EDICTO sobre aprobación de las bases y la convocatoria para la provisión de un puesto de profesor/a de pintura para la escuela municipal de pintura y cerámica y la constitución de una bolsa de trabajo.

En data 07 de maig de 2024, mitjançant Decret d'Alcaldia s'han aprovat les bases reguladores i la convocatòria del procés de selecció per a la cobertura d'un lloc de treball de Professor/a de Pintura de l'Escola Municipal de Pintura i Ceràmica, adscrit als Serveis a les Persones, en règim laboral temporal i la creació d'una borsa de treball per a possibles substitucions amb categoria similar.

Les sol·licituds per prendre part en el procés selectiu es poden presentar, d'acord amb les bases, en el termini de 20 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la darrera publicació de les bases en el Butlletí oficial de la província de Barcelona (BOPB), el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) o el tauler d'edictes de la Corporació (e-tauler).

 

Contra l'aprovació de les bases, que són definitives en via administrativa, es pot interposar, alternativament, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar des del dia següent de la publicació de les bases, davant l'Alcaldessa de l'Ajuntament, d'acord amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques o recurs contenciós administratiu davant el jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la darrera publicació de les bases.

No obstant això, es podrà interposar qualsevol altre recurs si es considera convenient.

 

Les Masies de Voltregà, 7 de maig de 2024

 

Verónica Ruiz Leiva

Alcaldessa

 

 

BASES REGULADORES DEL PROCÉS SELECTIU D'UNA PLAÇA DE PROFESSOR/A DE PINTURA PER L'ESCOLA MUNICPAL DE PINTURA I CERÀMICA DE L'AJUNTAMENT DE LES MASIES DE VOLTREGÀ, COM A PERSONAL LABORAL TEMPORAL, SUBGRUP A2, MITJANÇANT EL SISTEMA DE CONCURS-OPOSICIÓ I LA CONSTITUCIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL.

 

1. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

Aquestes bases tenen per objecte la regulació del procediment de proves selectives per a la cobertura d'un lloc de treball de Professor/a de Pintura de l'Escola Municipal de Pintura i Ceràmica Joan Jutglar, adscrit als Serveis a les Persones, en règim laboral temporal i la creació d'una borsa de treball per a possibles substitucions amb categoria similar.

La vigència de la borsa de treball serà de 2 anys, prorrogable per un any més. Tot això a excepció que s'exhaureixi la llista d'aspirants seleccionats en un termini inferior o que se'n constitueixi una de nova pel mateix lloc.

 

 

Denominació:

Professor/a de pintura

Categoria:

Subgrup A2

Sou base:

D'acord amb la Relació de Llocs de Treball i catàleg retributiu de l'Ajuntament disponible a la seu electrònica.

Complement específic:

471,43 euros bruts mensuals.

Complement destí:

20

Sistema de selecció:

Concurs-oposició

Modalitat contractual:

Laboral temporal

Jornada de treball:

25 h/setmana distribuïdes segons les necessitats del servei.

 

 

2. NORMATIVA D'APLICACIÓ

El procés selectiu se subjectarà, en tot allò no previst expressament en aquestes bases, a la regulació de les següents normes jurídiques:

- Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

- Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic.

- Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, que aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors.

- Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la funció pública.

- Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el Text Refós de les Disposicions Legals vigents en matèria de Règim Local.

- Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

- Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

- Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

- Reial Decret 896/1991, de 7 de juny, pel qual s'estableixen les regles bàsiques i els programes mínims a què s'ha d'ajustar el procediment de selecció dels funcionaris d'Administració Local.

- Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'Incompatibilitats del Personal al servei de les Administracions Públiques.

- Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

- Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

 

3. FUNCIONS A DESENVOLUPAR

Les funcions bàsiques del lloc de treball són:

- Executar la tutoria de l'alumnat per a dirigir el seu aprenentatge i ajudar-lo a superar les seves dificultats.

- Promoure i participar en les activitats complementàries, dintre i fora del recinte educatiu, programades pel professorat i pels departaments i incloses en la programació general anual.

- Supervisar el treball i la disciplina de l'alumnat.

- Encoratjar el desenvolupament personal de l'alumnat.

- Organitzar i vigilar l'alumnat a l'aula.

- Organitzar activitats pròpies de l'escola amb l'alumnat.

- Preparar informes sobre la tasca de l'alumnat i consultar altres membres del professorat.

- Examinar mitjançant proves i exàmens amb l'objectiu d'avaluar els progressos de l'alumnat i donar les qualificacions corresponents.

- Preparar, assignar, corregir exercicis i treballs pràctics.

- Donar lliçons sobre la seva especialitat i ensenyar les àrees, assignatures, matèries o mòduls que tinguin encomanats.

- Idear o modificar plans d'estudis de la seva especialitat i preparar cursos educatius o de formació tècnica i professional d'acord amb els requisits.

- Elaborar la programació docent del curs.

- Investigar, experimentar i millorar contínuament els processos d'ensenyament corresponents.

- Atendre, informar i/o assessorar en totes aquelles consultes i/o qüestions que s'adrecin a la unitat organitzativa d'adscripció i que facin referència a l'especialitat tècnica del lloc.

- Analitzar informació i/o resoldre tècnicament totes aquelles accions que requereixin de l'aportació de coneixements tècnics de l'ocupant.

- Elaborar informes de les activitats realitzades.

