EDICTO sobre aprobación de las bases y la convocatoria de varias bolsas de trabajo, algunas de ellas intermunicipales.

1) El dia 30 de maig de 2024 s'ha resolt el següent:

 

Decret 289/2024, d'aprovació de les bases i la convocatòria d'un procés selectiu per formar una borsa de treball intermunicipal d'agents municipals

 

Per tal de poder atendre les substitucions, baixes, acumulació de feines i fins i tot interinatges, es fa necessari disposar d'una borsa. Tanmateix, la formació de borses consumeix un bon nombre de mitjans personals dels ajuntaments més petits i, per tant, s'ha plantejat l'opció que diversos municipis facin borses compartides i, així, aconseguir un doble estalvi, quant a la tramitació interna, que no cal que repeteixi cada municipi, i també de les persones aspirants, que no s'han de sotmetre a proves a cada ens en el qual aspiren a ocupar un lloc.

L'article 94 del Reglament de personal al servei de les entitats locals, aprovat per Decret 214/1990, en endavant, RPSEL, estableix que el personal interí i el personal laboral temporal no permanent són seleccionats mitjançant convocatòria pública i que el personal interí ha de complir, en tot cas, els requisits generals de titulació i les altres condicions exigides per participar en les proves d'accés als corresponents cossos o escales com a funcionaris de carrera.

L'article 95.2 del RPSEL estableix que en les bases de la convocatòria s'han de determinar, a més de les circumstàncies esmentades a l'apartat 1, les específiques per determinar l'ordre dels nomenaments per a la provisió de les vacants que durant un màxim de dos anys es vagin produint.

El procés selectiu es fa per torn lliure i garanteix el compliment dels principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, recollits igualment en l'article 55 del text refós de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, i pel sistema de concurs-oposició, d'acord amb l'article 171.2 del text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local, aprovat per Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, atès que es considera que l'experiència prèvia és important per garantir un òptim funcionament dels serveis públics que es poden assignar a un/a agent municipal, i no únicament els coneixements.

El resum de puntuacions d'aquestes bases és el següent:

 

Quadre de puntuacions

Punts

Oposició

80,00

Test

15,00

Prova psicotècnica

15,00

Proves físiques

20,25

Prova pràctica

29,75

Concurs

20,00

Experiència professional

10,00

Formació

10,00

 

 

Per tant, en ús de les facultats que em confereix 53.1 h) del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya,

 

RESOLC:

 

Primer. Aprovar les bases reguladores del procés per a formar una borsa de treball intermunicipal d'agents municipals, que es transcriuen a continuació:

 

 

BASES PER A LA FORMACIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL INTERMUNICIPAL D'AGENTS MUNICIPALS

 

Primera. Objecte

L'objecte d'aquestes bases és regular el procés de formació d'una borsa de treball de persones candidates per a cobrir, en els casos i amb la durada màxima previstos per la normativa aplicable en cada moment, els nomenaments interins d'agents o vigilants municipals, de l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials, classe «policia local i els seus auxiliars/vigilants».

Aquesta borsa ha de permetre cobrir llocs de l'Ajuntament d'Aitona i també dels municipis d'Alguaire, La Granja d'Escarp, Rosselló, Seròs, Soses, Torrefarrera i Torres de Segre, en cas que subscriguin un conveni interadministratiu que permeti compartir aquesta borsa.

També permeten cobrir llocs de treball en cas d'associació de municipis limítrofes, en els termes previstos a la disposició addicional 5a de la Llei orgànica 2/1986, de forces i cossos de seguretat, i normativa que la desenvolupi.

 

Segona. Funcions bàsiques

A l'efecte de la valoració del concurs i d'orientar el contingut de les proves, es fan constar les actuacions que poden dur a terme els vigilants, segons l'article 13 de la Llei 16/1991, de policies locals:

a) Custodiar i vigilar béns, serveis, instal·lacions i dependències municipals.

b) Ordenar i regular el trànsit dins el nucli urbà, d'acord amb les normes de circulació.

c) Participar en les tasques d'auxili al ciutadà i de protecció civil, d'acord amb el que disposen les lleis.

d) Vetllar pel compliment dels reglaments, de les ordenances, dels bans, de les resolucions i de les altres disposicions i actes municipals.

e) Elaborar la memòria anual dels serveis prestats.

 

Tercera. Condicions d'admissió d'aspirants

3.1 Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants han de reunir als requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola, sens perjudici del que disposa l'article 57 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015 (en endavant, TREBEP).

b) Haver complert 16 anys abans del termini de presentació d'instàncies i no superar l'edat màxima de jubilació forçosa per a l'accés a l'ocupació pública.

c) No s'exigeix cap titulació prevista en el sistema educatiu, de conformitat amb la disposició addicional 6a del TREBEP.

d) Acreditar el coneixement de la llengua catalana de nivell bàsic (certificat A2), la qual cosa es podrà justificar amb la presentació dels títols i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística. En el cas de voler acreditar el nivell de català assolit per estudis reglats realitzats, caldrà presentar un certificat expedit per l'Institut d'Educació Secundària, que convalidi el nivell de català assolit.

En cas de no acreditar documentalment l'esmentat nivell de català, les persones interessades a participar en la convocatòria també poden presentar les seves instàncies, si bé hauran de fer la prova específica de coneixements de la llengua catalana de l'esmentat nivell.

e) Les persones aspirants que no tinguin nacionalitat espanyola han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana en el grau adequat a l'exercici de les funcions.

Les persones aspirants que ho manifestin i acreditin poden estar exemptes de realitzar la prova de castellà si acrediten que estan en possessió d'un dels documents que s'indiquen a continuació:

- Certificat segons el qual hom ha cursat la primària i secundària a l'Estat espanyol o els cursos equivalents a qualsevol altre Estat en què la llengua castellana sigui oficial.

- Diploma d'espanyol (castellà) del mateix nivell que de català, que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a la seva obtenció.

- Certificat de nivell avançat d'espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

- Títol de llicenciat/da en filologia hispànica o romànica, o equivalent.

Així mateix, tampoc no estaran obligades a dur a terme la prova aquelles persones que acreditin haver superat la prova de coneixement de castellà en convocatòries anteriors de la mateixa Administració.

f) No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per a exercir funcions similars a les que feia en el cas del personal laboral, en què hagués estat separat o inhabilitat. En cas de ser nacional d'un altre Estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els mateixos termes l'accés a l'empleat públic.

g) Posseir el permís de conduir de la classe B.

h) Tindre la capacitat funcional per a l'acompliment de les funcions o tasques.

i) No tindre antecedents penals en general, ni per delictes de naturalesa sexual en particular.

3.2 Tots els requisits s'han de complir el darrer dia de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins al moment de presa de possessió com a personal funcionari interí.

 

Quarta. Presentació de sol·licituds

4.1 Les sol·licituds per formar d'aquest procés de selecció s'han de formalitzar en model normalitzat, s'han d'adreçar a l'Alcaldia i s'hi ha de fer constar que es reuneixen les condicions exigides a les bases, els municipis als quals es vol optar i, si escau, les necessitats d'adaptació que corresponguin, segons la base 4.6.

4.2 Les sol·licituds s'han de presentar al Registre d'entrada de l'Ajuntament d'Aitona o bé mitjançant el procediment que regula l'article 16.4 de la Llei 39/2015. El termini de presentació s'inicia l'endemà de la publicació al BOP i acaba 20 dies hàbils després de la publicació de la convocatòria al DOGC i, si és inhàbil, el següent dia hàbil.

4.3 La presentació de la sol·licitud implica la declaració responsable que la documentació presentada es correspon exactament amb la documentació original, l'acceptació que les notificacions que s'hagin d'efectuar a les persones aspirants es facin electrònicament, i el consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per a prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent. Conforme al Reglament 2016/679, general de protecció de dades i la Llei orgànica 3/2018, es tractaran les dades personals facilitades en els termes que s'exposen a continuació:

a) Corresponsables del tractament:

a. Ajuntament d'Aitona, C/ Major, 6 25182 Aitona

b. Ajuntament d'Alguaire, Plaça Església 21 25125 Alguaire

c. Ajuntament de La Granja d'Escarp. Plaça Major, 3. 25185 La Granja d'Escarp

d. Ajuntament de Rosselló. Avinguda de Catalunya, 2 25124 Rosselló

e. Ajuntament de Seròs, Plaça de les Escoles, 1 25183 Seròs

f. Ajuntament de Soses, Plaça l'Ajuntament, 1 25181 Soses

g. Ajuntament de Torrefarrera, C/ Major, 35 25123 Torrefarrera

h. Ajuntament de Torres de Segre, Plaça Església, 1 25170 Torres de Segre

b) Delegat/da de protecció de dades:

a. dpd@ajuntamentaitona.cat

b. dpo@ajuntamentalguaire.cat

c. dpd@granjaescarp.ddl.net

d. dpd@rossello.cat

e. lopd@seros.cat

f. lopd@soses.ddl.net

g. dpd@torrefarrera.cat

h. dpo@torressegre.cat

c) Finalitat: Gestió de la borsa de treball que es constituirà conjuntament per diversos ajuntaments.

d) Legitimació: El compliment d'una missió realitzada en interès públic, l'exercici de poders públics conferits als corresponsables i el consentiment.

e) Conservació: Les dades seran conservades durant la vigència de la borsa de treball per complir amb la finalitat esmentada, respectant en tot cas el que determini la normativa d'arxiu aplicable.

f) Destinataris: Les dades se cediran als ajuntaments expressament identificats.

g) Drets: Les persones sol·licitants podran revocar el seu consentiment i exercir els drets d'accés, rectificació, limitació, supressió, oposició o portabilitat, adreçant-se per escrit al registre de cada corresponsable o al delegat de protecció de dades de cadascun d'aquests. Cal adjuntar-hi una fotocòpia del DNI o signar el correu electrònic amb una signatura electrònica reconeguda. 

h) Reclamació: Es pot presentar una reclamació davant l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (apdcat.gencat.cat)

4.4 Les bases íntegres s'han de publicar al Butlletí Oficial de la Província, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al tauler electrònic de l'Ajuntament.

4.5 A la sol·licitud s'hi ha d'adjuntar:

a) Còpia simple del DNI o NIE en vigor.

b) Còpia simple del certificat acreditatiu dels coneixements de nivell A2 o superior de llengua catalana i castellana, si s'escau.

c) Còpia simple del títol exigit a la convocatòria o resguard d'haver abonat els drets per a la seva expedició. En cas de titulacions obtingudes a l'estranger s'hi ha d'adjuntar l'ordre ministerial de reconeixement del títol expedit, de conformitat amb la normativa reguladora de l'homologació i consolidació de títols i estudis estrangers.

d) Relació detallada i ordenada dels mèrits, d'acord amb el model normalitzat d'autobaremació de l'annex 2, i còpia simple de la documentació acreditativa dels mèrits al·legats. La relació detallada i els documents acreditatius dels mèrits s'han d'ordenar guardant una escrupolosa correlació amb l'ordre dels apartats corresponents d'aquestes bases.

e) Justificant de pagament de la taxa de participació en processos selectius (15 €, tal com recull l'ordenança fiscal 8, article 5.1, epígraf 1.24).

f) Certificat d'inexistència d'antecedents penals i també de naturalesa sexual o, alternativament, una autorització a l'Ajuntament d'Aitona perquè obtingui directament aquests documents.

g) Còpia simple del dictamen actualitzat emès per l'Equip de Valoració i Orientació Laboral en els termes indicats a la base 4.6.

4.6 A la sol·licitud cal indicar-hi les necessitats d'adaptació que corresponguin (discapacitat, embaràs, religió, malaltia i supòsits similars). Les persones amb discapacitat que necessitin algun tipus d'adaptació o adequació han de presentar el dictamen actualitzat emès per l'Equip de Valoració i Orientació Laboral (EVO) que indiqui les adequacions necessàries durant el procés de selecció en els termes de l'article 6 del Decret 66/1999, de 9 de març, sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració multiprofessional. Les persones amb discapacitat poden demanar en la sol·licitud de participació l'adaptació del lloc o llocs de treball sol·licitats sempre que aquesta no impliqui una modificació exorbitant en el context de l'organització o sigui incompatible amb el contingut del lloc i el servei públic que s'ha de prestar en els termes de l'article 7 del Decret 66/1999.

A tal fi hauran d'aportar el corresponent dictamen dels equips multiprofessionals o òrgans tècnics competents en relació amb la procedència de l'esmentada adaptació i de la compatibilitat amb el desenvolupament de les funcions i tasques del lloc concret.

4.7 Si alguna de les sol·licituds té cap defecte esmenable, s'ha de fer constar a la llista provisional de persones admeses i excloses per tal que, en el termini de deu dies, es puguin esmenar de conformitat amb l'article 68.1 de la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. No es considera defecte esmenable la manca d'acreditació d'un o més mèrits; només és esmenable l'acreditació defectuosa d'aquests.

4.7 Tota la documentació que es presenti durant el procés selectiu en una llengua no oficial ha d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada a una llengua oficial a Catalunya.

 

Cinquena. Llistat de persones admeses i excloses

5.1 Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies per formar part d'aquest procés de selecció, l'Alcaldia ha de dictar una resolució en el termini màxim d'un mes per tal de declarar aprovada la relació de persones admeses i excloses, la de persones exemptes de fer les proves de català i/o castellà i nomenar els membres del Tribunal. Aquesta relació només s'ha de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament d'Aitona.

5.2 La publicació d'aquesta resolució en el tauler electrònic obre un termini de deu dies per a esmenes i possibles reclamacions, així com per recusar els membres del Tribunal.

5.3 Les al·legacions presentades s'han de resoldre en el termini de 30 dies següents a la finalització del termini per a presentar-les. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'han d'entendre desestimades.

5.4 Transcorregut el termini d'esmena, l'Alcaldia ha d'aprovar la llista definitiva d'aspirants admesos i exclosos, que s'ha de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament, amb indicació dels recursos que escaiguin, en cas d'aspirants no admesos.

5.5 Tots els actes que es derivin de la present convocatòria s'han de fer públics a través del tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament (https://tauler.seu.cat/inici.do?idens=2503870005)

 

Sisena. Tribunal qualificador

6.1 L'òrgan de selecció ha de ser col·legiat i la seva composició s'ha d'ajustar als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres, i s'ha de tendir a la paritat entre dona i home.

6.2 El personal de selecció o de designació política, els funcionaris interins i el personal eventual no poden formar part dels òrgans de selecció.

6.3 L'òrgan de selecció ha d'estar format per persones que ostentin la condició de funcionàries de carrera, amb les condicions següents:

President/a: Un/a policia local

Vocals: Un/a vigilant municipal i un/a funcionari/ària d'un ajuntament del Segrià

Secretari/ària: el o la vocal 2

Quin sigui necessari, s'ha de nomenar també una persona que assessori l'òrgan encarregat de la selecció, amb veu i sense vot, nomenada per l'òrgan competent en matèria de política lingüística.

6.4 La designació nominal dels membres de cada Tribunal qualificador, que ha d'incloure la dels respectius suplents, correspon a la presidència de la corporació i s'ha de fer en la resolució per la qual s'aprova la llista de persones admeses i excloses.

6.5 El Tribunal qualificador pot disposar d'assessors especialistes, per a aspectes concrets del procés selectiu que requereixin especialització tècnica. Les persones assessores no tenen vot. L'òrgan selectiu pot servir-se de personal col·laborador per a la logística del procediment, que s'ha de limitar a fer tasques auxiliars en la preparació i realització del procés selectiu o en la comprovació de la documentació, i que estarà subjecte al principi d'imparcialitat i sigil. El personal assessor i el col·laborador no tenen la consideració de membres dels Tribunals qualificadors.

6.6 La composició del Tribunal qualificador s'ha d'ajustar al principi d'especialitat i tots els seus membres (presidència i vocals) han de tenir una titulació igual o superior a l'exigida per a l'accés a les places de la convocatòria, si és que se n'exigeix cap.

6.7 El Tribunal qualificador no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència com a mínim de la meitat dels seus membres, bé siguin titulars, bé suplents, i sempre és necessària la presència de la presidència i de la secretaria. Les decisions s'han d'adoptar per majoria de vots dels membres presents i, en cas d'empat, ha de resoldre el vot de qui actuï com a president/a. Tots els membres actuen amb veu i vot, tret de la persona que ocupa la secretaria, l'actuació de la qual és de fedatària, si bé té veu i vot quan, alhora, sigui membre del corresponent Tribunal qualificador, i es computa com un únic vot.

6.8 D'acord amb el principi d'unitat d'acte en l'actuació de l'òrgan col·legiat, les mateixes persones que han participat en la constitució a l'inici de la sessió han de finalitzar-la.

