ANUNCIO relativo a las bases específicas de la convocatoria pública para la selección de una plaza de operario/a del servicio de saneamiento, grupo OP3, mediante el sistema de concurso-oposición libre (2024_1176).

D'acord amb el que disposen l'article 286.2 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya i l'article 92 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, es dona coneixement de la resolució del Vicepresident de l'EPEL Nostraigua, de 31 de maig de 2024, pel qual s'aprova les Bases específiques i convocatòria, mitjançant concurs-oposició lliure per a la selecció d'una plaça d'Operari/a del Servei de Sanejament de l'Entitat Pública Empresarial Local Nostraigua.

 

 

BASES ESPECÍFIQUES DE LA CONVOCATÒRIA PÚBLICA PER A LA SELECCIÓ D'UNA PLAÇA D'OPERARI/A DEL SERVEI DE SANEJAMENT, GRUP OP3, MITJANÇANT EL SISTEMA DE CONCURS-OPOSICIÓ LLIURE

 

1. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

L'objecte d'aquestes bases específiques és regular el procés de selecció per a la provisió, amb caràcter de personal laboral indefinit, d'una plaça d' OPERARI/A DEL SERVEI DE SANEJAMENT D'AIGÜES RESIDUALS, grup OP3, del conveni de treball de l'EPEL Nostraigua, mitjançant el sistema de concurs-oposició lliure.

Aquesta convocatòria es regirà per les presents bases específiques i per les bases generals reguladores dels processos selectius del personal de l'EPEL NOSTRAIGUA, publicades al BOPT de 15 de febrer de 2023 (inserció CVE 2023-01003) i al DOGC numero 8857 de 17 de febrer de 2022.

 

2. CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC DE TREBALL

- Denominació lloc de treball: OPERARI DEL SERVEI DE SANEJAMENT

- Número de places convocades: 1

- Adscripció: Àrea Tècnica

- Règim jurídic: Laboral

- Grup de classificació: grup OP3 de l'actual conveni

- Nivell de complement de destí de l'actual conveni: 14

- Complement específic: establert a la Disposició Addicional 5a del conveni col·lectiu de treball de Nostraigua

- Procediment: concurs oposició

- Torn: lliure

 

3. FUNCIONS A DESENVOLUPAR

Al personal operari del servei de sanejament se li assignen funcions d'instal·lació, desinstal·lació, supervisió, control, manteniment i reparació de tots els elements de la xarxa i de les instal·lacions de clavegueram i depuració d'aigües residuals que suposen l'execució de tasques que, tot i realitzar-se sota procediments i instruccions específiques, poden ser de caire heterogeni i requerir una certa iniciativa i adequats coneixements professionals i d'aptituds pràctiques. També poden tenir encomanades les tasques de supervisió directa del treball realitzat per personal col·laborador.

 

4. REQUISITS QUE HAN DE REUNIR LES PERSONES ASPIRANTS

Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants han de complir, a més dels expressament establerts en les Bases Generals que han de regir les proves selectives per a la selecció de les places, els requisits específics següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola, sense perjudici del disposat a l'article 57 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.

b) Haver complert 16 anys d'edat i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

c) Titulació:

Disposar del títol de certificat d'escolaritat o certificat d'estudis primaris o equivalents.

En el cas de presentar una titulació equivalent a l'exigida com a requisit, correspon a l'aspirant acreditar-ne la seva equivalència mitjançant norma legal o certificació expedida pel Ministeri.

Si es tracta d'un títol expedit a l'estranger cal disposar, en la data límit per a la presentació d'instàncies, de la credencial que acrediti la seva homologació emesa pel Ministeri d'Educació.