- Realitzar estudis i recerca de dades necessàries pel desenvolupament dels projectes i/o activitats que es realitzin a la unitat organitzativa d'adscripció, d'acord amb l'especialitat tècnica.

- Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball utilitzant adequadament maquinària, eines o substàncies relacionades amb la seva activitat, així com els mitjans i equips de protecció posats a la seva disposició, d'acord amb els procediments establerts per la corporació i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

- Crear i mantenir els contactes necessaris pel desenvolupament de les funcions pròpies de la seva especialitat.

- Coordinar-se amb altres unitats en aquells casos en què es requereixi una actuació conjunta.

- Revisar les tasques pròpies.

- Proposar millores en les pròpies tasques.

- En general, totes aquelles funcions de caràcter general que li siguin atribuïdes en l'àmbit de la unitat organitzativa d'adscripció.

 

4. REQUISITS NECESSARIS QUE HAN DE REUNIR LES PERSONES ASPIRANTS

Per poder prendre part en el procés de selecció és necessari que els aspirants reuneixin, en la data de finalització del termini de presentació de sol·licitud i en el moment del seu nomenament, les condicions següents:

- Tenir nacionalitat espanyola o de qualsevol dels altres Estats membres de la Unió Europea o d'Estats als quals, en virtut dels Tractats Internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors en els termes que aquesta es troba definida en el Tractat Consultiu de la Comunitat Europea. També podran accedir, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, els cònjuges dels espanyols i dels nacionals d'altres Estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguin separats de dret, així com els seus descendents o els del cònjuge sempre que no estiguin separats de dret i siguin menors de 21 anys o majors, dependents.

- Els/les aspirant que no tinguin la nacionalitat espanyola han de demostrar els coneixements suficients de castellà i català; s'exigirà la superació de proves amb aquesta finalitat.

- Haver complert 16 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

- Posseir la capacitat funcional pel desenvolupament de les tasques, el compliment de les condicions específiques per a l'exercici de les funcions que s'entén referit al fet de no patir cap malaltia o defecte físic que impedeixi l'exercici de les funcions pròpies de la plaça a proveir.

- No estar afectat per cap dels motius d'incompatibilitat i d'incapacitat dels previstos a la legislació vigent en la matèria.

- Posseir el certificat de coneixements de nivell de suficiència de català (certificat C1) de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya o un dels reconeguts per aquesta com equivalents.

- Estar en possessió de la llicència o graduat en Belles Arts o equivalent, especialitat de pintura, o Graduat en Arts Aplicades i Oficis Artístics, o títols equivalents acreditats per l'organisme oficial competent.

- Els aspirants amb titulacions obtingudes a l'estranger hauran d'acreditar que estan en possessió de la corresponent homologació del títol. Aquest requisit no serà d'aplicació als aspirants que haguessin obtingut el reconeixement de la seva qualificació professional, en l'àmbit de les professions regulades, a l'empara de les disposicions de Dret de la Unió Europea.

- Abonar la taxa de drets d'examen, en el termini i forma establerts en la base 6.1.

 

5. PUBLICITAT

La publicació d'aquestes bases i de la convocatòria s'efectuarà al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i al tauler electrònic de l'ajuntament de les Masies de Voltregà.

De conformitat amb el que estableix l'article 45.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, els restants i successius anuncis de cada convocatòria es faran públics únicament al tauler d'anuncis del web municipal, l'adreça del qual és https://tauler.seu.cat/inici.do?idens=811730008.

 

6. FORMA I TERMINI DE PRESENTACIÓ D'INSTÀNCIES

Els/les aspirants que desitgin prendre part en les proves selectives han de presentar les sol·licituds mitjançant instància genèrica que es troba a la Seu Electrònica de l'Ajuntament de les Masies de Voltregà (www.lesmasiesdevoltrega.cat) en el termini de 20 dies hàbils comptats des de l'endemà de la publicació de la convocatòria al BOPB, en el DOGC i al tauler electrònic de l'ajuntament de les Masies de Voltregà.

Aquesta instància haurà de ser signada electrònicament amb certificat digital. En cas de no disposar de certificat digital, es pot obtenir la identificació i signatura electrònica a traves d'idCAT Mòbil.

En cas de no tenir mitjans electrònics per fer la tramitació, les sol·licituds es poden presentar al Registre General de l'Ajuntament de les Masies de Voltregà, situat a la Ctra. C-17z, Pk 70,400 "Casa Forta el Despujol" de les Masies de Voltregà en horari d'oficines (de dilluns a divendres de 9 a 14 i els dilluns i dijous, de 16:30 a 19:00 hores).

Les instàncies també es podran presentar en la forma determinada a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu comú de les Administracions Públiques.

En aquesta sol·licitud s'hi ha d'adjuntar la "Declaració responsable" disponible en l'Annex II, en la que es manifesta, sota responsabilitat de qui signa el document, que es compleix amb tots els requisits per participar establerts a les bases. La veracitat de les dades que s'hi faci constar són responsabilitat de la persona que concorri a les proves selectives.

La presentació de les sol·licituds fora del termini esmentat comporta l'exclusió de l'aspirant.

Els/les aspirants amb diversitat funcional, que necessitin adequació de temps i mitjans materials específics per a la realització de les proves, ho han de fer constar en la sol·licitud presentada.

