EDICTO por el que se hace pública la convocatoria para la provisión, mediante el sistema de concurso-oposición por promoción interna, de una plaza de cabo de la Policía Local del Ayuntamiento de Teià (exp. 2024/930, publicación RA 338).

Publicació Resolució d'Alcaldia 2024/338 de data 07.06.2024 de convocatòria procés selectiu caporal:

 

"Assumpte: CONVOCATÒRIA PER A LA SELECCIÓ PER LA PROVISIÓ, MITJANÇANT EL SISTEMA DE CONCURS OPOSICIÓ PER PROMOCIÓ INTERNA, D'UNA PLAÇA DE CAPORAL DE LA POLICIA LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE TEIÀ. EXP: 2024/930

 

De conformitat amb l'oferta publica d'ocupació 2022, aprovada per Decret núm. 2022/336 d'1 de juny de 2022, publicada al BOPB en data 3 de juny i al DOGC en data 7 de juny, és objecte de convocatòria la cobertura d'una plaça de caporal de la Policia Local, mitjançant el sistema de concurs oposició per promoció interna inclosa a la plantilla de personal funcionari, escala d'administració especial, subgrup de serveis especials, classe policia local, de l'Ajuntament de Teià.

Vist l'informe tècnic de Recursos Humans de data 16 de maig, amb les bases proposades.

Vist l'informe emès per la interventora núm. 110/2024, de data 5 de juny de 2024, amb resultat de fiscalització favorable.

En ús de les atribucions conferides a l'Alcaldia per la legislació vigent,

 

RESOLC:

 

Primer.- APROVAR la convocatòria per a la provisió d'una plaça de caporal de la Policia Local, mitjançant el sistema de concurs oposició per promoció interna.

 

Segon.- APROVAR les bases que s'adjunten a aquesta resolució i que han de regir el corresponent procés selectiu.

 

Tercer.- Procedir a la publicació de la resolució als diaris oficials determinats per la legislació vigent, i exposar-la en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament de Teià i a la pàgina web d'aquest Ajuntament.

 

Quart- Donar trasllat de la resolució de convocatòria i d'una còpia de les bases aprovades a la representació del personal funcionari i laboral."

 

 

BASES REGULADORES DEL PROCÉS DE SELECCIÓ PER LA PROVISIÓ, MITJANÇANT EL SISTEMA DE CONCURS OPOSICIÓ PER PROMOCIÓ INTERNA, D'UNA PLAÇA DE CAPORAL DE LA POLICIA LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE TEIÀ

 

 

PRIMERA.- OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

De conformitat amb l'oferta publica d'ocupació 2022, aprovada per Decret num. 2022/336 d'1 de juny de 2022, és objecte de convocatòria la cobertura d'una plaça de caporal de la Policia Local, mitjançant el sistema de concurs oposició per promoció interna inclosa a la plantilla de personal funcionari, escala d'administració especial, subgrup de serveis especials, classe policia local, de l'Ajuntament de Teià, dotada amb el sou corresponent al grup C1, amb pagues extraordinàries, triennis i altres emoluments establerts per la legislació vigent.

La present convocatòria es regirà per les bases que es detallen a continuació i en tot allò que no s'hi estableixi o que correspongui per rang normatiu, es regirà pel Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, aprovat pel Decret 233/2002, de 25 de setembre, que s'insereix en el marc normatiu de la Llei 16/91, de 10 de juliol, de les policies locals, en concordança amb el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

 

LLOC DE TREBALL I CONTINGUT FUNCIONAL

Denominació: Caporal Policia Local Núm. places: 1

Escala: Administració Especial Subescala: Serveis Especials Categorial: Policia Local

Grup de titulació: C Subgrup: C1 Nivell: 18

Jornada ordinària (base 2a)

 

SEGONA.- CONDICIONS DELS ASPIRANTS

Per prendre part en aquesta convocatòria, els aspirants han de reunir els requisits següents:

a) Tenir ciutadania espanyola, de conformitat en la legislació vigent.

b) Tenir una antiguitat mínima de dos anys com a funcionari o funcionària de carrera en la categoria d'agent de la Policia Local de Teià.

c) Estar en alguna de les situacions administratives següents: servei actiu, serveis especials o servei en comunitats autònomes o serveis en altres administracions.

d) No superar l'edat establerta per la jubilació forçosa.

e) Acreditat el certificat intermedi de coneixements de llengua catalana, certificat B2 o equivalent. En el cas de no acreditar documentalment l'esmentat nivell de català, s'haurà de superar una prova específica en el moment del procediment que es determini.

f) Posseir el títol de Batxillerat, o un altre d'equivalent o superior. En els casos de presentar un títol equivalent, haurà d'adjuntar-se un certificat acreditatiu de l'equivalència, expedit per l'òrgan competent. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

g) Tenir la capacitat funcional per a l'exercici de les funcions del lloc de treball així com, no patir cap malaltia no estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies del lloc de treball.

h) No haver estat condemnat per cap delicte. No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que l'aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

i) No trobar-se comprès/a en cap de les causes d'incapacitat o incompatibilitat de les previstes en la legislació vigent sobre la matèria.

j) Estar en possessió dels permisos de conduir de les classes A2 i B i prendre el compromís de mantenir-los vigents mentre es mantingui el nomenament com a caporal i que es faran servir els vehicles que habilitin aquests permisos pel servei habitual de les funcions de caporal.

k) Prendre el compromís de portar armes mitjançant declaració jurada.

l) No tenir retirada l'arma de foc designada reglamentàriament.

m) Satisfer els drets d'examen, tal com s'indica a la base 3a.

n) Estar en disposició d'acceptar la dedicació plena o exclusiva que els pugui ser exigida, d'assistir als cursos d'especialització que la Corporació cregui convenients, així com de la jornada laboral en qualsevol torn (matí, tarda, nit o partit) que es pugui establir d'acord a les necessitats del servei.

