EDICTO por el que se hacen públicos la convocatoria y el proceso de selección de una plaza de la escala de administración especial, subescala servicios especiales y clase cometidos especiales, para ocupar el puesto de trabajo de técnico/a de gestión tributaria (grupo A, subgrupo A1) en régimen de funcionario/a de carrera, mediante proceso extraordinario de estabilización del empleo temporal (exp. 2024/00008705B).

El Consell Comarcal de la Selva, mitjançant acord de la Comissió Permanent del Ple de data 4 de juny de 2024, convoca el procés selectiu, mitjançant el sistema de concurs-oposició, per a l'accés a una plaça de l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials i classe comeses especials per ocupar el lloc de treball de tècnic/a de gestió tributària (grup A, subgrup A1), codi CO-06 de l'OPO extraordinària, en règim de funcionari/ària de carrera, en execució de l'Oferta Pública d'Ocupació extraordinària per a l'estabilització d'ocupació temporal corresponent al període 2022-2024, d'acord amb el que disposa l'article 76 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

Les bases de la convocatòria són les que figuren com annex a aquest anunci i es troben exposades en el tauler d'anuncis del Consell Comarcal de la Selva, podent-se consultar a la següent adreça d'internet: https://seu.selva.cat. A aquesta mateixa adreça d'internet hi ha disponible la instància per prendre part en aquest procés selectiu.

El termini de presentació d'instàncies finalitzarà transcorreguts 20 dies naturals comptats a partir de l'endemà de la darrera publicació de l'anunci d'aquesta convocatòria al BOPG o al DOGC.

 

Santa Coloma de Farners, 7 de juny de 2024

 

Martí Pujals Castelló

President

 

 

ANNEX

Bases que regiran la convocatòria i el procés de selecció d'una plaça de l'escala d'administració especial, subescala serveis especials i classe comeses especials per ocupar el lloc de treball de Tècnic/a de gestió tributària (grup A, subgrup A1), en règim de funcionari/ària de carrera mitjançant procés extraordinari d'estabilització d'ocupació temporal.

 

Primera.- Objecte de la convocatòria

És objecte de les presents bases regular, en el marc del procés d'estabilització de l'ocupació temporal, el procés selectiu per a l'accés a una plaça de l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials i classe comeses especials per ocupar el lloc de treball de tècnic/a de gestió tributària (grup A, subgrup A1), codi CO-06 de l'OPO extraordinària, en règim de funcionari/ària de carrera, en execució de l'Oferta Pública d'Ocupació extraordinària per a l'estabilització d'ocupació temporal corresponent al període 2022-2024, aprovada per la Comissió Permanent del Ple en data 3 de maig de 2022 i publicada al BOPG núm. 99 de 24 de maig de 2022 i al DOGC núm. 8673 de 23 de maig de 2022.

El sistema selectiu serà el concurs-oposició, sistema previst a les disposicions addicionals sisena i vuitena de la Llei 20/2021, de 28 de desembre. Aquestes disposicions addicionals preveuen que les administracions públiques convoquin, amb caràcter excepcional, d'acord amb el que preveu l'article 61.6 i 7 del Text refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, pel sistema de concurs de mèrits, aquelles places que, reunint els requisits establerts a l'article 2.1 de la Llei 20/2021, hagueren estat ocupades amb caràcter temporal de forma ininterrompuda amb anterioritat a l'1 de gener de 2016.

 

Segona.- Característiques del lloc de treball

Denominació del lloc de treball: Tècnic/a de gestió tributària

Règim: funcionari/ària de carrera

Escala: Administració especial

Subescala: serveis especials

Classe: comeses especials

Grup de classificació: A, subgrup A1

Jornada: 35 hores setmanals

La plaça te assignades les retribucions bàsiques i complementàries segons el grup de classificació i la valoració dels llocs de treball del Consell Comarcal de la Selva i que són els següents:

- Sou base grup A1

- Complement de destí nivell 21

- Complement específic: 496,85 euros mensuals

Funcions generals del lloc de treball:

- Col·laborar en el disseny, planificació i desenvolupament d'activitats dins dels àmbits inclosos al Departament de Gestió Tributària sota la supervisió del seu superior jeràrquic.

- Donar suport tècnic especialitzat dins del seu àmbit competencial.

- Col·laborar amb els altres tècnics en la redacció de projectes, l'emissió d'informes, i en totes les tasques relacionades amb el seu àmbit competencial.

- Redactar informes, memòries, estadístiques, etc., i emetre certificacions dins del seu àmbit.

- Atendre i informar al públic en matèries de la seva competència.

- Realitzar expedient complexos relacionats amb la gestió del departament.

- Justificar subvencions.

- Col·laborar en l'assessorament a la resta de departaments en aquells temes de la seva competència.

- Totes aquelles altres tasques de caràcter similar que li siguin assignades pels seus superiors.

