ANUNCIO sobre aprobación de las bases específicas que deben regir la convocatoria para la ampliación de diferentes bolsas de trabajo del Ayuntamiento de Barcelona.

El Gerent de Persones, Organització i Administració Electrònica, actuant per delegació de l'alcalde, va aprovar per Decret de 13 de juny de 2024 les bases específiques que han de regir la convocatòria per a l'ampliació de diferents borses de treball de l'Ajuntament de Barcelona de les categories següents:

- TS Ciències

- TS Ciència de Dades

- TS Dret

- TS Economia

- TS Medicina

- TS TIC

- TM Arquitectura

- TM Enginyeria

- TM Infermeria

- TM Treball Social

De conformitat amb el Decret d'alcaldia de 22 de desembre del 2009 (Butlletí Oficial de la Província de Barcelona núm.312 de 30 de desembre), la formalització, obtenció i presentació de sol·licituds s'ha de fer telemàticament, tal com s´indica al punt 1 de l´annex II d´aquestes bases.

Per presentar la sol·licitud, les persones aspirants disposaran del termini de vint dies naturals a comptar de l'endemà de la publicació del present anunci.

 

Contra aquesta Resolució, d'acord amb el que estableix Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu comú de les Administracions Públiques, en concordança amb el Decret d'Alcaldia del 20 de juny de 2023 de delegació de competències en el Tercer tinent d'Alcaldia de Prevenció, Seguretat, Convivència i Règim Interior, les persones interessades podran interposar recurs potestatiu de reposició davant el Tercer tinent d'Alcaldia de Prevenció, Seguretat, Convivència i Règim Interior, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, o directament recurs contenciós administratiu davant  els Jutjats del Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació de la Resolució al DOGC. Igualment, les persones interessades podran interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

Les bases de la convocatòria són les que s'adjunten a continuació.

 

Barcelona, 14 de juny de 2024

 

Jordi Cases i Pallarès

Secretari general

 

 

BASES DE LA CONVOCATÒRIA PER A L'AMPLIACIÓ DE BORSES DE TREBALL DE L'AJUNTAMENT DE BARCELONA

 

1. Objecte de la convocatòria

L'objecte d'aquesta convocatòria és l'ampliació de diferents borses de treball de l'Ajuntament de Barcelona en les categories:

- TS Ciències

- TS Ciència de Dades

- TS Dret

- TS Economia

- TS Medicina

- TS TIC

- TM Arquitectura

- TM Enginyeria

- TM Infermeria

- TM Treball Social

El contingut de cadascuna d'aquestes categories consta a l'annex I.

Aquestes bases preveuen, pel que fa referència a la perspectiva de gènere, allò que disposa l'Ajuntament de Barcelona en el Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre dones i homes vigent quant a la promoció d'una presència equilibrada de dones i homes en els diferents col·lectius professionals municipals.

Mitjançant aquesta convocatòria s'ampliaran les borses de les categories convocades, amb el nombre de persones aspirants que superin el conjunt de les proves que composen el procés de selecció, classificades en ordre de major a menor puntuació tal i com s'assenyala en la base 8 d'aquesta convocatòria

El desenvolupament dels diferents processos selectius serà coincident en el temps, inclosa la realització o lectura d'exercicis, per la qual cosa, només es podrà admetre la sol·licitud de participació en una única categoria.

En algunes de les categories professionals es defineixen diferents àmbits funcionals, a banda de l'àmbit general de la pròpia categoria, tal com es detalla a l'annex I.

Es reservarà un 5% de les places de cada categoria al torn de reserva per a persones amb discapacitat.

 

2. Requisits de participació de les persones aspirants

2.1. Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants han de reunir els requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola o la d'altres estats membres de la Unió Europea o la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, sigui aplicable la lliure circulació de treballadors/ores.

Igualment, hi poden participar, sigui quina sigui la seva nacionalitat, el/la cònjuge d'espanyol/a o de nacional d'altres estats membres de la Unió Europea, sempre que no estigui separat/ada de dret, i els/les seus/seves descendents i els/les descendents del/de la cònjuge, sempre que no estiguin separats/ades de dret, siguin menors de 21 anys o més grans d'aquesta edat dependents, d'acord amb el que disposa l'article 57 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic.

En tots els casos, quan finalitzi el procés, les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran d'acreditar documentalment la seva nacionalitat, o si s'escau, el vincle de parentiu amb el/la nacional en virtut del qual es presenten i, en el cas de descendents majors de 21 anys, el fet de viure al seu càrrec. Igualment, aquestes persones aspirants hauran de presentar declaració jurada o promesa feta pel/per la nacional, en la qual aquest/a manifesti fefaentment que no està separat/ada de dret del seu/de la seva cònjuge.

b) Posseir la capacitat funcional per a l'exercici de les tasques.

c) Haver complert els 16 anys d'edat i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

d) Estar en possessió del títol que s'indica a l'annex I per cadascuna de les categories convocades

Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar dins del termini de presentació de sol·licituds de participació, de la corresponent del Ministeri competent.

e) No ser funcionari/ària de carrera o contractat/ada laboral fix de l'Ajuntament de Barcelona en la mateixa categoria a la qual aspiren ingressar.

f) No haver estat separat/ada mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial. En el cas de ser nacional d'un altre estat, no ha de trobar-se inhabilitat/ada o en situació equivalent ni haver estat sotmès/esa a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi en el seu estat, en els mateixos termes, accedir a l'ocupació pública.

g) Únicament per a la categoria de TM Treball Social també, no haver estat condemnat/ada per sentència ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, tal com especifica l'article 57 de la Llei orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i l'adolescència enfront de la violència.

2.2. Tots els requisits s'han de complir el darrer dia del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins a l'inici de la prestació de serveis amb aquest Ajuntament.

 

3. Sol·licitud de participació

3.1. Presentació de sol·licituds

De conformitat amb el Decret d'alcaldia de 22 de desembre del 2009 (Butlletí Oficial de la Província de Barcelona núm.312 de 30 de desembre), la formalització, obtenció i presentació de sol·licituds s'ha de fer telemàticament, tal com s'indica al punt 1 de l'annex II d'aquestes bases.

Les persones aspirants hauran de presentar, juntament amb la sol·licitud de participació, el seu currículum vitae personal, tal com s'indica al punt 1 de l'annex II de les bases.

3.2. Termini de presentació de sol·licituds

Per presentar la sol·licitud, les persones aspirants disposaran del termini de vint dies naturals a comptar de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Quan el darrer dia del termini sigui inhàbil, s'entendrà prorrogat al primer dia hàbil següent.

3.3. Dades consignades a la sol·licitud

3.3.1. Per tal d'emplenar la sol·licitud de participació, les persones aspirants hauran de procedir tal com s'indica al punt 1 de l'annex II.

3.3.2. Les persones aspirants hauran d'indicar de forma expressa a la sol·licitud el compliment dels requisits que s'indiquen a la base 2.

3.3.3. Als efectes d'admissió de les persones aspirants, es tindran en compte les dades que aquestes facin constar a la sol·licitud, i d'acord amb el que s'indica a la base 13.1

3.3.4. Només poden accedir al torn de reserva per a persones amb discapacitat les persones aspirants que així ho indiquin expressament a la sol·licitud, i que, de conformitat amb la legislació vigent, tinguin reconeguda pels òrgans competents una discapacitat de grau igual o superior al 33%, la qual cosa s'haurà d'acreditar amb la presentació del dictamen dels equips de valoració multiprofessional a què es refereix l'article 4.3 i 5.2. del Decret 66/1999, de 9 de març del Govern de la Generalitat de Catalunya, sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració multiprofessional.

3.3.5. Les persones que tinguin reconeguda la condició legal de discapacitat, però que no sol·licitin la inclusió al torn de reserva en la sol·licitud, seran admeses al torn lliure per a la realització dels exercicis sense necessitat d'acreditar la seva aptitud abans del seu començament, sens perjudici que superat el procés selectiu hagin d'acreditar, si s'escau, la seva capacitat per exercir les funcions per a l'exercici professional de la categoria corresponent (certificat d'adequació al lloc de treball emès per l'EVO laboral). A aquests efectes, les persones candidates amb discapacitat hauran de presentar el corresponent dictamen dels equips multiprofessionals a què es refereix l'article 4.3 del Decret 66/1999, de 9 de març del Govern de la Generalitat de Catalunya, sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració multiprofessional.

