ANUNCIO relativo a las modificaciones de la Ordenanza general reguladora de precios públicos durante el ejercicio 2024 (exp. 3016/2024 1918).

En compliment del que disposa l'article 17 del text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, s'anuncia que l'Ajuntament, en sessió ordintària del Ple de data 30 de maig de 2024, ha aprovat amb el quòrum legalment exigible, entre d'altres, els acords següents:

 

"Primer.- AVOCAR la competència delegada en la Junta de Govern Local , per acord de 6 de juliol de 2023, quant a l'aprovació dels preus públics, als efectes únics i exclusius de la tramitació del present expedient.

 

Segon.- SUPRIMIR el preu públic per l'activitat "Taller d'higiene alimentària" amb efectes des de l'entrada en vigor de la modificació de l'ordenança general reguladora de preus públics:

 

II.

ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÓMICA

 

[...]

II.3

Taller d'higiene alimentària

 

 

Treballadors/es en actiu

30,00

Persones en situació d'atur inscrites al SOC(a)

15,00

 

 

Tercer.- APROVAR inicialment la modificació de les següents ordenances reguladores de preus públics, segons detall contingut en l'Annex 1, així com el text refós contingut en l'Annex 2.

- Ordenança general reguladora de preus públics.

- Ordenança reguladora dels preus públics per serveis de l'escola bressol municipal.

 

Quart.- EXPOSAR al públic en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament l'acord inicial de modificació d'ordenances durant el termini de trenta dies hàbils comptats des del dia següent al de la publicació de l'anunci d'exposició en el Butlletí Oficial de la Província.

Durant el període d'exposició pública de la modificació d'ordenances, els qui tinguin un interès directe o resultin afectats podran examinar l'expedient i presentar-hi les reclamacions que estimin oportunes. Transcorregut el període d'exposició pública sense haver-se presentat reclamacions, els acords adoptats restaran definitivament aprovats.

Els acords definitius de la modificació d'ordenances, així com el seu text íntegre, seran objecte de publicació en el Butlletí Oficial de la Província, i entraran en vigor un cop transcorregut el termini previst en l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local, havent-se també d'anunciar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la referència al Butlletí oficial de la província en què s'hagi publicat el text íntegre.

 

Cinquè.- COMUNICAR el present acord a l'administració de l'Estat i de la Comunitat Autònoma.

 

 

ANNEX 1.- MODIFICACIONS DE LES ORDENANCES VIGENTS REGULADORES DE PREUS PÚBLICS

 

ORDENANÇA GENERAL REGULADORA DELS PREUS PÚBLICS

 

- Es modifica l'annex de preus, suprimint l'epígraf II.3 de l'Àrea de Promoció Econòmica', referent a l'activitat "Taller d'higiene alimentària".

- Es modifica l'annex de preus, modificant l'epígraf II.1 i II.2 de l'Àrea de Promoció Econòmica, referent a les activitats "Visites al Castell" i "Rutes guiades realitzades durant la Fira modernista".

D'acord a les esmentades modificacions, l'annex de preus que queda redactat de la següent manera:

 

II.

ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÓMICA

II.1

Visites al Castell

 

 

Adults

13,00

Jubilats, estudiants i infants de 3 a 14 anys

10,00

II.2

Rutes guiades realitzades durant la Fira modernista

 

 

Adults

10,00

Jubilats, estudiants i infants de 3 a 14 anys

8,00

II.4

Venda de publicacions i altres productes

 

 

 

 

 

"El Griu de Canet"

7,00

"El Griu de Canet"(amb Carnet Club Super 3, grups escolars i famílies nombroses)

5,60

Mapa turístic de Catalunya

2,00

Imants

2,00

Ventall de roba

7,00

 

 

ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PEL SERVEI D'ESCOLA BRESSOL MUNICIPAL

 

- Es modifica l'article 2n de l'ordenança, que queda redactat de la següent manera:

"Article 2n.- Supòsit de fet

Constitueix l'objecte del preu públic la prestació del servei d'escolarització, atenció, cura i vigilància dels nens, servei de menjador, servei d'acollida, servei de casal, i altres complementaris propis de les escoles bressol, quan aquests es realitzi en règim de gestió directa per l'Ajuntament o els seus organismes autònoms."

 

- Es modifica l'article 4t. bis de l'ordenança, paràgraf 1r i 2n, que queden redactats de la següent manera:

"4t. bis Reduccions

1r.- Podran gaudir dels següents percentatges de reducció en el preu per serveis d'escolaritat i serveis de menjador (dinar i berenar) les persones obligades al pagament que estiguin empadronades al municipi i acreditin que el nivell de renda familiar no supera els llindars previstos a l'apartat 2n d'aquest article i que no posseeix altres béns immobles diferents de l'habitatge habitual:

 

Nivell de renda de la unitat de convivència

Reducció

Renda inferior al màxim anual establert als requisits econòmics segons tipologia de la unitat de convivència.

50%

Renda inferior al 25% del màxim anual establert als requisits econòmics segons tipologia de la unitat de convivència.