 

Tercera.- Publicitat de la convocatòria

Les bases, una vegada aprovades i la convocatòria es publicaran íntegrament al taulell d'anuncis i a la seu electrònica del Consell Comarcal de la Selva

(http://seu.selva.cat) així com al Butlletí Oficial de la Província i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 

Quarta. Requisits de les persones aspirants

Per tal de ser admeses en aquest procediment selectiu, les persones aspirants han de reunir els requisits següents referits a la data de finalització del termini de presentació d'instàncies:

a) Tenir nacionalitat espanyola, ser nacional d'altres estats membres de la Unió Europea, o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors/es. També seran admesos/es el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge, tant dels/de les espanyols/es com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i els descendents siguin menors de 21 anys o majors d'aquesta edat però visquin a càrrec dels seus progenitors. És preceptiva la nacionalitat espanyola per a la cobertura de places en aquells llocs de treball que impliquin una participació en l'exercici públic o en les funcions que tenen per objecte la salvaguarda dels interessos de l'Estat o de les administracions públiques. Els/les estrangers/es als/a les quals es refereixen els apartats anteriors, així com els/les estrangers/es amb residència legal a Espanya, podran accedir a les administracions públiques com a personal laboral, en igualtat de condicions que els/les espanyols/es. Tot l'anterior, en les condicions de l'article 57 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i normativa complementària.

b) Tenir capacitat funcional per al desenvolupament de les tasques.

c) Tenir complerts 16 anys d'edat i no superar l'edat màxima de jubilació.

d) Estar en possessió d'un dels següents títols universitaris de llicenciatura o grau: Dret, Economia, Direcció i Administració d'Empreses, Empresarials o Ciències Polítiques i de l'Administració o en condicions d'obtenir-lo en la data en què finalitzi el termini de presentació d'instàncies. El diploma acreditatiu de la titulació acadèmica exigible pot ser substituït pel document acreditatiu d'haver abonat la taxa per a l'expedició del títol. En el cas de títols equivalents o d'altres Estats membres de la Unió Europea, les persones aspirants hauran d'acreditar documentalment l'equivalència o el reconeixement per l'estat espanyol.

e) No haver estat separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a treballs o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari/ària, o per a exercir funcions similars en les que s'hagi estat separat/da o inhabilitat/da. En el cas de ser nacional d'un altre Estat, no trobar-se inhabilitat/da o en situació equivalent ni haver estat sotmès/a a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els mateixos termes, l'accés al treball públic. O acreditar mitjançant una declaració jurada o promesa que no es troba inhabilitat/da o en situació equivalent, ni haver estat sotmès/a a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, l'accés a l'ocupació pública.

f) Acreditar coneixements de llengua catalana equivalents al nivell de suficiència de català (certificat C) de la Direcció General de Política Lingüística o equivalent d'acord amb el Decret 161/2002, d'11 de juny i l'Ordre PRE/228/2004. Les persones aspirants que no acreditin documentalment dit nivell hauran de superar la corresponent prova. g) Disposar de permís de conducció tipus B.

 

Cinquena.- Taxa per la inscripció a les convocatòries de personal

La taxa d'inscripció queda regulada a les ordenances fiscals del Consell Comarcal de la Selva, publicades al BOP núm.247 de 29 de desembre de 2023.

Per poder sol·licitar la inscripció a aquesta convocatòria caldrà pagar la quantia fixada a l'ordenança fiscal núm. T-18.

Quantia: 26€

Quedaran exempts/es del pagament d'aquesta taxa les persones que es trobin en situació d'atur acreditada mitjançant la presentació d'un certificat emès per qualsevol Servei d'Ocupació Públic en el que consti explícitament la condició de persona desocupada.

Pagament: el procediment d'ingrés serà l'autoliquidació.

El pagament de la taxa es pot fer mitjançant ingrés en caixa o transferència bancària a l'entitat CaixaBank, al número de compte: ES4221000020070200333451, fent constar el nom i cognoms de l'aspirant i el concepte: Selecció tècnic/a gestió tributària Expd.2024/8705B.

 

Sisena. Instàncies i admissió

El termini de presentació d'instàncies finalitzarà transcorreguts 20 dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la darrera publicació de l'anunci d'aquesta convocatòria al BOPG o al DOGC.

La sol·licitud per prendre part en aquest procés es farà, preferentment, mitjançant el tràmit específic de Recursos Humans "Sol·licitud de convocatòria per un procés selectiu d'estabilització per concurs oposició", disponible a la seu electrònica del Consell Comarcal de la Selva (http://seu.selva.cat), dins l'apartat de tràmits i gestions.

Les persones aspirants hauran de manifestar que reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides a les presents bases, referides sempre a la data de finalització del termini assenyalat per a la presentació d'instàncies.

En cas de presentació de sol·licituds de participació per altres mitjans diferents del tràmit específic, les instàncies es dirigiran al Sr. President del Consell Comarcal de la Selva i es presentaran al registre d'entrada d'aquest Consell Comarcal (Ctra. de Sils, 30 - 17430 Santa Coloma de Farners), en horari d'atenció al públic (de 9h a 14h de dilluns a divendres), o en les formes establertes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Els/les aspirants que presentin la sol·licitud i documentació mitjançant correu administratiu, caldrà que ho comuniquin al Consell Comarcal de la Selva a través de correu electrònic a l'adreça: personal@selva.cat com a màxim el mateix dia de la finalització del termini de presentació d'instàncies, adjuntant al correu electrònic la sol·licitud segellada per l'administració o oficina de correus corresponent.

En la instància de sol·licitud de participació s'hi adjunten les declaracions responsables següents, que l'aspirant haurà de marcar en els casos de:

- No estar inhabilitat/da per sentència ferma per a l'exercici de la funció pública, ni haver estat separat/da del servei de l'administració pública mitjançant expedient disciplinari.

- No estar afectat/da per causes d'incompatibilitat o incapacitat, segons el que s'estableix a la normativa d'incompatibilitats del personal al serveis de les administracions públiques La instància haurà d'anar acompanyada de:

- Currículum vitae de l'aspirant.

- Còpia del comprovant d'autoliquidació de la taxa de drets d'examen, si s'escau, o document justificatiu de la seva exempció.

- Còpia del DNI vigent, o en cas de no tenir nacionalitat espanyola, del document oficial acreditatiu de la nacionalitat. Els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola, ni la dels altres estats membres de la Unió Europea, hauran de presentar la corresponent documentació expedida per les autoritats competents que acrediti el vincle parentiu amb una persona de nacionalitat espanyola o d'un estat membre de la Unió Europea. També hauran de presentar una declaració jurada o promesa efectuada pel cònjuge en la qual aquest manifesti fefaentment que no està separat de dret de l'aspirant.

