EDICTO sobre aprobación de la convocatoria y las bases del procedimiento de selección para la cobertura de una plaza de agente de la Policía Local de Banyoles, incluida en la oferta pública de la corporación del año 2024, más las vacantes que se produzcan hasta la finalización del proceso selectivo de acuerdo con lo que dispone la disposición adicional trigésima del Decreto legislativo 1/1997, de 31 de octubre, y la constitución de una bolsa de trabajo.

Edicte pel qual es fa pública que la Junta de Govern local de la Corporació de data 6 de maig de 2024 ha aprovat la convocatòria i les bases que regeixen el procés de selecció per a la cobertura d'una (1) plaça d'Agent de la Policia Local de Banyoles, incloses a l'Oferta Pública de la Corporació de l'any 2024, més les vacants que es produeixin fins la finalització del procés selectiu d'acord amb el que disposa la disposició addicional trentena del Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, i la constitució d'una borsa de treball.

 

 

BASES REGULADORES DEL PROCÉS DE SELECCIÓ PER LA COBERTURA D'UNA (1) PLAÇA D'AGENT DE LA POLICIA LOCAL DE BANYOLES, INCLOSES A L'OFERTA PÚBLICA DE LA CORPORACIÓ DE L'ANY 2024, MÉS LES VACANTS QUE ES PRODUEIXIN FINS LA FINALITZACIÓ DEL PROCÉS SELECTIU D'ACORD AMB EL QUE DISPOSA LA DISPOSICIÓ ADDICIONAL TRENTENA DEL DECRET LEGISLATIU 1/1997, DE 31 D'OCTUBRE, I LA CONSTITUCIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL.

 

1. OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

1. L'objecte d'aquesta convocatòria és la selecció pel procediment de concurs oposició de :

a) 1 plaça d'Agent de la Policia local de Banyoles inclosa a l'Oferta pública d'ocupació 2024.

b) En segon terme es cobriran el nombre de places addicionals necessari per cobrir les futures vacants que es produeixin a càrrec de les Ofertes d'ocupació públiques dels dos anys següents i fins a la finalització del procés selectiu convocat, que s'adjudicaran l'any de la seva meritació a les persones aspirants que hagin aprovat el procés selectiu sense obtenir plaça, segons l'ordre de persones aspirants aprovades, de conformitat amb el preveu la Disposició Addicional trentena del Decret Legislatiu 1/1997 , de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública.

Les característiques de la convocatòria són les següents:

Nom de la plaça: Agent de la Policia local

Nombre de places: 1

Escala: Administració Especial

Sots escala: Serveis especials-Policia local

Subgrup: C1

Modalitat accés: Concurs-oposició

Relació laboral: Un cop superat el procés selectiu i les pràctiques : Funcionari de carrera.

2. En cas que, amb posterioritat a la convocatòria que es deriva d'aquestes bases, i durant un període de 2 anys, es produeixin vacants en places idèntiques a la convocada, els candidats que hagin quedat sense plaça però que hagin superat les puntuacions mínimes formaran una llista d'espera per cobrir les esmentades places, mitjançant nomenament interí. Aquesta llista d'interins formarà una borsa de treball complementària i de caràcter secundari a les borses d'agents interins vigents i només s'hi podrà acudir en cas que s'esgotin o finalitzin la vigència.

3. Les funcions a desenvolupar i els principis d'actuació de les persones participants que siguin nomenades funcionàries són les que marca la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les Policies locals de Catalunya.

El desenvolupament d'aquests llocs de treball serà sota el règim d'incompatibilitat.

 

2. REQUISITS PER A PARTICIPAR A LA CONVOCATÒRIA

1. Per prendre part en aquesta convocatòria, els aspirants han de complir els requisits següents:

a) Tenir ciutadania espanyola, d'acord amb la legislació vigent.

b) Haver complert 18 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

c) Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades, d'acord amb el que determina la Llei 16/1991, les disposicions que la despleguin i el Reglaments dels cossos de policia local.

d) Estar en disposició del títol de batxillerat, tècnic o una altra d'equivalent o superior.

En cas d'invocar un títol diferent a l'exigit, correspon a l'aspirant l'acreditació de la seva equivalència, mitjançant norma legal o certificació expedida pel Ministeri d'Educació i Ciència. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri.

e) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

f) Tenir una alçada mínima de 1,55 les dones i de 1,65 els homes, la qual cosa serà comprovada abans de l'inici de les proves mèdiques.

g) No haver estat inhabilitat/da per sentència ferma, per a l'exercici de les funcions públiques, ni haver estat separat, per resolució disciplinària ferma , del servei de cap administració pública.

h) No haver estat condemnat per cap delicte. Tanmateix serà aplicable el benefici de la rehabilitació, sempre que l'aspirant ho acreditat mitjançant el corresponent document oficial.

i) No trobar-se comprès/a en cap de les causes d'incapacitat o incompatibilitat de les previstes en la legislació vigent sobre la matèria.

j) Prendre el compromís de portar armes, que es prendrà mitjançant declaració jurada.

k) Estar en possessió del permís de conduir de classe A2 i B en vigor.

El permís de conduir de classe A2 es podrà acreditar fins a la finalització del curs selectiu a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i abans de la realització de les pràctiques professionals (article 13.2 del Decret 233/2002).

l) Posseir el certificat de nivell intermedi de coneixements de llengua catalana, certificat B2.

L'acreditació dels requisit de coneixements lingüístics es farà aportant, dins el termini de presentació de sol·licituds, la documentació que deixi constància d'alguna de les situacions exposades en el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

En el cas de no tenir l'acreditació corresponent l'aspirant serà convocat per a la realització d'una prova que, en cas de no ser superada, comportarà la seva exclusió del procés.

m) Haver satisfet els drets d'examen, que s'han fixat en 21,00.-€.

Els drets d'examen s'exigeixen d'acord amb les quanties fixades a l'Ordenança fiscal núm. 6.7 de l'Ajuntament, que estableix la taxa per Drets d'examen per a la presentació a les proves d'accés a les places convocades per l'Ajuntament de Banyoles.

Les persones que acreditin estar inscrites a l'atur tindran una reducció de la quota del 100%. En aquest supòsit els aspirants hauran d'acreditar estar inscrits com a demandants d'ocupació en el servei d'ocupació de Catalunya. Per sol·licitar la reducció de la quota l'aspirant haurà d'acreditar la seva situació laboral mitjançant la presentació del corresponent certificat emès pel SOC.

L'ingrés es realitzarà a l'entitat bancària autoritzada o a la Caixa municipal si està operativa, abans o en el mateix moment de presentar la sol·licitud, i no s'admetrà el pagament fora del termini.

La falta de pagament de la taxa dins del termini de presentació de sol·licituds determina la no admissió de l' aspirant a les proves selectives. La sol·licitud d'inscripció al procés selectius haurà d'anar acompanyada del justificant d'ingrés. En el cas de sol·licitar la reducció de la quota del 100%, haurà d'acompanyar acreditació de la situació d'atur.

No procedirà la devolució de drets d'examen en els supòsits d'exclusió del procés selectiu per causa imputable a la persona interessada, entre altres, no procedirà la devolució en el supòsit d'exclusió per no complir els requisits o no aportar els documents exigits en la convocatòria.

2. Totes aquestes condicions s'hauran de reunir en la data en que finalitzi el període de presentació de sol·licituds per prendre part en les proves selectives i mantenir-se fins a la formalització del nomenament com a funcionari/ària de carrera.

3. No obstant això, si durant el procés selectiu el tribunal considera que hi ha raons suficients, podrà demanar a qualsevol dels/de les aspirants que acreditin el compliment de totes o alguna de les condicions i els requisits exigits per prendre part en el procés selectiu de què es tracti. Tot els requisits s'han de complir el darrer dia de presentació de sol·licituds, i no s'han de haver perdut cap d'elles en el moment de la presa de possessió com a funcionari.