3.3.6. Les persones amb discapacitat podran assenyalar en la sol·licitud l'adaptació o l'adequació de temps i mitjans materials per a la realització de les proves i dels exercicis previstos en la convocatòria. En l'acceptació de les dites adaptacions o adequacions cal atenir-se al que disposa l'article 6 del Decret 66/1999, de 9 de març del Govern de la Generalitat de Catalunya, sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració multiprofessional i presentar el corresponent dictamen actualitzat dels equips multiprofessionals a què es refereix l'article 4.3. del mateix Decret.

La comissió de Selecció corresponent demanarà un informe sobre la sol·licitud d'adaptació als equips de valoració multiprofessional, i d'acord amb el mateix decidirà sobre les peticions d'adaptacions que s'efectuïn i tindran en consideració que no comportin una despesa excessiva.

La sol·licitud d'adaptació o d'adequació de temps i mitjans materials per a la realització de les proves i dels exercicis implica l'autorització a la comissió de selecció per sol·licitar informe als equips de valoració multiprofessional.

En el cas que la persona aspirant s'oposi expressament a aquesta petició d'informe, caldrà que presenti una sol·licitud, a través del registre electrònic de l'Ajuntament de Barcelona, tal com s'indica al punt 3 de l'annex II, indicant "M'oposo al fet que l'Ajuntament demani informe als equips de valoració multiprofessional, als efectes de l'adaptació o l'adequació de temps i mitjans materials per a la realització de les proves i dels exercicis previstos en la convocatòria".

3.3.7. La presentació de l'esmentat dictamen dels equips multiprofessionals per a les persones amb discapacitat s'haurà de dur a terme durant el termini de presentació de sol·licituds o durant el termini d'esmena a la llista provisional de persones admeses i excloses, tal com s'indica a l'annex II d'aquestes bases.

3.3.8. És necessari indicar i acreditar, quan sigui el cas, estar exempt/a de la realització de la prova de nivell de català, en els termes previstos a la base 3.4 de la convocatòria del procés de selecció.

3.3.9. Les persones aspirants admeses en el procés selectiu que no tinguin nacionalitat espanyola han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana, tant en l'expressió oral com en l'escrita, en el grau adequat a l'exercici de les funcions pròpies de la categoria.

Quan sigui el cas, les persones aspirants que ho manifestin i ho acreditin podran estar exemptes de realitzar la prova de castellà en els termes previstos a la base 3.5 de la convocatòria.

3.4. Exempció de la prova de coneixements de llengua catalana

Les persones aspirants han d'estar en possessió dels coneixements de nivell de suficiència de català C1 (antic C) o superior, de conformitat amb el que estableixen el Decret 37/2024, sobre avaluació i certificació de coneixements de llengua general de català, i el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

Als efectes d'aquesta exempció, les persones aspirants hauran de presentar un dels documents següents:

- Documentació acreditativa d'estar en possessió del certificat de coneixements de nivell de suficiència de llengua catalana certificat C1 (antic Nivell C) o superior de la Direcció General de Política Lingüística o de qualsevol dels títols, diplomes o certificats que estableix l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Direcció General de Política Lingüística.

Per a més informació, es pot consultar l'apartat sobre legislació de Funció Pública de la pàgina web: https://llengua.gencat.cat/ca

- Documentació que acrediti que la persona aspirant ha participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció o provisió de personal per accedir a l'Administració local o a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en què hi hagi establerta una prova de català del mateix nivell o superior,

Les persones aspirants podran efectuar aquesta acreditació documental:

- Durant el termini de presentació de sol·licituds o d'esmena, ja sigui annexant-la directament en el moment de tramitar la inscripció telemàtica tal com s'indica a l'annex II, o bé, un cop tramitada la sol·licitud, accedint de nou al tràmit i adjuntant-la en el mateix apartat.

- Presentant-la fins a set dies naturals previs a la data de realització de la prova a través del registre electrònic de l'Ajuntament de Barcelona, tal com s'indica al punt 3 de l'annex II d'aquestes bases, o per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d´octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

- El mateix dia de la prova de coneixements de la llengua catalana (abans que aquesta comenci), aportant la corresponent fotocòpia.

3.5. Exempció de la prova de coneixements de llengua castellana per a totes aquelles persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola.

Quedaran exemptes d'aquesta prova les persones aspirants que, tot i no tenir la nacionalitat espanyola, puguin acreditar documentalment davant la comissió de selecció estar en possessió d'un dels documents que s'indiquen a continuació:

- Certificat conforme ha cursat la primària i secundària a l'Estat espanyol o els cursos equivalents a qualsevol altre estat en què la llengua castellana sigui oficial.

- Diploma d'espanyol nivell B2 (marc europeu comú de referència) que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a la seva obtenció.

- Certificat de nivell avançat d'espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

- Títol de llicenciat/ada en filologia hispànica o romànica, o equivalent.

Així mateix, tampoc estaran obligades a realitzar la prova aquelles persones que acreditin haver superat la prova de coneixement de castellà en convocatòries anteriors de la mateixa Administració.

Les persones aspirants podran efectuar aquesta acreditació documental:

Durant el termini de presentació de sol·licituds o d'esmena, ja sigui annexant-la directament en el moment de tramitar la inscripció telemàtica tal com s'indica a l'annex II, o bé, un cop tramitada la sol·licitud, accedint de nou al tràmit i adjuntant-la en el mateix apartat.

- Presentant-la fins a set dies naturals previs a la data de realització de la prova a través del registre electrònic de l'Ajuntament de Barcelona, tal com s'indica al punt 3 de l'annex II d'aquestes bases, o per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d´octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

- El mateix dia de la prova de coneixements de la llengua castellana (abans que aquesta comenci), aportant la corresponent fotocòpia.

 

4. Llistes de persones admeses i excloses (provisional i definitiva)

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, es farà pública la llista provisional de persones admeses i excloses, on s'indicarà també la llengua estrangera seleccionada per les persones aspirants.

Les persones aspirants podran formular les al·legacions que considerin convenients en el termini de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista provisional de persones admeses i excloses.

Les persones aspirants excloses podran esmenar telemàticament tal com s'indica al punt 2 de l'annex II.

En el cas que una persona aspirant no aparegui ni en la llista provisional de persones admeses ni en la d'excloses, haurà de presentar una instància a través del registre electrònic de l'Ajuntament de Barcelona, tal com s'indica al punt 3 de l'annex II d'aquestes bases, o per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d´octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques i, a l'hora de formular la reclamació corresponent, l'haurà d'acompanyar d'una fotocòpia de la sol·licitud presentada.

En el cas que les persones excloses no esmenin dins d'aquest termini els defectes que se'ls imputen o no aportin la documentació preceptiva que n'hagi motivat l'exclusió, es considerarà que desisteixen de la seva sol·licitud de participació.

A fi d'evitar errors, les persones participants han de comprovar a la llista provisional de persones admeses i excloses a la convocatòria, fefaentment, no només que no figuren com a excloses, sinó que, a més, consten com a admeses.

Els errors materials, de fet i aritmètics es podran esmenar en qualsevol moment.

La llista provisional i la llista definitiva de persones admeses i excloses, així com els successius anuncis de la convocatòria, es publicaran a la web de Processos Selectius de l'Ajuntament de Barcelona i al Portal de selecció i provisió per a la plantilla municipal de la Intranet.

Amb la publicació de la llista definitiva s'estimaran o desestimaran les al·legacions i esmenes presentades a la llista provisional de persones admeses i excloses. Amb la publicació de les llistes es considera realitzada la notificació oportuna a les persones interessades i s'inicia el còmput dels terminis als efectes de possibles reclamacions o recursos. L'admissió no implica el reconeixement dels requisits exigits i s'estarà al que estableix la base 2 i 10.

