EDICTO sobre aprobación definitiva de la segunda modificación del Reglamento orgánico municipal de Castellar del Vallès.

Edicte pel qual es fa públic que per acord de sessió de Ple celebrada el 30 d'abril de 2024, es va considerar aprovada definitivament la segona modificació del Reglament Orgànic, la part dispositiva del qual es transcriu a continuació:

 

"PRIMER.- Desestimar les al·legacions presentades per part de la representació de l'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS EL BALCÓ DE SANT LLORENÇ (NIF G-66997669), a través del seu representant senyor MIKEL-LANDER ZABALA JIMÉNEZ, a través de la instància genèrica LGENT-2024-3606, pels motius que hi consten a la part expositiva, els quals han estat sotmesos a votació.

 

SEGON.- Aprovar definitivament les segones modificacions del Reglament Orgànic Municipal de Castellar del Vallès, pels motius i arguments que hi consten en la part expositiva i a l'expedient.

Literalment, les modificacions que s'aproven del Reglament Orgànic Municipal de Castellar del Vallès són les següents:

u.- Es modifica la redacció de la lletra d) de l'article 88, amb el següent contingut:

 

<

A l'efecte del desenvolupament de les sessions, s'utilitzarà la terminologia següent:

(...)

d) Esmena:

Es la proposta de modificació d'un dictamen, d'una proposta d'acord o d'una moció, presentada per qualsevol membre de la Corporació mitjançant escrit dirigit a l'Alcalde o Alcaldessa i presentat en el Registre General amb una antelació mínima cinc hores a l'inici la sessió en què s'ha de tractar l'assumpte. Les esmenes podran ser a la totalitat o parcials, i en aquest últim cas de modificació, addicció, supressió o de caràcter alternatiu.

No obstant el previst en l'apartat anterior, les esmenes parcials o per a la correcció de simples errades materials o incorreccions tècniques, lingüístiques o gramaticals als documents sotmesos a aprovació es podran presentar de forma verbal directament en la sessió abans de l'inici de la votació, si així ho autoritza la presidència.

(...).>>.

 

tres.- Es modifica la redacció de l'article 89, amb el següent contingut:

 

<

1. Sessions en règim presencial.

Les sessions del Ple se celebraran en el Saló de Sessions de la Casa Consistorial i, en els casos de força major, en qualsevol altre edifici, públic o privat, situat en el terme municipal, circumstància que serà decidida per l'Alcaldia i comunicada als membres de la Corporació a través de la convocatòria, i de la què es deixarà constància en l'acta de la sessió.

2. Sessions en règim no presencial:

Quan concorrin situacions excepcionals de força major, catàstrofe o calamitat pública o de risc col·lectiu greu, que impedeixin o dificultin de manera desproporcionada el normal funcionament del règim presencial de les sessions del ple, apreciada la concurrència de la situació descrita per l'alcalde o alcaldessa o qui vàlidament els substitueixi a l'efecte de la convocatòria, d'acord amb la normativa vigent, podrà constituir-se, celebrar sessions i adoptar acords a distància per mitjans electrònics i telemàtics, en els termes, condicions i requeriments regulats a la Disposició addicional segona d'aquest Reglament.>>.

 

quatre.- S'elimina l'article 89 bis arrel del compliment de la Sentència del Tribunal Suprem núm. 988, de 7 de juliol de 2021.

 

cinc.- S'incorporen tres apartats a l'article 92, amb el següent contingut:

 

<

(...)

5. La durada de les intervencions del primer torn, del segon i per les al·lusions, hauran de respectar els criteris de raonabilitat, proporcionalitat i eficàcia en virtut de l'assumpte a tractar per tal d'evitar una prolongació innecessària de les sessions.

Als efectes anteriors, quan la presidència observi que la intervenció es demori, excedeixi del debat i es tractin d'altres assumptes que no guardin relació amb el punt de l'ordre del dia, podrà advertir a l'interlocutor/a perquè finalitzi la seva intervenció i emeti les conclusions finals que consideri oportunes, atorgant un temps addicional de fins a dos minuts com a màxim des de l'advertiment.

6. Malgrat el que es disposa en els paràgrafs precedents, tots els membres de la Corporació podran, en qualsevol moment del debat:

a) Plantejar una qüestió d'ordre, invocant a l'efecte la norma quina aplicació es reclama, que serà resolta per l'Alcaldia sense que procedeixi cap debat.

b) Sol·licitar la retirada d'un assumpte inclòs en l'ordre del dia o bé que quedi sobre la taula, ajornant en aquest últim cas la discussió per a la sessió següent.