Tots els requisits s'han de complir el darrer dia de presentació de les sol·licituds.

La veracitat de les dades que es facin constar en aquestes sol·licituds és responsabilitat de la persona que concorri a les proves selectives.

 

TERCERA.- DRETS D'EXÀMEN

Els/les aspirants han de satisfer els drets d'examen que estableixen les ordenances fiscals, de 43,26€, i han d'adjuntar a la sol·licitud el corresponent resguard acreditatiu del pagament de la taxa.

Caldrà presentar còpia del resguard acreditatiu del pagament en el termini de presentació de sol·licituds per participar en el procés selectiu.

Per abonar els drets d'examen, els aspirants hauran de realitzar una transferència bancària al número de compte titularitat de l'Ajuntament de Teià de CAIXABANK, ES58 - 2100 - 1371 - 4302 - 0000 - 0785, tot indicant en el full de transferència el concepte "Concurs Oposició Caporal Policia Local", seguit del número de DNI de la persona aspirant.

L'import de la taxa es retornarà en els supòsits d'exclusió que no siguin per causa imputable a l'aspirant, prèvia sol·licitud.

La falta de justificació de l'abonament dels drets d'examen o del dret d'exempció determinarà l'exclusió de la persona aspirant.

En cap cas, la presentació i el pagament en l'entitat bancària substituirà el tràmit de presentació, en el termini i en la forma escaient, de la sol·licitud.

 

QUARTA.- PRESENTACIÓ DE SOL· LICITUDS

INSTÀNCIA I DOCUMENTACIÓ REQUERIDA: Les persones aspirants hauran de presentar la sol·licitud en el termini de 20 dies naturals, comptats des de l'endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i s'han d'adreçar al president de la Corporació.

Les sol·licituds es realitzaran mitjançant instància segons model normalitzat publicat a la web municipal, i es presentaran per via telemàtica.

( http://teia.cat/governobert/tramits-online/atencio-a-la-ciutadania).

El registre electrònic caldrà fer-lo amb certificat digital. En cas de no disposar de certificat digital, es pot obtenir la identificació i signatura electrònica a través de l'IDCat Mòbil. Aquest sistema permet donar-se d'alta de forma immediata.

Per tal de ser admès/esa i, en el seu cas, prendre part en les proves selectives corresponents, les persones aspirants han de manifestar expressament en la instància que compleixen totes i cadascuna de les condicions exigides a les bases, sota la seva responsabilitat i amb independència de la posterior acreditació en finalitzar el procés selectiu.

Les sol·licituds hauran d'anar acompanyades de la següent documentació:

- Còpia del document d'identificació (DNI)

- Còpia de la titulació requerida. (mida DIN A4)

- Còpia dels permisos de conduir de les classes A2 i B.

- A efectes d'exempció per realitzar la prova de llengua catalana, documentació acreditativa que deixi constància d'alguna de les següents situacions:

- Certificat del nivell requerit a la convocatòria o superior de la Secretaria de Política Lingüística, o qualsevol dels títols, diplomes o certificats que estableix l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística.

- Documentació que acrediti la superació de una prova de català de nivell B2 o superior en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de funcionari/ària públic/a.

- Documentació acreditativa dels mèrits que s'al·leguin per a la fase de concurs.

- Còpia del resguard acreditatiu del pagament.

La resta de documentació acreditativa de les condicions exigides, es requerirà a les persones aspirants que superin el procés selectiu, de conformitat amb el previst a la base 11.

A la instància presentada, les persones aspirants:

1. Prenen el compromís de portar armes de foc.

2. Accepten mantenir vigents els carnets de conduir requerits, d'acord amb les condicions establertes en la legislació vigent.

3. Manifesten que compleixin les condicions exigides a la base segona, i que es comprometen a prestar el jurament o promesa en la forma establerta per l'art. 6 de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals.

4. Donen consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en aquesta convocatòria i per a la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la legislació vigent.

5. Atorguen l'autorització expressa perquè aquesta Corporació municipal demani, respecte a la persona interessada, els antecedents que d'aquesta puguin constar al Registre Central de Penats i Rebels.

Les dades corresponents a l'adreça, DNI, telèfon i correu electrònic que figurin en la sol·licitud es consideraran com les úniques vàlides a efectes de notificacions. Serà responsabilitat exclusiva de les persones aspirants els errors en la seva consignació i la comunicació a aquest Ajuntament de qualsevol canvi de les mateixes.

Tota la documentació que es presenti en llengua estrangera haurà d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada.

A aquests efectes cal acreditar documentalment tots els aspectes que consten en el barem de mèrits, com ara períodes treballats, experiències professionals, cursos, etc... (es poden acreditar mitjançant informe de vida laboral actualitzat, acompanyat dels contractes, nòmines o documents administratius/decrets que acrediti la naturalesa i durada dels serveis prestats). Els mèrits no acreditats suficientment no seran valorats pel tribunal.

Seran causa d'exclusió i de no admissió l'extemporaneïtat en la presentació de la sol·licitud i l'incompliment dels requisits exigits a la base segona.

 

CINQUENA.- ADMISSIÓ DELS/ DE LES ASPIRANTS

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, el/la president/a de la corporació o l'autoritat delegada dictarà una resolució en el termini màxim d'un mes, en la qual declararà aprovada la llista d'admesos/es i d'exclosos/es. Aquesta resolució assenyalarà el dia, l'hora i el lloc de començament de les proves i, la composició nominal del Tribunal i suplents.

