ANUNCIO por el que se somete a información pública la aprobación inicial del Reglamento de uso de los equipamientos culturales gestionados por el Ayuntamiento de Vic.

El Ple de l'Ajuntament de Vic, en la sessió de data 6 de maig de 2024, va adoptar l'acord d'aprovació inicial del Reglament d'ús dels equipaments culturals gestionats per l'Ajuntament de Vic, amb el següent detall:

 

"En data 21 de setembre de 2023, el cap de l'Àrea de Cultura i Llengua emet informe de justificació de la necessitat d'elaborar i aprovar un reglament d'ús dels espais culturals municipals de la ciutat, per adequar-lo als nous espais i a nous usos, i englobar en un únic reglament els diferents reglaments existents per a l'ús dels equipaments culturals municipals, que doni cobertura i servei a la totalitat dels equipaments existents, amb la voluntat de facilitar a la ciutadania l'accés al recurs públic, així com facilitar l'accés de forma fàcil, mantenint el principi de garantia, però alleugerint els tràmits i la informació.

Per decret núm. DEC/9674/2023, de 22 de desembre de 2023, es va resoldre iniciar l'expedient per l'aprovació del Reglament d'ús dels equipaments culturals gestionats per l'Ajuntament de Vic i es va designar els membres de la comissió d'estudi per a la redacció de l'avantprojecte.

En data 15 de febrer de 2024 la comissió d'estudi va acordar el text definitiu del reglament esmentat.

S'ha realitzat el tràmit de consulta pública prèvia, previst a l'art. 133.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, publicant-se al web https://participa311-vic.diba.cat/processes/normativa/ del dia 14.03.2024 fins el 21.04.2024, no havent-se presenta cap proposta ni comentari.

Les corporacions municipals estan facultades per l'aprovació d'ordenances i reglaments, tal com reconeixen els articles 84 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local (LBRL), i els arts. 236 i 237 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya (TRLMRLC).

L'article 178 del TRLMRLC estableix el procediment al qual s'ha d'ajustar l'aprovació de les ordenances i els reglaments locals, i també la seva modificació:

 

- Aprovació inicial pel Ple municipal.

- Informació pública i tràmit d'audiència per un període mínim de trenta dies.

- Resolució de totes les reclamacions i els suggeriments presentats, i aprovació definitiva pel Ple.

- Publicació íntegra en el Butlletí Oficial de la Província.

 

I en compliment del que disposen els arts. 128 i següents de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

En virtut de les competències delegades per Decret d'Alcaldia de data 29 de juny de 2023.

Vist l'informe proposta emès en compliment del que disposen els arts. 172.1 i 175 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals.

Dictaminada la proposta per la Comissió Informativa de Projecció de la Ciutat

 

Per tot això, S'ACORDA:

 

PRIMER. Aprovar inicialment el Reglament d'ús dels equipaments culturals gestionats per l'Ajuntament de Vic, annex a aquesta proposta.

 

SEGON. Sotmetre a informació pública i a audiència per un termini de trenta dies per a la presentació de reclamacions i suggeriments a partir de l'última publicació del corresponent edicte, al Butlletí Oficial de la Província o al Diari Oficial de la Generalitat. Passat aquest termini i en el cas de no haver-hi cap reclamació o suggeriment, aquest acord inicial esdevindrà definitiu, tot això, en compliment del que disposa l'art. 178.1 del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

 

TERCER. Facultar d'Excm. Sr. Alcalde o regidor/a delegat/da en qui delegui, per a la signatura de tots els documents que calguin per a l'efectivitat del present acord. "

 

En compliment d'allò que disposa l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, se sotmeten els expedients a informació pública durant el termini de trenta dies hàbils, a comptar des de la darrera de les publicacions oficials d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de la Província, el Diari Oficial de la Generalitat, i en el tauler d'anuncis de la Corporació, perquè les persones interessades puguin examinar-los i presentar-hi les reclamacions que considerin convenients.

 

Vic, 8 de maig de 2024

 

Maria Pilar Lobera Calvo

Secretària

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
22882 {"title":"ANUNCIO por el que se somete a información pública la aprobación inicial del Reglamento de uso de los equipamientos culturales gestionados por el Ayuntamiento de Vic.","published_date":"2024-05-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"22882"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Vic,DOGC,DOGC 2024 nº 9163 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-15/22882-anuncio-se-somete-informacion-publica-aprobacion-inicial-reglamento-uso-equipamientos-culturales-gestionados-ayuntamiento-vic https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.