90%

 

 

2n.- El llindar màxim anual de renda familiar per gaudir de les reduccions previstes a l'apartat anterior es determinarà en funció del nombre i la tipologia de membres de la unitat de convivència, d'acord amb la taula següent:

 

 

1 menor

2 menors

3 menors

4 menors

5 menors

1 adult

15.392,80

18.945,00

22.497,20

26.049,40

29.601,60

2 adults

21.313,10

24.865,30

28.417,50

31.969,70

35.521,90

3 adults

27.233,40

30.785,60

34.337,80

37.890,00

34.337,80

4 adults

33.153,70

36.705,90

40.258,10

43.810,30

47.362,50

 

 

Qualsevol modificació dels imports previstos a les Bases reguladores per la concessió d'ajuts individuals de menjador escolar, adreçat a l'alumnat d'ensenyament obligatoris i d'educació infantil, escolaritzats en centres educatius sufragats amb fons públics en pròximes convocatòries suposarà la revisió. [...]"

 

- Es modifica l'article 5è de l'ordenança, que queda redactat de la següent manera:

"5è.- Naixement de l'obligació

1.-L'obligació de pagar el preu públic neix quan s'inicia la prestació del servei o la realització de l'activitat que justifica la seva exigència, encara que no hagi estat autoritzat.

2.- El període impositiu de les quotes d'escolaritat i casal és mensual.

En el supòsit d'altes i baixes d'usuaris dels serveis que no coincideixin amb l'inici i final del curs, s'aplicarà el prorrateig de la quota d'escolaritat per quinzenes, de manera que:

En el supòsit que l'alta es produeixi entre els dies 1 i 15 del mes, es liquidarà l'import total de la quota mensual, i si es produeix entre els dies 16 i darrer del mes, es liquidarà el 50% de l'import de la quota mensual.

En el supòsit que la baixa es produeixi entre els dies 1 i 15 del mes, es liquidarà el 50% de l'import de la quota mensual, i si es produeix entre els dies 16 i darrer del mes, es liquidarà l'import total de la quota mensual.

El període impositiu de les quotes de piscina és trimestral. No es contempla el prorrateig d'aquestes quotes.

3.- Les quotes d'escolaritat i casal es meritaran el primer dia del mes. Les quotes de piscina es meritaran el primer dia del trimestre.

Les quotes pels serveis complementaris de menjador i acolli-da, quan s'exigeixin mitjançant preus unitaris, es meritaran amb la prestació de cada àpat o servei d'acollida.

4.-Quan per causes no imputables a l'obligat al pagament del preu, el servei o l'activitat no es presti o desenvolupi, procedirà la devolució de l'import corresponent.

Sense perjudici del que estableixen els apartats anteriors, si es produís la suspensió o tancament del servei per part de l'administració abans d'haver-se abonat l'import del preu, es procedirà a la baixa proporcional de la quota, determinada per dies lectius."

 

- Es modifica l'article 6è de l'ordenança, 1r i 2n paràgraf, que queda redactat de la següent manera:

"6è.- Normes de gestió i recaptació

1.- L'Ajuntament pot exigir el dipòsit previ de l'import total o parcial del preu públic.

En el moment de formalitzar la matrícula del curs, el dipòsit de l'import de la primera quota mensual (setembre) del servei d'escolaritat.

En el moment de liquidar les quotes d'escolaritat dels mesos de desembre imarç respectivament, el 50% de la quota d'escolaritat de juliol.

No es procedirà a la devolució del dipòsit de matrícula si la renuncia o desistiment de la matrícula es produeix amb posterioritat a 1 de setembre o el dia hàbil immediatament posterior.

La devolució del dipòsit de juliol únicament procedirà en les baixes del servei comunicades fins a 31 de maig o el dia hàbil immediatament posterior.

Durant el mes de març, en el moment de formalitzar la reserva de plaça pel servei de casal d'estiu, s'exigirà un dipòsit previ del 50% de la quota del casal, que es liquidarà en el padró del mes de març.

No es procedirà a la devolució del dipòsit de casal d'estiu, si la renuncia o desistiment de la matrícula es produeix amb posterioritat a 1 de juny o el dia hàbil immediatament posterior.

2.- Es gestionaran mitjançant autoliquidació

· La quota d'escolaritat corresponent al mes de setembre, satisfeta en forma de dipòsit en el moment d'efectuar la matrícula.

· En els casos en què l'alta d'un/a alumne/a es produeix un cop ja iniciat el curs, la quota d'escolaritat corresponent al mes de l'alta.

· Les altes al servei de casal d'estiu dels infants que no siguin usuaris del servei d'escola bressol i aquelles que malgrat siguin usuaris del servei es facin amb posterioritat a l'1 de maig.

A aquest efecte, l'administració expedirà l'abonaré corresponent per tal que l'obligat faci l'ingrés en el termini màxim de 10 dies hàbils.

Les quotes d'escolaritat i serveis complementaris de menjador i acollida poste-riors a l'alta en el servei es gestionaran mitjançant padró mensual que s'aprovarà a mes vençut i es notificarà col·lectivament d'acord amb allò previst a l'ordenança general.

Les quotes per servei de piscina s'inclouran en els padrons mensuals de setembre, gener i abril. [...]"

 

- Es modifica l'Annex de l'ordenança, que queda redactat de la següent manera:

 

"ANNEX. QUOTES DEL PREU PÚBLIC

 

 

1.-Servei Escolaritat

Import

Quota ordinària. Per alumne i mes

189,75 €

Quota 2 o més germans al centre. Per alumne i mes.

