ANUNCIO sobre aprobación de las bases que tienen por objeto regular el procedimiento selectivo para la provisión de cinco plazas de agente de la Policía Local, de la escala de administración especial, subescala de servicios especiales, clase policía local, grupo C1, mediante el sistema de oposición libre, de acuerdo con el artículo 36 de la Ley 3/2023, de 16 de marzo, de medidas fiscales, financieras, administrativas y del sector público, que modifica la Ley 16/1991, de las policías locales de la Generalidad de Cataluña.

La Junta de Gobierno Local, en sesión de fecha 10 de mayo de 2024, aprobó la las bases y convocatoria del procedimiento selectivo para la provisión de 5 plazas de agente de la policía local, de la escala de administración especial, subescala de servicios especiales, clase policía local, grupo C1, mediante el sistema de oposición libre, de acuerdo con el artículo 36 de la Ley 3/2023, del 16 de marzo, de medidas fiscales, financieras, administrativas y del sector público, que modifica la Ley 16/1991, de las policías locales de la Generalitat de Catalunya.

Las bases con las condiciones que rigen esta convocatoria aparecieron publicadas íntegramente en el Boletín Oficial de la Provincia de Barcelona en fecha 14 de mayo de 2024.

El plazo para la presentación de instancias empezará al día siguiente de esta publicación en este diario y durante el plazo de veinte días hábiles.

El resto de notificaciones y comunicaciones relacionadas con este proceso, se harán en el Tablón de Anuncios de la Corporación y en la página web del Ayuntamiento: www.esplugues.cat, en los términos previstos en el artículo 45.1, b) de la Ley 39/2015, de 1 de octubre, del Procedimiento Administrativo Común de las Administraciones Publiques.

A continuación, se trascriben íntegramente las bases de la convocatoria:

 

 

BASES PER A LA PROVISIÓ MITJANÇANT OPOSICIÓ LLIURE DE CINC PLACES D'AGENT DE LA POLICIA LOCAL DE LA PLANTILLA DE PERSONAL FUNCIONARI DE L'AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT

 

PRIMERA. Objecte de la convocatòria

Aquestes bases tenen per objecte, regular el procediment selectiu per a la provisió de 5 places d'agent de la policia local, de l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials, classe policia local, grup C1, mitjançant el sistema d'oposició lliure, d'acord amb l'article 36 de la Llei 3/2023, del 16 de març, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic, que modifica la Llei 16/1991, de les policies locals de la Generalitat de Catalunya.

- Les 5 places vacants d'agent de policia local incloses són:

- 2 vacants incloses a l'Oferta Pública d'Ocupació de l'any 2024 per la taxa de reposició (codi places: 419 i 420)

- 3 vacants incloses a l'oferta pública d'ocupació 2023 que van quedar desertes en la convocatòria de 9 places d'agent del cos de la Policia Local de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, convocades en el procés de selecció per oposició lliure, aprovat per la Junta de Govern Local de data 31 de març 2023 i resten condicionades a la promoció interna efectiva de 3 agents de la policia local a caporals.

- Més les vacants que puguin existir fins el primer exercici de la fase d'oposició.

- Si s'escau, l'augment fins un 10% addicional per necessitats del servei de les places compromeses a l'oferta pública d'ocupació de l'any 2024. L'esmentat augment només es produirà abans del començament de les proves, i s'efectuarà mitjançant un decret de la presidència de la corporació, dintre de les previsions de l'oferta pública d'ocupació aprovada per la Junta de Govern Local en sessió de data 31 de març de 2023 (article 70 del TREBEP; art. 60 i 69 del Decret 214/1990).

- El Tribunal conformarà una relació de persones aspirants aprovades sense plaça per cobrir futures places vacants, d'acord amb la previsió de la Llei 8/2023, de 12 de maig, que afegeix una disposició addicional trentena a la Llei 1/1997.

Les places objecte de la convocatòria es poden adscriure a qualsevol dels torns existents en el departament de la Policia Local.

En relació al número de places que han de ser proveïdes per dones, i per tal de donar compliment a l'objectiu d'equilibrar la presencia de dones i homes en les plantilles de personal, i pel que fa referència a la perspectiva de gènere en l'accés i selecció del personal, aquestes bases contemplen allò que disposa l'article 61 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'Octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic: el Pla d'igualtat intern de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat; i la disposició addicional vuitena de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de Policies Locals de Catalunya (- segons redactat de l'article 108 de la Llei 5/2020 -). El nombre de places reservades per a les dones serà del 40% de les places convocades atès que en el cos, escala i la categoria objecte de convocatòria no hi ha una presència de funcionàries dones igual o superior al 33%. Per tant, en aquesta convocatòria es reservaran 2 places per a dones.

 

SEGONA. Requisits que hauran de reunir o complir les persones aspirants.

Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants han de complir els requisits següents:

a) Tenir ciutadania espanyola, de conformitat amb la legislació vigent.

b) Titulació: estar en possessió del títol de batxillerat, Cicle formatiu de grau mitjà, Formació professional de segon grau (FP II) o titulació superior a la requerida.

Per acreditar la titulació acadèmica equivalent de tècnic, caldrà complir amb el que estableix l'Ordre EFP/1241/2019, de 19 de desembre, per la qual s'estableix l'equivalència genèrica de l'ocupació de policia de les comunitats autònomes i dels cossos de policia local al títol de tècnic corresponent a la formació professional del sistema educatiu.

Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació.

c) Haver complert 18 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

d) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

e) No haver estat condemnat/da per cap delicte. No estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que les persones aspirants ho acreditin mitjançant el corresponent document oficial.

f) Tenir una alçada mínima d'1,55 per les dones i d'1,65 pels homes.

g) Estar en possessió dels permisos de conduir de les classes B i A2.

Permís de conduir A2: la presentació del permís de conduir de la classe A2 podrà ajornar-se improrrogablement fins el darrer dia del curs selectiu a l'Escola de Policia de Catalunya (EPC) de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), d'acord amb l'article 13.2 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

h) Compromís de portar armes, que es prendrà mitjançant declaració jurada o promesa.

i) Acreditar el coneixement de la llengua catalana, tant en l'expressió oral com en l'escrita, de nivell B2, conforme el Decret 3/2014, de 7 de gener, de modificació del Decret 152/2001, sobre avaluació i certificació de coneixements de català; o amb la superació de la prova específica de coneixement del català prevista en aquestes bases.

j) Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades, d'acord amb el que determinen la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya, les disposicions que la despleguin i el Reglament dels cossos de Policia Local.

k) Posseir la capacitat competencial per desenvolupar les tasques i per l'exercici de les funcions inherents a la plaça convocada.

Tots els requisits i mèrits s'han de complir el darrer dia de presentació de sol·licituds i s'han de mantenir fins a la presa de possessió de la plaça.

 

TERCERA. Forma i termini de presentació de sol·licituds

La presentació de la sol·licitud, i la resta de documentació, es realitzarà necessàriament per via electrònica, de conformitat amb l'acord de la Junta de Govern Local de data 6 de maig de 2022, a través del formulari d'inscripció a l'adreça electrònica https://esplugues.convoca.online/ l'apartat Oferta Pública d'Ocupació. S'haurà d'emplenar i presentar obligatòriament a través del model específic assenyalat anteriorment.

Les persones aspirants podran esmenar defectes o omissions de documents justificatius, durant el tràmit previst a aquest efecte, una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds.

Els sistemes d'identificació i signatura admesos per realitzar la inscripció seran els que permeti el sistema vàlid d'AOC (consultar el següent enllaç: https://www.aoc.cat/knowledge-base/quins-sistemes-didentificacio-accepta-valid/). La no-presentació de la sol·licitud en temps i forma suposarà l'exclusió de la persona aspirant. Davant de qualsevol incidència tècnica en el servei d'inscripció, les persones aspirants hauran de dirigir-se a la bústia administracioelectronica@esplugues.cat). Les persones interessades disposaran d'un termini de presentació de la sol·licitud de 20 dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la data de publicació de l'anunci de la Convocatòria i les Bases al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Les persones aspirants hauran de manifestar a quina plaça convocada es presenten i faran constar a les sol·licituds que accepten aquestes bases, que reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides i que les dades facilitades al currículum són certes i que donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa.

Juntament amb la sol·licitud caldrà adjuntar:

- Currículum vitae, amb dades personals i de contacte.

- Fotocòpia de DNI o document acreditatiu.

- Fotocòpia dels permisos de conduir B i A.2

- Compromís de portar armes, que es presentarà mitjançant declaració jurada o promesa.

- Fotocòpia de la titulació acadèmica requerida

- Acreditació de no haver estat condemnat/ada, si no s'autoritza expressament la consulta per part de l'Ajuntament.

- Fotocopia de certificat lingüístic (llengua catalana).

