ANUNCIO relativo a las bases y la convocatoria del proceso selectivo de dos plazas de agente de la Policía Local.

Anunci pel qual es fa públic que per la Junta de Govern Local, en sessió ordinària celebrada el dia 30 d'abril de 2024, s'han aprovat les bases específiques i la convocatòria del procés selectiu per proveir en propietat DUES places d'AGENT DE LA POLICIA LOCAL, escala d'administració especial, sotsescala de serveis especials, classe Policia Local, categoria d'Agent, del grup de classificació C1, de la plantilla de personal funcionari de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, i dotades econòmicament dins del Pressupost municipal per a 2024.

El termini per a la presentació de les sol·licituds de participació en aquest procés de selecció és de 20 dies naturals comptats a partir del següent al de la publicació de l'anunci de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Les successives publicacions dels actes de tràmit d'aquesta convocatòria (llistes d'aspirants admesos i exclosos, data de les proves de selecció, resolucions del tribunal qualificador i resultats definitius) es publicaran exclusivament tauler electrònic, disponible a la Seu Electrònica de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat (https://www.olesademontserrat.cat/oferta-publica-ocupacio ), i aquesta publicació tindrà els efectes de la notificació.

L'ordenança fiscal número 26 que regula la taxa dels drets d'examen fixa un import de 13,60 € en base al grup en què s'enquadra la plaça grup de classificació C1.

Les persones que presentin documentació de l'institut Nacional d'Ocupació i/o del Servei Català d'Ocupació, de la qual s'acrediti i constati la situació de desocupació, tindran una bonificació del 100% de la taxa, segons l'article 7 de l'ordenança fiscal número 26 que regula les taxes de drets d'examen de l'any 2024.

 

Contra aquest acord podeu interposar recurs de reposició davant de l'alcalde en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva publicació, o bé directament recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seva publicació.

Contra la desestimació expressa o presumpta del recurs de reposició podreu interposar recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la notificació de la seva desestimació, quan aquesta sigui formulada de forma expressa, o en el termini de sis mesos a comptar des de l'endemà del dia en què el recurs de reposició s'hagi d'entendre desestimat per silenci administratiu (silenci que es produeix pel transcurs d'un mes a comptar des de l'endemà de la interposició de l'esmentat recurs sense que n'hagi notificat la resolució).

No obstant això, podeu interposar qualsevol altre recurs que considereu convenient.

 

 

"PROCÉS SELECTIU 24-CPAMO_OOP24-16

 

Primera.- Objecte de la convocatòria

És objecte de les presents bases regular el procés selectiu per proveir en propietat DUES PLACES D'AGENT DE LA POLICIA LOCAL, i les vacants sobrevingudes que es generin, enquadrades en l'escala d'administració especial, sotsescala de serveis especials, classe Policia Local, categoria d'Agent, grup C1, de la plantilla de personal funcionari de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, incloses en el Pla d'Actuació en Matèria d'Ocupació 2024 en aplicació de la taxa ordinària de reposició d'efectius, publicat al DOGC núm. 9112, el dia 29 de febrer de 2024.

Descripció del lloc de treball:

Denominació: Agent Policia Local

Grup de classificació: C1

Règim: personal funcionari

Retribució bruta mensual: SB C1; CD Nivell de destí: 14; CE: 1.009,14€

Les funcions a desenvolupar són les que els puguin ser encomanades d'acord amb la Llei 16/1991, de 19 de juliol, de les policies locals i, en el seu cas, en el reglament del cos aprovat per l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat.

Per tal de limitar al màxim el nomenament de personal interí, aquesta convocatòria de proves selectives inclou un nombre de places addicionals per cobrir futures vacants estructurals d'Agent de Policia Local a càrrec de les ofertes d'ocupació pública dels dos anys següents, 2025 i 2026 (Llei 8/2023, de 12 de maig, que afegeix la disposició addicional trentena a la Llei 1/1997).

 

Segona.- Requisits específics

2.1. Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants han de reunir els requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola, d'acord amb la legislació vigent.

b) Estar en possessió del títol de Batxillerat o Tècnic/a o un altre equivalent o superior. En tots els casos que es presenti un títol equivalent als exigits, haurà d'adjuntar-se un certificat, expedit per l'òrgan competent, que n'acrediti l'equivalència. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

c) Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades, d'acord amb el que determina la Llei 16/1991 de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya, les disposicions que la despleguin i el Reglament dels cossos de policia local.

d) Haver complert 18 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

e) Llengua catalana: estar en possessió del certificat de nivell intermedi de llengua catalana (B2) de la Junta permanent del Català, o d'algun dels certificats o titulacions equivalents.

Les persones candidates que no acreditin documentalment els coneixements de llengua catalana hauran de superar una prova específica de coneixements de llengua catalana de nivell corresponent, amb caràcter obligatori i eliminatori, la qual es qualificarà d'apte o no apte.

f) No haver estat condemnat/da per cap delicte, o en cas d'haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals. No estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

g) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

h) Estar en possessió del permís de conduir de la classe B.

i) Posseir el permís de conduir vehicles de la classe A2 sense la limitació que comporta el codi 78 per a la conducció exclusiva de vehicles automàtics. La presentació d'aquest permís podrà ajornar-se improrrogablement fins el darrer dia del curs selectiu de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC),d'acord amb l'article 13.2 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

Les persones aspirants que tinguin aprovat amb anterioritat el curs selectiu de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya hauran de presentar en la Unitat de Selecció del Departament de Recursos Humans el permís de conduir A2 en el moment d'iniciar el període de pràctiques professionals, amb el compromís de tenir-lo vigent mentre mantingui la relació funcionarial amb l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat. En cas de no disposar de l'esmentat permís de conduir en el moment d'iniciar el període de pràctiques professionals, tindran com a data límit la que correspongui a la finalització per a la resta de persones aspirants del curs selectiu de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). La no presentació d'aquest permís comportarà l'exclusió de la persona aspirant del procés selectiu.

j) Declaració jurada o promesa per la qual es pren el compromís de mantenir vigents els permisos de conduir, mentre es mantingui la relació laboral amb l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat.

k) Compromís de portar armes, que es prendrà mitjançant declaració jurada.

l) Satisfer la taxa de drets d'examen

2.2. Tots els requisits anteriors han de complir-se l'últim dia de presentació de les sol·licituds, llevat del requisit especificat a l'apartat i).

