EDICTO sobre aprobación de la convocatoria y las bases que deberán regir el proceso para la selección de un arquitecto técnico y la creación de una bolsa de trabajo.

Per Decret d'Alcaldia de data 3 de juny de 2024 es va aprovar la convocatòria i les bases que han de regir el procés selectiu per a la selecció d'un arquitecte tècnic i la creació d'una borsa de treball, per poder atendre les substitucions, baixes, acumulacions de feines i tot interinatges i que es transcriuen a continuació:

 

 

CONVOCATÒRIA I BASES PER LA SELECCIÓ D'UN/A ARQUITECTE TÈCNIC (GRUP A2) I CONSTITUCIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL

 

PRIMERA. OBJECTE

a). L'objecte d'aquestes bases és convocar una plaça d'arquitecte tècnic i regular el procés de formació d'una borsa de treball de persones per a cobrir, mitjançant nomenament com a funcionari de carrera, el lloc de treball vacant.

La inclusió dels aspirants, que havent superat el procés selectiu no hagin estat nomenats com a funcionaris de carrera, en la borsa de treball no suposa per si mateixa un dret a la contractació, sent exclusivament la seva funció la de servir de relació ordenada i baremada d'aspirants per cobrir les necessitats de contractació temporal que no pugin ser ateses pel personal de plantilla existent.

b). Condicions de lloc de treball

Les característiques de la plaça convocada són les següents:

Plaça: Arquitecte tècnic

Número de places convocades: 1

Subgrup de classificació: A2

Complement de destí: 20

Règim: Personal funcionari de carrera

Jornada: Complerta (37,5 hores) de dilluns a divendres, segons l'establert a l'acord marc.

 

SEGONA. FUNCIONS O TASQUES BÀSIQUES

A l'efecte de la valoració del concurs i d'orientar el contingut de l'entrevista i la prova pràctica, són funcions o tasques genèriques a realitzar les següents:

- Elaborar estudis, memòries i informes tècnics de diversa indole per donar resposta a les necessitats que es presentin així com valoracions i inspeccions dels projectes d'urbanització i/o renovació de l'espai urbà i equipaments municipals -

- Informar sobre danys, desperfectes i deficiències del patrimoni municipal. Definir estratègies de manteniment.

- Desenvolupar aquells projectes urbanístics o edificació, d'obres o d'altre ordre que se li hagin assignat, sota els criteris i pautes establerts per a la seva execució. A nivell de dibuix, memòries tècniques , pressupostos, amidaments, estudis de seguretat, gestió de residus i control de qualitat.

- Encarregar-se de la coordinació i control de la correcta execució de les obres i projectes assumint totes aquelles tasques que d'aquesta activitat es derivin.

- Participar en l'elaboració d'ordenances i/o directrius urbanístiques i elaborar propostes tècniques d'ordenances i reglaments en relació a les matèries gestionades per la unitat a la qual pertany i de la seva competència professional.

- Informar al personal de la corporació i a la ciutadania sobre procediments, normativa, llicències, serveis i recursos respecte del seu àmbit. - Emissió d'informes sobre el compliment de la normativa i prescripcions que regulen la matèria, en projectes d'obres locals que no hagin restat elaborats pels serveis tècnics municipals. Formar part de l'equip de supervisió dels projectes.

- Elaborar informes tècnics sobre responsabilitat patrimonial, patrimoni de les administracions i llicències urbanístiques de tota índole; certificats de règim urbanístic; informes pels expedients de disciplina urbanística i sancionadors; informes relatius a ordres d'execució; informes per altres administracions; valoracions urbanístiques i econòmiques; expedients de contribucions especials; expedients d'expropiació forçosa; i altres expedients similars amb rellevància urbanística, responsabilitat o patrimonial.

- Elaborar plecs de condicions tècniques, documentació gràfica i plànols amb el programa AutoCAD, estudis de seguretat i salut, pressupostos, propostes d'acords i demés documentació anàloga o tècnica que es derivin dels expedients de l'àrea.

- Realitzar inspeccions i redactar els corresponents informes de legalitat urbanística i danys a la via pública.

- Realitzar inspeccions de primera ocupació i d'habitabilitat.

- Col·laborar amb altres departaments en temes de la seva competència redactant projectes, fent seguiment d'obres, control de costos, etc.

- Fer el seguiment de les tasques desenvolupades per les empreses de serveis a la via pública.

- Planificar i supervisar l'acompliment de les mesures preventives en matèria de prevenció de riscos i salut laboral tant de les activitats realitzades directament per l'àmbit com les arterialitzades, en els terminis legalment establerts.

- Acomplir les directrius sobre prevenció de riscos i salut laboral, verificar l'aplicació de les mesures preventives i l'ús correcte dels materials, equips i productes, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

- Control pressupostari dels projectes o expedients que li siguin assignats, incloent la validació de factures vinculades als expedients assignats. Seguiment i control de les subvencions i ajuts concedits i que siguin competència de l'Àrea

- En general, totes aquelles de caràcter similar que li siguin atribuïdes i quantes d'altres se li assignin, en matèries relacionades amb les funcions anteriors o d'altres requerides per les necessitats del servei.