Aquesta resolució es publicarà a la pàgina web de l'Ajuntament de Teià (www.teia.cat) i al tauler electrònic d'anuncis de la Corporació (e-Tauler), concedint un termini de 10 dies hàbils per esmenar els defectes d'acord amb el previst a l'art. 71 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, adreçat a esmenar els defectes que hagin causat la seva exclusió o els que s'hagin pogut produir per omissió o error.

Els/les aspirants que no esmenin o rectifiquin dins d'aquest termini el defecte o error imputable que hagi motivat la seva exclusió, quedaran definitivament exclosos/es de la convocatòria.

Si no s'hi presenten esmenes, es considerarà elevada a definitiva la llista d'aspirants admesos/es i exclosos/es i no caldrà tornar-la a publicar. Si s'accepta alguna reclamació, es notificarà al/a la recurrent en els termes que estableix la llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment administratiu comú de las administracions públiques. Tot seguit, s'esmenarà la llista de persones admeses i excloses, i l'esmena serà exposada a la pàgina web www.teia.cat i al tauler electrònic d'anuncis de la Corporació (e-Tauler).

No obstant això, amb caràcter excepcional, la publicació referida es pot substituir per una notificació personal a cadascuna de les persones aspirants.

Les errades de fet es podran esmenar, en qualsevol moment, d'ofici o a petició dels interessats.

 

SISENA.- TRIBUNAL QUALIFICADOR

El tribunal qualificador estarà integrat per un nombre senar de persones designades per la corporació i formades per un president i vocals amb la següent distribució:

a) Un terç ha de ser integrat per membres o persones funcionàries de la mateixa corporació.

b) Un altre terç ha de ser integrat per personal tècnic especialitzat en aquesta matèria.

c) El terç restant ha de ser proposat pel Departament d'Interior, entre els quals hi haurà com a mínim, una persona proposada per l'Institut de Seguretat Pública i una altra per la Direcció General d'Administració de Seguretat.

En cas que el secretari no sigui membre del Tribunal, actua amb veu però sense vot.

El tribunal ha d'estar integrat, a més, pels membres suplents respectius que han de ser designats conjuntament amb els titulars.

El tribunal no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament, a més de la del president o presidenta i del secretari o secretària o de les persones que els substitueixin.

El tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques de tècnics i tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del tribunal, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

Als efectes previstos en el Real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei (BOE 30/05/02), el tribunal qualificador és classifica en la categoria segona.

Els membres dels òrgans de selecció han de manifestar la seva abstenció a l'òrgan convocant quan es trobin en alguna de les circumstancies previstes en l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de regim jurídic del sector públic. La corporació resoldrà les qüestions d'abstenció i recusació que es plantegin en el termini màxim de vuit dies des de la seva recepció a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) d'aquesta Corporació, un cop escoltades les parts implicades.

Les decisions s'adoptaran per majoria de vots i, en cas d'empat, el vot del president ho serà de qualitat.

Els membres dels òrgans de selecció han d'observar la confidencialitat en tot el que faci referencia als temes tractats a les reunions, sense que puguin utilitzar fora d'aquest àmbit la informació que posseeixen en funció de la seva condició. La mateixa reserva s'estén als assessors i al personal auxiliar de l'òrgan de selecció .

 

SETENA.- PROCÉS DE SELECCIÓ

El procediment de selecció d'aquesta convocatòria serà el de concurs oposició per promoció interna d'acord el que estableix l'art. 6.2 del Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, aprovat pel Decret 233/2002, de 25 de setembre.

La selecció consisteix en la valoració de determinades condicions de formació, mèrits o nivell d'experiència relacionats amb la tasca policial a exercir i en la superació de les proves corresponents, inclòs el curs selectiu de l'Escola de Policia de Catalunya. La puntuació obtinguda en la fase de concurs no podrà aplicar-se per superar els exercicis de la fase d'oposició.

Les proves selectives es duran a terme, sempre que sigui possible, una a continuació de l'altra, de manera que en un mateix dia es podrà dur a terme més d'una prova. En tot cas, les dates de celebració de la resta de proves del procés selectiu, s'hauran de fer públiques a la pàgina web de la corporació i/o per qualsevol altre mitjà, si així ho creu necessari, per tal de facilitar-ne la mateixa divulgació.

Una vegada iniciades les proves, la resta d'anuncis del tribunal en relació al procés de selecció es faran públics en el lloc on s'hagin realitzat les proves o a la pàgina web l'Ajuntament de Teià.

En qualsevol moment del procés selectiu els aspirants podran ser requerits pels membres de l'òrgan de selecció o personal col·laborador amb la finalitat que acreditin la seva personalitat.

La negativa a identificar-se, suposarà que l'òrgan de selecció en proposi l'exclusió a l'autoritat convocant.

Els/les aspirants s'han de convocar en un sola crida per a cada exercici. Els aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats per cadascun dels exercicis decauran en els seus drets i en conseqüència perdran el dret a participar en el procés selectiu, Ilevat dels casos de força major que dins el termini de les vint-i-quatre hores següents es justifiquin fefaentment, que seran lliurement valorats per l'òrgan de selecció.

Si s'admet la causa de justificació, l'aspirant serà objecte de nova convocatòria per a la data que determini l'òrgan de selecció, en un termini màxim de 15 dies a comptar de la data de la primera crida.

En el cas que el dia i hora de realització d'alguna de les proves alguna de les dones aspirants estigui hospitalitzada per embaràs de risc o per causa de part, el Tribunal Qualificador articularà els mecanismes necessaris per possibilitar-li la realització de la prova o les proves en el recinte hospitalari on es trobi (dins del límit territorial de la província de Barcelona), sempre que sigui factible es durà a terme el mateix dia i hora en què ho facin la resta de persones aspirants; en cas de no ser possible es realitzarà en la data que determini l'òrgan de selecció, en un termini màxim de 15 dies a comptar de la data de la primera crida.