En cas que no es disposi del certificat d'estudis primaris o equivalents, es podrà substituir aquest per quatre anys d'experiència en categoria d'oficial (grup de cotització 8 de la seguretat social) o vuit anys amb categoria de peó (grup 10 de la seguretat social). Aquesta experiència no podrà computar com a mèrits del procés selectiu ni eximirà de la prova de coneixement de llengües.

d) Capacitat funcional: tenir capacitat funcional per a l'exercici de les places convocades. Les persones amb discapacitat seran admeses a la realització de les proves sense necessitat d'acreditar les seves condicions psíquiques, físiques i sensorials abans del seu començament, sens perjudici que, superat el procés selectiu, en presentar la documentació per ser contractades, hagin d'acreditar, igual que la resta d'aspirants, la seva capacitat per desenvolupar les funcions i tasques de les places que es convoquen i prestar el servei públic corresponent.

e) No patir cap malaltia o defecte físic o psíquic que impedeixi el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria (presentació de documentació una vegada s'ha superat el procés selectiu).

f) No haver estat separat/da, per mitjà de resolució disciplinària ferma, del servei de qualsevol de les administracions públiques, ni trobar-se inhabilitat/da per sentència ferma per a l'exercici de funcions públiques (presentació de documentació una vegada s'ha superat el procés selectiu).

g) En el cas de ser nacional d'un altre estat, no trobar-se inhabilitat/da o en situació equivalent ni haver estat sotmès/a a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi accedir, en el seu estat, en els mateixos termes, a l'ocupació pública.

h) Llengua catalana: nivell bàsic de català. Quedaran exempts/es de la realització de la prova els/les aspirants que acreditin documentalment, dins el termini de presentació de les sol·licituds, posseir el certificat de nivell bàsic de català (A2) de la Direcció General de Política Lingüística, equivalent o superior.

i) Llengua castellana: els/les aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola hauran de posseir els coneixements de llengua castellana de nivell avançat.

j) Carnet de conduir B. El desenvolupament de les funcions del lloc de treball implica la necessitat de desplaçaments per inspeccionar les instal·lacions del servei i per coordinar i supervisar l'activitat de les persones treballadores que integren l'Àrea Tècnica.

k) No estar afectat/da per cap dels motius d'incompatibilitat continguts en la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'Incompatibilitats del personal al servei de les Administracions Publiques, i la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'Incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

No obstant això, si durant els processos selectius els tribunals consideren que hi ha raons suficients, podran demanar a qualsevol dels/de les aspirants que acreditin el compliment de totes o alguna de les condicions i els requisits exigits.

 

5. PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

 

5.1. PRESENTACIÓ

Els/les aspirants que desitgin prendre part en les proves selectives podran presentar la sol·licitud per alguna de les formes previstes a l'art. 16.4 de la llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions publiques, i en concret:

1. Presencialment:

En aquest cas, la sol·licitud, en model oficial i normalitzat, s'haurà d'imprimir. Es pot obtenir al web https://mont-roig.cat/lajuntament/funcionament/recursos-humans/convocatories/ i es podrà presentar:

- A les oficines de l'EPEL NOSTRAIGUA situades al carrer Riudoms, 21 de Mont-roig del Camp i l'avinguda Barcelona, 188, locals 19-20, de Miami Platja (en horari de 9.00 a 14.00 hores).

En aquest cas caldrà sol·licitar cita prèvia i enviar la documentació digitalitzada, prèviament, al dia de la cita a l'adreça de correu electrònic: info@nostraigua.cat indicant nom, cognoms i dia i hora de la cita.

- Per qualsevol de les altres formes previstes a l'article 16.4 de la llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

2. Telemàticament:

- A la seu electrònica: Caldrà identificar-se amb certificat digital mitjançant model oficial i normalitzat previst a la pàgina web següent https://nostraigua.eadministracio.cat, essent aquest mitjà la forma preferent de presentació.

Per ser admès/a a les proves selectives, els/les aspirants manifesten a la sol·licitud que són certes les dades que hi indiquen i que compleixen totes les condicions establertes a les bases, sota la seva responsabilitat i amb independència de la posterior acreditació en finalitzar el procés selectiu. La manca de dita manifestació serà causa d'exclusió de la persona aspirant.