Només es tindran en compte aquelles sol·licituds relatives a adaptacions que tinguin relació directa amb la prova a realitzar. Correspon al Tribunal Qualificador, resoldre sobre l'oportunitat i concreció de l'adaptació en funció de les circumstàncies específiques de cada prova selectiva.

 

6.1 DRETS D'EXAMEN

Els/les aspirants satisfaran els drets d'examen, fixats en la quantitat de vint-i-quatre euros (24,00€). El pagament de la taxa d'inscripció prevista en l'Ordenança Fiscal núm. 18 de l'Ajuntament de les Masies de Voltregà.

Aquesta quantitat serà abonada mitjançant ingrés en el número de compte ES88 0182 6035 4102 0155 7369, indicant el concepte "Drets examen professor/a pintura+ Nom aspirant".

Un resguard de l'exemplar d'ingrés s'haurà d'adjuntar en el moment de presentació de la sol·licitud de participació en el procés selectiu. L'impagament dels drets d'examen dins del termini de presentació de sol·licituds comportarà l'exclusió definitiva de l'aspirant en el procés selectiu, i no serà possible l'esmena posterior.

L'import de la taxa únicament serà retornat en el supòsit de que l'aspirant no sigui admès en el procés selectiu.

 

6.2 REQUERIMENT DEFECTES ESMENABLES

Si alguna de les sol·licituds conté algun defecte esmenable, aquesta circumstància es comunicarà a l'/la interessat/da, a fi que en un termini màxim de deu dies l'esmeni, de conformitat amb l'article 73 de la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

6.3 CONTINGUT DE LES SOL·LICITUDS

En la sol·licitud s'haurà d'adjuntar la documentació següent:

a) Fotocòpia del document nacional d'identitat DNI o del passaport.

b) Certificat de nivell de suficiència en català (C1) encara que estigui convalidat per estudis.

d) Fotocòpia de la documentació acreditativa dels mèrits que s'al·leguin per a la fase de concurs (certificat vida laboral, informe serveis prestats a l'empresa privada, certificat serveis prestats a l'administració pública, certificats cursos de formació, etc.). Els mèrits insuficientment acreditats no seran valorats.

e) Currículum vitae acadèmic i professional amb la informació següent:

- Dades personals i de contacte.

- Dades i codi de la plaça a la qual s'opta.

- Experiència laboral, amb indicació dels diversos llocs desenvolupats, temps durant el qual es varen ocupar i detall de les funcions realitzades.

- Formació acadèmica reglada.

- Formació complementària, amb indicació del nombre d'hores lectives de cada curs o seminari.

- Competències digitals i altres mèrits específics.

f) Altra documentació que es consideri adequada per al·legar el compliment dels mèrits en la fase de concurs.

g) Declaració jurada segons l'annex II.

h) Justificant de pagament dels drets d'examen, segons la base 6.1.

 

7. PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud la persona aspirant dona el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent. L'Ajuntament podrà comprovar la veracitat de les dades declarades.

L'ajuntament de les Masies de Voltregà ha de tractar les dades personals facilitades en el procés selectiu regulat per aquestes bases amb la única finalitat de gestionar les sol·licituds de participació i les actuacions objecte de la corresponent convocatòria, i es sotmet a les obligacions previstes en el Reglament europeu 2016/679, de 27 d'abril, general de protecció de dades, la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades i garantia dels drets digitals, i la resta de normativa estatal complementària.

L'Ajuntament vetllarà perquè s'acompleixin els principis i deures establerts a la normativa vigent sobre la matèria, a fi de garantir que no es vulnerin els drets i llibertats dels/de les sol·licitants i dels/de les seleccionats/des. En aquest sentit, en compliment de l'art. 13 i 14 del RGPD, l'Ajuntament ha d'incloure actuacions que garanteixin la transparència, donant-los tota la informació que necessiten.

Un cop finalitzat el termini que ha originat la recollida de dades facilitades per les persones seleccionades, es conservaran seguint les instruccions de gestió documental i arxiu de l'Ajuntament.

Així mateix ni se cediran ni es transferiran sense el consentiment de l'aspirant o sense que legalment estigui previst fer-ho.

D'acord amb la legislació vigent es poden exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, i limitació al tractament de dades, a través de la Seu electrònica https://www.seu-e.cat/ca/web/masiesdevoltrega/govern-obert-i-transparencia o presencialment a l'oficina de registra situada a la Ctra. C-17z, Pk 70,400 (Casa Forta el Despujol) de les Masies de Voltregà (08508).

Les dades no es transferiran fora de la Unió Europea.

 

7.1 DADES DE LA PERSONA SELECCIONADA

En el cas de ser seleccionat/da, les seves dades seran compartides per obligació legal amb la publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, la publicació a la pàgina web de l'Ajuntament dels tràmits del procés de selecció, d'acord amb la normativa vigent d'accés a la informació per aplicació del principi de publicitat activa previst a la normativa de transparència. Fora d'això tan sols es cediran quan legalment estigui previst o amb el seu consentiment.

 

7.2 CONFIDENCIALITAT

D'acord amb el Dictamen CNS 5/2019, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades "La identificació dels participants en els procediments de selecció de personal s'efectuarà mitjançant el nom i cognoms de l'afectat afegint quatre xifres numèriques aleatòries del número del document nacional d'identitat, el número d'identitat d'estranger, el passaport o un document equivalent".

