EDICTO sobre aprobación de las bases específicas para la concesión de subvenciones destinadas a estimular la apertura de nuevos negocios en locales vacíos o paradas vacías del mercado cubierto municipal y a contribuir a la continuidad de los negocios para favorecer la dinamización económica de Sant Feliu de Guíxols (exp. X2024010420/28112024000007).

De conformitat amb el que preveu l'article 124.2 del Reglament d'Obres, Activats i Serveis dels Ens locals, es fa públic per a general coneixement que:

 

1) El Ple de l'Ajuntament, en sessió de data 25 d'abril de 2024, prengué els acords següents:

 

Primer. Aprovar inicialment les bases que han de regir la concessió de subvencions per destinades a estimular l'obertura de nous negocis a locals buits o parades buides del Mercat Cobert Municipal, així com contribuir a la continuïtat de negocis en funcionament al municipi de Sant Feliu de Guíxols.

(https://ajbpm.guixols.cat/OAC/download/2344b8df-166c-4af8-b1c0-e3ab4b62629b).

 

Segon. Sotmetre l'acord d'aprovació, al tràmit d'informació pública pel termini de 20 dies, mitjançant anunci al BOP de Girona, al DOGC, al tauler d'anuncis de la Corporació i a la seu electrònica http://ciutada.guixols.cat, per a la formulació de reclamacions i al·legacions.

 

Tercer. Disposar que, si no es formula cap reclamació ni al·legació durant el termini d'informació pública, les bases que ara s'aproven inicialment quedaran aprovades definitivament sense necessitat de cap tràmit ulterior, i es publicarà l'aprovació definitiva al BOP de Girona.

 

2) El text íntegre de les bases reguladores és el següent:

 

 

BASES ESPECÍFIQUES PER A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS DESTINADES A ESTIMULAR L'OBERTURA DE NOUS NEGOCIS A LOCALS BUITS O PARADES BUIDES DEL MERCAT COBERT MUNICIPAL I A CONTRIBUIR A LA CONTINUÏTAT DELS NEGOCIS PER AFAVORIR LA DINAMITZACIÓ ECONÒMICA DE SANT FELIU DE GUIXOLS.

 

1. Objecte i finalitat

Aquestes bases tenen per objecte regular i fixar els criteris i el procediment per a la concessió de subvencions destinades a promocionar l'obertura de nous negocis a locals buits o parades del Mercat Cobert Municipal de Sant Feliu de Guíxols i a incentivar la continuïtat dels negocis per canvi de titular.

La finalitat d'aquestes subvencions és incentivar l'obertura de nous negocis a locals buits de manera que disminueixi el nombre de locals buits o parades tancades del Mercat Cobert Municipal i també contribuir al canvi de titular i a la continuïtat dels negocis de manera que se n'eviti el tancament i que quedin buits.

Per tot allò no previst a les presents bases específiques, seran d'aplicació les Bases Generals per l'Atorgament i Justificació de Subvencions Municipals, publicades al BOP 247/0 de 28 de Desembre de 2021 (en endavant Bases Generals) així com la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (en endavant LGS) i el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel que s' aprova el Reglament de la Llei 38/2003 (en endavant RLGS).

Sens perjudici de l'anterior el contingut de les presents Bases Específiques prevaldrà sobre l'establert a les Bases Generals i sobre la restant normativa en la matèria que no tingui el caràcter de bàsica.

 

2. Despeses subvencionables

Tindran la consideració de despeses subvencionables les que de manera inequívoca responguin a l'objecte d'aquestes bases, és a dir, a actuacions que tinguin com objectiu directe l'inici de l'activitat econòmica o continuïtat de l'activitat en el local que ocupen per canvi de titular.

A títol enunciatiu, seran despeses subvencionables:

- Línia 1: Noves obertures

En aquesta línia se subvencionaran les obertures de nous negocis al municipi, incloent les despeses de reforma i/o adequació d'un local buit o parada buida del Mercat Cobert Municipal, així com les despeses d'adquisició de mobiliari, maquinària, ordinadors, aplicacions informàtiques, eines i utillatges necessaris per a l'inici de l'activitat.

Queden excloses les despeses de lloguer, d'adquisició de mercaderies i matèries primes per a l'inici de l'activitat i les taxes o tributs obligatoris per iniciar l'activitat.