142,31 €

Quota membre de família nombrosa o monoparental. Per alumne i mes

170,78 €

2.-Serveis complementaris d'acollida

½ hora extra diària. Usuari fix. Quota mensual

15,88 €

1 hora extra diària. Usuari fix. Quota mensual

31,77 €

½ hora extra diària. Usuari esporàdic. Quota per servei

2,17 €

1 hora extra diària. Usuari esporàdic. Quota per servei.

4,35 €

3.-Quota servei menjador

Menú diari i monitoratge. Usuari fix

7,83 €

Menú diari i monitoratge. Usuari esporàdic

9,64 €

Berenar fix

0,76 €

Berenar esporàdic

0,97 €

4.-Servei Casal

Quota ordinària. Per alumne i mes

189,75 €

Quota 2 o més germans al centre. Per alumne i mes.

142,31 €

Quota membre de família nombrosa o monoparental. Per alumne i mes

170,78 €

5.- Activitat de piscina

Per trimestre (inclou curs i transport en autocar).

106,00 €

6.- Sortides a la granja

Per alumne i activitat (inclou activitat i transport en autocar)

35,00 €

 

 

(*) Prestacions de serveis subjectes però exemptes d'IVA segons article 20.1.8è de la Llei 37/1992, de 28 de desembre, de l'Impost sobre el Valor Afegit.

 

 

ANNEX 2.- TEXT REFOS DE LES ORDENANCES REGULADORES DE PREUS PÚBLICS OBJECTE DE MODIFICACIÓ

 

ORDENANÇA GENERAL REGULADORA DELS PREUS PÚBLICS

 

Article 1r. Objecte

Aquesta ordenança conté les normes comunes aplicables a tots els preus públics que pot establir l'Ajuntament, i, per tant, regula l'establiment, la fixació, la gestió i el cobrament dels preus públics que regeixen el capítol VI del títol I del Real Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, que conté el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, i altres normes concordants sobre hisendes locals.

 

Article 2n. Definicions

Tenen la consideració de preus públics les contraprestacions pecuniàries que se satisfacin per la prestació de serveis o la realització d'activitats efectuades en règim de dret públic quan, prestant-se també aquests serveis o activitats pel sector privat, siguin de sol·licitud voluntària per part dels administrats.

 

Article 3r. Obligats al pagament

Tenen l'obligació de pagar els preus públics els qui es beneficiïn dels serveis o activitats pels quals s'han de satisfer aquells, encara que no hagin demanat la corresponent autorització o prestació.

 

Article 4t. Naixement de l'obligació

1.-L'obligació de pagar el preu públic neix quan s'inicia la prestació del servei o la realització de l'activitat, encara que no hagi estat autoritzat.

El pagament dels preus públics per a serveis no autoritzats prèviament o que ultrapassin els límits de l'autorització no comporten la legalització de les prestacions no autoritzades i és compatible amb la suspensió de la prestació del servei i amb les sancions o altres mesures que corresponguin.

2.-Sense perjudici de l'anterior, l'Ajuntament pot exigir el dipòsit previ de l'import total o parcial.

3.-Quan per causes no imputables a qui estigui obligat al pagament del preu, el servei o l'activitat no es presta o desenvolupa, procedirà la devolució de l'import corresponent.

 

Article 5è. Establiment i fixació dels preus públics

1.-L'establiment i la fixació dels preus públics correspon al Ple sens perjudici de les facultats de delegació en la Junta de Govern Local, de conformitat amb l'article 22.2 q) de la Llei 7/1985, del 2 d'abril, i 47 del Real Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, de text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.

2.-L'Ajuntament pot atribuir als seus organismes autònoms la fixació dels preus públics establerts per l'Ajuntament corresponents als serveis a càrrec dels esmentats organismes, excepte quan els preus no en cobreixin el cost. Aquesta atribució pot fer- se, així mateix, i en els mateixos termes, en relació amb els consorcis si no hi ha una indicació diferent en els seus estatuts.

En ambdós supòsits, els organismes autònoms i els consorcis han d'enviar a l'Ajuntament una còpia de la proposta i de l'estat econòmic de la qual es desprengui que els preus públics cobreixen el cost del servei, proposta de la qual n'haurà de ser assabentat el Ple de l'Ajuntament.

3.-Llevat que expressament s'indiqui el contrari, les tarifes dels preus públics comprenen l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA), que s'hi farà repercutir d'acord amb la normativa que el regula.

 

Article 6è. Quantia

1.-L'import dels preus públics ha de cobrir com a mínim el cost del servei prestat o de l'activitat realitzada.

2.-Quan hi hagi raons socials, benèfiques, culturals o d'interès públic que ho aconsellin, l'Ajuntament podrà fixar preus públics per sota del límit previst a l'article anterior. En aquests casos s'han de consignar en els pressupostos municipals les dotacions oportunes per a la cobertura de la diferència resultant, si n'hi ha.

3.- Les tarifes es poden graduar per les raons esmentades a l'article anterior, inclosa la falta de capacitat econòmica, a part d'aquelles que es deriven de les conveniències del servei, i es pot arribar, en casos justificats, a la gratuïtat del servei.

4.- Qualsevol proposta d'establiment o modificació de la quantia de preus públics ha d'anar acompanyada d'una memòria econòmica-financera que justifiqui l'import dels que es proposi i el grau de cobertura financera dels costos corresponents.