Les dades corresponents al domicili, el telèfon i l'adreça electrònica que figurin en la sol·licitud es consideraran com les úniques valides a efectes de notificacions. Serà responsabilitat exclusiva de les persones aspirants els errors en la consignació de les dades de notificacions i la comunicació a Nostraigua de qualsevol canvi de les mateixes.

 

5.2. DOCUMENTACIÓ A APORTAR

Juntament amb la sol·licitud, l'aspirant haurà de presentar obligatòriament:

a) Una declaració responsable segons la qual reuneix tots els requisits previstos en les bases específiques per poder-se presentar en el procediment selectiu.

b) Curriculum vitae.

A més, en cas que l'aspirant no autoritzi a l'EPEL Nostraigua la consulta a altres Administracions de les dades personals necessàries, o si no l'ha presentada amb anterioritat a l'Entitat, també haurà de presentar la següent documentació:

a) Document nacional d'identitat o passaport, o, en cas de no tenir la nacionalitat espanyola, del document oficial acreditatiu de la nacionalitat.

b) Documentació acreditativa de la titulació o requisit d'accés exigit a la convocatòria.

c) Carnet de conduir B.

d) Documentació acreditativa del nivell bàsic de català (nivell A2 o superior).

En cas que l'aspirant autoritzi a l'EPEL Nostraigua la consulta a altres Administracions de les dades personals necessàries, l'EPEL Nostraigua es reserva el dret de demanar-li l'aportació de còpia del document corresponent o la mostra de l'original. Aquesta autorització no podrà entendre's atorgada en relació a la documentació acreditativa dels mèrits puntuables, la còpia dels quals haurà de ser presentada obligatòriament, en funció del sistema de selecció, segons s'especifica en aquestes bases.

Atès que el sistema selectiu és el de concurs oposició, els mèrits únicament els hauran de presentar aquells candidats que hagin superat la fase d'oposició, dins del termini de 5 dies naturals posteriors a la publicació de la resolució definitiva de la fase d'oposició.

No caldrà tornar a aportar aquella documentació que ja s'hagi aportat amb anterioritat i que estigui en poder de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp. En aquest cas caldrà indicar de forma expressa de quina documentació es tracta i en quin procediment es va aportar.

La documentació original acreditativa dels requisits es requerirà a les persones que superin el procés selectiu.

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud els/les aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que son necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

Aquells/es aspirants que necessitin adaptacions hauran d'indicar-ho a la sol·licitud, sol·licitant les necessitats específiques d'adaptació i ajustament de temps i mitjans que consideren oportuns per participar a les proves selectives en condicions d'igualtat. Hauran de fer constar a la sol·licitud les possibles adaptacions que precisin per participar a les proves selectives, acompanyades del dictamen tècnic facultatiu.

 

6. TERMINI DE PRESENTACIÓ DE LES SOL·LICITUDS

El termini es de 20 dies hàbils a partir de la publicació al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT) i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) de l'anunci de la respectiva convocatòria. Es prendrà com a referència pel termini la darrera de les publicacions al BOPT o el DOGC. En el supòsit que l'últim dia de presentació d'instàncies fos dissabte, diumenge o festiu, el termini s'entendrà prorrogat fins el primer dia hàbil següent.

La presentació de la sol·licitud fora de l'esmentat termini comporta l'exclusió de l'aspirant.

 

7. PUBLICITAT

Es publicarà el corresponent anunci pel qual es dona publicitat a la convocatòria i les bases que regeixen aquest procés selectiu al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT) i al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). També es publicarà al tauler d'anuncis de la Seu Electrònica de l'EPEL Nostraigua i al web de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp.

La llista d'aspirants admesos/es i exclosos/es, la composició del tribunal i les puntuacions obtingudes per les persones aspirants, s'exposaran al tauler d'anuncis de la Seu Electrònica de l'EPEL Nostraigua i al web de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp.

La publicació dels actes derivats del desenvolupament del procés selectiu al tauler d'anuncis de la Seu Electrònica de l'EPEL Nostraigua tenen tots els efectes de notificació als/les interessats/des d'acord amb allò que estableix l'article 45.1 b) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions publiques.

