ANUNCIO relativo a la convocatoria de la plaza de cabo interino de la Policía Local de Creixell por concurso-oposición libre.

Acord de la Junta de Govern Local de data 24/04/2024,  de l'Ajuntament de Creixell per la qual s'aproven les bases i la convocatòria externa per la selecció en règim d'interinitat per cobrir la plaça de caporal de la policia local d' aquest Ajuntament.

 

Per acord de la Junta de Govern Local de data 24/04/2024,  de l'Ajuntament de Creixell per la qual s'aproven les bases i la convocatòria externa per la selecció en règim d'interinitat per cobrir la plaça de caporal de la policia local d' aquest Ajuntament, mitjançant el present anunci, s'obre el termini de presentació de sol·licituds, que serà de 20 dies hàbils a comptar des de l'endemà a la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de la Província.

S'adjunten les bases reguladores que regiran la convocatòria: 

 

 

BASES DE CONCURS OPOSICIÓ PER A LA PROVISIÓ MITJANÇANT CONCURS OPOSICIÓ OBERTA A ALTRES ADMINISTRACIONS D'UNA PLAÇA DE CAPORAL VACANT DE LA POLICIA LOCAL, FUNCIARI/A INTERÍ VACANT A LA PLANTILLA DEL PERSONAL FUNCIONARI DE L'AJUNTAMENT DE CREIXELL

 

PRIMERA.- OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

La provisió per concurs oposició oberta a altres administracions, mitjançant el sistema de concurs oposició de l'Ajuntament de Creixell per una plaça de Caporal de la Policia Local de Creixell més les vacants que puguin produir-se fins a la data d'inici de les proves, enquadrades dins el grup d'administració especial, subgrup de serveis especials, classe policia local, dotades amb un sou anual corresponent al grup C1, amb pagues extraordinàries, triennis i altres emoluments establerts per la legislació vigent.

 

SEGONA.- CONDICIONS DELS ASPIRANTS

Per prendre part en aquesta convocatòria, els aspirants han de reunir els requisits següents:

a) Tenir ciutadania espanyola, de conformitat amb les lleis vigents.

b) Tenir una antiguitat mínima de dos anys com a funcionari de carrera en la categoria d'agent del cos de la Policia Local de Creixell o de qualsevol cos de policia local de Catalunya, d'acord amb l'article 30.2 de la Llei 16/1991 i 6.2 de Decret 233/2002.

c) Estar en alguna de les situacions administratives següents: servei actiu, serveis especials o servei en comunitats autònomes o serveis en altres administracions públiques.

d) Estar en possessió del títol de batxillerat, tècnic o una altra d'equivalent o superior.

Tanmateix, en virtut de la disposició transitòria setena de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, introduïda per la Llei 3/2023, de 16 de març, els funcionaris de la policia local amb la categoria d'agent que no tinguin la titulació requerida o la titulació acadèmica equivalent de tècnic segons la normativa vigent, estan eximits en aquesta convocatòria (aquesta dispensa es pot utilitzar durant els tres anys següents a partir de l'entrada en vigor de la Llei 3/2023, de 16 de març).

e) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

f) No haver estat condemnat per cap delicte. No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que l'aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

g) Estar en possessió del permís de conduir de les classes B i A o els equivalents que assenyala el RD 772/1997 de 30 de maig, pel qual s'aprova el Reglament General de Conductors.

h) Compromís de portar armes, que es prendrà mitjançant declaració jurada. Tots els requisits s'han de complir el darrer dia de presentació de sol·licitud.

 

TERCERA.- SOL·LICITUDS

3.1 Les sol·licituds per prendre part en aquesta convocatòria s'han de presentar al registre general de l'Ajuntament, dins el termini improrrogable de 20 dies hàbils des del següent al de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i s'han d'adreçar al president de la Corporació. També poden presentar-se en qualsevol de les altres formes previstes a l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

3.2 Els aspirants han de manifestar en aquest document que reuneixen totes i cada una de les condicions exigides en la base segona.

3.3 Les sol·licituds han d'anar acompanyades de la documentació acreditativa dels mèrits que s'al·leguin per a la fase de concurs.