5.-Els conceptes pels quals s'exigirà el pagament de preu públic i els seus imports són els regulats en l'annex de la present ordenança.

 

Article 7è. Gestió

1.-Els preus públics regulats en la present ordenança s'exigiran en règim d'autoliquidació.

2.-Els deutes per preus públics es poden exigir per procediment administratiu de constrenyiment.

 

 

Disposició final

Aquesta ordenança fiscal, que fou aprovada definitivament pel Ple en sessió celebrada a Canet de Mar el 19 de desembre de 2017, començarà a regir el dia 1 de gener de l'any 2018, i es mantindrà vigent fins la seva modificació o derogació expressa.

 

Diligències de modificació

 

L'epígraf I.2 de l'Annex fou introduït mitjançant modificació de l'ordenança aprovada inicialment per acord de Ple de data 10 d'octubre de 2019 que, en no haver-se presentat reclamacions durant el període d'exposició al públic, quedà automàticament elevat a definitiu (BOP 23 de de desembre de 2019), entrant en vigor un cop transcorregut el termini de l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local.

L'epígraf II.4 de l'Annex fou objecte de modificació aprovada inicialment per acord de Ple de data 10 d'octubre de 2019 que, en no haver-se presentat reclamacions durant el període d'exposició al públic, quedà automàticament elevat a definitiu (BOP 23 de de desembre de 2019), entrant en vigor un cop transcorregut el termini de l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local.

L'epígraf VI.2.1. de l'Annex fou objecte de modificació aprovada inicialment per acord del Ple , de data 28 de febrer de 2019 , el qual, en no haver-se presentat reclamacions durant el període d'exposició al públic, quedà elevat automàticament a definitiu (BOP 31 de maig de 2019), en vigor un cop transcorregut el termini de l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local entrant en vigor un cop transcorregut el termini de l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local.

L'epígraf VIII de l'Annex fou introduït per modificació aprovada definitivament per acord del Ple, en sessió ordinària de 23 de desembre de 2021 (BOP 28 de desembre de 2021) i que entrà en vigor transcorregut el termini de l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local.

L'epígraf IV de l'Annex fou suprimit per modificació aprovada inicialment per acord del Ple, en sessió de 18 d'octubre de 2022 el qual, en no haver-se presentat reclamacions durant el període d'exposició al públic, quedà elevat automàticament a definitiu (BOP 21 de desembre de 2022), entrant en vigor un cop transcorregut el termini de l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local.

L'epígraf II.5 de l'Annex fou introduït per modificació aprovada inicialment per acord del Ple, en sessió de 23 de febrer de 2023 el qual, en no haver-se presentat reclamacions durant el període d'exposició al públic, quedà elevat automàticament a definitiu (BOP 27 d'abril de 2023), entrant en vigor un cop transcorregut el termini de l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local.

 

 

ANNEX

 

 

I.

ÀREA DE JOVENTUT

I.1

 

 

 

Curs de monitors

Adults i/o joves d'altres municipis

200,00

Joves canetencs (de 18 a 35 anys inclosos)

140,00

Joves canetencs (de 18 a 35 anys inclosos) membres d'entitats juvenils que treballin en el món del lleure infantil i juvenil

90,00

I.2

 

 

 

 

Altres cursos i tallers de l'àrea de Joventut (per alumne i curs)

Curs de menys de 8 hores

gratuït

Curs de 8 hores

10,00

Curs de 12 hores

15,00

Curs d'entre 16 i 20 hores

20,00

 

II.

ÀREA DE PROMOCIÓ ECONÓMICA

II.1

 

 

Visites al Castell

Adults

13,00

Jubilats, estudiants i infants de 3 a 14 anys

10,00

II.2

 

 

Rutes guiades realitzades durant la Fira modernista

Adults

10,00

Jubilats, estudiants i infants de 3 a 14 anys

8,00

II.4

 

 

 

 

 

Venda de publicacions i altres productes

"El Griu de Canet"

7,00

"El Griu de Canet"(amb Carnet Club Super 3, grups escolars i famílies nombroses)

5,60

Mapa turístic de Catalunya

2,00

Imants

2,00

Ventall de roba

7,00

 

III.

ÀREA D'ENSENYAMENT

III.1

Servei municipal de psicologia i logopèdia

10,00

 

IV.

AREA D'ESPORTS (derogat)

 

V.

ÀREA DE MEDI AMBIENT

V.1.

Adquisició d'un cubell més un adhesiu a la part frontal.

3,00

V.2.

Adquisició d'una saca recollia fracció vegetal

2,52

 

VI.

ÀREA DE CULTURA

VI.1.

Club de lectura (€ / any per persona inscrita)

25,00

VI.2.