 

Tercera.- Sol·licituds

3.1 Les persones que vulguin prendre part en aquesta convocatòria, hauran de presentar la seva candidatura mitjançant el Registre de documents de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, emplenant i signant el model normalitzat de sol·licitud i declaració responsable en què caldrà manifestar que es reuneixen totes i cadascuna de les condicions que s'estableixen a la Base segona. Aquest model estarà disponible a l'apartat de documentació, a secció destinada a aquesta oferta, dins de la Seu electrònica del web municipal.

Preferiblement, la presentació i el lliurament de la documentació es farà de forma telemàtica, a través del tràmit Instància General, clicant el següent enllaç Carpeta tràmits (olesademontserrat.cat)

De forma excepcional, es podrà tramitar la sol·licitud presencial en format paper sol·licitant cita prèvia a l'OAC: Cita prèvia - Ajuntament d'Olesa de Montserrat

3.2. Les persones aspirants podran també presentar-se per qualsevol dels mitjans admesos per l'article 16.4. b), c), d) i e) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Si opteu per presentar la vostra candidatura per correu administratiu: caldrà enviar-la per correu certificat, dins del termini de presentació de sol·licituds, presentant la documentació a correus en sobre obert per tal que pugui ser segellada i datada, i enviar còpia de la sol·licitud amb el segell de correus a l'adreça de correu electrònic (abans de la finalització del termini de presentació de sol·licituds) a: processosselectius@olesademontserrat.cat indicant en l'assumpte del correu electrònic "codi" del procés selectiu i "sol·licitud per correu". En aquest correu hauran d'especificar les seves dades personals (nom i cognoms, DNI i telèfon de contacte).

3.3. El termini de presentació de candidatures serà de 20 dies naturals, a comptar des del dia següent al de la publicació de la convocatòria al DOGC.

Quan el darrer dia del termini sigui inhàbil, s'entendrà prorrogat al primer dia hàbil següent.

3.4. Les instàncies hauran d'anar acompanyades de:

a) Model de sol·licitud i declaració responsable conforme es reuneixen tots i cadascun dels requisits exigits a la convocatòria, i que prenen el compromís de portar armes de foc, d'acord amb les condicions establertes a la legislació vigent.

b) DNI

c) Certificat del nivell de català

d) Taxa de drets d'examen:

a. Les persones que presentin la seva sol·licitud presencialment rebran en el mateix moment el document de liquidació de la taxa, amb el què hauran de fer efectiu el pagament seguint les indicacions detallades al formulari.

b. Les persones sol·licitants que tramitin la sol·licitud a través del canal telemàtic, o altres formes de presentació previstes per la llei, hauran de tramitar la sol·licitud d'autoliquidació de la taxa a través de l'apartat Tràmits de la Seu Electrònica del web municipal. Les persones que es trobin exemptes de pagament per trobar-se en situació d'atur en el moment de la sol·licitud, hauran de descarregar-se igualment l'autoliquidació aplicant la reducció, amb la qual cosa generarà una autoliquidació amb import 0,00€. La no tramitació de la corresponent autoliquidació suposarà l'exclusió de la persona aspirant.

La manca de pagament determinarà l'exclusió de la persona aspirant. El pagament de la taxa no substitueix en cap cas el tràmit de presentació de la sol·licitud en la forma i terminis que s'estableixen en aquestes bases. El pagament es pot realitzar des del moment de la presentació de la sol·licitud i fins al moment de finalització del termini de subsanació de la llista provisional d'admesos/es i exclosos/es.

3.5. Les dades corresponents al domicili, telèfon i adreça electrònica que figurin en la sol·licitud es consideraran com les úniques vàlides a efectes de notificacions i serà responsabilitat exclusiva de les persones aspirants els errors en la seva consignació i la comunicació al departament de Recursos Humans de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat de qualsevol canvi de les mateixes.

3.6. Seran causa d'exclusió i de no admissió l'extemporaneïtat en la presentació de la sol·licitud, l'incompliment dels requisits formals del formulari adequat normalitzat per l'Ajuntament, la manca de pagament o el pagament incomplet de la taxa i l'incompliment de l'establert en l'apartat 3 d'aquesta base.

3.7. Amb la formalització i presentació de la sol·licitud les persones aspirants donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, així com la publicitat d'aquestes dades, d'acord amb la normativa vigent. Així mateix informem que les dades es conservaran durant la gestió del procés de selecció i les possibles reclamacions posteriors (la finalitat per la qual es recullen) i després d'aquest, quan existeixi alguna obligació legal de conservació de dades.

En cas d'estar interessat/da en exercir els drets previstos en la normativa de protecció de dades, cal tenir present que estan reconeguts els drets d'accés a les dades objecte de tractament, de rectificació de dades errònies o inexactes, de supressió quan, entre altres motius, les dades ja no siguin necessàries per a les finalitats que van ser recollides i d'oposició a algun tractament de les dades de les persones participants. Així mateix, les persones interessades podran sol·licitar la limitació del tractament de les seves dades, en aquest cas únicament els conservarem per a l'exercici o la defensa de reclamacions. Podreu exercir-los mitjançant una instància, a l'oficina d'atenció ciutadana o per internet a través de la Seu electrònica de l'Ajuntament (Carpeta tràmits (olesademontserrat.cat))

Podeu consultar informació addicional sobre protecció de dades a Informació protecció de dades Ajuntament d'Olesa de Montserrat

Així mateix, en cas de no estar satisfet/a amb la resposta a l'exercici dels seus drets, podrà presentar una reclamació davant l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades a través de la seva seu electrònica (www.apdcat.cat)

 

Quarta.- Llista d'aspirants

4.1. Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, el/la President/a de la Corporació o l'autoritat delegada dictarà una resolució en el termini màxim d'un mes, en el qual declararà aprovada la llista provisional d'admesos/es i d'exclosos/es. Aquesta resolució, així com els successius anuncis de la convocatòria, es faran públics a l'apartat concret del procés a la Web municipal.

Aquesta resolució contindrà els defectes que hagin causat les exclusions, així com el dia, l'hora i el lloc de començament de les proves i, si escau, la composició nominal dels òrgans de selecció.