- Còpia de la titulació exigida a la convocatòria.

- Còpia del certificat acreditatiu de coneixements de la llengua catalana (nivell C).

Si s'al·lega discapacitat s'haurà de presentar, juntament amb la instància, dictamen tècnic facultatiu de la valoració del grau de disminució expedit per l'òrgan competent, on consti el tipus i grau de disminució. Si és necessari realitzar les proves amb unes condicions específiques s'haurà de sol·licitar i presentar un dictamen d'adequació al lloc de treball en la funció pública, expedit igualment per l'òrgan competent i sol·licitar les adaptacions que considerin adequades per dur a terme les proves selectives.

IMPORTANT: La presentació de la documentació acreditativa dels mèrits no ha de ser presentada en el moment de fer la sol·licitud de participació en la convocatòria; es farà un cop acabada la fase d'oposició i abans de la fase de concurs de mèrits quan s'obrirà un termini que oportunament indiqui el Tribunal Qualificador per a la seva presentació, només per a les persones aspirants que hagin superat la fase d'oposició que es preveu en aquestes bases.

Els documents de les persones aspirants que ja estiguin en poder d'aquest Consell Comarcal no caldrà tornar-los a presentar. A tal efecte l'aspirant haurà de fer constar en la instància de sol·licitud de participació, la documentació que vol annexar a aquesta sol·licitud i en quin procediment es va presentar.

Per la sola presentació de la instància, les persones aspirants queden assabentades i donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per a la gestió del procés selectiu i per a la resta de la tramitació de l'expedient, d'acord amb la normativa vigent sobre protecció de dades de caràcter personal. Així mateix autoritzen al Consell Comarcal a difondre les dades corresponents al nom i cognom i el DNI a través de la seu electrònica del Consell Comarcal de la Selva ( https://seu.selva.cat) i als anuncis oficials que corresponguin.

Així mateix, en acceptar aquestes bases, es dona també el consentiment de rebre totes les notificacions derivades d'aquest procés de manera electrònica a l'adreça de correu electrònic que s'indiqui en la sol·licitud de participació, com a mitjà de contacte per rebre els avisos de la posada a disposició de notificacions electròniques.

 

Setena. Llista de persones admeses i excloses.

Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies i fetes les comprovacions oportunes, el president aprovarà la llista de persones aspirants admeses i excloses, així com la llista de les persones no exemptes de la realització de la prova de coneixements de català, concedint un termini de deu dies hàbils per a esmenes i possibles reclamacions. Les al·legacions seran resoltes en el termini màxim de quinze dies hàbils des de la finalització del termini per presentar-les, transcorregut el qual sense que s'hagi dictat resolució, s'entendran desestimades. En el cas que no se'n presentin s'entendrà elevada a definitiva la llista provisional, sense necessitat de nova publicació.

A la mateixa resolució, el president determinarà la composició del tribunal qualificador i el lloc, dia i hora de constitució d'aquest i de començament del procés selectiu, al qual s'entendran cridades totes les persones aspirants admeses. També es determinarà la llista de persones no exemptes de la realització de la prova de coneixements de català. El primer exercici de la fase d'oposició així com la prova de coneixements de català haurà de celebrar- se en el termini màxim de sis mesos, comptats a partir de la publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, sense perjudici que es pugui acordar la seva ampliació.

Tots els anuncis es publicaran en el tauler d'anuncis i a la seu electrònica del Consell Comarcal de la Selva. Les publicacions dels actes de tràmit d'aquesta convocatòria (llistes d'admissions i exclusions, dates de les proves selectives, actes del Tribunal Qualificador i resultats definitius) es portaran a terme exclusivament a la seu electrònica del Consell Comarcal de la Selva, i aquestes publicacions tindran els efectes de la notificació. No es farà notificació personal a les persones interessades de les resolucions i/o instruccions dictades en el procediment.

 

Vuitena. Tribunal Qualificador.

El Tribunal Qualificador es designarà segons determina l'article 60 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre i tindrà la composició següent:

Presidència:

La Secretària o l'Interventor del Consell Comarcal de la Selva, o funcionari/ària en qui delegui.

Vocalies:

Un/a membre designat a proposta de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

Un/a membre del personal tècnic en la matèria, que pot ser o no personal de la mateixa entitat local.

La secretaria del tribunal recaurà en un membre del mateix que, per tant, tindrà dret a veu i a vot.

Els membres d'aquest tribunal hauran de tenir una titulació igual o superior a l'exigida per a l'accés de les places objectes d'aquest procés.

Tots ells actuaran amb plena autonomia i professionalitat, essent personalment responsables de l'objectivitat del procediment i de l'estricte compliment de les bases de la convocatòria.

La designació nominal dels membres, que inclourà la dels respectius suplents, es farà a través de la Resolució de Presidència d'aspirants admesos/es i exclosos/es.

El tribunal haurà de presentar en el termini màxim de vint dies hàbils des de l'acabament de les proves de selecció l'acta signada per tots els seus components amb una proposta motivada de nomenament, on haurà d'acreditar el compliment dels principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat en tot el procés selectiu.

El nombre de persones proposades per al nomenament no podrà sobrepassar el nombre de vacants convocades, però es podran fer constar els noms de persones que, havent acreditat capacitat i mèrits suficients per a ser nomenats, hagin resultat amb capacitats i mèrits inferiors als de les persones proposades.