En cas de no presentar l'acreditació documental corresponent al nivell lingüístic, caldrà realitzar l'exercici de coneixements de la llengua catalana, previst en la base vuitena.

No tenir antecedents penals i pel que fa a l'acreditació de no haver estat condemnat/da per sentència ferma per delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, la persona aspirant podrà aportar la certificació negativa del "Registro Central de Delincuentes Sexuales" emesa pel Ministeri de Justícia o en cas contrari, l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat recavarà informació sobre la seva situació penal, a través de la "PLATAFORMA DE INTERMEDIACIÓN DE DATOS (PID) del Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas". Aquesta consulta només s'exercirà si la persona ha estat seleccionada.

No obstant això, si durant el procés selectiu el Tribunal considera que hi ha raons suficients, podrà demanar a qualsevol dels/de les aspirants que acreditin el compliment de totes o alguna de les condicions i els requisits exigits per prendre part en el procés selectiu.

 

QUARTA. Admissió de les persones aspirants i publicitat

Aquestes Bases es publicaran al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, al Tauler d'Anuncis de la Corporació, a la pàgina web de l'Ajuntament www.esplugues.cat i al Butlletí Oficial de la Província.

La resta de notificacions i comunicacions relacionades amb aquest procés només es faran al Tauler d'Anuncis de la Corporació i a la pàgina web de l'Ajuntament: www.esplugues.cat en els termes previstos a l'article 45.1 b) de la Llei 39/2015 de 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Un cop iniciades les proves selectives es publicaran els successius anuncis de celebració de la resta d'exercicis al Tauler d'Anuncis de la Corporació i a la pàgina web de l'Ajuntament www.esplugues.cat

Finalitzat el termini de presentació d'instàncies, l'Alcaldia dictarà resolució declarant aprovada la relació provisional de persones admeses i excloses i designarà les persones que constituiran el Tribunal Qualificador. L'esmentada resolució es publicarà en el Tauler d'Anuncis de la Corporació, i a la pàgina web de l'Ajuntament www.esplugues.cat, a l'efecte de possibles recusacions o abstencions, juntament amb la relació completa de les persones que hagin estat admeses i excloses. En aquesta resolució també es fixarà l'hora i el dia en què es constituirà el Tribunal.

Durant el termini de 5 dies hàbils, des de que es faci pública la relació provisional de persones admeses i excloses, les persones interessades podran presentar les al·legacions que considerin oportunes així com corregir les deficiències que s'hagin detectat.

Si en el termini esmentat no es presenta cap al·legació, la relació es considerarà definitiva sense que sigui necessària una nova resolució o publicació. Si es presenten reclamacions a la llista provisional, hauran de resoldre's, estimant-les o desestimant-les, en el moment d'aprovar la relació definitiva.

 

CINQUENA. Tribunal qualificador per a procediment lliure

El Tribunal qualificador estarà integrat per set persones; de conformitat amb l'article 60 del Real Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i l'article 8 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, es preservarà la paritat entre homes i dones en la seva composició:

President/a:

- Una persona funcionària de carrera de la Corporació de l'Ajuntament del grup C1 o superior.

Vocals:

- Una persona a proposta de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

- Una persona a proposta de la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals

- Dos persones funcionàries de la Corporació, expertes en la matèria.

- Dos persones funcionàries de la Corporació, de nivell C1 o superior.

Secretari/ària

- Una persona funcionària de la Corporació, que actuarà amb veu però sense vot.

Es designarà una persona suplent per a cadascuna de les que integraran el Tribunal qualificador.

El Tribunal no es podrà constituir ni actuar sense l'assistència de la majoria dels seus membres, i serà necessària la presència de les persones que n'exerceixin la presidència i la secretaria.

Es preveu la participació d'assessors/es especialistes en determinades matèries, per a totes o algunes de les proves. La seva utilització efectiva serà una decisió dels òrgans de selecció i la seva funció es limitarà a la col·laboració tècnica en les matèries de la seva especialitat. Aquests assessors/es especialistes tindran dret de veu però no de vot.

El Tribunal qualificador queda facultat, en tot allò que no preveuen aquestes bases, per resoldre els dubtes que s'originin durant el desenvolupament del procés de selecció, i prendre els acords necessaris pel correcte funcionament de les proves.

 

SISENA. Procés de selecció

El procés de selecció constarà de tres fases: fase d'oposició, fase curs selectiu i fase de pràctiques al departament.

 

SETENA. Començament i desenvolupament dels exercicis de l'oposició

L'ordre d'actuació de les persones aspirants, en aquells exercicis que no es puguin realitzar conjuntament, serà el que determini el Tribunal.

Les persones opositores seran cridades per a cada exercici en crida única. En el moment de la crida hauran de identificar-se amb el DNI, passaport o document acreditatiu i seran excloses aquelles persones que no compareguin.

En qualsevol moment el Tribunal qualificador podrà requerir a les persones opositores l'acreditació de la seva personalitat.

En el cas que el dia i hora de realització d'alguna de les proves, alguna de les dones aspirants estigui hospitalitzada per embaràs de risc, causa de part o pels dies immediatament posteriors a aquest, el Tribunal de Selecció articularà els mecanismes necessaris per tal de possibilitar-li la realització de la prova en el recinte hospitalari on es trobi (dins del límit territorial de la província de Barcelona), sempre i quan sigui factible que aquesta execució es dugui a terme el mateix dia i hora en que ho facin la resta de persones aspirants convocades.

Per tal que el Tribunal de selecció habiliti aquest dispositiu, les aspirants que prevegin trobar-se el dia/dies de realització de les proves en la situació esmentada a l'anterior paràgraf, hauran d'informar del seu estat al Tribunal de selecció mitjançant correu electrònic enviat a l'adreça rrhhseleccio@esplugues.cat del Servei de Recursos Humans tot indicant en l'assumpte: "Agent Aspirant en previsió de part". En aquest correu hauran d'especificar les seves dades personals (nom i cognoms, DNI i telèfon de contacte), així com la data i l'hospital previst pel part. El termini establert per formalitzar aquesta petició serà d'1 dia hàbil a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la data de realització de la prova corresponent.

Igualment, en el cas que alguna de les dones aspirants sigui mare lactant i consideri que durant la realització d'alguna de les proves li coincidirà amb la lactància del seu nadó, haurà de notificar-ho a l'adreça electrònica rrhhseleccio@esplugues.cat del Servei de Recursos Humans tot indicant en l'assumpte: "Agent Aspirant amb nadó lactant". En aquest correu hauran d'especificar les seves dades personals (nom i cognoms, DNI i telèfon de contacte).

El termini establert per formalitzar aquesta petició serà d'1 dia hàbil a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la data de realització de la prova corresponent.

 

VUITENA. Exercicis de la fase d'oposició i la seva qualificació

Tots els exercicis seran obligatoris i eliminatoris, quan no s'indiqui el contrari.

La qualificació de la fase d'oposició es determinarà per la suma de les puntuacions obtingudes en tots els exercicis.

1r Exercici.- Coneixements de la llengua catalana

Consisteix en la realització d'exercicis escrits i orals per determinar el nivell intermedi de català (B2) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

Queden exemptes de realitzar aquest exercici les persones aspirants que acreditin documentalment, dins el termini de presentació de les sol·licituds o abans de l'inici d'aquest primer exercici posseir el certificat de nivell intermedi de català (B2) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o equivalent o superior.

Poden restar igualment exemptes de realitzar aquesta prova, d'acord amb l'article 16 del Decret 233/02 els i les aspirants que, en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de funcionari públic, hagin superat una prova o un exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell o superior al que s'hi esmenta, sempre i quan aportin la documentació que acrediti aquesta circumstància.

Per realitzar aquestes proves, el Tribunal qualificador comptarà amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en normalització lingüística.

Els criteris de correcció seran els establerts per l'Escola Administració Pública de Catalunya. La qualificació de l'exercici serà d'apte/a o no apte/a.

2n exercici.- Constarà de dues proves

Les dues proves són obligatòries i eliminatòries

En cas que el Tribunal Qualificador no pugui efectuar la correcció de la primera prova Qüestionari sobre Temari abans de la realització de la segona prova Qüestionari sobre Temes d'Actualitat i Cultura General, aquesta restarà condicionada a la superació de la primera.

El Tribunal qualificador determinarà el temps màxim per a la realització de cada una de les proves.

a. Primera prova: Qüestionari sobre Temari

Consistirà en contestar, en el temps que determini el Tribunal qualificador, un qüestionari de 50 preguntes tipus test, que seran proposades per l'òrgan de selecció, seran relatives a coneixements del temari (Annex 1) de la present convocatòria.