4.2. Es concedirà un termini de deu dies hàbils per a esmenes i possibles reclamacions, si s'escau.

4.3. La llista provisional d'aspirants admesos/es i exclosos/es es considerarà automàticament elevada a definitiva si no es presenten reclamacions. Les reclamacions que es puguin presentar es resoldran dins del termini dels 30 dies següents a comptar des de la presentació de les mateixes, i seran estimades o desestimades, si s'escau, en una nova resolució per la qual s'aprova la llista definitiva, que es farà pública a l'apartat concret del procés a la Web municipal. La notificació d'aquesta resolució determinarà els terminis a efectes de possibles impugnacions i recursos, d'acord amb el que disposi la normativa vigent.

La relació de candidatures indicarà el nom i cognoms de les persones aspirants admeses als efectes de la seva identificació, en base a la disposició addicional setena de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals (LOPDGDD). La identificació de les persones aspirants no admeses es farà mitjançant el número de registre de la sol·licitud per participar al procés selectiu juntament amb el número de DNI encriptat, amb indicació, si s'escau, dels defectes que hagin causat les exclusions.

4.4. Als efectes d'admissió dels/de les aspirants es tindran en compte les dades que aquests/es facin constar a la sol·licitud i serà responsabilitat seva la veracitat de les dades, l'Ajuntament podrà requerir, als efectes escaients, l'acreditació dels aspectes necessaris quan cregui que hi ha inexactituds o falsedats en les quals hagin pogut incórrer els/les aspirants, els quals podran ser exclosos motivadament de la convocatòria en qualsevol moment si no compleixen els requisits.

4.5. Les errades de fet que es puguin advertir es podran esmenar en qualsevol moment del procés, d'ofici o a petició de la persona interessada.

 

Cinquena.- Tribunal qualificador

El tribunal qualificador estarà integrat per un nombre senar de persones designades per la corporació i formades per un president i vocals amb la següent distribució:

- Un terç ha de ser integrat per membres o persones funcionàries de la mateixa corporació.

- Un altre terç ha de ser integrat per personal tècnic especialitzat en aquesta matèria.

- El terç restant ha de ser proposat pel Departament d'Interior, entre els quals hi haurà com a mínim, una persona proposada per l'Institut de Seguretat Pública i una altra per la Direcció General d'Administració de Seguretat.

En cas que el secretari no sigui membre del Tribunal, actua amb veu però sense vot.

El tribunal ha d'estar integrat, a més, pels membres suplents respectius que han de ser designats conjuntament amb els titulars.

De conformitat amb els criteris de l'article 60 del Real Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d´octubre, pel qual s ´aprova el text refós de la Llei de l´Estatut Bàsic de l´Empleat Públic es preservarà, sempre que sigui possible, la paritat entre homes i dones en la seva composició.

Per Resolució d'Alcaldia es nomenarà a les persones titulars i suplents d'aquest Tribunal d'acord amb els criteris exposats en aquesta base. La composició nominal del Tribunal serà oportunament publicada a l'apartat concret del procés a la Web municipal amb caràcter previ a l'inici de la fase d'oposició.

El Tribunal no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament, a més de la del president o presidenta i del secretari o secretària o de les persones que els substitueixin.

El tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques de tècnics i tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del tribunal, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

Per a l'execució de proves que s'hagin de realitzar per professionals especialistes, caldrà només la presència d'un membre del Tribunal per assegurar-ne la correcta realització.

Si el Tribunal té coneixement que alguna persona aspirant no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de la persona interessada, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

El Tribunal Qualificador podrà excloure del procés selectiu qualsevol participant que realitzi alguna conducta contrària a la bona fe o orientada a desvirtuar els principis d'equitat i igualtat o altres comportaments que alterin el normal desenvolupament de qualsevol de les fases establertes en la convocatòria.

El Tribunal Qualificador queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin al llarg de tot el procés selectiu i per prendre els acords que calguin per garantir per garantir el funcionament correcte del mateix.

El Tribunal no podrà declarar superat en el procés selectiu un nombre d'aspirants superior al de les places convocades.

Als efectes previstos en el Real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei (BOE 30/05/02), el Tribunal Qualificador és classifica en la categoria tercera.

 

Sisena.- Procés de selecció

La selecció pel sistema de concurs oposició consisteix en la valoració de determinades condicions de formació, mèrits o nivell d'experiència relacionats amb la tasca policial a exercir i en la superació de les proves corresponents, inclosos el curs selectiu i el període de pràctiques. La puntuació obtinguda en la fase de concurs no podrà aplicar-se per superar els exercicis de la fase d'oposició.

 

Setena.- Desenvolupament de la fase de oposició

Aquesta fase consistirà en la realització de 6 proves de caràcter obligatori i eliminatori, assenyalades en aquesta base.

El Tribunal podrà determinar la realització de dos o més exercicis en una sola sessió i la seva execució en l'ordre que consideri més adient. En qualsevol cas, la correcció de cada exercici restarà condicionada a la superació de les proves eliminatòries anteriors, d'acord amb l'ordre establert en aquestes bases.

El dia, l'hora i el lloc d'inici de la primera prova es publicarà a l'apartat concret del procés a la web municipal amb caràcter previ a l'inici de la fase d'oposició.

La data, l'hora i el lloc de realització de la segona prova i següents seran determinats pel Tribunal i se'n donarà publicitat, juntament amb els resultats de la prova anterior, per qualsevol mitjà que garanteixi el coneixement de les persones candidates. Amb aquesta publicitat es considerarà realitzada l'oportuna notificació a les persones interessades.

L'ordre d'actuació dels i de les aspirants per a aquells exercicis que no puguin fer-se conjuntament s'establirà per sorteig, que es realitzarà prèviament.

Per cadascuna de les proves es realitzarà una única crida, sens perjudici que aquesta es pugui ajornar per alguna causa degudament justificada que impedeixi la seva celebració, sempre que ho acordi el tribunal. Les persones aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, fins hi tot per raons de força major, seran definitivament exclosos del procés selectiu.

- Prova 1. Cultura general

Consisteix en contestar, en un període màxim d'una hora, un qüestionari de preguntes tipus test, que seran proposades pel Tribunal i en la proporció següent: 50% de preguntes relatives a coneixements de cultura general a un nivell concordant amb el títol acadèmic requerit a la base segona, i el 50% restant relatives a coneixements sobre l'actualitat política, social i cultural. La valoració serà entre zero i deu, quedant eliminades les persones aspirants amb una puntuació inferior als 5 punts.