El tribunal de selecció no es podrà constituir ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents, quedant facultat per resoldre qualsevol incident, dubte o discrepància que pugui produir-se durant el procés selectiu i interpretar les presents bases, i podrà alterar l'ordre de les proves, si convé, del procés selectiu. Les seves decisions s'adoptaran per majoria simple, en cas d'empat el vot del president és de qualitat.

El tribunal podrà disposar la incorporació a les seves tasques d'assessors/es especialistes per a totes o algunes de les proves, que actuaran amb veu i sense vot.

El tribunal qualificador comptarà amb la col·laboració de personal tècnic del servei de normalització lingüística per a la preparació i correcció de la prova de coneixements de la llengua catalana.

No podran formar part del tribunal el personal d'elecció o de designació política, els funcionaris interins ni el personal eventual. La pertinença als òrgans selectius serà sempre a títol individual, sense que es pugui ostentar en representació o per compte de ningú.

L'abstenció i recusació dels membres del tribunal qualificador s'ajustarà al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

 

Novena. Desenvolupament del procés selectiu per concurs-oposició

Tots els exercicis de les diferents proves seran obligatoris i eliminatoris.

El procés de selecció es dividirà en les següents fases:

 

9.1 FASE PRÈVIA: Coneixement de la llengua catalana

Coneixement de la llengua catalana: els/les aspirants que no hagin acreditat el coneixement del nivell de català corresponent, hauran de desenvolupar una prova en els termes establerts a la legislació vigent en matèria de política lingüística. Aquesta prova serà eliminatòria i qualificada d'apte o no apte. Les persones no aptes quedaran eliminades d'aquest procés selectiu. Els membres de l'òrgan de selecció disposaran del suport de tècnics del servei de normalització lingüística per a la realització i correcció d'aquesta prova.

Estaran exemptes les persones candidates que durant els dotze mesos anteriors a la data de finalització del termini de presentació d'instàncies, hagin participat en processos de selecció de personal del Consell Comarcal de la Selva, sempre que hi hagués establerta una prova de coneixements de la llengua catalana pel mateix nivell, i l'haguessin superada. En aquest cas, en la instància caldrà sol·licitar l'exempció de la prova de català, indicant el procés selectiu en què es va qualificar d'apte en la prova de coneixements de llengua catalana.

 

9.2 FASE D'OPOSICIÓ

Primer exercici: Consistirà a desenvolupar, per escrit, un qüestionari de 30 preguntes tipus test, amb respostes alternatives relacionades amb el temari de l'annex I, determinades pel Tribunal. La durada màxima d'aquest exercici serà de 60 minuts.

Aquesta prova serà obligatòria i eliminatòria. Es puntuarà fins a un màxim de 8 punts. Les respostes errònies no descomptaran. Superaran aquesta prova aquells/es aspirants que obtinguin una puntuació mínima de 3 punts.

Finalitzada aquesta prova per part de l'aspirant, aquest/a s'haurà d'esperar fins que el tribunal l'hagi corregida i hagi exposat el resultat al tauler d'anuncis del Consell Comarcal. Els/les aspirants que hagin superat aquesta prova passaran a realitzar el següent exercici.

Segon exercici: Consistirà en desenvolupar, per escrit, dos supòsits pràctics a escollir entre quatre casos pràctics proposats pel tribunal, i relacionats amb les funcions pròpies de la plaça objecte de la convocatòria i el temari específic, quedant a judici del tribunal el seu contingut, característiques i forma de realització. La durada màxima per a la realització d'aquest exercici serà de 2 hores.

En aquest exercici es valorarà fonamentalment el coneixement i adequada aplicació dels continguts teòrics, la claredat d'idees, la capacitat d'anàlisi, la sistemàtica en el plantejament, la precisió i el rigor dels conceptes, la seva capacitat de síntesi, la correcta redacció i la netedat de l'escriptura i en la presentació de l'exercici i la concreció sobre els aspectes relacionats amb el lloc de treball objecte d'aquesta selecció.

Aquesta prova serà obligatòria i eliminatòria. Es puntuarà fins a un màxim de 22 punts (11 punts per exercici). Superaran aquesta prova aquells/es aspirants que obtinguin una puntuació mínima de 10 punts entre els dos exercicis. En el cas que no se superi aquesta prova amb un mínim de 10 punts, l'aspirant restarà eliminat/da del procés de selecció.

 

9.3 FASE DE CONCURS

Participaran en aquesta fase els/les aspirants que hagin superat la fase d'oposició.

El concurs de mèrits es puntuarà amb una proporció del 90% per l'experiència professional (màxim 18 punts) i un 10% per a la formació (màxim 2 punts), amb una puntuació màxima de 20 punts.

Només seran vàlids els mèrits que l'aspirant pugui acreditar el dia que finalitza el termini de presentació de sol·licituds d'admissió en aquesta convocatòria. Els mèrits que s'hagin aconseguit en posterioritat a aquesta data no seran tinguts en compte pel Tribunal Qualificador.

El tribunal qualificador valorarà fins a un màxim de 20 punts els mèrits al·legats pels/per les candidats/es de conformitat amb l'escala següent:

Experiència professional: puntuació màxima de 18 punts, segons el següent barem:

1. Per serveis prestats (en règim laboral o funcionari, amb caràcter fix o temporal), en el cos, escala o categoria equivalent i realitzant tasques directament relacionades amb aquest lloc de treball objecte de selecció descrites a la base segona es puntuarà segons el següent barem:

a) A altres administracions públiques: 0,07 punts per mes treballat.

b) Al Consell Comarcal de la Selva i als seus ens dependents: 0,14 punts per mes treballat.