- Línia 2: Continuïtat de negocis amb canvi de titular

En aquesta línia se subvencionaran les despeses derivades de la continuïtat de negocis en que el nou titular mantingui l'activitat que estava en funcionament. Concretament, les despeses tangibles d'inversió en actiu fix (mobiliari, instal·lacions, maquinària, etc.)

Queden excloses les despeses de lloguer, de traspàs, d'adquisició de mercaderies i matèries primes per a l'inici de l'activitat i les taxes o tributs obligatoris per iniciar l'activitat.

No seran subvencionables les despeses derivades de trasllats de negocis ja establerts al municipi, donat que no compleixen la finalitat d'aquestes bases que és la disminució del nombre de locals buits o parades buides del Mercat Cobert Municipal.

 

3. Persones beneficiàries i requisits

Poden ser persones beneficiàries dels ajuts previstos en aquestes bases aquelles persones, físiques o jurídiques, titulars d'activitats econòmiques amb seu fiscal al municipi de Sant Feliu de Guíxols, que hagin iniciat l'activitat a l'establiment prèviament buit o efectuat un canvi de titular donant continuïtat a un negoci prèviament en funcionament en un local del municipi en el període que estableixi la convocatòria corresponent.

Les persones sol·licitants hauran de complir els requisits següents:

a) Que l'activitat econòmica tingui domicili fiscal a Sant Feliu de Guíxols.

b) Que l'activitat es desenvolupi de forma ininterrompuda i per un mínim de 12 mesos des de l'inici d'activitat o el canvi de titularitat a Sant Feliu de Guíxols.

c) Que l'inici d'activitat o traspàs s'efectuï en el període que indiqui la convocatòria corresponent.

d) Que la inversió mínima subvencionable sigui de 5.000,00 euros per la línia 1 i 3.000,00 euros per la línia 2.

e) En cas de ser persona jurídica, estar legalment constituïda i activa. En cas de ser persona física, complir amb els requisits legals per poder exercir una activitat professional.

f) Acreditar que es troba al corrent de les seves obligacions tributàries amb la AEAT i amb la Seguretat Social.

g) No ser deutors per cap concepte amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

h) No trobar-se en cap de les circumstàncies que impedeixin adquirir la condició de persona beneficiària de subvencions previstes a l'article 13 de la Llei 38/2003, General de Subvencions.

i) No haver estat mai objecte de sancions administratives fermes ni de sentències fermes condemnatòries per haver exercit o tolerat pràctiques discriminatòries per raó de sexe o de gènere i segons Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.

j) Desenvolupar, a criteri de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, una activitat lícita que no suposi discriminació, atempti contra la dignitat i la igualtat de les persones, fomenti la violència o vagi contra els drets humans, no portar a terme accions que siguin il·legals, nocives, perilloses o molestes.

k) Que la persona que subscrigui la sol·licitud actuï en nom propi o disposi de facultats de representació, de la persona física o jurídica que demana la subvenció, acreditant la representació en la forma prevista en l'art. 5 de la Llei 39/2015.

l) Que l'inici de l'activitat o canvi de titular s'hagi efectuat complint les exigències legals oportunes.

La documentació que s'haurà d'adjuntar al formulari de sol·licitud per tal d'acreditar aquests requisits serà la que es determini a la Base 6.

 

4. Procediment de concessió

El procediment de concessió és el de concurrència no competitiva, és a dir, s'atorgarà la subvenció per ordre cronològic d'entrada de les sol·licituds i fins a exhaurir el crèdit disponible.

El procediment s'iniciarà amb l'aprovació de la convocatòria corresponent. Una vegada aprovada la convocatòria es publicarà a la Base de Dades Nacional de Subvencions i al Butlletí Oficial de la Província de Girona.

El termini de presentació de sol·licituds així com el format de la documentació a presentar es detalla als punts 6.1 i 6.3 d'aquestes bases.

 

5. Quantia de la subvenció

L'import màxim que es destinarà a aquests ajuts es determinarà a la convocatòria corresponent, i aquest import màxim es podrà ampliar, en funció de les sol·licituds presentades que compleixin els requisits estipulats en aquestes bases, amb la condició que existeixi crèdit pressupostari a la mateixa aplicació pressupostària.

Aquesta quantitat podrà ser incrementada o modificada, si es considera oportú, restant condicionada a l'existència del crèdit addicional abans de la seva concessió.