 

8. ADMISSIÓ D'ASPIRANTS

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l'Alcaldia declararà els/les aspirants admesos i exclosos mitjançant resolució municipal que es farà pública en el tauler d'anuncis i a la pàgina web de l'entitat local i es concedirà un termini de deu dies hàbils per presentar les possibles reclamacions o esmenes d'acord amb el que es disposa en l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (LPACAP).

El mateix òrgan acceptarà resoldre les reclamacions presentades, i en cas d'acceptar alguna reclamació, s'elaborarà una nova llista d'admesos, publicant-ne aquesta novament i de forma definitiva. Si no és el cas, la llista s'entén elevada a definitiva.

A qualsevol de les dues resolucions (inicial o definitiva) es determinarà els membres que compondrà el Tribunal qualificador del procés de selecció i el lloc, data i hora en què es portarà a terme les proves.

 

9. TRIBUNAL QUALIFICADOR

El tribunal qualificador del procés selectiu estarà constituït per un nombre senar de membres, no inferior a tres, amb els respectius suplents. En la composició del tribunal es vetllarà pel compliment del principi d'imparcialitat i de professionalitat dels seus membres, perquè la meitat més un dels membres del tribunal tingui la titulació adequada als diversos coneixements que s'exigeixen a les proves i perquè tots els vocals tinguin una titulació acadèmica de nivell igual o superior a l'exigida a les persones aspirants. Es tendirà, també, a la paritat entre home i dona.

La seva composició ha de guardar la següent proporcionalitat:

- Presidència: ho serà un/a funcionari/ària o personal laboral fix de la Corporació.

- Vocalies: ho seran funcionari/àries o personal laboral fix de les Administracions Públiques que compleixin els requisits de professionalitat i d'imparcialitat per poder formar part d'un òrgan de selecció. Un/a dels vocals i llur suplent ho serà a proposta de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

- Secretaria: ho serà un/a funcionària de carrera qui tindrà veu i no vot.

La designació dels membres del Tribunal inclourà la dels respectius suplents.

El personal de selecció o de designació política, els funcionaris interins i el personal eventual no poden formar part dels òrgans de selecció.

El Tribunal no es podrà constituir ni podrà actuar sense l'assistència de més de la meitat dels membres, ja siguin titulars o suplents, i les decisions s'hauran d'adoptar per majoria.

El tribunal pot disposar la incorporació de tècnics i tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del tribunal, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència. Per a la realització de proves que s'hagin de realitzar per professionals especialistes, caldrà almenys la presència d'un membre del tribunal per assegurar-ne la correcta realització.

El tribunal queda facultat per interpretar les presents bases en tot el que no preveuen i resoldre els dubtes que es puguin plantejar al llarg del procediment selectiu i prendre els acords necessaris pel bon ordre del procés.

Els membres del tribunal s'hauran d'abstenir en les proves selectives, mitjançant notificació formal al president de la Corporació, quant considerin que incorren en algunes de les causes previstes l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Els aspirants podran recusar els membres del tribunal per les mateixes causes d'acord amb l'article 24 de Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, en un escrit raonat que hauran d'adreçar al president de la Corporació, en el termini i amb els efectes que s'indiquen a la base quarta.

Als efectes previstos en el Real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei (BOE 30/05/02), el tribunal qualificador es classifica en la categoria primera.

 

10. DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS DE SELECCIÓ

El procés selectiu es regirà per la modalitat de concurs oposició lliure i comprendrà una fase prèvia on s'ha de realitzar una prova de llengua en el cas que no s'acrediti el nivell exigit, es continuarà amb la fase d'oposició i una última fase de concurs de mèrits.

El dia, l'hora i el lloc de realització de cadascuna de les proves, així com els resultats de les mateixes, es publicaran al tauler d'anuncis de l'Ajuntament de les Masies de Voltregà a la pàgina web www.lesmasiesdevoltrega.cat i a la seu electrònica de l'ajuntament https://www.seu-e.cat/ca/web/masiesdevoltrega/seu-electronica a l'apartat Informació institucional i organitzativa - Empleats Públics - Convocatòries de personal.

La publicació dels actes derivats del desenvolupament del procés selectiu al tauler d'edictes electrònic (e-Tauler) de l'Ajuntament de les Masies de Voltregà té tots els efectes de notificació als interessats d'acord amb el que estableix l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre (LPACAP).

L'ordre en el qual hauran d'actuar les persones aspirants en aquells exercicis que no es puguin realitzar conjuntament, s'iniciarà per l'ordre alfabètic del primer cognom.

Per cadascuna de les proves es realitzarà una única crida. Les persones aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, seran excloses del procés selectiu, llevat de casos degudament justificats i apreciats lliurement pel tribunal.

Per a possibilitar la màxima agilitat en la selecció, si l'òrgan de selecció ho creu oportú, els exercicis es poden realitzar simultàniament i es pot realitzar més d'una prova en una mateixa sessió. En aquest cas, la correcció de l'exercici posterior quedarà condicionada a la superació de l'exercici anterior.

En qualsevol moment del procés selectiu els/les aspirants podran ser requerits/des pels membres del tribunal amb la finalitat d'acreditar la seva identitat.

Si el tribunal té coneixement que alguna de les persones aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de la persona interessada, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

Les qualificacions de les proves que no es valorin amb l'apte/a o no apte/a s'han d'expressar en números, essent necessari obtenir la puntuació mínima per passar a la següent prova o en el cas de ser l'última prova, per passar a la fase del concurs.