Si durant el procés selectiu el tribunal considera que hi ha raons suficients, podrà demanar a qualsevol les persones aspirants que acreditin el compliment de totes o alguna de les condicions exigides.

Si el tribunal té coneixement de que alguna de les persones aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de l'interessat/da, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

Per establir l'ordre d'actuació de les persones aspirants per aquells exercicis que no es puguin realitzar conjuntament, es realitzarà per ordre de presentació de sol·licituds per prendre part en el procés selectiu.

El procés de selecció per concurs oposició tindrà tres fases diferenciades:

   - Fase d'oposició: la puntuació màxima d'aquesta fase serà de la suma de la puntuació de les diferents proves amb relació de les proves que només seran aptes o no aptes, amb una puntuació màxima de 20 punts.

   - Fase de concurs: la puntuació màxima d'aquesta fase serà de 8 punts

   - Fase de capacitació: la qualificació d'aquesta fase, tant el curs com en relació al període de practiques al municipi, només serà apte o no apte.

En la fase d'oposició tots els exercicis són obligatoris i eliminatoris i seran qualificats de la forma següent: el primer i el segon exercici de la fase d'oposició seran qualificats fins a un màxim de 10 punts cada un, essent eliminats les persones aspirants que no hagin obtingut un mínim de 5 punts en cadascun d'ells. Pel que fa al tercer exercici aquest serà puntuat com apte o no apte.

Només passaran a la fase de concurs els/les aspirants que hagin superat els exercicis de la fase d'oposició.

La qualificació dels mèrits es farà pel tribunal d'acord amb el barem establert en la base 8a. i els mèrits individualment acreditats per les persones aspirants.

La llista provisional de puntuacions que resulti de l'aplicació del barem de mèrits es farà pública a la pàgina web l'Ajuntament de Teià.

Els/les aspirants podran formular les al·legacions que considerin convenients en el termini de 10 dies hàbils des de l'endemà de la publicació de la llista provisional de mèrits.

Finalitzat el termini i resoltes les al·legacions, es farà pública la llista definitiva de puntuacions finals de cada fase i la qualificació definitiva de les persones aspirants la que estarà determinada per la suma de punts obtinguda en la fase d'oposició i la de concurs, ordenada per ordre de puntuació, a la pàgina web l'Ajuntament de Teià.

En cas d'empat en la qualificació definitiva, el tribunal resoldrà atenent consecutivament als següents criteris:

- Primer lloc: la puntuació més alta en la fase de mèrits.

- Segon lloc: el gènere menys representat en el col·lectiu professional d'adscripció.

Si l'empat persistís, es faculta l'òrgan de selecció per ordenar una entrevista o prova d'aptitud complementària relacionada amb les funcions pròpies de les places convocades per tal de determinar el desempat.

 

VUITENA.- DESENVOLUPAMENT DE LES PROVES SELECTIVES

8.1 Exercici previ de coneixement de la llengua catalana.

Consisteix en la realització d'exercicis de coneixements sintàctics i de comprensió de la llengua catalana i, si escau, en la realització d'una entrevista amb una persona experta que permeti valorar-ne els coneixements orals.

Queden exempts de realitzar aquesta els i les aspirants que acreditin documentalment, dins el termini de presentació de les sol·licituds, posseir el certificat de nivell intermedi de català (B) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o equivalent o superior.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en normalització lingüística.

8.2 Fase d'oposició ( màxim 20 punts)

a) Primer exercici: Prova teòrica

Els aspirants han d'exposar per escrit, en el temps màxim de 60 minuts, un tema escollit pel tribunal i relacionats amb les matèries de l'annex 1. El tribunal pot disposar que cada aspirant llegeixi el seu exercici i li pot demanar els aclariments que consideri oportuns.

b) Segon exercici. Prova pràctica

El tribunal proposa als opositors un cas pràctic que han de resoldre per escrit en el temps màxim de 60 minuts. El tribunal pot disposar que cada aspirant llegeixi el seu exercici i li pot demanar els aclariments que consideri oportuns.

c) Tercer exercici. Prova psicotècnica

Les proves psicotècniques han de contenir, com a mínim, proves aptitudinals i proves de personalitat amb la finalitat d'acreditar les habilitats de lideratge, d'influència en el grup i d'altres factors considerats pertinents per al lloc de treball.

Totes les proves aplicades han de ser formades per bateries de tests objectius que compleixin els requisits de validesa i fiabilitat i hagin estat baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.

Aquestes proves poden completar-se amb una entrevista personal en aquells casos en què ho decideixi el tribunal, per tal d'integrar tots els elements explorats anteriorment. En aquest cas, a les entrevistes hi ha de ser present, com a mínim, un membre del tribunal.

La falsedat demostrada en les respostes comporta l'eliminació de l'aspirant.

Aquestes proves, i si escau l'entrevista, són realitzades per persones tècniques especialitzades en proves psicotècniques.

8.3 Fase de concurs de mèrits (màxim 8 punts)

En aquesta fase es valoraran els mèrits que els aspirants hagin al·legat i acreditat documentalment, mitjançant fotocòpies compulsades, d'acord amb el barem següent:

A) Experiència professional:

A.1 Per serveis prestats com a agent a la Policia Local de Teià:

Per cada any complet 0'20 punts, fins un màxim de 3

A.2 Per tasques de responsabilitat policial exercides a Teià:

Per jornada: 0,05 punts, fins un màxim de 2

A.3 Per serveis prestats com a agent a la Policia en altres cossos policials:

Per cada any complet 0'10 punts, fins un màxim de 3

No es computaran els dos anys en la categoria d'agent que s'exigeixen com a requisit per poder participar en la convocatòria (article 25.1 del Decret 233/2002, de 25/9).