2. Per serveis prestats en el Consell Comarcal de la Selva (en règim laboral o funcionarial, amb caràcter fix o temporal) en altres cossos escales o categories es puntuarà a raó de 0,02 punts per més treballat.

Formació: puntuació màxima 2 punts, segons el següent barem:

- Cursos, diplomes, tallers, jornades, etc. relacionats amb les places convocades i valorats en funció del grau de dificultat, la durada i l'existència o no de proves qualificadores finals (aprofitament), realitzats a partir de l'any 2005, es puntuarà segons el següent barem:

- Amb certificat d'assistència:

- Fins a 20 hores: 0,10 punts.

- A partir de 21 hores: 0'20 punts.

- Amb certificat d'assistència i aprofitament:

- De menys de 30 hores: 0,50 punts

- ≥ 30 hores: 0'75 punts

- ≥ 60 hores: 1 punt

- ≥ 100 hores: 1'50 punts

- ≥ 250 hores: 2 punts

- Coneixements acreditats de català :

- Certificat D (C2) de la Junta permanent del català, o equivalent: 1 punt · Coneixements d'ACTIC o equivalent (titulació oficial), barem:

- Nivell avançat: 1 punt

- Nivell mitjà: 0,75 punts

- Nivell bàsic: 0,25 punts

En el cas d'estar en possessió de diferents nivells d'ACTIC, només es tindrà en compte per a la puntuació el nivell superior acreditat.

- Haver participat en els últims deu anys com a formador/a en cursos, seminaris, jornades, ponències o similars, la matèria dels quals estigui relacionada amb la naturalesa de les places convocades o estar en possessió d'un certificat universitari per haver realitzat tutories pràcticum, relacionades amb la naturalesa de les places convocades: 1 punt.

- Titulacions universitàries (en matèries objecte de la convocatòria), barem:

- Per la superació d'un doctorat: 1,25 punts

- Per la superació d'un diploma d'estudis avançats (DEA): 1 punt

- Per la superació d'un màster o mestratge (60 crèdits): 1 punt

- Per la superació d'un màster o mestratge (90 crèdits): 1,25 punts

- Per la superació d'un diploma postgrau: 1 punt

- Per estar en possessió d'una segona titulació universitària, quan la primera sigui un requisit d'accés (relacionada amb les places convocades) 1 punt

- Per estar en possessió d'una titulació universitària, quan aquesta no sigui un requisit d'accés (relacionada amb les places convocades) 1 punt

Observacions: A efectes d'equivalències de titulació, només s'admeten les reconegudes pel Ministeri d'Educació i Ciència amb caràcter general i vàlides a tots els efectes. Quant a l'equivalència de titulacions, tot el que s'hagi presentat com a requisit d'accés, no es tindrà en compte com a mèrit.

No es computaran cursos o seminaris que formin part d'un programa necessari per a l'obtenció del títol que s'hagi presentat com a mèrit per a esser valorat, per tal d'evitar la doble puntuació de mèrits.

 

Desena. Llista de persones aprovades

La puntuació final de les persones aspirants no eliminades, serà la suma resultant de les puntuacions obtingudes en les diferents fases del procés.

Un cop finalitzada la qualificació de les persones aspirants, el tribunal farà pública en la seu electrònica d'aquest Consell Comarcal i al tauler d'edictes de la corporació la relació de persones no eliminades per ordre de puntuació final.

En cas d'empat l'ordre s'establirà atenent, en primer lloc, a la persona que hagi obtingut la major puntuació en la fase d'oposició. Si persisteix l'empat, l'ordre s'establirà en segon lloc a la persona que hagi obtingut la major puntuació en la fase de concurs. Si encara persistís algun empat en tercer lloc es tindrà en compte l'antiguitat a l'administració convocant en el lloc de treball objecte d'aquest procés de selecció.

El tribunal qualificador proposarà el nomenament de l'aspirant que hagi obtingut la puntuació més alta. A tal efecte, l'acta final del procés selectiu s'elevarà al President del Consell Comarcal de la Selva determinant l'aspirant que proposen nomenar.

 

Onzena. Presentació de documentació

Tots els mèrits (experiència professional i formació) s'hauran d'acreditar amb la presentació dels corresponents certificats o diplomes, abans de dur a terme els nomenaments i amb requeriment previ a les persones a nomenar tal i com s'estableix a la base sisena.

L'acreditació de l'experiència professional en l'àmbit de les administracions públiques es farà mitjançant presentació de certificació emesa pel/per la secretari/ària de l'entitat, on constin les característiques del lloc de treball ocupat per l'aspirant i les funcions realitzades.

Per a l'acreditació dels cursos de formació, caldrà aportar títol, diploma o certificació en la qual consti l'assistència i/o l'aprofitament del curs i la seva durada expressada en hores lectives. Si s'escau, la documentació que es presenti en llengua estrangera ha d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada.

Les persones proposades pels nomenaments han de presentar presencialment a la unitat de Recursos Humans de la corporació, en el termini que se'ls indiqui i abans de de Resolució de nomenament, els documents (originals o còpies autenticades o compulsades) acreditatius dels requisits exigits a la base quarta i dels mèrits al·legats i valorats pel tribunal de selecció, que seran els següents:

- DNI vigent o, en cas de no tenir la nacionalitat espanyola, del document oficial acreditatiu de la nacionalitat. Els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola, ni la dels altres estats membres de la Unió Europea, han de presentar la corresponent documentació establerta a la base sisena.

- Títol exigit per prendre part en la convocatòria o resguard d'haver abonat els drets per la seva expedició.

- Certificat acreditatiu de coneixements de la llengua catalana (nivell C).

- Permís de conducció tipus B vigent.

