ANUNCIO sobre aprobación definitiva del Reglamento de uso del pabellón municipal de deportes de Peralada.

Aprovat inicialment i efectuat el tràmit d'informació pública del Reglament d'ús del Pavelló Municipal d'Esports de Peralada. Per mitjà del present anunci es publica el text íntegre de la norma, d'acord amb l'art. 66 del ROAS, que es transcriu a continuació:

 

 

REGLAMENT MUNICIPAL D'ÚS DEL PAVELLÓ MUNICIPAL D'ESPORTS

 

 

I. DISPOSICIONS GENERALS

 

Article 1. Objecte

Aquest reglament té per objectiu regular el funcionament i els usos del Pavelló Municipal d'Esports de Peralada. El Pavelló Municipal és un equipament dirigit a la pràctica esportiva.

La gestió de les activitats que es duguin a terme en l'equipament, correspon a l'Administració pública, entitat o persona física responsable de les mateixes.

La gestió del pavelló, la farà el propi Ajuntament, mitjançant la Regidoria d'Esports i amb la col·laboració de les diferents entitats esportives usuàries del pavelló.

En les activitats organitzades, la utilització serà en la modalitat d'ús privatiu, de conformitat amb el que es preveu a l'article 55.b del Reglament de Patrimoni dels Ens Locals de Catalunya.

És obligació de les entitats, clubs, grups i centre educatius usuaris el donar a conèixer i fer complir aquest reglament a les persones usuàries.


Article 2. Subjecte

Poden ser usuaris del Pavelló Municipal d'Esports, totes aquelles persones o grups que utilitzin aquestes per a pràctiques esportives i excepcionalment, per a altres activitats, i que pertanyin a les següents categories:

a) Els clubs i entitats esportives.

b) Els centres escolars.

c) Les persones, grups o col·lectius amb finalitats esportives o no, amb ànim de lucre o no.

 

Article 3. Descripció del Pavelló Municipal d'Esports de Peralada

El Pavelló Municipal d'Esports de Peralada és un equipament públic i de titularitat municipal i disposa de la següent relació d'espais:

1.- Vestíbul d'entrada

2.- Recepció

3.- Sala d'activitats dirigides

4.- Pista central

5.- Gimnàs

6.- Serveis públics

7.- Vestidors

8.- Magatzem entitats

9.- Magatzem neteja

 

Article 4. Calendari d'obertura i horaris

1. El Pavelló Municipal d'Esports de Peralada es regirà pel calendari laboral local aprovat i si be es podran acordar altres tancaments per vacances i dies festius.

2. Els horaris (i qualsevol variació que es faci) s'exhibiran en un lloc visible des de l'exterior. També es penjaran al web municipal i altres suports informatius disponibles.

3. El Pavelló Municipal d'Esports de Peralada obrirà al públic en els següents dies i horari: De dilluns a divendres de 9 a 13 hores i de 15 a 23 hores.

Aquest horari es podrà modificar en casos excepcionals de mutu acord amb els responsables municipals.

 

 

II. GESTIÓ I ORGANITZACIÓ DE L' EQUIPAMENT

 

Article 5. Gestió i organització

5.1. Gestió de l'equipament

La gestió de l'equipament, activitats i serveis correspon a la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Peralada, que podrà executar-la directament o indirectament mitjançant una empresa o entitat gestora.

Són funcions relatives a aquesta gestió:

1. Vetllar pel bon funcionament i la conservació de les seves instal·lacions i serveis.

2. Vetllar pel compliment efectiu d'aquest Reglament.

3. Vetllar pel funcionament dels diferents serveis generals del centre, com ara els d'administració, informació, vigilància, manteniment, consergeria i neteja.

5.2. Gestió d'activitats i serveis

La gestió de les activitats i serveis que es duguin a terme en l'equipament, correspon a l'Administració pública, entitat o persona física responsable de les mateixes.