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior als 5 punts.

B) Formació professional :

B.1 Per cursos organitzats o reconeguts per l'Escola de Policia de Catalunya, realitzats amb aprofitament i sense que pugui comptabilitzar-se el curs específic per a l'accés a caporal:

- Per cursos de durada fins a 25 hores 0,20 punts per curs.

- Per cursos de 26 a 40 hores. 0,40 punts per curs.

- Per cursos de 41 a 100 hores 0,60 punts per curs.

- Per cursos de més de 100 hores 0,80 punts per curs.

B.2 Per altres cursos relacionats amb la professió, realitzats amb aprofitament:

- Per cursos de durada fins a 25 hores 0,10 punts per curs.

- Per cursos de 26 a 40 hores. 0,20 punts per curs.

- Per cursos de 41 a 100 hores 0,30 punts per curs.

- Per cursos de més de 100 hores 0,40 punts per curs.

B.3 Per acreditar nivell mitjà o superior de competències en tecnologies de la informació i comunicació a nivell mitjà (ACTIC), 0.20 punts

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior a 2.5 punts.

Els aspirants han d'acreditar documentalment la durada en hores dels cursos realitzats. Si no ho fan així és computaran com cursos de durada fins a 25 hores.

C) Nivell de coneixement de la llengua catalana:

Es valoraran els certificats superiors al nivell intermedi de català (B2) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o altres equivalents, fins a un màxim de 0.50 punts.

La puntuació total de la fase de concurs no pot ser, en cap cas, superior a 8 punts.

 

NOVENA. PUNTUACIÓ DEFINITIVA DE LES FASES D'OPOSICIÓ I DE CONCURS I PROPOSTA D'ASPIRANTS PER LA REALITZACIÓ DE LA FASE DE CAPACITACIÓ

Finalitzada la fase d'oposició i la de concurs i abans de la fase de capacitació, el Tribunal publicarà a la pàgina web de l'Ajuntament llista de les puntuacions definitives dels aspirants, consistent en la suma de les puntuacions obtingudes en la fase de oposició i en la fase de concurs, per ordre de puntuació, incloent proposta d'aspirants per la realització de la fase de capacitació a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

En el cas que s'acrediti haver superat el curs de capacitació a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, l'aspirant serà proposat/da per realitzar la fase de pràctiques en el terme municipal.

 

DESENA. PROVA MÈDICA

L'aspirant que hagin obtingut la puntuació mes alta, en número mai superior a les places a cobrir, serà convocat per sotmetre's a un reconeixement mèdic realitzat pel personal facultatiu que es determini i amb l'objectiu de comprovar que no es dona cap de les exclusions mèdiques que figuren a l'annex III d'aquestes bases.

El resultat d'aquesta prova serà un informe emès pels facultatius que qualificarà la persona aspirant com apte/a o no apte/a. En el cas que la persona fos declarada no apta, s'avisarà la següent persona per ordre de puntuació.

Per la realització d'aquesta prova, els i les aspirants seran convocats individualment amb expressió de la data, hora i lloc on es portaran a terme.

La valoració de les dades mèdiques es farà únicament a partir dels exàmens realitzats en el centre mèdic designat per l'Ajuntament.

En cas que qualsevol de les persones cridades a la prova mèdica presenti alguna baixa voluntària o per motiu de desqualificació, s'avisarà a l'aspirant següent de la llista per ordre de puntuació.

 

ONZENA. PRESENTACIÓ DE DOCUMENTS.

En el termini màxim de 5 dies hàbils des de la publicació a la pàgina web de la llista de persones aspirants proposades per realitzar la fase de capacitació a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, la persona aspirant proposada, sense necessitat de requeriment previ, estarà obligada a presentar a la unitat competent en matèria de personal de l'Ajuntament, els documents acreditatius de les condicions que s'exigeixen a les bases de la convocatòria i que són els següents:

a) Original o fotocopia compulsada del document nacional d'identitat.

b) Títol acadèmic o copia compulsada. En el cas que aquests documents haguessin estat expedits després de la data en que finalitzi el termini d'admissió d'instàncies, hauran de justificar quan van acabar els seus estudis. En els casos de presentar un títol equivalent, haurà d'adjuntar-se un certificat acreditatiu de l'equivalència, expedit per l'òrgan competent. En cas de tractar-se d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació.

c) Declaració responsable de no haver estat condemnat per cap delicte que posteriorment serà verificada.

d) Declaració responsable de no estar inhabilitat per a I'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol administració pública que posteriorment podrà ser verificada.

e) Declaració responsable de no estar inclòs en cap dels supòsits d'incompatibilitat previstos a la Llei 53/84, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

f) Certificat mèdic oficial acreditatiu de no patir cap malaltia ni defecte físic o psíquic que impossibiliti el desenvolupament de les tasques pròpies de les places a cobrir (base 10a)

g) Justificació documental dels requisits específics exigits per aquesta convocatòria.

h) Declaració responsable del compliment del següent:

- De mantenir vigents els permisos de conduir mentre es mantingui el nomenament i que es faran servir els vehicles que habilitin aquests permisos pel servei habitual de les funcions de caporal.

- De portar armes

- D'acceptar la dedicació plena o exclusiva que els pugui ser exigida

- D'assistir als cursos d'especialització que es proposin i és consideri convenients

- De portar a terme la jornada laboral en qualsevol torn de matí, tarda, nit o partit que es pugui establir, d'acord amb les necessitats del servei.

h) Còpia del justificant del pagament de la taxa prevista en la base 3a.