Es puntuarà fins un màxim de 10 punts. Restaran eliminades les persones que no obtinguin la puntuació mínima de 5 punts. Cada pregunta correcta se li assignarà la puntuació de 0,20 punts, cada pregunta errònia, descomptarà 0,10 punts i les preguntes no contestades, no penalitzaran.

b. Segona prova: Qüestionari sobre Temes d'Actualitat i Cultura General

Consistirà en contestar, en el temps que determini el Tribunal qualificador, un qüestionari de 50 preguntes tipus test, que seran proposades per l'òrgan de selecció relatives a coneixements sobre temes d'actualitat i cultura general .

Es puntuarà fins un màxim de 10 punts. Restaran eliminades les persones que no obtinguin la puntuació mínima de 5 punts. Cada pregunta correcta se li assignarà la puntuació de 0,20 punts, cada pregunta errònia, descomptarà 0,10 punts i les preguntes no contestades, no penalitzaran.

3r exercici.- Prova d'aptitud física

Prèviament a la realització de la prova d'aptitud física, el Tribunal qualificador farà pública una llista ordenada de les persones aspirants amb la suma de les puntuacions obtingudes de la primera i segona prova del segon exercici, i cridarà per ordre de prelació a les 125 primeres persones de la llista. En cas d'empat  en la posició de tall podran realitzar  la prova totes aquelles persones empatades en aquesta posició. En cas necessari es podrà incrementar aquest nombre, avisant a altres persones aspirants per ordre de prelació.

Aquesta prova consta de tres exercicis físics que tenen per objecte comprovar, entre d'altres, la força estàtica màxima, la potència aeròbica màxima i l'agilitat de les persones aspirants.

Per a la realització d'aquesta prova els i les aspirants s'han de presentar amb roba i calçat esportiu.

Per a la realització d'aquesta prova els i les aspirants han de lliurar al Tribunal qualificador un certificat mèdic expedit com a màxim tres mesos abans del dia de la prova. En aquest ha de constar explícitament que: "es reuneixen les condicions físiques necessàries per realitzar els exercicis de l'Annex 2 de la convocatòria d'Agent de la Policia Local". Aquest certificat mèdic ha de ser nominal i ha d'estar datat, signat i segellat amb el número de col·legiat/ada del metge/essa. La no presentació de l'esmentat certificat en temps i forma comportarà l'exclusió automàtica de la persona aspirant del procés selectiu.

L'ordre de realització dels diferents exercicis vindrà determinat per l'organització de les persones aspirants en els grups que determini el tribunal. No obstant això si la cursa llançadora (course navette) es realitzarà en darrera posició es deixarà abans de la realització d'aquesta prova un període, com a mínim, de 30 minuts des de la finalització de la prova anterior.

Les característiques de cada prova, els barems de puntuació segons edat i sexe es troben a l'Annex 2 d'aquestes bases. A efectes del barem, l'edat de càlcul serà la que tingui la persona aspirant el dia de realització de la prova.

Aspirants embarassades. Les aspirants que el dia de la prova estiguin embarassades o que no hagin complert les 16 setmanes des del naixement del fill/a:

Podran realitzar la prova, prèvia presentació el dia de la seva execució d'un certificat mèdic oficial on consti expressament que la realització de les proves d'aptitud física recollides a l'Annex 2 no representa cap perill per al seu estat físic i/o de gestació. Aquest certificat serà obligatori i haurà d'estar emès com a màxim fins a 7 dies hàbils abans de la realització de les proves d'aptitud física.

Podran sol·licitar l'ajornament de la realització de la prova física fins a la següent convocatòria, mitjançant instància presentada en el Registre General de l'Ajuntament. En aquests casos, la instancia haurà d'anar obligatòriament acompanyada d'un certificat mèdic oficial, expedit com a màxim 7 dies hàbils anteriors al registre de la instància, que acrediti la condició d'embarassada o en situació de postpart de fins a les 16 setmanes de l'aspirant sol·licitant. El termini màxim per formalitzar aquesta petició serà de fins a 7 dies hàbils abans de la realització de les proves d'aptitud física. La presentació d'aquesta documentació en temps i forma correctes serà obligatòria per tal d'acceptar l'ajornament de la prova.

En cas d'ajornament, les aspirants podran mantenir fins la següent convocatòria la nota de les proves ja realitzades. Aquesta reserva quedarà condicionada a que les proves efectuades es mantinguin, pel següent procés de selecció, els mateixos barems i condicions que tenen en l'actual. Les aspirants amb reserva de nota hauran de fer, a la propera convocatòria, la resta de proves no realitzades, seguint l'ordre i condicions que recullin les bases de la nova convocatòria.

Per realitzar aquestes proves, el Tribunal qualificador ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en educació física.

Quan es consideri oportú i de forma aleatòria, el Tribunal podrà realitzar les proves de consum de substàncies o de grups farmacològics prohibits, d'estimulants o de qualsevol altre tipus de dopatge destinat a augmentar la capacitat física o a modificar els resultats de la prova segons les normes del Consell Superior d'Esports. El fet de donar positiu en alguna d'aquestes substàncies o de negar-se a sotmetre's a aquestes proves comporta l'exclusió automàtica de la convocatòria.

Les característiques de cada exercici i els barems de puntuació segons edat i sexe es troben a l'Annex 2 d'aquestes bases.

El sistema de puntuació tindrà una distribució del 30% en la pressió sobre banc, 40% en la cursa llançadora i 30% en circuit d'agilitat, que representa la valoració de la importància relativa de cada factor i de cada test en la puntuació final. Cadascun d'aquests exercicis serà valorat de 0 a 6 punts i, després, la nota obtinguda es transformarà d'acord amb els percentatges indicats en aquest paràgraf. En cadascun dels exercicis dels quals consta la prova, la persona aspirant haurà d'arribar a les marques d'exigència d'1 punt, segons barem, per tal que la seva nota sigui considerada.

En l'exercici en el qual hi hagi més d'un intent, el resultat vàlid serà el millor de tots.

Qualsevol incompliment de les normes establertes per a cada prova suposarà la consideració de NUL de la prova corresponent (NUL= 0 ).

Aquesta prova és obligatòria, tindrà caràcter eliminatori i l'aprovaran les persones que aconsegueixin, en nota transformada, un mínim de 4 punts en una escala de 0 a 6.

4t exercici.- Psicotècnic

Prèviament a la realització del psicotècnic, el Tribunal qualificador farà pública una llista ordenada de les persones aspirants amb la suma de totes les puntuacions atorgades a cada una d'elles, i cridarà per ordre de prelació a les 40 primeres persones de la llista. En cas d'empat  en la posició de tall podran realitzar  la prova a totes aquelles persones empatades en aquesta posició. En cas necessari es podrà incrementar aquest nombre, avisant a altres persones aspirants per ordre de prelació.

El Tribunal encarregarà la realització de les proves incloses en aquest exercici a persones tècniques especialitzades en proves psicotècniques de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, de la Coordinació de Policies Locals de Catalunya o els psicòlegs i les psicòlogues acreditats pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya d'acord amb el conveni subscrit entre l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i l' esmentat Col·legi.

L'objectiu d'aquest exercici és establir els criteris mínims que les persones candidates han de superar per acreditar les habilitats de lideratge, d'influència en el grup i d'altres factors considerats pertinents per al lloc de treball. Aquests criteris mínims s'estableixen a partir dels resultats obtinguts a les bateries de tests psicotècnics gestionats per personal psicòleg.

En aquest exercici es tindran en compte les pautes previstes a la Resolució INT/2403/2015, per la qual es dona publicitat al protocol pel qual s'estableixen els criteris orientatius d'avaluació psicològica per a l'accés, la promoció i la mobilitat de les policies locals de Catalunya.

Aquest exercici ha de contenir, com a mínim, proves aptitudinals i proves de personalitat adequades al perfil requerit. La bateria de tests a aplicar compleixen els requisits de validesa i fiabilitat i han estat baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permet garantir la confiança en els resultats obtinguts.

-Prova aptitudinal: consistirà en una bateria de tests psicotècnics que valoraran les aptituds de la persona aspirant. El resultat de la prova aptitudinal serà d'apte o no apte. Les persones declarades no aptes restaran eliminades del procés selectiu.

La prova aptitudinal explora els següents àmbits: raonament verbal, raonament espacial, raonament numèric i raonament abstracte.

Per a la qualificació d'apte cal obtenir una puntuació mínima de 5 punts de mitjana en global (sobre 10), i que cap dels tests/escales aplicats hagi estat puntuat amb menys de 3 punts (sobre 10). En cas contrari, la persona serà declarada no apta. El barem aplicat correspon a la població de referència, que és en aquest cas persones aspirants a cossos de seguretat.

-Prova de personalitat: consistirà en una bateria de tests psicotècnics que valoraran la personalitat i l'estat psicològic de la persona aspirant, juntament amb una entrevista personal per integrar tots els elements explorats anteriorment.