6.9 De les sessions que faci el Tribunal qualificador s'ha d'estendre l'acta corresponent, signada per tots els membres.

6.10 El Tribunal qualificador es pot constituir, convocar, realitzar les sessions, adoptar acords i remetre actes tant de forma presencial com a distància. Es poden dur a termes sessions on el personal membre del Tribunal qualificador i, si escau, les persones assessores corresponents, estiguin en part presencialment i en part a distància.

6.11 L'abstenció i recusació dels membres del tribunal es regeix pels articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, de règim jurídic del sector públic.

6.12 L'òrgan de selecció ha d'actuar amb total autonomia i els seus membres són responsables de l'objectivitat del procediment i de l'estricte compliment de les bases de la convocatòria.

6.13 El Tribunal ha de resoldre per majoria els dubtes o reclamacions que puguin originar-se amb la interpretació de l'aplicació de les bases d'aquesta convocatòria, així com els casos no previstos. En cas de dubtes o llacunes sobre aquestes bases, el Tribunal n'ha de realitzar una interpretació integradora, sense que pugui, en cap cas, introduir noves exigències o nous requisits. En particular, no pot ampliar els mèrits admissibles, establir puntuacions mínimes per a superar exercicis, proves o entrevistes, fixar un nombre màxim d'aprovats, ni fixar nous requisits d'eliminació.

6.14 El Tribunal pot especificar criteris de forma més detallada si ho fa abans de la realització de les proves, exercicis o entrevistes, i amb publicitat, cosa que ha de reflectir a l'acta.

6.15 El Tribunal també pot dictar instruccions sobre la forma de realitzar els exercicis, les proves i les entrevistes (durada, pauses, material, equips, etc.), sobre el seu nivell o duresa, i per a qüestions d'ordre, en els casos que les bases no ho regulin o ho facin de forma parcial. En especial, ha de preveure les condicions d'adaptació necessàries per als casos de discapacitat, embaràs, religió, malaltia i supòsits similars, sense desvirtuar el principi d'igualtat. En cas de donar-se alguna circumstància que motivi la necessitat d'adaptació, ha de ser immediatament comunicat per la persona aspirant a l'òrgan convocant o al Tribunal.

 

Setena. Fase prèvia

Primera prova. Coneixements de llengua catalana (obligatòria i eliminatòria)

Queden exemptes de dur a terme aquesta prova les persones aspirants que acreditin tenir coneixements del nivell bàsic (A2) o superior, segons l'annex específic de la Direcció General de Política Lingüística d'acord amb allò que es regula al Decret 161/2002, d'11 de juny o un dels altres títols, diplomes i certificats equivalents regulats a l'Ordre VCP/491/2009, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril.

La prova consistirà a acreditar el coneixement de la llengua catalana. En aquest exercici la qualificació serà d'apte o no. Els aspirants que acreditin posseir el nivell exigit o superior, restaran exempts de realitzar aquest exercici i se'ls assignarà la qualificació d'apte.

Per superar la prova, les persones aspirants hauran de demostrar un nivell de coneixement similar al que caldria per a l'obtenció del certificat exigit en aquestes bases. Les persones aspirants seran qualificades d'aptes o no aptes, i aquestes últimes quedaran eliminades del procés selectiu.

Segona prova. Coneixements de llengua castellana (obligatòria i eliminatòria)

Les persones aspirants que no tinguin nacionalitat espanyola han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana en el grau adequat a l'exercici de les funcions.

La prova consistirà a acreditar el coneixement de la llengua castellana. En aquest exercici la qualificació serà d'apte o no. Les persones aspirants que acreditin que posseeixen el nivell exigit o superior restaran exemptes de realitzar aquest exercici i se'ls assignarà la qualificació d'apte.

Per superar la prova, les persones aspirants hauran de demostrar un nivell de coneixement similar al que caldria per a l'obtenció del certificat exigit en aquestes bases. Les persones aspirants seran qualificades d'aptes o no aptes, i aquestes últimes quedaran eliminades del procés selectiu.

 

Vuitena. Procés selectiu

8.1 El sistema selectiu és el concurs-oposició.

8.2 La puntuació màxima a assolir és de 100 punts.

8.3 La fase d'oposició és eliminatòria i el fet de no superar-la s'ha d'indicar com a NO APTE/A. La resta de qualificacions s'ha d'expressar en xifres.

8.4 La puntuació de les persones aspirants en cadascuna de les proves és la mitjana aritmètica de les qualificacions atorgades per cadascun dels membres assistents del Tribunal qualificador.

8.5 El resultat final del procés és la suma de les puntuacions obtingudes en el conjunt de les proves puntuables realitzades.

8.6 La data i hora de cada prova s'ha de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament, i la manca de presentació suposa l'exclusió del procés. Totes les proves són obligatòries i eliminatòries.

8.7 En qualsevol moment, el Tribunal podrà requerir als aspirants l'acreditació de la identitat de les persones aspirants mitjançant la presentació de l'original del seu DNI o passaport.

8.8 Les actituds de falta de respecte o consideració envers la resta de persones aspirants del procés selectiu o envers el Tribunal qualificador comportaran l'exclusió de la persona aspirant del procés selectiu, la qual cosa es farà constar de forma expressa en l'acta emesa pel Tribunal qualificador i suposarà la pèrdua dels drets d'examen, sense retorn de taxa.

8.9 La fase d'oposició consta de les següents proves:

8.9.1 Prova 1: test

8.9.1.1 La prova consistirà a contestar per escrit en un període màxim de 60 minuts, un total de 30 preguntes tipus test, proposades pel Tribunal i relacionades amb els temes de l'annex 1 i amb qüestions de cultura general. També hi haurà d'haver 4 preguntes addicionals de reserva, pel cas d'anul·lació de les proposades inicialment. En aquest cas, es corregirien les preguntes de reserva en lloc de les anul·lades. Si les anul·lades fossin més que les de reserva, la puntuació de cada pregunta (resposta correctament o incorrecta) s'adequaria a aquesta circumstància, i l'exercici mantindria el total de punts.

8.9.1.2 Aquesta prova es valora de 0 a 15,00 punts; les persones aspirants han de treure un mínim de 7,50 punts per superar-la. Cada pregunta amb resposta correcta atorga 0,50 punts a la persona aspirant; les preguntes incorrectes descompten 0,15 punts. Les no contestades no computen.

8.9.2 Prova 2: psicotècnica

8.9.2.1 Consisteix en la realització d'una prova psicotècnica adreçada a avaluar la competència psicosocial de les persones aspirants per exercir les funcions que consten a la base segona. El perfil «professiogràfic» de la persona seleccionada haurà de ser el d'una persona amb els següents trets o factors:

a) Amb autoritat, que sàpiga imposar respecte de forma educada però contundent.

b) Dinàmica, amb capacitat d'executar les tasques o funcions amb agilitat.

c) Responsable al moment de seguir un pla o protocol d'actuació. Se n'ha de valorar la capacitat per mantenir l'organització, l'atenció, el control.

d) Disciplinada i receptiva davant les instruccions que se li indiquin.

e) Amb capacitat social i comunicativa: Ser capaç de fer-se entendre, treballar en equip i tindre coneixement de tècniques de formació d'equip i de dinàmica de grups.

8.9.2.2 La puntuació s'ha d'assignar d'acord amb el següent barem, per cada ítem:

 

 

Puntuació assignada

S'adequa plenament al perfil assenyalat

3,00

S'adequa al perfil descrit, malgrat que presenta aspectes menys satisfactoris

1,50

No s'adequa al perfil assenyalat i/o presenta clares mancances tècniques

0,00

 

 

8.9.2.3 El judici tècnic del tribunal s'ha de dur a terme segons criteris usuals de persones corrents, sens perjudici de l'assessorament tècnic amb què es pugui comptar.

8.9.2.4 La puntuació màxima de la prova és de 15 punts. Per passar la prova cal assolir una puntuació mínima de 7,50 punts.

8.9.2.5 El tribunal ha de fixar el temps per fer aquesta prova que no podrà excedir de mitja hora per persona.

8.9.3 Prova 3: físiques

8.9.3.1 Aquesta prova té per objecte comprovar, entre d'altres, les condicions de força, agilitat, rapidesa i resistència de l'aspirant. Consta de les subproves que s'especifiquen a l'apartat següent.

8.9.3.2 Aquesta prova es valora de 0 a 20 punts; S'ha de qualificar les persones aspirants com a aptes o no aptes. Per ser declarat/da apte/a cal obtenir 0,50 punts a cadascuna de les subproves.

- Subprova 1 - Cursa de velocitat: (50 metres)

· Descripció de la prova: L'aspirant s'ha de situar davant la línia de sortida sense trepitjar-la. Al senyal s'ha de posar en marxa el cronòmetre i, a la màxima velocitat, ha de córrer 50 metres llisos. En traspassar la línia d'arribada s'ha d'aturar el cronòmetre.

· Normes: Només hi haurà un intent.

· Valoració: S'ha de registrar un sol intent després d'haver escalfat i registrar el temps que l'aspirant sigui capaç de fer. La puntuació de la prova s'ha de fer d'acord amb el barem establert.

- Subprova 2 - Salt vertical: (Valoració de la potència del tronc inferior)

· Descripció de la prova: L'aspirant s'ha de col·locar dempeus davant d'una paret i s'hi ha de recolzar amb el braç estès per a realitzar la marca inicial. Seguidament, l'aspirant s'ha de col·locar a 20 centímetres de la paret i realitzar una flexió profunda de cames i extensió fins a tocar amb la mà el punt més alt de la paret.

· Normes: El salt s'ha d'efectuar en parat, és a dir, sense carrera prèvia, amb els peus en paral·lel i aquests no podran separar-se del terra fins al moment del salt.

· Valoració: La persona aspirant podrà fer dos intents consecutius. S'ha de comptabilitzar la millor marca dels dos intents efectuats. Es mesura des de la línia inicial amb el braç estès fins a la marca realitzada després del salt.

- Subprova 3 - Course Navette: (Valoració de la capacitat aeròbica màxima)

· Descripció de la prova: Consisteix a recórrer, durant el màxim temps possible i a una velocitat progressiva marcada per un senyal sonor, un trajecte d'anada i tornada de 20 metres.

· Normes: L'aspirant s'ha de situar darrere d'una de les línies paral·leles pintades i separades 20 metres, que són la línia de sortida.

· Desenvolupament de la prova: Quan l'aspirant senti el senyal d'inici de la prova, ha de córrer cap a l'altra línia, fins a trepitjar-la, esperar a tornar a sentir un altre senyal sonor, seguint la velocitat que s'imposa i que augmenta cada minut.

Cada senyal sonor indica que s'ha d'iniciar el desplaçament cap a la línia contrària, intentant seguir el ritme que es fixa en cada moment, que serà progressivament més ràpid al llarg de la prova. S'ha d'ajustar la velocitat de manera que es coincideixi en un costat o en l'altre del traçat de vint (20) metres quan s'emeti el so.

L'objectiu de la persona aspirant és completar el nombre més gran possible de rectes, o bé seguir el ritme imposat durant el màxim de temps possible. L'aspirant ha de repetir constantment aquest cicle d'anada i tornada fins que no sigui capaç de trepitjar la línia quan senti el senyal, moment en el qual aquest acabarà la prova. En aquest moment s'ha d'anotar el nombre de rectes anunciat i aquest serà el resultat. La durada de la prova serà diferent segons la capacitat de les persones aspirants. La línia s'ha de trepitjar abans o en el moment que se senti el senyal sonor.

L'aspirant no podrà córrer cap a la línia contrària fins que no hagi sentit el senyal.

· Valoració: s'ha d'anotar la darrera recta completada, abans que la persona aspirant abandoni la prova o se la faci abandonar per no poder seguir el ritme imposat. En el moment que soni el senyal, caldrà que l'aspirant estigui situada amb tot el cos com a màxim a un metre de la línia de pivotar (dins la zona de senyal) corresponent, per tot seguit trepitjar-la.

La puntuació de la prova s'ha de fer d'acord amb el barem establert.

- Subprova 4 - Abdominals en 1 minut: (Valoració de la força-resistència de la musculatura abdominal)

· Descripció de la prova: La persona aspirant s'ha de col·locar estirada a terra amb les cames flexionades 90°, els peus junts i els dits de les mans entrellaçats darrere del clatell. Un/a ajudant/a li ha de subjectar els peus i la persona aspirant ha de realitzar el nombre més gran de flexions possibles en el període de 60 segons, tocant amb els colzes els genolls en la flexió i el terra amb l'esquena en l'extensió.

· Normes: L'aspirant s'ha de col·locar estirada a terra amb les cames flexionades 90°, els peus una mica separats i els dits entrellaçats darrere del clatell. Els peus han d'estar subjectats a terra. Les repeticions es compten en veu alta, i no es computen en cas d'una repetició no vàlida.

· Desenvolupament de la prova: Després del senyal, l'aspirant ha d'intentar realitzar el nombre més gran de vegades el cicle de flexió de la cintura (abdominal) durant 60 segons, i ha de tocar amb els colzes els genolls, en la flexió, i el terra amb l'esquena, en l'extensió. Les cames s'han de mantenir flexionades 90° durant tota la prova. A més a més, els dits de les mans s'han de mantenir entrellaçats i en contacte amb el clatell fins a l'acabament de l'exercici. S'ha de fer un sol intent, i s'ha de registrar el nombre total dels cicles, és a dir, abdominals, efectuats durant el minut (1') de durada de la prova.

· Valoració: només es compten els abdominals que la persona aspirant faci correctament, és a dir, mantenint la posició correcta: amb mans entrellaçades i darrere del clatell i peus a terra, tota l'esquena ha de tocar el terra i els dos colzes han de tocar els genolls en pujar. La puntuació de la prova s'ha de fer d'acord amb el barem establert.

En les proves físiques i segons el que preveu l'article 17.2 del Decret 233/2002, s'ha de diferenciar entre sexes i edats segons el següent detall:

 

BAREM D'APTITUD FÍSICA PER A HOMES

 

PUNTS

VELOCITAT 50 M

SALT VERTICAL

ABDOMINALS

CURSA LLANÇADORA

5,00

7"5

50

60

10

4,50

7"7

48

55

9,5

4,00

7"9

46

50

9

3,50

8"1

44

45

8,5

3,00

8"3

42

40

8

2,50

8"5

40

35

7,5

2,00

8"7

38

30

7

1,50

8"9

36

25

6,5

1,00

9"1

34

20

6

0,50

9"3

32

15

5,5

 

 

BAREM D'APTITUD FÍSICA PER A DONES

 

PUNTS

VELOCITAT 50M

SALT VERTICAL

ABDOMINALS

CURSA LLANÇADORA

5,00

8"5

40

50

8

4,50

8"7

38

45

8,5

4,00

8"9

36

40

8

3,50

9"1

34

35

7,5

3,00

9"3

32

30

7

2,50

9"5

30

25

6,5

2,00

9"7

28

20

6

1,50

9"9

26

15

5,5

1,00

10"1

24

10

5

0,50

10"3

22

5

4,5

 

 

PUNTS ADDICIONALS PER FRANGES D'EDAT:

Menors de 29 anys: 0,000 punts

De 29 a 35 anys: 0,125 punts

Més de 35 anys: 0,250 punts

 

8.9.4 Prova 4: pràctica

8.9.4.1 Consisteix en la realització d'un supòsit de caràcter pràctic, proposat pel Tribunal qualificador, i relacionat amb les funcions pròpies, segons el temari que s'indica en l'annex 1. El supòsit pot preveure diferents qüestions que permetin enllaçar diversos temes.

8.9.4.2 La puntuació que s'atorgarà serà de fins a un màxim de 29,75 punts i cal un mínim de 15 punts per a superar-la.

8.9.4.3 En aquest exercici s'ha de valorar fonamentalment el coneixement i adequada aplicació pràctica dels continguts teòrics, la capacitat de raciocini, la claredat, la sistemàtica en el plantejament i formulació de conclusions, inclosa la correcció lingüística. Per a l'avaluació de la prova pràctica, s'ha de seguir la taula següent, que s'ha de repartir proporcionalment entre totes les preguntes plantejades al supòsit pràctic:

 

RESPOSTA

PUNTS

La resposta s'adequa al que es demana, i explica la situació i la solució que es proposa de forma perfectament raonada, clara i sistemàtica.

29,75 punts

La resposta s'adequa al que es demana i explica la situació i la solució que es proposa de forma força raonada, clara i sistemàtica.

20,00 punts

La resposta és adequada, però, manca informació o aquesta no és prou clara.

10,00 punts

La resposta no s'adequa prou amb el que es demana, o bé, no dona prou informació per a la resolució del cas.