 

8. TRIBUNAL QUALIFICADOR

El tribunal qualificador de la selecció estarà format pel/la president/a, 3 vocals i un/a secretari/ària.

President/a: El/la gerent/a de l'Entitat i suplent

Secretari/ària: Un/a funcionari/ària de carrera o personal laboral fix del Sector Públic local i suplent

Vocals: Dos/dues funcionaris/àries de carrera o personal laboral fix del Sector Públic local i suplent

Un/a tècnic/a de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya i suplent

El tribunal podrà requerir la presencia d'experts en matèria de selecció de recursos humans, o de les matèries corresponents a les proves que s'hagin de qualificar, amb la funció d'assessorar el tribunal, amb veu però sense vot, i els podrà sol·licitar els informes que consideri oportuns per avaluar de forma objectiva i imparcial els/les candidats/es que es presentin a la prova.

 

9. PROCÉS SELECTIU

 

9.1. FASE D'OPOSICIÓ (MÀXIM 70 PUNTS)

Aquesta fase consistirà en els exercicis obligatoris i eliminatoris que s'especifiquen a continuació:

PRIMER EXERCICI. PROVA DE CONEIXEMENT DE LLENGÜES

a) Llengua catalana. Consistirà en la realització d'exercicis de coneixements escrits i de comprensió i expressió orals de la llengua catalana que permetin valorar-ne els coneixements de nivell bàsic (A2). Els continguts, l'estructura, la durada i la puntuació de la prova seran els establerts per l'Escola d'Administració Publica de la Generalitat de Catalunya. La prova es qualificarà com a apte/a o no apte/a.

Les persones que obtinguin la qualificació de no apta seran eliminades del procés selectiu.

Queden exempts/es de la realització d'aquest exercici els/les aspirants que hagin acreditat documentalment i que estan en possessió d'algun dels certificats que se citen a l'apartat de requisits dels aspirants d'aquestes bases específiques.

b) Llengua castellana. (Exclusivament per a les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola, i que no han estat declarades exemptes).

La prova consistirà en la realització d'una redacció de 200 paraules, com a mínim, i a mantenir una conversa amb les persones assessores especialistes designades pel Tribunal.

La qualificació de la prova serà d'apte/a o no apte/a.

Les persones aspirants que obtinguin la qualificació de no apte/a en aquest exercici quedaran eliminades del procés selectiu.

Resten exempts/es de la realització d'aquesta prova els/les aspirants que acreditin documentalment, fins al moment de la realització d'aquesta prova, estar en possessió dels coneixements de llengua castellana de nivell avançat o nivell B2.

SEGON EXERCICI. PROVA TEÒRICA (MÀXIM 15 PUNTS)

Consistirà a respondre per escrit, en un període màxim de 30 minuts, un qüestionari tipus test de 15 preguntes, amb quatre respostes alternatives, que versarà sobre el contingut del temari general que s'estableix a l'annex I d'aquesta convocatòria.

Les respostes correctes es puntuaran amb 1 punt, les incorrectes i les no contestades comptaran 0 punts.

La qualificació de l'exercici serà de 0 a 15 punts.

Les persones aspirants que no assoleixin un mínim de 7'5 punts en aquesta prova quedaran eliminades del procés selectiu.

TERCER EXERCICI. PROVA PRÀCTICA (MÀXIM 55 PUNTS)

Consistirà en realitzar diversos treballs proposats pel tribunal relacionats amb les tasques i/o funcions del lloc de treball, en el temps que determini el tribunal. No obstant això, la durada màxima d'aquesta prova serà de 2 hores.

La qualificació de l'exercici serà de 0 a 55 punts.

Les persones aspirants que no assoleixin un mínim de 25 punts en aquesta prova quedaran eliminades del procés selectiu.

Les proves de la fase oposició podran tenir lloc el mateix dia, segons l'ordre de proves establert en aquestes bases.