Finalitzat el termini de reclamacions i resoltes les possibles incidències, es farà pública la llista definitiva de persones admeses i excloses en la qual s'indicarà també quines persones aspirants hauran de realitzar les proves de llengua catalana i/o castellana.

 

5. Convocatòria de proves

El dia, hora i lloc de realització de cadascuna de les proves, així com els seus resultats es publicaran a la web de Processos Selectius de l'Ajuntament de Barcelona i al Portal de selecció i provisió per a la plantilla municipal de la Intranet.

Les proves 7.1, 7.2, 7.3 es realitzaran de manera simultània per totes les convocatòries relacionades en aquestes bases.

 

6. Procés selectiu

El procés constarà d'una única fase selectiva que estarà formada per sis proves de caràcter obligatori i assenyalades als punts 7.1, 7.2, 7.3, 7.4, 7.5 i 7.6 d'aquesta convocatòria (tests aptitudinals, prova ofimàtica, prova de coneixements de llengua estrangera, prova de coneixements de llengua catalana, coneixements de llengua castellana i valoració de les competències professionals, respectivament).Totes les proves tindran caràcter eliminatori a excepció de la prova de coneixements de llengua estrangera.

La qualificació del procés es determinarà pel sumatori de les puntuacions obtingudes en la primera, segona i tercera proves.

La Comissió de Selecció podrà determinar la realització d'una o més proves o exercicis en una sola sessió i la seva execució en l'ordre que consideri més adient. En aquest cas, la correcció de la prova o de l'exercici posterior quedarà condicionada a la superació de tots els anteriors quan aquests siguin eliminatoris.

En aquells casos en que no s'hagi establert un ordre d'actuació diferent, l'ordre d'actuació de les persones aspirants per a aquells exercicis que no puguin fer-se conjuntament s'iniciarà per la primera persona aspirant el primer cognom de la qual comenci per la lletra establerta de conformitat amb el darrer sorteig públic que a tal efecte s'hagi realitzat, La lletra escollida es mantindrà durant tot el procés,

En aquelles proves que ho requereixin, es realitzarà una única crida. Les persones aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats seran definitivament excloses del procés selectiu.

D'acord amb l'art 59 de RDL 5/2015, de 30 d'octubre, s'adoptaran les mesures precises per establir les adaptacions de les proves i els ajustos raonables de temps i mitjans al procés selectiu per les persones que hagin acreditat una discapacitat, d'acord amb el punt 3.3.6

En el cas que el dia i hora de realització d'alguna de les proves alguna de les dones aspirants estigui hospitalitzada per embaràs de risc, causa de part o pels dies immediatament posteriors a aquest, la comissió de selecció articularà els mecanismes necessaris per tal de possibilitar-li la realització de la prova en el recinte hospitalari on es trobi (dins del límit territorial de la província de Barcelona), sempre i quan sigui factible que aquesta execució es dugui a terme el mateix dia i hora en que ho facin la resta de persones aspirants convocades.

Per tal que la comissió de selecció habiliti aquest dispositiu, les aspirants que prevegin trobar-se el/s dia/dies de realització de les proves en la situació esmentada al paràgraf anterior, hauran d'informar del seu estat a la comissió de Selecció mitjançant correu electrònic enviat a l'adreça planificacio@bcn.cat tot indicant en l'assumpte: "Borses BS2024: Aspirant en previsió de part". En aquest correu hauran d'especificar les seves dades personals (nom i cognoms, DNI i telèfon de contacte), així com la data i l'hospital previst pel part. El termini establert per formalitzar aquesta petició serà de cinc dies hàbils a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la data de realització de la prova corresponent.

Igualment, en el cas que alguna de les dones aspirants sigui mare lactant i consideri que durant la realització d'alguna de les proves li coincidirà amb la lactància del seu nadó, haurà de notificar-ho a l'adreça electrònica planificacio@bcn.cat tot indicant en l'assumpte: "Borses BS2024: Aspirant amb nadó lactant". En aquest correu hauran d'especificar les seves dades personals (nom i cognoms, DNI i telèfon de contacte). El termini establert per formalitzar aquesta petició serà de 5 dies hàbils a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la data de realització de la prova corresponent.

 

7. Fase selectiva

7.1. Primera prova. Test aptitudinal (obligatori i eliminatori) 65 punts

Consistirà en la realització d'un test psicotècnic tipus test adreçat a avaluar les capacitats aptitudinals de la persona aspirant: aptitud verbal, capacitat d'atenció, aptitud numèrica, raonament abstracte i capacitat espacial. Cada pregunta tindrà quatre alternatives de resposta de les quals només una serà correcta, les preguntes no contestades no restaran i les respostes errònies descomptaran una tercera part del valor d'una resposta correcta. Per la seva correcció es tindrà en compte la distribució normal de resultats per cadascuna de les categories.

Aquesta prova tindrà caràcter eliminatori i es qualificarà fins a 65 punts La puntuació mínima per superar-la serà de 32,5 punts.

7.2. Segona prova. Prova d'ofimàtica (obligatòria i eliminatòria) 10 punts

Aquesta prova consistirà en donar resposta a un qüestionari d'un màxim de 50 preguntes tipus test, relacionades amb les funcionalitats bàsiques dels programes Microsoft Excel i Word ® (per versions a partir de Microsoft 'Office ® 2010)

Cada pregunta tindrà quatre alternatives de resposta de les quals només una serà correcta. Totes les respostes correctes tindran el mateix valor. Les respostes errònies descomptaran una quarta part del valor d'una resposta correcta i les respostes en blanc no restaran puntuació.

Aquesta prova tindrà caràcter eliminatori i serà qualificada de 0 a 10 punts. La puntuació mínima per superar-la serà de 2 punts.

7.3. Tercera prova: Prova de coneixements de llengua estrangera (obligatòria i no eliminatòria)

Consistirà a contestar, en un període màxim de 60 minuts, un qüestionari d'un màxim de 50 preguntes tipus test.

Cada pregunta tindrà quatre alternatives de resposta de les quals només una serà correcta. Totes les respostes correctes tindran el mateix valor, les preguntes no contestades no restaran i les respostes errònies descomptaran ¼ part del valor d'una resposta correcta.

Les persones aspirants realitzaran, amb caràcter obligatori i no eliminatori, una prova de coneixements escrits de nivell intermedi B2 de llengua anglesa, alemanya, àrab, francesa, italiana, xinesa o urdú del Marc europeu comú de referència pera les llengües (MECR).

Les persones aspirants podran optar només a una llengua estrangera.

La prova de llengua estrangera serà per defecte de llengua anglesa. Les persones aspirants que vulguin optar per una de les altres llengües, ho hauran de fer en el moment de la presentació de sol·licituds telemàtica de participació, tal com s'indica al punt 1 de l'annex II.

A la llista de persones admeses i excloses s'indicarà la llengua de la qual realitzaran la prova.

Aquesta prova es qualificarà fins a 25 punts.

Aquest tipus de prova no donarà lloc a cap certificació oficial.

7.4. Quarta prova. Prova de coneixements de llengua catalana (obligatòria i eliminatòria)

Les persones aspirants han d'estar en possessió dels coneixements de nivell de suficiència de català C1 (antic C) o superior, de conformitat amb el que estableixen el Decret 37/2024, de 6 de febrer, sobre avaluació i certificació de coneixements de llengua general de català, i el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya

Restaran exemptes de la realització d'aquesta prova les persones aspirants que acreditin documentalment, en el termini i forma correctes, acomplir alguna de les condicions establertes a la base 3.4. de la convocatòria.

La prova consta de dues parts:

- Primera part: S'avaluarà el domini de l'expressió escrita, mitjançant la redacció d'un text formal d'unes 180 paraules, i els coneixements de gramàtica i vocabulari, mitjançant exercicis d'ortografia, morfologia, sintaxi i lèxic, adequats al nivell suficiència.

- Segona part: S'avaluarà l'expressió oral, per mitjà de la lectura en veu alta d'un text i una conversa i/o exposició sobre temes generals d'actualitat.

La durada màxima d'aquest exercici serà de 90 minuts per a la primera part, i de 10 minuts per a la segona part.

Aquesta prova és eliminatòria. Les persones aspirants seran qualificades com a aptes o no aptes, i aquestes últimes quedaran excloses del procediment selectiu.

