ANUNCIO sobre aprobación inicial de la modificación de los artículos 1.3; 9.7; 10 A.2, 3 y 4; 10 B.2, 3, 4 y 5; 11 bis; 15; la disposición adicional segunda, y la disposición transitoria de la Ordenanza general de subvenciones del Área Metropolitana de Barcelona (exp. 901487/24).

El Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en sessió ordinària celebrada el 30/04/2024, va aprovar inicialment la modificació dels articles 1.3; 9.7; 10 A.2, 3, 4; 10 B.2, 3, 4 i 5; 11 bis; 15; Disposició Addicional segona i Disposició Transitòria de l'Ordenança General de Subvencions de l'AMB que queden redactats com segueix:

 

Article 1.3

L'Ordenança es complementa amb el Pla Estratègic de Subvencions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, pel període de cada mandat i per les línies específiques per cada any, que aprova el Consell Metropolità i s'ha de sotmetre als elements de publicitat previstos a la normativa.

 

Article 9.7

Es crearà un òrgan col·legiat per examinar i valorar les sol·licituds, la Presidència del qual en formularà la proposta de resolució. L'òrgan col·legiat estarà integrat per un nombre senar de membres i estarà format per tècnics o tècniques de l'AMB, ostentant la seva Presidència la Presidència de l'AMB o la Vicepresidència de l'àrea funcional que tingui la competència material per atorgar la subvenció, o persona en qui delegui. La designació de la composició de l'òrgan es farà en el moment d'aprovar les bases reguladores.

 

Article 10 A.2

La competència per a l'aprovació de les bases de les subvencions correspon al Consell Metropolità.

 

Article 10 A.3

Les Bases reguladores de subvencions es publicaran d'acord amb allò disposat a l'article 17 de la present Ordenança i, en qualsevol cas, el que prevegi en cada moment la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i normativa que la desenvolupi o la substitueixi.

 

Article 10 A.4

a) Objecte de la subvenció

b) Requisits que han de reunir els beneficiaris.

c) Forma i termini de presentació de sol·licituds. Es podrà preveure la substitució de la presentació de determinats documents per una declaració responsable del sol·licitant.

d) Indicar que l'extracte de la convocatòria es publicarà per conducte de la BDNS al BOPB

e) Condicions de solvència i eficàcia de les persones jurídiques considerades entitats col·laboradores en el sentit de l'article 12.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, si estigués prevista la seva existència a les Bases.

f) Procediment de concessió de la subvenció

g) Quantia individualitzada de la subvenció o criteris per la seva determinació.

h) Possibilitat, o no, de compatibilitzar altres subvencions amb la mateixa finalitat.

i) Criteris objectius d'atorgament de la subvenció i si s'escau la seva ponderació, podent-se establir un llindar mínim de puntuació per ser beneficiari.

j) Determinació dels òrgans competents per a l'ordenació, instrucció i proposta de resolució del procediment de concessió, d'acord amb el que preveu l'article 9.7 d'aquesta ordenança així com la seva composició.

k) Termini per al seu atorgament, que no ha d'excedir dels tres mesos des de la finalització del termini de presentació de sol·licituds.

l) Possibilitat de pagaments per avançat i abonaments a compte. De manera general les bestretes no podran superar el 10% de l'import de la subvenció, llevat dels casos previstos a l'article 88 del Reglament de la Llei general de Subvencions.

m) Termini i forma de justificació pels beneficiaris del compliment de la finalitat per a la qual es concedeix la subvenció i de l'aplicació dels fons percebuts, d'entre les formes establertes a l'article 18 d'aquesta Ordenança.

n) Determinació de llibres i registres comptables específics per garantir l'adequada justificació, si s'escau.

o) Règim de garanties que hauran d'aportar els beneficiaris així com les mesures de garantia que es considerin precises constituir a favor de l'òrgan concedent; els mitjans de constitució i els procediments de cancel·lació, si s'escau en els casos d'entrega de bestretes.

p) Circumstàncies que, alterant les condicions tingudes en compte per la concessió, puguin donar lloc a la modificació de la resolució.

q) Criteris de graduació de possibles incompliments de condicions imposades amb motiu de la concessió de les subvencions. Resultaran aplicables per determinar la quantitat que finalment hagi de percebre el beneficiari o import a reintegrar i hauran de respondre al principi de proporcionalitat.