Si el regidor o regidora, alcalde o alcaldessa o grup polític municipal proponents accepten la proposta de retirada o de deixar sobre la taula el punt, no se sotmetrà a votació.

c) Proposar esmenes parcials verbals, o "in voce", de caràcter transaccional, o bé que tinguin per finalitat la simple reparació d'errades materials o incorreccions tècniques, lingüístiques o gramaticals.

7. La introducció d'esmenes parcials caldrà que sigui acceptada pel ple, d'acord amb el règim següent:

a) Mocions: l'esmena parcial es considerarà votada afirmativament per assentiment unànime si el regidor o regidora o el grup municipal proponent l'accepta i cap altre membre del ple no manifesta oposició expressa. En cas contrari, se sotmetrà a votació el text en els termes inicials. El grup municipal que hagi presentat el text inicial haurà de lliurar a la Secretaria municipal el text definitiu per escrit, amb les esmenes incorporades, un cop aprovat.

b) Dictàmens, proposicions i propostes d'acord:

i) L'esmena parcial que tingui per objecte la simple reparació d'errades materials o incorreccions tècniques, lingüístiques o gramaticals, es considerarà votada afirmativament per assentiment unànime si i el regidor o regidora, alcalde o alcaldessa o grup polític municipal proponent l'accepten i cap altre membre del ple no manifesta oposició expressa. En tal cas, es corregiran els errors i a continuació se sotmetrà el dictamen, proposició o proposta d'acord definitiva directament a votació.

ii) En tots els altres supòsits, conclòs el debat, se sotmetran en primer lloc a votació les esmenes i, segons siguin o no aprovades, es procedirà a la votació del text definitiu o bé de l'inicial, segons les previsions dels articles 94 i 95.

 

sis.- Es modifica la redacció de l'article 93, amb el següent contingut:

 

<

A. Intervenció d'entitats en els assumptes de l'ordre del dia de la sessió.

1. Les associacions o entitats que tinguin per objecte la defensa dels interessos generals o sectorials dels veïns i veïnes que estiguin degudament constituïdes i inscrites en el Registre Municipal d'Entitats, així com els grups estables que també hi figuren inscrits, tindran dret a intervenir davant del ple per efectuar una exposició en relació amb algun assumpte de l'ordre del dia, d'acord amb condicions que s'indicaran a l'apartat següent. Les organitzacions polítiques no gaudiran d'aquest dret, ja que la seva participació s'articula mitjançant la concurrència pública en els processos electorals.

2. El dret de les entitats indicades a realitzar participar en la sessió del ple resta supeditat al compliment de les condicions següents:

a) L'entitat haurà de tenir la condició d'interessada en la tramitació administrativa de l'assumpte del què es tracti, per ser titular d'un dret, d'un interès legítim o, en el seu cas, per haver exercit l'acció pública en els supòsits prevists legalment a l'efecte.

b) La facultat d'intervenir davant el Ple per efectuar l'exposició s'haurà de sol·licitar per escrit, presentat en el Registre electrònic general de l'Ajuntament amb una antelació mínima de quaranta-vuit hores a la celebració de la sessió.

La sol·licitud haurà d'anar subscrita per qui tingui la representació legal de l'entitat i s'hi farà constar l'objecte de la intervenció i una breu exposició dels motius, però suficient perquè l'Alcaldia en pugui valorar la procedència. També s'hi identificarà la persona que hauria d'intervenir.

c) L'exposició haurà de ser autoritzada prèviament per l'Alcaldia, tindrà una durada màxima de cinc minuts, sense possibilitat de torn de rèplica, anirà a càrrec d'una única persona i s'haurà de produir després de la lectura i amb anterioritat al debat i la votació de la proposta inclosa en l'ordre del dia.

d) La persona que intervingui haurà de respectar, quant al contingut de l'exposició i formes, les normes de cortesia i respecte degudes a la Institució, als seus membres i al seu personal, i en particular les requerides en aquest reglament.

e) La presidència podrà fer ús de les facultats d'ordre que li corresponen, i de manera especial les previstes a l'article 94.

f) Restaran excloses les intervencions referides a les propostes municipals en les matèries següents:

- Les regulades a l'article 2 de la Llei 3/1984 de 26 de març reguladora de la iniciativa legislativa popular.