 

TERCERA. CONDICIONS D'ADMISSIÓ D'ASPIRANTS

3.1 Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants han de reunir als requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola, sens perjudici del que disposa l'article 57 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015 (en endavant, TREBEP).

b) Haver complert 16 anys abans del termini de presentació d'instàncies i no superar l'edat màxima de jubilació forçosa per a l'accés a l'ocupació pública.

c) Estar en possessió del títol universitari de grau en enginyeria d'edificació, en arquitectura tècnica, en edificació, en ciències i tecnologies de l'edificació; títol universitari d'arquitecte tècnic, títol d'aparellador o títol universitari oficial que habiliti per a l'exercici de la professió regulada d'arquitecte tècnic. En cas d'invocar un títol equivalent a l'exigit, correspon a la persona aspirant la seva acreditació, mitjançant norma legal o certificació expedida pel ministeri de l'estat espanyol competent en matèria d'educació. En cas de titulacions obtingudes a l'estranger, han d'estar acompanyades de l'ordre ministerial de reconeixement del títol expedit, de conformitat amb la normativa reguladora de l'homologació i consolidació dels títols i estudis estrangers.

d) Acreditar el coneixement de la llengua catalana de nivell de suficiència (certificat C1) la qual cosa es podrà justificar amb la presentació dels títols, i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística. En el cas de voler acreditar el nivell de català assolit per estudis reglats realitzats, caldrà presentar un certificat expedit per l'Institut d'Educació Secundària, que convalidi el nivell de català assolit.

En cas de no acreditar documentalment l'esmentat nivell de català, les persones interessades a participar en la convocatòria també poden presentar les seves instàncies si bé hauran de realitzar la prova específica de coneixements de la llengua catalana de l'esmentat nivell.

e) Les persones aspirants que no tinguin nacionalitat espanyola han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana en el grau adequat a l'exercici de les funcions o tasques.

Les persones aspirants que ho manifestin i acreditin poden estar exemptes de realitzar la prova de castellà si acrediten que estan en possessió d'un dels documents que s'indiquen a continuació:

- Certificat segons el qual hom ha cursat la primària i secundària a l'Estat espanyol o els cursos equivalents a qualsevol altre Estat en què la llengua castellana sigui oficial.

- Diploma d'espanyol (castellà) del mateix nivell que de català, que estableix el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a la seva obtenció.

- Certificat de nivell avançat d'espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

- Títol de llicenciat/da en filologia hispànica o romànica, o equivalent.

Així mateix tampoc estaran obligades a realitzar la prova aquelles persones que acreditin haver superat la prova de coneixement de castellà en convocatòries anteriors de la mateixa Administració.

f) No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les Administracions Públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les Comunitats Autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per ocupacions o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per a exercir funcions similars a les que feia en el cas del personal laboral, en què hagués estat separat o inhabilitat. En cas de ser nacional d'un altre Estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els mateixos termes l'accés a l'empleat públic.

g) Tindre la capacitat funcional per a l'acompliment de les funcions o tasques.

h) No tindre antecedents penals per delictes de naturalesa sexual.

3.2 Tots els requisits s'han de complir el darrer dia de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins al moment de presa de possessió com a funcionari interí.

 

QUARTA. PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

4.1 Les sol·licituds per formar d'aquest procés de selecció s'han d'adreçar a l'Alcaldia i s'hi ha de fer constar que es reuneixen les condicions exigides a les bases i, si escau, les necessitats d'adaptació que corresponguin (discapacitat, embaràs, religió, malaltia i supòsits similars).

4.2 Les sol·licituds s'han de presentar al Registre d'entrada de l'Ajuntament de Soses o bé mitjançant el procediment que regula l'article 16.4 de la Llei 39/2015. El termini de presentació s'inicia l'endemà de la publicació al BOP i acaba el 20è dia natural posterior a la publicació de la convocatòria al DOGC i, si és inhàbil, el següent dia hàbil, tot i l'anunci que s'efectuï al Butlletí Oficial de l'Estat.

4.3 La presentació de la sol·licitud implica l'acceptació que les notificacions que s'hagin d'efectuar a les persones aspirants es facin electrònicament. També comporta donar el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per a prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

4.4 Les bases íntegres s'han de publicar al Butlletí Oficial de la Província, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al tauler electrònic de l'Ajuntament. Així mateix, s'efectuarà un anunci de la convocatòria al Butlletí Oficial de l'Estat.