Les persones aspirants que no superin algun dels exercicis eliminatoris es considerarà no apta en aquella prova, quedarà eliminada del procés i, per tant, no se li corregiran els exercicis següents.

 

9.2. FASE DE CONCURS (MÀXIM 30 PUNTS)

Els/les aspirants que hagin superat la fase d'oposició, hauran de presentar la justificació dels mèrits en un termini de 10 dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació de l'acta de la fase d'oposició. Només es valoraran els mèrits als/les aspirants que hagin superat la fase d'oposició.

La fase de concurs consistirà en la valoració per part del tribunal dels mèrits al·legats, justificats documentalment per les persones aspirants, així com de la valoració de les proves i entrevistes de les quals consta la fase de concurs.

El tribunal pot comptar amb la participació d'especialistes per a les proves i entrevistes especifiques amb la funció d'assessorar el tribunal, amb veu però sense vot.

Aquesta fase no tindrà caràcter eliminatori.

Les puntuacions que resultin de la valoració dels mèrits es fixaran amb fins a dos decimals, sent d'aplicació el sistema d'arrodoniment aritmètic simètric en la següent forma: quan el tercer decimal sigui igual o superior a cinc, el segon decimal s'incrementarà en una unitat, i quan el tercer decimal sigui inferior a cinc, el segon decimal no es modificarà.

La puntuació de la fase de concurs es farà pública a l'acabament del procés selectiu.

9.2.1. EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL (màxim 15 punts):

a) Serveis efectius prestats com a oficial del servei de clavegueram i/o depuració en entitats públiques de gestió del servei de clavegueram i depuració:

- A raó de 0,50 punts per mes complet de prestació de serveis

b) Serveis efectius prestats com a oficial del servei de clavegueram en empreses privades de gestió de clavegueram o de muntatge i manteniment de xarxes públiques de canonades:

- A raó de 0,25 punts per mes complet de prestació de serveis

c) Serveis efectius prestats com a peó del servei de clavegueram i/o depuració en entitats públiques de gestió del servei de clavegueram i depuració:

- A raó de 0,05 punts per mes complet de prestació de serveis

d) Serveis efectius prestats com a peó del servei de clavegueram en empreses privades de gestió de clavegueram o de muntatge i manteniment de xarxes públiques de canonades:

- A raó de 0,03 punts per mes complet de prestació de serveis

L'experiència professional s'acreditarà aportant els dos tipus de documents següents:

a) Informe de vida laboral expedit per la Tresoreria General de la Seguretat Social. Aquest document és el que estableix la durada dels contractes i el seu grup de cotització.

b) Per valorar l'adequació de les tasques al lloc de treball s'hauran d'aportar els següents documents:

b.1) Per serveis prestats en el Sector Públic: certificat emès per l'entitat pública on s'hagin prestat els serveis. En aquests documents s'han d'acreditar les funcions desenvolupades, el subgrup de titulació i la durada de la prestació dels serveis.

b.2) Certificat emès per l'administrador/a o el/la responsable de RRHH de l'empresa on s'hagin prestat els serveis en qual s'especifiqui la categoria professional i les funcions desenvolupades en el lloc de treball. En el seu defecte es podran aportar contractes de treball i/o full de nòmines que tan sols es tindran en compte si es descriu clarament el lloc i les funcions.

b.3) En el cas de prestació per compte propi, certificat del Col·legi Oficial d'Advocacia on es faci constar el període de col·legiació com a advocat exercent que es pretén al·legar.

Perquè el tribunal pugui valorar l'experiència professional, l'aspirant haurà de presentar els documents sol·licitats tant al punt a) com al punt b). El fet d'aportar la documentació del punt a) no eximeix d'aportar la referida al punt b). Així mateix, el fet d'aportar la documentació del punt b) no eximeix d'aportar l'especificada al punt a).

Tan sols es valorarà com a experiència professional en categoria d'oficial aquella que, a l'informe de vida laboral expedit per la Tresoreria General de la Seguretat Social presentat, hi constin el grup de cotització 8 o superior (no es tindrà en compte els serveis prestats en grups de cotització 9, 10 u 11).