Totes les respostes correctes tindran el mateix valor, les preguntes no contestades no restaran i les respostes errònies descomptaran ¼ part del valor de les respostes correctes.

- Prova 2. Teòrica

Consisteix en contestar, en un període màxim d'una hora, un qüestionari de preguntes tipus test, que seran proposades pel Tribunal, relacionades amb els temes que figuren a l'annex 2. La valoració serà entre zero i deu, quedant eliminades les persones aspirants amb una puntuació inferior als 5 punts.

Totes les respostes correctes tindran el mateix valor, les preguntes no contestades no restaran i les respostes errònies descomptaran ¼ part del valor de les respostes correctes.

- Prova 3. Aptitud física

Aquesta prova té per objecte comprovar, entre d'altres, les condicions de força, agilitat, rapidesa i resistència de la persona aspirant. Consta dels exercicis físics que s'especifiquen en l'annex 1 d'aquestes bases.

Per a la realització d'aquesta prova els i les aspirants han de lliurar al Tribunal un certificat mèdic en el qual es faci constar que reuneixen les condicions físiques necessàries per a portar-les a terme. Aquest certificat mèdic ha d'estar expedit com a màxim tres mesos abans de la data de realització de les proves d'aptitud física i ha d'estar signat amb el número de col·legiat del metge i segellat. La no presentació d'aquest certificat comporta l'exclusió automàtica de la persona aspirant del procés selectiu.

Cada exercici es valorarà de 0 a 10 punts segons l'annex de les proves físiques. La puntuació final de cada persona aspirant s'obtindrà dividint pel número d'exercicis la suma de la puntuació global dels mateixos, aplicant, si s'escau, la correcció per edats, i quedaran eliminats de l'oposició els qui no assoleixin una puntuació mínima de 5 punts, i els que puntuïn 0 punts en algun dels cinc exercicis físics.

L'ordre de realització dels diferents exercicis d'aquesta bateria d'exercicis físics vindrà determinat per l'organització dels/de les aspirants en els grups que determini el Tribunal.

És obligatori portar roba i calçat esportiu.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en educació física.

- Prova 4. Coneixement de la llengua catalana

Les persones candidates han d'acreditar coneixements de llengua catalana de nivell B2 (nivell intermedi de català) de la Secretaria de Política Lingüística, o equivalent.

Les persones candidates han de lliurar dins el termini de presentació de sol·licituds un dels documents següents:

- Document que acrediti el coneixement de català dins de l'ensenyament obligatori, cosa que resulta de la certificació que s'ha cursat de manera oficial a Catalunya la matèria de llengua catalana d'ensenyament obligatori i s'ha obtingut el títol que correspon després del 1992. Aquest certificat l'expedeix qualsevol institut d'educació secundària públic en la forma que determina la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa.

- Certificat de coneixements de llengua catalana de nivell B2 (nivell intermedi de català) de la Secretaria de Política Lingüística, o equivalent.

Les persones candidates que no acreditin documentalment els coneixements de llengua catalana hauran de superar una prova específica de coneixements de llengua catalana de nivell B2 (nivell intermedi de català) amb caràcter obligatori i eliminatori, la qual es qualificarà d'apta o no apta.

També estan exemptes de fer la prova de català les persones candidates que, en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de funcionari públic, en qualsevol administració, hagin superat una prova o un exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell o superior.

L'acreditació documental a l'efecte de l'exempció també es pot fer fins abans de l'hora assenyalada per a l'inici de la prova de coneixements de llengua catalana, aportant davant el Tribunal l'original i una fotocòpia de la documentació esmentada."

- Prova 5. Proves psicotècniques

Les persones aspirants que hagin superat les proves anteriors, seran ordenades de major a menor puntuació a partir de la nota que resulti del sumatori de les proves puntuables i la valoració de mèrits. El Tribunal determinarà el número de persones aspirants que realitzaran aquesta prova.

Aquest procés d'avaluació consta de l'aplicació d'una bateria de tests psicotècnics i d'una entrevista competencial individual, que serveix per complementar els resultats obtinguts dels tests. Els tests psicotècnics administrats tenen com a objectiu explorar les àrees següents: aptituds, personalitat, estat psicològic adequades al perfil requerit per a l'exercici de les funcions policials.

La bateria de tests psicotècnics compliran els requisits de validesa i fiabilitat i hauran estat baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.

Es realitzarà una entrevista competencial que contrastarà el resultat de la bateria de tests psicotècnics realitzats a l'aspirant amb el seu grau d'adequació al perfil competencial de la categoria objecte de la convocatòria.

Es valoraran les competències següents: motivació i identificació amb l'organització, jerarquia i disciplina, resolució de conflictes, autonomia i iniciativa, adaptabilitat i flexibilitat, autocontrol i resistència a la pressió, disposició personal vers el treball, habilitats socials i comunicatives, orientació de servei a les persones, cooperació i treball en equip.

En les proves psicotècniques, es tindran en compte les pautes previstes a la Resolució INT/2403/2015, de 2 d'octubre, per la qual es dona publicitat al protocol pel qual s'estableixen els criteris orientatius d'avaluació psicològica per a l'accés, la promoció i la mobilitat de les policies locals de Catalunya.

L'entrevista per competències puntuarà fins a un màxim de 15 punts i es realitzarà a càrrec de persones tècniques especialitzades. Les persones aspirants que tinguin una puntuació de 0 punts en alguna competència o no arribin al 7,5 en el total de l'entrevista per competències seran declarades no aptes resultant excloses del procés de selecció. La falsedat demostrada en les respostes comportarà l'eliminació de la persona aspirant.

En les entrevistes assistirà com a mínim un membre del tribunal qualificador, tal com ja estableix l'article 18.3 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

- Prova 6. Reconeixement mèdic

Les persones aspirants que hagin superat les proves psicotècniques, han de passar un reconeixement mèdic, que inclou les proves que figuren a l'annex 3 d'aquestes bases, amb l'objectiu de comprovar que la persona aspirant no presenti cap causa mèdica que l'invalidi per a l'exercici de la professió. Els professionals que la facin facilitaran al tribunal un informe de cada un/a dels/de les aspirants seleccionats/des.

Aquesta prova tindrà caràcter eliminatori i es qualificarà com a apte/a o no apte/a.

 

Vuitena.- Desenvolupament de la fase de concurs

La fase de concurs, que no té caràcter eliminatori, consistirà en la valoració dels mèrits al·legats i acreditats documentalment, en el seu cas, per les persones aspirants fins a la data de presentació de les instàncies.