Les puntuacions en aquesta prova van de 0 a 10 en totes les escales. Per considerar superada la prova s'han d'obtenir puntuacions superiors a 2 i puntuacions inferiors a 9 en cadascuna de les escales explorades, i obtenir puntuacions inferiors a 9 en les escales de control de la prova.

La falsedat demostrada en les respostes de les proves psicotècniques comportarà l'eliminació de la persona aspirant.

Una vegada realitzats els qüestionaris, els elements que s'hi exploraran s'integraran i poden completar-se amb una entrevista personal en aquells casos en què ho decideixi el tribunal, per tal d'integrar tots els elements explorats anteriorment i determinar l'adequació de la persona aspirant al perfil competencial exposat en aquestes bases.

En cap cas l'avaluació del resultat de l'entrevista estarà condicionada o vinculada de manera exclusiva als tests de personalitat i aptitudinals, els quals constitueixen un element previ per orientar, si es considera convenient, el contingut de l'entrevista.

A les entrevistes hi ha d'estar present, com a mínim, un membre del tribunal segons l'article 18.3 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

El resultat final de l'exercici es qualifica d'apte o no apte.

Per superar-lo és necessària la qualificació d'apte tant en la prova aptitudinal i de personalitat com en l'entrevista personal

5è exercici.- Adequació competencial i entrevista competencial

a) Adequació competencial

Avaluació de les característiques més adequades al perfil d'agent requerit per a l'exercici de les funcions policials mitjançant qüestionaris objectius que compleixin els requisits de validesa i fiabilitat i hagin estat baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.

El Tribunal encarregarà la realització de les proves incloses en aquest exercici a persones tècniques especialitzades en proves competencials de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, de la Coordinació de Policies Locals de Catalunya o els psicòlegs i les psicòlogues acreditats pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya d'acord amb el conveni subscrit entre l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i l' esmentat Col·legi.

Aquesta prova consistirà en la realització de qüestionaris i una entrevista que mesuraran les competències professionals clau que són el resultat de l'aplicació conjunta d'aquelles habilitats, aptituds, destreses i actituds adequades que condicionen de forma principal poder donar una resposta òptima a les diferents situacions que són pròpies de les places convocades corresponents.

Per a les places convocades es consideren claus les competències que es relacionen a continuació:

Competències actitudinals:

- Adaptació: nivell 2 (mig)

- Aprendre a aprendre: nivell 1 (inicial)

- Autocontrol: nivell 3 (alt)

- Compromís amb l'organització: nivell 2 (mig)

- Iniciativa: nivell 1 (inicial)

Competències relacionals:

- Comunicació: nivell 2 (mig)

- Xarxa relacional: nivell 1 (inicial)

Competències funcionals:

- Coneixements del territori: nivell 1 (inicial)

- Domini professional: nivell 1 (inicial)

- Gestió de conflictes: nivell 3 (alt)

- Negociació: nivell 1 (inicial)

- Orientació a la qualitat del resultat: nivell 1 (inicial)

- Orientació al client intern i extern: nivell 2 (mig)

La definició de cada competència està a l'Annex 4. Definició de les competències professionals.

Realitzats els qüestionaris, els elements explorats en aquests s'integraran i es contrastaran en la posterior entrevista per determinar l'adequació de la persona aspirant al perfil competencial exposat en aquestes bases.

La qualificació de qüestionaris serà d'apte/a o no apte/a.

b) Entrevista competencial

L'entrevista contrastarà l'adaptació personal i social a l'entorn de treball i l'adequació de la persona aspirant al perfil competencial exposat en aquestes bases.

Consistirà en la realització d'una entrevista individualitzada als/a les aspirants, sobre les qualitats i idoneïtat dels/de les aspirants en relació amb la plaça convocada, per tal d'avaluar el grau d'adequació al perfil de competències professionals descrites a l'apartat a) i definides a l'annex 4 d'aquestes bases.

A les entrevistes hi ha d'estar present, com a mínim, un membre del tribunal segons l'article 18.3 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

Els/les aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, excepte raons de força major, seran definitivament exclosos/es del procés selectiu.

El tribunal podrà comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en aquesta matèria.

L'entrevista es puntuarà fins a un màxim de 3 punts.

Seran eliminades totes les persones aspirants que no assoleixin una puntuació d'1 punt.

6è exercici.- Reconeixement mèdic

Es cridarà per fer el reconeixement mèdic a les vint primeres persones de la llista per ordre de prelació de les persones aspirants que hagin estat aptes a l'exercici 5è Adequació competencial i entrevista competencial.

En cas necessari es podrà incrementar aquest nombre, avisant a altres persones aspirants per ordre de prelació de la llista fins l'exercici 3r per tal de realitzar l'exercici 4t Psicotècnic, i en el cas de ser aptes, realitzar posteriorment l'exercici 5è Adequació competencial i entrevista competencial que també hauran de superar.

Aquesta prova consisteix en un reconeixement mèdic realitzat per metges col·legiats o metgesses col·legiades, per comprovar que no es detecta en les persones aspirants l'existència de cap de les exclusions mèdiques establertes en l'Annex 3 d'aquesta convocatòria i la comprovació de les dades antropomètriques.

Els professionals als quals s'encarregui la realització de la prova mèdica, lliuraran al Tribunal qualificador un informe de cada una de les persones aspirants.

El resultat del reconeixement mèdic serà d'apte/a o no apte/a.

 

NOVENA. Resultat final de l'oposició

El Tribunal qualificador farà pública una llista de les persones aspirants sumant les qualificacions obtingudes a la fase d'oposició .

En virtut del que disposa la Llei 16/1991 al punt segon de la disposició addicional vuitena i d'acord amb el Pla d'Igualtat de l'Ajuntament d'Esplugues:

- El 40% de les places objecte d'aquesta convocatòria han d'ésser proveïdes per dones, per complir l'objectiu d'equilibrar la presència de dones i homes en la plantilla de la Policia Local, atès que en aquesta escala, classe i categoria les dones són inferiors al 33%.

En virtut del que disposa aquesta mateixa Llei, al punt tercer de la disposició addicional vuitena:

- L'adjudicació de les places convocades s'haurà de fer seguint una única llista final de les persones que hagin superat el procés de selecció, ordenades segons la puntuació obtinguda, aplicant-hi els criteris de desempat establerts legalment, llevat que per aquest procediment no s'assoleixi el percentatge del 40% de les places convocades reservades a les dones, en quin cas caldrà donar preferència a les candidates dones, fins a assolir l'objectiu perseguit, sempre que es compleixin les condicions següents:

- Hi ha d'haver en tots els casos una equivalència de capacitació, determinada per la superació de les proves i els exercicis de la fase d'oposició del sistema selectiu.

- Cap de les candidates dones seleccionades en virtut d'aquest criteri de preferència no pot tenir un diferencial negatiu de puntuació, en la fase d'oposició.

- No es pot aplicar aquesta mesura respecte a candidats en què concorrin motius de discriminació positiva legalment determinats altres que el criteri de preferència que regula la present disposició, com la pertinença a altres col·lectius amb especials dificultats d'accés a l'ocupació.

El Tribunal especificarà a la llista quines son els persones aspirants proposades per passar a la fase de curs específic i el període de pràctiques, el nombre de persones aspirants no podrà ser superior al de les places objecte d'aquesta convocatòria.

Les persones que no presentin la documentació o no reuneixin els requisits exigits, dins del termini indicat, tret dels casos de força major, no podran ser nomenades agent en pràctiques i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sense perjudici de la responsabilitat en què hagin pogut incórrer per falsedat en la seva instància.

 

DESENA. Acreditació de requisits

Les persones aspirants proposades per a la realització de la fase de curs específic i període de pràctiques hauran de presentar al Servei d'Organització i de Recursos Humans, en el termini 5 dies naturals a comptar des de l'endemà de la data de publicació de la nota final de la fase oposició, els originals de la documentació requerida.

Les persones que no presentin la documentació dins del termini indicat, tret dels casos de força major, no podran ser nomenades i s'anul·laran totes les seves actuacions, sense perjudici de la responsabilitat en què hagin pogut incórrer per falsedat en la seva instància.

Les persones que tinguin la condició de personal funcionaris públic estan exemptes de justificar documentalment els requisits que no requereixin actualització. Únicament hauran de presentar un certificat de l'organisme que custodiï el seu expedient personal i acreditar la seva condició i les altres circumstàncies de les quals no hi hagi constància.

 

ONZENA. Nomenament de funcionari/ària en pràctiques

L'Alcaldessa nomenarà com a personal funcionari en pràctiques en la categoria de Agent de la Policia Local d'Esplugues de Llobregat a les persones candidates proposades pel Tribunal qualificador per la realització del curs específic i el període de pràctiques, en nombre igual a places a cobrir.