7.5. Cinquena prova. Prova de coneixements de llengua castellana (obligatòria i eliminatòria)

La realització d'aquesta prova és de caràcter obligatori per a les persones que no disposin de la nacionalitat espanyola i no n'estiguin exemptes.

Restaran exemptes de la realització d'aquesta prova les persones aspirants que acreditin documentalment, en el termini i forma correctes, acomplir alguna de les condicions establertes a la base 3.5 de la convocatòria.

La prova es dividirà en dues parts que consistiran en la realització d'una redacció de 200 paraules com a mínim (primera part), i en el manteniment d'una conversa amb els assessors i/o assessores especialistes que designi la comissió de selecció (segona part).

El temps per a la realització d'aquesta prova no serà superior a 45 minuts per a la primera part i de 15 minuts per a la segona.

Aquesta prova és eliminatòria. Les persones aspirants seran qualificades com a aptes o no aptes, i aquestes últimes quedaran excloses del procés selectiu.

7.6. Sisena prova. Proves de personalitat i de competències (obligatòria i eliminatòria)

7.6.1. Qüestionari de personalitat (obligatori i no eliminatori)

Aquesta prova consistirà en la realització d'un qüestionari que mesurarà els valors, els trets de personalitats bàsics, la seva adaptació personal i social a l'entorn i el seu grau d'adequació al  perfil competencial detallat a l'annex I per cadascuna de les categories objecte de la convocatòria.

Realitzat el qüestionari, els elements explorats s'integraran i es contrastaran en una entrevista posterior per determinar l'adequació de la persona aspirant al perfil competencial exposat en aquestes bases.

7.6.2. Entrevista competencial (obligatòria i eliminatòria)

Les persones aspirants que hagin superat les proves eliminatòries anteriors, seran ordenades de major a menor puntuació a partir de la nota que resulti del sumatori de les proves puntuables.

Per tal de superar aquesta prova, la persona aspirant haurà de complir dos requisits:

- Mostrar 1 evidència o més en totes les competències.

- Mostrar el 50% o més del conjunt de totes les evidències que componen totes les competències a avaluar.

Aquesta prova és obligatòria i tindrà caràcter eliminatori, les persones aspirants seran qualificades com a Aptes o No Aptes,

Les persones qualificades com a No Aptes quedaran excloses del procés selectiu.

Per a la realització de les entrevistes,  l'Ajuntament de Barcelona anirà convocant, d'acord amb les necessitats de les diferents categories, a les persones aspirants, segons l'ordre de puntuació, en blocs de 20 persones, tenint en compte el percentatge del torn de reserva.

En algunes de les categories professionals es defineixen diferents àmbits funcionals, tal com es detalla a l'annex I de les bases. Les persones aspirants que així ho desitgin, podran seleccionar un o més àmbits funcionals, tal com s'indica al punt 1 de l'annex II de les bases.

En tots els casos, l'entrevista s'adaptarà a l'àmbit general. En cas d'optar per algun dels àmbits definits per cada categoria, l'entrevista competencial s'adaptarà també als àmbits escollits.

Tal com s'indica a l'apartat 3.1. de les bases, en el moment de la presentació de la sol·licitud de participació, les persones aspirants hauran de presentar el seu currículum vitae personal.

7.7. Al·legacions i esmenes

7.7.1. En les proves d'ofimàtica, i de llengua estrangera, les persones aspirants tindran un termini de cinc dies naturals, a comptar a partir de l'endemà de la publicació del solucionari de la prova, per tal de formular les al·legacions que considerin oportunes.

Les al·legacions s'hauran de presentar telemàticament tal com s'indiqui a l'anunci publicat.

Les al·legacions es consideraran resoltes amb la publicació dels resultats provisionals de la prova corresponent.

7.7.2. Contra els resultats provisionals de les proves, les persones aspirants tindran un termini de cinc dies naturals, a comptar a partir de l'endemà de la data de publicació dels resultats provisionals, per tal de formular les al·legacions que considerin oportunes.

Les al·legacions s'hauran de presentar telemàticament tal com s'indiqui a l'anunci publicat.

Les al·legacions es consideraran resoltes amb la publicació dels resultats definitius de la prova corresponent.

 

8. Qualificacions de les persones aspirants

8.1. La Comissió de Selecció farà públiques les puntuacions obtingudes a la fase selectiva. Les persones aspirants, que hagin superat la totalitat del procés selectiu, seran ordenades de major a menor puntuació, obtinguda a partir de la nota del sumatori de les proves puntuables, especificant si estan o no assignades també als àmbits funcionals convocats.

8.2. En cas d'empat de puntuació en la darrera posició, l'ordre de classificació s'establirà d'acord amb la puntuació obtinguda en la primera prova de la fase d'oposició (test aptitudinal). En el cas que aquest criteri no fos suficient i tenint en compte allò que disposa el Pla d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes de l'Ajuntament de Barcelona vigent, en la categoria de TS TIC s'atendrà a la discriminació positiva de sexe femení. Si els anteriors criteris no resolen la situació d'empat, el desempat es dirimirà a favor de la persona de més edat.

 

9. Ampliació de borsa

9.1. De conformitat amb l'Acord regulador de les condicions de treball dels empleats públics de l'Ajuntament de Barcelona, a partir d'aquesta convocatòria l'Ajuntament constituirà Borses de treball en les categories indicades a l'annex I amb l'objectiu de realitzar possibles nomenaments d'interinatges o contractacions temporals.

Aquestes borses pel que fa a l'ordre de contractació de les persones aspirants es regularan d'acord amb els criteris establerts per a la gestió de les Borses de treball.

Les contractacions o nomenaments es faran per ordre de blocs i dins de cada bloc per l'ordre de puntuació de major a menor.

9.2. Les persones aspirants que integrin cadascuna de les borses es situaran en una única llista, especificant si estan o no assignades també als àmbits funcionals convocats, i classificades segons l'ordre final del procés que es determinarà a partir del sumatori dels punts aconseguits a la fase selectiva (sumatori dels apartats 7.1,7.2 i 7.3), tenint en compte el que disposa la base 8 d'aquesta convocatòria.

 

10. Acreditació dels requisits.

10.1. Les persones aspirants seleccionades per formar part d'aquesta borsa hauran d'acreditar documentalment, abans de ser contractades/nomenades, la totalitat dels requisits assenyalats a la base 2 d'aquesta convocatòria, mitjançant la presentació dels documents i certificacions originals.

Tota la documentació que es presenti en llengua estrangera haurà d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada.

10.2. En el cas de la titulació exigida com a requisit de participació, l'Ajuntament consultarà a altres administracions les dades de què disposin a les respectives plataformes d'intermediació a fi de verificar-ne la validesa i, per tant, no serà necessari aportar el document acreditatiu original.

En el cas que la persona aspirant s'oposi expressament a aquesta consulta, caldrà que presenti una instància indicant "M'oposo al fet que l'Ajuntament consulti a altres administracions les meves dades, als efectes d'acreditació del requisit de titulació i em comprometo a aportar els documents originals justificatius, tal com s'indica a les bases de la convocatòria".

Aquesta sol·licitud s'haurà de presentar a través del registre electrònic de l'Ajuntament de Barcelona, tal com s'indica al punt 3 de l'annex II, abans de la publicació del resultat de la prova de coneixement de llengua catalana establerta a la base 3.4.

En els casos que no sigui possible verificar la validesa de la titulació mitjançant la consulta a altres administracions pel fet de no estar disponible la informació a la corresponent plataforma d'intermediació, aquesta circumstància es posarà de manifest a les persones aspirants afectades, per tal que aportin el document acreditatiu original en el termini indicat en aquesta base.

Si dins del termini corresponent les persones aspirants proposades no presenten la documentació requerida, quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat. En aquest cas, se citarà per presentar la documentació pertinent les següents persones aspirants per ordre de puntuació fins a completar el nombre de places convocades en la categoria corresponent.

 

11. Qualificacions de les persones aspirants

11.1. La Comissió de Selecció farà públiques les puntuacions obtingudes a la fase selectiva. Les persones aspirants, que hagin superat la totalitat del procés selectiu, seran ordenades de major a menor puntuació, obtinguda a partir de la nota del sumatori de les proves puntuables, especificant si estan o no assignades també als àmbits funcionals convocats.