Les persones aspirants que superin les proves 1, 2, 3 i 4 de la fase d'oposició hauran d'aportar, en el termini màxim de 10 dies hàbils a comptar a partir de l'endemà de la publicació dels resultats a la pàgina web corporativa, els originals o les còpies compulsades de les certificacions i altres documents acreditatius dels mèrits al·legats per a la fase de valoració de mèrits, que s'hauran de presentar mitjançat instància, en el Registre General d'aquest Ajuntament, o per qualsevol dels mitjans establerts de conformitat amb la legislació vigent.

La puntuació total d'aquesta fase concurs no pot ser, en cap cas, superior als 11,5 punts, i es farà de conformitat amb el següent barem:

A) Experiència professional

1. Per serveis policials prestats com agent de Policia Local a l'ajuntament convocant, a raó de 0,15 punts per cada mes complert, i fins un màxim de 2,5 punts.

2. Per serveis policials prestats en altres cossos policials, a raó de 0,10 punts per cada mes complert, fins un màxim de 1,5 punts.

B) Experiència en treballs similars

Per l'experiència adquirida en l'exercici de funcions de vigilant, segons l'article 1.2 i 1.3 de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, 0,5 punts per cada any complert, fins a un màxim de 1 punt.

C) Titulacions acadèmiques

1. La possessió de titulacions acadèmiques exigides per accedir a cossos del grup A1 (Llicenciatura universitària, Grau universitari), fins a 1 punt.

2. La possessió de titulacions acadèmiques exigides per accedir a cossos del grup A2, (Diplomatura universitària o equivalent) fins a 0,75 punts.

3. La possessió de titulacions acadèmiques exigides per accedir a cossos del grup B, (Tècnic superior o equivalent) fins a 0,5 punts.

En aquest apartat només podrà puntuar una titulació.

D) Formació i perfeccionament

1. Per cursos organitzats o homologats per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, realitzats amb aprofitament i sense que pugui comptabilitzar-se el curs de formació bàsica:

- Per cursos de durada igual o inferior a 25 hores, 0,15 punts per curs.

- Per cursos de durada entre 26 i 50 hores, 0,25 punts per curs.

- Per cursos de durada entre 51 i 100 hores, 0,40 punts per curs.

- Per cursos de durada superior a 100 hores, 0,50 punts per curs.

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior a 3 punts.

2. Per assistència a cursos, seminaris, jornades o altres activitats formatives relacionades amb la professió, realitzats amb aprofitament:

- De durada igual o inferior a 25 hores, 0,10 punts per cada un.

- De durada entre 26 i 50 hores, 0,20 punts per cada un.

- De durada entre 51 i 100 hores, 0,30 punts per cada un.

- De durada superior a 100 hores, 0,40 punts per cada un.

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior a 1 punt.

Els/les aspirants han d'acreditar documentalment la durada, en hores, dels cursos, jornades o seminaris al·legats. Els cursos, seminari, jornades o altres activitats formatives d'interès policial que no tinguin acreditada la durada en hores es computaran com cursos de durada fins a 25 hores.

E) Nivell de coneixement de la llengua catalana.

Es valoraran els certificats superiors al nivell intermedi de català (B2) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o altres equivalents. Fins a un màxim d'0,5 punts.

F) Mèrits policials

Es valoraran les recompenses i distincions pròpies dels cossos de policia local o de la resta de forces i cossos de seguretat quan siguin rellevants en relació amb les funcions de la categoria d'agent. Fins a un màxim d'1 punt.

La distribució de la puntuació es farà de la manera següent: s'atorgarà 1 punt a la persona aspirant que presenti el màxim nombre de recompenses i distincions, assignant-li proporcionalment a la resta d'aspirants en funció de les recompenses i distincions presentades.

 

Novena.- Qualificacions de les persones aspirants, i proposta de nomenament.

El Tribunal proposarà a l'Alcaldia el nomenament com a funcionaris/àries en pràctiques de les 2 millor classificades, o en el seu cas, el nombre que finalment hagués resultat convocat atenent al que disposa la base 1 d'aquesta convocatòria, tenint en compte que l'ordre de qualificació estarà determinat per la suma de les puntuacions atorgades en la fase d'oposició i a la fase de concurs.

En cas d'empat en la darrera posició, l'ordre de classificació s'establirà a favor de la persona aspirant el gènere del qual sigui menys representat en el col·lectiu professional objecte d'aquesta oposició. Si persisteix l'empat l'ordre s'establirà d'acord amb la puntuació obtinguda en la primera prova de la fase d'oposició (prova cultural). Si continua l'empat, aquest es resoldrà a favor de la persona que hagi obtingut major puntuació en la segona prova (prova teòrica). Si malgrat tot segueix l'empat, el següent criteri serà la major puntuació en la tercera prova (proves d'aptitud física). Finalment, si els anteriors criteris no resolen la situació d'empat, el desempat es dirimirà en favor de la persona de major edat.

En cas que alguna persona aspirant no superi el reconeixement mèdic, el tribunal cridarà a la següent de la llista que hagi superat les proves anteriors per tal que el realitzi, fins a arribar al nombre igual de places a cobrir.

Les persones aspirants proposades hauran de presentar en el Registre general de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, en el termini màxim de vint dies naturals a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci final de la fase d'oposició, els documents acreditatius de les condicions exigides a la base 2, a excepció feta del permís de conduir A2 que serà lliurat segons s'indica en l'apartat i) de la base segona.

Si dins del termini esmentat i amb les excepcions assenyalades en l'apartat anterior, les persones aspirants proposades no presenten la documentació o no reuneixen els requisits exigits, no seran nomenades com a funcionàries en pràctiques i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.

Els qui tinguin la condició de funcionaris públics estan exemptes de justificar documentalment els requisits que no requereixin actualització. Únicament hauran de presentar un certificat de l'organisme que custodiï el seu expedient personal i acreditar la seva condició i les altres circumstàncies de les quals no hi hagi constància.

 

Desena.- Fase de formació

Consisteix en la superació del Curs de Formació Bàsica que organitza l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Queden exempts de fer-lo els i les aspirants que aportin la certificació d'haver-lo superat amb anterioritat.