 

DOTZENA. Curs específic i període de pràctiques

Durant la realització del Curs de Formació Bàsica a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya o el període de pràctiques al municipi, o en acabar aquest període, les persones aspirants poden ser sotmeses a totes les proves mèdiques que siguin necessàries per comprovar la seva adequació al quadre d'exclusions mèdiques establertes en l'annex III de la convocatòria. Si de les proves practicades es dedueix l'existència d'alguna causa d'exclusió, de la persona aspirant del procés selectiu i, en aquest cas, correspon a l'òrgan competent per efectuar els nomenaments d'adoptar la resolució procedent, que en cap cas no donarà dret a indemnització.

Durant el curs selectiu i el període de pràctiques les persones aspirants seran nomenades funcionaris/àries en pràctiques i han de percebre les retribucions que per a aquest personal estableix la normativa vigent, segons retribució fitxada en el Pressupost Municipal vigent. Un cop iniciades les pràctiques en el Municipi, rebran les remuneracions que corresponen al lloc de treball desenvolupat.

La superació del curs selectiu i del període de pràctiques són condicions indispensables per poder ser nomenat/da funcionari/a de carrera. Les persones aspirants que siguin considerades no aptes en alguna d'aquestes proves quedaran eliminades del procés selectiu.

Les persones aspirants que hagin superat el període de pràctiques seran proposades a l'Alcaldia per a ser nomenades funcionaris/àries de carrera i, per tant, per ocupar qualsevol dels llocs de treball d'agents vacants.

Curs específic

Consisteix en la superació del Curs de Formació Bàsica que organitza l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Queden exemptes de fer-lo les persones aspirants que aportin la certificació d'haver-lo superat amb anterioritat.

Les aspirants embarassades, poden sol·licitar a l'òrgan convocant l'ajornament de la realització del curs selectiu fins a la propera convocatòria o l' immediatament posterior, en el cas que es convoqués abans que no s'haguessin complert setze setmanes des del naixement del fill o filla.

Durant la seva estada a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya l'alumnat resta sotmès al Decret 95/2010, de 20 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de règim interior de l'Escola de Policia de Catalunya, sens perjudici de la normativa que els sigui aplicable pel que fa a la seva vinculació administrativa.

La qualificació del curs de formació bàsica serà d'apte/a o no apte/a. Les persones aspirants declarades no aptes queden excloses del procés selectiu.

Període de pràctiques

Un cop superat el Curs de Formació Bàsica, els i les aspirants han de realitzar un període de pràctiques de 6 mesos al municipi.

El període de pràctiques de 6 mesos, és obligatori i eliminatori, i la qualificació final serà d'apte/a o no apte/a. Les persones aspirants que obtinguin la qualificació de no apte/a quedaran excloses del procés selectiu.

Per poder iniciar aquesta fase, les persones aspirants hauran presentat al Servei d'Organització i Recursos Humans, el permís de conduir A2 en els terminis assenyalats a la bases Segona g) amb el compromís de tenir-lo vigent mentre mantingui la relació laboral amb la Policia Local. La no presentació d'aquest permís comportarà l'exclusió de la persona aspirant del procés selectiu.

Per a la qualificació dels o les aspirants el Tribunal comptarà amb l'assessorament de, com a mínim, dues persones avaluadores que presentaran una proposta de valoració basada en ítems conductuals predeterminats, bàsicament: els coneixements del treball, les habilitats socials i de comunicació, el compliment de les ordres i la disciplina, la disposició personal vers el treball, la responsabilitat, l'adaptació a l'organització, la iniciativa, la confiança en si mateix, el judici pràctic i l'autocontrol.

Quan les persones aspirants no puguin ser avaluades en la fase de pràctiques pel fet de trobar-se en situació d'incapacitat temporal, risc durant l'embaràs, permís de maternitat o paternitat o adopció (permís per naixement per a la mare biològica, permís per adopció, per guarda amb finalitats d'adopció, o acolliment, tant temporal com permanent, i permís de l'altre progenitor diferent de la mare biològica per naixement, guarda amb finalitats d'adopció, acolliment o adopció) i risc durant la lactància, s'interromprà aquesta fase, i una vegada finalitzada la situació les persones aspirants es reincorporaran al període de pràctiques per tal de completar-lo, sempre que hi hagi acord entre les dues parts.

Aquest període també es veurà temporalment interromput en cas d'altres permisos i llicències autoritzats superiors a set dies naturals d'absència continuada o quinze dies naturals d'absència acumulada.

En els casos de persones aspirants que no hagin pogut ser avaluades en la fase de pràctiques per haver estat suspeses de funcions com a conseqüència del compliment d'una sanció, per l'adopció d'una mesura cautelar en un procediment disciplinari o perquè se'ls hagin obert diligències prèvies o se'ls hagi incoat un procediment penal, el Tribunal Qualificador podrà acordar la seva reincorporació al període de pràctiques una vegada finalitzada la sanció o quan s'hagi deixat sense efectes la mesura cautelar.

 

TRETZENA. Proposta de nomenament definitiu i presa de possessió

Les persones funcionàries en pràctiques que hagin superat el curs selectiu i el període de pràctiques seran proposades a l'Alcaldia pel seu nomenament com a personal funcionari de carrera en la categoria d'Agent de la Policia Local d'Esplugues de Llobregat.

Un cop aprovada la proposta per part de l'alcaldessa, les persones aspirants nomenades hauran de prendre possessió de la plaça en el termini d'un mes a comptar de la data de notificació del nomenament.

Les persones aspirants nomenades personal funcionari de carrera, caldrà que facin el jurament o promesa que fa referència el Decret 359/86 de 4 de desembre.

La manca de presa de possessió, llevat dels casos de força major, comportarà la pèrdua de tots els drets.

La renúncia voluntària, la no presentació el dia de la incorporació (en qualsevol dels nomenaments) o la no superació del curs selectiu i/o del període de pràctiques, suposarà l'eliminació de la persona candidata, quedant facultada l'Alcaldessa per nomenar en pràctiques a la següent persona de la llista, sempre que aquesta hagi superat tot el procés de selecció fins la realització del curs selectiu de el Institut de Seguretat Pública de Catalunya, que seran la següent fase que hauran de superar.

 

CATORZENA.- Relació de persones aspirants aprovades sense plaça per cobrir futures places vacants com a personal funcionari d'agent de la policia local (disposició addicional trentena de la Llei 1/1997).

El Tribunal conformarà una relació de persones aspirants aprovades sense plaça per cobrir futures places vacants, d'acord amb la previsió de la Llei 8/2023, de 12 de maig, que afegeix una disposició addicional trentena a la Llei 1/1997.

Les noves vacants addicionals que es puguin produir s'adjudicaran a las persones aspirants que hagin aprovat segons l'ordre de prelació. Aquestes persones aspirants hauran d'acreditar els requisits d'acord amb la base desena i es nomenaran personal funcionari en pràctiques, d'acord amb la base onzena.

Les persones candidates proposades pel Tribunal qualificador per la realització del curs específic i el període de pràctiques, serà igual en nombre a les places a cobrir.

La relació de persones aspirants aprovades sense plaça quedarà automàticament sense efecte una vegada transcorreguts tres anys a comptar de la data de resolució de la convocatòria del procés selectiu corresponent o quan es resolgui una posterior convocatòria d'un altre procés selectiu del mateix cos, escala o especialitat.

 

QUINZENA. Recursos.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de l'Alcaldia o de la Junta de Govern Local, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, les persones interessades podran interposar, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant de l'alcaldessa, o bé recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent a la seva publicació o notificació, davant dels Jutjats del contenciós administratiu de Barcelona.

D'acord amb l'article 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, contra resolucions definitives i els actes de tràmit del Tribunal, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, les persones interessades podran interposar en el termini d'un mes a comptar des del dia següent a la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant de l'alcaldessa.

Si l'acte no fos exprés al sol·licitant i altres possibles interessats podran interposar recurs d'alçada en qualsevol moment a partir del dia següent a aquell en que, d'acord amb la normativa específica, es produeixin els efectes del silenci administratiu.

El termini màxim per dictar i notificar la resolució serà de tres mesos. Transcorregut aquest termini sense que recaigui resolució, es podrà entendre desestimat el recurs, excepte en el supòsit que preveu l'article 24.1, tercer paràgraf de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Contra la resolució d'un recurs d'alçada no es pot interposar cap altre recurs administratiu, llevat del recurs extraordinari de revisió, en els casos que estableix l'article 125.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Igualment les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

SETZENA. Protecció de dades

Amb la sol·licitud de participació, els/les aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades personals necessàries, incloses les dades relatives a discapacitat, per a prendre part en la convocatòria i per a la resta de tramitació del procés de selecció, d'acord amb la normativa vigent. Les persones aspirants autoritzen a l'Ajuntament a adreçar-se directament a les entitats, els òrgans de l'Administració, les institucions, les empreses o les editorials per a demanar-los la validació o l'autenticació dels documents aportats, ja sigui en format digital o en paper, com a justificants del compliment dels requisits o dels mèrits al·legats.