 

DOTZENA. NOMENAMENT COM A FUNCIONARI/ÀRIA EN PRÀCTIQUES

Finalitzat el període de presentació de la documentació i en el moment en que s'hagi d'iniciar la fase de capacitació, l'òrgan competent nomenarà funcionari/ària en pràctiques segons la proposta del tribunal corresponent a la llista de persones aspirants proposades per realitzar la fase de capacitació a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Aquest nomenament serà notificat a la persona interessada.

La formalització del nomenament resta condicionat al compliment de la totalitat dels requisits de la convocatòria.

Els/les aspirants proposats que no presentin la documentació requerida, llevat del casos de força major que seran degudament comprovats per I 'autoritat convocant i els que no compleixin les condicions i els requisits exigits no podran ser nomenats funcionaris i quedaran anul·lades les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què hagin pogut incórrer en cas de falsedat en la sol·licitud presentada per prendre part en el procés selectiu.

En aquest cas i en el cas d'aspirants que renunciïn, d'acord amb I 'acta de I 'òrgan de selecció, es pot proposar pel seu nomenament I 'aspirant següent que en la puntuació final hagi obtingut o superat la mínima exigible per aprovar, concedint-li, previ requeriment que li serà notificat individualment, un termini de 20 dies naturals per presentar la documentació.

En cap cas es proposarà el nomenament com a funcionari/ària en pràctiques un nombre superior de persones aprovades al de places convocades.

No obstant això, amb la finalitat d'assegurar la cobertura de totes les places, si abans del nomenament o presa de possessió com a funcionari/ària de carrera es produeixen renúncies o incidències en la presentació de la documentació o la no superació de la fase de capacitació, la presidència del tribunal podrà proposar el nomenament en pràctiques a persones aspirants aprovades, seguint l'ordre correlatiu, i que tinguin cabuda dins el nombre de places convocades.

Durant el curs selectiu i, si escau, el període de pràctiques els i les aspirants són nomenats funcionaris/es en pràctiques i han de percebre les retribucions que per aquest personal funcionari estableix la normativa vigent.

 

TRETZENA. FASE DE CAPACITACIÓ

La fase de capacitació és obligatòria i eliminatòria i forma part del procés selectiu i consistirà en la superació d'un curs específic a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i en la superació d'un període de practiques al municipi.

Tant la superació del curs específic com del període de practiques són eliminatòries. La qualificació de cada una de les proves (curs i període de practiques) serà d'apte/a o no apte/a.

Els aspirants que obtinguin la qualificació de no apte en qualsevol de les dues proves quedaran exclosos del procés selectiu i perdran el dret a ser nomenats/des funcionaris/àries

de carrera, cridant-se per realitzar el curs, si fos necessari, el següent aspirant, per l'ordre de puntuació en la relació de persones proposada per l'òrgan de selecció.

Curs específic (apte / no apte)

Consistirà en la superació del Curs de Formació per a la promoció de caporal de policia de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, en la data que es determini.

Queden exempts de fer-lo els aspirants que aportin la certificació d'haver-lo superat amb anterioritat.

Les aspirants que acreditin estar embarassades o que no hagin complert les setze setmanes des del naixement del/de la fill/a, poden sol·licitar l'ajornament de la realització del curs selectiu a l'òrgan convocant fins a la propera convocatòria.

Durant la seva estada a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya l'alumnat resta sotmès al Decret 95/2010, de 20 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de règim interior de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, sens perjudici de la normativa que els sigui aplicable pel que fa a la seva vinculació administrativa.

La qualificació final serà d'apte o no apte. Els/les aspirants que obtinguin la qualificació de no apte quedaran exclosos del procés selectiu.

Període de pràctiques al municipi (apte / no apte)

Consistirà en la superació d'un període de pràctiques al municipi durant un període de tres mesos, durant el qual es realitzaran les tasques pròpies del lloc sota la direcció del tècnic responsable que designi la corporació i en el que es valorarà el compliment de les competències que es determinen en les presents bases.

Per a la qualificació del compliment pels aspirants de les competències establertes, el tribunal comptarà amb l'assessorament de, com a mínim, dues persones avaluadores d'igual o superior categoria, designades per l'Ajuntament de Teià.

Les competències que es determinen són les següents:

Compromís amb l' organització

- Orientar els propis interessos i comportaments cap als valors i objectius de l'organització.

Habilitats Socials i Comunicatives

- Comunicar-se de manera clara i entenedora sabent adaptar-se a diferents situacions i Interlocutors.

- Facilitar el diàleg i convèncer a través d'idees i arguments adequats a l'interlocutor i el context.

Professionalitat

- Aplicar correctament els coneixements i els procediments.

- Prendre les decisions adequades

- Saber actuar amb la rapidesa necessària

- Buscar solucions als problemes tenint en compte les regles, instruccions i procediments.

- Donar compliment a les responsabilitats que l'organització li encomana sense necessitat de supervisió constant.

- Desenvolupar les tasques pròpies de la funció policial amb dedicació i compromís

- Respondre de manera proactiva als problemes quotidians

- Respondre de forma proporcionada i serena davant noves situacions, o situacions estressants o conflictives, mantenint el rendiment.

Superació en el treball

- Mostrar interès per adquirir nous coneixements i en actualitzar i ampliar de forma contínua els coneixements, habilitats i tècniques relacionades amb el servei.