Durant la seva estada a l' Institut de Seguretat Pública de Catalunya l'alumnat resta sotmès al Decret 95/2010, de 20 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de règim interior de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, sens perjudici de la normativa que els sigui aplicable pel que fa a la seva vinculació administrativa.

La qualificació del Curs de Formació Bàsica serà d'apte o no apte. Els o les aspirants declarats no aptes queden exclosos del procés selectiu.

Les persones aspirants que acreditin estar embarassades o prevegin haver de gaudir del període obligatori del permís de maternitat o paternitat o adopció durant la realització del curs selectiu, podran demanar l'ajornament de la realització d'aquesta fase fins a la següent convocatòria mitjançant instància genèrica telemàtica.

En aquests casos, la instància haurà d'anar obligatòriament acompanyada d'un certificat mèdic, expedit com a màxim 7 dies hàbils anteriors al registre de la instància, que acrediti la condició d'embarassada de la persona aspirant o de la parella de la persona aspirant sol·licitant. El termini màxim per formalitzar aquesta petició serà de fins a 7 dies hàbils després de la publicació de la proposta de nomenament de les persones aspirants com a funcionàries en pràctiques, comptadors a partir de l'endemà de l'esmentada publicació.

La presentació d'aquesta documentació en temps i forma correctes serà obligatòria per tal d'acceptar l'ajornament de la fase de formació (curs selectiu).

 

Onzena.- Fase de pràctiques

Un cop superat el Curs de Formació Bàsica, les persones aspirants han de realitzar un període de pràctiques de dotze mesos al municipi.

El període de pràctiques és obligatori i eliminatori, i la qualificació final serà d'apte o no apte. Les persones aspirants que obtinguin la qualificació de no apte quedaran excloses del procés selectiu.

Les persones aspirants seran avaluades al final del període de pràctiques per dues persones avaluadores que presentaran una proposta de valoració basada en ítems conductuals predeterminats, bàsicament: els coneixements del treball, les habilitats socials i de comunicació, el compliment de les ordres i la disciplina, la disposició personal vers el treball, la responsabilitat, l'adaptació a l'organització, la iniciativa, la confiança en si mateix, el judici pràctic i l'autocontrol.

Durant la realització del Curs de Formació Bàsica a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya o el període de pràctiques al municipi, o en acabar aquest període, els i les aspirants poden ser sotmesos a totes les proves mèdiques que siguin necessàries per comprovar la seva adequació al quadre d'exclusions mèdiques establert en l'annex 3 de la convocatòria. Si de les proves practicades es dedueix l'existència d'alguna causa d'exclusió, l'òrgan responsable ha de proposar, d'acord amb la gravetat de la malaltia o el defecte físic, l'exclusió del o la aspirant del procés selectiu i, en aquest cas, correspon a l'òrgan competent per efectuar els nomenaments d'adoptar la resolució procedent, que en cap cas no donarà dret a indemnització.

Durant el curs selectiu i el període de pràctiques, els i les aspirants són nomenats funcionaris en pràctiques i han de percebre les retribucions que per a aquest personal funcionari estableix la normativa i les directrius de servei de l'ajuntament.

Els/les aspirants que hagin superat el període de pràctiques seran proposats/des a l'alcaldia per a ser nomenats funcionaris de carrera.

 

Dotzena. Aspirants aprovats sense plaça

12.1. En aplicació de la DA trentena del Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, i amb l'objectiu de limitar al màxim el nomenament de personal interí en llocs de treball dels cossos, escales i especialitats de personal funcionari, aquesta convocatòria inclourà, a més de les places autoritzades a les ofertes d'ocupació pública, un nombre de places addicionals per a cobrir futures vacants, a càrrec de les ofertes d'ocupació pública dels dos anys següents.

12.2. Les noves vacants s'adjudicaran als aspirants que hagin aprovat el procés selectiu sense obtenir plaça, segons l'ordre d'aspirants aprovats, els quals es nomenaran funcionaris de carrera amb motiu de l'adjudicació d'aquestes vacants.

12.3. La relació d'aspirants aprovats sense plaça restarà automàticament sense efecte un cop transcorreguts tres anys a comptar de la data de resolució d'aquesta convocatòria.

 

Tretzena.- Borsa

Les persones aspirants no seleccionades que hagin superat satisfactòriament el procés selectiu, podran ser tingudes en consideració per nomenaments d'interinitat, sense cap altre procés selectiu posterior, mentre es mantingui actualitzada i amb vigència com a borsa de funcionaris propis de l'Ajuntament.

La crida s'efectuarà de forma preferent per correu electrònic, en el qual es sol·licitarà justificant de recepció, es detallaran les característiques de l'oferta i es donarà un termini de 24 hores per a la seva resposta. L'esmentada oferta s'incorporarà a l'expedient, tant en el cas que hi consti el justificat de recepció de la persona interessada, com en el cas que intentat aquest no s'hagi produït cap efecte.

En aquells supòsits en què les persones integrants de la borsa no disposin de correu electrònic es farà de forma telefònica, i es faran un mínim de tres telefonades en horari de matí (de 8:00 a 15:00 hores). En aquest cas, si la persona aspirant no manifesta la seva intenció en el moment del contacte, s'informarà a la persona interessada que disposa de 24 hores per a respondre-la.

Les persones integrants de la borsa de treball hauran de vetllar per l'actualització permanent de les dades de contacte davant l'Àrea de Recursos Humans de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, mitjançant avisos de modificació de les dades personals que hauran de fer-se sempre mitjançant instància general i registre d'entrada.

13.1. Gestió de la crida

Les persones aspirants incloses a la borsa es trobaran a l'espera de ser cridats per l'Ajuntament per estricte ordre de puntuació.

No es cridarà a la persona aspirant amb la puntuació més alta, sinó al següent per ordre de puntuació quan es produeixi una de les següents circumstàncies:

1. Que estigui nomenat per l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat com a conseqüència d'una crida anterior, excepte:

a) Casos que la nova vacant sigui fins a la cobertura definitiva de la mateixa, s'oferirà a la persona aspirant amb major puntuació.

b) Casos de personal nomenat a temps parcial, que puguin incrementar el temps de treball.

c) Per necessitats organitzatives justificades del servei.

2. Que no respongui al correu electrònic enviat o no pugui ser localitzada a cap dels telèfons facilitats.

3. Que no pugui incorporar-se amb la immediatesa requerida.

Un cop es produeixi la crida, les persones aspirants hauran de presentar al Servei de recursos humans de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat els documents acreditatius de les condicions de capacitat i requisits exigits a la convocatòria en el termini màxim de 24 hores.