En els casos que no sigui possible verificar la validesa de la titulació mitjançant la consulta a altres administracions pel fet de no estar disponible la informació a la corresponent plataforma d'intermediació, aquesta circumstància es posarà de manifest a les persones aspirants afectades, per tal que aportin el document acreditatiu original en el termini indicat en aquesta base.

11.2. En relació amb el requisit de no haver estat condemnat/ada per sentència ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual previst a la base 2.1.g) d'aquesta convocatòria, l'Ajuntament consultarà les dades que consten sobre les persones aspirants al Registre central de delinqüents sexuals i tràfic d'éssers humans del Ministeri de Justícia, i per tant, no serà necessari aportar el document acreditatiu.

En el cas que la persona aspirant s'oposi expressament a aquesta consulta i així ho faci constar a la sol·licitud telemàtica de participació, haurà d'aportar el certificat d'antecedents sexuals a través del registre electrònic de l'Ajuntament de Barcelona, tal com s'indica al punt 3 de l'annex II d'aquestes bases, o per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d´octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques, abans de la formalització del contracte/nomenament.

11.3. La formalització del contracte/nomenament restarà condicionada a l'acompliment de la totalitat dels requisits formals de la convocatòria.

Si les persones aspirants proposades no presenten la documentació requerida, quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.

 

12. Comissió de Selecció

12.1. La Comissió de Selecció de la convocatòria estarà formada per un/a president/a, tres vocals i un/a secretari/ària designats per la Corporació. De conformitat amb els criteris de l'article 60 del Real Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d´octubre, pel qual s´aprova el text refós de la Llei de l´Estatut Bàsic de l´Empleat Públic es preservarà la paritat entre dones i homes en la seva composició. Igualment per a cadascun dels membres titulars li serà designat un membre suplent.

La composició nominal de la Comissió de Selecció serà oportunament publicada al DOGC amb caràcter previ a l'inici de la fase selectiva.

12.2. A més dels membres que formen part de la Comissió de Selecció, a les sessions que s'estableixin hi podran assistir, amb veu però sense vot, una persona observadora titular i una de suplent, designades conjuntament per la Junta de personal i el Comitè d'empresa. Aquestes persones observadores tindran accés, si ho volen, als expedients de qualificació de les persones aspirants, i podran sol·licitar que les seves observacions constin en les actes de les sessions corresponents.

La designació de les persones observadores s'efectuarà amb caràcter previ a la realització de les proves.

12.3. Els membres de la Comissió hauran d'abstenir-se d'intervenir i notificar-ho a la Gerència de Persones, Organització i Administració Electrònica, quan concorrin circumstàncies que preveu l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, en allò que sigui d'aplicació, així com la causa establerta a l'art. 113.2 del Reial decret 364/1995, de 10 de març, pel qual s'aprova el Reglament general d'ingrés del personal al servei de l'Administració general de l'Estat i de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris civils de l'Administració general de l'Estat. Igualment, les persones participants podran recusar els membres de la Comissió de Selecció quan concorrin les circumstàncies previstes per l'article 24 de la mateixa llei.

12.4. La Comissió de Selecció podrà disposar, si així ho creu convenient, de la incorporació de persones assessores especialistes per a totes o algunes de les proves, que actuaran amb veu però sense vot en les sessions de la Comissió.

12.5. La Comissió de Selecció està facultada per resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon ordre del procés selectiu. Podrà excloure del procés selectiu qualsevol persona participant que realitzi alguna conducta contrària a la bona fe o orientada a desvirtuar els principis d'equitat i igualtat o altres comportaments que alterin el normal desenvolupament de qualsevol de les fases establertes en la convocatòria.

12.6. A l'efecte de comunicacions i altres incidències, la Comissió tindrà la seva seu al Departament de Selecció i Promoció de Recursos Humans de la Gerència de Persones, Organització i Administració Electrònica de l'Ajuntament de Barcelona (c/ de l' Escar 1, 2a planta, 08039 de Barcelona).

 

13. Tractament de les dades

13.1. Les dades corresponents al domicili, telèfon i adreça electrònica que figurin en la sol·licitud es consideraran com les úniques vàlides a efectes de notificacions i serà responsabilitat exclusiva de les persones aspirants els errors en la seva consignació i la comunicació a l'Ajuntament de Barcelona de qualsevol canvi de les mateixes.

La presentació de la sol·licitud implica l´acceptació a que les notificacions que s´hagin d´efectuar a les persones aspirants, es facin mitjançant correu electrònic a l´adreça electrònica indicada a la sol·licitud, o pel sistema habilitat per a la pràctica de les notificacions electròniques

Serà responsabilitat de les persones aspirants la veracitat de les dades consignades, sense perjudici que en qualsevol moment l'autoritat convocant o la comissió de selecció pugui requerir-los l'acreditació dels requisits necessaris quan cregui que hi ha inexactituds o falsedats en les quals hagin pogut incórrer les persones aspirants.

13.2 Consulta de dades en poder d'altres administracions.

En relació amb el requisit de no haver estat condemnat/ada per sentència ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual previst a la base 2.1.g), l'Ajuntament consultarà les dades que consten sobre les persones aspirants al Registre central de delinqüents sexuals i tràfic d'éssers humans del Ministeri de Justícia.

En el cas que la persona aspirant s'oposi expressament a aquesta consulta i així ho faci constar a la sol·licitud telemàtica de participació, haurà d'aportar el certificat d'antecedents sexuals a través del registre electrònic de l'Ajuntament de Barcelona, tal com s'indica al punt 3 de l'annex II, abans de la publicació del resultat de la prova de coneixement de llengua catalana establerta a la base 3.4.

13.3. D'acord amb el Reglament General de Protecció de Dades, es facilita la informació bàsica sobre el tractament de les dades personals de les persones aspirants. Es pot consultar la informació del tractament 0319, que s'aplica a procediments en matèria de selecció de personal a l'enllaç: https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/ca/proteccio-de-dades?tractament=0319

Responsable del Tractament: Ajuntament de Barcelona, pl. Sant Jaume, 1, 08002 Barcelona.

Delegat de Protecció de Dades: Es pot contactar amb el Delegat de Protecció de Dades mitjançant l'enllaç https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/ca/proteccio-de-dades/contacteu-amb-delegat-proteccio-dades, o per correu postal, dirigint-se a av. Diagonal, 220, planta 4, 08018 Barcelona.

Finalitat del tractament: Gestió dels processos de provisió i selecció (temporal i definitiva).

Legitimació: Compliment contractual. Obligació legal del responsable.

Drets de les persones: Les persones aspirants poden exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició i limitació sobre les seves dades, mitjançant l' enllaç:

https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/ca/proteccio-de-dades/quins-drets-tinc-sobre-meves-dades.

Si no estan satisfetes amb el tractament de les seves dades, poden presentar una reclamació davant de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades: c. Rosselló, 214, 08008 Barcelona.

Es pot consultar la informació de la política de privacitat i protecció de dades de l'Ajuntament de Barcelona a: https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/ca/proteccio-de-dades

Posteriorment, si com a persones aspirants resulten seleccionades, les dades també s'utilitzaran per a la formalització de l'eventual nomenament / contractació (0571 - gestió ordinària de personal). Poden trobar tota la informació del tractament 0571 a l'enllaç: https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/ca/proteccio-de-dades?tractament=0571.

 

14. Recursos

Contra aquestes bases i contra la llista definitiva de persones admeses i excloses, d'acord amb el que estableix la Llei 39/2015, d´1 d'octubre, de Procediment Administratiu comú de les Administracions Públiques, en concordança amb el Decret d'Alcaldia del 20 de juny de 2023 de delegació de competències en el Tinent d'Alcaldia de Prevenció, Seguretat, Convivència i règim Interior, les persones interessades podran interposar recurs potestatiu de reposició davant la Tercera Tinència d'Alcaldia de Prevenció, Seguretat, Convivència i règim Interior, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva publicació o bé recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos des de l'endemà de la seva publicació davant la jurisdicció contenciosa administrativa.