3.4 Els drets d'examen es fixen en la quantitat de 30,00 €, d'acord amb l'establert a l'Ordenança Fiscal núm. 21 "Drets d'examen. Per accés com a funcionari als grups de titulació C1 (...)" i han de ser satisfets prèviament pels aspirants, que han d'adjuntar el resguard acreditatiu del pagament a la sol·licitud.

Podeu realitzar l'ingrés al compte de l'Ajuntament de Creixell:

ES53 2100 1438 0102 0000 6664

 

QUARTA.- LLISTA D'ASPIRANTS

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, la presidència de la corporació, o autoritat delegada, dictarà resolució en el termini màxim d'un mes, aprovant les llistes d'aspirants admesos i exclosos, i indicarà el lloc on es troben exposades al públic les llistes completes certificades i concedirà un termini de deu dies per a esmenes o reclamacions possibles.

Les errades materials de fet es podran esmenar, en qualsevol moment, d'ofici o a petició dels interessats. Les al·legacions presentades seran resoltes en el termini màxim de trenta dies, transcorregut el qual, sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'entendran desestimades i es considerarà elevada a definitiva la llista d'aspirants admesos i exclosos i no caldrà tornar a publicar-la.

 

CINQUENA.- TRIBUNAL QUALIFICADOR

El tribunal qualificador estarà integrat per un nombre senar de persones designades per la corporació i formades per un president, vocals i un/a secretari/ària, que tindrà veu però no vot. Sent la distribució la següent:

a) Un terç ha de ser integrat per membres o persones funcionàries de la mateixa corporació.

b) Un altre terç ha de ser integrat per personal tècnic especialitzat en aquesta matèria.

c) El terç restant ha de ser proposat pel Departament d'Interior, entre els quals hi haurà com a mínim, una persona proposada per l'Institut de Seguretat Pública i una altra per la Direcció General d'Administració de Seguretat.

El tribunal ha d'estar integrat, a més, pels membres suplents respectius que han de ser designats conjuntament amb els titulars.

5.2 La designació del tribunal s'ha de fer pública al tauler d'anuncis de l'ajuntament, com a mínim 15 dies abans de les proves.

5.3 El tribunal no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat dels seus membres, titulars o suplents indistintament, a més de la del president o presidenta i del secretari o secretària o de les persones que els substitueixin.

5.4 El tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques de tècnics i tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del tribunal, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

5.5 Als efectes previstos en el Real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei (BOE 30/05/02), el tribunal qualificador és classifica en la categoria tercera.

 

SISENA.- PROCÉS DE SELECCIÓ

La puntuació total obtinguda de la suma de les dues fases (oposició- concurs) serà d'un màxim de 30 punts.

Corresponent a la fase d'oposició una puntuació màxima de 20 punts i la fase de concurs una puntuació màxima de 10 punts.

6.1 Fase de concurs

Consisteix en la valoració de determinades condicions de formació, mèrits o nivell d'experiència relacionats amb la tasca policial a exercir i en la superació de les proves corresponents, inclosos el curs selectiu i el període de pràctiques. La puntuació obtinguda en la fase de concurs no podrà aplicar-se per superar els exercicis de la fase d'oposició.

6.2 El dia, l'hora i el lloc d'inici de les proves es publicarà conjuntament amb la llista de membres del tribunal.

6.3 L'ordre d'actuació dels i de les aspirants, per a aquells exercicis que no puguin fer-se conjuntament s'establirà per sorteig, i es publicarà al tauler d'anuncis de l'ajuntament com a mínim amb 15 dies d'antelació.

6.4 Per cadascuna de les proves es realitzarà una única crida. Els aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, fins hi tot per raons de força major, seran definitivament exclosos del procés selectiu.

6.5 Si el tribunal té coneixement que algun dels aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de l'interessat, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

 

SETENA.- VALORACIÓ FASE CONCURS

En aquesta fase es valoraran els mèrits que els aspirants hagin al·legat i acreditat documentalment, mitjançant fotocòpies compulsades, d'acord amb el barem següent:

-Base Setena. Tenir present incloure l'apartat 6.1 de la Base Sisena. Revisar la puntuació total de la fase de concurs on indiqueu 10 punts ja que surt una puntuació diferent.