13.2. Exclusió de la borsa

1. Els/les aspirants seran exclosos de la borsa en els supòsits següents:

a) Si la persona aspirant inclosa en la borsa amb la puntuació més alta no pot ser localitzat d'acord amb l'establert en aquesta base.

b) Les persones aspirants que quan siguin cridats no es puguin incorporar per qualsevol motiu, inclús de força major.

Els/les aspirants que, pels motius esmentats anteriorment, siguin donats de baixa de la borsa podran reincorporar-se sense necessitat de participar en un nou procés de selecció sol·licitant-ho mitjançant instància dirigida al servei de recursos humans de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat.

La reincorporació, si s'escau, es farà amb la mateixa puntuació que tenien quan van ser donats de baixa.

2. Els/les aspirants seran exclosos definitivament de la borsa en els següents supòsits:

a) No superació del període de prova/pràctica.

b) Sanció per falta disciplinària greu o molt greu.

c) Informe desfavorable emès pel responsable del servei.

d) Les persones aspirants que, estant nomenats per l'Ajuntament, sol·licitin la baixa voluntària.

e) Quan dins del termini fixat, excepte casos de força major, no es presenti la documentació acreditativa dels requisits exigits en aquestes bases, o de l'examen de la mateixa es comprovi que la persona aspirant els incompleix.

f) Quan l'empleat no es presenti a treballar el dia establert, excepte casos de força major, els quals s'hauran d'acreditar documentalment i s'haurà d'emetre informe per part de les persones responsables del centre de treball.

 

Catorzena.- Recursos.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de l'alcalde, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els/les interessats/des podran interposar, d'acord amb l'article 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant de l'alcalde, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d'acord amb el que preveu l'article 10 de la Llei esmentada.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del tribunal, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els/les interessats/des podran interposar en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant de l'alcalde.

Igualment els/les interessats/des poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

 

ANNEX 1. PROVES FÍSIQUES

 

1. Coursenavette

Consisteix a recórrer, durant el màxim temps possible i a una velocitat progressiva marcada per una cinta magnetofònica, un trajecte d'anada i tornada de 20 metres.

 

2. Llançament de pilota medicinal

Dempeus i amb les cames separades, s'agafa la pilota medicinal (3 quilos) amb les dues mans i, de darrera el clatell, es llança cap endavant per sobre el cap, sense aixecar el talons ni les puntes dels peus (2 intents)

 

3. Abdominals en 1 minut

Elevació successiva del tronc durant 1 minut amb les cames flexionades, els braços al clatell i els peus subjectats.

 

4. Salt vertical

Dempeus davant d'una paret i amb el braç estès. Flexió profunda de cames i extensió fins tocar amb la mà el punt més alt de la paret (2 intents).

 

5. Velocitat

Córrer al màxim de les possibilitats 50 metres.

 

Barem d'aptitud física homes

 

Punts

CourseNavette

Llançament

Abdominals

Salt vertical

Velocitat

Punts

10

13

12

65

50

6"7

10

9

12

11

60

48

6"9

9

8

11

10.5

55

46

7"1

8

7

10

10

50

44

7"4

7

6

9

9

45

42

7"8

6

5

8.5

8

40

40

8"4

5

4

8

7.5

35

38

8"8

4

3

7.5

7

30

36

9"1

3

2

7

6.5

25

34

9"3

2

1

6.5

6

20

32

9"6

1

 

 

Barem d'aptitud física dones

 

Punts

Course Navette

Llançament

Abdominals

Salt vertical

Velocitat

Punts

10

10

8

55

44

7"6

10

9

9

7

50

42

8"

9

8

8

6.5

45

40

8"4

8

7

7,5

6

40

37

9"

7

6

7

5.8

35

35

9"2

6

5

6

5.5

30

30

9"5

5

4

5.5

5

25

28

9"7

4

3

5

4.5

20

24

9"8

3

2

4.5

4

15

20

9"9

2

1

4

3.5

10

18

10

1

 

Correcció per edats:

S'aplicarà a la nota mitjana final.

Homes i dones:

Fins a 25 anys: 0 punts.

De 26 a 34 anys: 0'25 punts.

A partir de 35 anys: 0,50 punts.

 

 

ANNEX 2. TEMARI

 

1. L'Estatut d'autonomia de Catalunya

2. Les institucions polítiques de Catalunya

3. El Departament d'Interior

4. L'ordenament jurídic de l'Estat

5. Els drets humans i els drets constitucionals: les garanties dels drets

6. Les institucions polítiques de l'Estat

7. Els òrgans jurisdiccionals: el poder judicial i el Tribunal Constitucional

8. L'organització territorial de l'Estat

9. La Unió Europea

10. El ciutadà com a client i com a usuari dels serveis públics: concepte.

11. L'organització de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat

12. Coneixement del municipi d'Olesa de Montserrat. Característiques físiques i demogràfiques, geogràfiques. Principals aspectes de la seva història, cultura i festivitats.

13. Coneixement del municipi d'Olesa de Montserrat. Principals aspectes urbanístics: carrers, places, monuments, mitjans de comunicació, ubicació dels equipaments municipals i supramunicipals.

14. Reglament municipal regulador de les reserves d'estacionament

15. Ordenança reguladora de la tinença d'animals

16. Ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana.

17. El codi d'ètica de la policia de Catalunya I: Principis generals, drets i deures. Principis rectors en relació amb l'actuació del policia.

18. El codi d'ètica de la policia de Catalunya II :Prevenció, auxili i informació.

19. El codi d'ètica de la policia de Catalunya III Diligències d'identificació i escorcoll de persones i de vehicles. La investigació. La detenció i custòdia de persones detingudes. Ús de la força i de les armes de foc.

20. El codi d'ètica de la policia de Catalunya IV: Actuacions policials en àmbits d'especial vulnerabilitat: drogues, salut mental, violència masclista i familiar, i immigració.

21. El codi d'ètica de la policia de Catalunya V: Formació del personal de policia. Responsabilitat i control.

22. El Codi europeu d'ètica de la policia del Consell d'Europa.

23. La policia en una societat multi ètnica i la carta de Rotterdam.

24. Les competències de la Generalitat en matèria de seguretat

25. El marc legal de la Seguretat Pública i els cossos de seguretat: La llei de forces i cossos de seguretat de l'Estat. La llei de policies locals de Catalunya. La llei d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya.