 

FORMACIÓ I PERFECCIONAMENT (màxim 11 punts)

 

FORMACIÓ GENÈRICA (màxim 8 punts)

Els cursos, jornades i seminaris de formació amb certificat d'aprofitament i/o assistència, directament relacionats amb les funcions a desenvolupar, es puntuen segons l'escala següent:

Formació reglada:

- CFGS en gestió de l'aigua: 4,0 punts

- CFGM en xarxes i estacions de tractament: 3,0 punts

- Cicle formatiu de grau superior*: 3,0 punts

- Cicle formatiu de grau mitjà *: 2,0 punts

* En aquest apartat tan sols puntuaran els cicles formatius de les famílies d'electricitat i electrònica, energia i aigua, instal·lació i manteniment, fabricació mecànica i transport i manteniment de vehicles.

Formació no reglada:

- Per cada curs de menys de 10 hores: 0,5 punts

- Per cada curs de 10 a 30 hores: 1,0 punts

- Per cada curs de més de 31 hores i fins a 60 hores: 1,5 punts

- Per cada curs de més de 61 hores i fins a 100 hores: 2,0 punts

- Per cada curs de més de 100 hores: 2,5 punts

No es computaran els cursos que tinguin una antiguitat superior als 10 anys, a comptar de la data de finalització de presentació de les sol·licituds.

 

FORMACIÓ ESPECÍFICA (màxim 3 punts)

Es puntuarà la formació específica, realitzada de forma presencial i impartida per centres autoritzats, de la següent forma:

a) Cursos de seguretat en espais confinats:

- Per a jornades formatives de fins a 4 hores de durada 1,0 punts

- Per a jornades formatives de més de 4 hores de durada 2,0 punts

b) Cursos de software en manteniments d'equips (GMAO):

- Per a jornades formatives de fins a 4 hores de durada 1,0 punts

- Per a jornades formatives de més de 4 hores de durada 2,0 punts

 

9.2.2. ENTREVISTA (màxim 4 punts)

Es realitza una entrevista competencial per a comprovar els mèrits professionals i acadèmics acreditats per cada aspirant, així com per determinar el nivell d'adequació i ajust entre el perfil professional i acadèmic de cada aspirant i les habilitats i competències exigides per al lloc de treball.

Aquesta entrevista té caràcter complementari i no serà eliminatòria. Es qualificarà de 0 a 4 punts.

 

10. LLISTA DE PERSONES CANDIDATES I PROPOSTA DE CONTRACTACIÓ

Per a la proposta de contractació, se seguirà el procés establert a la clàusula 11 de les bases generals reguladores dels processos selectius del personal de l'EPEL NOSTRAIGUA, publicades al BOPT de 15 de febrer de 2023 (inserció CVE 2023-01003) i al DOGC numero 8857 de 17 de febrer de 2022.

En cas que les persones que hagin superat les proves selectives ja estiguin treballant a l'Entitat, amb contracte indefinit fix, en la mateixa plaça que es convoca però en un lloc de treball diferent, escollirà el lloc de treball de la plaça convocada i serà proposat per al contracte indefinit el següent candidat del procés selectiu.

 

11. BORSA DE TREBALL

Les persones aspirants que no hagin estat proposades per al nomenament o contractació per manca de plaça, passaran a formar part d'una Borsa de Treball, regulada a la clàusula 11 de les bases generals dels processos selectius que es convoquin en execució del procés extraordinari d'estabilització, de la plaça objecte de la convocatòria.

Les persones aspirants que hagin superat la prova teòrica (segon exercici), però no la prova pràctica (tercer exercici), passaran a formar part, segons l'ordre de puntuació obtingut en el segon exercici, d'una segona borsa de treball que s'utilitzaria en cas d'esgotar la primera.

En cas que no hi hagi una borsa específica de les places del grup OP3 de l'Àrea Tècnica, i que els requisits de titulació es corresponguin, també es podrà utilitzar aquesta borsa per donar cobertura a les vacants que es puguin produir-hi.