Les persones aspirants són informades que les dades corresponents al número de DNI seran publicades al web de l'Ajuntament, en tot allò que estigui relacionat amb la convocatòria de referència (llistes d' admesos i exclosos, així com anuncis amb el resultat de les proves) dins del marc de compliment de la legislació de Transparència.

D'acord amb l'article 13 del Reglament General de Protecció de Dades (UE) 2016/679, l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat informa als/a les aspirants que les seves dades seran tractades per a gestionar la convocatòria d'oferta pública.

El tractament és responsabilitat de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat. La base jurídica és una obligació legal tal com estableix l'article 55 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'Empleat Públic. Les seves dades no seran cedides a tercers. Per a més informació pot adreçar-se al Servei de Recursos Humans

Així mateix s'informa de la possibilitat d'exercir els seus drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat i limitació de les dades mitjançant la remissió d'un escrit dirigit al Punt d'Atenció a la Ciutadania (PAC) de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, Plaça Santa Magdalena, 24 o Rambla Verge de la Mercè, 1 (08950) Esplugues Llobregat o be exercir-lo a traves del Portal de la Ciutadania.

Una vegada sigui ferma la resolució de la convocatòria i el nomenament de personal, les persones aspirants que no hagin estat seleccionades tindran un termini de tres mesos per tal de retirar la documentació aportada. Passat aquest termini, es procedirà a la destrucció total de les instàncies i les dades personals.

 

 

ANNEX 1

TEMARI

 

1. La Constitució Espanyola: Drets fonamentals i llibertats públiques. La funció policial en el marc constitucional.

2. L'Estatut d'autonomia de Catalunya: Competències de la Generalitat en matèria de seguretat pública i policia judicial.

3. Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya.

4. El règim local a Catalunya. Classes d'entitats locals. La Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya.

5. Deontologia policial: normes bàsiques d'actuació i codis de conducta.

6. Estructura, organització i funcions de les policies locals: Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals. Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat.

7. Funció Pública Local: tipus de personal al servei de les entitats locals.

8. El codi de conducta regulat al Text Refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

9. El codi d'ètica de la Policia de Catalunya.

10. Drets i deures dels funcionaris públics locals. Especial menció al règim d'incompatibilitats de la Policia Local i el seu règim disciplinari.

11. El procediment administratiu: concepte i principis generals. El procediment administratiu comú: regulació, contingut, àmbit d'aplicació i principis.

12. Informes, actes i atestats. Els fitxers automatitzats de caràcter policial.

13. La Llei de protecció de dades personals.

14. La transformació digital a l'Administració (eines, processos, metodologia i tecnologia aplicada).

15. La delinqüència. La jurisdicció penal: Òrgans i competències.

16. La denúncia: Concepte i classes. El dret i el deure de denunciar. Efectes de la denúncia.

17. La detenció: Concepte. Supòsits legals en què és procedent la detenció.

18. Els drets del detingut.

19. Procediment "d'habeas corpus".

20. La detenció de menors.

21. Trànsit, circulació de vehicles i seguretat vial: Infraccions i sancions, persones responsables i procediment sancionador.

22. Senyalització de vies.

23. La retirada de vehicles de la via pública: Supòsits i regulació.

24. Regulació jurídica i procediments d'actuació policial sobre conducció de vehicles sota els efectes de begudes alcohòliques, drogues o estupefaents. Altres delictes relacionats amb el trànsit i vehicles de mobilitat.

25. El Reglament de la Policia Local d'Esplugues. Relació amb la ciutadania. Deures envers l'Ajuntament, els/les superiors, els/les companys i el servei. Els compromisos de servei.

26. L'ús de l'arma de foc.

27. La protecció del medi ambient. El delicte ecològic.

28. Impacte ambiental dels fums i els sorolls: Regulació i control.

29. La igualtat d'oportunitats dels homes i les dones. Les polítiques públiques de gènere a Esplugues de Llobregat. El Pla d'Igualtat intern i Pla d'Igualtat de Gènere per a la ciutadania vigents.

30. Protocol local per a l'abordatge integral de la violència masclista.

31. Protocol d'Actuació per unes festes Lliures d'agressions sexistes a Esplugues de Llobregat.

32. Legislació vigent d'aplicació a Catalunya en matèria d'igualtat i gènere. Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista incloses modificacions posteriors i vigents.

33. La ciutat d'Esplugues de Llobregat: límits. Els barris: aproximació a la realitat social de cadascun. Característiques socials, culturals, lúdiques i esportives. Festes i tradicions. Serveis i Comunicacions.

34. Estructura orgànica de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat: L'organigrama polític. Les regidories delegades. L'organigrama tècnic.

35. L'Ordenança de convivència ciutadana i ús de la via pública de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat.

36. La venda ambulant: regulació i règim sancionador.

37. Ordenança sobre mobilitat dels cicles, bicicletes i vehicules de mobilitat personal.

38. Ordenança reguladora de la circulació de bicicletes a l'àmbit del Parc Natural de la Serra de Collserola.

39. Ordenança reguladora de la tinença d'animals a Esplugues de Llobregat.

40. Ordenança reguladora de la restricció de la circulació de determinats vehicles al sector de la ciutat, situat dintre de l'àmbit de les rondes de Barcelona.

 

 

ANNEX 2

PROVES FÍSIQUES

 

1. Course navette

L'objectiu d'aquesta prova és valorar la potència aeròbica màxima i la capacitat d'adaptació a l'esforç.

Descripció de l'exercici:

- La persona aspirant se situarà darrere d'una de les dues línies paral·leles pintades a terra i distants entre si 20 metres.

- Quan senti el senyal d'inici de la prova, la persona aspirant ha de córrer cap a l'altra línia, fins a trepitjar-la, i esperar a sentir un altre senyal que emetrà el magnetòfon.

- Cada senyal sonor indicarà que s'ha d'iniciar el desplaçament cap a la línia contrària, intentant seguir el ritme del magnetòfon, que serà progressivament (cada minut) més ràpid al llarg de la prova.

- La persona aspirant repetirà constantment aquest cicle d'anada i tornada fins que no sigui capaç de trepitjar la línia quan senti el senyal del magnetòfon, moment en el qual acabarà la prova.

Normes de l'exercici:

- La persona aspirant disposarà d'un únic intent, i es registrarà el número de l'últim palier o període anunciat.

- La persona aspirant haurà de trepitjar les línies cada 20 m.

- La persona aspirant trepitjarà la línia abans de sentir el senyal sonor i en sortirà després d'aquest.

- En el canvi de sentit, no es poden fer girs circulars, s'ha de pivotar.

La persona aspirant haurà d'assolir la puntuació d'1 punt perquè no resti exclosa del procés de selecció.

Valoració de l'exercici:

- La puntuació d'aquest exercici serà del 40% de la nota total.

 

Imagen del artículo ANUNCIO sobre aprobación de las bases que tienen por objeto regular el procedimiento selectivo para la provisión de cinco plazas de agente de la Policía Local, de la escala de administración especial, subescala de servicios especiales, clase policía local, grupo C1, mediante el sistema de oposición libre, de acuerdo con el artículo 36 de la Ley 3/2023, de 16 de marzo, de medidas fiscales, financieras, administrativas y del sector público, que modifica la Ley 16/1991, de las policías locales de la Generalidad de Cataluña.

 

 

BAREMS HOMES

 

COURSE NAVETTE (paliers)

Fins a 24 anys

De 25 a 30 anys

De 31 a 40 anys

A partir de 41anys

Pts

< 7,5

< 7,0

< 6,5

< 6,0

0

≥ 7,5

≥ 7,0

≥ 6,5

≥ 6,0

1

≥ 8,0

≥ 7,5

≥ 7,0

≥ 6,5

2

≥ 8,5

≥ 8,0

≥ 7,5

≥ 7,0

3

≥ 9,0

≥ 8,5

≥ 8,0

≥ 7,5

4

≥ 9,5

≥ 9,0

≥ 8,5

≥ 8,0

5

≥ 10,0

≥ 9,5

≥ 9,0

≥ 8,5

6

 

 

BAREMS DONES

 

COURSE NAVETTE (paliers)

Fins a 24 anys

De 25 a 30 anys

De 31 a 40 anys

A partir de 41anys

Pts

< 5,0

< 4,5

< 4,0

< 3,5

0

≥ 5,0

≥ 4,5

≥ 4,0

≥ 3,5

1

≥ 5,5

≥ 5,0

≥ 4,5

≥ 4,0

2

≥ 6,0

≥ 5,5

≥ 5,0

≥ 4,5

3

≥ 6,5

≥ 6,0

≥ 5,5

≥ 5,0

4

≥ 7,0

≥ 6,5

≥ 6,0

≥ 5,5

5

≥ 7,5

≥ 7,0

≥ 6,5

≥ 6,0

6

 

 

2.- Pressió sobre banc

L'objectiu és mesurar la força i la resistència de la musculatura de l'extremitat superior de la persona participant.