 

6. Sol·licituds i terminis

6.1. Les sol·licituds d'ajut es formalitzaran i es presentaran a partir de la publicació de la corresponent convocatòria i en el termini que aquesta fixi. Les sol·licituds s'hauran de presentar pel canal electrònic o telemàtic de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

6.2. La presentació de la sol·licitud fora de termini comporta l'exclusió de l'aspirant.

En cas que el dia d'acabament del termini de presentació de sol·licituds coincideixi en dia no hàbil, l'esmentat termini finalitzarà el primer dia hàbil següent.

6.3. A la instància de sol·licitud s'haurà d'adjuntar la següent documentació:

Línia 1:

- El formulari de sol·licitud normalitzat disponible a l'apartat Tràmits de la seu electrònica de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

- NIF/NIE del sol·licitant o CIF en cas de ser persona jurídica.

- Alta censal de l'activitat o consentiment per a la seva consulta.

- Pressupostos i/o factures de la inversió realitzada.

- Document de propietat o contracte de lloguer que faculti al peticionari a ocupar i desenvolupar l'activitat en la parada o local.

- Comunicació d'inici d'activitat econòmica a l'establiment

Línia 2:

- El formulari de sol·licitud normalitzat disponible a l'apartat Tràmits de la seu electrònica de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

- NIF/NIE del sol·licitant o CIF en cas de ser persona jurídica.

- Alta censal de l'activitat o consentiment per a la seva consulta.

- Pressupostos i/o factures de la inversió realitzada.

- Document de propietat o contracte de lloguer que faculti al peticionari a ocupar i desenvolupar l'activitat en la parada o local.

- Comunicació de canvi de titularitat d'activitat econòmica existent.

- Còpia contracte de traspàs amb el detall de les despeses en actius fixos.

La documentació que s'annexi a la sol·licitud s'ha d'agrupar en arxius PDF de 10MB com a màxim. A cada sol·licitud es podrà adjuntar un màxim de 10 arxius. No es tindrà en compte cap documentació lliurada que no s'acompanyi de la corresponent sol·licitud, si no és per adjuntar-la a un procediment ja iniciat.

6.4. Les sol·licituds, degudament emplenades, han d'estar signades digitalment per la persona interessada o per la que representi legalment l'empresa. Es podran utilitzar els sistemes de signatura electrònica acceptats per l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, que s'especifiquen a la Seu Electrònica. Cal formular les sol·licituds mitjançant el model normalitzat disponible al web de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, a l'apartat de subvencions (https://ciutadania.guixols.cat/tramits).

6.5 La presentació de la sol·licitud implica l'acceptació plena d'aquestes bases i de les Bases generals per a la concessió i justificació de les subvencions municipals de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

6.6 Els defectes de la sol·licitud s'han d'esmenar, després del requeriment i amb l'advertència de desistiment, en el termini màxim de 10 dies des de la notificació. Si transcorregut aquest termini no s'han fet les esmenes oportunes, s'entendrà que la persona interessada ha desistit de la seva sol·licitud. Aleshores es dictarà la resolució, d'acord amb els termes previstos a la legislació de procediment administratiu, i s'arxivaran les actuacions sense cap tràmit ulterior.

6.7 La inexactitud, la falsedat o l'omissió de caràcter essencial en qualsevol dada o document que acompanyi la sol·licitud comportarà, prèvia audiència de la persona interessada, la inadmissió de la sol·licitud. També, les esmentades inexactituds, falsedats i omissions, podran ser causa de revocació de la subvenció si es coneixen amb posterioritat a la concessió.

 

7. Instrucció, resolució, notificació i règim de recursos

La instrucció i l'ordenació de l'expedient per atorgar les subvencions previstes en aquestes bases correspon a l'Àrea d'Economia Local.

Les actuacions d'instrucció comprenen:

- La comprovació del compliment dels requisits per accedir a la condició de beneficiari establerts en aquestes bases.

- L'avaluació de les sol·licituds, efectuada d'acord amb els criteris establerts en aquestes bases.

Un cop avaluades, l'òrgan instructor formularà la proposta de resolució, degudament motivada, que expressarà la llista de beneficiaris proposats per a l'atorgament de la subvenció i la quantia d'aquesta, així com la relació dels sol·licitants exclosos, amb indicació de la causa d'exclusió.

La proposta de resolució serà sotmesa a consideració de l'Alcaldia, òrgan que resoldrà individualment l'atorgament de les subvencions.