5,00 punts

No es respon o la resposta no té coherència amb el que es pregunta.

0,00 punts

 

 

8.9.4.4 L'examen serà escrit i tindrà una duració màxima de 2 hores. Les respostes hauran d'estar escrites en una lletra comprensible perquè el tribunal pugui puntuar de manera adequada.

8.9.4.5 Per dur a terme aquesta prova, les persones aspirants poden disposar d'accés electrònic i en paper a la normativa i calculadora no programable. Si es fan servir textos legals, aquests només poden contenir normes que, a tot estirar, incloguin notes a peu de pàgina sobre remissions normatives, indicació de normativa complementària i de jurisprudència sobre l'articulat en concret de la disposició, però en cap cas comentaris doctrinals ni jurisprudencials.

8.10 Concurs

8.10.1 La fase de concurs no tindrà caràcter eliminatori.

8.10.2 Finalitzat el darrer exercici de la fase d'oposició s'ha de fer pública la llista de les persones aspirants que han superat la fase d'oposició i a les quals se'ls valorarà els mèrits.

8.10.3 La puntuació obtinguda en la fase de concurs en cap cas no pot ser aplicada per superar la fase d'oposició, la superació de la qual s'ha de realitzar de forma independent.

8.10.4 La puntuació final de la fase de concurs serà la suma de tots els punts obtinguts pels mèrits al·legats i acreditats documentalment segons el barem de mèrits que consta als apartats següents. L'autobaremació de mèrits efectuada per la persona aspirant en cap cas no és vinculant per al tribunal, i només es tindran en compte els mèrits degudament acreditats en els termes indicats en aquestes bases, sempre que, alhora, constin a l'autobaremació.

8.10.5 De cara a la valoració de l'experiència, cal tenir en compte que:

a) Es computen els serveis efectius tenint en compte que el temps de serveis prestats simultàniament només s'ha de computar una vegada.

b) Són objecte de valoració, entre d'altres, els serveis prestats amb contractes formatius de treball regulats a l'article 11 del text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre. No seran objecte de valoració altres tipus de prestacions com la dels becaris.

c) Documents justificatius: certificat expedit per l'administració pública, o ens del sector públic quan correspongui, on s'hagin prestat els serveis, el qual ha d'indicar, segons sigui el que es valori:

- Serveis com a personal funcionari: l'escala, subescala, classe o categoria, grup i subgrup.

- Serveis com a personal laboral: la categoria i grup professional

- El règim jurídic amb indicació de la vinculació amb l'Administració o ens del sector públic (laboral temporal, laboral fix, funcionarial interí o funcionarial de carrera).

- La jornada desenvolupada, si no és a temps complet.

- El període concret de prestació dels serveis.

d) Als efectes del càlcul dels mèrits professionals es computa un mes com a 30 dies naturals. Es tenen en compte les fraccions inferiors a un mes.

e) La data de referència de la valoració dels mèrits és la data de publicació de la convocatòria d'aquest procés al DOGC.

f) No seran objecte de valoració els certificats que no incloguin la informació suficient per poder valorar els serveis prestats d'acord amb els paràmetres indicats en aquestes bases.

g) Les jornades a temps parcial seran computades de forma proporcional.

h) Per acreditar els treballs fets a l'empresa privada caldrà aportar, com a documents justificatius, informe de la vida laboral de la persona sol·licitant estès per la Tresoreria General de la Seguretat Social i, a més a més, la presentació de contractes de treball, fulls de nòmina signat i segellat per l'empresa, certificats o qualsevol altre mitjà que acrediti la naturalesa dels serveis prestats, on han de quedar clares les tasques i grup de classificació/categoria professional, així com, el període de prestació de serveis i la jornada. Si no consten aquestes dades, s'haurà de presentar qualsevol altre document que les acrediti i que sigui considerat suficient per l'òrgan de selecció.

8.10.6 De cara a l'acreditació de la formació, cal tenir en compte que:

a) No es poden dividir titulacions oficials per tal de ser valorades de forma acumulada per cursos, assignatures, crèdits, etc., ni valorar dos cops un mateix mèrit.

b) A efectes d'equivalència de titulació, només s'admeten les reconegudes pel Ministeri competent amb caràcter general i vàlides a tots els efectes. Si es tracta d'una titulació obtinguda a l'estranger cal que estigui homologada pel Ministeri. Les homologacions i equivalències hauran de ser acreditades per la persona aspirant.

c) S'han de valorar les titulacions addicionals diferents i/o superiors que no hagin estat aportades per la persona aspirant com a requisit d'accés a la convocatòria. Els títols acreditatius de titulacions addicionals poden ser substituïts pel document acreditatiu d'haver satisfet la taxa acadèmica oficial establerta per a la seva expedició.

d) Els certificats de llengua catalana que, si escau, es valorin, són només els de la Direcció General de Política Lingüística o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 37/2024, de 6 de febrer, sobre avaluació i certificació de coneixements de llengua general català i l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística.

e) En relació amb els cursos, les persones interessades han d'aportar, a més de la corresponent certificació, si no consta en aquesta, la documentació que acrediti els següents extrems: denominació del centre emissor, nombre d'hores, programa formatiu si no es dedueix mínimament del títol, assistència o, si escau, aprofitament.

f) Els cursos de més d'un dia en què no hi consti el nombre d'hores, es presumeix que tenen una extensió d'1 hora diària.

g) Els cursos en què no hi consta el nombre d'hores, sinó de crèdits, es puntuen segons l'equivalència del crèdit en el moment de realització del curs. Cal, però, que les persones interessades aportin la normativa sobre durada en hores d'un crèdit.

8.10.7 Sens perjudici del dret a interposar el corresponent recurs d'alçada, una vegada publicats els resultats corresponents, les persones aspirants poden sol·licitar per escrit la revisió de la valoració dels mèrits mitjançant sol·licitud presentada al Registre, en el termini de tres dies hàbils.

8.10.8 Si, fruit de la revisió es detecta una errada material, aquesta haurà de ser esmenada i es modificarà la puntuació, de la qual cosa se n'ha de donar publicitat al tauler d'anuncis. La sol·licitud de revisió no interromp el termini de presentació del corresponent recurs d'alçada.

8.10.9 El Tribunal ha de desestimar les simples declaracions i justificants que donin lloc a dubtes sobre l'autenticitat dels mèrits o sobre la seva equivalència o prevalença respecte dels requerits, així com els documents que no continguin informació suficient per valorar adequadament els mèrits.

8.10.10 El Tribunal pot demanar l'acreditació dels aspectes necessaris o la presentació d'originals quan cregui que hi ha inexactituds o falsedats en les quals hagin pogut incórrer els aspirants, ja que podran ser exclosos motivadament de la convocatòria en qualsevol moment si no compleixen els requisits exigits.

8.10.11 Experiència professional

8.10.11.1 Es valora l'experiència professional en llocs de treball que incloguin la realització de les funcions pròpies d'un/a vigilant municipal.

8.10.11.2 Es valoren els serveis prestats a l'administració pública, a raó d'1 punt per cada mes.

8.10.11.3 El màxim de puntuació assolible per experiència professional és de 10 punts.

8.10.12 Formació

8.10.12.1 Es valora la formació següent:

1) Certificat de nivell B1 de català: 0,50 punts

2) Certificat de nivell B2 de català: 0,75 punts

3) Certificat de nivell C1 de català: 1 punt

4) Certificat de nivell C2 de català: 1,25 punts

5) Graduat en ESO o equivalent: 2,50 punts

6) Títol de Batxillerat o cicle formatiu de grau mitjà: 5 punts

7) Per cursos de formació, jornades i seminaris que tinguin relació directa amb les funcions descrites a la base 2, 0,01 punts per cada hora de curs.

8.10.12.2 El màxim de punts per formació s'estableix en 10.

 

Novena. Formació i funcionament de la borsa de treball

9.1 Una vegada finalitzada la qualificació dels aspirants, el Tribunal ha de publicar la relació d'aprovats per ordre de puntuació al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament d'Aitona. En cas d'empat, s'ha de donar preferència a aquell aspirant amb més puntuació a la prova pràctica i, si subsisteix l'empat, el Tribunal ha de dur a terme una prova addicional objectiva entre els empatats.

9.2 Tant per superar el procés de selecció com per poder formar part de la borsa de treball cal haver participat en totes les fases.

9.3 L'integrant de la borsa que obtingui un nomenament amb l'Ajuntament d'Aitona, o altres ens locals del Segrià que s'hagin adherit a la borsa, en serà donat de baixa, i una vegada finalitzi el seu nomenament tornarà a causar alta en la borsa d'ocupació amb la puntuació que tenia inicialment.

9.4 La renúncia a un lloc de treball ofert suposa el pas de l'aspirant a l'última posició de la borsa d'ocupació, llevat que concorri una de les circumstàncies següents:

a) Part, baixa per maternitat, paternitat o situacions assimilades.

b) Malaltia greu que impedeixi l'assistència al treball, sempre que s'acrediti degudament.

c) Exercici de càrrec públic representatiu que impossibiliti l'assistència al treball.

d) Que el lloc de treball ofert sigui en un municipi al qual no s'ha sol·licitat de participar.

9.5 Aquesta borsa d'ocupació tindrà una vigència màxima de 2 anys des del primer nomenament.

 

Desena. Gestió de la crida dels aspirants

10.1 És obligació de les persones candidates que formin part de la borsa facilitar un o dos telèfons de contacte així com una adreça de correu electrònic als efectes de comunicació i mantenir-ho permanentment actualitzat.

10.2 Per efectuar l'oferiment de nomenament a l'aspirant que correspongui s'ha d'efectuar una trucada telefònica. La comunicació telefònica s'ha d'intentar un mínim de tres vegades durant la jornada laboral.

10.3 Si després d'aquests intents l'aspirant segueix sense estar localitzat, se li ha d'enviar un correu electrònic amb confirmació de lectura perquè es posi en contacte amb la Secretaria de l'Ajuntament. Si a les 24 hores següents d'enviament del correu electrònic l'aspirant no ha contactat amb l'Ajuntament, s'ha de passar a la crida del següent aspirant per ordre de puntuació.

10.4 Feta la proposta de nomenament, la persona interessada ha de manifestar en el termini de 3 dies laborables (o 1 dia en cas d'urgència) la seva acceptació o renúncia a l'oferta de treball que se li faci; la manca de manifestació s'ha d'entendre com a rebuig de l'oferta.

10.5 Mentre una persona integrant de la borsa de treball tingui vigent un nomenament, no se li oferirà cap altre nomenament que pugui generar-se encara que aquest sigui de durada superior.

 

Onzena. Presentació de documents i període de pràctiques

11.1 Aquells que, dins del termini indicat, i llevat dels casos de força major degudament acreditats, no presentin la documentació o es dedueixi que els manca algun dels requisits exigits, no podran ser nomenats, i se'ls han d'anul·lar totes les actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què incorrin per falsedat en les seues sol·licituds de participació.

11.2 Es preveu com a part del procés de selecció la realització d'un període de pràctiques en els termes establerts a continuació.

11.3 L'alcaldia ha de nomenar funcionàries interines en pràctiques les persones aspirants proposades, en el termini d'un mes comptador des de l'expiració del termini fixat per presentar els documents que s'esmenten a les bases anteriors. El nomenament s'ha de publicar al Butlletí Oficial de la Província de Lleida, a partir del qual s'ha de prendre possessió, en un termini màxim de 3 dies hàbils, des de la publicació oficial.

11.4 El període de pràctiques té una durada de 6 mesos sense superar, en cap cas, una quarta part del nomenament. Aquest període no s'ha d'aplicar si la persona seleccionada ja ha desenvolupat les mateixes funcions a l'ens anteriorment, amb una durada mínima igual o superior a la fixada com de pràctiques. Si és en altres ens, el període de pràctiques s'ha de preveure, però limitat a una durada de 3 mesos, sense superar, en cap cas, una vuitena part del nomenament.

11.5 El període de pràctiques s'ha de dur a terme sota la supervisió del cap de la unitat administrativa o superior jeràrquic on sigui destinat el personal funcionari.

11.6 Transcorregut el període de pràctiques, el titular de la unitat al qual s'hagi adscrit la persona nomenada i, si no n'hi ha, l'alcaldia, ha d'emetre un informe d'avaluació del període de pràctiques, concretament sobre l'aplicació dels seus coneixements i les seues capacitats a les activitats acomplertes, la qualitat i l'eficàcia en el desenvolupament de les diferents funcions i l'adaptació a la feina.

11.7 En cas que sigui negatiu, el Tribunal del procés selectiu s'ha de reunir i, a la vista de l'informe emès i, si escau, de les al·legacions de la persona nomenada funcionària interina en pràctiques, proposar igualment el seu nomenament com a personal funcionari interí, o el nomenament interí en pràctiques de la persona següent del llistat d'aprovats, en els termes indicats anteriorment.

11.8 El nomenament com a personal funcionari interí també s'ha de publicar al Butlletí Oficial de la Província de Lleida, a partir de la qual publicació, la persona nomenada disposarà d'un termini d'un mes per perdre possessió. La manca de jurament o promesa o de la presa de possessió en els terminis normativament establerts, llevat de casos de força major, comportarà la pèrdua de tots els drets. La finalització del període de pràctiques no suposa la finalització del nomenament, que roman vigent fins que es produeixi el cessament per no haver superat aquesta fase o per la presa de possessió com a personal funcionari interí.

 

Dotzena. Incidències

Les presents bases i la convocatòria podran ser impugnades de conformitat amb allò que estableix la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Segon. Convocar el procés selectiu per formar una borsa de treball d'agents municipals, de conformitat amb les bases específiques reguladores aprovades al punt primer d'aquesta part dispositiva.

 

 

ANNEX 1. TEMARI

 

1. La majoria d'edat. El principi d'igualtat davant la Llei. Els drets fonamentals i les llibertats públiques. Especial referència a la inviolabilitat del domicili i al dret de reunió.

2. Principis i regles constitucionals sobre l'Administració pública, el personal funcionari, les forces i cossos de seguretat, el poder judicial, el Ministeri fiscal i la policia judicial.

3. Organització municipal: ple, alcaldia, tinences d'alcaldia i Junta de Govern Local. Nocions bàsiques sobre elecció, mandat i nomenament.

4. Els bans d'alcaldia: procediment i àmbit d'actuació.

5. La Llei orgànica de forces i cossos de seguretat: disposicions generals, principis bàsics d'actuació, àmbit territorial i material dels vigilants.

6. La llei de les policies locals: disposicions generals. El vigilant municipal. Objectius i funcions bàsiques. L'actuació del vigilant. Funcions preventiva i repressiva. Funció social.

7. El text refós de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària. Circulació de vianants, bicicletes i ciclomotors.

8. Circulació urbana: Senyalització, permisos i llicències de conduir. Circulació d'automòbils. Condicions dels vehicles per poder circular.

9. Accidents de trànsit: actuacions que corresponen al vigilant municipal.

10. El Codi penal: garanties i persones responsables. Graus en l'execució i participació. Delictes lleus, menys greus i greus.

11. Delictes contra la seguretat viària. Delictes contra l'ordenació del territori i l'urbanisme. Delictes contra l'Administració pública: omissió del deure de perseguir delictes, desobediència i denegació d'auxili, infidelitat en la custòdia de documents. Les falsedats documentals.

12. La Llei d'enjudiciament criminal: la detenció per particulars i per autoritats o agents de la policia judicial.

13. El procediment administratiu sancionador en matèria de trànsit, circulació de vehicles amb motor i seguretat ciutadana.

14. Procediment administratiu comú: l'acte administratiu. Les llicències i les comunicacions prèvies.

15. El text refós de la Llei d'urbanisme. Principals actuacions subjectes a llicència i comunicació prèvia. Procediment de concessió de les llicències. Verificació de les comunicacions.

16. Atenció al públic: acollida i informació a l'administrat.

17. Prevenció d'accidents. Primers auxilis. Actuacions d'emergència.

18. Competències municipals en protecció civil. Plans de protecció civil municipals i d'àmbit superior.

 

 

ANNEX 2. MODEL DE DECLARACIÓ DE MÈRITS (ADJUNT A LA INSTÀNCIA)

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

 

2) El 5.6.2024 s'ha dictat la següent resolució:

 

Decret 309/2024, d'aprovació de les bases i la convocatòria d'un procés selectiu per formar una borsa de treball intermunicipal d'inspecció de salut pública

 

L'article 26.1.a de la Llei 7/1985, reguladora de les bases del règim local, establia com a obligació de tots els municipis, entre d'altres, la de dur a terme el control d'aliments i begudes, la qual fou suprimida per la Llei 27/2013, de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local.