- Si s'ha al·legat discapacitat, fotocòpia compulsada del dictamen tècnic facultatiu de la valoració del grau de disminució expedit per l'òrgan competent, on consti el tipus i grau de disminució.

- Mèrits: certificats i diplomes acreditatius dels mèrits declarats als annexos II i III que hagin estat valorats pel Tribunal.

L'aspirant que dins del termini fixat, excepte en casos de força major, no presenti la documentació, o de l'examen de la qual es comprovi que no compleix algun dels requisits assenyalats en aquestes bases o que ha declarat falsedats, no podrà ser nomenat/da.

En aquest cas, com també en el supòsit de renúncia de la persona aspirant proposada, ja sigui abans o després del nomenament, es podrà nomenar en règim de funcionari/ària de carrera (prèvia superació del període de pràctiques) l'aspirant en reserva que hagi obtingut la major puntuació per ordre correlatiu de major a menor. Aquesta persona haurà d'aportar la documentació abans esmentada, en el termini que se li indiqui i abans de la Resolució de nomenament.

 

Dotzena. Incidències

El tribunal qualificador queda facultat per resoldre els dubtes o les discrepàncies que s'originin durant el desenvolupament del procés de selecció i prendre els acords necessaris per al bon ordre del procés de selecció, en tot el que no estigui previst en aquestes bases o en la legislació vigent aplicable.

 

Tretzena. Nomenament i període de pràctiques.

El nombre de persones proposades per al nomenament no podrà sobrepassar el nombre de vacants convocades.

Exhaurit el període de presentació de documents, i en el termini d'un mes, el president del Consell Comarcal de la Selva nomenarà funcionari/ària a la persona proposada pel tribunal que hagi presentat correctament tota la documentació especificada a la base desena. Aquest nomenament serà notificat a les persona interessada.

Els/les proposats/des per al nomenament hauran d'estar en disposició de prendre possessió i incorporar-se a les seves funcions el dia que se'ls/ se les convoqui per fer-ho, o en un termini màxim d'un mes des de la data del nomenament, llevat de causa de força major documentada fefaentment.

L'aspirant que injustificadament no s'incorpori al servei de la corporació en el termini establert, perdrà tots els drets derivats del procés de selecció i del nomenament subsegüent com a funcionari/ària de carrera.

L'assignació al lloc de treball, vacant per cobrir, es realitzarà d'acord amb les necessitats dels serveis de la corporació.

El nomenament inclourà un període de practiques de 6 mesos i es realitzarà sota la supervisió d'un/a tutor/a designat/da a tal efecte per la Presidència del Consell Comarcal, que serà la persona responsable de supervisar el treball de l'aspirant. Si per causes justificades no es pogués completar el període de pràctiques en el termini assenyalat, aquest s'ampliarà en proporció al temps que resti fins completar les pràctiques.

Amb anterioritat a la finalització del període de pràctiques establert, el/la tutor/a elevarà al President del Tribunal qualificador el seu informe d'acord amb el full o manual d'avaluació i seguiment estandaritzat, valorant si la persona aspirant ha superat satisfactòriament o no ha superat el període de pràctiques tenint en consideració els següents factors en relació a les exigències professionals d'aquest lloc de treball:

- Rigor en l'acompliment de funcions.

- Compliment de les ordres i disciplina.

- Adaptació a l'organització.

- Habilitats socials i de comunicació.

- Iniciativa en el desenvolupament de les tasques.

- Correcció en el tracte amb la ciutadania, amb les altres administracions i entitats i amb els/les companys/es.

- Disposició personal i implicació vers la feina

- Responsabilitat i discreció.

Si l'aspirant supera de forma satisfactòria el període de pràctiques serà nomenat/da funcionari/ària de carrera. En cas contrari serà declarat/a no apte/a per resolució motivada de la Presidència del Consell Comarcal, amb tràmit d'audiència previ, i perdrà en conseqüència tots els drets al nomenament com a funcionari/ària de carrera.

Durant el període de pràctiques el/la aspirant ha d'assistir als cursos de formació que el Consell Comarcal pugui organitzar.

L'aspirant que ja hagués prestat serveis al Consell Comarcal de la Selva en places de les mateixes característiques, nivell i funcions que la convocada podrà ser eximit/da en tot o en part de la realització de les pràctiques. L'òrgan de govern competent podrà adoptar aquesta resolució previ informe del cap del Departament de destinació de la/les plaça/ces convocada/es.

El nomenament com a funcionari/ària de carrera serà publicat al Butlletí Oficial de la Província. Caldrà fer el jurament o promesa a què fa referència el Decret 359/1986, de 4 de desembre, abans de prendre possessió com a funcionari/ària de carrera.

El personal nomenat ha de romandre un mínim de 2 anys en la destinació d'adscripció per poder participar en concursos de provisió de llocs.

 

Catorzena.- Incompatibilitats i règim de servei

En l'exercici de la funció pública atribuïda a la plaça a la qual ha estat destinat/da serà aplicable a la persona funcionària la normativa vigent sobre el règim d'incompatibilitats en el sector públic, en compliment de la qual l'aspirant, en el moment de l'inici de la prestació del servei, haurà de realitzar una declaració de les activitats que realitza o sol·licitar la compatibilitat en el seu cas, o exercir l'opció prevista a l'article 10 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre.

 

Quinzena.- Aspirants en reserva

Els/les aspirants que superin el procés de selecció i que no obtinguin la plaça convocada quedaran en reserva durant un període de dos anys per, si s'escau, realitzar propostes de nomenaments d'aquest lloc de treball que resultin necessàries en aquest Consell Comarcal a fi de cobrir vacants temporals o interines, fins a la cobertura definitiva de la vacant, que es puguin donar de forma excepcional, i per atendre necessitats urgents i inajornables sempre que no es puguin proveir dites vacants amb les borses de treball vigents de tècnics/es de gestió tributària.