El procediment de selecció serà el de concurs oposició, d'acord amb el que estableix l'article 61 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, així com l'article 66 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals. El procés tindrà dues fases: la fase d'oposició i la fase de concurs.

 

10.1 FASE PRÈVIA: Coneixements de llengües oficials

- Primera prova. Coneixements de llengua catalana (obligatòria i eliminatòria)

Les persones aspirants han d'acreditar el nivell de suficiència de català (certificat C1) de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Queden exempts de realitzar aquesta prova les persones aspirants que acreditin documentalment, dins el termini de presentació de les sol·licituds, estar en possessió del certificat de nivell de suficiència de català (certificat C1) de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, equivalent o superior.

Igualment hauran d'acreditar el nivell de suficiència de català, aquelles persones que el tinguin convalidat per estudis.

Les persones interessades en el lloc de treball que no acreditin el nivell de suficiència de català (certificat C1), es convocaran per a la realització d'una prova oral i escrita, que es valorarà com a apte o no apte i tindrà caràcter eliminatori. Aquesta serà realitzada per una persona experta en matèria lingüística del Consorci per a la Normalització Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

- Segona prova. Coneixements de llengua castellana (obligatòria i eliminatòria)

Les persones aspirants que no tinguin nacionalitat espanyola han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana en el grau adequat a l'exercici de les funcions o tasques.

La prova consistirà a acreditar el coneixement de la llengua castellana, les persones aspirants hauran de demostrar un nivell de coneixement similar al que caldria per a l'obtenció del certificat exigit en aquestes Bases. Les persones aspirants seran qualificades d'aptes o no aptes, i aquestes últimes quedaran eliminades del procés selectiu.

Els aspirants que acreditin posseir el nivell exigit o superior, restaran exempts de realitzar aquest exercici i se'ls assignarà la qualificació d'apte.

 

10.2 FASE OPOSICIÓ (màxim 70 punts)

- Primer exercici: de coneixements teòrics (obligatòria)

Consistirà en respondre per escrit, un qüestionari de vint preguntes amb quatre respostes possibles i relacionat amb el contingut del temari general que s'indica en l'Annex I. Aquest exercici serà qualificat amb una puntuació màxima de 10 punts.

Les preguntes sense resposta o amb més d'una resposta no es tindran en compte. Per cada resposta errònia es descomptarà 0,25 punts.

- Segon exercici: de coneixements teòrics-pràctics (obligatòria)

Consistirà en desenvolupar per escrit dues preguntes, relacionades amb el temari específic que s'indica en l'Annex I, durant un temps màxim de 120 minuts. El temari sobre el qual versen les preguntes serà escollit mitjançant sorteig pel Tribunal entre tots els temes que consten al temari específic de l'Annex I. Aquest exercici serà qualificat amb una puntuació màxima de 20 punts.

Es valoraran els coneixements sobre el tema, la claredat i l'ordre d'idees, la precisió i rigor en l'exposició, la capacitat de síntesi i la qualitat de l'exposició escrita.

Per superar el primer i segon exercici, serà necessari un mínim de 15 punts entre la part teòrica i la teòrica-pràctica, sense que cap de les dues sigui eliminatòria. Si no s'obtenen els 15 punts entre les dues proves l'aspirant quedarà exclòs.

- Tercer exercici: prova pràctica (obligatòria i eliminatòria)

Realització d'una prova pràctica adequada als requisits del lloc de treball, on es valoraran els coneixements i posada en pràctica sobre proporció, forma i volum.

La durada màxima serà de 120 minuts. El tribunal podrà reduir la durada de la classe si ho considera oportú.

La qualificació de l'exercici serà de 0 a 40 punts i per aprovar serà necessari obtenir una qualificació mínima de 20 punts.

 

10.3 FASE CONCURS (màxim 30 punts)

La valoració de mèrits es durà a terme d'acord amb el següent barem i sempre sobre la documentació acreditativa que hauran aportat dins el termini indicat. La puntuació màxima de la valoració total de mèrits serà de 30 punts, d'acord amb els següents criteris:

Experiència professional (fins a un màxim de 15 punts)

- En llocs de treball a l'Administració pública vinculats al lloc de treball que ens ocupa: 0,25 punts per mes treballat.

- En llocs de treball en empreses privades vinculats al lloc de treball que ens ocupa: 0,20 punts per mes treballat.

- En el cas dels treballs realitzats com a professional autònom que tinguin relació directa amb les funcions del lloc de treball que ens ocupa: 0,20 punts per mes treballat.

L'experiència professional s'acreditarà de la següent manera:

Administració pública: cal aportar certificat de serveis prestats de l'administració corresponent i el certificat de vida laboral estès per la Tresoreria General de la Seguretat Social.

Empresa privada: cal aportar certificat de vida laboral estès per la Tresoreria General de la Seguretat Social i contracte o nòmina, on han de quedar clares les funcions i la categoria professional. Si no hi consten aquestes dades, s'haurà de presentar qualsevol altre document que les acrediti.

Professionals autònoms: l'aspirant haurà de presentar l'informe de vida laboral estès per la Tresoreria General de la Seguretat Social o l'alta a la Mutualitat corresponent i una declaració responsable dels treballs realitzats acompanyats de la documentació acreditativa d'aquests.

No es computen els serveis prestats simultàniament amb d'altres igualment al·legats.