Els actes i resolucions de la Comissió de Selecció poden ser impugnats per les persones interessades mitjançant un recurs d'alçada davant la Tercera Tinència d'Alcaldia de Prevenció, Seguretat, Convivència i règim Interior en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la data de la seva notificació o publicació, u òrgan competent, si s'escau.

 

 

ANNEX I

CATEGORIES OBJECTE DE CONVOCATÒRIA

 

BS2024_2210 - TS Ciències

 

Categoria: Tècnic/a Superior en Ciències

Descripció: Aquesta categoria permet desenvolupar funcions en l'àmbit del disseny, planificació, execució i anàlisi de programes, intervencions, línies, activitats bases de dades pròpies de qualitat i intervenció ambiental així com en l'àmbit de les ciències naturals. Aquesta categoria permet ocupar posicions tècniques, de comandament i directives a l'organització municipal.

Titulació: Estar en possessió del títol de Grau o llicenciatura en ciències ambientals, geologia especialitat en paleontologia, ciències biològiques o equivalents

Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar dins del termini de presentació de sol·licituds de participació, de la corresponent homologació del Ministeri competent.

Competències:

- Compromís professional

- Treball en equip

- Orientació a servei públic

- Pensament analític

- Recerca d'informació i actualització de coneixement

- Flexibilitat i obertura al canvi

- Autoconfiança

- Rigor i organització

Es defineixen el següents àmbits funcionals:

Àmbit funcional:

- Mediambiental: Grau en ciències ambientals

- Paleontologia: Grau geologia especialitat en paleontologia, Grau ciències biològiques especialitat paleontologia

- Biologia: Grau ciències biològiques

- Prevenció de riscos: estar en possessió de al menys, 1 de les 3 especialitats tècniques preventives, (Seguretat en el treball, Ergonomia i Psicosociologia, Higiene industrial).

 

 

BS2024_2914 - TS Ciència de Dades

 

Categoria: Tècnic/a Superior en Ciència de Dades

Descripció: Aquesta categoria permet desenvolupar funcions de gestió, anàlisi i difusió de dades. Quan a la gestió és refereix a la creació i manteniment de processos d'ingesta, formatació, normalització o control de la qualitat de les dades en l'entorn big-data corporatiu. Quant a l'anàlisi, la implementació de models de creació de coneixement que van des de la descripció estadística bàsica, fins a l'entrenament i desplegament de models de machine learning. Quant a la difusió des de la creació d'informes tècnics interactius, estàtics o la gestió de la plataforma de dades obertes municipal. Aquesta categoria permet ocupar posicions tècniques, de comandament i directives a l'organització municipal.

Titulació:. Estar en possessió del títol de Grau o llicenciatura de Ciència de Dades, Ciència i Enginyeria de Dades, Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades,  Enginyeria de Dades, Matemàtiques, Estadística, Estadística aplicada, Física, Enginyeria Informàtica, Matemàtica computacional i Analítica de Dades, o equivalents

Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar dins del termini de presentació de sol·licituds de participació, de la corresponent homologació del Ministeri competent.

Competències:

- Flexibilitat i obertura al canvi

- Recerca d'informació i actualització de coneixement

- Pensament analític

- Compromís professional

- Rigor i organització

- Orientació a servei públic

- Comunicació i influència

- Treball en equip

Es defineix, a banda de l'àmbit general de la pròpia categoria, el següent àmbit funcional:

Àmbit funcional:

- Prevenció de riscos: estar en possessió de al menys, 1 de les 3 especialitats tècniques preventives, (Seguretat en el treball, Ergonomia i Psicosociologia, Higiene industrial).

 

 

BS2024_2710 - TS Dret

 

Categoria: Tècnic/a Superior en Dret

Descripció: Aquesta categoria permet desenvolupar funcions d'assessorament jurídic i resolució de recursos administratius en les diferents matèries competència de l'organització municipal (urbanística, fiscal, social, de recursos humans, en la contractació pública,...). De manera singular, alguns dels llocs permeten defensar a l'organització en els tribunals de justícia i desenvolupar per delegació funcions que estan reservades a persones amb la titulació de dret. Aquesta categoria permet ocupar posicions tècniques, de comandament i directives a l'organització municipal.

Titulació: Estar en possessió del títol universitari de Grau o llicenciatura en dret, o equivalent.

Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar dins del termini de presentació de sol·licituds de participació, de la corresponent homologació del Ministeri competent.

Competències:

- Compromís professional

- Treball en equip

- Orientació a servei públic

- Pensament analític

- Recerca d'informació i actualització de coneixement

- Autoconfiança

- Rigor i organització

- Comunicació i influència

Es defineix, a banda de l'àmbit general de la pròpia categoria, el següent àmbit funcional:

Àmbit funcional:

- Prevenció de riscos: estar en possessió de al menys, 1 de les 3 especialitats tècniques preventives, (Seguretat en el treball, Ergonomia i Psicosociologia, Higiene industrial).

 

 

BS2024_2811 - TS Economia

 

Categoria: Tècnic/a Superior d'Economia

Descripció: Aquesta categoria permet desenvolupar funcions de seguiment i anàlisi dels recursos econòmics per poder atendre les necessitats de l'organització, dissenyant sistemes d'indicadors per vetllar pel correcte funcionament dels serveis. També permet desenvolupar la seva activitat a equips de control i seguiment de procediments i normativa que afecten al funcionament de l'organització pública en l'àmbit econòmic. Aquesta categoria permet ocupar posicions tècniques, de comandament i directives a l'organització municipal.

Titulació: Estar en possessió del títol universitari de Grau o llicenciatura en economia, administració i direcció d'empreses, o equivalent.

Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar dins del termini de presentació de sol·licituds de participació, de la corresponent homologació del Ministeri competent.

Competències:

- Compromís professional

- Treball en equip

- Orientació a servei públic

- Pensament analític

- Recerca d'informació i actualització de coneixement

- Flexibilitat i obertura al canvi

- Rigor i organització

- Comunicació i influència

Es defineix, a banda de l'àmbit general de la pròpia categoria, el següent àmbit funcional:

Àmbit funcional:

- Prevenció de riscos: estar en possessió de al menys, 1 de les 3 especialitats tècniques preventives, (Seguretat en el treball, Ergonomia i Psicosociologia, Higiene industrial).

 

 

BS2024_2110 - TS Medicina

 

Categoria: Tècnic/a Superior en Medicina

Descripció: Aquesta categoria permet desenvolupar funcions de salut pública a la ciutat. En l'àmbit de la salut pública es treballa en les recomanacions, estudis i intervencions que es requereixin per abordar, tant de manera individual, com grupal o comunitària, la gestió d'epidèmies i de les pautes de salut de la ciutadania. Exerceix activitats de salut pública, vigilància epidemiològica, atenció preventiva, diagnostica, terapèutica i/o rehabilitadora als/ a les pacients i persona o institució usuària dels seus serveis. Participa en la definició i/o execució dels programes de promoció de la salut. Pot desenvolupar activitats de caràcter formatiu i de recerca corresponents a la seva especialitat. Certifica, si s'escau, i informa sobre qüestions mèdiques i/o sanitàries relacionades amb les seves funcions La seva feina es desenvolupa fonamentalment des de l'Agència de Salut Pública de Barcelona. Aquesta categoria permet ocupar posicions tècniques, de comandament i directives a l'organització municipal.

Titulació: Estar en possessió del títol universitari de Grau o llicenciatura en Medicina, o equivalent.

Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar dins del termini de presentació de sol·licituds de participació, de la corresponent homologació del Ministeri competent.

Competències:

- Compromís professional

- Treball en equip

- Orientació a servei públic

- Pensament analític

- Recerca d'informació i actualització de coneixement

- Flexibilitat i obertura al canvi

- Autoconfiança

- Rigor i organització

Es defineix, a banda de l'àmbit general de la pròpia categoria, el següent àmbit funcional:

Àmbit funcional:

- Medicina del treball: serà requisit estar en possessió del títol universitari de Grau en Medicina, o equivalent, amb l'especialitat en medicina del treball o diplomatura en medicina d'empresa segons l'establert al Reglament dels Serveis de Prevenció (RD 39/97, art. 37.3.a) i al RD 843/2011 pel qual s'estableixen els criteris bàsics sobre l'organització de recursos per desenvolupar l'activitat sanitària dels serveis de prevenció (art. 4.2).