No obstant això, en l'àmbit de Catalunya, l'article 52.f de la Llei 15/2009, de salut pública, manté com a servei mínim dels ens locals La gestió del risc per a la salut derivat dels productes alimentaris en les activitats del comerç minorista, del servei i la venda directa d'aliments preparats als consumidors, com a activitat principal o complementària d'un establiment, amb repartiment a domicili o sense, de la producció d'àmbit local i del transport urbà.

Aquest servei mínim s'exercia per l'Agència de Salut Pública de Catalunya mitjançant convenis d'encàrrecs de gestió amb els diferents ajuntaments, fins a la crisi sanitària de la Covid-19, i no s'ha recuperat, ni s'ha comunicat cap previsió al respecte.

No és possible, per als petits municipis, crear places d'inspecció sanitària. Tanmateix, per tal de no desatendre aquest servei mínim, d'importància cabdal per a la salut pública, es considera que es pot crear una borsa de treball entre diferents municipis, per tal que cadascú d'ells en pugui fer ús amb nomenaments interins successius, i durant la seua vigència, dur a terme les inspeccions sanitàries.

S'aconsegueix, així, un doble estalvi, quant a la tramitació interna, que no cal que repeteixi cada municipi, i també de les persones aspirants, que no s'han de sotmetre a proves a cada ens en el qual aspiren a ocupar un lloc.

L'article 94 del Reglament de personal al servei de les entitats locals, aprovat per Decret 214/1990, en endavant, RPSEL, estableix que el personal interí i el personal laboral temporal no permanent són seleccionats mitjançant convocatòria pública i que el personal interí ha de complir, en tot cas, els requisits generals de titulació i les altres condicions exigides per participar en les proves d'accés als corresponents cossos o escales com a funcionaris de carrera.

L'article 95.2 del RPSEL estableix que en les bases de la convocatòria s'han de determinar, a més de les circumstàncies esmentades a l'apartat 1, les específiques per determinar l'ordre dels nomenaments per a la provisió de les vacants que durant un màxim de dos anys es vagin produint.

El procés selectiu es fa per torn lliure i garanteix el compliment dels principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, recollits igualment en l'article 55 del text refós de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, i pel sistema de concurs-oposició, d'acord amb l'article 171.2 del text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local, aprovat per Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, atès que es considera que l'experiència prèvia és important per garantir un òptim funcionament del servei inspector, i no únicament els coneixements.

El resum de puntuacions d'aquestes bases és el següent:

 

Quadre de puntuacions

Punts

Oposició

70,00

Test

30,00

Prova pràctica

40,00

Concurs

30,00

Experiència professional

25,00

Formació

5,00

 

 

Per tant, en ús de les facultats que em confereix 53.1 h) del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya,

 

RESOLC:

 

Primer. Aprovar les bases reguladores del procés per a formar una borsa de treball intermunicipal d'inspecció de salut pública, que es transcriuen a continuació:

 

 

BASES PER A LA FORMACIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL INTERMUNICIPAL D'INSPECCIÓ DE SALUT PÚBLICA

 

Primera. Objecte

L'objecte d'aquestes bases és la regulació de la borsa de treball municipal de personal per tal de cobrir les necessitats de nomenaments interins, de llocs d'inspector/a de Salut Pública, subgrup de classificació A2.

Aquesta borsa ha de permetre cobrir llocs de l'Ajuntament d'Aitona i també dels municipis d'Alguaire, La Granja d'Escarp, Rosselló, Seròs, Soses, Torrefarrera i Torres de Segre, en cas que subscriguin un conveni interadministratiu que permeti compartir aquesta borsa.

També permeten cobrir llocs de treball en cas d'associació de municipis o altres formes de gestió comuna, en els termes previstos al nou article 28 de la Llei 7/1985, i normativa que el desenvolupi.

 

Segona. Funcions bàsiques

A l'efecte de la valoració del concurs i d'orientar el contingut de les proves, es fan constar les actuacions que poden dur a terme:

1. Realitzar inspeccions i/o visites de control amb emissió d'acta o informe tècnic a establiments alimentaris en matèria de seguretat alimentària.

2. Mantenir i actualitzar el cens municipal d'establiments alimentaris.

3. Inscriure les activitats de comerç alimentari local al Registre Sanitari Municipal d'activitats alimentàries amb tipificació de l'activitat, classificació del risc i atorgament de número de registre municipal.

4. Donar tràmit als expedients de declaració responsable en matèria de seguretat alimentària realitzant el control sanitari corresponent.

5. Donar tràmit a denúncies a establiments en matèria d'higiene alimentària. Realitzar el control sanitari sobre l'activitat, amb emissió d'acta i/o d'informe tècnic.

6. Oferir als titulars de nous establiments alimentaris un assessorament previ a l'obertura en matèria d'higiene i seguretat alimentària.

7. Realitzar campanyes sectorials de control en matèria de seguretat alimentària (comerç no sedentari, sector carni, restauració col·lectiva, etc.)

8. Organitzar cursos de bones pràctiques en higiene alimentària i participar-hi com a formador.

9. Realitzar campanyes coordinades amb l'Agència Salut Pública de la Generalitat de Catalunya en matèria de control sanitari de la restauració col·lectiva social.

10. Coordinar la gestió de casos d'insalubritats domiciliàries amb els serveis socials, empreses de plagues i de retirada de residus, policia, educadors de salut mental, etc.

11. Visitar domicilis i indrets de titularitat privada per emetre informe tècnic per valorar el grau de salubritat.

12. Realitzar campanyes de control sanitari de piscines d'accés lliure amb inspeccions i emissió d'informe on s'assenyalen les mesures correctores que ha d'adoptar el titular de l'equipament per adaptar-se a la normativa sectorial, sens perjudici de les inspeccions que duguin a terme els òrgans de la Generalitat de Catalunya.

13. Dur a terme campanyes de control sanitari d'establiments de pírcing i tatuatge amb inspeccions i emissió d'informe on s'assenyalen les mesures correctores que ha d'adoptar el titular de l'activitat per adaptar-se a la normativa sectorial.

14. Vetllar perquè es doni compliment a les obligacions que tenen els municipis d'acord amb el Reial decret 487/2022, de 21 de juny, pel qual s'estableixen els requisits sanitaris per a la prevenció i el control de la legionel·losi i el Decret 352/2004 on s'estableixen els criteris i les condicions higienicosanitàries per a la prevenció i el control de la legionel·losi, o normativa que els substitueixi.

15. Prevenir i controlar la presència de legionel·la en instal·lacions públiques o privades del municipi, a través de control presencial i documental. Facilitar la informació actualitzada a l'organisme responsable del control, l'Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, i participar de forma coordinada amb l'equip inspector en les visites a les instal·lacions i de control documental.

16. Controlar les condicions de les instal·lacions de baix risc privades mitjançant visites periòdiques i control documental.

17. Controlar les instal·lacions alt i baix risc a equipaments municipals a través de la supervisió de les tasques de manteniment de les instal·lacions i de prevenció de legionel·losi.

18. En cas de brot de legionel·losi, facilitar el màxim de dades i col·laborar amb l'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya que és l'organisme responsable de la gestió del brot.

19. Donar resposta tècnica a les incidències puntuals. Inspeccionar la zona i emetre informe. Realitzar inspeccions visuals quan es localitza una possible plaga a l'espai públic municipal i gestionar el tractament amb l'empresa de desinfecció, desinsectació i desratització.

20. Donar assessorament a persones que pateixen els efectes de plagues als seus domicilis.

21. Gestionar les queixes ciutadanes relacionades amb animals de companyia i/o fauna salvatge.

22. Inspeccionar els domicilis, indrets privats, urbans i periurbans i emetre informes tècnics per donar tràmit a expedients administratius en matèria de protecció dels d'animals.

23. Fer d'interlocutor amb entitats animalistes municipals i supramunicipals i veïnat sobre queixes o denúncies en matèria protecció dels d'animals.

24. Gestionar la recollida de cadàvers d'animals domèstics i fauna salvatge (localització del cadàver, gestió del trasllat i de la incineració) tant a la trama urbana, com al medi natural.

25. Gestionar els focus de creixement descontrolat de porcs senglars i porcs vietnamites a zones urbanes i periurbanes i espècies animals invasores.

26. Organitzar actuacions de comís d'animals: coordinar els diferents agents relacionats amb l'actuació: Agents rurals, policia local o vigilants, equip jurídic municipal, entitats animalistes, entitats de recollida i allotjament dels animals, etc.

27. Controlar el cens de colònies felines: ubicació, nombre gats, persones alimentadores, punt d'alimentació.

28. Identificar i formar les persones alimentadores de colònies felines urbanes.

29. Vetllar pel bon funcionament de refugi de gats, fer visites periòdiques i gestionar les incidències.

30. I, en general, totes aquelles de caràcter similar que li siguin atribuïbles.

 

Tercera. Condicions d'admissió d'aspirants

3.1 Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants han de reunir als requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola, sens perjudici del que disposa l'article 57 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015 (en endavant, TREBEP).

b) Haver complert 16 anys abans del termini de presentació d'instàncies i no superar l'edat màxima de jubilació forçosa per a l'accés a l'ocupació pública.

c) Disposar de títol de Grau universitari o titulació equivalent (preferentment de les ciències de la salut).

d) Acreditar el coneixement de la llengua catalana de nivell de suficiència (certificat C1), la qual cosa es podrà justificar amb la presentació dels títols i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística. En el cas de voler acreditar el nivell de català assolit per estudis reglats realitzats, caldrà presentar un certificat expedit per l'Institut d'Educació Secundària, que convalidi el nivell de català assolit.

En cas de no acreditar documentalment l'esmentat nivell de català, les persones interessades a participar en la convocatòria també poden presentar les seves instàncies, si bé hauran de fer la prova específica de coneixements de la llengua catalana de l'esmentat nivell.

e) Les persones aspirants que no tinguin nacionalitat espanyola han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana en el grau adequat a l'exercici de les funcions.

Les persones aspirants que ho manifestin i acreditin poden estar exemptes de dur a terme la prova de castellà si acrediten que estan en possessió d'un dels documents que s'indiquen a continuació:

- Certificat segons el qual hom ha cursat la primària i secundària a l'Estat espanyol o els cursos equivalents a qualsevol altre Estat en què la llengua castellana sigui oficial.

- Diploma d'espanyol (castellà) del mateix nivell que de català, que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a la seva obtenció.

- Certificat de nivell avançat d'espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

Així mateix, tampoc no estaran obligades a dur a terme la prova aquelles persones que acreditin haver superat la prova de coneixement de castellà en convocatòries anteriors de la mateixa Administració.

f) No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per a exercir funcions similars a les que feia en el cas del personal laboral, en què hagués estat separat o inhabilitat. En cas de ser nacional d'un altre Estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els mateixos termes l'accés a l'empleat públic.

g) Posseir el permís de conduir de la classe B.

h) Tindre la capacitat funcional per a l'acompliment de les funcions o tasques.

i) No tindre antecedents penals en general, ni per delictes de naturalesa sexual en particular.

3.2 Tots els requisits s'han de complir el darrer dia de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins al moment de presa de possessió com a personal funcionari interí.

 

Quarta. Presentació de sol·licituds

4.1 Les sol·licituds per formar d'aquest procés de selecció s'han de formalitzar en model normalitzat, s'han d'adreçar a l'Alcaldia i s'hi ha de fer constar que es reuneixen les condicions exigides a les bases, els municipis als quals es vol optar i, si escau, les necessitats d'adaptació que corresponguin, segons la base 4.6.

4.2 Les sol·licituds s'han de presentar al Registre d'entrada de l'Ajuntament d'Aitona o bé mitjançant el procediment que regula l'article 16.4 de la Llei 39/2015. El termini de presentació s'inicia l'endemà de la publicació al BOP i acaba 20 dies hàbils després de la publicació de la convocatòria al DOGC i, si és inhàbil, el següent dia hàbil.

4.3 La presentació de la sol·licitud implica la declaració responsable que la documentació presentada es correspon exactament amb la documentació original, l'acceptació que les notificacions que s'hagin d'efectuar a les persones aspirants es facin electrònicament, i el consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per a prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent. Conforme al Reglament 2016/679, general de protecció de dades i la Llei orgànica 3/2018, es tractaran les dades personals facilitades en els termes que s'exposen a continuació:

a) Corresponsables del tractament:

a. Ajuntament d'Aitona, C/ Major, 6 25182 Aitona

b. Ajuntament d'Alguaire, Plaça Església 21 25125 Alguaire

c. Ajuntament de La Granja d'Escarp. Plaça Major, 3. 25185 La Granja d'Escarp

d. Ajuntament de Rosselló. Avinguda de Catalunya, 2 25124 Rosselló

e. Ajuntament de Seròs, Plaça de les Escoles, 1 25183 Seròs

f. Ajuntament de Soses, Plaça l'Ajuntament, 1 25181 Soses

g. Ajuntament de Torrefarrera, C/ Major, 35 25123 Torrefarrera

h. Ajuntament de Torres de Segre, Plaça Església, 1 25170 Torres de Segre

b) Delegat/da de protecció de dades:

a. dpd@ajuntamentaitona.cat

b. dpo@ajuntamentalguaire.cat

c. dpd@granjaescarp.ddl.net

d. dpd@rossello.cat

e. lopd@seros.cat

f. lopd@soses.ddl.net

g. dpd@torrefarrera.cat

h. dpo@torressegre.cat

c) Finalitat: Gestió de la borsa de treball que es constituirà conjuntament per diversos ajuntaments.

d) Legitimació: El compliment d'una missió realitzada en interès públic, l'exercici de poders públics conferits als corresponsables i el consentiment.

e) Conservació: Les dades seran conservades durant la vigència de la borsa de treball per complir amb la finalitat esmentada, respectant en tot cas el que determini la normativa d'arxiu aplicable.

f) Destinataris: Les dades se cediran als ajuntaments expressament identificats.

g) Drets: Les persones sol·licitants podran revocar el seu consentiment i exercir els drets d'accés, rectificació, limitació, supressió, oposició o portabilitat, adreçant-se per escrit al registre de cada corresponsable o al delegat de protecció de dades de cadascun d'aquests. Cal adjuntar-hi una fotocòpia del DNI o signar el correu electrònic amb una signatura electrònica reconeguda. 

h) Reclamació: Es pot presentar una reclamació davant l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (apdcat.gencat.cat)

4.4 Les bases íntegres s'han de publicar al Butlletí Oficial de la Província, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al tauler electrònic de l'Ajuntament.

4.5 A la sol·licitud s'hi ha d'adjuntar:

a) Còpia simple del DNI o NIE en vigor.

b) Còpia simple del certificat acreditatiu dels coneixements de nivell C1 o superior de llengua catalana i castellana, si s'escau.

c) Còpia simple del títol exigit a la convocatòria o resguard d'haver abonat els drets per a la seva expedició. En cas de titulacions obtingudes a l'estranger s'hi ha d'adjuntar l'ordre ministerial de reconeixement del títol expedit, de conformitat amb la normativa reguladora de l'homologació i consolidació de títols i estudis estrangers.

d) Relació detallada i ordenada dels mèrits, d'acord amb el model normalitzat d'autobaremació de l'annex 2, i còpia simple de la documentació acreditativa dels mèrits al·legats. La relació detallada i els documents acreditatius dels mèrits s'han d'ordenar guardant una escrupolosa correlació amb l'ordre dels apartats corresponents d'aquestes bases.

e) Justificant de pagament de la taxa de participació en processos selectius (15 €, tal com recull l'ordenança fiscal 8, article 5.1, epígraf 1.24).

f) Certificat d'inexistència d'antecedents penals i també de naturalesa sexual o, alternativament, una autorització a l'Ajuntament d'Aitona perquè obtingui directament aquests documents.

g) Còpia simple del dictamen actualitzat emès per l'Equip de Valoració i Orientació Laboral en els termes indicats a la base 4.6.

4.6 A la sol·licitud cal indicar-hi les necessitats d'adaptació que corresponguin (discapacitat, embaràs, religió, malaltia i supòsits similars). Les persones amb discapacitat que necessitin algun tipus d'adaptació o adequació han de presentar el dictamen actualitzat emès per l'Equip de Valoració i Orientació Laboral (EVO) que indiqui les adequacions necessàries durant el procés de selecció en els termes de l'article 6 del Decret 66/1999, de 9 de març, sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració multiprofessional. Les persones amb discapacitat poden demanar en la sol·licitud de participació l'adaptació del lloc o llocs de treball sol·licitats sempre que aquesta no impliqui una modificació exorbitant en el context de l'organització o sigui incompatible amb el contingut del lloc i el servei públic que s'ha de prestar en els termes de l'article 7 del Decret 66/1999.