Els períodes inferiors a un mes es podran acumular per computar nous períodes mensuals. Si tot i així, finalment, queden fraccions inferiors al mes, aquestes no es tindran en compte.

Formació (fins a un màxim de 15 punts)

a) Titulacions acadèmiques (fins a un màxim 5 punts): impartides per organismes oficials i sobre matèries directament relacionades amb les funcions del lloc de treball (excepte la que dona accés a la participació en el procés de selecció), segons el següent barem:

- Postgraus directament relacionats amb la plaça -> 2 punts

- Llicenciatura o grau no relacionats directament amb la plaça -> 1,50 punts

- Diplomatura directament relacionada amb la plaça -> 1,50 punts

A efectes d'equivalència de titulació, només s'admeten les reconegudes pel Ministeri d'Educació amb caràcter general i vàlides a tots els efectes. Si es tracta d'una titulació obtinguda a l'estranger cal que aquesta estigui homologada o declarada equivalent pel Ministeri.

b) Formació professional rebuda (fins a un màxim de 5 punts): per títols i cursos de formació específica relacionada amb el lloc de treball i les funcions relacionades i necessàries per desenvolupar el lloc de treball objecte de la convocatòria (no s'inclou formació en idiomes o ofimàtica) segons el barem següent:

- Per cursos de durada igual o inferior a 20 hores i superior o igual a 10 hores, 0,20 punts cadascun.

- Per cursos de durada igual o inferior a 40 hores i superior a 20 hores, 0,40 punts per cadascun.

- Per cursos de durada igual o inferior a 75 hores i superior a 40 hores, 0,60 punts per cadascun.

- Per cursos de durada superior a 75 hores, 0,80 punts.

S'han d'acreditar mitjançant certificats o qualsevol altre document que els acrediti. Els certificats que no acreditin les hores de formació rebudes no es tindran en compte a efectes d'obtenció de punts en aquesta fase.

Quan els certificats d'assistència acreditin alhora l'aprofitament en el curs realitzat, s'incrementarà en 0,20 punts la puntuació obtinguda per cada curs.

c) Formació professional impartida (fins a un màxim de 2 punts):: Les activitats formatives impartides per l'aspirant en universitats, organismes públics o altres centres de caràcter privat, sempre que no sigui valorades en l'apartat d'antiguitat, es valoraran en funció del nombre d'hores, i de la relació amb les funcions pròpies del lloc de treball que es convoca, o amb les habilitats que aquest lloc requereix.

- Per cursos de durada igual o inferior a 20 hores i superior o igual a 10 hores, 0,20 punts cadascun.

- Per cursos de durada igual o inferior a 40 hores i superior a 20 hores, 0,40 punts per cadascun.

- Per cursos de durada igual o inferior a 75 hores i superior a 40 hores, 0,60 punts per cadascun.

- Per cursos de durada superior a 75 hores, 0,80 punts

- S'han d'acreditar mitjançant certificats o qualsevol altre document que els acrediti.

d) Mèrits artístics (fins a un màxim 1 punt):

- Per cada exposició individual 0,10 punts

- Per cada primer premi obtingut en concursos en l'àmbit del disseny de les arts visuals) 0,10 punts

- Per cada publicació (obra, article, llibre, crítica d'art, etc.) i/o registre gràfic i/o audiovisual amb dipòsit legal 0,10 punts

- Per cada actuació com a director de projectes de disseny artístic i/o cultural 0,10 punts

- Per cada actuació com a comissari d'exposicions individuals i/o col·lectives en l'àmbit del disseny i arts visuals 0,10 punts.

e) Cursos de formació de tecnologies d'informació i comunicació i nivell d'idiomes, d'acord amb el barem següent (fins a un màxim 2 punts):

- Certificats ACTIC d'acord amb el següent:

0,25 punts pel Nivell bàsic 1.0

0,75 punts pel Nivell mig 2.0

1,00 punts pel Nivell avançat 3.0

- Certificat de nivell de coneixements de llengües estrangeres: 1 punt

 

11. RELACIÓ D'APROVATS, PRESENTACIÓ DE DOCUMENTS I CONSTITUCIÓ DE LA BORSA DE TREBALL

Un cop finalitzada la qualificació de les persones aspirants, el Tribunal qualificador farà pública la relació d'aprovats per ordre de puntuació final en el tauler d'anuncis i a la pàgina web de l'Ajuntament. Aquesta relació s'elevarà a l'òrgan competent de la Corporació, perquè formalitzi el corresponent contracte laboral.

En el supòsit que alguns aspirants finalitzin amb la mateixa puntuació, es resoldrà l'empat a favor de l'aspirant que hagi obtingut millor puntuació en la fase d'oposició.

S'establirà un període de prova de tres mesos de durada. Aquest període s'interromprà en les situacions d'incapacitat temporal, risc durant l'embaràs, maternitat i adopció o acolliment, risc durant la lactància natural i paternitat, que afectin a l'aspirant contractant. Durant aquest període l'Ajuntament podrà rescindir lliurement el nomenament, si es detecta la manca de la suficient capacitat, aptitud o actitud per a desenvolupar el lloc de treball.

La persona proposada presentarà al Registre General de l'Ajuntament, dins el termini de 20 dies naturals des de la publicació de la llista en el tauler d'edictes de l'Ajuntament, els documents originals acreditatius de les condicions de capacitat i requisits exigits en la base quarta.