- Prevenció de riscos: estar en possessió de al menys, 1 de les 3 especialitats tècniques preventives, (Seguretat en el treball, Ergonomia i Psicosociologia, Higiene industrial).

 

 

BS2024_2915 - TS TIC

 

Categoria: TS Tecnologies de la Informació i les Comunicacions 'TIC'

Descripció: Aquesta categoria permet desenvolupar funcions de disseny i implantació de solucions informàtiques de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions per a la transformació digital de l'organització municipal. La seva feina es desenvolupa fonamentalment des de l'Institut Municipal d'Informàtica. La categoria permet realitzar el disseny tècnic, anàlisi i programació de solucions TIC i la gestió dels projectes associats, tant  d'aplicacions, com d'arquitectura i seguretat.. Les funcions no requeriran en cap cas desenvolupar atribucions de professions regulades ni títols habilitants. Aquesta categoria permet ocupar posicions tècniques, de comandament i directives a l'organització municipal.

Titulació: Estar en possessió del títol d'enginyeria informàtica, enginyeria en telecomunicacions, grau en enginyeria informàtica, grau en informàtica i serveis, enginyeria informàtica de gestió i sistemes d'informació, grau en tècniques d'aplicacions de software, grau en enginyeria en organització de les tecnologies de la informació i la comunicació, grau en enginyeria telemàtica, grau en enginyeria de sistemes de telecomunicació, grau en enginyeria electrònica de telecomunicació, grau en enginyeria de sistemes i serveis de telecomunicacions, grau en enginyeria de tecnologies i serveis de telecomunicacions, grau en enginyeria de xarxes de telecomunicació, grau en intel·ligència artificial, grau en ciberseguretat o equivalents.

Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar dins del termini de presentació de sol·licituds de participació, de la corresponent homologació del Ministeri competent.

Competències:

- Flexibilitat i obertura al canvi

- Recerca d'informació i actualització de coneixement

- Pensament analític

- Compromís professional

- Rigor i organització

- Orientació a servei públic

- Comunicació i influència

- Treball en equip

Es defineixen, a banda de l'àmbit general de la pròpia categoria, els següents àmbits funcionals:

Àmbits funcionals:

- Ciberseguretat (seguretat i compliance)

- ERP "Enterprise Resource Planning"

- Arquitectura cloud

- Prevenció de riscos: estar en possessió de al menys, 1 de les 3 especialitats tècniques preventives, (Seguretat en el treball, Ergonomia i Psicosociologia, Higiene industrial).

 

 

BS2024_2021 - TM Arquitectura

 

Categoria: Tècnic/a Mitjà/na en Arquitectura.

Descripció: Aquesta categoria permet desenvolupar funcions de tramitació administrativa de llicències d'activitats i obres i d'altres d'anàlogues, també permet dur a terme la seva activitat a equips de control del manteniment d'edificis i via pública i en el seguiment de projectes i obres de la ciutat. Les funcions no requeriran en cap cas desenvolupar atribucions de professions regulades ni títols habilitants. Aquesta categoria permet ocupar posicions tècniques, de comandament a l'organització municipal.

Titulació: Estar en possessió del títol universitari de Grau en arquitectura tècnica i edificació, Grau en Ciències i tecnologies de l'edificació o arquitectura tècnica, o equivalent.

Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar dins del termini de presentació de sol·licituds de participació, de la corresponent homologació del Ministeri competent.

Competències:

- Compromís professional

- Treball en equip

- Orientació a servei públic

- Pensament analític

- Recerca d'informació i actualització de coneixement

- Flexibilitat i obertura al canvi

- Rigor i organització

- Comunicació i influència

Es defineix, a banda de l'àmbit general de la pròpia categoria, el següent àmbit funcional:

Àmbit funcional:

- Prevenció de riscos: estar en possessió de al menys, 1 de les 3 especialitats tècniques preventives, (Seguretat en el treball, Ergonomia i Psicosociologia, Higiene industrial).

 

 

BS2024_2022 - TM Enginyeria

 

Categoria: Tècnic/a Mitjà/na en Enginyeria

Descripció: Aquesta categoria permet desenvolupar funcions de tramitació administrativa de llicències d'activitats i obres i d'altres d'anàlogues, també permet desenvolupar la seva activitat a equips de control del manteniment d'edificis i via pública, de serveis de control de la neteja de la ciutat, energia i altres equipaments. Les funcions no requeriran en cap cas desenvolupar atribucions de professions regulades ni títols habilitants. Aquesta categoria permet ocupar posicions tècniques i de comandament a l'organització municipal.

Titulació: Estar en possessió del títol universitari de Grau en enginyeria o enginyeria tècnica, o equivalent.​

Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar dins del termini de presentació de sol·licituds de participació, de la corresponent homologació del Ministeri competent.

Competències:

- Compromís professional

- Treball en equip

- Orientació a servei públic

- Pensament analític

- Recerca d'informació i actualització de coneixement

- Flexibilitat i obertura al canvi

- Rigor i organització

- Comunicació i influència

Es defineix, a banda de l'àmbit general de la pròpia categoria, el següent àmbit funcional:

Àmbit funcional:

- Prevenció de riscos: estar en possessió de al menys, 1 de les 3 especialitats tècniques preventives, (Seguretat en el treball, Ergonomia i Psicosociologia, Higiene industrial).

 

 

BS2024_2121 - TM Infermeria

 

Categoria: Tècnic/a Mitjà/na en Infermeria

Descripció: Aquesta categoria permet desenvolupar funcions de desenvolupament de programes i activitats de promoció de la salut i prevenció de malalties. També permet realitzar intervencions que impliquen, entre d'altres, vacunacions i realització de tècniques d'infermeria. La seva feina es desenvolupa fonamentalment des de l'Agència de Salut Pública de Barcelona. Aquesta categoria permet ocupar posicions tècniques i de comandament a l'organització municipal.

Titulació: Estar en possessió del títol universitari de Grau o diplomatura en Infermeria, o equivalent.

Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar dins del termini de presentació de sol·licituds de participació, de la corresponent homologació del Ministeri competent.

Competències:

- Compromís professional

- Treball en equip

- Orientació a servei públic

- Pensament analític

- Recerca d'informació i actualització de coneixement

- Flexibilitat i obertura al canvi

- Autoconfiança

- Empatia

Es defineix, a banda de l'àmbit general de la pròpia categoria, el següent àmbit funcional:

Àmbit funcional:

- Prevenció de riscos: estar en possessió de al menys, 1 de les 3 especialitats tècniques preventives, (Seguretat en el treball, Ergonomia i Psicosociologia, Higiene industrial).

 

 

BS2024_2821 - TM Treball Social

 

Categoria: Tècnic/a Mitjà/na en Treball Social

Descripció: Aquesta categoria permet desenvolupar funcions d'atenció social, de detecció i diagnosi de situacions de vulnerabilitat així com d'establiment de programes individuals d'atenció, incloent la tramitació i gestió dels recursos necessaris. També permet desenvolupar la seva activitat a equips de serveis d'atenció a la dona o d'atenció a la infància i adolescència, o altres funcions tècniques vinculades als àmbits de serveis a les persones. La seva feina es desenvolupa fonamentalment des de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona i des de la resta de gerències de l'àmbit social. Aquesta categoria permet ocupar posicions tècniques i de comandament a l'organització municipal.

Titulació: Estar en possessió del títol universitari de Grau o diplomatura en treball social, o equivalent.

Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar dins del termini de presentació de sol·licituds de participació, de la corresponent homologació del Ministeri competent.