4.5 A la sol·licitud s'hi ha d'adjuntar:

a) Fotocòpia del DNI o, si escau, del passaport.

b) Còpia del títol exigit a la convocatòria o resguard d'haver abonat els drets per a la seva expedició. En cas de titulacions obtingudes a l'estranger s'hi ha d'adjuntar l'ordre ministerial de reconeixement del títol expedit, de conformitat amb la normativa reguladora de l'homologació i consolidació de títols i estudis estrangers.

c) Justificant de pagament de la taxa de participació en processos selectius.

d) Currículum vitae de la persona aspirant i documentació acreditativa dels mèrits que s'al·leguin per la fase de concurs. Si aquesta documentació no s'acompanya, els mèrits al·legats no seran tinguts en compte per l'òrgan de valoració ni es farà requeriment per aportar-los.

e) Si escau, còpia del document acreditatiu dels coneixements de llengua catalana (i castellana en cas d'estrangers), per tal de quedar exempt de la prova de català (o de castellà).

f) Si escau, justificant o declaració de les circumstàncies que motivin les necessitats d'adaptació. Les persones aspirants amb condició legal de discapacitat amb un grau igual o superior al 33% tenen dret a l'adaptació de les proves i del lloc de treball en cas que se'ls adjudiqui. S'ha de presentar informe de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (o òrgan competent equivalent de la resta de comunitats autònomes) que declari que la persona compleix les condicions per exercir les tasques del lloc de treball que es convoca i que informi sobre les adaptacions per realitzar les proves i sobre la necessitat d'adaptar el lloc de treball.

g) Certificat d'inexistència d'antecedents penals o, alternativament, una autorització a l'Ajuntament de Soses perquè obtingui directament aquest document.

4.6 Si alguna de les sol·licituds tingués cap defecte esmenable, es farà constar a la llista provisional d'admesos i exclosos per tal que, en el termini de deu dies, es puguin esmenar de conformitat amb l'art. 68.1 de la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. No es considera defecte esmenable la manca d'acreditació d'un o més mèrits; només és esmenable l'acreditació defectuosa d'aquests.

4.7 Amb la formalització i presentació de la sol·licitud, les persones aspirants donen el consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

 

CINQUENA. LLISTAT DE PERSONES ADMESES I EXCLOSES

5.1 Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies per formar part d'aquest procés de selecció, l'Alcaldia ha de dictar una resolució en el termini màxim d'un mes per tal de declarar aprovada la relació de persones admeses i excloses, la de persones exemptes de realitzar les proves de català i/o castellà i nomenar els membres del Tribunal. Aquesta relació s'ha de publicar només al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament.

5.2 La publicació d'aquesta resolució en el tauler electrònic obre un termini de deu dies per a esmenes i possibles reclamacions, així com per recusar els membres del Tribunal.

5.3 Les al·legacions presentades s'han de resoldre en el termini de 30 dies següents a la finalització del termini per a presentar-les. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'han d'entendre desestimades.

5.4 Transcorregut el termini d'esmena, l'Alcaldia ha d'aprovar la llista definitiva d'aspirants admesos i exclosos, que s'ha de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament, amb indicació dels recursos que escaiguin, en cas d'aspirants no admesos.

5.5 Tots els actes que es derivin de la present convocatòria s'han de fer públics a través del tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament: https://tauler.seu.cat/inici.do?idens=2521080001

 

SISENA. TRIBUNAL QUALIFICADOR

6.1 L'òrgan de selecció ha de ser col·legiat i la seva composició s'ha d'ajustar als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres, i s'ha de tendir a la paritat entre dona i home.

6.2 El personal de selecció o de designació política, els funcionaris interins i el personal eventual no poden formar part dels òrgans de selecció.

6.3 L'òrgan de selecció ha d'estar format per:

President: Un/a titulat/da superior

Vocals: Dos auxiliar administratius o administratives, o persona que substitueixi amb titulació igual o superior a la convocada.

Secretària (amb veu, però sense vot): una auxiliar administrativa de l'Ajuntament, aquesta funció es podrà exercir també per un vocal membre.

Quan sigui necessari, s'ha de nomenar també una persona que assessori l'òrgan encarregat de la selecció, amb veu i sense vot, nomenada per l'òrgan competent en matèria de política lingüística.

6.4 L'abstenció i recusació dels membres del tribunal es regeix pels articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, de règim jurídic del sector públic.

6.5 L'òrgan de selecció ha d'actuar amb total autonomia i els seus membres són responsables de l'objectivitat del procediment i de l'estricte compliment de les bases de la convocatòria.

6.6 El Tribunal es constitueix vàlidament sempre que compti amb la presència de la majoria simple dels seus membres, siguin titulars o suplents, i, en tot cas, de les persones que desenvolupen les funcions de presidència i secretaria o qui les substitueixi. Per a la realització de l'entrevista cal l'assistència, en tot cas, de les persones que ocupin la presidència i la secretaria del Tribunal.

6.7 El Tribunal ha de resoldre per majoria els dubtes o reclamacions que puguin originar-se amb la interpretació de l'aplicació de les bases d'aquesta convocatòria, així com els casos no previstos. En cas de dubtes o llacunes sobre aquestes bases, el Tribunal n'ha de realitzar una interpretació integradora, sense que pugui, en cap cas, introduir noves exigències o nous requisits.

En particular, no pot ampliar els mèrits admissibles, establir puntuacions mínimes per a superar exercicis, proves o entrevistes, fixar un nombre màxim d'aprovats, ni fixar nous requisits d'eliminació.