26. La coordinació entre administracions i cossos policials que actuen a Catalunya.

27. La funció policial en matèria de seguretat ciutadana.

28. La funció policial en la investigació de delictes

29. La funció policial en seguretat viària i trànsit. La Llei de seguretat viària. Reglament general de circulació.

30. Reglament general de conductors. La ordenança municipal reguladora de la circulació de vianants i vehicles.

31. Les denúncies i el procediment sancionador en matèria de trànsit.

32. La detenció. El tractament dels detinguts.

33. El marc legal de la seguretat pública i els cossos de seguretat: Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat, Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les Policies Locals de Catalunya, Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya i Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana. Capítol I. Disposicions generals. Capítol II: Documentació i identificació personal. Capítol III Secció 1. Potestats generals de policia de seguretat. Secció 2. Manteniment i restabliment de la seguretat ciutadana en reunions i manifestacions.

34. Actuacions relacionades amb la seguretat ciutadana. Llei d'Enjudiciament Criminal. Llibre II. Del sumari. Títol III de la Policia Judicial. Títol VI Capítol II. de la detenció. Capítol IV. de l'exercici de defensa, assistència d'advocat i tractament dels detinguts i presos. Títol VIII Capítol I de l'entrada i registre en lloc tancat. Llei Orgànica 6/1984, de 24 de maig, reguladora del procediment d'habeas corpus.

35. La Policia Local com a cos armat: Reial Decret 137/1993, de 19 de gener, que aprova el Reglament de Armes. Decret 219/1996, de 12 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'armament de les policies locals.

36. Llei 27/2003, de 31 de juliol, reguladora de l'ordre de protecció de les víctimes de la violència domèstica.

37. Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal. Llibre II. Títol III de les lesions. Títol VI delictes contra la llibertat. Títol VII de les tortures i altres delictes contra la integritat moral. Títol VIII Delictes contra la llibertat i indemnitat sexuals. Títol XVI Capítol III delictes contra els recursos naturals i el medi ambient. Capítol IV Delictes relatius a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics. Títol XVII Capítol III delictes contra la salut pública. Capítol IV delictes contra la seguretat vial. Títol XIX Capítol IV de la infidelitat en la custòdia de documents i de la violació de secrets. Títol XX Capítol II de l'omissió del deure d'impedir delicte o promoure la seva persecució. Títol XXI Capítol V Delictes comesos pels funcionaris públics contra les garanties constitucionals. Delictes de violència de Gènere i els delictes d'odi a l'ordenament jurídic.

38. Llei orgànica 5/2000, de 12 de gener, reguladora de la responsabilitat penal dels menors. La detenció de menors.

39. Llei Orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de Reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Títol I Drets, deures i principis rectors; Capítol I Drets i deures de l'àmbit civil i social. Capítol II drets en l'àmbit polític i de l'Administració. Capítol III drets i deures lingüístics. Títol II De les institucions. Capítol VI El Govern local.

40. Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local. Títol II El Municipi. Títol V Disposicions comuns a les entitats locals. Títol VII Personal al servei de les entitats locals.

 

 

ANNEX 3. PROVES MÈDIQUES

 

D'acord amb els paràmetres exigits pels cossos i forces de seguretat

 

1. Antropometria

2. Generals

3. Aparell locomotor

4. Psiquisme i sistema nerviós

5. Sistema cardiovascular

6. Aparell respiratori

7. Aparell gènito-urinari

8. Aparell digestiu

9. Endocrinologia

10. Hematologia

11. Dermatologia

12. Infeccions

13. Sentit de la vista

14. Sentit de l'oïda

15. Altres

 

QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

I. ANTROPOMETRIA:

1. La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

2. La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5 litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS:

 

1. Aparell circulatori

1.1. Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2. Malformacions congènites de cor o de grans vasos.

1.3. Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4. Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5. Insuficiència coronària.

1.6. Pericarditis activa o residual.

1.7. Insuficiència arterial perifèrica.

1.8. Insuficiència venosa perifèrica.

1.9. Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10. Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

2. Aparell respiratori

2.1. Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2. Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

3. Aparell genitourinari

3.1. Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2. Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3. Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4. Litiasi del tracte urinari crònica.

3.5. Prolapse genital

 

4. Aparell digestiu

4.1. Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

4.2. Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3. Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4. Úlcera gastroduodenal.

4.5. Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6. Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7. Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

5. Sistema hematopàtic

Hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

6. Aparell locomotor

6.1. Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2. Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

7. Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1. Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2. Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3. Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4. Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5. Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6. Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7. Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8. Tremolor. Tics o espasmes.

7.9. Trastorns de la son.

 

8. Glàndules endocrines

8.1. Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

8.2. Diabetis mellitus.

 

9. Infeccions:

Qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

10. Òrgans dels sentits

10.1. Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2. Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3. Queratotomia radial.

10.4. Despreniment de retina.

10.5. Estrabisme manifest i no corregit.

10.6. Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7. Discromatòpsies.

10.8. Glaucoma.

10.9. Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10. Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35  dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11. Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12. Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13. Trastorns en la parla. Quequesa.

 

11. Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1. Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2. Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3. Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4. Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.5. La comprovació dels tatuatges es farà de manera independent durant la realització de la comprovació de les causes d'exclusió mèdica. Comportarà l'exclusió de la convocatòria el fet de tenir tatuatges amb un contingut contrari als principis, valors i competències establerts en el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya (Acord GOV/25/2015, de 24 de febrer). La comprovació de tatuatges implica el consentiment de les persones participants perquè se'ls facin fotografies dels tatuatges a fi de posar-les a disposició del Tribunal Qualificador per a la seva avaluació.11.6. Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

11.6. Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

12. Altres

12.1. Processos neoplàsics.

12.2. Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

12.3. Malalties autoimmunes.

12.4. Diàtesi al·lèrgica.

12.5. Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial."

 

Olesa de Montserrat, 2 de maig de 2024

 

Jordi Parent Beltran

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
22679 {"title":"ANUNCIO relativo a las bases y la convocatoria del proceso selectivo de dos plazas de agente de la Policía Local.","published_date":"2024-05-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"22679"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Olesa de Montserrat,DOGC,DOGC 2024 nº 9161 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-13/22679-anuncio-relativo-bases-convocatoria-proceso-selectivo-dos-plazas-agente-policia-local https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.