb alta difusió sincrònica per la resta d'entitats. Durada: fins a 5 minuts. Emissió: de dilluns a divendres.  
52 Microespai informatiu C   60€ Espai informatiu breu elaborat per una entitat amb alta difusió sincrònica per la resta d'entitats. Durada: fins a 5 minuts. Emissió: cap de setmana i/o festius.  
53 Programa A   75€ Programa elaborat per una emissora amb alta difusió, i amb poca càrrega de producció. Durada: 25' a 55'. Programa elaborat per una emissora amb alta difusió. Durada: 25' a 55'
54 Programa B   150€    
55 Programa C 620€ 310€ Programa elaborat per una televisió amb alta difusió sincrònica per la resta d'entitats. Durada: 25' a 55'. Emissió: de dilluns a divendres. Programa elaborat per una emissora amb alta difusió sincrònica per la resta d'entitats. Durada: 25' a 55'. Emissió: de dilluns a divendres.
56 Programa D 780€ 390€ Programa elaborat per una televisió amb alta difusió sincrònica per la resta d'entitats. Programa elaborat per una emissora amb alta difusió sincrònica per la resta d'entitats.
57 Presentació i realització tècnica d'un programa territorial i/o temàtic 180€   Presentació i coordinació tècnica d'un programa territorial i/o d'interès temàtic.  

 

 

CRITERIS GENERALS

1. Els reportatges audiovisuals han de ser editats amb els àudios sense barrejar i han de complir les disposicions dels protocols tècnics i de contingut. La peça que no tingui aquestes premisses tècniques i de continguts serà retornada o retribuïda d'acord amb una categoria inferior a la pactada inicialment per al reportatge.

2. La decisió sobre l'acceptació final del contingut és del responsable de cada programa.

3. Per garantir que tot el procés ha estat correcte, les peces es pagaran un cop emeses.

4. Els drets de les produccions hauran de disposar dels drets per a la seva explotació web.

5. La transmissió per satèl·lit amb Banda Ka IP s'ofereix amb bonding en 3G/4G per a contribucions de vídeo, i inclou les següents prestacions:

- Enllaç DSNG amb SD-SDI per assegurar la transmissió en codificació H.264 de 5 MBPS de vídeo de pujada des de la DSNG mitjançant una motxilla de transmissió tipus TVU o Aviwest i recepció a la seu capçalera amb el descodificador de la motxilla corresponent.

- Per seguretat en la transmissió, la motxilla incorporarà les sims necessàries per oferir simultàniament la connexió via 3G/4G en mode bonding amb el senyal del satèl·lit.

- Una hora abans de la connexió, es farà una prova de connectivitat de 15 minuts per comprovar que tots els paràmetres són correctes i per fer ajustos de delay d'àudio.

 

3. SERVEI DE COPRODUCCIÓ DE PROGRAMES D'ACTUALITAT TERRITORIAL O D'INTERÈS TEMÀTIC

La XAL, previ acord de les entitats adherides per coproduir un programa audiovisual d'actualitat territorial o d'interès temàtic, podrà contemplar la seva participació si el projecte respon a les línies concertades de programació definides al Pla Estratègic, i consensuades en el marc de les comissions de continguts. La XAL també avaluarà la viabilitat de la coproducció amb criteris de suficiència pressupostària.

L'objectiu del servei és consolidar i ampliar el model de cooperació i treball en xarxa entre les entitats adherides a la XAL, adaptant-lo a les possibilitats d'aquestes i als recursos de La Xarxa.

La XAL valorarà les propostes a partir d'un dossier on es descriu el projecte, que ha d'incloure:

- Títol

- Sinopsi

- Objectius.

- Durada del capítol i periodicitat

- Memòria de producció. S'ha de fer constar la participació de cada entitat en el projecte i el model d'organització. El cost aproximat del programa i els recursos necessaris s'han d'elaborar, preferentment, a partir de la taula del Servei de Coproducció de Programes.

- Pla d'explotació.

- Dades de contacte del responsable del projecte per part de cada entitat adherida.

Per garantir la validació de les coproduccions i fer-ne el seguiment que garanteixi que s'assoleixen els objectius de la coproducció, serà necessari facilitar a través de la plataforma Xarxamèdia:

- Escaleta prèvia a la producció de cada programa.

- Escaleta de cada programa en finalitzar l'emissió.

- L'enllaç del programa publicat a la plataforma a alacarta.cat o les plataformes que utilitzin les entitats.

La XAL demanarà que els continguts de les coproduccions dels programes d'actualitat territorial susceptibles de ser d'interès pel conjunt de les entitats adherides s'incorporin al Servei de Notícies d'aquest mateix annex 2. Aquestes peces tindran la categoria A, B o C, i es regularan per la taula de retribucions del Servei de Notícies.

Respecte als títols de crèdit dels programes, s'expressarà el text "Una coproducció de (nom de l'entitat/s)i de La Xarxa de Comunicació Local", i caldrà incorporar l'anagrama de les entitat/s i de la XAL.

Aquest text, així com els anagrames esmentats, també s'hauran de reproduir en els anuncis en premsa i altres mitjans. El darrer rètol serà el copyright, que correspondrà a les parts i serà indicat amb el text "© (entitats/s) / © Xarxa Audiovisual Local", amb expressió de l'any de la seva producció.