La crida, si s'escau, per comunicar una oferta es farà per rigorós ordre de puntuació de major a menor, a través de l'adreça de correu electrònic que l'aspirant hagi indicat a la instància. Aquest correu s'haurà de contestar abans de les 09:00h del dia següent a l'enviament, acceptant o rebutjant la oferta. En el cas que l'aspirant cridat/da no accepti la oferta o no contesti el correu en el termini establert, es farà crida al/a la següent aspirant per ordre correlatiu de major a menor. La no localització per una vegada no comportarà canvis en la situació d'actiu de la persona aspirant. Si en una segona ocasió no fos possible contactar amb aquesta persona, passarà automàticament a la situació d'inactiu.

Quan existeixi la necessitat de nomenar una persona en reserva, aquesta haurà d'estar en disposició de prendre possessió i incorporar-se a les seves funcions el dia que se la convoqui per fer-ho. Per tant, tot i que es respectarà l'ordre de puntuació de major a menor dels/ de les aspirants per al seu nomenament, el factor disponibilitat operarà sempre com a primer criteri selectiu quan les persones amb més puntuació no es puguin incorporar amb la immediatesa requerida.

Abans de la incorporació, l'aspirant a nomenar haurà d'aportar al Consell Comarcal de la Selva la documentació exigida en la base onzena.

Les persones aspirants són les responsables de mantenir actualitzades les seves dades de contacte. A tal efecte podran comunicar la variació de les seves dades mitjançant presentació d'instància al Consell Comarcal de la Selva.

El nomenament inclourà el període de pràctiques en la forma establerta en la base tretzena.

 

Setzena. Règim d'impugnacions

Les convocatòries i les seves bases, les llistes definitives de persones admeses i excloses, els nomenaments com a funcionaris/es interins/es i les resolucions per les quals es declara no superat el període de pràctiques poden ser impugnats pels/per les interessats/des, mitjançant la interposició de recurs contenciós administratiu davant de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva notificació o publicació, sense perjudici del recurs potestatiu de reposició que es pot interposar en el termini d'un mes des de la data de notificació o publicació de l'acte o resolució davant la presidència de la corporació o de l'autoritat en qui hagi delegat.

Els actes de tràmit qualificats del tribunals de selecció (valoració en la fase de concurs i proposta definitiva d'aspirants que ha superat el procés selectiu) podran ser recorreguts en alçada davant el President del Consell Comarcal de la Selva en el termini d'un mes des de la seva notificació o publicació. La seva resolució s'ha de notificar al recurrent en el termini de tres mesos des de la interposició del recurs, entenent-se en cas contrari desestimat per silencia administratiu.

Els actes de tràmit no qualificats del tribunal no podran ser objecte de recurs, sense perjudici que es puguin interposar reclamacions quan es tracti d'esmenar possibles errors materials en la confecció de la llista d'aprovats, errors mecanografiats en la transcripció de publicacions, errors aritmètics en les qualificacions o errors observables a simple vista. Aquests errors també podran ser corregits d'ofici pels òrgans de selecció.

 

Dissetena. Normativa supletòria

En tot el no previst a les presents bases serà d'aplicació la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, el Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, la Llei 30/1984, de 2 d'agost, de Mesures per a la Reforma de la Funció Pública, el Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei municipal i de Règim Local de Catalunya, la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, el Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la Refosa en un Text Únic de la Llei de Funció Pública de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals i altra normativa que sigui d'aplicació.

 

 

ANNEX I

 

TEMARI GENERAL

 

1. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura i contingut. El títol preliminar: principis generals. Els dret fonamentals i les llibertats públiques.

2. El municipi: elements, organització i competències. Els òrgans de representació política i la seva designació. Competències pròpies i delegades. Règims municipals especials.

3. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya; estructura, contingut essencial i principis fonamentals.

4. La Comarca de la Selva. El Consell Comarcal de la Selva, organització i funcionament. Òrgans de caràcter decisori i òrgans de caràcter deliberant.

5. El procediment administratiu: regulació, concepte, principis i estructura. Les fases del procediment administratiu: iniciació, ordenació, instrucció i finalització. Els interessats en el procediment: la capacitat d'obrar i el concepte d'interessat.

6. L'acte administratiu: concepte i classes. Elements de l'acte administratiu. La motivació i la forma. El silenci administratiu. L'eficàcia de l'acte administratiu. Executivitat de l'acte administratiu. La notificació i la publicació. Invalidesa dels actes: nul·litat de ple dret i anul·labilitat.

7. Recursos administratius: recurs d'alçada, recurs potestatiu de reposició i recurs extraordinari de revisió.

8. Principis bàsics de la Llei de contractes de les administracions públiques. Àmbit d'aplicació subjectiva. Classificació dels contractes.

9. El personal al servei de les Administracions públiques: classes de personal i règim jurídic. Drets i deures del personal al servei de les Administracions públiques. El sistema retributiu. Adquisició i pèrdua de la condició de funcionari.

10. El pressupost en les corporacions locals. Estructura i formació del pressupost en les corporacions locals. Elaboració, tramitació i aprovació. La liquidació del pressupost: contingut i tramitació.

11. La protecció de dades a l'Administració Pública

12. La Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.

 

TEMARI ESPECÍFIC

 

13. El dret financer: concepte i contingut. El dret financer com a ordenant de la hisenda pública. El dret financer en l'ordenament jurídic.

14. Les fonts del dret financer. Els principis de jerarquia i competència. La Constitució. Els tractats internacionals. La llei. El decret llei. El decret legislatiu. El reglament. Altres fonts del dret financer.