A tal fi hauran d'aportar el corresponent dictamen dels equips multiprofessionals o òrgans tècnics competents en relació amb la procedència de l'esmentada adaptació i de la compatibilitat amb el desenvolupament de les funcions i tasques del lloc concret.

4.7 Si alguna de les sol·licituds té cap defecte esmenable, s'ha de fer constar a la llista provisional de persones admeses i excloses per tal que, en el termini de deu dies, es puguin esmenar de conformitat amb l'article 68.1 de la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. No es considera defecte esmenable la manca d'acreditació d'un o més mèrits; només és esmenable l'acreditació defectuosa d'aquests.

4.7 Tota la documentació que es presenti durant el procés selectiu en una llengua no oficial ha d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada a una llengua oficial a Catalunya.

 

Cinquena. Llistat de persones admeses i excloses

5.1 Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies per formar part d'aquest procés de selecció, l'Alcaldia ha de dictar una resolució en el termini màxim d'un mes per tal de declarar aprovada la relació de persones admeses i excloses, la de persones exemptes de fer les proves de català i/o castellà i nomenar els membres del Tribunal. Aquesta relació només s'ha de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament d'Aitona.

5.2 La publicació d'aquesta resolució en el tauler electrònic obre un termini de deu dies per a esmenes i possibles reclamacions, així com per recusar els membres del Tribunal.

5.3 Les al·legacions presentades s'han de resoldre en el termini de 30 dies següents a la finalització del termini per a presentar-les. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'han d'entendre desestimades.

5.4 Transcorregut el termini d'esmena, l'Alcaldia ha d'aprovar la llista definitiva d'aspirants admesos i exclosos, que s'ha de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament, amb indicació dels recursos que escaiguin, en cas d'aspirants no admesos.

5.5 Tots els actes que es derivin de la present convocatòria s'han de fer públics a través del tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament (https://tauler.seu.cat/inici.do?idens=2503870005)

 

Sisena. Tribunal qualificador

6.1 L'òrgan de selecció ha de ser col·legiat i la seva composició s'ha d'ajustar als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres, i s'ha de tendir a la paritat entre dona i home.

6.2 El personal de selecció o de designació política, els funcionaris interins i el personal eventual no poden formar part dels òrgans de selecció.

6.3 L'òrgan de selecció ha d'estar format per persones que ostentin la condició de funcionàries de carrera, amb les condicions següents:

President/a: un professional de l'àmbit de les ciències de la salut

Vocals: dos professionals de l'àmbit de les ciències de la salut, un d'ells, a proposta de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya

Secretari/ària: un dels vocals i, si no és possible, un/a administratiu/va

Quin sigui necessari, s'ha de nomenar també una persona que assessori l'òrgan encarregat de la selecció, amb veu i sense vot, nomenada per l'òrgan competent en matèria de política lingüística.

6.4 La designació nominal dels membres de cada Tribunal qualificador, que ha d'incloure la dels respectius suplents, correspon a la presidència de la corporació i s'ha de fer en la resolució per la qual s'aprova la llista de persones admeses i excloses.

6.5 El Tribunal qualificador pot disposar d'assessors especialistes, per a aspectes concrets del procés selectiu que requereixin especialització tècnica. Les persones assessores no tenen vot. L'òrgan selectiu pot servir-se de personal col·laborador per a la logística del procediment, que s'ha de limitar a fer tasques auxiliars en la preparació i realització del procés selectiu o en la comprovació de la documentació, i que estarà subjecte al principi d'imparcialitat i sigil. El personal assessor i el col·laborador no tenen la consideració de membres dels Tribunals qualificadors.

6.6 La composició del Tribunal qualificador s'ha d'ajustar al principi d'especialitat i tots els seus membres (presidència i vocals) han de tenir una titulació igual o superior a l'exigida per a l'accés a les places de la convocatòria, si és que se n'exigeix cap.

6.7 El Tribunal qualificador no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència com a mínim de la meitat dels seus membres, bé siguin titulars, bé suplents, i sempre és necessària la presència de la presidència i de la secretaria. Les decisions s'han d'adoptar per majoria de vots dels membres presents i, en cas d'empat, ha de resoldre el vot de qui actuï com a president/a. Tots els membres actuen amb veu i vot, tret de la persona que ocupa la secretaria, l'actuació de la qual és de fedatària, si bé té veu i vot quan, alhora, sigui membre del corresponent Tribunal qualificador, i es computa com un únic vot.

6.8 D'acord amb el principi d'unitat d'acte en l'actuació de l'òrgan col·legiat, les mateixes persones que han participat en la constitució a l'inici de la sessió han de finalitzar-la.

6.9 De les sessions que faci el Tribunal qualificador s'ha d'estendre l'acta corresponent, signada per tots els membres.

6.10 El Tribunal qualificador es pot constituir, convocar, realitzar les sessions, adoptar acords i remetre actes tant de forma presencial com a distància. Es poden dur a termes sessions on el personal membre del Tribunal qualificador i, si escau, les persones assessores corresponents, estiguin en part presencialment i en part a distància.

6.11 L'abstenció i recusació dels membres del tribunal es regeix pels articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, de règim jurídic del sector públic.

6.12 L'òrgan de selecció ha d'actuar amb total autonomia i els seus membres són responsables de l'objectivitat del procediment i de l'estricte compliment de les bases de la convocatòria.

6.13 El Tribunal ha de resoldre per majoria els dubtes o reclamacions que puguin originar-se amb la interpretació de l'aplicació de les bases d'aquesta convocatòria, així com els casos no previstos. En cas de dubtes o llacunes sobre aquestes bases, el Tribunal n'ha de realitzar una interpretació integradora, sense que pugui, en cap cas, introduir noves exigències o nous requisits. En particular, no pot ampliar els mèrits admissibles, establir puntuacions mínimes per a superar exercicis, proves o entrevistes, fixar un nombre màxim d'aprovats, ni fixar nous requisits d'eliminació.

6.14 El Tribunal pot especificar criteris de forma més detallada si ho fa abans de la realització de les proves, exercicis o entrevistes, i amb publicitat, cosa que ha de reflectir a l'acta.

6.15 El Tribunal també pot dictar instruccions sobre la forma de realitzar els exercicis, les proves i les entrevistes (durada, pauses, material, equips, etc.), sobre el seu nivell o duresa, i per a qüestions d'ordre, en els casos que les bases no ho regulin o ho facin de forma parcial. En especial, ha de preveure les condicions d'adaptació necessàries per als casos de discapacitat, embaràs, religió, malaltia i supòsits similars, sense desvirtuar el principi d'igualtat. En cas de donar-se alguna circumstància que motivi la necessitat d'adaptació, ha de ser immediatament comunicat per la persona aspirant a l'òrgan convocant o al Tribunal.

 

Setena. Fase prèvia

Primera prova. Coneixements de llengua catalana (obligatòria i eliminatòria)

Queden exemptes de dur a terme aquesta prova les persones aspirants que acreditin tenir coneixements del nivell de suficiència (C1) o superior, segons l'annex específic de la Direcció General de Política Lingüística d'acord amb allò que es regula al Decret 161/2002, d'11 de juny o un dels altres títols, diplomes i certificats equivalents regulats a l'Ordre VCP/491/2009, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril.

La prova consistirà a acreditar el coneixement de la llengua catalana. En aquest exercici la qualificació serà d'apte o no. Els aspirants que acreditin posseir el nivell exigit o superior, restaran exempts de realitzar aquest exercici i se'ls assignarà la qualificació d'apte.

Per superar la prova, les persones aspirants hauran de demostrar un nivell de coneixement similar al que caldria per a l'obtenció del certificat exigit en aquestes bases. Les persones aspirants seran qualificades d'aptes o no aptes, i aquestes últimes quedaran eliminades del procés selectiu.

Segona prova. Coneixements de llengua castellana (obligatòria i eliminatòria)

Les persones aspirants que no tinguin nacionalitat espanyola han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana en el grau adequat a l'exercici de les funcions.

La prova consistirà a acreditar el coneixement de la llengua castellana. En aquest exercici la qualificació serà d'apte o no. Les persones aspirants que acreditin que posseeixen el nivell exigit o superior restaran exemptes de realitzar aquest exercici i se'ls assignarà la qualificació d'apte.

Per superar la prova, les persones aspirants hauran de demostrar un nivell de coneixement similar al que caldria per a l'obtenció del certificat exigit en aquestes bases. Les persones aspirants seran qualificades d'aptes o no aptes, i aquestes últimes quedaran eliminades del procés selectiu.

 

Vuitena. Procés selectiu

8.1 El sistema selectiu és el concurs-oposició.

8.2 La puntuació màxima a assolir és de 100 punts.

8.3 La fase d'oposició és eliminatòria i el fet de no superar-la s'ha d'indicar com a NO APTE/A. La resta de qualificacions s'ha d'expressar en xifres.

8.4 La puntuació de les persones aspirants en cadascuna de les proves és la mitjana aritmètica de les qualificacions atorgades per cadascun dels membres assistents del Tribunal qualificador.

8.5 El resultat final del procés és la suma de les puntuacions obtingudes en el conjunt de les proves puntuables realitzades.

8.6 La data i hora de cada prova s'ha de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament, i la manca de presentació suposa l'exclusió del procés. Totes les proves són obligatòries i eliminatòries.

8.7 En qualsevol moment, el Tribunal podrà requerir als aspirants l'acreditació de la identitat de les persones aspirants mitjançant la presentació de l'original del seu DNI o passaport.

8.8 Les actituds de falta de respecte o consideració envers la resta de persones aspirants del procés selectiu o envers el Tribunal qualificador comportaran l'exclusió de la persona aspirant del procés selectiu, la qual cosa es farà constar de forma expressa en l'acta emesa pel Tribunal qualificador i suposarà la pèrdua dels drets d'examen, sense retorn de taxa.

8.10 La fase d'oposició consta de les següents proves:

8.10.1 Prova 1: test (màxim 30 punts)

8.9.1.1 La prova consistirà a contestar per escrit en un període màxim de 60 minuts, un total de 30 preguntes tipus test, proposades pel Tribunal i relacionades amb els temes de l'annex 1 i amb 4 respostes alternatives. També hi haurà d'haver 4 preguntes addicionals de reserva, pel cas d'anul·lació de les proposades inicialment. En aquest cas, es corregirien les preguntes de reserva en lloc de les anul·lades. Si les anul·lades fossin més que les de reserva, la puntuació de cada pregunta (resposta correctament o incorrecta) s'adequaria a aquesta circumstància, i l'exercici mantindria el total de punts.

8.9.1.2 Aquesta prova es valora de 0 a 30,00 punts; les persones aspirants han de treure un mínim de 15 punts per superar-la. Cada pregunta amb resposta correcta atorga 1 punt a la persona aspirant; les preguntes incorrectes descompten 0,15 punts. Les no contestades no computen.

8.10.2 Prova 4: pràctica (màxima 40 punts)

8.10.2.1 Consisteix en la realització d'un supòsit de caràcter pràctic, proposat pel Tribunal qualificador, i relacionat amb les funcions pròpies, segons el temari que s'indica en l'annex 1. El supòsit pot preveure diferents qüestions que permetin enllaçar diversos temes.

8.10.2.2 La puntuació que s'atorgarà serà de fins a un màxim de 40 punts i cal un mínim de 20 punts per a superar-la.

8.10.2.3 En aquest exercici s'ha de valorar fonamentalment el coneixement i adequada aplicació pràctica dels continguts teòrics, la capacitat de raciocini, la claredat, la sistemàtica en el plantejament i formulació de conclusions, inclosa la correcció lingüística. Per a l'avaluació de la prova pràctica, s'ha de seguir la taula següent, que s'ha de repartir proporcionalment entre totes les preguntes plantejades al supòsit pràctic:

 

RESPOSTA

PUNTS

La resposta s'adequa al que es demana, i explica la situació i la solució que es proposa de forma perfectament raonada, clara i sistemàtica.

40,00 punts

La resposta s'adequa al que es demana i explica la situació i la solució que es proposa de forma força raonada, clara i sistemàtica.

30,00 punts

La resposta és adequada, però, manca informació o aquesta no és prou clara.

20,00 punts

La resposta no s'adequa prou amb el que es demana, o bé, no dona prou informació per a la resolució del cas.

10,00 punts

No es respon o la resposta no té coherència amb el que es pregunta.

0,00 punts

 

 

8.10.2.4 L'examen serà escrit i tindrà una duració màxima de 2 hores. Les respostes hauran d'estar escrites en una lletra comprensible perquè el tribunal pugui puntuar de manera adequada.

8.10.2.5 Per dur a terme aquesta prova, les persones aspirants poden disposar d'accés electrònic i en paper a la normativa i calculadora no programable. Si es fan servir textos legals, aquests només poden contenir normes que, a tot estirar, incloguin notes a peu de pàgina sobre remissions normatives, indicació de normativa complementària i de jurisprudència sobre l'articulat en concret de la disposició, però en cap cas comentaris doctrinals ni jurisprudencials.

8.10 Concurs

8.10.1 La fase de concurs no tindrà caràcter eliminatori.

8.10.2 Finalitzada la fase d'oposició s'ha de fer pública la llista de les persones aspirants que han superat la fase d'oposició i a les quals se'ls valorarà els mèrits.

8.10.3 La puntuació obtinguda en la fase de concurs en cap cas no pot ser aplicada per superar la fase d'oposició, la superació de la qual s'ha de realitzar de forma independent.

8.10.4 La puntuació final de la fase de concurs serà la suma de tots els punts obtinguts pels mèrits al·legats i acreditats documentalment segons el barem de mèrits que consta als apartats següents. L'autobaremació de mèrits efectuada per la persona aspirant en cap cas no és vinculant per al tribunal, i només es tindran en compte els mèrits degudament acreditats en els termes indicats en aquestes bases, sempre que, alhora, constin a l'autobaremació.

8.10.5 De cara a la valoració de l'experiència, cal tenir en compte que:

a) Es computen els serveis efectius tenint en compte que el temps de serveis prestats simultàniament només s'ha de computar una vegada.

b) Són objecte de valoració, entre d'altres, els serveis prestats amb contractes formatius de treball regulats a l'article 11 del text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre. No seran objecte de valoració altres tipus de prestacions com la dels becaris.

c) Documents justificatius: certificat expedit per l'administració pública, o ens del sector públic quan correspongui, on s'hagin prestat els serveis, el qual ha d'indicar, segons sigui el que es valori:

- Serveis com a personal funcionari: l'escala, subescala, classe o categoria, grup i subgrup.

- Serveis com a personal laboral: la categoria i grup professional

- El règim jurídic amb indicació de la vinculació amb l'Administració o ens del sector públic (laboral temporal, laboral fix, funcionarial interí o funcionarial de carrera).

- La jornada desenvolupada, si no és a temps complet.

- El període concret de prestació dels serveis.

d) Als efectes del càlcul dels mèrits professionals es computa un mes com a 30 dies naturals. Es tenen en compte les fraccions inferiors a un mes.

e) La data de referència de la valoració dels mèrits és la data de publicació de la convocatòria d'aquest procés al DOGC.

f) No seran objecte de valoració els certificats que no incloguin la informació suficient per poder valorar els serveis prestats d'acord amb els paràmetres indicats en aquestes bases.

g) Les jornades a temps parcial seran computades de forma proporcional.

h) Per acreditar els treballs fets a l'empresa privada caldrà aportar, com a documents justificatius, informe de la vida laboral de la persona sol·licitant estès per la Tresoreria General de la Seguretat Social i, a més a més, la presentació de contractes de treball, fulls de nòmina signat i segellat per l'empresa, certificats o qualsevol altre mitjà que acrediti la naturalesa dels serveis prestats, on han de quedar clares les tasques i grup de classificació/categoria professional, així com, el període de prestació de serveis i la jornada. Si no consten aquestes dades, s'haurà de presentar qualsevol altre document que les acrediti i que sigui considerat suficient per l'òrgan de selecció.