Competències:

- Compromís professional

- Treball en equip

- Orientació a servei públic

- Pensament analític

- Recerca d'informació i actualització de coneixement

- Flexibilitat i obertura al canvi

- Autoconfiança

- Empatia

Es defineixen, a banda de l'àmbit general de la pròpia categoria, el següents àmbits funcionals:

Àmbits funcionals:

- Atenció en violència

- EAIA

- CDIAP: es requereix acreditar formació i experiència laboral, en desenvolupament infantil de 0 a 6 anys i intervenció familiar i social

- Prevenció de riscos: estar en possessió de al menys, 1 de les 3 especialitats tècniques preventives, (Seguretat en el treball, Ergonomia i Psicosociologia, Higiene industrial).

 

 

ANNEX II

 

1. Instruccions per a la presentació de la sol·licitud telemàtica de participació, PRESENTACIÓ DEL CURRÍCULUM VITAE i seleccionar l'idioma i àmbit funcionarl, si s'escau.

Abans de presentar la sol·licitud telemàtica de participació, totes les persones aspirants hauran de tenir preparat el seu currículum vitae en format PDF.

1.1. Accés a la convocatòria:

- Les persones aspirants que NO disposin d'accés a la Intranet Municipal de l'Ajuntament de Barcelona, hauran d'accedir a la web de Processos Selectius de l'Ajuntament de Barcelona https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/processosselectius/ca/convocatories, triar la convocatòria "Borses 2024 (BS2024)" i clicar al botó "ACCEDEIX AL TRÀMIT".

- Les persones aspirants que tenen accés a la Intranet Municipal de l'Ajuntament de Barcelona, hauran d'accedir al Portal de selecció i provisió per a la plantilla municipal de la Intranet, accedint a l'opció Selecció i provisió de l' Oficina d'Atenció al Persona, triar la convocatòria "Borses 2024 (BS2024)" i clicar al botó "ACCEDEIX AL TRÀMIT".

1.2. Accés a la sol·licitud telemàtica (botó accedeix al tràmit):

En el "Pas 2.1." del formulari s'haurà de triar la categoria corresponent i indicar el torn.

Només s'admetran al torn reservat persones amb discapacitat en cas de marcar expressament la casella corresponent al "torn reserva".

Mentre la sol·licitud de participació estigui oberta, les persones aspirants podran entrar al tràmit tantes vegades com ho necessitin per afegir o canviar alguna dada.

1.3. Instruccions d'emplenament de la sol·licitud

En el "Pas 2.2." del formulari s'hauran d'emplenar les dades següents:

Dades de la persona sol·licitant:

S'haurà de comprovar que s'han emplenat correctament les dades i especialment l'adreça electrònica indicada a efectes de comunicacions, atès que quan acabi el procés d'inscripció hi rebran un document PDF amb el registre de la seva sol·licitud de participació.

Altres dades de la sol·licitud:

- Es podrà seleccionar la llengua estrangera d'entre les que apareguin en la taula de la seva sol·licitud telemàtica, que seran les mateixes que les descrites a la segona prova del procés selectiu (punt 7.3, d'aquestes bases). Cada persona aspirant serà avaluada en la segona prova sobre aquella llegua estrangera que s'indiqui a l'últim tràmit telemàtic presentat. Si no s'indica cap llengua, per defecte serà la llengua anglesa.

- Si s'escau, podrà seleccionar l'àmbit o àmbits funcionals (només per a aquelles persones que ho desitgin), d'entre les que apareguin en la taula de la seva sol·licitud telemàtica, que seran les mateixes que es recullen a l'annex I d'aquestes bases.

- S'haurà de marcar la casella on diu "Declara que compleix amb les bases i requisits de la convocatòria" de la seva sol·licitud telemàtica.

- S'haurà de seleccionar la titulació que acredita com a requisit d'accés.

- S'haurà d'indicar el certificat de nivell de català del qual disposen.

- En el cas que tingui alguna discapacitat podrà indicar "Sí" en el camp "Té alguna discapacitat?".

Consulta d'antecedents sexuals (només per a aquelles categories en què així es requereixi):

En el cas que la persona aspirant s'oposi expressament a aquesta consulta i així ho faci constar on diu "M'OPOSO", haurà d'annexar el certificat de delictes sexuals.

Per poder fer la consulta les persones aspirants hauran d'indicar el nom del seu pare o de la seva mare, segons consta en el seu DNI o NIE.

Adaptació o adequació de temps i mitjans:

El "Pas 2.2." només es mostrarà per a aquelles persones que hagin marcat "Sí" en el camp "Té alguna discapacitat?".

Podrà assenyalar a la sol·licitud l'adaptació o l'adequació de temps i mitjans materials per a la realització de les proves i dels exercicis previstos en la convocatòria. El dictamen favorable (EVO) confirmarà quines adaptacions seran necessàries per fer les proves.

Adjuntar documentació:

En el "Pas 2.3" del formulari d'inscripció, hi haurà habilitats uns apartats per adjuntar documentació:

- L'apartat "Certificat nivell català", on s'haurà d'annexar el certificat de català.

- L'apartat "Certificat nivell castellà", on es podrà annexar el certificat de castellà. Només per a aquelles persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola.

- L'apartat "Dictamen EVO", on es podrà annexar el corresponent dictamen a què fa referència la base 3.3.7. Aquest camp només estarà habilitat per a aquelles persones aspirants que han indicat "Sí" en el camp "Té alguna discapacitat?".

- L'apartat "Currículum vitae", on s'haurà d'annexar el currículum vitae personal. Només es tindrà en compte el currículum adjuntat a l'últim tràmit telemàtic presentat.

Tota la documentació annexada a la sol·licitud telemàtica referida als apartats anteriors s'haurà d'annexar amb les característiques de l'arxiu que s'estableix en el formulari i es podrà consultar des del Portal de tràmits, accedint a: https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/APPS/portaltramits/portal/consultaEstatTramit/default.html?style=ciudadano. En el cas de les persones aspirants tinguin accés a la Intranet Municipal de l'Ajuntament de Barcelona, també es podrà consultar a través del servei "Les meves convocatòries" de la mateixa Intranet Municipal.

Modificació de la sol·licitud:

En el "Pas 3" del formulari d'inscripció podrà modificar les seves dades o enviar la seva sol·licitud de participació.

 

2. INSTRUCCIONS PER A LA PRESENTACIÓ D'ESMENES A LA LLISTA PROVISIONAL DE PERSONES ADMESES I EXCLOSES

Les persones aspirants excloses a la llista provisional d'admesos/eses i exclosos/oses, podran esmenar telemàticament de la manera següent:

- Les persones aspirants que NO disposin d'accés a la Intranet Municipal de l'Ajuntament de Barcelona, hauran d'accedir a la web de Processos Selectius de l'Ajuntament de Barcelona https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/processosselectius/ca/convocatories, triar la convocatòria "Borses 2024 (BS2024)" i clicar al botó "ACCEDEIX AL TRÀMIT".

- Les persones aspirants que tenen accés a la Intranet Municipal de l'Ajuntament de Barcelona, hauran d'accedir al Portal de selecció i provisió per a la plantilla municipal de la Intranet, accedint a l'opció Selecció i provisió de l' Oficina d'Atenció al Persona, triar la convocatòria "Borses 2024 (BS2024)" i clicar al botó "ACCEDEIX AL TRÀMIT".

Una vegada dintre del tràmit, haurà de modificar el camp corresponent.

En aquest termini, també es podrà canviar o escollir la llengua estrangera i àmbit o àmbits funcionals, si s'escau.

 

3. PRESENTACIÓ D'INSTÀNCIES GENÈRIQUES A TRAVÉS DEL REGISTRE ELECTRÒNIC

Tant les instàncies genèriques com els recursos s'han de presentar a través del registre electrònic de l'Ajuntament de Barcelona https://seuelectronica.ajuntament.barcelona.cat/ca/registre-electronic des de l'enllaç Instància genèrica (inici tràmit online).

Excepcionalment, es podrà fer en suport paper per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d´octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
275243 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación de las bases específicas que deben regir la convocatoria para la ampliación de diferentes bolsas de trabajo del Ayuntamiento de Barcelona.","published_date":"2024-06-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"275243"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Barcelona,DOGC,DOGC 2024 nº 9187 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-19/275243-anuncio-aprobacion-bases-especificas-deben-regir-convocatoria-ampliacion-diferentes-bolsas-trabajo-ayuntamiento-barcelona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.