 

3. PARTICIPACIÓ EN LA CONVOCATÒRIA-SOL·LICITUDS

1. Les presents bases es publicaran íntegrament en el Butlletí Oficial de la província de Girona (BOPG), en el Diari oficial de la Generalitat de Catalunya i a la pàgina web municipal.

Una vegada publicades les bases en el BOPG i en el DOGC es publicarà un anunci de la Convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i en el Butlletí Oficial de l'Estat, fent referència al número i data de butlletí en el que han sortit publicades les bases.

El termini per presentar la sol·licitud és de vint dies naturals a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

2. Les persones aspirants que desitgin prendre part en les proves selectives podran presentar la sol·licitud per alguna de les formes previstes a l'art. 16.4 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre del Procediment administratiu comú de les Administracions públiques, i en concret:

a) En suport paper: En aquest cas la sol·licitud, en model oficial i normalitzat, s'haurà d'imprimir. Aquest document es pot obtenir a la pàgina web http://www.banyoles.cat i es tot presentar de la següent forma:

- Al registre general de l'Ajuntament (c/ Passeig indústria, 25).

- Qualsevol de les altres formes previstes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015 de Procediment administratiu comú de administracions públiques.

Si la instància es presenta per correu administratiu caldrà enviar-la en sobre obert certificada així mateix caldrà enviar còpia de la sol·licitud amb el segell de correus a la següent adreça de correu electrònic: personal@ajbanyoles.org, per tal de poder-ne tenir constància dins del termini de presentació d'instàncies.

b) De forma telemàtica:

- Al registre electrònic. mitjançant model oficial i normalitzat previst a la pàgina web següent: http://www.banyoles.cat

3. Juntament amb la sol·licitud cal presentar la següent documentació:

1) Currículum Vitae de l'aspirant

2) Còpia DNI

3) Còpia Carnets de conduir requerits a la convocatòria.

4) Copia del títol exigit per prendre part en la convocatòria o resguard d'haver abonat els drets per la seva expedició.

5) Documentació acreditativa del nivell intermedi de català (nivell B2) o superior.

6) Justificant d'abonament dels drets d'examen o document justificatiu de l'exempció de pagament de la taxa.

7) Declaracions jurades:

- Declaració jurada o promesa de portar armes de foc.

- Declaració de no estar inhabilitat/ada per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari de qualsevol administració pública.

Les persones aspirants hi hauran de fer constar que accepten aquestes bases i que reuneixen totes les condicions exigides en la base segona, referides sempre a la data d'acabament del termini per a la presentació de sol·licituds, amb independència de la seva posterior acreditació i que prenen el compromís de portar armes d'acord amb les condicions establertes en la legislació vigent.

4. Amb la presentació de la sol·licitud els/les aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

Les dades corresponents al domicili, telèfon i adreça electrònica que figurin en la sol·licitud es consideraran com les úniques vàlides a efectes de notificacions i serà responsabilitat exclusiva de les persones aspirants els errors en la seva consignació i la comunicació a l'Ajuntament de qualsevol canvi de les mateixes.

5. No caldrà tornar a aportar aquella documentació que ja s'hagi aportat amb anterioritat i que estigui en poder de l'Ajuntament de Banyoles. En aquest cas caldrà indicar de forma expressa de quina documentació es tracta i en quin procediment es va aportar.

6. La documentació acreditativa dels mèrits a valorar es requerirà a la finalització de la cinquena prova: Reconeixement mèdic, a totes les persones aspirants que hagin anat superant les proves del procés selectiu. A tal efecte s'atorgarà un termini de 5 dies per a la presentació de la documentació acreditativa dels mèrits que s'al·leguin per la fase de concurs.

 

4. LLISTA D'ASPIRANTS

1. Un cop finalitzat el període de presentació de sol·licituds, i en el termini màxim d'un mes, la presidència de la corporació aprovarà, mitjançant resolució, la llista provisional d'aspirants admesos i exclosos, composició del Tribunal Qualificador i data prevista per a l'inici de les proves. Dita resolució es publicarà en el BOP i en el tauler electrònic de la Corporació i a la pàgina web municipal.

2. La relació d'admesos contindrà el nom i cognoms i quatre xifres del DNI dels interessats (les que corresponguin als llocs quart, cinquè, sisè i setè), ordenats per número de registre d'entrada de sol·licitud a la Corporació. El núm. d'ordre d'actuació dels aspirants es determinarà en funció de la data d'entrada de les sol·licituds.

3. En l'esmentada relació s'advertirà que els interessats disposen de 10 dies hàbils, a comptar des de l'endemà de la seva publicació, als efectes de l'esmena de defectes, reclamacions, o recusació de membres del Tribunal.

En cas que les persones participants excloses no esmenin dins d'aquest termini els defectes que se'ls imputen o no aportin la documentació preceptiva que n'hagi motivat l'exclusió, es considerarà que desisteixen de la seva sol·licitud de participació.

Si en el termini esmentat no es presenta cap al·legació, la relació es considerarà definitiva sense que sigui

4. Les al·legacions presentades les ha de resoldre l'Ajuntament en un termini màxim de 30 dies, després dels quals, si no hi ha resolució expressa, s'entendran desestimades, a l'efecte de la seva impugnació per via contenciosa.

 

5. TRIBUNAL QUALIFICADOR

5.1 El tribunal qualificador es constituirà de la manera següent:

- Presidenta: La Secretària de la Corporació i persona funcionària suplent.

- Vocals:

- Una persona funcionària de l'Ajuntament de Banyoles i la seva suplent.

- Una persona tècnica especialista en l'àmbit de la seguretat, i la seva suplent.

- Una persona a proposta de la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals i la seva suplent.

- Una persona a proposta de l'Institut de Seguretat pública de Catalunya del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya i la seva suplent.

- Secretari/ària: Una persona funcionari/ària de l'Ajuntament la seva suplent.

2. Tots els membres del tribunal tindran veu i vot, la Presidenta dirimirà els empats amb un vot de qualitat. La secretària assistirà el tribunal amb veu però sense vot i donarà el suport administratiu necessari per al desenvolupament de les seves actuacions.

3. Els membres del Tribunal s'hauran d'abstenir en les proves selectives, mitjançant notificació formal al president de la Corporació, quant considerin que incorren en algunes de les causes que estableix l'article 23 de la Llei 40/2015 d'1 d'octubre de Règim Jurídic del sector Públic.

4. Les persones aspirants podran recusar els membres del tribunal per les mateixes causes d'acord amb l'article 24 de la Llei 40/2015 d'1 d'octubre de Règim Jurídic del sector Públic.

5. El Tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de la meitat, almenys dels seus membres, siguin titulars o suplents i serà necessària la presència de la Presidenta i de la secretària. Les decisions s'hauran d'adoptar per majoria.

6. Dins la fase de selecció, el Tribunal resoldrà tots els dubtes d'interpretació i aplicació de les normes que puguin plantejar-se, com també els supòsits no previstos en el normativa.

7. El Tribunal podrà acordar la incorporació a les seves tasques d'assessors especialistes, els quals es limitaran a l'exercici de les seves especialitats tècniques, en base a les quals exclusivament, col·laboraran amb el tribunal.

8. En cap cas el Tribunal no podrà aprovar ni declarar que ha superat les proves selectives un nombre aspirants superior al de les places convocades. Qualsevol proposta que infringeixi aquesta norma serà nul·la de ple dret.

9. Quan el Tribunal hagi de validar els resultats de les proves psicotècniques i mèdiques realitzades per especialistes podrà realitzar la sessió de forma telemàtica.

10. Les persones que formen part del Tribunal qualificador. I que hi tinguin dret, percebran les indemnitzacions per assistència d'acord amb la normativa vigent.