 

12. INFORMACIÓ PÚBLICA

Aquestes bases se sotmeten a informació pública durant un termini de 20 dies naturals, a partir de l'endemà de la data de publicació de l'anunci corresponent al DOGC, durant el qual es podran examinar i presentar les al·legacions que es considerin convenients davant el President de l'Entitat. Cas de no presentar-se cap al·legació en el termini assenyalat, s'entendran definitivament aprovades, continuant la tramitació del procediment corresponent per a la provisió del lloc de treball.

 

13. PERÍODE DE PROVA

13.1. La realització d'un període de prova per al personal de nou ingrés és una prova obligatòria i eliminatòria. La qualificació del període de prova és d'apte/a o no apte/a. El tribunal proposarà la contractació laboral amb període de prova, en nombre igual a la de les places convocades, de les persones aspirants que hagin superat les anteriors fases del procés de selecció. El període de prova serà el que estableixi el conveni laboral i, en el seu defecte, la legislació vigent en cada moment. En l'actualitat és de tres mesos per a les places del grup OP3.

Durant aquest període de prova, la persona treballadora té els drets i les obligacions corresponents al lloc de treball que exerceixi com si fos de plantilla.

13.2. Transcorregut el període de prova sense que s'hagi produït el desistiment i s'hagi superat satisfactòriament, el contracte produeix plens efectes i el temps dels serveis prestats s'ha de computar en l'antiguitat del treballador/a a l'empresa.

Durant el període de pràctiques o de prova, el tribunal qualificador ha de comptar amb l'assessorament de, com a mínim, una persona avaluadora, que ha de presentar una proposta de valoració de les persones aspirants, basada en els següents ítems conductuals:

1. Grau d'acceptació de les normes, procediments i ordres en el treball.

2. Grau d'exigència en l'execució de les funcions encomanades.

3. Grau de dedicació i disponibilitat vers el servei.

4. Coneixements específics pel que fa al lloc de treball.

5. Intensitat, ritme i continuïtat en el treball.

6. Capacitat d'aprenentatge per a l'exercici del lloc de treball.

13.3. A les persones aspirants que hagin prestat servei, ocupant com a laboral no permanent una plaça de la mateixa categoria, dins dels dos anys anteriors, en aquesta Entitat, els serà computat aquest temps treballat com a període de pràctiques o prova, en base al qual el tribunal emetrà la corresponent qualificació d'apte/a o no apte/a, comptant amb l'assessorament de, com a mínim, una persona avaluadora, que ha de presentar una proposta de valoració de les persones aspirants, basada en els esmentats ítems conductuals.

13.4. El període de pràctiques es realitzarà sota la supervisió del cap de la unitat administrativa o tècnica on sigui destinat/da el/la treballador/a en període de prova i tindrà la durada especificada a les bases específiques de la convocatòria. Si per causes justificades no es pogués completar el període de pràctiques en el termini assenyalat, aquest s'ampliarà en proporció al temps que resti fins completar el període de prova.

13.5. En el cas que alguna persona aspirant no superés el període de prova, el Tribunal proposarà la contractació, amb període de prova, de la persona aspirant que hagi superat les fases anteriors, seguint l'ordre de major puntuació obtinguda.

 

14. RÈGIM DE RECURSOS

14.1. Contra l'acord d'aprovació d'aquestes bases específiques i la convocatòria, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de Tarragona, en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci de les corresponents convocatòries al DOGC o al BOPT, prenent com a referència la darrera d'aquestes publicacions, de conformitat amb el que disposa l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

14.2. Contra els actes de tràmit del Tribunal de selecció que decideixin directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinin la impossibilitat de continuar en el procés selectiu, produeixin indefensió o perjudici irreparable a drets o interessos legítims, les persones interessades poden interposar recurs d'alçada davant l'Alcaldia, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació a la seu electrònica de la Corporació.