- Les que, amb contingut idèntic o equivalent, ja sigui per l'entitat interessada o per una altra, hagin estat presentades prèviament dins del termini de sis mesos immediatament anterior a la celebració del ple.

g) No s'admetran intervencions en les sessions extraordinàries o convocades pel tràmit d'urgència.

h) El nombre màxim d'intervencions en relació amb un punt de l'ordre del dia serà de dues i per ordre de presentació al registre. En tot cas, cada entitat només podran intervenir una vegada per punt de l'ordre del dia.

i) Cada entitat podrà realitzar un màxim de tres exposicions durant l'any natural.

B. En aquells temes d'especial transcendència, l'Alcaldia, d'acord amb la Junta de Portaveus, podrà plantejar fórmules de participació alternatives en el Ple municipal.

C. Intervenció de la ciutadania en finalitzar la sessió

1. Una vegada finalitzada la sessió plenària ordinària, l'alcalde o l'alcaldessa pot establir un torn de precs i preguntes per al públic assistent sobre temes concrets d'interès municipal.

2. El règim de sol·licitud, procediment i condicions de reconeixement dels precs i les preguntes serà el mateix que el que regeix les intervencions d'entitats durant la sessió, a excepció de:

a) El tema objecte del prec o la pregunta ha de ser d'interès general del municipi i competència municipal.

b) La sol·licitud s'haurà de presentar amb una antelació mínima de set dies a la sessió plenària corresponent, caldrà que s'hi faci referència al motiu i que s'aporti un breu esborrany del contingut del prec o la pregunta a plantejar.

c) En cas d'admissió, el prec o la pregunta es formularà per la persona intervinent quan hagi finalitzat la sessió, posteriorment al punt de precs i preguntes del ple i durant un màxim de 2 minuts. Si la petició ha estat formulada per una persona física en nom propi, serà a aquesta a qui correspondrà la intervenció. Si l'ha presentat una associació, entitat o grup estable, intervindrà la persona identificada a la sol·licitud.

d) Les preguntes poden ser contestades per l'alcaldia o la regidoria competent en la matèria en la sessió següent, sens perjudici que decideixin donar una resposta immediata.

e) Si n'hi ha preguntes que es refereixin a un mateix tema, poden contestar-se de manera conjunta.

f) S'estableix un màxim de tres precs i/o preguntes per sessió, i les ja formulades, o d'altres de temàtica similar, no es podran tornar a plantejar dins del termini dels sis mesos següents. Cap persona pot formular més d'un prec i/o pregunta per a una mateixa sessió.

g) Les persones o les entitats que presenten el prec o la pregunta no podran tornar a formular-ne més durant els tres plens ordinaris següents.

D. Quan per causa del reconeixement dels drets d'iniciativa ciutadana en els termes previstos a l'article 5 de l'ordenança de participació ciutadana de l'Ajuntament de Castellar del Vallès, el Ple de l'Ajuntament tracti dels assumptes sobre els quals s'hagi articulat la iniciativa, aquesta comportarà automàticament el dret d'intervenció en la sessió plenària, sigui quin sigui el seu caràcter, d'un representant portaveu de la proposta. El promotor farà la presentació de la proposta al plenari per al seu debat i votació.

 

set.- S'incorpora una nova redacció de l'aparat segon de l'article 94 i es concreta la referència numèrica als diferents apartats, amb el següent contingut:

 

<

1. L'Alcalde o Alcaldessa vetllarà, en les sessions públiques del Ple, pel manteniment de l'ordre en la sala.

2. El públic assistent a les sessions no podrà intervenir-hi, excepte que es trobi en alguna de les situacions previstes a l'article 93 d'aquest reglament i exclusivament en els termes que s'hi regulen. Tampoc podrà expressar manifestacions ni proferir comentaris de grat o desgrat, exhibir pancartes ni cartells, utilitzar veus, mitjans acústics o instruments que causin soroll o siguin susceptibles de distreure o coaccionar els membres del ple o bé de pertorbar o impedir el desenvolupament normal de la sessió.