6.8 El Tribunal pot especificar criteris de forma més detallada si ho fa abans de la realització de les proves, exercicis o entrevistes, i amb publicitat, cosa que ha de reflectir a l'acta.

6.9 El Tribunal també pot dictar instruccions sobre la forma de realitzar els exercicis, les proves i les entrevistes (durada, pauses, material, equips, etc.), sobre el seu nivell o duresa, i per a qüestions d'ordre, en els casos que les bases no ho regulin o ho facin de forma parcial. En especial, ha de preveure les condicions d'adaptació necessàries per als casos de discapacitat, embaràs, religió, malaltia i supòsits similars, sense desvirtuar el principi d'igualtat. En cas de donar-se alguna circumstància que motivi la necessitat d'adaptació, ha de ser immediatament comunicat per la persona aspirant a l'òrgan convocant o al Tribunal.

6.10 El tribunal de selecció podrà excloure del procés selectiu qualsevol persona participant
que realitzi alguna conducta contrària a la bona fe o orientada a desvirtuar els principis
d'equitat i igualtat o altres comportaments que alterin el normal desenvolupament de
qualsevol de les fases establertes en la convocatòria.

 

SETENA. FASE PRÈVIA

 

Primera prova. Coneixements de llengua catalana (obligatòria i eliminatòria)

Quedaran exemptes de realitzar aquesta prova les persones aspirants que acreditin tenir coneixements del nivell de suficiència (C1) o superior, segons l'annex específic de la Direcció General de Política Lingüística d'acord amb allò que es regula al Decret 161/2002, d'11 de juny o un dels altres títols, diplomes i certificats equivalents regulats a l'Ordre VCP/491/2009, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril.

La prova consistirà a acreditar el coneixement de la llengua catalana. En aquest exercici la qualificació serà d'apte o no. Els aspirants que acreditin posseir el nivell exigit o superior, restaran exempts de realitzar aquest exercici i se'ls assignarà la qualificació d'apte.

Per superar la prova, les persones aspirants hauran de demostrar un nivell de coneixement similar al que caldria per a l'obtenció del certificat exigit en aquestes bases. Les persones aspirants seran qualificades d'aptes o no aptes, i aquestes últimes quedaran eliminades del procés selectiu.

 

Segona prova. Coneixements de llengua castellana (obligatòria i eliminatòria)

Les persones aspirants que no tinguin nacionalitat espanyola han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana en el grau adequat a l'exercici de les funcions o tasques.

La prova consistirà a acreditar el coneixement de la llengua castellana. En aquest exercici la qualificació serà d'apte o no. Els aspirants que acreditin posseir el nivell exigit o superior, restaran exempts de realitzar aquest exercici i se'ls assignarà la qualificació d'apte.

Per superar la prova, les persones aspirants hauran de demostrar un nivell de coneixement similar al que caldria per a l'obtenció del certificat exigit en aquestes bases, amb el sistema d'avaluació fixat al Decret 152/2001. Les persones aspirants seran qualificades d'aptes o no aptes, i aquestes últimes quedaran eliminades del procés selectiu.

 

VUITENA. FASE DE CONCURS

8.1. Experiència professional

8.1.1 Es valora l'experiència professional en llocs de treball que incloguin la realització de les funcions o tasques definides a la base 2a.

8.1.2 Acreditació dels mèrits

8.1.2.1 Per acreditar els mèrits, cal presentar:

a) En cas de contractes al sector privat, amb contractes de treball més informe de vida laboral emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social.

b) En cas d'empleats públics, amb certificats de serveis prestats emesos per administracions públiques o, alternativament, amb els documents de l'apartat anterior.

c) En cas de treballadors per compte propi (autònoms), cal presentar la documentació de la qual es derivi, de forma inequívoca, aquesta experiència, com ara un certificat de l'activitat econòmica de la qual estan o han estat donats d'alta fiscalment més la vida laboral, etc.

8.1.2.2 És necessari que de la documentació presentada es desprengui que les tasques realitzades estan relacionades amb les pròpies d'un auxiliar administratiu, la categoria professional, el període de temps i la jornada (excepte els treballadors per compte propi).

8.1.2.3 En cas de dubtes per la manca de claredat dels contractes, o per haver fet funcions superiors o diferents de les de la categoria contractada, es pot adjuntar un informe explicatiu de l'empresari.

8.1.2.4 La data de referència de la valoració dels mèrits és la data de publicació de la convocatòria d'aquest procés al DOGC.

8.1.2.5 En cas de mesos d'experiència incomplets, s'ha d'imputar la part proporcional. En cas d'experiència amb jornada parcial, s'imputa la part proporcional de punts corresponent al percentatge de jornada.

8.1.2.6 El màxim de puntuació assolible per experiència professional és de 50 punts en total, ja sigui a l'Administració pública, l'empresa privada, o entre totes dues.

8.1.2.7 En cas que hi hagi contradiccions entre les dates d'inici i finalització que constin en els diferents documents aportats per la persona interessada per acreditar l'experiència professional preval la que figuri a l'informe de vida laboral.