14.3. Contra els actes de tràmit del Tribunal de selecció no inclosos en l'apartat anterior, les persones aspirants, al llarg del procés selectiu, podran formular totes les al·legacions que estimin pertinents per a la seva consideració en el moment de fer-se pública la puntuació final del procés selectiu.

14.4. Contra les resolucions definitives de la Presidència, o òrgan en qui hagi delegat la competència en matèria de contractació de personal, les persones interessades podran interposar recurs d'alçada davant l'Alcaldia, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació, o directament recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de Tarragona en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació o notificació.

14.5. Per la mera concurrència als processos selectius s'entén que la persona aspirant accepta íntegrament aquestes bases i les bases específiques tret que, prèviament, hagi exercit el seu dret a impugnar-les.

 

 

ANNEX I

TEMARI

 

1. La Constitució espanyola de 1978: principis.

2. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya. La Generalitat de Catalunya. Els òrgans de govern.

3. El municipi. El terme municipal. La població. L'organització municipal. Serveis públics locals. Formes de gestió.

4. L'Entitat Pública Empresarial per la Gestió del Cicle Complet de l'Aigua. Personalitat jurídica, estatuts, funcions i òrgans de govern. Estructura orgànica de l'EPEL Nostraigua.

5. El Reglament del Servei de Proveïment d'aigua potable i clavegueram d'aigües residuals de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp.

6. Les aigües residuals urbanes: definició, procedència, característiques, qualitat i cabal. Esquema general d'un sistema de sanejament d'aigües residuals. Infraestructures públiques de sanejament

7. Conductes utilitzats en les xarxes de clavegueram: seccions prefabricades i "in situ". Materials utilitzats i tipus de juntes. Instal·lacions de les xarxes de clavegueram: pous de registre, embornals, sobreeixidors, escomeses domiciliàries. Elements singulars de la xarxa de sanejament. Estacions de bombament. Tipus de bombes. Problemàtiques. Emissaris submarins.

8. Gestió i manteniment de xarxes de clavegueram i col·lectors en alta i baixa. Sistemes de neteja. Inspecció. Principals problemàtiques de la xarxa.

9. Depuració d'aigües residuals urbanes. Les estacions depuradores d'aigües residuals (EDAR). Tipus. Tractaments que es duen a terme.

10. Pretractament de les EDAR. Sistemes. Recepció de camions cisterna. Desbast, tamisat, dessorrador i desgreixador. Residus generats.

11. Sistemes de tractament secundaris en el tractament d'aigües residuals. Els reactors biològics. Elements d'un reactor biològic. Sistemes d'aeració.

12. Decantació secundària. Problemàtica en la decantació, afecció a la qualitat de l'aigua i tractament.

13. Producció i característiques dels fangs de la depuració d'aigües residuals. Tractament i gestió de fangs. Espessiment i deshidratació dels fangs generats. Destí final dels fangs produïts. Funcionament d'una deshidratadora centrífuga.

14. Seguretat i salut en el treball. Prevenció de Riscos Laborals. Manipulació de càrregues. Risc biològic durant la presa de mostres. Manipulació de maquinària. Risc en espais confinats. Risc en obres de reparació de la xarxa de clavegueram.

15. Obres de reparació de serveis. Execució i senyalització d'obres. Aspectes de seguretat aplicables a les diferents formes d'ocupació de la via pública en cas d'obres.

 

Mont-roig del Camp, 3 de juny de 2024

 

Fran Morancho Lopez

President

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
270182 {"title":"ANUNCIO relativo a las bases específicas de la convocatoria pública para la selección de una plaza de operario\/a del servicio de saneamiento, grupo OP3, mediante el sistema de concurso-oposición libre (2024_1176).","published_date":"2024-06-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"270182"} catalunya administración local,DOGC,DOGC 2024 nº 9185,Entidad Pública Empresarial Local Nostraigua https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-17/270182-anuncio-relativo-bases-especificas-convocatoria-publica-seleccion-plaza-operario-servicio-saneamiento-grupo-op3-sistema-concurso-oposicion-libre-2024-1176 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.