Descripció de l'exercici:

- La persona participant inicia l'exercici en posició decúbit supí sobre el banc de pressió amb els peus recolzats a terra.

- Quan el testador fa el senyal, es posa en marxa el cronòmetre i la persona participant inicia l'exercici, des de la posició de braços estirats

- Ha d'aixecar el pes, de 40 kg per als homes i de 25 kg per a les dones, el nombre més elevat de repeticions possible en un temps màxim de 45 segons.

- L'aixecament s'ha de fer amb les dues mans, amb una separació lleugerament més gran que la de les espatlles en una acció de flexió-extensió dels colzes en la seva projecció vertical.

- L'exercici finalitza un cop transcorregut el temps màxim de 45 segons, per voluntat de la persona participant o en assolir 36 repeticions en el cas dels aspirants homes o 23 repeticions en el cas de les aspirants dones.

Normes de l'exercici:

- La persona aspirant disposarà d'un únic intent, i es registra el nombre total de repeticions vàlides realitzades durant un temps màxim de 45 segons.

- La repetició no és vàlida si no s'estenen els colzes totalment o la barra no toca el pit en la flexió dels colzes.

- No està permès fer rebots amb la barra.

- Les repeticions es compten en veu alta, utilitzant el mateix nombre que l'anterior en cas d'una repetició no vàlida.

- No es poden utilitzar guants, magnèsia ni qualsevol altra substància.

- La persona aspirat haurà d'assolir la puntuació d'1 punt per tal que no resti exclosa del procés de selecció.

Valoració de l'exercici:

- La puntuació d'aquest exercici serà del 30% de la nota total.

 

BAREMS HOMES

 

PRESSIÓ SOBRE BANC HOMES (repeticions)

Fins a 24 anys

De 25 a 30 anys

De 31 a 40 anys

A partir de 41 anys

Pts

<20

<18

<16

< 14

0

≥ 20

≥ 18

≥ 16

≥ 14

1

≥ 24

≥ 22

≥ 20

≥ 18

2

≥ 28

≥ 26

≥ 24

≥ 22

3

≥ 32

≥ 30

≥ 28

≥ 24

4

≥ 34

≥ 32

≥ 30

≥ 28

5

≥ 36

≥ 34

≥ 32

≥ 30

6

 

 

BAREMS DONES

 

PRESSIÓ SOBRE BANC DONES (repeticions)

Fins a 24 anys

De 25 a 30 anys

De 31 a 40 anys

A partir de 41 anys

Pts

<8

<6

<5

< 4

0

≥ 8

≥ 6

≥ 5

≥ 4

1

≥ 11

≥ 9

≥ 7

≥ 6

2

≥ 14

≥ 12

≥ 10

≥ 8

3

≥ 17

≥ 15

≥ 13

≥ 11

4

≥ 20

≥ 18

≥ 16

≥ 14

5

≥ 23

≥ 21

≥ 19

≥ 17

6

 

 

3. Circuit d'agilitat

L'objectiu d'aquesta prova és valorar l'agilitat.

Descripció de l'exercici:

La persona aspirant es col·locarà davant la línia de sortida, asseguda a terra amb les cames flexionades 90 graus, i amb recolzament de mans i peus i glutis, darrere la línia de sortida.

Al senyal del testador es posarà en marxa el cronòmetre i la persona aspirant haurà de recórrer un circuit que consta de les habilitats següents:

a) Es desplaçarà fins a situar-se entre dos cons col·locats davant un matalàs i farà una tombarella agrupada frontal amb recolzament de les dues mans sobre el matalàs.

b) Es dirigirà cap a la primera tanca, que passarà pel davant fins a ultrapassar-la, girarà cap a l'esquerra i passarà per sota d'ella.

c) Correrà després cap al plint, amb una mesura total aproximada d'1 metre d'alçada, que haurà de sobrepassar amb tot el cos (amb recolzament o sense) i entre dues barres verticals situades als extrems del plint.

d) Tot seguit es dirigirà cap a la segona tanca, que passarà directament per darrere, girarà cap a la dreta i passarà per sota d'ella.

e) Anirà ara frontalment cap a la primera tanca, que haurà de saltar sobrepassant-la amb els dos peus amb fase de vol prolongada (homes 90 cm i dones 80 cm).

f) Recollirà un sac per les nanses o extrems (homes 20 kg i dones 15 kg) que es posarà sobre les espatlles (ben col·locat abans de continuar la cursa), el transportarà fent un recorregut d'anada i tornada (sense tocar el con) fins a traspassar la línia d'arribada i s'aturarà el cronòmetre.

Normes de l'exercici:

- La persona aspirant disposarà de dos intents no consecutius, i serà vàlid el millor temps obtingut (en segons i dècimes de segon) entre ambdós. En cas que tots dos siguin nuls no hi haurà possibilitat d'un tercer intent i la persona aspirant quedaria exclosa de les proves físiques.

- Qualsevol incompliment d'algun dels elements de la prova descrits anteriorment serà considerat nul (NUL=0). No es podrà trepitjar la línia de sortida abans de començar l'exercici (NUL=0).

- En el desenvolupament de l'exercici no es pot desplaçar ni tombar cap obstacle verticalment i horitzontalment (NUL=0).

- La tombarella s'ha de fer sobre l'eix transversal del tronc i ultrapassar el con que marcarà el final d'aquesta habilitat.

- El sac haurà d'estar ben col·locat sobre les espatlles abans de traspassar una línia d'arribada.

- La persona aspirant haurà d'assolir la puntuació d'1 punt per tal que no resti exclosa del procés de selecció.

Valoració de l'exercici:

- La puntuació d'aquest exercici serà el 30% de la nota total.

 

Imagen del artículo ANUNCIO sobre aprobación de las bases que tienen por objeto regular el procedimiento selectivo para la provisión de cinco plazas de agente de la Policía Local, de la escala de administración especial, subescala de servicios especiales, clase policía local, grupo C1, mediante el sistema de oposición libre, de acuerdo con el artículo 36 de la Ley 3/2023, de 16 de marzo, de medidas fiscales, financieras, administrativas y del sector público, que modifica la Ley 16/1991, de las policías locales de la Generalidad de Cataluña.

 

 

BAREM HOMES

 

AGILITAT (segons i dècimes de segon)

Fins a 24 anys

De 25 a 30 anys

De 31 a 40 anys

A partir de 41 anys

Pts

> 20,1

> 20,5

> 20,9

> 21,5

0

≤ 20,1

≤ 20,5

≤ 20,9

≤ 21,5

1

≤ 19,5

≤ 19,7

≤19,9

≤ 20,8

2

≤ 19,0

≤ 19,3

≤19,6

≤ 20,3

3

≤ 18,6

≤ 18,9

≤19,2

≤ 19,8

4

≤ 18,3

≤ 18,6

≤18,9

≤ 19,4

5

≤ 17,9

≤ 18,2

≤18,5

≤ 19,0

6

 

 

BAREM DONES

 

AGILITAT (segons i dècimes de segon)

Fins a 24 anys

De 25 a 30 anys

De 31 a 40 anys

A partir de 41anys

Pts

> 23,3

> 24,0

> 24,1

> 24,9

0

≤ 23,3

≤ 24,0

≤ 24,1

≤ 24,9

1

≤ 22,6

≤ 23,2

≤ 23,4

≤ 24,6

2

≤ 22,1

≤ 22,6

≤ 22,9

≤ 24,2

3

≤ 21,7

≤ 22,1

≤ 22,5

≤ 23,9

4

≤ 21,3

≤ 21,7

≤ 22,1

≤ 23,5

5

≤ 20,9

≤ 21,2

≤ 21,6

≤ 23,0

6

 

 

ANNEX 3

QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

I. ANTROPOMETRIA:

—1 Tenir una alçada mínima d'1,55 per les dones i d'1,65 pels homes.

—2  La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

—3  La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5,  litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS:

 

—1  Aparell circulatori

1.1  Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2  Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3  Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4  Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5  Insuficiència coronària.

1.6  Pericarditis activa o residual.

1.7  Insuficiència arterial perifèrica.

1.8  Insuficiència venosa perifèrica.

1.9  Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10  Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

—2  Aparell respiratori

2.1  Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2  Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

—3  Aparell genitourinari

3.1  Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2  Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3  Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4  Litiasi del tracte urinari crònica.