5.3. Competències de l'Ajuntament

Per a l'exercici de les funcions de gestió dels equipaments, activitats i serveis, l'Ajuntament gaudirà, en el marc de la normativa reguladora de les Entitats Locals, de les competències pròpies de l'Administració Pública.

5.4. Control d'accés als equipaments

L'accés als equipaments podrà ser controlat i eventualment impedit pel personal municipal que hi estigui adscrit, de conformitat amb allò que preveu aquest reglament, la Llei catalana 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives.

 

 

III. REGIM D'ÚS DELS ESPAIS PER PART D'ENTITATS, INSTITUCIONS O PERSONES FÍSIQUES

 

Article 6. Activitats Esportives i Educatives

1. L'Ajuntament podrà atorgar autoritzacions a entitats esportives, educatives i persones físiques, per tota una temporada o bé per casos esporàdics. Sempre s'haurà de demanar a través de la seu electrònica del web de l'Ajuntament de Peralada via instància genèrica. Les persones físiques també podran fer-ho presencialment amb l'imprès facilitat per l'ajuntament.

2. Les autoritzacions no podran atorgar-se per un període superior a un any, i sempre dins la temporada.

3. Es concediran amb la finalitat exclusiva de realitzar l'activitat esportiva per a la qual s'atorga.

4. Les autoritzacions es faran amb caràcter nominal, i per tant, no seran transmissibles.

5. Les autoritzacions podran ser per a entrenaments, partits i competicions oficials.

6. L'ús del pavelló serà gratuït per als centres d'ensenyament del municipi.

7. Tota persona que no formi part d'una entitat o associació esportiva i vulgui utilitzar el pavelló haurà de satisfer la quantitat marcada en les ordenances municipals pel lloguer de la pista. El personal responsable de les instal·lacions serà qui porti un control de l'entrada i sortida dels usuaris/es.

8. En partits federats l'equip visitant per poder accedir al vestidor haurà de deixar el carnet d'identitat del seu delegat, el qual, li serà retornat un cop s'hagi acabat el partit i es comprovi que han deixat el vestidor en bones condicions.

9. En cas d'incompliment de les normes establertes en aquest Reglament, l'ajuntament podrà expulsar, temporalment, o bé definitivament, un club, una entitat o una persona física del pavelló.

10. La Corporació Municipal, mitjançant acord de la junta de govern local, podrà deixar sense efecte l'autorització abans del termini establert, per algun dels motius següents:

a) Per causa d'interès públic, l'ajuntament es reserva el dret de disposar de les instal·lacions municipals en qualsevol moment per desenvolupar-hi activitats concretes que estimi convenients i necessàries. L'ajuntament només tindrà l'obligació d'avisar amb set dies d'anticipació; en el cas d'entrenaments, només haurà d'avisar tres dies abans. L'Ajuntament es reserva el dret d'avisar a les entitats esportives amb menys antelació de l'esmentat anteriorment en cas d'urgència o altres necessitats d'ús imminent.

b) Per incompliment de les obligacions establertes en aquest reglament.

11. Al pavelló esportiu, podran practicar-s'hi els esports que tècnicament permet la instal·lació (futbol sala, judo, handbol, bàsquet, voleibol, bàdminton, gimnàstica, educació física en general, etc.). També se'n podran beneficiar d'altres sempre que tècnicament sigui possible i amb l'autorització prèvia de la Regidoria d'Esports.

12. La Regidoria d'Esports, conjuntament amb les entitats esportives usuàries del pavelló establirà a principi d'any o temporada, un horari general d'entrenaments. Aquest horari s'haurà de respectar per totes les entitats.

Qualsevol persona, grup o entitat que vulgui fer ús de la instal·lació de forma esporàdica haurà d'adaptar-se als horaris que quedin lliures.

13. Totes les entitats hauran de facilitar a l'Ajuntament el seu calendari oficial de competicions al principi d'any o temporada.