Venda de publicacions i altres objectes a la Casa Museu

VI.2.1

 

 

 

 

 

 

Llibres

"Catàleg Casa Museu lluís Domènech i Muntaner"

5,00

"Anton Samarra, 100 anys després"

5,00

"Patrimoni de la humanitat Lluís Domènech i Muntaner"

3,00

"Guia Històrica de Canet de Mar"

10,00

"Empremtes"

20,00

"Petita història de la Biblioteca Gual i Pujades"

7,00

VI.2.2

 

 

DVD

DVD "Evolució d'un poble. Canet de Mar"

3,00

DVD Canet, festa i tradició

3,00

VI.3

Tallers de formació en el lleure (per hora i alumne)

4,00

VI.4

 

 

 

 

Sortides al teatre (inclou entrada i autobús) (b) ( c)

Tarifa A

50,00

Tarifa B

34,00

Tarifa C

32,00

Tarifa D

27,00

 

VII

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SERVEIS DE PUBLICITAT DE RÀDIO CANET

Tarifa estàndard (preu per segon)

0,08

Falca habitual (30 segons)

2,51

Gravació falca:

2,47

Patrocinis programes

2 falques de 30' abans i l'altra després del programa. Cada hora

7,85

Contracte

Un any

1.204,98

Sis mesos

794,04

De nadal

144,46

Anunci de catàlegs inicis de temporada

163,78

 

VIII

ENTRADES AL TEATRE MUNICIPAL

1.-

 

 

 

 

 

 

Espectacles adreçats al públic familiar

Tipus A Familiar: Entrada

6,00

Tipus A Familiar: Entrada bonificada:

5,00

Tipus A Familiar: Abonament públic familiar: 3 espectacles

10,00

Tipus B Familiar: Entrada

8,00

Tipus B Familiar: Entrada bonificada:

7,00

Tipus B Familiar: Abonament públic familiar: 3 espectacles

16,00

2.-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Espectacles adreçats a tots els públics

Tipus A Tot Públic: Entrada

12,00

Tipus A Tot Públic: Entrada bonificada:

10,00

Tipus A Tot Públic: Abonament: 3 espectacles

25,00

Tipus B Tot Públic: Entrada

15,00

Tipus B Tot Públic: Entrada bonificada:

13,00

Tipus B Tot Públic: Abonament: 3 espectacles

30,00

Tipus C Tot Públic: Entrada

20,00

Tipus C Tot Públic: Entrada bonificada:

18,00

Tipus C Tot Públic: Abonament: 3 espectacles

45,00

Espectacles bonificats en calendari oficial de festius

4,00

Als efectes dels preus d'aquest epígraf, gaudeixen d'entrada bonificada:

-       Majors de 65 anys

-       Persones en situació d'atur.

-       Menors de 12 anys i estudiants que cursin ensenyaments reglats.

-       Titular de carnet de biblioteques públiques de Catalunya

-       Membres de família nombrosa i/o monoparental

-       Reserva prèvia i reserva de grups superiors a 10 persones

 

(a) Amb la sol·licitud cal presentar el full de renovació actualitzat com a demandant d'ocupació.

(b) La tarifa aplicable serà la que més s'aproximi al preu de l'entrada de l'espectacle incrementat en el cost unitari del transport.

c ) L'activitat únicament es realitzarà si s'assoleix una ocupació igual o superior al 80% de les places.

 

ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PEL SERVEI   D'ESCOLA BRESSOL MUNICIPAL

 

Article 1r.- Fonament i naturalesa

A l'empara del previst a l'article 41, apartat 1r, del text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març (TRHL), de conformitat amb el que disposen els articles 49, 65.2 i 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local, aquest Ajuntament esta-bleix el preu públic per la prestació del servei d'escola bressol, que es regirà per la present Ordenança, i que tindrà naturalesa d'ingrés de dret públic no tributari.

 

Article 2n.- Supòsit de fet

Constitueix l'objecte del preu públic la prestació del servei d'escolarització, atenció, cura i vigilància dels nens, servei de menjador, servei d'acollida, servei de casal, i altres complementaris propis de les escoles bressol, quan aquests es realitzi en règim de gestió directa per l'Ajuntament o els seus organismes autònoms.

 

Article 3r. Obligats al pagament

Són obligats al pagament del preu públic els pares i mares o tutors legals dels menors alumnes matriculats que es beneficiïn de la prestació de serveis o realització de les activitats que es detallen a l'article 6 d'aquesta Ordenança, amb excepció d'aquells serveis pels quals l'ajuntament rebi finançament adreçat a sufragar l'aportació de les famílies.

 

Article 4t. Quota

1.- L'establiment o modificació dels preus públics correspondrà al Ple de la corporació, sense perjudici de les seves facultats de delegació en la Junta de Govern Local, de conformitat amb l'article 23.2.b) de la Llei 7/1985, de 2 de abril, Reguladora de les Bases de Règim Local.

2.- Els imports aprovats s'inclouran en l'Annex de la present ordenança reguladora.

Als efectes de l'aplicació dels previstos en l'Annex únicament es consideraran usuaris fixos dels serveis de menjador i acollida els qui reuneixin simultàniament:

- Haver sol·licitat expressament l'alta com a tals abans del dia 1 del mes.

- Haver fet ús del servei de menjador i/o acollida almenys la meitat més un dels dies lectius del mes.

3.- No estaran subjectes al preu públic pels serveis d'escolaritat regulat a l'ANNEX d'aquesta ordenança els serveis d'escolaritat del nivell d'I2 dels cursos que obtinguin el finançament de la Generalitat previst a la disposició addicional dissetena de la LLEI 2/2021, del 29 de desembre, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic.

 

4t. bis Reduccions

1r.- Podran gaudir dels següents percentatges de reducció en el preu per serveis d'escolaritat i serveis de menjador (dinar i berenar) les persones obligades al pagament que estiguin empadronades al municipi i acreditin que el nivell de renda familiar no supera els llindars previstos a l'apartat 2n d'aquest article i que no posseeix altres béns immobles diferents de l'habitatge habitual:

 

Nivell de renda de la unitat de convivència

Reducció

Renda inferior al màxim anual establert als requisits econòmics segons tipologia de la unitat de convivència.