 

—4  Aparell digestiu

4.1  Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

4.2  Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3  Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4  Úlcera gastroduodenal.

4.5  Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6  Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7  Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

—5  Sistema hematopoètic: hemopaties que a judici del Tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

—6  Aparell locomotor

6.1  Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2  Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del Tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

—7  Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1  Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2  Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3  Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4  Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5  Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6  Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7  Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8  Tremolor. Tics o espasmes.

7.9  Trastorns de la son.

 

—8  Glàndules endocrines

8.1  Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

8.2  Diabetis mellitus.

 

—9  Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

—10  Òrgans dels sentits

10.1  Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2  Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3  Queratotomia radial.

10.4  Despreniment de retina.

10.5  Estrabisme manifest i no corregit.

10.6  Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7  Discromatòpsies.

10.8  Glaucoma.

10.9  Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10  Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35  dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11  Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12  Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13  Trastorns en la parla. Quequesa.

 

—11  Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1  Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2  Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3  Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4  Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.5 Altres alteracions dermatològiques que a judici del Tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

11.6 Tatuatges

La comprovació dels tatuatges es farà de manera independent durant la realització de la comprovació de les causes d'exclusió mèdica. Els tatuatges es fotografiaran i les fotografies es posaran a disposició del Tribunal qualificador per a la seva avaluació. Comportarà l'exclusió de la convocatòria el fet de tenir tatuatges que siguin contraris als principis i valors continguts en el codi Ètica de la Policia de Catalunya, aprovat per Acord de Govern 25/2015, de 24 de febrer.

 

—12  Altres

12.1  Processos neoplàsics.

12.2  Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

12.3  Malalties autoimmunes.

12.4  Diàtesi al·lèrgica.

12.5  Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial.

 

 

ANNEX 4. Definició de les competències professionals

 

Competències actitudinals

Són aquelles competències en les quals predomina la dimensió actitudinal.

Adaptació: Capacitat per ajustar-se a situacions noves i canviants en el lloc de treball amb predisposició a l'aprenentatge i flexibilitat davant les exigències dels canvis.

Adaptació nivell mig (2): Capacitat d'adaptar la conducta a situacions (procediments, funcions, normes, etc.) noves en l'àmbit laboral a partir de les directrius de l'àrea/servei.

- Aprendre a aprendre: Capacitat de gestionar autònomament el propi aprenentatge i persistir en ell, cercant oportunitats i superant obstacles, mantenint una actitud favorable envers qualsevol activitat que esdevingui millorar coneixements, habilitats o actituds.

Aprendre a aprendre nivell inicial (1): Capacitat d'identificar les pròpies necessitats en termes d'aprenentatge professional i dur a terme actuacions de millora en base als recursos oferts per la corporació.

Autocontrol: Capacitat de controlar les emocions i la conducta davant situacions d'alt nivell d'ansietat i/o conflicte real o potencial en el desenvolupament de les funcions.

Autocontrol nivell alt (3): Capacitat per mantenir la calma i actuar amb serenor en situacions força estressants derivades d'un conflicte.

Compromís amb l'organització: Capacitat d'alinear la conducta professional amb les necessitats, prioritats i objectius de l'organització, mostrant i promovent una actitud positiva envers aquesta en qualsevol situació.

Compromís amb l'organització nivell mig (2): Capacitat d'orientar els comportaments i les accions quotidianes en coherència amb els objectius i prioritats de l'organització, aplicant-los en l'àmbit d'actuació del propi lloc de treball i dedicant l'esforç personal necessari per tal d'assolir-los.

Iniciativa: Capacitat per actuar de manera autònoma així com prendre i assumir decisions per compte pròpia sense dependre de les instruccions dels altres en la realització de les responsabilitats pròpies.

Iniciativa nivell inicial (1): Capacitat de desenvolupar les directrius encomanades de manera autònoma, resolent per si mateix/a problemes de poca complexitat.

 

Competències relacionals

Són aquelles competències en les quals també predomina la dimensió actitudinal, però la importància que tenen mereixen un estatus diferenciat en el perfil.

Comunicació: Capacitat de transmetre missatges eficaçment i de manera clara, precisa i adaptada al context i a l'objectiu de la comunicació.

Comunicació: nivell mig (2): Capacitat d'ajustar els missatges a les característiques dels interlocutors, escoltant-los de manera activa i fent l'esforç per entendre les idees i posicions d'aquests, encara que siguin oposades a les pròpies.

Xarxa relacional: Capacitat per establir i mantenir relacions amb xarxes de persones, la cooperació amb les quals és o serà necessària per obtenir bons resultats en els objectius marcats.

Xarxa relacional: nivell inicial (1): Capacitat d'establir relacions adequades per a l'organització, obtenint la col·laboració de persones necessàries.

 

Competències funcionals

Competències vinculades a la funció, que tenen un component cognitiu (de coneixements)

Coneixement del territori: Capacitat per identificar els punts geogràfics del municipi, així com per donar informació bàsica dels serveis i equipaments principals de l'ajuntament. Capacitat de comprendre i interpretar la realitat socioeconòmica del municipi i la ciutadania i conèixer el teixit econòmic i associatiu i els recursos i serveis existents, ja siguin del propi centre, de les diferents àrees de l'Ajuntament, d'altres administracions, associacions, entitats, serveis, etc.

Coneixements del territori nivell inicial (1): Capacitat d'identificar de forma general els principals punts geogràfics del municipi i la ubicació i l'existència dels serveis més rellevants, tant municipals com d'altres administracions amb presència en el territori; coneixent els trets bàsics de la realitat socioeconòmica del municipi, relacionat amb el seu àmbit de treball, i del teixit associatiu existent.

Domini professional: Capacitat d'enfrontar i resoldre situacions de diferent ordre i naturalesa que es presentin en el context professional propi, amb els mitjans adequats i en base als coneixements i habilitats tècniques i/o operatives per tal d'assegurar la màxima eficiència i eficàcia.

Domini professional nivell inicial (1): Capacitat per a dur a terme actuacions relacionades amb el contingut funcional del seu lloc de treball en coherència amb i/o aplicant la metodologia derivada dels conceptes, la normativa i/o els procediments bàsics actualitzats, de manera autònoma.

Gestió de conflictes: Capacitat per prevenir, detectar i resoldre una situació difícil o complexa derivada d'interessos contraposats en el context de l'organització.

Gestió de conflictes nivell alt (3): Capacitat d'analitzar i resoldre conflictes de diversa naturalesa sota el paradigma de guany compartit per a totes les parts.

Negociació: Capacitat per dirigir i/o controlar la interacció entre diferents parts amb l'objectiu d'arribar a un acord, utilitzant tècniques de guanyar-guanyar i planificant alternatives per arribar als millors acords.

Negociació nivell inicial (1): Capacitat per assolir punts d'acord satisfactoris per a les diferents parts, a partir de la identificació d'objectius comuns .

Orientació a la qualitat del resultat: Capacitat d'orientar la conducta professional envers l'assoliment de resultats amb nivell excel·lent en termes de qualitat.

Orientació a la qualitat del resultat nivell inicial (1): Capacitat d'identificar els aspectes claus d'un procediment en termes d'eficiència i eficàcia per tal de detectar els punts febles en termes de temps i qualitat i proposar els canvis adients per tal de millorar-lo.

Orientació al client intern i extern: Capacitat per donar resposta satisfactòria a les necessitats o demandes dels clients interns o externs (ciutadania), identificant les possibles demandes no explícites i/o futures necessitats.

Orientació al client intern i extern nivell mig (2): Capacitat d'adaptar la pròpia conducta per tal de satisfer les demandes del client, utilitzant els recursos i la informació necessaris, més enllà de les preestablertes a priori.

 

Esplugues de Llobregat, 14 de mayo de 2024

 

Pedro Carmona Pérez

Secretario

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
23033 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación de las bases que tienen por objeto regular el procedimiento selectivo para la provisión de cinco plazas de agente de la Policía Local, de la escala de administración especial, subescala de servicios especiales, clase policía local, grupo C1, mediante el sistema de oposición libre, de acuerdo con el artículo 36 de la Ley 3\/2023, de 16 de marzo, de medidas fiscales, financieras, administrativas y del sector público, que modifica la Ley 16\/1991, de las policías locales de la Generalidad de Cataluña.","published_date":"2024-05-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"23033"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Esplugues de Llobregat,DOGC,DOGC 2024 nº 9165 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-17/23033-anuncio-aprobacion-bases-tienen-objeto-regular-procedimiento-selectivo-provision-cinco-plazas-agente-policia-local-escala-administracion-especial-subescala-servicios-especiales-clase-policia-local-grupo-c1-sistema-oposicion-libre-acuerdo-articulo-36-ley-3-2023-16-marzo-medidas-fiscales-financieras-administrativas-sector-publico-modifica-ley-16-1991-policias-locales-generalidad-cataluna https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.