 

Article 10 B.2

Un cop aprovades definitivament les Bases reguladores, correspon l'aprovació i execució de la convocatòria a la Presidència de l'AMB o òrgan en qui delegui, aquesta competència inclou l'aprovació i disposició de fons necessaris per al correcte desenvolupament i execució de la convocatòria.

 

Article 10 B.3

La convocatòria serà publicada d'acord amb les previsions de l'article 17 de la present Ordenança i, en qualsevol cas, el que prevegi la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i la normativa que la desenvolupi o la substitueixi.

 

Article 10 B.4

a) Indicació de l'òrgan i data d'aprovació de les bases reguladores juntament amb el diari oficial on es troben publicades.

b) Crèdit pressupostari al que s'imputa la subvenció; quantia total màxima de les subvencions convocades o, en el seu defecte, quantia estimada de les subvencions amb indicació de la partida o partides pressupostàries.

c) Objecte, condicions i finalitat de la concessió de la subvenció.

d) Indicació que la concessió s'efectuarà per concurrència competitiva.

e) Requisits per la sol·licitud i forma d'acreditar-los, incloent els models oportuns, i els documents que han d'acompanyar a la sol·licitud. Entre aquests models haurà de constar el formulari de declaració de retribucions per a persones jurídiques en els termes previstos a la normativa de transparència.

f) Indicació dels òrgans competents per la instrucció i resolució del procediment.

g) Termini de presentació de sol·licituds.

h) Termini de resolució i notificació.

i) Possibilitat de reformulació, si s'escau.

j) Recursos que caben contra la resolució.

k) Criteris de valoració de les sol·licituds.

l) Mitjans de notificació o publicació.

 

Article 10 B.5

Tant les Bases reguladores de les subvencions com les convocatòries hauran de constar a l'expedient previ a la seva aprovació, tant en català com en castellà per la seva posterior publicació, d'acord amb els requeriments normatius de publicitat.

 

Article 11 bis

Procediment de concurrència no competitiva

1. Aquest procediment serà aplicable en els casos de línies de subvencions en què es preveu l'existència d'una pluralitat de potencials beneficiaris, i en què, a més, hi ha la voluntat de no establir competitivitat entre les sol·licituds en atenció a raons d'interès públic degudament motivades.

2. Amb aquest procediment es dona compliment als principis de publicitat, concurrència i objectivitat i, així mateix, s'elimina qualsevol discrecionalitat en l'atorgament.

3. S'hauran d'aprovar unes Bases específiques que contindran allò disposat a l'article 10 A de la present Ordenança llevat dels aspectes que per la naturalesa d'aquest procediment no siguin aplicables.

4. S'haurà d'aprovar una convocatòria que haurà de contenir allò disposat a l'article 10 B de la present Ordenança llevat els aspectes que per la naturalesa d'aquest procediment no siguin aplicables. Tindrà les següents especificitats:

a) La convocatòria ha d'establir els requisits i les condicions que han de complir els sol·licitants, així com també els criteris de determinació de l'import a concedir i ha de preveure que les subvencions s'atorguin de forma directa i successiva fins que s'esgoti el crèdit disponible.

b) Els criteris d'atorgament que fixa la convocatòria han de permetre establir, no una prelació de sol·licituds, sinó un llindar de puntuació mínima a superar per tal de ser beneficiari i per tal de fixar l'import de la subvenció.

5. La resolució del procediment d'atorgament de les subvencions mitjançant el procediment de concurrència no competitiva es regirà per la resta de normes d'aquesta Ordenança, com un procés de concurrència competitiva.

 

Article 15

1. La tramitació del procediment s'ajustarà a les normes aplicables a les Administracions locals de Catalunya, s'ha de resoldre en 3 mesos a comptar de la finalització del termini de presentació de sol·licituds. La manca de notificació expressa de la resolució, dins d'aquest termini, tindrà caràcter de desestimació.