15. Disposicions generals de l'ordenament tributari. El dret tributari. Principis generals. Normes tributaries. Fonts normatives. Aplicació de les normes tributaries. La interpretació, qualificació i integració de les normes tributaries.

16. Els tributs. Disposicions generals. La relació jurídico-tributària. Les obligacions tributàries. Les obligacions i deures de l'Administració Tributària. Els drets i garanties dels obligats tributaris.

17. Obligats tributaris. Classes d'obligats tributaris. Successors. Responsables tributaris. La capacitat d'obrar en l'ordre tributari. El domicili fiscal. Elements de quantificació de l'obligació tributària principal i de l'obligació de realitzar pagaments a compte.

18. El deute tributari. Disposicions generals. El pagament. La prescripció. Altres formes d'extinció del deute tributari. Garanties del deute tributari.

19. Ajornament i fraccionament del deute. Competència en matèria d'ajornament i fraccionament. Sol·licituds i inadmissió de sol·licituds d'ajornament i fraccionament. Garanties i dispensa de garanties per ajornaments i fraccionaments. Adopció de mesures cautelars. Tramitació, resolució i càlcul d'interessos en matèria d'ajornaments i fraccionaments. Actuacions davant la falta de pagament dels ajornaments i fraccionaments.

20. L'aplicació dels tributs (I): Principis generals. Procediments tributaris. Informació i assistència als obligats tributaris. Col·laboració social en l'aplicació dels tributs.

21. L'aplicació dels tributs (II): Normes comuns sobre actuacions i procediments tributaris. Especialitats dels procediments administratius en matèria tributària. Prova. Notificacions. Entrada en el domicili dels obligats tributaris. Denúncia pública. Potestats i funcions de comprovació i investigació.

22. Actuacions i procediment de gestió tributària. Disposicions generals. Procediments de gestió tributària.

23. Actuacions i procediment d'inspecció. Disposicions generals. Procediment d'inspecció.

24. Actuacions i procediments relatius a la gestió recaptatòria en període voluntari i en període executiu. Disposicions generals. La gestió recaptatòria. Inici, desenvolupament i finalització del procediment de constrenyiment. Procediment davant de responsables i successors.

25. Terceries de domini i de millor dret.

26. La potestat sancionadora. Principis de la potestat sancionadora en matèria tributària. Disposicions generals sobre infraccions i sancions tributaries. Subjectes responsables de les infraccions i sancions tributàries. Concepte i classes d'infraccions i sancions tributàries. Quantificació de les sancions tributàries pecuniàries. Extinció de la responsabilitat derivada de les infraccions i de les sancions tributàries. Classificació de les infraccions tributàries.

27. Procediment sancionador en matèria tributària.

28. Revisió en via administrativa. Normes comunes i procediments especials de revisió. El recurs de reposició.

29. Reclamacions econòmic administratives. Disposicions generals. Procediment general econòmic-administratiu. Procediment abreujat. Recurs contenciós administratiu.

30. Les hisendes locals a Espanya: principis constitucionals. El règim jurídic de les hisendes locals. Incidència estatal i autonòmica en l'autonomia financera. La coordinació de les hisendes estatal, autonòmica i local.

31. Els recursos de les hisendes locals. Enumeració. Ingressos de dret privat. Tributs. Normes generals. Imposició i ordenació de tributs locals. Taxes. Contribucions especials. Impostos i recàrrecs. Participacions en els tributs de l'Estat i de les Comunitats Autònomes. Subvencions, preus públics i altres ingressos de dret públic.

32. Impost sobre Béns Immobles.

33. Impost sobre Activitats Econòmiques

34. Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica

35. Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres

36. Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana

37. Taxes, Contribucions Especials i Preus Públics.

38. Llei concursal: La declaració del concurs de creditors. L'auto de declaració del concurs de creditors. Efectes de la declaració del concurs de creditors. La massa activa i la massa passiva. Qualificació i classificació dels crèdits. Òrgans del concurs. El conveni. Els dèbits a la hisenda local en el procediment concursal.

39. Els drets reals. Concepte i classes. Diferència entre els drets reals i els drets de crèdit. La propietat. Formes d'adquirir i de perdre la propietat. El Registre de la Propietat. Principis hipotecaris.

40. La possessió. L'usdefruit. Les servituds. La comunitat de béns.

41. Els drets reals de garantia: concepte i classificació. Hipoteca. Penyora. Hipoteca immobiliària i penyora sense desplaçament. Anticresis.

42. Règim sancionador i procediment sancionador en matèria de trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial.

43. Procediment sancionador en aplicació en l'àmbit de competència municipal i de la Generalitat.

44. La jurisdicció contenciosa administrativa.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
270179 {"title":"EDICTO por el que se hacen públicos la convocatoria y el proceso de selección de una plaza de la escala de administración especial, subescala servicios especiales y clase cometidos especiales, para ocupar el puesto de trabajo de técnico\/a de gestión tributaria (grupo A, subgrupo A1) en régimen de funcionario\/a de carrera, mediante proceso extraordinario de estabilización del empleo temporal (exp. 2024\/00008705B).","published_date":"2024-06-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"270179"} catalunya administración local,Consejo Comarcal de La Selva,DOGC,DOGC 2024 nº 9185 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-17/270179-edicto-se-hacen-publicos-convocatoria-proceso-seleccion-plaza-escala-administracion-especial-subescala-servicios-especiales-clase-cometidos-especiales-ocupar-puesto-trabajo-tecnico-gestion-tributaria-grupo-subgrupo-a1-regimen-funcionario-carrera-proceso-extraordinario-estabilizacion-empleo-temporal-exp-2024-00008705b https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.