 

6. PROCÉS DE SELECCIÓ: PROVES SELECTIVES

1. La selecció pel sistema de concurs oposició consisteix en la valoració de determinades condicions de formació, mèrits o nivell d'experiència relacionats amb la tasca policial a exercir i en la superació de les proves corresponents.

2. El procés de concurs oposició constarà de dues fases diferenciades: la d'oposició i la de concurs. Únicament accediran a la fase del concurs els aspirants que superin la d'oposició.

3. En el procediment de selecció per concurs oposició hi haurà una fase final del procés que consistirà en un curs específic i un període de pràctiques.

4. La data, l'hora i el lloc de realització de les proves es determinarà en el llistat d'admesos i exclosos, que es publicarà en el BOP de Girona i a la seu electrònica de l'Ajuntament de Banyoles. Amb aquesta publicació es considerarà realitzada la notificació als interessats.

5. Les persones aspirants seran convocades per a cadascun dels exercici o proves en crida única.

Si una persona no es presentés a alguna de les proves quedarà eliminada del procés selectiu, excepte si l'absència en el moment de realització de la prova és per les causes de força major següents:

a) Hospitalització per embaràs de risc

b) Hospitalització per causa de part

c) Hospitalització o ingrés a urgències com a conseqüència d'una malaltia greu (segons annex inclòs en el Reial Decret 1148/2011, de 29 de juliol)

d) Intervenció mèdica urgent per risc de vida de la persona aspirant.

En aquest casos s'haurà de justificar la causa de força major en el termini màxim de 48 hores a comptar des de l'hora d'inici de la prova, mitjançant la presentació del justificant mèdic en el registre general d'entrada de l'Ajuntament.

En qualsevol dels supòsits anteriors l'òrgan de selecció convocarà la persona aspirant a la realització de la prova en un termini màxim de 15 dies des de l'alta hospitalària i el temps màxim per a ser cridada a la realització de la prova serà la data de finalització de la fase d'oposició de la convocatòria, pel que si la causa de força major que va genera l'absència no ha desaparegut abans d'aquest moment la persona afectada restarà eliminada del procés.

Els aspirants, per a realitzar les proves de la fase d'oposició s'hauran d'identificar mitjançant la presentació del DNI, del passaport o del permís de conduir originals, i la seva presentació podrà ser exigida pel tribunal qualificador en qualsevol moment de la convocatòria. La manca de presentació d'aquesta documentació comporta l'exclusió automàtica de la persona participant de la convocatòria.

6. Si el tribunal té coneixement que algun dels aspirants no posseeix íntegrament els requisits per aquesta convocatòria, podrà proposar, en qualsevol moment del procés selectiu, amb audiència prèvia a l'interessat, la seva exclusió, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades.

 

7. Fase d'oposició: Proves

7.1 Primera prova: CULTURAL.

Prova obligatòria i eliminatòria. Constarà de dues subproves. Consisteix en respondre qüestionaris tipus test de preguntes proposades pel tribunal qualificador.

Subprova A: Prova de coneixements: Cultura general

- Consisteix en contestar un qüestionari de 20 preguntes relacionades amb coneixements de cultura general a un nivell concordant amb el títol acadèmic requerit a la bases, i amb coneixements sobre l'actualitat política, social i cultural, d'acord amb la següent proporció:

- 50% de les preguntes seran relatives a coneixements de cultura general.

- 50% restant relatives a coneixements sobre l'actualitat social, cultural i política.

Subprova B: Prova de coneixements policials, territorials i de l'Administració local.

- Consisteix en contestar un qüestionari de 40 preguntes de coneixements específics relacionades amb el temari que figura a l'annex 1 d'aquestes bases.

Per a la realització de les dues subproves, de forma conjunta, hi ha un termini màxim de 70 minuts.

- Qualificació de la prova:

Cada pregunta té quatre alternatives de resposta de les quals només una és correcte. Totes les respostes correctes tenen el mateix valor de 0.25 punts. Les preguntes que es deixin en blanc no resten i les respostes errònies descompten 0.0625 punts cadascuna.

La subprova A té una puntuació màxim de 5 punts. Les persones que no obtinguin un mínim d' 1 punt, queden excloses de la convocatòria.

La subprova B té una puntuació màxim de 10 punts. Les persones aspirants que no obtinguin un mínim de 3 punts, queden excloses de la convocatòria.

La puntuació màxima de la prova cultural és 15 punts. Les persones aspirants que no obtinguin un mínim de 7,5 punts, queden excloses de la convocatòria.

7.2 Segona prova: CONEIXEMENT DE LA LLENGUA CATALANA.

De caràcter obligatori i eliminatori.

Consisteix en la realització d'exercici de coneixements sintàctics i de comprensió de la llengua catalana, corresponent al nivell intermedi (B2) de llengua catalana i, si s'escau, en la realització d'una entrevista amb una persona experta que permeti valorar-ne els coneixements orals.

La qualificació d'aquest exercici serà d'apte o no apte, quedant aquest darrers eliminats del procés selectiu. La durada màxima s'estableix en 1 hora aproximadament.

Queden exempts de realitzar aquesta els i les aspirants que acreditin documentalment, dins el termini de presentació de les sol·licituds, posseir el certificat de nivell intermedi de català (B2) o superior de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o equivalent o superior.

De conformitat amb l'article 16.2 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, poden restar exempts de realitzar aquesta prova les persones aspirants que, en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de funcionari públic, hagin superat una prova o un exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell o superior al que es demana, sempre i quan aportin la documentació que acrediti aquesta circumstància.

7.3 Tercera prova APTITUD FÍSICA

Aquesta prova té per objecte comprovar, entre d'altres, les condicions de força (tren superior i inferior), rapidesa i resistència de l'aspirant. Constarà de les subproves que s'especifiquen a l'annex 2 d'aquestes bases.

Aquesta prova serà obligatòria i eliminatòria.

Per a poder realitzar aquesta prova els aspirants hauran de lliurar al tribunal un certificat mèdic oficial en el qual es faci constar que reuneixen les condicions físiques necessàries per poder dur-la a terme. Aquest certificat mèdic ha de tenir una antiguitat màxima de 3 mesos al dia de realització de les proves. La no presentació del certificat comportarà l'exclusió automàtica de l'aspirant del procés selectiu.

Qualificació: Es qualificarà com a apte o no apte. Per ser declarat apte caldrà obtenir un total mínim de 10 punts en la suma de totes les 4 subproves. Una prova puntuada en zero punts comportarà l'eliminació de l'aspirant del procés selectiu.

7.4 Quarta prova: AVALUACIÓ PSICOTÈCNICA.

Prova obligatòria i eliminatòria.

Després de les proves d'aptitud física, el tribunal qualificador farà pública una llista ordenada de major a menor de la puntuació obtinguda de les persones aspirants, i convocarà als aspirants que hagin superat les proves per la realització de l'avaluació psicotècnica. Passaran a la prova d'Avaluació psicotècnica les 20 persones aspirants millor classificades. En cas d'empat a la posició 20, passaran totes les persones empatades en aquesta puntuació.

Les persones aspirants que quedin classificades a partir de la posició vint-i-una quedaran en llista d'espera per a ser cridades, per ordre de puntuació, per a la realització d'aquesta prova i les següents que corresponguin cas d'esgotar-se la borsa de treball establerta en el punt 1.2 de les bases. En primer lloc es farà la crida dels aspirants que hagin quedat en les posicions vint-i-una a trenta, i se'ls convocarà per a la realització d'aquesta prova: Avaluació psicotècnica i de la cinquena prova: Revisió mèdica. Seguidament, si resulten aptes, s'atorgarà un termini per a la presentació dels mèrits. Si cal efectuar noves crides de la resta d'aspirants es farà dels aspirants de la posició trenta-una a quaranta i així successivament.

Aquesta prova es dividirà en dues subproves:

- Subprova 1. Aptitudinal

- Subprova 2. De personalitat, estat psicològic i competències.