50%

Renda inferior al 25% del màxim anual establert als requisits econòmics segons tipologia de la unitat de convivència.

90%

 

 

2n.- El llindar màxim anual de renda familiar per gaudir de les reduccions previstes a l'apartat anterior es determinarà en funció del nombre i la tipologia de membres de la unitat de convivència, d'acord amb la taula següent:

 

 

1 menor

2 menors

3 menors

4 menors

5 menors

1 adult

15.392,80

18.945,00

22.497,20

26.049,40

29.601,60

2 adults

21.313,10

24.865,30

28.417,50

31.969,70

35.521,90

3 adults

27.233,40

30.785,60

34.337,80

37.890,00

34.337,80

4 adults

33.153,70

36.705,90

40.258,10

43.810,30

47.362,50

 

 

Qualsevol modificació dels imports previstos a les Bases reguladores per la concessió d'ajuts individuals de menjador escolar, adreçat a l'alumnat d'ensenyament obligatoris i d'educació infantil, escolaritzats en centres educatius sufragats amb fons públics en pròximes convocatòries suposarà la revisió.

 

3r.- Per al càlcul de la renda de la unitat familiar, es computaran els ingressos familiars de l'exercici fiscal immediatament anterior al de l'inici del curs.

Per tal d'establir la base de càlcul anual de la renda  de la unitat familiar es tenen en compte la totalitat dels ingressos anuals bruts i relaciona el total d'ingressos amb el nombre total de membres de la unitat familiar.

Quan no existeixi obligació de declarar per a l'IRPF per no superar els imports establerts a la normativa de l'Impost, la renda familiar es determinarà en aquests casos per l'addició dels rendiments del treball, els rendiments de l'arrendament de béns immobles, els rendiments dels comptes bancaris i altres rendiments del capital mobiliari.

En casos de famílies en situació de vulnerabilitat  que per diferents motius no es pugui valorar la bonificació , bé perquè no puguin reunir documentació acreditativa de la situació econòmica familiar, bé per altres situacions sobrevingudes:

A.- Es prendrà en consideració si hi ha algun germà/ana escolaritzat que sigui beneficiari d'ajut individual de menjador durant el mateix curs per aplicar la bonificació. Si el germà/ana té ajut de menjador del 70% s'aplicarà la bonificació del 50% a la quota de l'escola bressol, si l'ajut és del 100% s'aplicarà la bonificació del 90% a l'escola bressol.

B-. Per altres situacions sobrevingudes en què l'escolarització de l'infant es consideri necessària per a la seva protecció i benestar, com podria ser el cas de persones refugiades, canvis dràstics i sobtats en la situació econòmica i familiar respecte de l'any anterior, famílies indocumentades, entre d'altres, els serveis socials municipals emetran un informe social motivat acreditatiu de la situació.

 

4t.- Als efectes de l'aplicació dels barems anteriors, es consideraran membres de la unitat familiar:

1.- L'infant per al qual es sol·licita la beca.

2.- El pare i la mare o tutors/es legals de l'infant.

En cas de divorci o separació legal, si la guàrdia i custòdia de l'infant és compartida es tindran en compte els dos tutors a la unitat familiar.

Si la guàrdia i custòdia de l'infant s'atribueix a un sol tutor, no serà membre computable aquell/a ex cònjuge que no convisqui amb l'infant, però s'afegirà a la renda del tutor la pensió d'alimentació i/o compensatòria que estableixi la sentència.

En el cas de viudetat, aquesta només s'haurà de justificar amb el llibre de família o certificat de defunció, si no s'està en possessió del carnet de família monoparental vigent.

3.- Els/les germans/es de fins a 25 anys que segons el padró consti que conviuen en el domicili familiar a la data de la inscripció o matrícula.

Es consideren membres de la unitat familiar, i per tant, germans/es de l'infant, aquells/es que hi convisquin segons el padró i comparteixin amb ell/a un o els dos tutors.

4.- Els/les germans/es majors de 25 anys amb discapacitat física, psíquica o sensorial que segons el padró que conviuen en el domicili familiar a data de la inscripció o matrícula.

No es tindran en compte altres persones, tot i que convisquin al domicili familiar, amb o sense relació de parentiu amb l'infant.

 

5è.- Per al càlcul de la renda de la unitat familiar, es computaran els ingressos familiars de l'exercici fiscal immediatament anterior al de l'inici del curs.

Per tal d'establir la base de càlcul anual de la renda de la unitat familiar es tenen en compte la totalitat dels ingressos anuals bruts i relaciona el total d'ingressos amb el nombre total de membres de la unitat familiar.

Quan no existeixi obligació de declarar per a l'IRPF per no superar els imports establerts a la normativa de l'Impost, la renda familiar es determinarà en aquests casos per l'addició dels rendiments del treball, els rendiments de l'arrendament de béns immobles, els rendiments dels comptes bancaris i altres rendiments del capital mobiliari.

 

6è. Les sol·licituds es podran presentar en qualsevol moment del curs i s'acompanyaran de la següent documentació:

- Còpia del DNI/NIE del sol·licitant

- Volant de convivència

- Declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) de l'exercici anterior a l'inici del curs, o certificat negatiu de renda, de les persones adultes que integren la unitat de convivència i, en el cas de separació o divorci amb custòdia compartida, també del tutor no convivent.