14. En cas de coincidència d'horaris d'entrenaments, partits o competicions oficials, les entitats afectades hauran d'arribar a un acord i, en el supòsit que no s'hi arribi la Regidoria d'Esports ho resoldrà.

15. Dins l'horari d'utilització del pavelló tindran preferència: les entitats esportives i els centres educatius.

16. Dins el pavelló, el/la conserge designat per l'ajuntament serà el màxim responsable.

17. Els horaris d'entrenament, de partits i competicions oficials hauran d'ésser respectats per tots els usuaris, de manera que els endarreriments deguts a alguns usuaris no han de perjudicar l'horari general de funcionament.

18. Només podran entrar a la pista jugadors, entrenadors i delegats.

19. Per entrar als vestidors i a la pista els esportistes hauran d'anar acompanyats d'algun responsable, entrenador o delegat.

20. Els usuaris del pavelló podran utilitzar els vestidors vint minuts abans de l'hora establerta com a inici de l'entrenament. Per als partits i competicions oficials es podran utilitzar els vestidors una hora abans de l'inici, a fi i efecte de poder fer l'escalfament. Després de l'entrenament o del partit, els vestidors s'utilitzaran com a màxim trenta minuts per dutxar-se i caldrà deixar-los en perfectes condicions d'ús.

21. Els usuaris només podran utilitzar les dependències que els assenyali el/la conserge del pavelló o la persona que designi el grup o col·lectiu serà el responsable de les instal·lacions lliurades.

22. És obligat l'ús de calçat esportiu adient per accedir a la pista de joc; a més s'haurà d'utilitzar sempre un calçat diferent del que es porti al carrer.

23. El material de cada una de les entitats serà recollit i retornat pels seus responsables. Si es necessita algun tipus de material que no sigui de la pròpia entitat, s'haurà de demanar al responsable del pavelló abans de començar la classe o entrenament, i un cop acabada es retornarà al seu lloc d'origen.

Només és permesa l'entrada del responsable del grup, entrenador o professor.

24. En cas d'utilitzar ampolles a la pista hauran de ser sempre de plàstic i hauran d'anar amb una galleda.

25. L'ajuntament gestionarà tota la publicitat de la instal·lació col·locada en el pavelló.

No obstant això, de forma excepcional, l'ajuntament podrà autoritzar, prèvia petició per escrit, les entitats a col·locar publicitat pròpia i al seu càrrec.

26. La instal·lació de màquines de begudes i de menjar es contractarà únicament per part de l'ajuntament.

27. Durant la celebració de trofeus internacionals els clubs organitzadors seran els responsables en cas de deteriorament de les instal·lacions, ja que són aquests clubs els beneficiaris de les aportacions econòmiques que aquests comporten i hauran d'abonar les taxes corresponents d'utilització.

28. Per realitzar qualsevol canvi no previst en el pla d'utilització, s'ha de comunicar amb un mínim de 48 hores d'antelació a la Regidoria d'Esports.

29. En els entrenaments nocturns no s'encendrà l'enllumenat artificial fins arribar a un mínim de cinc jugadors.

Aquest norma es podrà modificar en casos excepcionals de mutu acord amb els responsables municipals.

30. Les autoritzacions per a la utilització del pavelló seran atorgades per la Junta de Govern Local. L'obtenció de l'autorització implicarà automàticament l'acceptació d'aquestes normes.

 

Article 7. Activitats Extraesportives

En el Pavelló Municipal d'Esports de Peralada no es pot realitzar cap tipus d'activitat que no sigui esportiva, a excepció d'aquelles lúdiques i/o culturals o d'interès municipal que l'Ajuntament cregui oportunes i autoritzi.

Conservació:

1. Està prohibit fumar, consumir alcohol o qualsevol altre tipus de substàncies prohibides, així com fer-ne propaganda o venda en tot el Pavelló Municipal d'Esports. De la mateixa manera, queda prohibit menjar en la graderia i en la resta de les instal·lacions, excepte en el hall, que es permès consumir els productes obtinguts de les màquines expenedores que disposen les instal·lacions.