- Mostrar iniciativa en el desenvolupament de les tasques

- Mantenir-se en bona forma física

Relacions amb la comunitat

- Ser educat, respectuós i donar bona imatge

- Guanyar-se el respecte de la ciutadania

- Mostrar interès en identificar i resoldre les necessitats de la ciutadania

- Ser tolerant amb les persones que pensen diferent

Disciplina

- Acceptar i complir les normes i les ordres rebudes

El avaluadors hauran de realitzar un seguiment de l'aspirant consistent en un mínim de dues reunions durant tot el període en la que s'haurà de manifestar als aspirants quina ha estat la seva actuació i la valoració d'aquesta. En l'esmentada reunió es comunicarà als aspirants les actuacions i actituds que no siguin favorables, així com, els suggeriments i advertències que calguin per corregir les conductes o aspectes que no es considerin adients i que es podrien millorar.

L'avaluació de cadascuna de les esmentades competències es basarà en la qualificació motivada de deficient, regular, satisfactòria i molt satisfactòria.

L'informe final de valoració es realitzarà com a màxim 10 dies abans de la finalització del període de pràctiques.

Emès l'informe es lliurarà còpia d'aquest a l'aspirant comunicant-li que en el termini de 2 dies hàbils des del dia següents a la seva recepció, podrà presentar les al·legacions i/o reclamacions que consideri oportunes. Les al·legacions i/o reclamacions que es presentin hauran de ser resoltes en la mateixa resolució que declari la superació o no del període de pràctiques.

El període de pràctiques restarà interromput quan la persona aspirant es trobi en alguna de les situacions següents: incapacitat temporal, maternitat, paternitat, adopció o acolliment i vacances.

La qualificació final serà d'apte o no apte. Els/les aspirants que obtinguin la qualificació de no apte quedaran exclosos del procés selectiu.

 

CATORZENA.- NOMENAMENT COM A FUNCIONARI/ÀRIA DE CARRERA

inalitzada la fase de capacitació, el Tribunal elevarà a l'òrgan competent la proposta de nomenament com a funcionari/ària de carrera dels aspirants que l'hagin superat.

El nomenament com a funcionari/ària de carrera de la persona aspirant serà publicat en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB).

La persona nomenada funcionària de carrera, de conformitat amb la normativa vigent, disposarà del termini d'un mes per el jurament o promesa i presa de possessió. La manca de jurament o promesa o pressa de possessió dins del termini establert, comportarà la pèrdua de tots els seus drets.

 

QUINZENA.- CONSTITUCIÓ I FUNCIONAMENT DE LA BORSA DE TREBALL

Les persones aspirants que hagin superat la fase d'oposició passaran a formar part si no manifesten expressament que no hi estan interessats, d'una borsa de treball per proveir amb caràcter temporal, necessitats de personal d'aquesta categoria a l'Ajuntament de Teià.

La borsa de treball que es constitueixi es destinarà a cobrir serveis amb caràcter transitori, en virtut d'un nomenament subjecte a dret administratiu, sempre que les places estiguin vacants per alguna de les circumstàncies previstes en l'article 31 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals i que són les següents:

- Per tal de cobrir transitòriament places que han de ser ocupades definitivament per funcionaris/es de carrera.

- Per situacions urgents degudament motivades.

- Per ocupar llocs de treball en substitució del funcionariat que gaudeixin del dret de reserva de plaça i destinació.

15.1 Principis generals

La borsa de treball es constituirà per rigorós ordre descendent de puntuació del procés de selecció consistent en la suma de les puntuacions obtingudes a la fase d'oposició i a la fase de concurs.

L'esmentada borsa tindrà vigència durant un termini de dos anys, des de la data de publicació a la pàgina web de l'Ajuntament de la llista de persones aspirants proposades per realitzar la fase de capacitació a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

En situacions motivades i especialment, mentre es finalitza el procés de constitució de una nova borsa, es podrà prorrogar la seva vigència per un termini màxim de sis mesos més.

En cas d'una nova convocatòria d'oferta pública de la mateixa tipologia de places i en resulti una nova borsa de treball, prevaldrà la nova borsa de treball respecte les borses anteriors, encara que no hagi passat el termini màxim de la vigència de l'anterior borsa. En tot cas, s'establirà la següent jerarquia de borses:

- En primer lloc, s'utilitzarà la borsa provinent de la convocatòria d'oferta pública més recent.

- En segon lloc, s'utilitzarà la borsa que encara estigui vigent provinent de la convocatòria d'alguna altra oferta pública.

- En tercer lloc, s'utilitzarà la borsa provinent de la convocatòria d'algun procés selectiu realitzat en caràcter d'urgència o per constituir una borsa de treball.

El nomenament dels candidats que integrin la borsa de treball quedarà condicionat a la presentació dels documents acreditatius dels requisits generals i específics, de conformitat amb el que disposen les presents bases.

Igualment, el nomenament dels candidats i la seva vigència es condiciona a la superació d'un període de pràctiques al municipi de tres mesos. En tot cas, en funció de la durada del nomenament es podrà establir un període inferior, el qual s'acordarà en l'acte administratiu de nomenament.

Durant aquest període, es podrà deixar sense efecte el nomenament si en aquest es produeix una falta d'idoneïtat de l'aspirant nomenat per al desenvolupament de les funcions assignades.

Les persones seleccionades seran les responsables del manteniment actualitzat de les seves dades de contacte.

 

SETZENA.- INCIDÈNCIES

El tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu.

 

DISSETENA.- INCOMPATIBILITATS

És d'aplicació la normativa vigent sobre el règim d'incompatibilitats al sector públic, en compliment de la qual l'aspirant haurà de presentar declaració jurada de no estar afectat per cap dels supòsits d'incompatibilitat que preveu la llei 53/1984, de 26 de desembre, d'Incompatibilitats del personal al servei de les Administracions Públiques i la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'Incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat.