8.1.3 Serveis prestats a l'Administració Pública o als ens que en depenen:

Es valoren els serveis prestats a l'Administració pública, com a personal funcionari o laboral, en lloc d'igual o similar categoria, segons el barem següent:

 

Punts (per mes complet)

Tasques al lloc d'origen

0,50

Alguna que inclogui les detallades a la base 2a

 

 

El total màxim de punts per serveis a l'Administració Pública és de 50.

8.1.4. Serveis prestats a l'empresa privada (per compte propi o d'altri)

Es valoren els serveis prestats a l'empresa privada en lloc d'igual o similar categoria, segons el barem següent:

 

Punts (per mes complet)

Tasques al lloc d'origen

0,40

Alguna que inclogui les detallades a la base 2a

 

 

El total màxim de punts per serveis a l'empresa privada és de 50.

8.2 Formació

8.2.1 Es valora la formació següent:

1) Títol de graduat/da o llicenciat/da en Arquitectura o equivalent: fins a 10 punts.

2) Màster Universitari en Arquitectura: 10 punts

3) Per cursos de formació, jornades i seminaris que tinguin relació directa amb les funcions o tasques descrites a la base 2: 0,05 punts per cada hora de curs.

8.2.2 El màxim de punts per formació s'estableix en 20.

8.2.3 El Tribunal pot demanar l'acreditació dels aspectes necessaris o la presentació d'originals quan cregui que hi ha inexactituds o falsedats en les quals hagin pogut incórrer els aspirants, ja que podran ser exclosos motivadament de la convocatòria en qualsevol moment si no compleixen els requisits exigits.

8.3 Prova pràctica

8.3.1 Consisteix en la realització d'un o més supòsits pràctics en què els diferents aspirants han de demostrar que són capaços de realitzar una o més de les funcions o tasques definides a la base 2.

8.3.2 La puntuació que s'atorgarà serà fins a un màxim de 30 punts.

8.3.4 La data i hora de la prova pràctica s'ha de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament, i la manca de presentació suposa l'exclusió del procés.

8.3.5 En qualsevol moment, el Tribunal podrà requerir als aspirants l'acreditació de la seva personalitat mitjançant la presentació de l'original del seu DNI o passaport.

8.3.6 Els aspirants podran disposar de la normativa no comentada i sense anotacions, comentaris o jurisprudència. per la realització d'aquesta prova. També podran disposar de calculadores científiques no programables.

8.3 Fase 4a. Entrevista personal

8.3.1 Es podrà realitzar una entrevista curricular, a criteri del Tribunal relacionada amb les funcions o tasques bàsiques i amb aspectes relacionats amb el currículum presentat.

El perfil de la persona seleccionada haurà de ser el d'una persona:

a) Amb capacitat organitzativa: tenir domini de tècniques de planificació, programació i disseny de programes i/o projectes, així com saber treballar amb un projecte ja definit de forma organitzada i seguir la pauta establerta.

b) Amb capacitat de realitzar diferents funcions: Ser multifuncional.

c) Amb capacitat analítica: Determinar els problemes i proposar un full de ruta de les possibles solucions a aplicar de manera esquemàtica.

d) Amb capacitat d'aprenentatge i desenvolupament personal.

8.3.2 La puntuació s'ha d'assignar d'acord amb el següent barem, per cada ítem:

 

 

Puntuació assignada

S'adequa plenament al perfil assenyalat

5,00

S'adequa al perfil descrit, malgrat que presenta aspectes menys satisfactoris

2,50

No s'adequa al perfil assenyalat i/o presenta clares mancances tècniques

0,00

 

 

8.3.3 La data i hora de l'entrevista s'ha de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament, i la manca de presentació suposa l'exclusió del procés.

8.3.4 En qualsevol moment, el Tribunal podrà requerir als aspirants l'acreditació de la seva personalitat mitjançant la presentació de l'original del seu DNI o passaport.

 

NOVENA. FORMACIÓ I FUNCIONAMENT DE LA BORSA DE TREBALL

9.1 Una vegada finalitzada la qualificació dels aspirants, el Tribunal ha de publicar la relació d'aprovats per ordre de puntuació al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament. En cas d'empat, el Tribunal ha de realitzar una prova addicional objectiva entre els empatats.

9.2 Tant per superar el procés de selecció com per poder formar part de la borsa de treball cal haver participat en totes les fases.

9.3 L'integrant de la borsa que obtingui un nomenament amb l'Ajuntament serà donat de baixa en la borsa, i una vegada finalitzi el seu nomenament tornarà a causar alta en la borsa d'ocupació amb la puntuació que tenia inicialment.

9.4 La renúncia a un lloc de treball ofert suposa el pas de l'aspirant a l'última posició de la borsa d'ocupació, llevat que concorri una de les circumstàncies següents:

a) Part, baixa per maternitat, paternitat o situacions assimilades.

b) Malaltia greu que impedeixi l'assistència al treball, sempre que s'acrediti degudament.

c) Exercici de càrrec públic representatiu que impossibiliti l'assistència al treball.

d) Disposar d'un altre contracte de treball o nomenament en vigor.