- Declaració responsable en la que es faci constar que no posseeix bens mobles o immobles, diferents de l'habitatge habitual, sobre els que es tingui un dret de propietat, possessió, usdefruit o qualsevol altre que, per les seves característiques, valoració, possibilitat d'explotació o venta, indiqui l'existència de mitjans suficients per atendre la necessitat per a la qual es sol·licita la reducció. En cas contrari, indicar quins.

- Qualsevol altra que li requereixi l'administració per verificar el compliment dels requisits.

L'Ajuntament de Canet de Mar es reserva el dret de sol·licitar els originals de la documentació aportada per a la seva verificació en qualsevol moment del procediment; així com el dret de requerir la documentació descrita en aquest article si no ha estat presentada en el temps i forma indicats.

 

7è.- El termini de resolució de les sol·licituds de reducció serà d'un mes comptador des de la seva presentació.

La reducció serà d'aplicació des del mes posterior a la seva sol·licitud, si s'hagués presentat durant la primera quinzena, o des del segon mes posterior, si s'hagués presentat durant la segona quinzena, i mantindrà la seva vigència fins a la finalització del curs escolar o, fins a la baixa de l'/de la alumne/a, si fos anterior.

Qualsevol canvi en la situació econòmica s'haurà de comunicar per escrit a l'OAC -Oficina d'Atenció Ciutadana- aportant la documentació necessària per tal d'acreditar el canvi de situació."

 

5è.- Naixement de l'obligació

1.-L'obligació de pagar el preu públic neix quan s'inicia la prestació del servei o la realització de l'activitat que justifica la seva exigència, encara que no hagi estat autoritzat.

2.- El període impositiu de les quotes d'escolaritat i casal és mensual.

En el supòsit d'altes i baixes d'usuaris dels serveis que no coincideixin amb l'inici i final del curs, s'aplicarà el prorrateig de la quota d'escolaritat per quinzenes, de manera que:

En el supòsit que l'alta es produeixi entre els dies 1 i 15 del mes, es liquidarà l'import total de la quota mensual, i si es produeix entre els dies 16 i darrer del mes, es liquidarà el 50% de l'import de la quota mensual.

En el supòsit que la baixa es produeixi entre els dies 1 i 15 del mes, es liquidarà el 50% de l'import de la quota mensual, i si es produeix entre els dies 16 i darrer del mes, es liquidarà l'import total de la quota mensual.

El període impositiu de les quotes de piscina és trimestral. No es contempla el prorrateig d'aquestes quotes.

3.- Les quotes d'escolaritat i casal es meritaran el primer dia del mes. Les quotes de piscina es meritaran el primer dia del trimestre.

Les quotes pels serveis complementaris de menjador i acollida, quan s'exigeixin mitjançant preus unitaris, es meritaran amb la prestació de cada àpat o servei d'acollida.

4.-Quan per causes no imputables a l'obligat al pagament del preu, el servei o l'activitat no es presti o desenvolupi, procedirà la devolució de l'import corresponent.

Sense perjudici del que estableixen els apartats anteriors, si es produís la suspensió o tancament del servei per part de l'administració abans d'haver-se abonat l'import del preu, es procedirà a la baixa proporcional de la quota, determinada per dies lectius.

 

6è.- Normes de gestió i recaptació

1.- L'Ajuntament pot exigir el dipòsit previ de l'import total o parcial del preu públic.

En el moment de formalitzar la matrícula del curs, el dipòsit de l'import de la primera quota mensual (setembre) del servei d'escolaritat.

En el moment de liquidar les quotes d'escolaritat dels mesos de desembre imarç respectivament, el 50% de la quota d'escolaritat de juliol.

No es procedirà a la devolució del dipòsit de matrícula si la renuncia o desistiment de la matrícula es produeix amb posterioritat a 1 de setembre o el dia hàbil immediatament posterior.

La devolució del dipòsit de juliol únicament procedirà en les baixes del servei comunicades fins a 31 de maig o el dia hàbil immediatament posterior.

Durant el mes de març, en el moment de formalitzar la reserva de plaça pel servei de casal d'estiu, s'exigirà un dipòsit previ del 50% de la quota del casal, que es liquidarà en el padró del mes de març.

No es procedirà a la devolució del dipòsit de casal d'estiu, si la renuncia o desistiment de la matrícula es produeix amb posterioritat a 1 de juny o el dia hàbil immediatament posterior.

2.- Es gestionaran mitjançant autoliquidació

· La quota d'escolaritat corresponent al mes de setembre, satisfeta en forma de dipòsit en el moment d'efectuar la matrícula.

· En els casos en què l'alta d'un/a alumne/a es produeix un cop ja iniciat el curs, la quota d'escolaritat corresponent al mes de l'alta.

· Les altes al servei de casal d'estiu dels infants que no siguin usuaris del servei d'escola bressol i aquelles que malgrat siguin usuaris del servei es facin amb posterioritat a l'1 de maig.

A aquest efecte, l'administració expedirà l'abonaré corresponent per tal que l'obligat faci l'ingrés en el termini màxim de 10 dies hàbils.