Les dues seguiran les pautes previstes a la RESOLUCIÓ INT/2403/2015, de 2 d'octubre del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

Les proves aplicades han d'estar formades per tests objectius que compleixen els requisits de validesa i fiabilitat i que hagin estat baremats i estandarditzats en una àmplia mostra de població, que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.

Qualificació: Es qualificarà com a apte o no apte. La falsedat demostrada en les respostes comportarà l'eliminació de l'aspirant. es persones aspirants que no obtinguin un apte en aquesta prova quedaran eliminades del procés de selecció.

Subprova 1: Prova APTITUDINAL

Prova obligatòria i eliminatòria. La prova consisteix en l'administració de tests adreçats a la valoració de les capacitats intel·lectuals i els processos de raonament de les persones aspirants. Aquests tests valoraran la Comprensió Verbal, Espacial, Raonament i Càlcul, respectivament. Cada una de les aptituds serà valorada de 0 a 100 punts.

Per tal de superar-la, la persona aspirant haurà de complir els dos requisits següents:

- haurà d'obtenir una puntuació mínima de 40 punts en cadascun dels quatre àmbits avaluats.

- la puntuació final de la prova s'obtindrà de la mitjana ponderada de la puntuació obtinguda en les quatre proves d'acord amb el seu propi barem. No superen la prova les persones aspirants que no obtinguin una puntuació total mínima de 50 punts,

En aquest qüestionari s'obtindrà la qualificació final d'APTE/A o de NO APTE/A.

Les persones aspirants que no obtinguin un resultat d'apte en aquesta prova queden excloses del procés selectiu.

Subprova 2: Prova de PERSONALITAT, d'ESTAT PSICOLÒGIC i de COMPETÈNCIES

Prova obligatòria i eliminatòria. La prova consisteix en la realització de tres qüestionaris, que mesuraran:

- els trets de personalitat bàsics (l'ajust emocional, l'ajust social, l'ajust organitzacional i els factors que en formin part).

- l'estat psicològic de la persona aspirant, a partir de la informació sobre possibles alteracions psicopatològiques degudes a les seves dificultats d'adaptació a l'entorn personal, social i laboral.

- el seu grau d'adequació al següent perfil competencial: Efectivitat individual, Orientació de servei a la ciutadania, Aprenentatge permanent, Comprensió interpersonal, Influència i persuasió, Presa de decisions, Treball en equip i Visió global. En aquest qüestionari, cadascuna de les competències avaluades serà valorada entre 0 i 4 punts, ambdós inclosos.

Per tal de superar-lo, la persona aspirant haurà de complir els dos requisits següents:

- Obtenir una puntuació mínima d'1 punt en cadascuna de les vint competències que mesura la prova administrada.

- Obtenir una puntuació de 3 punts o superior en un mínim de tres de les vuit competències demanades en aquest procés selectiu.

A cadascun dels qüestionaris s'obtindrà la qualificació d'APTE/A o de NO APTE/A.

Les persones aspirants que no obtinguin un resultat d'apte en els tres qüestionaris queden excloses de la convocatòria.

Tanmateix, es considerarà no apta qualsevol persona candidata al lloc que no superi els criteris mínims proposats en cadascuna de les proves en les escales de sinceritat, desitjabilitat social i/o distorsió de la imatge.

Les competències que s'avaluaran consten descrites en l'annex 4.

A criteri del tribunal, es podrà complementar aquest exercici, amb una entrevista personal dels aspirants, a fi d'integrar tots els elements explorats anteriorment. En aquest cas, a les entrevistes hi ha d'estar present, com a mínim, un membre del tribunal

7.5 Cinquena prova: RECONEIXEMENT MÈDIC

Serà obligatòria i eliminatòria. Consistirà en un reconeixement mèdic, realitzat per metges o metgesses col·legiats, que inclourà les proves que figuren a l'annex 3 amb l'objectiu de comprovar que l'aspirant no presenta cap de les exclusions mèdiques establertes en l'annex 3 d'aquesta convocatòria ni cap causa mèdica que l'invalidi per a l'exercici de la professió.

Qualificació: Es qualificarà com a apte o no apte. es persones aspirants que no obtinguin un apte en aquesta prova quedaran eliminades del procés de selecció.

 

8. Fase de concurs

Finalitzada la cinquena prova de la fase d'oposició, es requerirà a les persones aspirats declarades aptes perquè en el termini de cinc dies hàbils aportin la documentació necessària perquè el tribunal pugui valorar els mèrits de la fase de concurs.

Únicament es valoraran els mèrits obtinguts fins a la data de finalització del termini de presentació de les sol·licituds per a participar en aquesta convocatòria. En cas d'acreditació insuficient o de dubtes sobre el contingut de determinats mèrits el tribunal està facultat per requerir-ne l'esmena o l'aclariment.

Desenvolupament de la fase de concurs.

1. Aquesta fase serà aplicable a aquells/es aspirants que superin la fase d'oposició.

2. La fase de concurs es valorarà d'acord amb els mèrits al·legats que s'hagin acreditat documentalment, d'acord amb la següent escala de valoració i fins a un màxim global de 4.5 punts.

La puntuació final de la valoració de mèrits de la fase de concurs serà el resultat de sumar la puntuació obtinguda d'acord amb el següent barem:

A) Antiguitat (màxim de 1,80 punts):

A.1) Per haver exercit com agent de la policia local, amb nomenament de funcionari de carrera o funcionari interí a l'administració local.

Per cada mes complet: 0.10 punts, fins a un màxim de 1.20 punts.

A.2) Per haver exercit en la categoria d'agent, amb nomenament de funcionari de carrera o interí, en altres cossos policials diferents de l'administració local.

Per cada mes complet: 0.05 punts, fins un màxim de 0.60 punts.

B) Experiència en treballs similars (màxim 0.70 punts):

Per l'experiència adquirida en l'exercici de funcions de vigilant, segons l'article 1.2 i 13 de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les Policies locals:

Per cada mes complet: 0.02 punts.

C) Titulacions acadèmiques (màxim 0.50 punts):

C1. Batxillerat superior o equivalent: 0.10 punts

C2. Diplomatura universitària o equivalent: 0.25 punts

C3. Llicenciatura universitària, grau o equivalent: 0.50 punts

En aquest apartat només es podrà puntuar una titulació, la superior.

D) Formació professional (màxim 1 punt):

D.1 Per cursos amb aprofitament relacionats i rellevants pel desenvolupament de les funcions pròpies de la categoria organitzats i/o reconeguts per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya o per les acadèmies oficials de la resta de cossos policials.

- Fins a 20 hores: 0.10 punts per curs

- De 21 a 40 hores: 0.15 punts per curs

- A partir de 41 hores: 0.20 punts per curs.

No es valorarà el curs de formació bàsica l'accés a la categoria d'agent.

Els aspirants han d'acreditar documentalment la durada, en hores, els cursos al·legats. Si no ho fan així es computaran com cursos de durada inferior a 20 hores.

E) Nivell de coneixement de la llengua catalana (màxim 0.25 punts).

Es valoraran els certificats superiors al nivell intermedi de català (B) de la Direcció general de Política Lingüística del Departament de Cultura, o altres equivalents

- Certificat de nivell de suficiència de català(C1) :0.10 punts.

- Certificat de nivell superior de català (C2): 0.25 punts.

Només es valorarà una certificació, la superior.

F) Recompenses i distincions (màxim 0.25 punts):

Es valoraran les recompenses i distincions pròpies dels cossos de policia local o de la resta de forces i cossos de seguretat quan siguin rellevants en relació amb les funcions de la categoria d'agent, d'acord amb el següent detall:

- Medalla: 0,15

- Felicitació individual:0,10

- Felicitació col·lectiva: 0,05

 

9. QUALIFICACIÓ FINAL

9.1 El tribunal qualificador farà una primera llista amb les persones candidates ordenada de major a menor puntuació sumant la fase d'oposició amb l'obtinguda a la fase de concurs. En cas d'empat entre puntuacions finals s'aplicaran els criteris de desempat següents:

- En primer lloc, per la puntuació més alta obtinguda a la prova de coneixements del temari específic.