Els responsables de les entitats hauran de vetllar per tal que s'acompleixi aquesta norma.

2. No es podrà manipular la instal·lació elèctrica ni utilitzar-la de forma que alteri els paràmetres normals per a les quals estan preparades.

3. No s'enganxaran a les parets ni sostres: pòsters, cartells, etc., ni s'utilitzaran grapes ni xinxetes, ni adhesius.

4. Tampoc s'adornarà el Pavelló Municipal d'Esports amb cap mitjà que deixi marques o restes de la seva utilització. No està permès col·locar res que pugui deteriorar l'espai, o fer qualsevol tipus de perforació que pugui danyar les pistes, sales o els espais comuns.

5. Els usuaris es faran responsables de mantenir el Pavelló en perfecte estat, respectant la seva conservació i mantenint ordenat els espais.

6. Si els usuaris detecten un desperfecte o situació anòmala a l'equipament, han d'informar-ho a la persona responsable del servei i omplir un full d'incidències que tindran a la seva disposició.

Utilització:

1. L'ús del Pavelló Municipal d'Esports està reservat exclusivament a l'esportiu.

2. S'ha de vetllar per l'ús correcte de les instal·lacions, deixar desconnectats els equips en finalitzar l'activitat, apagar els llums i l'aire condicionat o calefacció, en cas d'utilitzar-lo fora l'horari d'obertura de l'equipament.

3. En cas d'incompliment, es farà un avís al club o als usuaris; i en cas que es tornés a produir l'incompliment, aquest club o persona només podria fer ús de les instal·lacions en l'horari d'obertura de l'equipament.

4. Per motius de seguretat, s'ha de respectar en tot moment l'aforament de les instal·lacions. La capacitat màxima de de la pista central és de 150 persones, de la sala d'activitats dirigides 12 persones i del gimnàs és de 17 persones,

5. Qualsevol desperfecte que s'ocasioni a la instal·lació serà pagat per la persona, pel grup o pel responsable de l'horari en què s'hagi produït. Igualment, les entitats hauran de tenir cura de deixar les instal·lacions en el mateix estat en què les han trobat.

Material:

1. Cal tenir cura del material del Pavelló Municipal d'Esports.

2. En acabar l'activitat corresponent, s'ha de deixar tot el material tal com estava. Si algun usuari mou el mobiliari del seu lloc original cal que el retorni al mateix lloc en acabar la seva activitat i deixant l'espai preparat per a una nova utilització.

3. Cap persona pot deixar material dins del Pavelló Municipal un cop s'acaba l'activitat. L'Ajuntament no es farà responsable de la sostracció o dany del material particular.

4. El material de la sala d'activitats dirigides i del gimnàs han de romandre dins d'aquests espais.

Usuaris:

Les persones usuàries del Pavelló Municipal d'Esports es comprometen a acceptar els requisits d'accés i les normes d'utilització durant el seu ús, que són les següents:

- A fer un ús adequat i respectuós de l'espai.

- A responsabilitzar-se de les accions que es duran a terme dins l'equipament esportiu, que seran estrictament activitats esportives.

- A generar un clima esportiu adient a les activitats s'ofereixen.

- A gestionar adequadament i amb responsabilitat les entrades i sortides del servei.

- A informar els responsables del Pavelló Municipal d'Esports de qualsevol incidència.

L'incompliment d'aquesta normativa per part de les persones usuàries o clubs esportius podrà causar l'expulsió i la pèrdua d'accés al Pavelló Municipal d'Esports.

Preu públic:

La utilització dels serveis i/o quotes de pistes son subjectes a la taxa municipal per a la prestació de serveis esportius.

 

Article 8. Sol·licitants

8.1 El Pavelló Municipal d'Esport pot ser utilitzat per entitats esportives inscrites al Registre Municipal d'Entitats de l'Ajuntament de Peralada o altres registres oficials o per empreses inscrites al registre corresponent, seguint els procediment de sol·licitud que s'estableixen en aquest reglament.