9.5 Aquesta borsa d'ocupació tindrà una vigència màxima de 2 anys des de el primer nomenament, prorrogable per acord de l'Alcaldia per 2 anys més.

 

DESENA. GESTIÓ DE LA CRIDA DELS ASPIRANTS DE LA BORSA DE TREBALL

10.1 És obligació de les persones candidates que formin part de la borsa facilitar un o dos telèfons de contacte així com una adreça de correu electrònic als efectes de comunicació i mantenir-ho permanentment actualitzat.

10.2 Per efectuar l'oferiment de nomenament a l'aspirant que correspongui s'ha d'efectuar una trucada telefònica. La comunicació telefònica s'ha d'intentar un mínim de tres vegades durant la jornada laboral.

10.3 Si després d'aquests intents l'aspirant segueix sense estar localitzat, se li ha d'enviar un correu electrònic amb confirmació de lectura perquè es posi en contacte amb la Secretaria de l'Ajuntament. Si a les 24 hores següents d'enviament del correu electrònic l'aspirant no ha contactat amb l'Ajuntament, s'ha de passar a la crida del següent aspirant per ordre de puntuació.

10.4 Feta la proposta de nomenament, la persona interessada ha de manifestar en el termini de 3 dies laborables (o 1 dia en cas d'urgència) la seva acceptació o renúncia a l'oferta de treball que se li faci; la manca de manifestació s'ha d'entendre com a rebuig de l'oferta.

10.5 Mentre una persona integrant de la borsa de treball tingui vigent un nomenament, no se li oferirà cap altre nou nomenament que pugui generar-se encara que aquest sigui de durada superior.

 

ONZENA. PRESENTACIÓ DE DOCUMENTS I FORMALITZACIÓ DELS NOMENAMENTS

11.1 Dintre del termini de vint dies naturals des que es facin públiques les llistes d'aprovats, els aspirants proposats han d'aportar davant la corporació local convocant els documents acreditatius de les condicions de capacitat i els requisits exigits a la convocatòria.

Aquells que, dins del termini indicat, i llevat dels casos de força major degudament acreditats, no presentin la documentació o es dedueixi que els manca algun dels requisits exigits, no podran ser i nomenats, i s'han d'anul·lar totes les actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què incorrin per falsedat en les seves sol·licituds de participació.

El president de la corporació ha de nomenar funcionaris els aspirants proposats en el termini d'un mes.

11.2 S'ha de preveure un període de prova de 6 mesos sense superar, en cap cas, una quarta part del nomenament. Si es considera no superat el període de prova, l'aspirant perdrà tots els seus drets, per resolució motivada de l'Alcaldia, que donarà lloc a la fi del nomenament i a la pèrdua de qualsevol dret que li pugui correspondre en virtut del procés selectiu. Del període de prova s'ha de descomptar, si escau, el temps de serveis ja prestat a l'Ajuntament en funcions o tasques anàlogues.

Transcorregut aquest termini, l'Alcaldia ha de resoldre, de forma motivada, la superació o no d'aquest període o fase, la qual cosa donarà lloc a la revocació del nomenament com a funcionari i a la pèrdua de qualsevol dret que li pugui correspondre en virtut del procés selectiu.

11.3 Com a resultat del procés de selecció serà nomenat com a funcionari de carrera i haurà de prendre possessió del càrrec en el termini d'un mes a partir del nomenament, procedint al jurament i la promesa i la presa de possessió, que s'han d'efectuar davant el secretari de la corporació corresponent

 

DOTZENA. INCIDÈNCIES I RÈGIM DE RECURSOS

La convocatòria i les seves bases, així com la llista d'aspirants admesos i exclosos, poden ser impugnats per les persones interessades, mitjançant la interposició d'un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva notificació o publicació, sens perjudici del recurs potestatiu de reposició que es pot interposar en el termini d'un mes des de la data de notificació o publicació de l'acte, davant l'òrgan que l'ha dictat.

El resultat del concurs que emeti el tribunal qualificador pot ser recorregut en alçada davant l'Alcaldia en el termini d'un mes des de la data en què s'hagi publicat o notificat.

Els actes de tràmit del tribunal qualificador no podran ser objecte de recurs, sens perjudici que s'hi puguin interposar reclamacions quan es tracti d'esmenar possibles errors materials en la confecció de la llista d'aprovats, errors en la transcripció de publicacions, errors aritmètics en les qualificacions o errors observables a simple vista.

Aquests errors també podran ser corregits d'ofici pels òrgans de selecció.

 

 

ANNEX 1 - TEMARI

 

TEMES GENERALS

1. La Constitució Espanyola de 1978. Estructura i principis Generals. Drets i deures fonamentals dels espanyols. La protecció i la suspensió dels drets fonamentals. El poder legislatiu, el poder executiu i el poder judicial. Organització territorial de l'Estat. Les comunitats autònomes i els seus estatuts. L'Administració local.

2. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Les institucions: el Parlament, el president de la Generalitat, el Govern i l'Administració de la Generalitat. El Consell de Garanties Estatutàries. El síndic de Greuges i la Sindicatura de Comptes.