El termini per a l'atorgament dels ajuts serà com a màxim de dos mesos a comptar des de la data de tancament del període de presentació de les sol·licituds. La manca de resolució dins el termini indicat tindrà efectes desestimatoris.

La resolució es notificarà a tots els beneficiaris i també als peticionaris la sol·licitud dels quals s'hagi desestimat.

La resolució del procediment posa fi a la via administrativa i s'hi pot interposar un recurs contenciós administratiu davant el jutjat contenciós administratiu de Girona en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la notificació. Alternativament i de forma potestativa, s'hi pot interposar un recurs de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictat en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la notificació.

 

8. Acceptació

L'acceptació de la subvenció atorgada es presumeix amb la formulació de la sol·licitud. A tal efecte, un cop notificada la resolució d'atorgament de la subvenció, si els beneficiaris no estan interessats en percebre la subvenció concedida, disposaran d'un termini de deu dies hàbils per manifestar de forma expressa la seva renúncia.

 

9. Obligacions dels beneficiaris

Les obligacions dels beneficiaris d'aquests ajuts es recullen a l'article 14 de la Llei 38/2003,de 17 de novembre, general de subvencions i a l'article 18 de les Bases generals per a la concessió i justificació de les subvencions municipals de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. El seu incompliment originarà les responsabilitats que en cada cas corresponguin i la incoació, si s'escau, de l'expedient de reintegrament de la subvenció.

 

10. Justificació i pagament de la subvenció

S'entendrà justificada la subvenció amb l'aportació dels justificants de despesa i/o factura i els comprovants de pagament de les despeses elegibles presentades a la sol·licitud de subvenció, i amb tota la documentació requerida acompanyada d'una memòria explicativa breu de la destinació de la subvenció.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, per tal d'obtenir una evidència raonable sobre la correcta justificació i la correcta aplicació de l'ajut, pot requerir la documentació justificativa de les dades declarades en la sol·licitud presentada. Igualment, la persona beneficiària haurà de facilitar qualsevol informació o comprovació relativa a l'objecte de l'ajut que li pugui requerir l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Una vegada atorgada la subvenció, i fetes les comprovacions pertinents, es tramitarà el pagament del 100% de la subvenció concedida als beneficiaris. El pagament de la subvenció es farà mitjançant transferència bancària.

Tot l'esmentat, sense perjudici del dret que ostenta l'eventual beneficiari d'impugnar la resolució d'atorgament de la subvenció en els termes que estableix la normativa vigent.

El termini per justificar les actuacions subvencionables es concretarà a la convocatòria corresponent i es durà a terme d'acord amb el que descriu la bases 22 de les Bases Generals.

 

11. Règim de compatibilitat

Els ajuts regulats en aquestes bases són compatibles amb altres ajuts, subvencions i ingressos per a la mateixa finalitat procedents de qualsevol administració o ens, públic o privat, nacional o internacional, sempre que l'import dels ajuts concedits no superi la despesa total acreditada

 

12. Revocació i reintegrament

Pel que fa el règim de revocacions, reintegraments, i qualsevol altre que suposi la pèrdua del dret al cobrament de la subvenció, inclosa la renuncia voluntària, s'estarà a l'establert al Capítol V de les Bases Generals.

 

13. Règim Sancionador

Els beneficiaris de la subvenció quedaran sotmesos a les responsabilitats i règim sancionador que s'estableix al Títol IV de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

 

Sant Feliu de Guíxols, 30 d'abril de 2024

 

Carles Motas i López

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
22379 {"title":"EDICTO sobre aprobación de las bases específicas para la concesión de subvenciones destinadas a estimular la apertura de nuevos negocios en locales vacíos o paradas vacías del mercado cubierto municipal y a contribuir a la continuidad de los negocios para favorecer la dinamización económica de Sant Feliu de Guíxols (exp. X2024010420\/28112024000007).","published_date":"2024-05-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"22379"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sant Feliu de Guíxols,DOGC,DOGC 2024 nº 9158 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-08/22379-edicto-aprobacion-bases-especificas-concesion-subvenciones-destinadas-estimular-apertura-nuevos-negocios-locales-vacios-paradas-vacias-mercado-cubierto-municipal-contribuir-continuidad-negocios-favorecer-dinamizacion-economica-sant-feliu-guixols-exp-x2024010420-28112024000007 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.