Als efectes d'allò que es preveu al paràgraf anterior, la presidència del ple podrà fer una crida a l'ordre a la persona o les persones que causin la pertorbació, amb advertiment d'expulsió a la crida a l'ordre següent. Després de dues crides a l'ordre, o bé directament davant d'una conducta que suposi una pertorbació greu al desenvolupament normal de la sessió, en podrà ordenar l'expulsió de la Sala de Plens i adoptar les mesures que consideri oportunes per fer-la efectiva.

3. Durant el debat, que serà ordenat per l'Alcalde o Alcaldessa, no s'admetran més intervencions que les d'aquest per a cridar a la qüestió debatuda, quan es desviï el debat de l'assumpte principal, o es torni sobre qüestions ja deliberades i votades, o per a cridar a l'ordre i/o advertir, en els supòsits següents:

(...)

4. Si per qualsevol causa, durant la celebració de la sessió es produís una alteració de l'ordre públic que, a judici de l'Alcaldia, impedeixi el normal desenvolupament de la sessió, podrà ordenar la seva suspensió per un termini màxim d'una hora. (...).

5. De les incidències a que s'ha fet referència en els paràgrafs anteriors, es deixarà constància en l'acta de la sessió, a efectes, en el seu cas, de deduir el corresponent testimoni i passar el tant de culpa corresponent davant els òrgans judicials competents.>>.

 

vuit.- S'incorpora un apartat a l'article 106 i es concreta la referència numèrica als diferents apartats, amb el següent contingut:

 

<

1. De les sessions del Ple, de la Junta de govern local i de les Comissions Informatives, si s'escau, s'aixecarà acta pel/la Secretari/a General o qui legalment el substitueixi, en la qual es consignaran les dades següents:

(...)

2. Específicament quant a les actes de les sessions del ple, seran enregistrades en una vídeo-acta certificada pel secretari o secretària municipal, i constaran de dues parts diferenciades:

a) Acta succinta (o part dispositiva): estesa en document electrònic que contindrà les circumstàncies del lloc i temps en què s'hagi dut a terme, amb indicació expressa de la data i hora de començament i finalització; els noms de la presidenta o president i resta assistents; els punts de l'ordre del dia; els assumptes tractats; el contingut els acords adoptats; el resultat dels vots emesos; i les incidències que eventualment s'hagin produït en la sessió.

b) Video-acta: que contindrà la gravació íntegra de la sessió. Aquesta gravació ha d'incorporar la signatura electrònica de la persona que ocupa la secretaria general de l'Ajuntament i ha de formar part inseparable del document de la sessió.

Tant la part dispositiva de les actes, en format electrònic, com la vídeo-acta s'hauran de fer públiques i hauran d'estar a disposició de qualsevol persona al web o seu electrònica de l'Ajuntament.

Les vídeo-actes s'han de gravar en les condicions fixades per l'article 18 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. De la mateixa manera, tant en el cas de les vídeo-actes com en el llibre d'actes electrònic, cal adoptar les mesures necessàries per tal de garantir la conservació, autenticitat i integritat dels documents electrònics corresponents així com el fet de poder accedir-hi de forma permanent; i també s'han de disposar les mesures de seguretat establertes per l'Esquema nacional de seguretat i les previsions de l'Esquema nacional d'interoperabilitat, i altres normes tècniques que es desenvolupin.

3. De no celebrar-se la sessió per manca de quòrum o qualsevol altra raó, el/la Secretari/a suplirà l'acta amb una diligència estesa en la convocatòria, que es transcriurà al llibre oficial.

 

nou.- Es numera la Disposició addicional i es modifica la redacció del segon apartat, amb el següent contingut:

 

<

(...)

2. El present reglament podrà ser objecte de modificació per aspectes puntuals, sempre i quan segueixi els paràmetres legals de tramitació i règim de votació fixat a la Llei 7/1985, 2 d'abril, reguladora de Bases de Règim Local.>>

 

deu.- S'incorpora la Disposició addicional segona, tercera, quarta i cinquena, amb el següent contingut:

 

<

Sessions del Ple i de la Junta de govern local en situacions excepcionals

1. Quan concorrin situacions excepcionals de força major, catàstrofe, calamitat pública o de greu risc col·lectiu, que impedeixin o dificultin de manera desproporcionada el normal funcionament del règim presencial de les sessions del Ple i de la Junta de Govern, aquests òrgans podran, apreciada la concurrència de la situació descrita per l'alcalde o alcaldessa o qui vàlidament el substitueixi a l'efecte de la convocatòria, d'acord amb la normativa vigent, constituir-se, celebrar sessions i adoptar acords a distància per mitjans electrònics i telemàtics, sempre que els seus membres participants es trobin en territori espanyol i quedi acreditada la seva identitat. Així mateix, s'haurà d'assegurar la comunicació entre ells en temps real durant la sessió, disposant-se els mitjans necessaris per garantir-ne el caràcter públic o secret, segons procedeixi legalment en cada cas.