2. El procediment de concessió finalitzarà amb una resolució motivada, sens perjudici que a les bases de cada convocatòria es pugui establir la necessitat de subscriure un conveni. En la resolució, i, si s'escau, en el conveni, s'haurà d'establir com a mínim: la definició de l'objecte de la subvenció, l'import concedit, el termini màxim durant el qual el beneficiari ha d'efectuar l'activitat subvencionada, la forma de pagament i, si fos el cas, les bestretes que es concedeixen i les mesures de garantia i el termini i la forma de justificació de l'aplicació de l'import de la subvenció

 

 

Disposició Addicional Segona

En el cas de les subvencions aprovades a favor dels Ajuntaments metropolitans que queden exclosos de l'aplicació d'aquesta Ordenança en atenció a l'article 3 g), el text de l'Ordenança General de Subvencions de l'AMB els serà, igualment, d'aplicació supletòria en tot allò que no contravingui la naturalesa del pla o projecte. En qualsevol cas, aquells plans i projectes basats en l'activitat de foment amb lliurament de fons econòmics o en espècies es sotmeten íntegrament a la normativa d'aplicació reguladora de subvencions.

 

 

Disposició Transitòria

Aquesta Ordenança General i les seves posteriors modificacions no seran d'aplicació a aquells procediments de concessió de subvencions iniciats amb anterioritat a la seva entrada en vigor. S'entendrà que un procediment ha estat iniciat quan les seves Bases reguladores o conveni de concessió, en el cas de les de concessió directa, hagin estat aprovades per l'òrgan corresponent, llevat de la competència per l'aprovació de les convocatòries que recaurà en la Presidència o òrgan en qui delegui des del moment de l'aprovació definitiva de la modificació de l'ordenança aprovada inicialment en data 30 d'abril de 2024.

En compliment de l'article 63.2 del Decret 179/1995, de 13 de juny pel qual s'aprova el Reglament d'Obres, Activitats i Serveis dels Ens Locals, se sotmet l'acord d'aprovació inicial de la modificació dels articles 1.3; 9.7; 10 A.2, 3, 4; 10 B.2, 3, 4 i 5; 11 bis; 15; Disposició Addicional segona i Disposició Transitòria de l'Ordenança General de Subvencions de l'AMB juntament amb el projecte de la norma, al tràmit d'informació publica durant el termini de trenta (30) dies a partir del dia següent al de l'última publicació d'aquest anunci al Butlletí Oficial de la Província, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, en un mitjà de comunicació escrita diària i al tauler d'anuncis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona als efectes de formular al·legacions i reclamacions contra el projecte.

 

S'entendrà aprovada definitivament la modificació dels articles 1.3; 9.7; 10 A.2, 3, 4; 10 B.2, 3, 4 i 5; 11 bis; 15; Disposició Addicional segona i Disposició Transitòria de l'Ordenança General de Subvencions de l'AMB en cas que no es presentin al·legacions durant el termini de 30 dies d'informació pública.

 

Durant el període d'informació pública l'expedient podrà ser consultat a la Secretaria General, al carrer seixanta-dos (62), número 16, edifici A, 2a planta de Barcelona o bé a través de mitjans electrònics, prèvia sol·licitud a través del correu secretariaamb@amb.cat. En ambdós casos heu de sol·licitar la vista a través del correu electrònic secretariaamb@amb.cat.

 

Barcelona, 9 de maig de 2024

 

Marcel·lí Pons Duat

Secretari general

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
22817 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación inicial de la modificación de los artículos 1.3; 9.7; 10 A.2, 3 y 4; 10 B.2, 3, 4 y 5; 11 bis; 15; la disposición adicional segunda, y la disposición transitoria de la Ordenanza general de subvenciones del Área Metropolitana de Barcelona (exp. 901487\/24).","published_date":"2024-05-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"22817"} catalunya administración local,Área Metropolitana de Barcelona,DOGC,DOGC 2024 nº 9162 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-14/22817-anuncio-aprobacion-inicial-modificacion-articulos-1-3-9-7-10-a-2-3-4-10-b-2-3-4-5-11-bis-15-disposicion-adicional-segunda-disposicion-transitoria-ordenanza-general-subvenciones-area-metropolitana-barcelona-exp-901487-24 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.