ANUNCIO sobre aprobación definitiva del Reglamento y las bases de los premios de trabajos de investigación de bachillerato.

En data 30 de maig de 2024 es va aprovar mitjançant Ple el següent acord:

 

Primer. Corregir la numeració de l'articulat que passa a ser la següent:

1. Objecte de la subvenció

2. Procediment de concessió

3. Destinataris

4. Format i Presentació dels treballs

5. Procediment de concessió i criteris d'atorgament dels premis

6. Quantia dels premis

7. Pagament

8. Òrgan competent

9. Jurat

10. Acceptació i sol·licitud del premi

11. Difusió del treball

12. Publicitat (en el text aprovat inicialment no es preveia cap punt que regulés la publicitat).

13. Regulació Jurídica (en el text aprovat inicialment constava erròniament com punt 11)

 

Segon. Afegir un punt relatiu a la publicitat que queda redactat així:

"12. Publicitat

En el Diari oficial de la província en què s'ha de publicar l'extracte de la convocatòria, per mitjà de la BDNS, una vegada s'hagi presentat davant aquesta el text de la convocatòria i la informació requerida per a la seva publicació, i forma i termini en què cal presentar les sol·licituds.

A aquests efectes, les administracions concedents han de remetre a la base de dades nacional de subvencions informació sobre les convocatòries i les resolucions de concessió recaigudes en els termes que estableix l'article 20 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions."

 

Tercer. Aprovar definitivament el Reglament i bases reguladores dels premis als Treballs de Recerca de segon de batxillerat de Cassà de la Selva segons el tenor que es reprodueix en l'annex d'aquesta resolució i que incorpora les innovacions establertes en els punts primer i segon.

 

Quart. Publicar aquesta resolució i el seu annex en la BDNS i ulteriorment al BOP.

 

Cinquè. Publicar aquesta resolució i el seu annex en el e-tauler.

 

Sisè. Publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya una ressenya de la publicació del BOP.

 

Cassà de la Selva, 5 de juny de 2024

 

Pau Presas Bertran

Alcalde

 

 

ANNEX

Reglament i bases reguladores dels premis als Treballs de Recerca de segon de batxillerat de Cassà de la Selva

 

1. Objecte del premi

És objecte dels premis als Treballs de Recerca de Batxillerat premiar l'esforç realitzat al llarg del curs escolar d'alumnes de segon de Batxillerat que duguin a terme treballs de recerca de qualitat i que tinguin com a àmbit d'estudi el municipi de Cassà de la Selva.

La finalitat dels premis és despertar vocacions per a l'estudi i la investigació de l'alumnat, fomentar l'esperit de recerca, estimular l'alumnat en la realització de treballs de qualitat i incentivar els centres educatius en la motivació dels seus alumnes a endinsar-se en el món de la investigació.

 

2. Procediment de concessió

El procediment de concessió és el de concurrència competitiva.

 

3. Destinataris

Poden optar als premis als millors treballs de recerca de Batxillerat de tots els/les alumnes que estiguin matriculats i cursant segon de batxillerat a un centre educatiu d'educació secundària durant el curs vigent a la convocatòria i que siguin autors/es d'un treball de recerca que compleixi els següents requisits:

1. Que tracti un tema relacionant amb el municipi, la població o l'entorn de Cassà de la Selva.

2. Que sigui un treball autèntic i inèdit i que no hi hagi plagi (s'acreditarà a través d'una declaració responsable).

3. Que tingui una puntuació mínima d'un 8,5 (s'acreditarà amb un certificat de l'institut on s'expliciti que l'alumne està matriculat a segon de batxillerat i que ha tret una nota d'un mínim de 8,5 del treball de recerca).

4. Que estigui escrit en llengua catalana.

 

4. Format i Presentació dels treballs

Els treball de recerca que es presentin hauran de ser obres inèdites que tractin d'algun tema relacionat amb la població, el municipi o l'entorn de Cassà de la Selva.

Només es podrà presentar un treball per alumne.

Els treballs es lliuraran en versió digital en format PDF a través del formulari que trobareu al següent enllaç: www.cassa.cat/premistreballsderecerca

A l'enllaç també s'hi haurà d'adjuntar el certificat del centre educatiu i la declaració responsable descrits al punt 3.

En els treballs hi ha de constar només el títol del treball sense cap referència als autors/es del treball visible ni identificable. Al treball i a la documentació que formi part del mateix, no hi ha d'haver cap referència expressa que pugui indicar l'autor i/o el centre docent per tal de garantir l'anonimat.

El format i l'extensió del treball seran lliures, però haurien de contenir, preferentment, aspectes com els objectius, la metodologia, els resultats i les conclusions de la recerca i les referències documentals.

Els treballs seleccionats seran presentats a l'àrea d'educació de l'Ajuntament de Cassà de la Selva en les dates màximes establertes en la convocatòria. No s'acceptarà cap treball rebut fora de termini o que no compleixi els requisits establerts.

 

5. Procediment de concessió i criteris d'atorgament dels premis

Els treballs de recerca es puntuen sobre un total de 100 punts. La puntuació serà valorada individualment per cada membre del jurat, i es distribuirà tenint en compte els següents criteris:

- Estructura, presentació, redacció, correcció/qualitat lingüística

- Objectius

- Metodologia científica general: rigor i tractament científic en el desenvolupament del treball

- Complexitat de la temàtica

- Originalitat i creativitat de la temàtica, del plantejament i de la metodologia emprada: temàtica novedosa

- El caràcter interdisciplinari del treball

- Discussió/ Conclusions: coherència, rigor i grau d'elaboració de les conclusions presentades

- Referències documentals

La convocatòria establirà el dia i hora d'entrega dels premis, de manera que el jurat haurà de trobar-se prèviament per a la valoració i puntuació dels treballs de recerca.