A l'efecte de tot l'anterior, es consideren mitjans electrònics vàlids les audio-conferències, les videoconferències o altres sistemes tecnològics o audiovisuals que garanteixen adequadament la seguretat tecnològica, l'efectiva participació política dels seus membres, la validesa del debat i de la votació dels acords que s'adoptin.

2. La celebració de les sessions telemàtiques o no presencials resta sotmesa a la regulació següent:

a) L'excepcionalitat de la situació i les causes que habiliten la celebració no presencial de les sessions caldrà que es motivin degudament a la convocatòria.

b) Les persones que formin part dels òrgans col·legiats poden trobar-se en diferents llocs, però cal que estiguin en territori espanyol, d'acord amb el que estableix l'article 46, apartat 3, de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local. La sessió s'entendrà feta en tot cas en la seu de l'Ajuntament.

c) La identitat dels assistents haurà de quedar acreditada, a quin efecte, amb independència dels mitjans tecnològics i telemàtics assegurin tal acreditació, serà suficient la identificació visual que realitzi el secretari o secretària municipal en base al coneixement personal que té, de manera anàloga al funcionament en les reunions presencials.

d) El caràcter públic de les sessions quedarà plenament complimentat mitjançant la retransmissió, pel canal audiovisual o digital, pels serveis de comunicació municipals.

e) En cas que es produeixin dificultats de connectivitat, totals o parcials, que impedeixin la connexió d'alguns dels membres dels òrgans col·legiats i altres persones que hagin d'assistir de forma preceptiva, o dificultats en la seva comunicació en temps real amb la resta de membres, la presidència suspendrà temporalment la sessió a l'efecte que s'intenti resoldre els problemes tècnics o de connexió. En cas d'impediment molt generalitzat i/o més permanent, podrà determinar la suspensió definitiva de la sessió i fixar un nou dia i hora per a la seva continuïtat, prèvia consulta als portaveus dels grups municipals respectius.

f) La votació ordinària dels membres del ple s'efectuarà pel procediment de mà alçada o anunciant el vot respectiu en veu alta, segons s'escaigui per tal d'acreditar l'evidència de cada vot.

g) L'alcaldia o regidor o regidora que actuï per delegació, a través de decret i prèvia proposta efectuada pels serveis tècnics municipals i informada pel secretari o secretària municipal, dictarà una instrucció per establir el maquinari i programari a aplicar, així com la resta de mitjans i condicions tècniques a emprar per tal de garantir les pautes i condicions de funcionament previstes en el present reglament orgànic, i específicament les que s'indiquen seguidament:

- El contingut de les manifestacions i el moment en què es produeixen.

- La interactivitat i intercomunicació entre els participants en temps real, sens perjudici de les facultats de la presidència en relació a l'ordenació de la sessió.

- La disponibilitat dels mitjans durant tota la sessió.

- Que no es produeixen interferències externes.

- El manteniment del quòrum de constitució.

- La llibertat en la participació en els debats i deliberacions.

- El secret de les deliberacions en cas que així fos requerit legalment.

La instrucció incorporarà també les previsions referides als recursos humans i materials de suport tècnic que verificaran i vetllaran per la correcta connexió de totes les persones assistents, l'atenció de les incidències que s'escaiguin i perquè es desenvolupin correctament la transmissió, la gravació i l'emissió pública quan procedeixi.

h) L'assistència a les sessions plenàries o de la junta de govern local, i l'exercici del dret a vot per via remota, en el supòsit previst per aquesta disposició addicional, donarà dret als i les membres assistents a percebre les indemnitzacions econòmiques aprovades per l'Ajuntament en concepte d'assistència a les sessions que els puguin correspondre.

 

Disposició addicional tercera.

Assistència telemàtica i votació remota de regidors i regidores en sessions de caràcter presencial.