A) Experiència professional:

A.1 Per haver exercit com agent de la policia local de Creixell per cada any complet: 0,50 punts.

A.2 Antiguitat altres cossos policials:

Per cada any complet: 0,40 punts.

A.3. Per tasques de responsabilitat exercides en serveis policials: 1,50 punts com a màxim.

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior a 3 punts.

B) Titulacions acadèmiques:

B.1 Batxillerat superior o equivalent: 0,50 punts.

B:2 Diplomatura universitària o equivalent: 0,80 punts.

B.3 Llicenciatura universitària: 1,00 punt.

En aquest apartat només podrà puntuar una titulació.

C) Formació professional:

En cap cas no s'han de valorar els respectius cursos selectius que s'han superat o s'hagin de superar dins de l'oposició per a l'ingrés o promoció interna de cada categoria.

C.1 Per cursos organitzats o reconeguts per l'Escola de Policia de Catalunya, realitzats amb aprofitament:

- Per cursos de durada fins a 25 hores: 0,40 punts

- Per cursos de 26 a 40 hores: 0,80 punts.

- Per cursos de 41 a 100 hores: 1,20 punts

- Per cursos de més de 100 hores: 1,60 punts.

C.2 Per altres cursos o seminaris relacionats amb la professió, realitzats amb aprofitament:

- Per cursos de durada fins a 25 hores: 0,20 punts.

- Per cursos de 26 a 40 hores: 0,40 punts.

- Per cursos de 41 a 100 hores: 0,60 punts.

- Per cursos de més de 100 hores: 0,80 punts

La puntuació total d'aquest apartat no podrà ser superior a 3 punts.

Els aspirants han d'acreditar documentalment la durada en hores dels cursos realitzats.

Si no ho fan així és computaran com cursos de durada fins a 25 hores.

D) Experiència en tasques de docència:

D.1 Per haver impartit cursos a membres de cossos policials: 0,1 punt per cada 15 hores fins a un màxim de 1,50 punts.

D.2 Per haver impartit cursos en qualsevol institució pública o privada: 0'05 punts per cada 15 hores fins un màxim de 0'50.

La puntuació d'aquest apartat no podrà ser superior a 2 punts.

E) Nivell de coneixement de la llengua catalana:

Es valoraran els certificats superiors al nivell intermedi de català (B) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o altres equivalents, fins a un màxim d'1 punt.

F) Recompenses i distincions

Es valoraran les recompenses i distincions pròpies dels cossos de policia local o de la resta de forces i cossos de seguretat quan siguin rellevants en relació amb les funcions de la categoria de caporal. Fins a un màxim d'1 punt.

La puntuació total de la fase de concurs no pot ser, en cap cas, superior a 10 punts.

 

VUITENA.- PROCES DE SELECCIÓ FASE OPOSICIÓ:

EXERCICIS DE L'OPOSICIÓ

Aquesta fase tindrà una puntuació màxima total de 20 punts.

1r. Exercici. Coneixement de la llengua catalana.

Consisteix en la realització d'exercicis de coneixements sintàctics i de comprensió de la llengua catalana i, si escau, en la realització d'una entrevista amb una persona experta que permeti valorar-ne els coneixements orals.

Queden exempts de realitzar aquesta els i les aspirants que acreditin documentalment, dins el termini de presentació de les sol·licituds, posseir el certificat de nivell intermedi de català (B2) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o equivalent o superior.

Les persones que no superin aquesta prova seran excloses de la convocatòria.

2n. Exercici. Teòric màxim: mínim de 5 punts i màxim de 10 punts

Consistirà en respondre per escrit, un tema a escollir entre dos dels establerts a l'annex 1, determinat pel Tribunal en la seva reunió prèvia a l'inici de les proves, i en un temps màxim de 60 minuts.

Es valorarà el contingut, l'estructura, la presentació i l'ortografia.

El tribunal pot disposar que cada aspirant llegeixi el seu exercici i li pot demanar els aclariments que consideri oportuns.

La puntuació mínima per superar la prova teòrica és de 5 punts i en cas de no arribar-hi l'aspirant quedarà fora del procés.