- En segon lloc, per la puntuació més alta obtinguda a la prova cultural.

- En tercer lloc, per la puntuació més alta obtinguda la prova física.

- Si persisteix l'empat el tribunal qualificador cercarà un nou criteri equitatiu de desempat.

9.2 El tribunal qualificador farà pública la llista de persones candidates amb la qualificació final ordenada de major a menor, i per un nombre igual al de places a cobrir en aquesta convocatòria, i seran proposades a l'alcaldia pel seu nomenament com a funcionaris en pràctiques.

9.3 No es podrà declarar superat en el procés selectiu un nombre de persones aspirants superior al de les places convocades.

9.4. Les persones que hagin superat les proves del procés selectiu i no hagin obtingut plaça, passaran a formar part d'una borsa de treball de la policia local de Banyoles en la categoria d'agent, per ordre de puntuació i per un període màxim de dos anys.

9.5 les persones proposades per a ser nomenades funcionaris en pràctiques hauran de presentar a la Secretaria de la Corporació, en el termini màxim de 20 dies, els documents acreditatius de les condicions exigides a la base segona, excepció feta del certificat acreditatiu de tenir els coneixements específics per a poder conduir vehicles prioritaris.

9.6 Les persones que tinguin la condició de funcionàries públiques estan exemptes de justificar documentalment els requisits que no requereixin actualització. Únicament hauran de presentar un certificat de l'organisme que custodiï el seu expedient personal i acreditar la seva condició i les altres circumstàncies de les quals no hi hagi constància.

9.7 Si dins el termini esmentat, i tret dels casos de força major, els aspirants proposats no presenten la documentació o no reuneixen els requisits exigits, no podran ser nomenats funcionaris en pràctiques i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat. En aquest cas, el tribunal podrà cridar als següents aspirants de la llista d'aprovats per ser nomenats en lloc d'aquells que no hagin aportat la documentació pertinent.

 

10. CURS SELECTIU I PERÍODE DE PRÀCTIQUES

10.1 -Sisena prova .- Curs selectiu.

10.1.1 El curs selectiu que és obligatori i eliminatori per totes les persones funcionàries en pràctiques nomenades en aquest procés selectiu consisteix en la superació del Curs de Formació Bàsica per a policies que organitza l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, on s'avaluen competències tècniques (coneixements i procediments) i competències clau (valors i actituds).

10.1.2 L'Ajuntament es compromet a enviar els aspirants que accedeixin a la plaça d'agent per convocatòria pública al curs de formació bàsica de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya que es realitzi amb més antelació, excepte que els aspirants a enviar siguin més de dos. Els aspirants que quedin tercers en endavant, seran enviats al següent any.

10.1.3 Queden exempts de realitzar aquest curs les persones aspirants que acreditin, mitjançant la certificació corresponent que n'han superat amb anterioritat un de contingut igual o similar, impartit per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

10.1.4 La qualificació del curs serà d' APTE o NO APTE. Les persones aspirants declarades no aptes quedaran excloses de la convocatòria. El període del curs selectiu no computarà als efectes de període de pràctiques establert a les bases.

10.1.5 Durant la seva estada a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya l'alumnat resta sotmès al Decret 95/2010, de 20 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de règim interior de l'ISPC, sens perjudici de la normativa que els sigui aplicable pel que fa a la seva vinculació administrativa.

10.1.6 Durant l'estada a l'ISPC, l'alumnat pot ser sotmès a les proves mèdiques que s'estimin oportunes, entre les quals es podrà dur a terme una analítica de sang i/o d'orina, per comprovar que cap alumnes/a no es troba inclòs en alguna de les causes d'exclusió per manca d'aptitud psicofísica.

10.2 - Setena prova.- Període de pràctiques.

10.2.1 Un cop superat el Curs de Formació Bàsica, els/les aspirants hauran de realitzar i superar un període de pràctiques de sis mesos al municipi.

10.2.2 El temps que l'aspirant hagi treballat com a agent en pràctiques o interí de la Corporació serà computat com a període de pràctiques, sempre que hi hagi l'informe favorable que es detalla en aquesta base. No obstant, les situacions de baixa mèdica per Incapacitat temporal o accident de treball de l'aspirant no computaran als efectes del còmput total del període de pràctiques.

10.2.3 Quan les persones aspirants no puguin ser avaluades en la fase de pràctiques pel fet de trobar-se en situació d'incapacitat temporal, risc durant l'embaràs, permís de maternitat o paternitat o adopció (permís per naixement per a la mare biològica, permís per adopció, per guarda amb finalitats d'adopció, o acolliment, tant temporal com permanent i permís de l'altre progenitor diferent de la mare biològica per naixement, guarda amb finalitats d'adopció, acolliment o adopció d'un fill o filla) i risc durant la lactància, s'interromprà dita fase, i una vegada finalitzada la situació la/les persones aspirants es reincorporarà/n al període de pràctiques, per tal de completar-lo.

10.2.4 En els casos de persones aspirants que no han pogut ser avaluades en la fase de pràctiques per haver estat suspeses de funcions com a conseqüència del compliment d'una sanció, per l'adopció d'una mesura cautelar en un procediment disciplinari o perquè se li hagin obert diligències prèvies o se li hagi incoat un procediment penal, el Tribunal Qualificador podrà acordar la seva reincorporació al període de pràctiques finalitzada la sanció o quan s'hagi deixat sense efectes la mesura cautelar.

10.2.5 El període mínim de treball efectiu s'ha de completar abans que el tribunal emeti la seva qualificació. En cas de gaudir d'una reducció de jornada no es produirà la finalització del període de pràctiques fins a haver acomplert la totalitat d'hores de treball efectiu previstes en jornada ordinària.

10.2.6 Les pràctiques són obligatòries i eliminatòries i es valoraran en base un informe emès per l'inspector cap de la Policia Local i fonamentat amb els informes dels comandaments del cos. La qualificació final serà d'apte o no apte.

Els informes a què fa referència l'apartat anterior han de considerar diversos factors conductuals de cada aspirant, bàsicament: els coneixements de treball, les habilitats socials i de comunicació, el compliment de les ordres i la disciplina, la disposició personal vers el treball, la responsabilitat, l'adaptació a l'organització, la iniciativa, la confiança en si mateix, el judici pràctic i l'autocontrol.

10.2.7 La superació del curs selectiu i del període de pràctiques són condicions indispensables per poder ser nomenat funcionari de carrera. Els aspirants que siguin considerats no aptes en alguna d'aquestes proves quedaran eliminats del procés selectiu.

10.2.8 Els aspirants que hagin superat el període de pràctiques seran proposats a l'alcaldia per a ser nomenats funcionaris de carrera.

No es podrà declarar superat en el procés selectiu un nombre d'aspirants superior al de les places convocades. Qualsevol proposta de persones aprovades que s'elevi a l òrgan competent per efectuar els nomenaments serà nul·la de ple dret quant a les actuacions relatives als i a les aspirants que superin aquest nombre.

10.2.9 Mentre realitzin el Curs de formació bàsica, les persones aspirants rebran les remuneracions corresponents al sou del grup C1 i el nivell de complement de destí. En el supòsit que desenvolupin les funcions del lloc de treball percebran també el complement específic del lloc de treball, i els plusos de torn que corresponguin.

 

11. INCIDÈNCIES

El tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu.

 

12. RECURSOS

Les bases i la seva convocatòria i aquells actes administratius derivats d'aquesta, així com les actuacions del Tribunal podran ser impugnades pels que es considerin interessats legítims, d'acord amb el que estableix l'article 4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del Procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de l'alcalde, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar, d'acord amb l'article 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant de l'alcalde, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d'acord amb el que preveu l'article 10 de la Llei esmentada.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del tribunal, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant de l'alcalde.