1. Els regidors i regidores en situació de baixa prolongada, malaltia greu, ingrés hospitalari no ambulatori, permís o situació assimilada per maternitat o paternitat, podran acollir-se a la possibilitat d'assistència telemàtica a les sessions del ple i de la Junta de govern local i de emetre el seu vot de forma remota.

2. Els membres electes que es trobin en alguna de les situacions excepcionals abans assenyalades podran exercir el seu dret i deure d'assistir a les sessions del ple o de la junta de govern local del què en formin part, a través del sistema telemàtic, sempre que es garanteixi la verificació de la seva identitat, així com la seva efectiva presència per mitjans electrònics, i hagi estat autoritzat expressament de forma prèvia.

3. Per tal de poder exercir el dret a assistir i votar telemàticament és condició necessària que el regidor o regidora ho sol·liciti mitjançant comunicació escrita a l'alcaldia, fent constar que es troba en alguns dels supòsits excepcionals assenyalats als paràgrafs anteriors, acreditant-ho documentalment, i si no és possible, a través d'una declaració responsable, així com el termini previst per poder exercir aquest dret d'assistència i votació per via telemàtica.

Caldrà que la comunicació s'efectuï preferiblement amb una antelació mínima de quaranta-vuit hores a la celebració de la sessió, per a la correcta activació dels mitjans que es requereixin. En cas que no es pugui respectar aquest termini mínim, l'exercici del dret i possibilitat efectiva d'assistència remota restarà supeditada a que s'hagin pogut activar els mitjans abans indicats.

4. L'alcaldia autoritzarà, o si s'escau denegarà motivadament, la sol·licitud. No podrà ser denegada en els supòsits en què s'acrediti, per qualsevol mitjà admès en dret, que la persona peticionària es troba en alguna de les circumstàncies excepcionals assenyalades abans. Així mateix vetllarà perquè el regidor o la regidora autoritzat pugui participar en la sessió en idèntics termes i amb els mateixos drets i obligacions que qualsevol altre que hi assisteixi presencialment.

5. El dret d'assistència i votació remota a les sessions del ple i de la junta de govern local reconegut per l'alcaldia serà extensiu a la resta d'òrgans col·legiats municipal de caràcter administratiu o de coordinació del què en formi part la persona interessada, com ara comissions informatives, i qualsevol altre tipus d'òrgan creat per la Corporació local, de conformitat amb allò que es regula als articles 17 i 18 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, i 13 i 18 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

6. A l'acta de la sessió, la secretaria general farà constar expressament els membres que hi assisteixen i exerceixen el seu dret de vot per via telemàtica.

7. L'Ajuntament establirà els sistemes telemàtics, a través de vídeo-conferència o altres sistemes electrònics similars, amb la finalitat de garantir, en tot moment, la seguretat, autenticitat i autentificació de la participació dels membres electes autoritzats, que es trobin en alguns dels supòsits abans assenyalats, tant en allò que fa referència a la seva assistència a les sessions plenàries o de la junta de govern local, com a l'exercici de dret de vot per aquesta via.

8. El sistema garantirà la verificació per mitjans electrònics de l'efectiva presència o absència del regidor o regidora autoritzada a fer-ne ús. La presència necessàriament tindrà caràcter sincrònic i es mantindrà durant tota la sessió, en idèntics termes en que es produiria en el saló de sessions, el qual tindrà la consideració de lloc de celebració a tots els efectes. En l'acta de la sessió, el secretari o secretària municipal farà constar expressament els membres autoritzats a assistir telemàticament a la sessió.

9. La votació ordinària s'efectuarà pel procediment de mà alçada o anunciant el vot en veu alta, segons s'escaigui per tal d'acreditar l'evidència del vot. Es començarà pel vot presencial i seguidament, per indicació de la presidència, expressaran el sentit del seu vot les persones que hagin assistit remotament. Finalment, la presidència proclamarà el resultat definitiu.

10. Queda exclosa la votació remota en els supòsits d'assumptes a decidir per votació secreta. En aquests supòsits, es tindrà per abstinguts als membres que assisteixin telemàticament en el punt corresponent de l'ordre del dia.

11. L'assistència a les sessions plenàries o de la junta de govern local i l'exercici del dret a vot per via telemàtica donarà dret a les persones autoritzades que l'exercitin, a percebre les indemnitzacions econòmiques aprovades per l'Ajuntament en concepte d'assistència a les sessions plenàries que els puguin correspondre.