3r. Prova pràctica: mínim de 5 punts i màxim de 10 punts

Consistirà en resoldre per escrit, en el temps màxim de 60 punts, un o dos supòsits pràctics, relacionats amb el temari que s'adjunta com annex 1 i vinculat als principis d'actuació i les funcions pròpies de la plaça objecte de la convocatòria.

En la qualificació de l'exercici es valorarà fonamentalment els coneixements professionals, la precisió i el rigor tècnic en el plantejament, l'exposició ( estructura, estil i redacció ) i la resolució del supòsit pràctic plantejat.

El Tribunal podrà disposar la lectura de l'exercici i formular les preguntes a efectes d'aclariments que consideri oportuns.

Aquesta prova tindrà caràcter eliminatori. Els aspirants que no assoleixin una puntuació mínima de 5 punts restaran eliminats del procés.

4rt. Exercici. Psicotècnic

Aquest exercici consta de l'aplicació d'una bateria de tests psicotècnics i una entrevista competencial individual per complementar i contrastar els resultats obtinguts als tests.

Les proves psicotècniques han de contenir, com a mínim, proves aptitudinals i proves de personalitat amb la finalitat d'acreditar les habilitats de lideratge, d'influència en el grup i d'altres factors considerats pertinents per al lloc de treball.

Totes les proves aplicades han de ser formades per bateries de tests objectius que compleixin els requisits de validesa i fiabilitat i hagin estat baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.

Els tests psicotècnics administrats compliran els requisits de validesa i fiabilitat i hauran estat baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts. De forma més especifica, tenen com a objectiu explorar les àrees següents:

Aptituds verbal, numèrica, raonament espacial i raonament lògic. La superació d'aquesta prova implica obtenir una puntuació mínima de 60 en cadascuna de les subproves i en la puntuació global.

Personalitat, estat psicològic i perfil competencial requerit per a l'exercici de les funcions policials de la categoria objecte de la convocatòria. La superació d'aquesta prova implica l'obtenció de puntuacions entre 30 i 70 en els paràmetres de control i puntuacions com a mínim de 40 en les diferents variables avaluades.

A l'entrevista competencial, es valoraran les competències següents: Motivació i identificació amb l'organització, jerarquia i disciplina, autonomia i iniciativa, adaptabilitat i flexibilitat, autocontrol i resistència a la pressió, habilitats socials i comunicatives, orientació de servei a les persones, lideratge i direcció de persones, planificació i presa de decisions. L'entrevista per competències puntuarà fins a un màxim de 5 punts.

La valoració global d'apte o no apte implicarà la superació tant de la bateria de tests psicomètrics com de l'entrevista competencial En la prova psicotècnica, es tindran en compte les pautes previstes a la Resolució INT/2403/2015.

La falsedat demostrada en les respostes comporta l'eliminació de l'aspirant.

Aquestes proves, i si escau l'entrevista, són realitzades per persones tècniques especialitzades en proves psicotècniques.

La qualificació d'aquesta prova és d'apte o no apte. Per superar-la s'ha d'obtenir la qualificació d'apte/a.

Les persones que no superin aquesta prova seran excloses de la convocatòria .

Per realitzar aquesta prova es tindran en compte les pautes previstes a la Resolució INT/2403/2015, de 2 d'octubre, per la qual es dona publicitat al protocol pel qual s'estableixen els criteris orientatius d'avaluació psicològica per a l'accés, la promoció i la mobilitat de les policies locals de Catalunya.

En les entrevistes assistirà com a mínim un membre del tribunal qualificador, tal com ja estableix l'article 18.3 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

5è. Exercici. Prova mèdica.

Consisteix en un reconeixement mèdic, realitzat per metges o metgesses col·legiats, per comprovar que no es detecta en els o les aspirants l'existència de cap de les exclusions mèdiques establertes en l'annex 3 d'aquesta convocatòria.

Les persones que no superin aquesta prova seran excloses de la convocatòria.

 

NOVENA.- QUALIFICACIONS DELS ASPIRANTS I PROPOSTA DE NOMENAMENT

9.1.- No es podrà declarar superat en el procés selectiu un nombre d'aspirants superior al de les places convocades.

9.2.- Tots els exercicis són obligatoris i eliminatoris.