Cada membre del jurat, de manera individual i independent, avaluarà cadascun dels treballs de recerca i els puntuarà segons els criteris de puntuació.

Posteriorment es sumaran les puntuacions atorgades per cada membre del tribunal i s'emetrà una acta amb les puntuacions assolides per cada treball de recerca (constaran tant les valoracions individuals de cada membre del tribunal com la puntuació total), en una llista descendent, sent el primer de la llista el treball de recerca que ha obtingut més puntuació i l'últim el que ha obtingut menys puntuació.

Donat que es poden concedir un màxim de dos premis, aquests s'atorgaran als dos alumnes que hagin obtingut la puntuació més alta. En cas d'empat, decidirà el vot de qualitat del president del tribunal.

 

6. Quantia dels premis

La quantia de cada premi s'estableix en 500 €. A la convocatòria s'establirà el nombre màxim de premis que es concediran.

 

7. Pagament

El pagament del premi s'efectuarà mitjançant transferència bancària en el compte de l'entitat bancària indicat pels seus beneficiaris (guardonat als Treballs de Recerca de Cassà de la Selva de la convocatòria vigent).

 

8. Òrgan competent

L'òrgan competent per a la instrucció de l'expedient i el procediment de concessió dels premis és la Regidoria d'Educació.

L'òrgan competent per a la resolució del procediment de concessió dels premis és l'Alcaldia, a través de la Regidoria d'Educació, d'acord amb l'acta del jurat qualificador.

 

9. Jurat

Es constituirà un únic jurat, format per 3 membres escollits per la Regidoria d'educació de l'Ajuntament de Cassà de la Selva, que seran els encarregats d'avaluar els treballs presentats, puntuar-los segons els criteris de valoració establerts i determinar els guanyadors/es del premi en funció de les puntuacions obtingudes. També hi haurà un secretari/a que serà un membre del personal de la corporació.

El tribunal estarà composat per:

- Un president/a i un/a suplent

- Un secretari o secretària i un/a suplent, amb veu però sense vot

- Dos vocals i dos/dues suplents

El jurat estarà composat per persones qualificades en el món cultural, científic, tecnològic, acadèmic, educatiu o social.

La decisió del jurat serà inapel·lable.

S'emetrà una acta amb les puntuacions assolides per cada treball de recerca (constaran tant les valoracions individuals de cada membre del tribunal com la puntuació total), en una llista descendent, sent el primer de la llista el treball de recerca que ha obtingut més puntuació i l'últim el que ha obtingut menys puntuació. Aquesta acta serà elevada a l'alcalde/ssa.

En cas d'existir algun vincle de relació entre algun participant i algun membre del jurat, aquest s'abstindrà en la valoració.

El president o presidenta del tribunal estarà facultat per resoldre les incidències que, si s'escau, sorgeixin durant l'atorgament de puntuació i procediment de concessió dels premis.

El Jurat es reserva el dret de deixar deserta la convocatòria o a deixar algun premi desert si cap dels treballs presentats assoleix el nivell mínim de qualitat que, a judici dels seus membres, han de tenir els treballs premiats.

Qualsevol aspecte no previst a les bases serà resolt pel jurat.

 

10. Acceptació i sol·licitud del premi

En el termini de deu dies hàbils des de la notificació del premi al beneficiari/a, aquest/a haurà de presentar un document d'acceptació al registre d'entrada de l'Ajuntament de Cassà de la Selva. A la mateixa sol·licitud hi haurà d'afegir els següents documents:

- Certificat de titularitat bancària on se li farà el pagament.

- Una síntesi (abstrac) del treball d'entre 150 i 500 paraules.

 

11. Difusió del treball

Per facilitar la difusió dels treballs guanyadors, amb l'acceptació del premi, l'autor cedirà a l'Ajuntament de Cassà de la Selva, sense límit temporal, el dret a publicar el treball i/o fer-ne la comunicació pública pels diversos mitjans (internet, ràdio, etc.). En qualsevol cas, en la difusió s'indicaran el nom de l'autor i el nom del centre educatiu al qual pertany.

 

12. Publicitat

Diari oficial de la província en què s'ha de publicar l'extracte de la convocatòria, per mitjà de la BDNS, una vegada s'hagi presentat davant aquesta el text de la convocatòria i la informació requerida per a la seva publicació, i forma i termini en què cal presentar les sol·licituds.

A aquests efectes, les administracions concedents han de remetre a la base de dades nacional de subvencions informació sobre les convocatòries i les resolucions de concessió recaigudes en els termes que estableix l'article 20 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions..

 

13. Regulació Jurídica

En tot allò que no es preveu de forma específica en aquestes bases li serà d'aplicació:

- La Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

- El Reial Decret 887/2003, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

- Qualsevol altra disposició normativa que hi sigui aplicable per raó de la matèria o del subjecte.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
275248 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación definitiva del Reglamento y las bases de los premios de trabajos de investigación de bachillerato.","published_date":"2024-06-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"275248"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Cassà de la Selva,DOGC,DOGC 2024 nº 9187 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-19/275248-anuncio-aprobacion-definitiva-reglamento-bases-premios-trabajos-investigacion-bachillerato https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.