Igualment els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

13. DRET SUPLETORI

Per a tot allò no previst en aquestes bases, es tindrà en compte el que disposa la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les bases de règim local; el Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local; El Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril del Text refós de la Llei Municipal i de règim local de Catalunya; el Decret 214/1990, de 30 de juliol, de la Generalitat de Catalunya, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals; la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya, el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, el Decret 233/2002, de 25 de setembre , pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals i la resta de disposicions vigents en la matèria.

 

Banyoles, 6 de maig de 2024

 

L'alcalde

 

 

ANNEX 1:TEMARI

 

1. LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA: Drets fonamentals i llibertats públiques. La funció policial en el marc constitucional.

2. L'ESTATUT D'AUTONOMIA DE CATALUNYA: Disposicions generals. La Generalitat, el Parlament i el Consell Executiu. Competències de la Generalitat en matèria de seguretat pública i policia judicial.

3. LA LLEI MUNICIPAL I DE RÈGIM LOCAL: L'organització municipal. Competències dels ajuntaments. El personal al servei dels ens locals.

4. LA LLEI ORGÀNICA DE FORCES I COSSOS DE SEGURETAT: Disposicions generals. Principis bàsics d'actuació. Els diferents cossos policials a l'Estat espanyol.

5. LLEI 16/91 DE LES POLICIES LOCALS DE CATALUNYA: Disposicions generals. Principis d'actuació i funcions. Estructura i organització de la policia local i el règim disciplinari.

6. LLEI 4/2003 de 7 d'abril, D'ORDENACIÓ DELS SISTEMA DE SEGURETAT PÚBLICA DE CATALUNYA: Estructura i organització de la Policia local.

7. DECRET 219/1996, de 12 de juny, pel qual s'aprova el REGLAMENT D'ARMAMENT DE LES POLICIES LOCALS DE CATALUNYA.

8. DECRET 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el REGLAMENT D'ACCÉS, PROMOCIÓ I MOBILITAT DE LES POLICIES LOCALS.

9. DECRET 179/2015, de 4 d'agost, pel qual s'aprova el REGLAMENT DEL PROCEDIMENT DISCIPLINARI APLICABLE ALS COSSOS DE POLICIA LOCAL DE CATALUNYA.

10. LLEI ORGÀNICA 10/1995, de 23 de novembre, del CODI PENAL. Llibre I . Títol I De la infracció penal.

11. LLEI ORGÀNICA 10/1995, de 23 de novembre, del CODI PENAL. Llibre I. Títol II De les persones criminalment responsables dels delictes.

12. LLEI ORGÀNICA 10/1995, de 23 de novembre, del CODI PENAL. Llibre II. Títol I De l'homicidi i les seves formes. Títol II De l'avortament. Títol III De les lesions. Títol IV De les lesions al fetus.

13. LLEI ORGÀNICA 10/1995, de 23 de novembre, del CODI PENAL. Llibre II. Títol V Delictes relatius a la manipulació genètica. Títol VI Delictes contra la llibertat. Títol VII De les tortures i altres delictes contra la integritat moral. Títol VII bis De la tracta de éssers humans. Títol VIII Delictes contra la llibertat i indemnitat sexuals.

14. LLEI ORGÀNICA 10/1995, de 23 de novembre, del CODI PENAL. Llibre II. Títol IX De l'omissió del deure de socors. Títol X Delictes contra la intimitat, el dret a la pròpia imatge i la inviolabilitat del domicili. Títol XI Delictes contra l'honor. Títol XII Delictes contra les relacions familiars.

15. LLEI ORGÀNICA 10/1995, de 23 de novembre, del CODI PENAL. Llibre II. Títol XIII Delictes contra el patrimoni i contra l'ordre socioeconòmic. Títol XIII bis Dels delictes de finançament il·legal dels partits polítics. Títol XIV Dels delictes contra la hisenda pública i contra la seguretat social. Títol XV Dels delictes contra els drets dels treballadors. Títol XV bis Delictes contra els drets dels ciutadans estrangers. Títol XVI Dels delictes relatius a l'ordenació del territori i l'urbanisme, la protecció del patrimoni històric i el medi ambient.

16. LLEI ORGÀNICA 10/1995, de 23 de novembre, del CODI PENAL. Llibre II. Títol XVII Dels delictes contra la seguretat col·lectiva. Títol XVIII De les falsedats. Títol XIX Delictes contra l'Administració Pública. Títol XX Delictes contra l'Administració de Justícia.

17. LLEI ORGÀNICA 10/1995, de 23 de novembre, del CODI PENAL. Llibre II. Títol XXI Delictes contra la Constitució. Títol XXII Delictes contra l'ordre públic. Títol XXIII Dels delictes de traïció i contra la pau o la independència de l'Estat i relatius a la Defensa Nacional. Títol XXIV Delictes contra la Comunitat Internacional.

18. LLEI ORGÀNICA 4/2015, de 30 de març de PROTECCIÓ DE LA SEGURETAT CIUTADANA. Capítol I Disposicions Generals. Capítol II Documentació i identificació personal.

19. LLEI ORGÀNICA 4/2015, de 30 de març de PROTECCIÓ DE LA SEGURETAT CIUTADANA. Capítol III Actuacions pel manteniment i restabliment de la seguretat ciutadana. Capítol IV Potestats especials de policia administrativa de seguretat.

20. LLEI ORGÀNICA 4/2015, de 30 de març de PROTECCIÓ DE LA SEGURETAT CIUTADANA. Capítol V Règim Sancionador.

21. REIAL DECRET de 14 de setembre de 1882, LLEI D'ENJUDICIAMENT CRIMINAL. La jurisdicció penal: òrgans i competències. La denúncia: concepte i classes. El dret i el deure de denunciar. Efectes de la denúncia. La detenció: concepte. Supòsits legals en què és procedent la detenció. Els drets dels detingut. L'entrada i registre: requisits, formalitats i supòsits excepcionals. L'atestat policial regulació i formalitats.

22. LLEI ORGÀNICA 5/2000 , de 12 de gener , REGULADORA DE LA RESPONSABILITAT PENAL DELS MENORS. La detenció de menors.

23. REIAL DECRET LEGISLATIU 6/2015 , de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la LLEI DEL TRÀNSIT, CIRCULACIÓ DE VEHICLES I SEGURETAT VIÀRIA.

24. El REGLAMENT GENERAL DE CIRCULACIÓ: Normes generals pels conductors. Normes sobre begudes alcohòliques. Control de drogues i estupefaents: Regulació, actuacions policials. La retirada dels vehicles de la via pública: Supòsits i regulació. Reial Decret 970/2020, de 10 de novembre, pel qual es modifica el Reglament General de Circulació.

25. REGLAMENT GENERAL DE VEHICLES: Autoritzacions. Registre de vehicles. Inspeccions tècniques de vehicles.

26. REGLAMENT GENERAL DE CONDUCTORS: Classes de permisos i llicències de conduir. Edat per obtenir els permisos i llicències. Vigència dels permisos i llicències per conduir. Reial Decret 971/2020, de 10 de novembre, pel qual es modifica el Reglament General de Conductors.

27. LLEI 11/2009 de 6 de juliol, DE REGULACIÓ ADMINISTRATIVA DELS ESPECTACLES PÚBLICS I LES ACTIVITATS RECREATIVES. Règim sancionador.

28. DECRET 112/2010, de 31 d'agost, pel qual s'aprova el REGLAMENT D'ESPECTACLES PÚBLICS I ACTIVITAT RECREATIVES.

29. Ordre INT/358/2011, de 19 de desembre, per la qual es regulen els horaris dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i de les activitats recreatives.