8.10.6 De cara a l'acreditació de la formació, cal tenir en compte que:

a) No es poden dividir titulacions oficials per tal de ser valorades de forma acumulada per cursos, assignatures, crèdits, etc., ni valorar dos cops un mateix mèrit.

b) A efectes d'equivalència de titulació, només s'admeten les reconegudes pel Ministeri competent amb caràcter general i vàlides a tots els efectes. Si es tracta d'una titulació obtinguda a l'estranger cal que estigui homologada pel Ministeri. Les homologacions i equivalències hauran de ser acreditades per la persona aspirant.

c) S'han de valorar les titulacions addicionals diferents i/o superiors que no hagin estat aportades per la persona aspirant com a requisit d'accés a la convocatòria. Els títols acreditatius de titulacions addicionals poden ser substituïts pel document acreditatiu d'haver satisfet la taxa acadèmica oficial establerta per a la seva expedició.

d) Els certificats de llengua catalana que, si escau, es valorin, són només els de la Direcció General de Política Lingüística o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 37/2024, de 6 de febrer, sobre avaluació i certificació de coneixements de llengua general català i l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística.

e) En relació amb els cursos, les persones interessades han d'aportar, a més de la corresponent certificació, si no consta en aquesta, la documentació que acrediti els següents extrems: denominació del centre emissor, nombre d'hores, programa formatiu si no es dedueix mínimament del títol, assistència o, si escau, aprofitament.

f) Els cursos de més d'un dia en què no hi consti el nombre d'hores, es presumeix que tenen una extensió d'1 hora diària.

g) Els cursos en què no hi consta el nombre d'hores, sinó de crèdits, es puntuen segons l'equivalència del crèdit en el moment de realització del curs. Cal, però, que les persones interessades aportin la normativa sobre durada en hores d'un crèdit.

8.10.7 Sens perjudici del dret a interposar el corresponent recurs d'alçada, una vegada publicats els resultats corresponents, les persones aspirants poden sol·licitar per escrit la revisió de la valoració dels mèrits mitjançant sol·licitud presentada al Registre, en el termini de tres dies hàbils.

8.10.8 Si, fruit de la revisió es detecta una errada material, aquesta haurà de ser esmenada i es modificarà la puntuació, de la qual cosa se n'ha de donar publicitat al tauler d'anuncis. La sol·licitud de revisió no interromp el termini de presentació del corresponent recurs d'alçada.

8.10.9 El Tribunal ha de desestimar les simples declaracions i justificants que donin lloc a dubtes sobre l'autenticitat dels mèrits o sobre la seva equivalència o prevalença respecte dels requerits, així com els documents que no continguin informació suficient per valorar adequadament els mèrits.

8.10.10 El Tribunal pot demanar l'acreditació dels aspectes necessaris o la presentació d'originals quan cregui que hi ha inexactituds o falsedats en les quals hagin pogut incórrer els aspirants, ja que podran ser exclosos motivadament de la convocatòria en qualsevol moment si no compleixen els requisits exigits.

8.10.11 Experiència professional

8.10.11.1 Es valora l'experiència professional en llocs de treball que incloguin la realització de les funcions pròpies d'inspecció de Salut pública.

8.10.11.2 Es valoren els serveis prestats a l'administració pública, a raó d'1 punt per cada mes.

8.10.11.3 El màxim de puntuació assolible per experiència professional és de 25 punts.

8.10.12 Formació

8.10.12.1 Es valora la formació següent:

1) Certificat de nivell C2 de català: 1,25 punts

2) Per cursos de formació, jornades i seminaris que tinguin relació directa amb les funcions descrites a la base 2, 0,10 punts per cada hora de curs.

8.10.12.2 El màxim de punts per formació s'estableix en 5 punts.

 

Novena. Formació i funcionament de la borsa de treball

9.1 Una vegada finalitzada la qualificació dels aspirants, el Tribunal ha de publicar la relació d'aprovats per ordre de puntuació al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament d'Aitona. En cas d'empat, s'ha de donar preferència a aquell aspirant amb més puntuació a la prova pràctica i, si subsisteix l'empat, el Tribunal ha de dur a terme una prova addicional objectiva entre els empatats.

9.2 Tant per superar el procés de selecció com per poder formar part de la borsa de treball cal haver participat en totes les fases.

9.3 L'integrant de la borsa que obtingui un nomenament amb l'Ajuntament d'Aitona, o altres ens locals del Segrià que s'hagin adherit a la borsa, en serà donat de baixa, i una vegada finalitzi el seu nomenament tornarà a causar alta en la borsa d'ocupació amb la puntuació que tenia inicialment.

9.4 La renúncia a un lloc de treball ofert suposa el pas de l'aspirant a l'última posició de la borsa d'ocupació, llevat que concorri una de les circumstàncies següents:

a) Part, baixa per maternitat, paternitat o situacions assimilades.

b) Malaltia greu que impedeixi l'assistència al treball, sempre que s'acrediti degudament.

c) Exercici de càrrec públic representatiu que impossibiliti l'assistència al treball.

d) Que el lloc de treball ofert sigui en un municipi al qual no s'ha sol·licitat de participar.

9.5 Aquesta borsa d'ocupació tindrà una vigència màxima de 2 anys des del primer nomenament.

 

Desena. Gestió de la crida dels aspirants

10.1 És obligació de les persones candidates que formin part de la borsa facilitar un o dos telèfons de contacte així com una adreça de correu electrònic als efectes de comunicació i mantenir-ho permanentment actualitzat.

10.2 Per efectuar l'oferiment de nomenament a l'aspirant que correspongui s'ha d'efectuar una trucada telefònica. La comunicació telefònica s'ha d'intentar un mínim de tres vegades durant la jornada laboral.

10.3 Si després d'aquests intents l'aspirant segueix sense estar localitzat, se li ha d'enviar un correu electrònic amb confirmació de lectura perquè es posi en contacte amb la Secretaria de l'Ajuntament. Si a les 24 hores següents d'enviament del correu electrònic l'aspirant no ha contactat amb l'Ajuntament, s'ha de passar a la crida del següent aspirant per ordre de puntuació.

10.4 Feta la proposta de nomenament, la persona interessada ha de manifestar en el termini de 3 dies laborables (o 1 dia en cas d'urgència) la seva acceptació o renúncia a l'oferta de treball que se li faci; la manca de manifestació s'ha d'entendre com a rebuig de l'oferta.

10.5 Mentre una persona integrant de la borsa de treball tingui vigent un nomenament, no se li oferirà cap altre nomenament que pugui generar-se encara que aquest sigui de durada superior.

 

Onzena. Presentació de documents i període de pràctiques

11.1 Aquells que, dins del termini indicat, i llevat dels casos de força major degudament acreditats, no presentin la documentació o es dedueixi que els manca algun dels requisits exigits, no podran ser nomenats, i se'ls han d'anul·lar totes les actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què incorrin per falsedat en les seues sol·licituds de participació.

11.2 Es preveu com a part del procés de selecció la realització d'un període de pràctiques en els termes establerts a continuació.

11.3 L'alcaldia ha de nomenar funcionàries interines en pràctiques les persones aspirants proposades, en el termini d'un mes comptador des de l'expiració del termini fixat per presentar els documents que s'esmenten a les bases anteriors. El nomenament s'ha de publicar al Butlletí Oficial de la Província de Lleida, a partir del qual s'ha de prendre possessió, en un termini màxim de 3 dies hàbils, des de la publicació oficial.

11.4 El període de pràctiques té una durada de 6 mesos sense superar, en cap cas, una quarta part del nomenament. Aquest període no s'ha d'aplicar si la persona seleccionada ja ha desenvolupat les mateixes funcions a l'ens anteriorment, amb una durada mínima igual o superior a la fixada com de pràctiques. Si és en altres ens, el període de pràctiques s'ha de preveure, però limitat a una durada de 3 mesos, sense superar, en cap cas, una vuitena part del nomenament.

11.5 El període de pràctiques s'ha de dur a terme sota la supervisió del cap de la unitat administrativa o superior jeràrquic on sigui destinat el personal funcionari.

11.6 Transcorregut el període de pràctiques, el titular de la unitat al qual s'hagi adscrit la persona nomenada i, si no n'hi ha, l'alcaldia, ha d'emetre un informe d'avaluació del període de pràctiques, concretament sobre l'aplicació dels seus coneixements i les seues capacitats a les activitats acomplertes, la qualitat i l'eficàcia en el desenvolupament de les diferents funcions i l'adaptació a la feina.

11.7 En cas que sigui negatiu, el Tribunal del procés selectiu s'ha de reunir i, a la vista de l'informe emès i, si escau, de les al·legacions de la persona nomenada funcionària interina en pràctiques, proposar igualment el seu nomenament com a personal funcionari interí, o el nomenament interí en pràctiques de la persona següent del llistat d'aprovats, en els termes indicats anteriorment.

11.8 El nomenament com a personal funcionari interí també s'ha de publicar al Butlletí Oficial de la Província de Lleida, a partir de la qual publicació, la persona nomenada disposarà d'un termini d'un mes per perdre possessió. La manca de jurament o promesa o de la presa de possessió en els terminis normativament establerts, llevat de casos de força major, comportarà la pèrdua de tots els drets. La finalització del període de pràctiques no suposa la finalització del nomenament, que roman vigent fins que es produeixi el cessament per no haver superat aquesta fase o per la presa de possessió com a personal funcionari interí.

 

Dotzena. Incidències

Les presents bases i la convocatòria podran ser impugnades de conformitat amb allò que estableix la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Segon. Convocar el procés selectiu per formar una borsa de treball d'inspectors de Salut Pública de conformitat amb les bases específiques reguladores aprovades al punt primer d'aquesta part dispositiva.

 

 

ANNEX 1. TEMARI

 

Tema 1. La Constitució espanyola: Els drets i deures fonamentals. L'organització territorial de l'Estat. L'Estatut d'autonomia de Catalunya del 2006: idiomes, bandera i els municipis.

Tema 2. L'acte administratiu. Concepte. Elements. Classes. Requisits: la motivació i la forma. Terminis: còmput, ampliació i tramitació d'urgència.

Tema 3. Finalització del procediment. L'obligació de resoldre. Contingut de la resolució expressa. La falta de resolució expressa: el règim del silenci administratiu.

Tema 4. La presentació de sol·licituds i comunicacions. Els registres administratius i l'oficina d'assistència en matèria de registres.

Tema 5. L'organització municipal. Els municipis de règim comú. Òrgans necessaris: l'alcalde, els tinents d'alcalde, el Ple, i la Junta de Govern Local.

Tema 6. La preparació de contractes per les administracions públiques. La selecció del contractista: el procediment obert simplificat ordinari i l'abreujat o supersimplificat.

Tema 7. Els llindars de la contractació menor.

Tema 8. La igualtat de gènere. Les obligacions de transparència i límits. Informació pública i garanties. La protecció de dades personal.

Tema 9. Els serveis mínims dels ens locals en matèria de salut pública. La prestació de serveis de salut pública dels ens locals. Inspecció, vigilància i control.

Tema 10. Higiene alimentària, concepte i objectius. Salut alimentària. La distribució de competències i principals intervencions. Riscos i perills per a la salut associats al consum d'aliments. Mecanismes de prevenció.

Tema 11. Comerç minorista d'alimentació. Responsabilitats municipals. Inspecció, vigilància i control. Reglamentació sanitària.

Tema 12. Mesures cautelars a aplicar per les autoritats sanitàries en cas d'incompliment de requisits sanitaris per a un establiment i l'existència de possibles riscos per a la salut.

Tema 13. Responsabilitats i competències en matèria d'aigües de consum. Inspecció, vigilància i control.

Tema 14. Marc legal i competències dels ajuntaments en matèria de prevenció i control de la legionel·losi. Els requisits sanitaris per a la prevenció i el control de la legionel·losi, Les condicions higienicosanitàries per a la prevenció i el control de la legionel·losi. Responsabilitat municipal i actuacions en matèria de control en cas de brot comunitari de legionel·losi.

Tema 15. Control sanitari de poliesportius i piscines. Responsabilitats municipals. Inspecció i control.

Tema 16. Control integral de plagues. Definició i principis. Principals plagues urbanes. Desinfecció, desinsectació i desratització. Responsabilitats municipals. Inspecció i control.

Tema 17. Protecció dels animals. Gestió i responsabilitats municipals.

Tema 18. Reglamentació actual sobre tinença d'animals i gossos potencialment perillosos.

Tema 19. Nuclis zoològics. Normativa d'aplicació a Catalunya.

Tema 20. Establiments de pírcings, tatuatges o micropigmentació. Inspecció, vigilància i control.

 

 

ANNEX 2. MODEL DE DECLARACIÓ DE MÈRITS (ADJUNT A LA INSTÀNCIA)

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

 

3) El dia 10.6.2024 s'ha resolt el següent:

 

Decret 317/2024, d'aprovació de les bases i la convocatòria d'un procés selectiu per formar una borsa de treball de peons

 

Per tal de poder atendre les substitucions, baixes, acumulació de feines i fins i tot interinatges, es fa necessari disposar d'una borsa.

L'article 94 del Reglament de personal al servei de les entitats locals, aprovat per Decret 214/1990, en endavant, RPSEL, estableix que el personal interí i el personal laboral temporal no permanent són seleccionats mitjançant convocatòria pública i que el personal interí ha de complir, en tot cas, els requisits generals de titulació i les altres condicions exigides per participar en les proves d'accés als corresponents cossos o escales com a funcionaris de carrera.

L'article 95.2 del RPSEL estableix que en les bases de la convocatòria s'han de determinar, a més de les circumstàncies esmentades a l'apartat 1, les específiques per determinar l'ordre dels nomenaments per a la provisió de les vacants que durant un màxim de dos anys es vagin produint.

El procés selectiu es fa per torn lliure i garanteix el compliment dels principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, recollits igualment en l'article 55 del text refós de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, i pel sistema de concurs-oposició, d'acord amb l'article 171.2 del text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local, aprovat per Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, atès que es considera que l'experiència prèvia és important per garantir un òptim funcionament dels serveis públics.

El resum de puntuacions d'aquestes bases és el següent:

 

Quadre de puntuacions

Punts

Oposició

70,00

Prova psicotècnica

28,00

Prova pràctica

42,00

Concurs

30,00

Experiència professional

15,00

Formació

15,00

 

 

Per tant, en ús de les facultats que em confereix 53.1 h) del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya,

 

RESOLC:

 

Primer. Aprovar les bases reguladores del procés per a formar una borsa de treball de peons, que es transcriuen a continuació:

 

 

BASES PER A LA FORMACIÓ D'UNA BORSA DE PEONS

 

Primera. Objecte

L'objecte d'aquestes bases és regular el procés de formació d'una borsa de treball de persones candidates per a cobrir, en règim de contractació laboral temporal i els nomenaments de funcionaris interins dels serveis de peó de la brigada municipal, dins dels límits màxims temporals que prevegi la normativa aplicable en cada cas i moment.

 

Segona. Funcions o tasques bàsiques

A l'efecte de la valoració del concurs i d'orientar el contingut de la prova psicotècnica, són funcions o tasques genèriques a realitzar les següents:

a) Realitzar tasques de neteja viària com ara escombrar, netejar i traslladar contenidors i buidar papereres a la via pública (places, carrers, jardins municipals, mercat setmanal, embornals, etc.), i també utilitzant el vehicle o els mitjans mecànics assignats.

b) Recollir animals morts i andròmines de la via pública (mobles, ferros, electrodomèstics llençats, etc.).

c) Realitzar treballs elementals vinculats a la jardineria, com ara treure males herbes, sembrar i ressembrar gespa, plantes i flors, etc.

d) Donar suport a les tasques de la resta de personal de la brigada, segons les necessitats i d'acord amb les indicacions rebudes pels superiors.

e) Utilitzar les eines manuals i mecàniques requerides per al desenvolupament dels treballs encomanats, així com tenir cura del seu manteniment.

f) Realitzar el muntatge i desmuntatge d'infraestructures per a la realització de festes populars i altres esdeveniments.

g) Executar els treballs senzills d'obra nova o manteniment per tal de conservar el bon estat d'instal·lacions i dependències municipals i de la via pública i mantenir l'ordre i la neteja tant en l'obra com en les eines que faci servir de conformitat amb les instruccions fixades pels superiors.

h) Realitzar tasques de manteniment de les instal·lacions i equipaments municipals i de la via pública sota les indicacions dels superiors o dels tècnics.

i) Controlar el correcte estat de les instal·lacions i equipaments dels centres o espais públics, vigilar-los i vetllar pel seu bon ús.

j) Obrir i tancar els equipaments municipals i acudir-hi en cas d'alarma.

k) Realitzar tasques de transport de materials amb vehicles.

l) Lliurament de la correspondència, control de la bàscula, d'obres, de la cloració de l'aigua, de festes i de plens, lectura de comptadors de l'aigua.

m) I, en general, aquelles tasques o funcions de caràcter similar que li siguin atribuïdes i per a les quals no es requereixi una titulació específica.

 

Tercera. Condicions d'admissió d'aspirants

3.1 Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants han de reunir als requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola, sens perjudici del que disposa l'article 57 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015 (en endavant, TREBEP).

b) Haver complert 16 anys abans del termini de presentació d'instàncies i no superar l'edat màxima de jubilació forçosa per a l'accés a l'ocupació pública.

c) No s'exigeix cap titulació prevista en el sistema educatiu, de conformitat amb la disposició addicional 6a del TREBEP.

d) Acreditar el coneixement de la llengua catalana de nivell bàsic (certificat A2), la qual cosa es podrà justificar amb la presentació dels títols i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística. En el cas de voler acreditar el nivell de català assolit per estudis reglats realitzats, caldrà presentar un certificat expedit per l'Institut d'Educació Secundària, que convalidi el nivell de català assolit.