9.3.- La qualificació final de cada aspirant s'obté sumant, a les qualificacions obtingudes a la fase d'oposició, les obtingudes a la fase de concurs.

9.4.- Prèviament a la realització del cinquè exercici, el tribunal farà públic un llistat ordenat dels aspirants amb les puntuacions finals atorgades a cada un d'ells, i cridarà els primers del llistat, en nombre igual al de places a cobrir, per tal que facin la prova mèdica.

9.5.- Els professionals als quals s'encarregui la realització de la prova mèdica, entregaran al tribunal un informe de cada un dels aspirants.

9.6.- En cas que algun aspirant no superi el cinquè exercici, el tribunal cridarà el següent de la llista que hagi superat les proves anteriors per tal que el faci.

9.7.- Els aspirants que siguin considerats aptes en la prova mèdica seran proposats a l'alcaldia per al seu nomenament com a funcionaris interins. El nombre d'aspirants proposats no podrà ser superior al de places convocades.

Els aspirants proposats hauran de presentar a la secretaria de la corporació, en el termini màxim de vint dies, els documents acreditatius de les condicions exigides a la base segona.

Els que tinguin la condició de funcionaris públics estan exemptes de justificar documentalment els requisits que no requereixin actualització. Únicament hauran de presentar un certificat de l'organisme que custodiï el seu expedient personal i acreditar la seva condició i les altres circumstàncies de les quals no hi hagi constància.

Si dins del termini esmentat, i tret dels casos de força major, els aspirants proposats no presenten la documentació o no reuneixen els requisits exigits, no podran ser nomenats i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.

 

DESENA.- INCIDÈNCIES

El tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu.

 

ONZENA.- RECURSOS

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de l'alcalde, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar, d'acord amb l'article 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant de l'alcalde, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d'acord amb el que preveu l'article 10 de la Llei esmentada.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del tribunal, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant de l'alcaldessa.

Igualment els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

 

ANNEX I

 

1. La Constitució Espanyola: Drets fonamentals i llibertats públiques. La funció policial en el marc constitucional.

2. Deontologia policial: Normes bàsiques d'actuació i codis de conducta.

3. Els diferents cossos policials a l'Estat Espanyol: Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat. Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya.

4. Coordinació i col·laboració entre cossos policials: Normes bàsiques de coordinació i col·laboració. Competències específiques i competències compartides. Les juntes locals de seguretat. Els convenis de col·laboració.

5. Competències municipals en matèria de seguretat i de protecció civil: La policia local com a servei públic.

6. Estructura, organització i funcions de les policies locals: Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals.

7. La policia local com a cos armat: Reial decret 137/1993, de 29 de gener, que aprova el Reglament de Armes. Decret 219/1996, de 12 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'armament de les policies locals.

8. Drets i deures dels membres de les policies locals: El règim disciplinari aplicable.

9. La delinqüència: Realitat i causes. El paper de les administracions locals en la prevenció i el control.

10. El Codi penal: Els delictes, les faltes i les penes.

11. La jurisdicció penal: Òrgans i competències.

12. La denúncia: Concepte i classes. El dret i el deure de denunciar. Efectes de la denúncia.

13. L'atestat policial: Estructura. Valor dels atestats policials.

14. La detenció: Concepte. Supòsits legals en què és procedent la detenció. Els drets del detingut.

15. La detenció de menors.

16. La protecció del medi ambient. El delicte ecològic.

17. Estrangeria: Drets i llibertats dels estrangers, situacions d'irregularitat, actuacions policials.

18. Protecció de la seguretat ciutadana: Llei orgànica 4/2015, de 30 de març.

19. Delictes en què poden incórrer els policies en l'exercici del seu càrrec.

20. Control de drogues i estupefaents: Regulació, actuacions policials.

21 Policia administrativa: Principals infraccions a les ordenances municipals, estructura de les denúncies i règim sancionador.

22. Espectacles públics i activitats recreatives: Competències, regulació i règim sancionador.

23. La venda ambulant: regulació i règim sancionador.

24. Impacte ambiental dels fums i els sorolls: Regulació i control.

25. Seguretat viària: normativa sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària.

26. La prevenció dels accidents de trànsit: Plans d'actuació.

27. El procediment sancionador en matèria de trànsit.

28. La retirada de vehicles de la via pública: Supòsits i regulació.

29. Regulació en matèria de transports i procediments sancionadors: Especial referència als transports de mercaderies perilloses i als escolars.