30. REIAL DECRET 137/1993, de 29 de gener, pel qual s'aprova el REGLAMENT D'ARMES: Definicions, classificació de les armes reglamentàries, armes prohibides i tipus de llicència.

31. LLEI ORGÀNICA 4/2000, de 11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers en Espanya i la seva integració social.

32. LLEI 39/2015 de procediment administratiu. L'activitat de l'administració pública. Principis de la potestat sancionadora.

33. LLEI 40/2015 de règim jurídic del sector públic. L'activitat de l'administració pública. Principis de la potestat sancionadora.

34. LES ORDENANCES, ELS REGLAMENTS I ELS BANS: Concepte. Aprovació. Persones a qui obliguen. Control del seu compliment.

35. Ordenança Municipal de Circulació de Banyoles.

36. Ordenança Reguladora de Convivència Ciutadana i Via Pública de Banyoles.

37. Ordenança Reguladora del Servei de Taxi del municipi de Banyoles.

38. Decret 170/2002, d'11 de juny, sobre mesures en matèria de gossos considerats potencialment perillosos.

39. Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de les lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Títol preliminar: Disposicions generals. Articles de l'1 al 6. Titol II. Polítiques públiques per a promoure la igualtat efectiva de les persones LGBTI. Article 18. Títol IV. Mecanismes per a garantir el dret a la igualtat. Article 34.

40. Llei 19/2020, del 30 de desembre, d'igualtat de tracte i no-discriminació. Títol I. Disposicions generals. Articles de l'1 al 5. Títol II. Àmbits d'aplicació material del dret a la igualtat de tracte i a la no-discriminació.

 

 

ANNEX 2: PROVES FÍSIQUES

 

Prova d'aptitud física:

 

Aquesta prova serà obligatòria i eliminatòria. La prova es considerarà superada si els aspirants aconsegueixen un total de 10 punts sumant la puntuació de cada subprova amb un mínim de 1 punt a cadascuna de les 4 subproves. Una prova puntuada en zero punts comportarà l'eliminació de l'aspirant del procés selectiu.

Normes generals per a la realització de la prova:

- Aquesta prova té per objecte comprovar les condicions de força (tren superior i inferior), velocitat i resistència de l'aspirant.

- Per a realitzar aquestes proves és obligatori portar roba i calçat esportiu.

- S'admetran dos intents per a cadascuna de les proves, excepte a la prova de course navette, en la qual es farà un únic intent. Puntuarà el millor resultat obtingut de cada prova.

- Per a la realització d'aquestes proves, el mateix dia de l'execució, les persones aspirants hauran de lliurar al tribunal un certificat mèdic oficial expedit, com a màxim, tres mesos abans de la realització de les mateixes. En aquest ha de constar explícitament que " es reuneixen les condicions físiques necessàries per a realitzar els exercicis de la convocatòria".

- El total de puntuació de les subproves puntuables d'aquesta prova serà de 20 punts. En cadascuna de les subproves de les que consta l'exercici, la persona aspirant haurà d'arribar a les marques d'exigència mínim de 1 punt, segons barem, per tal que la seva nota sigui considerada, en conseqüència totes aquelles persones aspirants que no assoleixin el mínim d'1 punt en cadascuna de les subproves, seran eliminades.

- En aquesta prova el Tribunal ha de comptar amb l'assessorament de professionals especialitzats en educació física.

- L'ordre de realització dels exercicis vindrà determinat per l'ordre de presentació d'instàncies.

 

Aquest exercici constarà dels següents exercicis:

 

1. Velocitat: Córrer en el menor temps possible una distància de 50 metres. La persona haurà d'assolir una puntuació d'1 punt per tal que no resti exclosa del procés selectiu.

 

Barem de puntuació HOME mínims:

 

Velocitat

Barems de puntuació HOME mínims: (segons i dècimes de segon):

De 18 a 24 anys

De 25 a 29 anys

De 30 a 34 anys

De 35 anys o més

Puntuació

+9,5

+9,7

+9,9

+10,1

0

9,5

9,7

9,9

10,1

1

9,0

9,2

9,4

9,6

2

8,5

8,7

8,9

9,1

3

7,5

7,7

7,9

8,1

4

6,5

6,7

6,9

7,1

5

 

Barems de puntuació DONA mínims: (segons i dècimes de segon):

 

De 18 a 24 anys

De 25 a 29 anys

De 30 a 34 anys

De 35 anys o més

Puntuació

+10,0

+10,2

+10,4

+10,6

0

10,0

10,2

10,4

10,6

1

9,5

9,7

9,9

10,1

2

9,0

9,2

9,4

9,6

3

8,0

8,2

8,4

8,6

4

7,7

7,9

8,1

8,3

5

 

 

2. Resistència aeròbica màxima: Test Course Navette: Córrer tantes vegades com sigui possible un traçat de 20 metres, anada i tornada.

La persona haurà d'assolir la puntuació d'1 punt per tal que no resti exclosa del procés de selecció.

Descripció de l'exercici:

a) La persona participant se situa darrere d'una de les dues línies paral·leles pintades a terra i distants entre elles 20 metres.

b) Quan senti el senyal sonor d'inici de l'exercici, ha de córrer cap a l'altra línia, fins a trepitjar-la, i ha d'esperar a tornar a sentir un altre senyal sonor.

c) Cada senyal sonor indica que s'ha d'iniciar el desplaçament cap a la línia contrària, intentant seguir el ritme, que és progressivament (cada minut) més ràpid al llarg de l'exercici.

d) Ha de repetir constantment aquest cicle d'anada i tornada fins que no sigui capaç de trepitjar la línia en sentir el senyal sonor, moment en el qual s'acaba l'exercici.

Normes de l'exercici:

a) La línia s'ha de trepitjar abans o en el moment que se senti el senyal sonor.

b) La persona participant no pot córrer cap a la línia contrària fins que no hagi sentit el senyal.

c) La persona participant no pot fer girs circulars, ha de pivotar.

Valoració de l'exercici:

Se'n fa un sol intent, i es registra el número de l'últim període o palier anunciat pel magnetòfon.

 

Barem de puntuació HOME mínims:

 

Prova de resistència aeròbica màxima (paliers)

De 18 a 24 anys

De 25 a 29 anys

De 30 a 34 anys

De 35 anys o més

Puntuació

-8,0

-7,5

-7

-6,5

0

8,0

7,5

7

6,5

1

9,0

8,5

8

7,5

2

9,5

9,0

8,5

8

3

10,0

9,5

9

8,5

4

11,0

10,5

10

9,5

5

 

Barems de puntuació DONA mínims:

Prova de resistència aeròbica màxima (paliers)

 

De 18 a 24 anys

De 25 a 29 anys

De 30 a 34 anys

De 35 anys o més

Puntuació

-7

-6,5

-6

-5,5

0

7

6,5

6

5,5

1

8

7,5

7

6,5

2

8,5

8

7,5

7

3

9

8,5

8

7,5

4

10

9,5

8,5

8

5

 

 

 

3. Salt horitzontal: Dempeus, davant de la línia, saltar cap endavant amb una extensió de cames i caiguda el més lluny possible amb els peus paral·lels. El resultat serà la distància entre la línia de sortida i la part del cos més endarrerida en la caiguda (la taula expressa la distància mínima exigida , en metres i centímetres).