3. La potestat reglamentària i d'autoorganització: concepte i classes. Fonaments i límits de la potestat reglamentaria.

4. El municipi. Elements del municipi. L'organització municipal: atribucions de l'alcalde, del Ple i de la Junta de Govern. Les competències municipals: competències pròpies, impròpies i delegades. Els serveis de prestació obligatòria.

5. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Els interessats en el procediment administratiu: identificació, representació i signatura. L'administració electrònica.

6. L'acte administratiu: concepte, elements i classes. Requisits: motivació i forma. Eficàcia dels actes administratius

7. El procediment administratiu: inici, ordenació, instrucció, finalització i execució. Còmputs de terminis. La tramitació simplificada del procediment administratiu comú. L'obligació de resoldre. Silenci administratiu. Desistiment i renúncia. La caducitat.

8.La revisió dels actes en via administrativa. Els recursos administratius: concepte i classes. La jurisdicció contenciosa administrativa.

9. La invalidesa de l'acte administratiu. Supòsits de nul·litat de ple dret i anul·labilitat. El principi de conservació de l'acte administratiu. La revisió d'ofici. La declaració de lesivitat. La revocació d'actes. La rectificació d'errors materials o de fet.

10. La potestat sancionadora. Principis de l'exercici de la potestat sancionadora. El procediment sancionador i les seves garanties.

11. El sistema de responsabilitat de les Administracions Públiques. Responsabilitat patrimonial. Principis reguladors i procediment. La responsabilitat de les autoritats i el personal al servei de les administracions públiques.

12. La hisenda municipal. El règim jurídic dels recursos de les Hisendes Locals en el marc del Text refós de la llei reguladora de les hisendes locals (RDL 2/2004, de 5 de març). Els tributs locals. La imposició i ordenació de tributs i l'establiment de recursos no tributaris. Les ordenances fiscals.

13. El pressupost General de les Entitats locals. Estructura pressupostària. Elaboració i aprovació: especial referència a les bases d'execució del Pressupost. La pròrroga del Pressupost. Les modificacions de crèdit: concepte, classes i tramitació. L'execució del pressupost de despeses i ingressos: les seves fases.

14. Patrimoni dels ens locals. Classificació de béns. Règim jurídic. Utilització i aprofitament dels béns. Alteració de la qualificació jurídica dels béns. Tràfic jurídic dels béns: adquisició, alienació i cessió. L'inventari municipal.

15. La Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Transparència en l'activitat pública. Publicitat activa. Dret d'accés a la informació pública. Límits i accés parcial a la informació pública. Exercici del dret d'accés. Garanties del dret d'accés. Transparència en l'àmbit urbanístic.

16. La contractació del sector públic. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic: Objecte i àmbit d'aplicació. Classes de contractes. Contractes administratius i contractes privats. Disposicions generals de contractació en el sector públic. L'organització administrativa per a la gestió de la contractació.

17. La contractació del sector públic. Subjectes. Objecte. Pressupost base de licitació i valor estimat. Preu. Revisió de preus. Garanties.

18. La contractació del sector públic. Preparació de contractes: expedients de contractació i plecs de clàusules administratives i requisits tècnics. L'adjudicació del contracte: normes generals i criteris d'adjudicació. Procediments d'adjudicació de contractes.

19. La contractació del sector públic. Efectes, execució i modificació de contractes. Les prerrogatives de l'Administració. Execució de contractes. Modificació de contractes. Extinció de contractes.

20. L'activitat subvencional de l'Administració local: concepte de subvenció. Principis generals. El Pla estratègic. Les bases reguladores. Publicitat de les subvencions. La Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS). Els procediments de concessió. Del procediment de gestió i justificació de la subvenció. Del reintegrament. El control financer de les subvencions

 

 

TEMES ESPECÍFICS

21. Reial Decret Legislatiu 7/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei del Sòl i Rehabilitació Urbana.

22. L'urbanisme. Objecte i atribució de competències. Decret legislatiu 1/2010, de 3 d'agost, pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'urbanisme consolidat amb les modificacions introduïdes per la Llei 3/2012, del 22 de febrer.

23. El Decret 305/2006, de 18 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei d'urbanisme.

24. El règim urbanístic del sòl. Classificació i qualificació. Sòl urbà, sòl urbanitzable i sòl no urbanitzable. Règim jurídic. Drets i deures dels propietaris.

25. Instruments de planejament urbanístic general i derivat. Classes i determinacions. Formulació i tramitació de les figures de planejament urbanístic. Competència per a la seva aprovació. Vigència dels instruments de planejament urbanístic. Executivitat. Obligatorietat.

26. La participació de la comunitat en les plusvàlues. Les plusvàlues generades per l'acció urbanística. El principi constitucional. Instruments. Cessió obligatòria de part de l'aprofitament urbanístic.

27. El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Soses.

28. La protecció dels béns i conjunts històrics, patrimonials. Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català (LPCC).