3.- Les quotes incloses en el padró seran posades al cobra-ment en període voluntari durant un mínim de dos mesos, en les dates que estableixi el calendari fiscal aprovat per a l'exercici, en el qual també s'indicarà la data de càrrec dels rebuts domiciliats.

4.- L'import de les diferents quotes es podrà unificar en un únic rebut desglossant els conceptes que l'integren.

Les autoritzacions de dèbit en compte s'hauran de lliurar a la Tresoreria municipal, segons model normalitzat i es considera-ran vàlides mentre no es comuniqui la seva revocació per part de l'obligat.

En el cas de devolució del rebut per compte cancel·lat o bloquejat, o en el cas de devolució de dos rebuts consecutius per altres causes, l'administració donarà de baixa la domiciliació i ho comunicarà a l'obligat.

5.- Les quotes acreditades i no satisfetes en període voluntari s'exigiran per la via de constrenyiment, de conformitat amb la normativa vigent.

6.- Es podran subscriure convenis amb empreses que prestin serveis de xec guarderia, vals, tiquets o instruments similar per tal de facilitar el pagament de les quotes establertes en aquesta Ordenança.

En tot cas, els convenis subscrits i la seva gestió hauran de respectar l'establert a la normativa general tributària i restant que sigui d'aplicació.

L'obligació de pagament únicament s'entendrà satisfeta en el moment que l'empresa que presti el servei de xec guarderia hagi efectuat l'ingrés a l'Ajuntament.

 

 

Disposició final

Aquesta ordenança, que fou aprovada provisionalment pel Ple en sessió celebrada a Canet de Mar el 1 d'agost de 2019, i que quedà aprovada definitivament en no haver-se presentat al·legacions durant el termini d'exposició pública, entrarà en vigor en el termini de l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local, i es mantindrà vigent fins la seva modificació o derogació expressa.

 

Diligències de modificació

 

L'article 4t fou objecte de modificació aprovada inicialment per acord de Ple de 5 d'agost de 2021, rectificat per acord de Ple de 28 d'octubre de 2021, que en no haver-se presentat reclamacions durant el període de exposició pública, quedà automàticament elevat a definitiu (BOP 30 de desembre de 2021), i entrà en vigor transcorregut el termini de l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local.

L'article article 4t bis fou introduït per modificació aprovada inicialment per acord de Ple de 5 d'agost de 2021, rectificat per acord de Ple de 28 d'octubre de 2021, que en no haver-se presentat reclamacions durant el període de exposició pública, quedà automàticament elevat a definitiu (BOP 30 de desembre de 2021), i entrà en vigor transcorregut el termini de l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local.

L'article article 2n i l'article 4tbis foren objecte de modificació aprovada inicialment per acord de Ple de 21 de juny de 2022, que en no haver-se presentat reclamacions durant el període de exposició pública, quedà automàticament elevat a definitiu (BOP 12 d'agost de 2022), i entrà en vigor transcorregut el termini de l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local.

L'article 4tbis i l'Annex foren objecte de modificació aprovada inicialment per acord de Ple de 21 d'octubre de 2022, que en no haver-se presentat reclamacions durant el període de exposició pública, quedà automàticament elevat a definitiu (BOP 21 de desembre de 2022), i entrà en vigor transcorregut el termini de l'article 65.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local.

 

 

ANNEX. QUOTES DEL PREU PÚBLIC

 

 

1.-Servei Escolaritat

Import

Quota ordinària. Per alumne i mes

189,75 €

Quota 2 o més germans al centre. Per alumne i mes.

142,31 €

Quota membre de família nombrosa o monoparental. Per alumne i mes

170,78 €

2.-Serveis complementaris d'acollida

½ hora extra diària. Usuari fix. Quota mensual

15,88 €

1 hora extra diària. Usuari fix. Quota mensual

31,77 €

½ hora extra diària. Usuari esporàdic. Quota per servei

2,17 €

1 hora extra diària. Usuari esporàdic. Quota per servei.

4,35 €

3.-Quota servei menjador

Menú diari i monitoratge. Usuari fix

7,83 €

Menú diari i monitoratge. Usuari esporàdic

9,64 €

Berenar fix

0,76 €

Berenar esporàdic

0,97 €

4.-Servei Casal

Quota ordinària. Per alumne i mes

189,75 €

Quota 2 o més germans al centre. Per alumne i mes.

142,31 €

Quota membre de família nombrosa o monoparental. Per alumne i mes

170,78 €

5.- Activitat de piscina

Per trimestre (inclou curs i transport en autocar).

106,00 €

6.- Sortides a la granja

Per alumne i activitat (inclou activitat i transport en autocar)

35,00 €

 

(*) Prestacions de serveis subjectes però exemptes d'IVA segons article 20.1.8è de la Llei 37/1992, de 28 de desembre, de l'Impost sobre el Valor Afegit.

 

Canet de Mar, 3 de juny de 2024

 

Pere Xirau Espàrrech

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
270135 {"title":"ANUNCIO relativo a las modificaciones de la Ordenanza general reguladora de precios públicos durante el ejercicio 2024 (exp. 3016\/2024 1918).","published_date":"2024-06-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"270135"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Canet de Mar,DOGC,DOGC 2024 nº 9185 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-06-17/270135-anuncio-relativo-modificaciones-ordenanza-general-reguladora-precios-publicos-ejercicio-2024-exp-3016-2024-1918 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.