 

Barem de puntuació HOME mínims:

 

Prova de salt horitzontal (metres)

De 18 a 24 anys

De 25 a 29 anys

De 30 a 34 anys

De 35 anys o més

Puntuació

-1,70

-1,65

-1,60

-1,55

0

1,70

1,65

1,60

1,55

1

1,90

1,85

1,80

1,75

2

2,10

2,05

2

1,95

3

2,30

2,25

2,20

2,15

4

2,50

2,45

2,40

2,35

5

 

 

Barem de puntuació DONA mínims:

 

Prova de salt horitzontal (metres)

De 18 a 24 anys

De 25 a 29 anys

De 30 a 34 anys

De 35 anys o més

Puntuació

-1,35

-1,30

-1,25

-1,20

0

1,35

1,30

1,25

1,20

1

1,55

1,50

1,45

1,40

2

1,75

1,70

1,65

1,60

3

1,95

1,90

1,85

1,80

4

2,15

2,10

2,05

2

5

 

 

1. Llançament de pilota medicinal (3 quilograms): Dempeus, darrere de la línia, sense trepitjar-la en cap moment, amb peus amb una obertura aproximada a l'amplada de les espatlles. El cos estarà col·locat en direcció a la zona de caiguda de la pilota medicinal agafada amb ambdues mans simètricament. Al senyal de la persona que avalua, el subjecte elevarà amb ambdues mans la pilota per sobre i darrera del seu cap, simultàniament podrà estirar el tronc , flexionar els braços i les cames, aixecant els talons però sense desenganxar les puntes del terra i sense saltar durant el llançament.

 

Barem de puntuació HOME mínims:

 

Llançament de pilota medicinal (metres)

De 18 a 24 anys

De 25 a 29 anys

De 30 a 34 anys

De 35 anys o més

Puntuació

-5

- 4,8

-4,6

-4,4

0

5

4,8

4,6

4,4

1

6

5,8

5,6

5,4

2

7

6,8

6,6

6,4

3

8,5

8,3

8,1

7,9

4

10

9,8

9,6

9,4

5

 

 

Barem de puntuació DONA mínims:

 

Llançament de pilota medicinal (metres)

De 18 a 24 anys

De 25 a 29 anys

De 30 a 34 anys

De 35 anys o més

Puntuació

-2,7

-2,5

-2,3

-2,1

0

2,7

2,5

2,3

2,1

1

3,7

3,5

3,3

3,1

2

4,7

4,5

4,3

4,1

3

5,7

5,5

5,3

5,1

4

6,7

6,5

6,3

6,1

5

 

 

ANNEX 3: REVISIÓ MÈDICA

 

- Anamnesi

 

- Dades antropomètriques: FC i TA

A) Talla: Seran excloses les persones que tinguin una alçada inferior a 1.65 m per als homes i 1.55 m per a les dones.

B) Pes: Un índex de massa corporal de Quetelet entre 18.5 i 30. En cas que s'observi un desenvolupament muscular important, s'admetrà un marge de tolerància d'un 5%.

 

- Exploració: General

Cardio respiratòria

Abdominal

Sentits: Vista

Oïda

 

- Analítica sang: Hemograma

Sèrie blanca

Glucosa

Urea

Creatinina

 

QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

I. ANTROPOMETRIA:

1 La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

2 La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5, litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS:

 

1 Aparell circulatori

1.1 Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2 Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3 Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4 Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5 Insuficiència coronària.

1.6 Pericarditis activa o residual.

1.7 Insuficiència arterial perifèrica.

1.8 Insuficiència venosa perifèrica.

1.9 Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10 Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

2 Aparell respiratori

2.1 Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2 Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

3 Aparell genitourinari

3.1 Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2 Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3 Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4 Litiasi del tracte urinari crònica.

 

4 Aparell digestiu

4.1 Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncreas exocrí i les glàndules salivals.

4.2 Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3 Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4 Úlcera gastroduodenal.

4.5, Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6 Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7 Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

5 Sistema hematopàtic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

6 Aparell locomotor

6.1 Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin

disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2 Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

7 Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1 Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2 Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3 Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4 Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5 Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6 Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7 Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8 Tremolor. Tics o espasmes.

7.9 Trastorns de la son.

 

8 Glàndules endocrines

8.1 Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

8.2 Diabetis mellitus.

 

9 Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

10 Òrgans dels sentits

10.1 Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2 Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3 Queratotomia radial.

10.4 Despreniment de retina.

10.5 Estrabisme manifest i no corregit.

10.6 Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7 Discromatòpsies.

10.8 Glaucoma.

10.9 Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10 Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35 dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11 Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12 Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13 Trastorns en la parla. Quequesa.

 

11 Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1 Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2 Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3 Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4 Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.5 Comportarà l'exclusió de la convocatòria el fet de tenir tatuatges que compleixin alguna de les característiques amb un contingut contraris als principis, valor i competències establerts en el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya (Acord GOV/25/2015, de 24 de febrer).

11.5.1 La comprovació de tatuatges es podrà fer, per membres del tribunal, de manera independent durant la realització de les proves d'aptitud física.

11.5.2 La comprovació de tatuatges implica el consentiment de les persones aspirants perquè se'ls facin fotografies dels tatuatges a fi de posar-los a disposició del tribunal qualificador per a la seva valoració.

 

11.6 Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

12 Altres

12.1 Processos neoplàsics.

12.2 Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

12.3 Malalties autoimmunes.

12.4 Diàtesi al·lèrgica.

12.5 Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial.

12.6 Detecció de marcadors biològics de consum de drogues d'abús o de medicaments susceptibles de ser utilitzats amb finalitats no terapèutiques a un nivell considerat d'abús.

 

 

ANNEX 4: COMPETÈNCIES

 

- Efectivitat individual: Capacitat de fer una bona feina, aconseguir els objectius fixats i assolir els estàndards establerts, tot preocupant-se per a la millora contínua dels resultats.

- Orientació de servei a la ciutadania: Motivació per conèixer, comprendre i satisfer les demandes de la ciutadania (o client intern/extern), actuant de manera proactiva en el seu abordatge.

- Aprenentatge permanent: Fet de dedicar temps i esforç personal a mantenir-se actualitzat professionalment i fer que els altres també ho estiguin contribuint a una millor gestió del coneixement organitzatiu.

- Comprensió interpersonal: Escoltar i entendre els actes, les idees, plantejaments, pensaments, emocions, sentiments de persones i grups, encara que no s'expressin verbalment o hagin estat parcialment plasmades, generant un clima relacional positiu que faciliti l'actuació professional.

- Influència i persuasió: Resultat de causar un determinat impacte, convèncer i influir en els altres, per tal de guanyar opinions, decisions i actuacions necessàries per assolir els objectius de treball assignats, actuant sempre amb respecte pels principis ètics i els valors de la professió i de la funció pública.

- Presa de decisions: Tria entre diferents alternatives, aquelles que són més viables, basant-se en una anàlisi dels possibles efectes i riscos i de les possibilitats d'implementació.

- Treball en equip: Fet d'integrar-se, col·laborar i coordinar-se de forma activa en un grup de treball per tal d'assolir els objectius comuns necessaris per a una bona prestació del servei.

- Visió global: Comprensió de l'entorn de treball (orgànic, cultural, etc.) per poder anticipar-se als efectes que pot tenir la pròpia actuació professional en l'organització, per poder identificar les propostes i les respostes més idònies. Coneixement de les tendències presents i futures de la seva àrea sectorial (professional, característiques específiques i demogràfiques dels col·lectius destinataris, etc.).

 

L'alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
22768 {"title":"EDICTO sobre aprobación de la convocatoria y las bases del procedimiento de selección para la cobertura de una plaza de agente de la Policía Local de Banyoles, incluida en la oferta pública de la corporación del año 2024, más las vacantes que se produzcan hasta la finalización del proceso selectivo de acuerdo con lo que dispone la disposición adicional trigésima del Decreto legislativo 1\/1997, de 31 de octubre, y la constitución de una bolsa de trabajo.","published_date":"2024-05-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"22768"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Banyoles,DOGC,DOGC 2024 nº 9162 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-14/22768-edicto-aprobacion-convocatoria-bases-procedimiento-seleccion-cobertura-plaza-agente-policia-local-banyoles-incluida-oferta-publica-corporacion-ano-2024-mas-vacantes-se-produzcan-finalizacion-proceso-selectivo-acuerdo-lo-dispone-disposicion-adicional-trigesima-decreto-legislativo-1-1997-31-octubre-constitucion-bolsa-trabajo https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.