 

DIVUITENA.- RECURSOS

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de l'alcalde, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar, d'acord amb l'article 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant de l'alcalde, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la

Llei 29/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d'acord amb el que preveu l'article 10 de la Llei esmentada.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del tribunal, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant de l'alcalde.

Igualment els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

 

ANNEX 1. TEMARI

 

1. La policia local com a cos armat: Reial decret 137/1993, de 29 de gener, que aprova el Reglament de Armes. Decret 219/1996, de 12 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'armament de les policies locals.

2. Drets i deures dels membres de les policies locals: El règim disciplinari aplicable.

3. La denúncia: Concepte i classes. El dret i el deure de denunciar. Efectes de la denúncia.

4. La detenció: Concepte. Supòsits legals en què és procedent la detenció. Els drets del detingut.

5. La detenció de menors.

6. L'entrada i registre: Requisits, formalitats i supòsits excepcionals.

7. Delictes en què poden incórrer els policies en l'exercici del seu càrrec.

8. Espectacles públics i activitats recreatives: Competències, regulació i règim sancionador.

9. Ordenança municipal de civisme del municipi de Teià.

10. Seguretat viària: normativa sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària.

11. La prevenció dels accidents de trànsit: Plans d'actuació.

12. El procediment sancionador en matèria de trànsit.

13. La retirada de vehicles de la via pública: Supòsits i regulació.

14. Regulació en matèria de transports i procediments sancionadors: Especial referència als transports de mercaderies perilloses i als escolars.

15. Regulació jurídica i procediments d'actuació policial sobre conducció de vehicles sota els efectes de begudes alcohòliques, drogues o estupefaents.

16. Paper de la policia local en la protecció civil: Els plans bàsics d'emergències.

17. Policia assistencial: Objectius bàsics de la funció de policia assistencial, tècniques i àmbits d'actuació.

18. Policia comunitària: Concepte, funcions i organització.

19. Els ciutadans com a receptors dels serveis policials.

20. El treball d'equip: Coordinació i valoració del rendiment.

21. Tècniques de direcció del personal. Presa de decisions i resolució de conflictes

22. La planificació dels serveis.

 

 

ANNEX 2. ASPECTES DEL TREBALL PERSONAL DE CADA ASPIRANT QUE ES TINDRAN EN COMPTE EN ELS INFORMES DELS AVALUADORS

 

I Professionalitat

I.I Aplicar correctament els coneixements i els procediments.

I.II Prendre les decisions adequades

I.III Saber actuar amb la rapidesa necessària

I.IV Solucionar els problemes

 

II Superació en el treball

II.I Interès per adquirir nous coneixements.

II.II Mantenir-se en bona forma física

 

III Relacions amb la comunitat

III.I Ser educat i respectuós

III.II Fer-se respectar

III.III Donar bona imatge

 

IV Integració en el cos

IV.I Col·laborar amb els companys

IV.II Ser ben acceptat pels altres

IV.III No crear conflictes

 

V Disciplina

V.I Complir satisfactòriament les tasques assignades a cada servei.

 

 

ANNEX 3. QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

I. ANTROPOMETRIA:

 

—1 La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

 

—2 La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5, litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS:

 

—1 Aparell circulatori

1.1 Insuficiènciacardíacaentoteslessevespossiblesmanifestacions, independentment de la seva causa.

1.2 Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3 Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4 Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5 Insuficiència coronària.

1.6 Pericarditis activa o residual.

1.7 Insuficiència arterial perifèrica.

1.8 Insuficiència venosa perifèrica.

1.9 Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10 Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

—2 Aparell respiratori

2.1 Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2 Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

—3 Aparell genitourinari

3.1 Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2 Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3 Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4 Litiasi del tracte urinari crònica.

3.5 , Prolapse genital femení. Endometriosi.

 

—4 Aparell digestiu

4.1 Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

4.2 Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3 Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4 Úlcera gastroduodenal.

4.5 , Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6 Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7 Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

—5 Sistema hematopoètic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

—6 Aparell locomotor

6.1 Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2 Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

—7 Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1 Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2 Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3 Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4 Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5 Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6 Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7 Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8 Tremolor. Tics o espasmes.

7.9 Trastorns de la son.

 

—8 Glàndules endocrines

8.1 Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

8.2 Diabetis mellitus.

 

—9 Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

—10 Òrgans dels sentits

10.1 Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2 Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3 Queratotomia radial.

10.4 Despreniment de retina.

10.5 Estrabisme manifest i no corregit.

10.6 Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7 Discromatòpsies.

10.8 Glaucoma.

10.9 Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10 Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35 dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11 Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12 Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13 Trastorns en la parla. Quequesa.

 

—11 Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1 Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2 Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3 Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4 Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.5 Tatuatges ofensius o de caràcter ideològic o polític que siguin visibles amb la uniformitat reglamentària.

11.6 Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

—12 Altres

12.1 Processos neoplàsics.

12.2 Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

12.3 Malalties autoimmunes.

12.4 Diàtesi al·lèrgica.

12.5 Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial.

 

 

Teià, 7 de juny de 2024

 

Gemma Rosell Duran

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
270166 {"title":"EDICTO por el que se hace pública la convocatoria para la provisión, mediante el sistema de concurso-oposición por promoción interna, de una plaza de cabo de la Policía Local del Ayuntamiento de Teià (exp. 2024\/930, publicación RA 338).","published_date":"2024-06-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"270166"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Teià,DOGC,DOGC 2024 nº 9185 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-17/270166-edicto-se-hace-publica-convocatoria-provision-sistema-concurso-oposicion-promocion-interna-plaza-cabo-policia-local-ayuntamiento-teia-exp-2024-930-publicacion-ra-338 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.