30. Regulació jurídica i procediments d'actuació policial sobre conducció de vehicles sota els efectes de begudes alcohòliques, drogues o estupefaents.

31. Paper de la policia local en la protecció civil: Els plans bàsics d'emergències.

32. Policia assistencial: Objectius bàsics de la funció de policia assistencial, tècniques i àmbits d'actuació.

33. Policia comunitària: Concepte, funcions i organització.

34. Els ciutadans com a receptors dels serveis policials.

35. El treball d'equip: Coordinació i valoració del rendiment.

36. La planificació dels serveis.

37. Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana.

38. Ordenança Reguladora de l'ús de les platges

39. Ordenança de Circulació, trànsit i seguretat viària.

40. Coneixement del Municipi de Creixell.

 

 

ANNEX 2

ASPECTES DEL TREBALL PERSONAL DE CADA ASPIRANT QUE ES TINDRAN EN COMPTE EN ELS INFORMES COMANDAMENTS

 

I Professionalitat

I.I Aplicar correctament els coneixements i els procediments.

I.II Prendre les decisions adequades

I.III Saber actuar amb la rapidesa necessària

I.IV Solucionar els problemes

 

II Superació en el treball

II.I Interès per adquirir nous coneixements.

II.II Mantenir-se en bona forma física

 

III Relacions amb la comunitat

III.I Ser educat i respectuós

III.II Fer-se respectar

III.III Donar bona imatge

 

IV Integració en el cos

IV.I Col·laborar amb els companys

IV.II Ser ben acceptat pels altres

IV.III No crear conflictes

 

V Disciplina

VI Complir satisfactòriament les tasques assignades a cada servei.

 

 

ANNEX 3

QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

I. ANTROPOMETRIA:

—1 La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

—2 La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5, litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS:

 

—1 Aparell circulatori

1.1 Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2 Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3 Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4 Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5 Insuficiència coronària.

1.6 Pericarditis activa o residual.

1.7 Insuficiència arterial perifèrica.

1.8 Insuficiència venosa perifèrica.

1.9 Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10 Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

—2 Aparell respiratori

2.1 Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2 Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

—3 Aparell genitourinari

3.1 Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2 Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3 Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4 Litiasi del tracte urinari crònica.

3.5, Prolapse genital femení. Endometriosi.

 

—4 Aparell digestiu

4.1 Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

4.2 Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3 Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4 Úlcera gastroduodenal.

4.5, Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6 Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7 Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

—5 Sistema hematopoètic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

—6 Aparell locomotor

6.1 Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2 Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

—7 Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1 Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2 Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3 Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4 Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5 Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6 Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7 Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8 Tremolor. Tics o espasmes.

7.9 Trastorns de la son.

 

—8 Glàndules endocrines

8.1 Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

8.2 Diabetis mellitus.

 

—9 Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

—10 Òrgans dels sentits

10.1 Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2 Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3 Queratotomia radial.

10.4 Despreniment de retina.

10.5 Estrabisme manifest i no corregit.

10.6 Hemianòpsies o reduccions manifestes

10.7 Discromatòpsies.

10.8 Glaucoma

10.9 Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10 Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35 dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11 Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12 Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13 Trastorns en la parla. Quequesa.

 

—11 Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1 Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2 Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3 Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4 Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.5 Tatuatges que siguin visibles amb la uniformitat reglamentària.

11.6 Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

—12 Altres

12.1 Processos neoplàsics.

12.2 Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

12.3 Malalties autoimmunes.

12.4 Diàtesi al·lèrgica.

12.5 Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial.

 

Creixell, 1 de maig de 2024

 

Montserrat Muñoz Madueño

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
22669 {"title":"ANUNCIO relativo a la convocatoria de la plaza de cabo interino de la Policía Local de Creixell por concurso-oposición libre.","published_date":"2024-05-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"22669"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Creixell,DOGC,DOGC 2024 nº 9161 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-13/22669-anuncio-relativo-convocatoria-plaza-cabo-interino-policia-local-creixell-concurso-oposicion-libre https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.