En cas de no acreditar documentalment l'esmentat nivell de català, les persones interessades a participar en la convocatòria també poden presentar les seves instàncies, si bé hauran de fer la prova específica de coneixements de la llengua catalana de l'esmentat nivell.

e) Les persones aspirants que no tinguin nacionalitat espanyola han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana en el grau adequat a l'exercici de les funcions.

Les persones aspirants que ho manifestin i acreditin poden estar exemptes de realitzar la prova de castellà si acrediten que estan en possessió d'un dels documents que s'indiquen a continuació:

- Certificat segons el qual hom ha cursat la primària i secundària a l'Estat espanyol o els cursos equivalents a qualsevol altre Estat en què la llengua castellana sigui oficial.

- Diploma d'espanyol (castellà) del mateix nivell que de català, que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a la seva obtenció.

- Certificat de nivell avançat d'espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

- Títol de llicenciat/da en filologia hispànica o romànica, o equivalent.

Així mateix, tampoc no estaran obligades a dur a terme la prova aquelles persones que acreditin haver superat la prova de coneixement de castellà en convocatòries anteriors de la mateixa Administració.

   f) No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per a exercir funcions similars a les que feia en el cas del personal laboral, en què hagués estat separat o inhabilitat. En cas de ser nacional d'un altre Estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els mateixos termes l'accés a l'empleat públic.

g) Posseir el permís de conduir de la classe B.

h) Tindre la capacitat funcional per a l'acompliment de les funcions o tasques.

i) No tindre antecedents penals en general, ni per delictes de naturalesa sexual en particular.

3.2 Tots els requisits s'han de complir el darrer dia de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins al moment de presa de possessió com a personal funcionari interí.

 

Quarta. Presentació de sol·licituds

4.1 Les sol·licituds per formar d'aquest procés de selecció s'han d'adreçar a l'Alcaldia i s'hi ha de fer constar que es reuneixen les condicions exigides a les bases i, si escau, les necessitats d'adaptació que corresponguin (discapacitat, embaràs, religió, malaltia i supòsits similars).

4.2 Les sol·licituds s'han de presentar al Registre d'entrada de l'Ajuntament d'Aitona o bé mitjançant el procediment que regula l'article 16.4 de la Llei 39/2015. El termini de presentació s'inicia l'endemà de la publicació al BOP i acaba el 20è dia natural posterior a la publicació de la convocatòria al DOGC i, si és inhàbil, el següent dia hàbil.

4.3 La presentació de la sol·licitud implica l'acceptació que les notificacions que s'hagin d'efectuar a les persones aspirants es facin electrònicament. També comporta donar el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per a prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

4.4 Les bases íntegres s'han de publicar al Butlletí Oficial de la Província, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al tauler electrònic de l'Ajuntament.

4.5 A la sol·licitud s'hi ha d'adjuntar:

a) Còpia simple del DNI o NIE en vigor.

b) Si escau, còpia del document acreditatiu dels coneixements de llengua catalana (i castellana en cas d'estrangers), per tal de quedar exempt de la prova de català (o de castellà).

c) Relació detallada i ordenada dels mèrits, d'acord amb el model normalitzat d'autobaremació de l'annex 2, i còpia simple de la documentació acreditativa dels mèrits al·legats. La relació detallada i els documents acreditatius dels mèrits s'han d'ordenar guardant una escrupolosa correlació amb l'ordre dels apartats corresponents d'aquestes bases.

d) Justificant de pagament de la taxa de processos de provisió de llocs de treball o de constitució de borses de treball (15 €, tal com recull l'ordenança fiscal 8, article 5.1, epígraf 1.24).

e) Certificat d'inexistència d'antecedents penals i també de naturalesa sexual o, alternativament, una autorització a l'Ajuntament d'Aitona perquè obtingui directament aquests documents.

f) Còpia simple del dictamen actualitzat emès per l'Equip de Valoració i Orientació Laboral en els termes indicats a la base 4.6.

4.6 A la sol·licitud cal indicar-hi les necessitats d'adaptació que corresponguin (discapacitat, embaràs, religió, malaltia i supòsits similars). Les persones amb discapacitat que necessitin algun tipus d'adaptació o adequació han de presentar el dictamen actualitzat emès per l'Equip de Valoració i Orientació Laboral (EVO) que indiqui les adequacions necessàries durant el procés de selecció en els termes de l'article 6 del Decret 66/1999, de 9 de març, sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració multi professional. Les persones amb discapacitat poden demanar en la sol·licitud de participació l'adaptació del lloc o llocs de treball sol·licitats sempre que aquesta no impliqui una modificació exorbitant en el context de l'organització o sigui incompatible amb el contingut del lloc i el servei públic que s'ha de prestar en els termes de l'article 7 del Decret 66/1999.

A tal fi hauran d'aportar el corresponent dictamen dels equips multi professionals o òrgans tècnics competents en relació amb la procedència de l'esmentada adaptació i de la compatibilitat amb el desenvolupament de les funcions i tasques del lloc concret.

4.7 Si alguna de les sol·licituds té cap defecte esmenable, s'ha de fer constar a la llista provisional de persones admeses i excloses per tal que, en el termini de deu dies, es puguin esmenar de conformitat amb l'article 68.1 de la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. No es considera defecte esmenable la manca d'acreditació d'un o més mèrits; només és esmenable l'acreditació defectuosa d'aquests.

4.8 Tota la documentació que es presenti durant el procés selectiu en una llengua no oficial ha d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada a una llengua oficial a Catalunya.

 

Cinquena. Llistat de persones admeses i excloses

5.1 Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies per formar part d'aquest procés de selecció, l'Alcaldia ha de dictar una resolució en el termini màxim d'un mes per tal de declarar aprovada la relació de persones admeses i excloses, la de persones exemptes de fer les proves de català i/o castellà i nomenar els membres del Tribunal. Aquesta relació només s'ha de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament d'Aitona.

5.2 La publicació d'aquesta resolució en el tauler electrònic obre un termini de deu dies per a esmenes i possibles reclamacions, així com per recusar els membres del Tribunal.

5.3 Les al·legacions presentades s'han de resoldre en el termini de 30 dies següents a la finalització del termini per a presentar-les. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'han d'entendre desestimades.

5.4 Transcorregut el termini d'esmena, l'Alcaldia ha d'aprovar la llista definitiva d'aspirants admesos i exclosos, que s'ha de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament, amb indicació dels recursos que escaiguin, en cas d'aspirants no admesos.

5.5 Tots els actes que es derivin de la present convocatòria s'han de fer públics a través del tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament (https://tauler.seu.cat/inici.do?idens=2503870005)

 

Sisena. Tribunal qualificador

6.1 L'òrgan de selecció ha de ser col·legiat i la seva composició s'ha d'ajustar als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres, i s'ha de tendir a la paritat entre dona i home.

6.2 El personal de selecció o de designació política, els funcionaris interins i el personal eventual no poden formar part dels òrgans de selecció.

6.3 L'òrgan de selecció ha d'estar format per persones que ostentin la condició de funcionàries de carrera, amb les condicions següents:

President: Un/a empleat/da públic/a

Vocals: Un/a empleat/da públic/a de l'àmbit funcional objecte del procés i un funcionari de l'Ajuntament

Secretari (amb veu, però sense vot): un funcionari, propi o d'habilitació nacional, de la Corporació

Quin sigui necessari, s'ha de nomenar també una persona que assessori l'òrgan encarregat de la selecció, amb veu i sense vot, nomenada per l'òrgan competent en matèria de política lingüística.

6.4 La designació nominal dels membres de cada Tribunal qualificador, que ha d'incloure la dels respectius suplents, correspon a la presidència de la corporació i s'ha de fer en la resolució per la qual s'aprova la llista de persones admeses i excloses.

6.5 El Tribunal qualificador pot disposar d'assessors especialistes, per a aspectes concrets del procés selectiu que requereixin especialització tècnica. Les persones assessores no tenen vot. L'òrgan selectiu pot servir-se de personal col·laborador per a la logística del procediment, que s'ha de limitar a fer tasques auxiliars en la preparació i realització del procés selectiu o en la comprovació de la documentació, i que estarà subjecte al principi d'imparcialitat i sigil. El personal assessor i el col·laborador no tenen la consideració de membres dels Tribunals qualificadors.

6.6 La composició del Tribunal qualificador s'ha d'ajustar al principi d'especialitat i tots els seus membres (presidència i vocals) han de tenir una titulació igual o superior a l'exigida per a l'accés a les places de la convocatòria, si és que se n'exigeix cap.

6.7 El Tribunal qualificador no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència com a mínim de la meitat dels seus membres, bé siguin titulars, bé suplents, i sempre és necessària la presència de la presidència i de la secretaria. Les decisions s'han d'adoptar per majoria de vots dels membres presents i, en cas d'empat, ha de resoldre el vot de qui actuï com a president/a. Tots els membres actuen amb veu i vot, tret de la persona que ocupa la secretaria, l'actuació de la qual és de fedatària, si bé té veu i vot quan, alhora, sigui membre del corresponent Tribunal qualificador, i es computa com un únic vot.

6.8 D'acord amb el principi d'unitat d'acte en l'actuació de l'òrgan col·legiat, les mateixes persones que han participat en la constitució a l'inici de la sessió han de finalitzar-la.

6.9 De les sessions que faci el Tribunal qualificador s'ha d'estendre l'acta corresponent, signada per tots els membres.

6.10 El Tribunal qualificador es pot constituir, convocar, realitzar les sessions, adoptar acords i remetre actes tant de forma presencial com a distància. Es poden dur a termes sessions on el personal membre del Tribunal qualificador i, si escau, les persones assessores corresponents, estiguin en part presencialment i en part a distància.

6.11 L'abstenció i recusació dels membres del tribunal es regeix pels articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, de règim jurídic del sector públic.

6.12 L'òrgan de selecció ha d'actuar amb total autonomia i els seus membres són responsables de l'objectivitat del procediment i de l'estricte compliment de les bases de la convocatòria.

6.13 El Tribunal ha de resoldre per majoria els dubtes o reclamacions que puguin originar-se amb la interpretació de l'aplicació de les bases d'aquesta convocatòria, així com els casos no previstos. En cas de dubtes o llacunes sobre aquestes bases, el Tribunal n'ha de realitzar una interpretació integradora, sense que pugui, en cap cas, introduir noves exigències o nous requisits. En particular, no pot ampliar els mèrits admissibles, establir puntuacions mínimes per a superar exercicis, proves o entrevistes, fixar un nombre màxim d'aprovats, ni fixar nous requisits d'eliminació.

6.14 El Tribunal pot especificar criteris de forma més detallada si ho fa abans de la realització de les proves, exercicis o entrevistes, i amb publicitat, cosa que ha de reflectir a l'acta.

6.15 El Tribunal també pot dictar instruccions sobre la forma de realitzar els exercicis, les proves i les entrevistes (durada, pauses, material, equips, etc.), sobre el seu nivell o duresa, i per a qüestions d'ordre, en els casos que les bases no ho regulin o ho facin de forma parcial. En especial, ha de preveure les condicions d'adaptació necessàries per als casos de discapacitat, embaràs, religió, malaltia i supòsits similars, sense desvirtuar el principi d'igualtat. En cas de donar-se alguna circumstància que motivi la necessitat d'adaptació, ha de ser immediatament comunicat per la persona aspirant a l'òrgan convocant o al Tribunal.

 

Setena. Fase prèvia

Primera prova. Coneixements de llengua catalana (obligatòria i eliminatòria)

Queden exemptes de dur a terme aquesta prova les persones aspirants que acreditin tenir coneixements del nivell bàsic (A2) o superior, segons l'annex específic de la Direcció General de Política Lingüística d'acord amb allò que es regula al Decret 161/2002, d'11 de juny o un dels altres títols, diplomes i certificats equivalents regulats a l'Ordre VCP/491/2009, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril.

La prova consistirà a acreditar el coneixement de la llengua catalana. En aquest exercici la qualificació serà d'apte o no. Els aspirants que acreditin posseir el nivell exigit o superior, restaran exempts de realitzar aquest exercici i se'ls assignarà la qualificació d'apte.

Per superar la prova, les persones aspirants hauran de demostrar un nivell de coneixement similar al que caldria per a l'obtenció del certificat exigit en aquestes bases. Les persones aspirants seran qualificades d'aptes o no aptes, i aquestes últimes quedaran eliminades del procés selectiu.

Segona prova. Coneixements de llengua castellana (obligatòria i eliminatòria)

Les persones aspirants que no tinguin nacionalitat espanyola han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana en el grau adequat a l'exercici de les funcions.

La prova consistirà a acreditar el coneixement de la llengua castellana. En aquest exercici la qualificació serà d'apte o no. Les persones aspirants que acreditin que posseeixen el nivell exigit o superior restaran exemptes de realitzar aquest exercici i se'ls assignarà la qualificació d'apte.

Per superar la prova, les persones aspirants hauran de demostrar un nivell de coneixement similar al que caldria per a l'obtenció del certificat exigit en aquestes bases. Les persones aspirants seran qualificades d'aptes o no aptes, i aquestes últimes quedaran eliminades del procés selectiu.

 

Vuitena. Procés selectiu

8.1 El sistema selectiu és el concurs-oposició.

8.2 La puntuació màxima a assolir és de 100 punts.

8.3 La fase d'oposició és eliminatòria i el fet de no superar-la s'ha d'indicar com a NO APTE/A. La resta de qualificacions s'ha d'expressar en xifres.

8.4 La puntuació de les persones aspirants en cadascuna de les proves és la mitjana aritmètica de les qualificacions atorgades per cadascun dels membres assistents del Tribunal qualificador.

8.5 El resultat final del procés és la suma de les puntuacions obtingudes en el conjunt de les proves puntuables realitzades.

8.6 La data i hora de cada prova s'ha de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament, i la manca de presentació suposa l'exclusió del procés. Totes les proves són obligatòries i eliminatòries.

8.7 En qualsevol moment, el Tribunal podrà requerir als aspirants l'acreditació de la identitat de les persones aspirants mitjançant la presentació de l'original del seu DNI o passaport.

8.8 Les actituds de falta de respecte o consideració envers la resta de persones aspirants del procés selectiu o envers el Tribunal qualificador comportaran l'exclusió de la persona aspirant del procés selectiu, la qual cosa es farà constar de forma expressa en l'acta emesa pel Tribunal qualificador i suposarà la pèrdua dels drets d'examen, sense retorn de taxa.

8.11 La fase d'oposició consta de les següents proves:

8.11.1 Prova 1: psicotècnica

8.9.1.1 Consisteix en la realització d'una prova psicotècnica adreçada a avaluar la competència psicosocial de les persones aspirants per exercir les funcions que consten a la base segona. El perfil "professiogràfic" de la persona seleccionada haurà de ser el d'una persona amb els següents trets o factors:

a) Dinàmica, amb capacitat de realitzar les tasques o funcions amb agilitat. Se n'ha de valorar l'habilitat i destresa, tant manual com visual, com també pel que fa a la utilització d'eines o màquines necessàries.

b) Meticulosa, que realitzi les seues tasques o funcions tenint en compte els detalls, metòdicament i intentant obtenir els millors resultats possibles.

c) Responsabilitat al moment de seguir un pla de neteja i manteniment. Se n'ha de valorar la capacitat per mantenir l'organització, l'atenció, el control i la netedat en tot moment.

d) Receptiva davant les instruccions que se li indiquin.

e) Multifuncional: amb capacitat de realitzar diferents funcions.

f) Adaptable: disposada i capaç d'adaptar-se a noves formes de treballar.

g) Amb capacitat social i comunicativa: Ser capaç de treballar en equip i tenir coneixement de tècniques de formació d'equip i de dinàmica de grups.

8.9.1.2 La puntuació s'ha d'assignar d'acord amb el següent barem, per cada ítem:

 

 

Puntuació assignada

S'adequa plenament al perfil assenyalat

4,00

S'adequa al perfil descrit, malgrat que presenta aspectes menys satisfactoris

2,00

No s'adequa al perfil assenyalat i/o presenta clares mancances tècniques

0,00

 

 

8.9.1.3 El judici tècnic del tribunal s'ha de dur a terme segons criteris usuals de persones corrents. El tribunal pot comptar amb assessorament tècnic per realitzar aquesta prova.

8.9.1.4 La puntuació màxima de la prova és de 28 punts. Per passar la prova cal assolir una puntuació mínima de 14 punts.