Els/les aspirants que no aportin dita documentació, excepte per casos de força major, o aquells que, en examinar-la, es comprovi que no compleixen algun dels requisits assenyalats en aquestes bases, no podran ocupar la plaça objecte d'aquest procés selectiu.

En aquest cas l'òrgan competent formularà una proposta a favor de l'aspirant aprovat que hagi obtingut la puntuació més alta i tingui cabuda en les places convocades a conseqüència de l'anul·lació esmentada, el qual haurà d'aportar la documentació ja descrita.

La resta de candidats que no hagin estat proposats per ser contractats temporalment, formaran una borsa de treball, tal i com s'especifica en la base tretzena de les que regulen aquest procés selectiu.

 

12. INCORPORACIÓ A LA PLAÇA. CONTRACTACIÓ

L'Alcaldia a la vista de la proposta del tribunal qualificador i de la documentació presentada per la persona aspirant seleccionada, sempre que sigui conforme al que disposen aquestes bases, resoldrà motivadament el procés selectiu, contractant l'aspirant proposat en el termini d'un mes des de que acabi el termini establert per a la presentació de documents.

En aquest sentit, l'Alcaldia formalitzarà per escrit, en el termini d'un mes, el corresponent contracte laboral pel qual la persona aspirant adquirirà la condició de personal laboral temporal de conformitat amb aquesta convocatòria.

En el contracte laboral s'ha de preveure un període de prova de tres mesos.

L'aspirant contractat, una vegada sigui adscrit al lloc de treball corresponent, tindrà assignades les retribucions i funcions que li pertoquin.

Els aspirants amb discapacitat proposats pel tribunal, podran demanar l'adaptació del lloc de treball corresponent. A la sol·licitud hauran d'acompanyar un informe expedit per l'òrgan competent en la matèria que acrediti la procedència de l'adaptació sinó consta en la documentació ja aportada.

 

13. BORSA DE TREBALL

Els/les aspirants no contractats/des restaran en llista d'espera, formant una borsa de treball, per tal de cobrir, en l'ordre determinat per la puntuació obtinguda en el procés, classificada de més a menys puntuació, les necessitats de personal de categoria i especialització equivalents al de la plaça objecte d'aquest procés de selecció que, durant un màxim de dos anys, prorrogable per un any més, a comptar des de la data de publicació del resultat definitiu del procés, es produeixin eventualment a l'Ajuntament de les Masies de Voltregà, com a conseqüència de baixes o altres situacions administratives. Dins d'aquestes situacions administratives s'inclouen l'acumulació de tasques que provoqui la necessitat d'una contractació temporal així com l'execució de programes temporals, els quals han de reunir els requisits establerts per la normativa vigent aplicable.

La durada de la borsa de treball és d'un màxim de dos anys, prorrogable per un any més.

El funcionament de la borsa de treball serà dinàmic, d'acord amb els següents supòsits:

- Cada vegada que sigui necessari, l'Ajuntament cridarà l'aspirant que estigui millor classificat en la llista de la borsa de treball, i que estigui disponible segons les normes d'aquesta borsa. S'intentarà comunicar amb l'aspirant, via correu o telefònicament, fins a un màxim de tres vegades i en diferents moments del dia.

- Els aspirants que no s'hi puguin incorporar perquè estiguin prestant serveis en una altra empresa o administració quan siguin cridats, seran donats de baixa de la borsa. En cas que vulguin reincorporar-s'hi, un cop finalitzada aquesta relació de treball, hauran de sol·licitar-ho als Recursos Humans de l'Ajuntament mitjançant instància degudament formalitzada i presentada al registre municipal. La reincorporació es farà amb la mateixa puntuació que tenien quan van ser donats de baixa.

- Quan l'aspirant sigui cridat en temps i forma per prestar serveis a la Corporació i renunciés dues vegades consecutives a la proposta de contractació, dins d'un termini de tres mesos, veurà modificat l'ordre inicial que tenia reconegut dins de la borsa per passar a ocupar el darrer lloc dins de l'ordre de prelació establert a la borsa. S'exclou de l'aplicació d'aquest criteri quan la renúncia vingui produïda per causes de força major.

- Un cop finalitzada la substitució, les persones que hagin ocupat les vacants de forma provisional, s'incorporaran de nou a la borsa de treball. Quan els períodes de contractació hagin estat superiors a sis mesos, s'incorporaran de nou a la borsa de treball en la darrera posició; si el període de substitució és inferior a tres mesos, s'incorporaran a la borsa de treball amb la mateixa puntuació obtinguda en el procés selectiu.

Abans que es produeixi la contractació temporal com a conseqüència del funcionament de la borsa de treball, caldrà que l'aspirant aporti la documentació especificada en aquestes bases per procedir a la contractació de l'aspirant proposat pel tribunal, excepció feta de les condicions i requisits ja demostrats per obtenir un nomenament o contracte anterior, sempre que no requereixin actualització.

 

14. INCOMPATIBILITATS I RÈGIM DEL SERVEI

En l'exercici de la funció pública atribuïda a la plaça per a la qual es contracti l'aspirant, serà aplicable la normativa vigent sobre el règim d'incompatibilitats al sector públic, en compliment de la qual, l'aspirant, abans de formalitzar el contracte, haurà de fer una declaració de les seves activitats i, si s'escau, sol·licitar la compatibilitat.