12. En tot allò que no s'hagi previst expressament als apartats precedents, serà d'aplicació la regulació de les sessions del ple i de la junta de govern local en situacions excepcionals continguda a la Disposició addicional segona.

 

Disposició addicional quarta

Tots els òrgans col·legiats municipals, a excepció del ple i de la junta de govern local, com ara comissions informatives, meses de contractació i qualsevol altre tipus d'òrgan administratiu, de coordinació, de gestió o de participació creat per la Corporació local, poden ser convocats per constituir-se i celebrar sessions mitjançant reunions telemàtiques o a distància, de conformitat amb allò que es regula als articles 17 i 18 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, i 13 i 18 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost.

 

Disposició addicional cinquena

Per tal facilitar a les ciutadanes i ciutadans l'accés als procediments municipals i afavorir alhora la sistematització de la documentació de l'Ajuntament i la millora i simplificació de la seva gestió administrativa, a través de resolució d'alcaldia o del regidor o regidora que tingui les facultats delegades, es podran aprovar models normalitzats de sol·licitud, declaracions i d'altres documents administratius, que seran d'ús preceptiu per a les persones usuàries. Aquests models estaran a disposició de la ciutadania en format paper i electrònic a les seus d'atenció ciutadana presencial i electrònica de la Corporació local.>>.

 

onze.- Es modifica la redacció de la Disposició derogatòria única, amb el següent contingut:

 

<

L'entrada en vigor d'aquest Reglament, o de les seves eventuals modificacions, derogarà i/o deixarà sense efecte, de forma automàtica, els actes i disposicions municipals de caràcter organitzatiu que s'hi oposin.>>

 

TERCER.- Publicar aquest acord, mitjançant la inserció d'un edicte, al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al tauler d'edictes electrònic de l'Ajuntament, d'acord amb allò previst a l'article 49 LBRL i 66.1 ROAS.

 

QUART.- Traslladar, d'acord amb allò previst a l'article 65 ROAS, el present acord d'aprovació definitiva a l'Administració de l'Estat i a la Generalitat de Catalunya en el termini de quinze (15) dies hàbils.

En conseqüència d'aquest fet s'entendrà el text normatiu vigent i desplegarà tots els seus efectes, amb l'anunci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb l'article 65.2 LBRL.

 

CINQUÈ.- Garantir, sense perjudici d'allò previst al punt tercer, el compliment de les obligacions de transparència, publicitat activa, bon govern i govern obert previst a la Llei 19/2014, 29 de desembre, de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern, així com el Decret 8/2021, 9 de febrer, sobre transparència i dret d'accés a la informació pública.

 

SISÈ.- Notificar aquest acord a l'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS BALCÓ DE SANT LLORENÇ, i traslladar-lo a les unitat municipals interessades."

 

Contra aquest acte que exhaureix la via administrativa podeu interposar recurs potestatiu de reposició davant del mateix òrgan, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques i en el termini màxim d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació al Butlletí Oficial de la Província.

El termini màxim per a dictar i notificar la resolució d'aquest recurs serà d'un mes a comptar des de la data de presentació del recurs en el registre corresponent.

Contra la resolució d'aquest recurs o la desestimació presumpta del mateix,  no es pot interposar cap recurs administratiu, a excepció del recurs extraordinari de revisió en els casos previstos a l'art. 125.1 de l'esmentada norma.

Exhaurida la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, de conformitat amb l'article 8.1 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa en el termini màxim de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seva notificació o en el termini màxim de sis mesos a comptar des de l'endemà de la desestimació presumpta del recurs interposat.  No obstant, no es podrà interposar aquest recurs fins que no sigui resolt expressament o s'hagi produït la desestimació presumpta del recurs de reposició interposat

 

Castellar del Vallès, 3 de maig de 2024

 

L'alcalde

 

P. d. (Decret núm. 991, de 22 de juny de 2023)

Antonio Cárceles Jurado

Secretari accidental

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
22561 {"title":"EDICTO sobre aprobación definitiva de la segunda modificación del Reglamento orgánico municipal de Castellar del Vallès.","published_date":"2024-05-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"22561"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Castellar del Vallès,DOGC,DOGC 2024 nº 9160 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-10/22561-edicto-aprobacion-definitiva-segunda-modificacion-reglamento-organico-municipal-castellar-valles https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.