8.9.1.5 El tribunal ha de fixar el temps per realitzar aquesta prova que no podrà excedir de mitja hora per persona. La data i hora de la prova s'ha de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament, i la manca de presentació suposa l'exclusió del procés.

8.11.2 Prova 2 :prova pràctica:

8.9.2.1 Consisteix en la realització d'un supòsit de caràcter pràctic, proposat pel Tribunal qualificador, i relacionat amb les funcions pròpies, segons el temari que s'indica en l'annex 1. El supòsit ha de preveure diferents qüestions que permetin enllaçar diversos temes.

8.9.2.2 La puntuació que s'atorgarà serà fins a un màxim de 42 punts i cal un mínim de 21 punts per asuperar-la.

8.9.2.3 La prova consisteix en un o més supòsits pràctics, amb 2 ítems a valorar, cadascun dels quals val 21 punts, i ha d'incloure l'ús de maquinària.

8.9.2.4 A cada ítem li correspon una valoració de 0 punts, si no s'ha realitzat de forma satisfactòria, 21, si s'ha fet bé, i 10,50 en cas que l'ítem admeti la realització parcialment correcta.

8.9.2.5 Per la valoració de la prova, el Tribunal ha de tindre en compte la comprensió de les instruccionsdonades per l'ús de la maquinària amb què s'ha de realitzar la prova, l'adequació en el seu ús, el temps de realització, la qualitat amb què s'ha dut a terme i la correcció a l'hora de respondre oralment les preguntesque permetin relacionar els diferents temes del temari.

8.9.2.6 El Tribunal ha de decidir la durada màxima de la prova.

8.10 Concurs

8.10.1 La fase de concurs no tindrà caràcter eliminatori.

8.10.2 Finalitzat el darrer exercici de la fase d'oposició s'ha de fer pública la llista de les persones aspirants que han superat la fase d'oposició i a les quals se'ls valorarà els mèrits.

8.10.3 La puntuació obtinguda en la fase de concurs en cap cas no pot ser aplicada per superar la fase d'oposició, la superació de la qual s'ha de realitzar de forma independent.

8.10.4 La puntuació final de la fase de concurs serà la suma de tots els punts obtinguts pels mèrits al·legats i acreditats documentalment segons el barem de mèrits que consta als apartats següents. L'autobaremació de mèrits efectuada per la persona aspirant en cap cas no és vinculant per al tribunal, i només es tindran en compte els mèrits degudament acreditats en els termes indicats en aquestes bases, sempre que, alhora, constin a l'autobaremació.

8.10.5 De cara a la valoració de l'experiència, cal tenir en compte que:

a) Es computen els serveis efectius tenint en compte que el temps de serveis prestats simultàniament només s'ha de computar una vegada.

b) Són objecte de valoració, entre d'altres, els serveis prestats amb contractes formatius de treball regulats a l'article 11 del text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre. No seran objecte de valoració altres tipus de prestacions com la dels becaris.

c) Documents justificatius: certificat expedit per l'administració pública, o ens del sector públic quan correspongui, on s'hagin prestat els serveis, el qual ha d'indicar, segons sigui el que es valori:

- Serveis com a personal funcionari: l'escala, subescala, classe o categoria, grup i subgrup.

- Serveis com a personal laboral: la categoria i grup professional

- El règim jurídic amb indicació de la vinculació amb l'Administració o ens del sector públic (laboral temporal, laboral fix, funcionarial interí o funcionarial de carrera).

- La jornada desenvolupada, si no és a temps complet.

- El període concret de prestació dels serveis.

d) Als efectes del càlcul dels mèrits professionals es computa un mes com a 30 dies naturals. Es tenen en compte les fraccions inferiors a un mes.

e) La data de referència de la valoració dels mèrits és la data de publicació de la convocatòria d'aquest procés al DOGC.

f) No seran objecte de valoració els certificats que no incloguin la informació suficient per poder valorar els serveis prestats d'acord amb els paràmetres indicats en aquestes bases.

g) Les jornades a temps parcial seran computades de forma proporcional.

h) Per acreditar els treballs fets a l'empresa privada caldrà aportar, com a documents justificatius, informe de la vida laboral de la persona sol·licitant estès per la Tresoreria General de la Seguretat Social i, a més a més, la presentació de contractes de treball, fulls de nòmina signat i segellat per l'empresa, certificats o qualsevol altre mitjà que acrediti la naturalesa dels serveis prestats, on han de quedar clares les tasques i grup de classificació/categoria professional, així com, el període de prestació de serveis i la jornada. Si no consten aquestes dades, s'haurà de presentar qualsevol altre document que les acrediti i que sigui considerat suficient per l'òrgan de selecció.

8.10.6 De cara a l'acreditació de la formació, cal tenir en compte que:

a) No es poden dividir titulacions oficials per tal de ser valorades de forma acumulada per cursos, assignatures, crèdits, etc., ni valorar dos cops un mateix mèrit.

b) A efectes d'equivalència de titulació, només s'admeten les reconegudes pel Ministeri competent amb caràcter general i vàlides a tots els efectes. Si es tracta d'una titulació obtinguda a l'estranger cal que estigui homologada pel Ministeri. Les homologacions i equivalències hauran de ser acreditades per la persona aspirant.

c) S'han de valorar les titulacions addicionals diferents i/o superiors que no hagin estat aportades per la persona aspirant com a requisit d'accés a la convocatòria. Els títols acreditatius de titulacions addicionals poden ser substituïts pel document acreditatiu d'haver satisfet la taxa acadèmica oficial establerta per a la seva expedició.

d) Els certificats de llengua catalana que, si escau, es valorin, són només els de la Direcció General de Política Lingüística o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 37/2024, de 6 de febrer, sobre avaluació i certificació de coneixements de llengua general català i l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística.

e) En relació amb els cursos, les persones interessades han d'aportar, a més de la corresponent certificació, si no consta en aquesta, la documentació que acrediti els següents extrems: denominació del centre emissor, nombre d'hores, programa formatiu si no es dedueix mínimament del títol, assistència o, si escau, aprofitament.

f) Els cursos de més d'un dia en què no hi consti el nombre d'hores, es presumeix que tenen una extensió d'1 hora diària.

g) Els cursos en què no hi consta el nombre d'hores, sinó de crèdits, es puntuen segons l'equivalència del crèdit en el moment de realització del curs. Cal, però, que les persones interessades aportin la normativa sobre durada en hores d'un crèdit.

8.10.7 Sens perjudici del dret a interposar el corresponent recurs d'alçada, una vegada publicats els resultats corresponents, les persones aspirants poden sol·licitar per escrit la revisió de la valoració dels mèrits mitjançant sol·licitud presentada al Registre, en el termini de tres dies hàbils.

8.10.8 Si, fruit de la revisió es detecta una errada material, aquesta haurà de ser esmenada i es modificarà la puntuació, de la qual cosa se n'ha de donar publicitat al tauler d'anuncis. La sol·licitud de revisió no interromp el termini de presentació del corresponent recurs d'alçada.

8.10.9 El Tribunal ha de desestimar les simples declaracions i justificants que donin lloc a dubtes sobre l'autenticitat dels mèrits o sobre la seva equivalència o prevalença respecte dels requerits, així com els documents que no continguin informació suficient per valorar adequadament els mèrits.

8.10.10 El Tribunal pot demanar l'acreditació dels aspectes necessaris o la presentació d'originals quan cregui que hi ha inexactituds o falsedats en les quals hagin pogut incórrer els aspirants, ja que podran ser exclosos motivadament de la convocatòria en qualsevol moment si no compleixen els requisits exigits.

8.10.11 Experiència professional

8.10.11.1 Es valora l'experiència professional en llocs de treball de peó.

8.10.11.2 Es valoren els serveis prestats a l'administració pública, a raó de 0,75 punts per cada mes, i al sector privat, a raó de 0,50 punts per cada mes.

8.10.11.3 El màxim de puntuació assolible per experiència professional és de 15 punts en total, sigui a l'Administració pública, l'empresa privada, o entre totes dues.

8.10.12 Formació

8.10.12.1 Es valora la formació següent:

1) Certificat de nivell B1 de català: 0,50 punts

2) Certificat de nivell B2 de català: 0,75 punts

3) Certificat de nivell C1 de català: 1 punt

4) Certificat de nivell C2 de català: 1,25 punts

5) Graduat en ESO o equivalent: 2,50 punts

6) Títol de Batxillerat o cicle formatiu de grau mitjà: 5 punts

7) Per cursos de formació, jornades i seminaris que tinguin relació directa amb les funcions descrites a la base 2, 0,01 punts per cada hora de curs.

8.10.24 El màxim de punts per formació s'estableix en 15.

 

Novena. Formació i funcionament de la borsa de treball

9.1 Una vegada finalitzada la qualificació dels aspirants, el Tribunal ha de publicar la relació d'aprovats per ordre de puntuació al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament d'Aitona. En cas d'empat, s'ha de donar preferència a aquell aspirant amb més puntuació a la prova pràctica i, si subsisteix l'empat, el Tribunal ha de dur a terme una prova addicional objectiva entre els empatats.

9.2 Tant per superar el procés de selecció com per poder formar part de la borsa de treball cal haver participat en totes les fases.

9.3 L'integrant de la borsa que obtingui un nomenament amb l'Ajuntament d'Aitona, o altres ens locals del Segrià que s'hagin adherit a la borsa, en serà donat de baixa, i una vegada finalitzi el seu nomenament tornarà a causar alta en la borsa d'ocupació amb la puntuació que tenia inicialment.

9.4 La renúncia a un lloc de treball ofert suposa el pas de l'aspirant a l'última posició de la borsa d'ocupació, llevat que concorri una de les circumstàncies següents:

a) Part, baixa per maternitat, paternitat o situacions assimilades.

b) Malaltia greu que impedeixi l'assistència al treball, sempre que s'acrediti degudament.

c) Exercici de càrrec públic representatiu que impossibiliti l'assistència al treball.

d) Que el lloc de treball ofert sigui en un municipi al qual no s'ha sol·licitat de participar.

9.5 Aquesta borsa d'ocupació tindrà una vigència màxima de 2 anys des del primer nomenament.

 

Desena. Gestió de la crida dels aspirants

10.1 És obligació de les persones candidates que formin part de la borsa facilitar un o dos telèfons de contacte així com una adreça de correu electrònic als efectes de comunicació i mantenir-ho permanentment actualitzat.

10.2 Per efectuar l'oferiment de nomenament a l'aspirant que correspongui s'ha d'efectuar una trucada telefònica. La comunicació telefònica s'ha d'intentar un mínim de tres vegades durant la jornada laboral.

10.3 Si després d'aquests intents l'aspirant segueix sense estar localitzat, se li ha d'enviar un correu electrònic amb confirmació de lectura perquè es posi en contacte amb la Secretaria de l'Ajuntament. Si a les 24 hores següents d'enviament del correu electrònic l'aspirant no ha contactat amb l'Ajuntament, s'ha de passar a la crida del següent aspirant per ordre de puntuació.

10.4 Feta la proposta de nomenament, la persona interessada ha de manifestar en el termini de 3 dies laborables (o 1 dia en cas d'urgència) la seva acceptació o renúncia a l'oferta de treball que se li faci; la manca de manifestació s'ha d'entendre com a rebuig de l'oferta.

10.5 Mentre una persona integrant de la borsa de treball tingui vigent un nomenament, no se li oferirà cap altre nomenament que pugui generar-se encara que aquest sigui de durada superior.

 

Onzena. Presentació de documents i formalització dels contractes o dels nomenaments

11.1 Aquells que, dins del termini indicat, i llevat dels casos de força major degudament acreditats, no presentin la documentació o es dedueixi que els manca algun dels requisits exigits, no podran ser contractats ni nomenats, i s'han d'anul·lar totes les actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què incorrin per falsedat en les seves sol·licituds de participació.

11.2 El vincle a què pot donar lloc aquesta borsa de treball és laboral o funcionarial, segons el supòsit habilitant. Ara bé, en cas d'estrangers, caldrà respectar els diferents límits que l'article 57 del TREBEP els fixa.

11.3 S'ha de preveure un període de prova o de pràctiques d'1 mes sense superar, en cap cas, una quarta part del contracte o nomenament. Aquest període no s'ha d'aplicar si la persona seleccionada ja ha desenvolupat les mateixes funcions a l'ens anteriorment, amb una durada mínima igual o superior a la fixada com de prova o de pràctiques.

11.3 En cas de personal interí, l'alcaldia ha de nomenar funcionàries interines en pràctiques les persones aspirants proposades, en el termini d'un mes comptador des de l'expiració del termini fixat per presentar els documents que s'esmenten a les bases anteriors. El nomenament s'ha de publicar al Butlletí Oficial de la Província de Lleida, a partir del qual s'ha de prendre possessió, en un termini màxim de 3 dies hàbils, des de la publicació oficial.

11.5 El període de prova o de pràctiques s'ha de dur a terme sota la supervisió del cap de la unitat administrativa o superior jeràrquic on sigui destinat el personal funcionari.

11.6 Transcorregut el període de prova o de pràctiques, el titular de la unitat al qual s'hagi adscrit la persona nomenada i, si no n'hi ha, l'alcaldia, ha d'emetre un informe d'avaluació del període de prova o de pràctiques, concretament sobre l'aplicació dels seus coneixements i les seues capacitats a les activitats acomplertes, la qualitat i l'eficàcia en el desenvolupament de les diferents funcions i l'adaptació a la feina.

11.7 En cas que sigui negatiu, el Tribunal del procés selectiu s'ha de reunir i, a la vista de l'informe emès i, si escau, de les al·legacions de la persona afectada, proposar:

a) que continuï el seu contracte o el seu nomenament com a personal funcionari interí, o

b) la rescissió del contracte o la fi del nomenament interí en pràctiques i la contractació o el nomenament interí en pràctiques de la persona següent del llistat d'aprovats, en els termes indicats anteriorment.

11.8 El nomenament com a personal funcionari interí també s'ha de publicar al Butlletí Oficial de la Província de Lleida, a partir de la qual publicació, la persona nomenada disposarà d'un termini d'un mes per perdre possessió. La manca de jurament o promesa o de la presa de possessió en els terminis normativament establerts, llevat de casos de força major, comportarà la pèrdua de tots els drets. La finalització del període de pràctiques no suposa la finalització del nomenament, que roman vigent fins que es produeixi el cessament per no haver superat aquesta fase o per la presa de possessió com a personal funcionari interí.

 

Dotzena. Incidències

Les presents bases i la convocatòria podran ser impugnades de conformitat amb allò que estableix la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Segon. Convocar el procés selectiu per formar una borsa de treball de peons, de conformitat amb les bases específiques reguladores aprovades al punt primer d'aquesta part dispositiva.

 

 

ANNEX 1. TEMARI

 

1. Constitució: els drets a la igualtat i a la inviolabilitat del domicili. L'organització territorial de l'Estat. Els municipis a l'Estatut.

2. Els municipis de règim comú: òrgans necessaris. L'alcaldia, les tinences d'alcaldia i el Ple. La junta de Govern Local. L'acte administratiu. La forma. Els ingressos municipals: el principi de caixa única.

3. El pavelló poliesportiu d'Aitona: la neteja de la pista amb màquina de fregar.

4. L'ús de camionets de la brossa i de carretons elevadors.

5. La prevenció de riscos laborals.

6. La sega d'equipaments esportius. L'ús de la segadora manual.

7. La soldadura de tanques i suports.

8. El manteniment de reg dels jardins. El manteniment de productes fitosanitaris.

9. El manteniment de llauneria: canvi d'aixetes, polsadors, cisternes, WC i similars.

 

 

ANNEX 2. MODEL DE DECLARACIÓ DE MÈRITS (ADJUNT A LA INSTÀNCIA)

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

 

Contra la convocatòria i les bases, que exhaureixen la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs de reposició davant de l'Alcaldia, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquest edicte. El termini per a resoldre i notificar el recurs de reposició és d'un mes, i la manca de resolució i notificació en termini permet la interposició de recurs contenciós administratiu davant del Jutjat contenciós administratiu de Lleida.

També poden interposar directament recurs contenciós administratiu davant de l'òrgan judicial adés esmentat en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquest edicte, si no han interposat abans recurs de reposició.

No obstant això, poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient.

 

Aitona, 10 de juny de 2024

 

Rosa Pujol Esteve

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
272704 {"title":"EDICTO sobre aprobación de las bases y la convocatoria de varias bolsas de trabajo, algunas de ellas intermunicipales.","published_date":"2024-06-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"272704"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Aitona,DOGC,DOGC 2024 nº 9186 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-18/272704-edicto-aprobacion-bases-convocatoria-varias-bolsas-trabajo-algunas-ellas-intermunicipales https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.