 

15. INCIDÈNCIES

Contra el resultat final de les proves, la seva puntuació definitiva i la resolució declarant la relació de persones aprovades podrà interposar-se recurs d'alçada davant l'alcaldia en el termini i amb els efectes previstos en els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

El Tribunal qualificador queda facultada per resoldre tots els dubtes o les discrepàncies que es produeixin durant el desenvolupament del procés selectiu.

Les presents bases i convocatòria podran ser impugnades de conformitat amb l'establert en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Contra la convocatòria i les seves bases, que esgoten la via administrativa, es podrà interposar pels interessats/des, recurs de reposició davant l'Alcaldia en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació de l'anunci d'aprovació de les bases en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya o bé directament recurs contenciós-administratiu en el termini de dos mesos davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona.

 

Les Masies de Voltregà, a la data de la signatura electrònica.

 

 

ANNEX I - TEMARI GENERAL I ESPECÍFIC

 

Temari general

1. Llei 12/2009, de 10 de juliol, d'educació. Els principis del sistema educatiu de Catalunya. Dret a l'Educació i el sistema educatiu. Les característiques del servei públic d'educació. El sistema d'avaluació i control del sistema educatiu. Ensenyaments artístics.

2. Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Objecte de la llei. Protecció de dades dels menors. Consentiment dels menors d'edat. Tractament de dades dels menors.

3. La Constitució espanyola de 1978: estructura, contingut i principis generals.

4. L'organització territorial de l'Estat: municipi, província i comunitat autònoma. Els estatuts d'autonomia. Referència a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

5. Les fases del procediment administratiu comú. L'obligació de resoldre de l'Administració: el silenci administratiu.

6. La contractació al sector públic. Classes de contractes.

7. El pressupost local: contingut i principis pressupostaris. Estructura del pressupost. El procediment d'elaboració i aprovació.

 

Temari específic

1. Evolució històrica de l'ensenyament del dibuix. Models en l'educació artística i la seva incidència en la didàctica del dibuix. Mètodes d'aprenentatge del dibuix.

2. El dibuix de la figura humana. Anatomia morfològica. La representació del moviment.

3. Física del color. La percepció del color; factors fisicoquímics. L'aparell visual. Color llum. Color pigment.

4. Tècniques seques. Origen i evolució. Suports. Materials i procediments.

5. Tècniques grasses. Oli. Encàustica. Tècniques mixtes tradicionals. Origen i evolució. Suports. Materials i procediments.

6. La proporció. El mòdul i l'estructura. Xarxes. La proporció en el cos humà. El cànon; diverses concepcions estètiques. L'home com a unitat de mesura. Antropometria i ergonomia.

7. Tècniques de translació, ampliació, reducció i inversió en l'escultura d'argila cuita. Desenvolupament històric i manifestacions més significatives.

8. La terracota. Aspectes formals i tècnics específics de l'escultura d'argila cuita. Desenvolupament històric i manifestacions més significatives.

9. L'escultura modelada. Tècniques, materials i eines. Evolució i panorama actual. Nous materials.

10. Representació tridimensional: el relleu i el volum exempt. Conceptes de modelatge, talla, construcció i la seva influència en els llenguatges escultòrics.

 

 

ANNEX II - DECLARACIÓ JURADA

 

DECLARACIÓ RESPONSABLE DE COMPLIMENT DELS REQUISITS RECOLLITS A LA BASE 5 DEL PROCÉS DE SELECCIÓ MITJANÇANT CONCURS-OPOSICIÓ, PER A COBRIR COM A FUNCIONARI/ÀRIA INTERÍ/INA PER SUBSTITUCIÓ TRANSITÒRIA DEL TITULAR, AMB CARÀCTER TEMPORAL, D'UN LLOC DE TREBALL DE TÈCNIC/A DE GESTIÓ ADMINISTRATIVA, ADSCRIT ALS SERVEIS GENERALS MUNICIPALS

 

(...) amb DNI núm. (...) DECLARO RESPONSABLEMENT que compleixo els requisits (marcar amb una X en cas de complir):

 

           

La documentació que incorporo a aquesta sol·licitud és veraç, i per tant, còpia de l'original.

 

 

No pateixo cap malaltia o defecte físic que m'impedeixi el desenvolupament de les funcions corresponents al lloc de treball.

 

 

No em trobo afectat/-da per cap de les causes d'incapacitat o d'incompatibilitat previstes a la legislació vigent per al personal al servei de les administracions públiques.

 

 

No pateixo cap malaltia o defecte físic que m'impedeixi el desenvolupament de les funcions corresponents al lloc de treball.

 

 

Dono el consentiment per a la utilització dels mitjans electrònics com a forma ordinària de la pràctica de notificacions.

 

  Dono el consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que son necessàries per prendre part en la convocatòria i per la resta de tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

 

 

(...), a (...) de (...) de 2024.

 

Signatura:

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
22951 {"title":"EDICTO sobre aprobación de las bases y la convocatoria para la provisión de un puesto de profesor\/a de pintura para la escuela municipal de pintura y cerámica y la constitución de una bolsa de trabajo.","published_date":"2024-05-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"22951"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Les Masies de Voltregà,DOGC,DOGC 2024 nº 9164 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-16/22951-edicto-aprobacion-bases-convocatoria-provision-puesto-profesor-pintura-escuela-municipal-pintura-ceramica-constitucion-bolsa-trabajo https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.