 

4. SERVEIS DE COMERCIALITZACIÓ DE CONTINGUTS

Tarifa: Específica

La XAL comercialitzarà el servei de continguts audiovisuals i explotarà aquest servei com consideri més adient, amb la finalitat de maximitzar el seu valor i obtenir-ne el millor rendiment possible. Així mateix, en els termes del Protocol General, la XAL intermediarà en la comercialització d'imatges i notícies de l'ENTITAT, d'acord amb les condicions i tarifes que es detallen a continuació.

 

TARIFES SERVEI DE NOTÍCIES

SERVEI

TARIFA FIXA MENSUAL

PART VARIABLE MENSUAL

SERVEIS SEGMENTATS

Vídeo broadcast, web/iptv i àudio

Vídeo broadcast

Àudios

Servei per a empreses i institucions

Vídeo broadcast (1) i WEB/IPTV (2)

Àudios

Servei per empreses i institucions (3)

Tot el servei

300€

25€

150€

0,0015€

0,0005

1,0€

Territorials Demarcació pròpia

300€

25€

150€

0,0010€

0,0003

0,5€

Territorials Altres Demarcacions

100€

25€

150€

0,0005€

0,0003

0,5€

Economia

100€

25€

150€

0,0001€

0,0003

0,5€

Salut

100€

25€

150€

0,0001€

0,0003

0,5€

Societat

100€

25€

150€

0,0001€

0,0003

0,5€

Esports

100€

25€

150€

0,0001€

0,0003

0,5€

 

(1) : El preu variable a ràdio i televisió s'estableix sumant la tarifa fixa a la multiplicació de la part variable pel nombre d'habitants de l'àmbit de cobertura del mitjà.

(2) : El preu variable per web i/o IPTV s'estableix multiplicant la tarifa variable per la mitjana del nombre d'usuaris únics del darrer any (certificats per una empresa homologada per aquesta funció).

(3) : El preu variable a les Empreses i Institucions s'estableix sumant la tarifa fixa a la multiplicació de la part variable pel nombre d'usuaris únics (certificats per una empresa homologada per aquesta funció).

 

VENDA D'IMATGES DEL SERVEI DE CONTINGUTS

Territori

Venda dret d'ús vídeos

Venda dret d'ús d'àudios

primer minut

minuts * següents

primer minut

minuts * següents

Productores (ús autonòmic i/o estatal)

700€

350€

70€

35€

Empreses o Institucions (ús intern)

250€

125€

25€

10€

Televisions (ús autonòmic i/o estatal)

450€

225€

45€

20€

Només internet**(geoblocat 1 país

400€

200€

40€

20€

Us publicitari

250€/segon

125€/segon

25€/segon

15€/segon

 

* El primer minut és indivisible i els següents es comptabilitzen en fragments de 30 segons.

**Inclou la difusió només per internet de les plataformes d'informació transmèdia.

 

Per la venda d'imatges del servei de continguts, més enllà de l'àmbit estatal, les tarifes es fixaran en funció de la cobertura i l'audiència de qui ho sol·liciti.

Les imatges d'actualitat, sempre en fragments de com a mínim un minut, es cediran de forma gratuïta quan s'incorporin a programes de contingut informatiu que s'emeten per plataformes de titularitat pública. Quan els mitjans siguin de propietat privada i/o productores, s'aplicarà la taula esmentada.

En qualsevol cas, la XAL podrà comercialitzar el servei de continguts aplicant els descomptes i condicions que estimi convenient, i d'acord amb les entitats adherides.

Per a la comercialització del Servei de notícies i/o la venda d'imatges la XAL obtindrà un percentatge del 15%. En el cas del Servei de notícies, els ingressos nets obtinguts es repartiran de manera proporcional entre les entitats que participen al servei. En el cas de la venda individual d'imatges, els ingressos nets obtinguts correspondran a l'ENTITAT que l'ha produït.

Anualment en el si de la comissió de continguts, que actua d'acord amb els principis inspiradors descrits al Protocol General, es valorarà el funcionament del servei i es revisarà, si escau, els compromisos d'intercanvi, producció i contraprestacions de les entitats, a fi d'adequar el servei a les capacitats i necessitats de les mateixes entitats adherides.

Sense perjudici del règim de cessió i ús de drets de propietat intel·lectual estipulat en el punt 3.4 d'aquest Protocol General, les entitats podran sol·licitar a la XAL, i aquesta ho estudiarà, l'aplicació de condicions específiques per a l'aportació i posterior utilització per part de tercers de les imatges i/o peces pròpies per part d'altres entitats que competeixen al territori; en aquest cas, les condicions quedaran estipulades en el Protocol Particular o en un acord específic posterior.

L'adhesió a aquest Annex comporta que l'ENTITAT es podrà beneficiar, sense contraprestació econòmica addicional.

Aquest Annex serà vigent per un període d'un any prorrogable tàcitament per períodes anuals llevat de denúncia per qualsevol de les dues parts amb un (1) mes d'antelació a la data en què se'n vulgui la finalització. La revisió de tarifes es comunicarà a l'ENTITAT per qualsevol mitjà que en deixi constància escrita, i s'entendrà que seran acceptades per l'ENTITAT si no manifesta el seu desacord igualment per escrit.

 

Barcelona, 13 de juny de 2024

 

Marcos Buenaventura Melillas Esquirol

Conseller delegat

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
275285 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación de la modificación del anexo 2 del Protocolo general de los servicios de Xarxa Audiovisual Local, SL.","published_date":"2024-06-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"275285"} catalunya administración local,DOGC,DOGC 2024 nº 9187,Xarxa Audiovisual Local, SL https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-19/275285-anuncio-aprobacion-modificacion-anexo-2-protocolo-general-servicios-xarxa-audiovisual-local-sl https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.