29. Llei 12/2023, de 24 de maig, pel dret a l'habitatge.

30. La Llei d'Expropiació Forçosa. Causes. Objecte. El reglament de la Llei d'Expropiació Forçosa.

31. La determinació del valor del sòl a efectes urbanístics i expropiatoris: el valor cadastral, el valor de mercat, el valor de repercussió.

32. El sistema de reparcel·lació en la modalitat de cooperació. La reparcel·lació per compensació: modalitats de compensació bàsica i compensació per concertació.

33. Els projectes d'urbanització i reparcel·lació: concepte, contingut, procediment de tramitació, terminis, sentit del silenci, òrgan competent per la seva aprovació.

34. Els convenis urbanístics. Concepte, règim jurídic i tipus.

35. El Decret 179/95, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis dels ens locals (ROAS).

36. Els projectes d'obres municipals ordinàries. Objecte, determinacions i documentació. Procediment de tramitació.

37. El pressupost del projecte: Pressupost d'execució material, pressupost de contracta, costos directes, costos indirectes i despeses generals. Pressupost per coneixement de l'Administració.

38. Amidaments i pressupostos dels projectes d'obres. Els plecs de prescripcions tècniques dels projectes d'obres.

39. El Decret 64/2014, de 13 de maig, pel qual s'aprova el Reglament sobre la protecció de la legalitat urbanística.

40. La intervenció administrativa en l'edificació i ús del sòl i del subsòl. Llicències urbanístiques: actes subjectes a llicència, naturalesa i règim jurídic. Procediment per a l'atorgament. Pròrrogues. Drets i deures. La revisió d'ofici de les llicències urbanístiques.

41. Les parcel·lacions urbanístiques. La llicència de parcel·lació: requisits, presumpció i indivisibilitat de parcel·les.

42. Primera ocupació. Ocupació parcial dels edificis i construccions. Naturalesa i procediment per a l'atorgament.

43. Règim de comunicació. Obres i activitats. Tipus. Tràmits. Drets i deures.

44. Edificis i usos en situació de volum disconforme i en fora d'ordenació.

45. Protecció de la legalitat urbanística: Procediments. Ordres de suspensió d'obres i llicències.

46. Procediment de restauració de la legalitat urbanística: infraccions, tramitació, mesures provisionals, persones responsables, òrgan competent, terminis.

47. Procediment sancionador: sancions, tramitació, persones responsables, òrgan competent, termini, càlcul de la sanció.

48. Les ordres d'execució. Deures legals d'ús, conservació i rehabilitació i ordres d'execució.

49. La ruïna. Concepte, tipus, procediments, terminis.

50. Habitabilitat. condicions mínimes d'habitabilitat dels habitatges. Regulació i paràmetres de l'habitatge nou i usat. La cèdula d'habitabilitat.

51. El codi tècnic de l'edificació. Règim d'aplicació. Disposicions generals. Condicions tècniques i administratives. Exigències bàsiques de seguretat estructural, en cas d'incendi, salubritat, soroll estalvi energètic.

52. Accessibilitat al medi físic. Supressió de barreres arquitectòniques. Normativa d'accessibilitat a Catalunya. Accessibilitat en espais urbans, en els edificis d'ús públic i en els edificis d'ús privat.

53. La inspecció tècnica dels edificis. Deure de conservació, manteniment i rehabilitació dels edificis d'habitatges i el llibre de l'edifici.

54. La llei d'ordenació de l'edificació Llei 38/1999. La direcció d'obres. Concepte legal, competències, responsabilitat i tasques de la direcció facultativa. La Llei 18/2007, de 28 de desembre, del dret a l'habitatge

55. POUM de l'Ajuntament de Soses.

56. Els habitatges de protecció oficial (HPO). Concepte. Normes tècniques aplicables. Habitatges de promoció pública i privada. Promoció directa i promoció convinguda. Classes i característiques. Qualificació provisional i qualificació definitiva.

57. La direcció de les obres. Concepte legal, competències, responsabilitats i tasques de la direcció facultativa. El replantejament. Les certificacions d'obres. Modificació d'obres i projecte reformats. Revisió de preus.

58. La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic: el contracte d'obres, classificació, contingut, supervisió i replanteig dels projectes. Responsable del contracte. Execució, modificació, compliment i resolució dels contractes d'obres.

59. La seguretat i salut a les obres de construcció. L'estudi i els plans de seguretat i salut en el treball. Funcions i responsabilitats del coordinador de seguretat.

60. La mobilitat en el disseny urbà. Elements per a l'ordenació dels carrers. Les xarxes de serveis urbans. Definicions i conceptes bàsics."

 

Soses, 10 de juny de 2024

 

Sandra Marco Casals

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
270165 {"title":"EDICTO sobre aprobación de la convocatoria y las bases que deberán regir el proceso para la selección de un arquitecto técnico y la creación de una bolsa de trabajo.","published_date":"2024-06-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"270165"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Soses,DOGC,DOGC 2024 nº 9185 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-17/270165-edicto-aprobacion-convocatoria-bases-deberan-regir-proceso-seleccion-arquitecto-tecnico-creacion-bolsa-trabajo https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.