8.2 També estarà permès l'ús dels espais per part de persones físiques.

 

Article 9. Procediment per a la sol·licitud d'utilització dels espais

9.1 Totes les sol·licituds s'han de presentar per escrit a les Oficines municipals o via telemàtica a través de la Seu electrònica de la Corporació, amb una antelació mínima de 15 dies a l'inici de l'activitat.

9.2 Per a la tramitació de les sol·licituds l'Ajuntament pot requerir la documentació que consideri necessària a les persones interessades

9.3 L'Ajuntament autoritzarà o denegarà per escrit la utilització de l'espai motivadament la petició tenint en compte els antecedents d'utilització de l'entitat o persona física sol·licitant.

9.4 L'autorització municipal contindrà literalment les condicions, la temporalitat i la finalitat de la cessió, així com el règim d'ús específic d'aparells, infraestructures, serveis comuns, etc.

 

Article 10. Criteris per a la cessió d'espais

10.1 L'Ajuntament, mitjançant resolució de l'òrgan competent, autoritzarà la cessió d'espais a societats, entitats, institucions o persones físiques per a la realització d'activitats dirigides a la població jove que promoguin valors i actituds d'acord amb els objectius definits a l'article 1.

10.2 L'Ajuntament, per raons d'interès públic, podrà denegar, modificar o deixar sense efecte, mitjançant resolució expressa i motivada, l'autorització d'ús dels espais. En cas de modificació o anul·lació d'autoritzacions d'ús, serà preceptiva l'audiència prèvia dels interessats. La denegació, modificació o anul·lació de l'autorització no suposarà, en cap cas, el dret dels interessats a ésser indemnitzats, sense perjudici de l'eventual interposició per aquests del recurs que estimin convenient.

10.3. En el cas de que hi hagi més d'una petició per a un espai determinat en una mateixa data/hora, la tramitació d'aquestes sol·licituds es farà per estricte ordre cronològic. Si bé es prioritzaran les activitats que tinguin una major repercussió en el municipi. També es tindrà en compte aquelles activitats que tinguin continuïtat i les activitats d'interès general obertes a la població jove en general així com la puntualitat, l'aprofitament de l'espai/servei i el bon ús registrat en reserves anteriors.

10.4 Les autoritzacions s'atorgaran també per a activitats periòdiques (a partir de 4 hores mensuals) per a un màxim d'un any de durada. Passat aquest termini, caldrà renovar la sol·licitud. Les autoritzacions d'un espai no crearan cap dret, precedent, avantatge o reserva per a anys o usos posteriors a la seva finalització, si es dona el cas de presentar-se més peticions.

10.5 Per participar a les activitats esportives que es duguin a terme a les dependències del Pavelló Municipal d'Esports les persones menors d'edat i majors de 16 anys hauran d'estar autoritzades pels seus pares, tutors o qui en tinguin la guarda legal.

 

Article 11. Convenis d'ús

L'Ajuntament podrà establir convenis d'ús dels diferents espais amb les entitats o persones físiques que ho sol·licitin que regirà les condicions específiques d'ús dels espais per part de l'entitat, essent el present Reglament d'aplicació subsidiària.

 

Article 12. Deures dels sol·licitants i organitzadors d'activitats

12.1 Les entitats o persones autoritzades per fer ús dels espais són responsables de qualsevol desperfecte o perjudici que el desenvolupament de l'activitat autoritzada pugui ocasionar en el bens o interessos municipals i/o col·lectius, a banda de respondre, en els termes legalment establert, dels danys a tercers i béns aliens.

12.2 Per a la realització d'activitats obertes al públic, s'haurà de comptar amb una pòlissa de responsabilitat civil que garanteixi, en quantitat suficient, la reparació dels possibles danys a les persones, els materials i les instal·lacions.

12.3 Els peticionaris hauran de designar en la sol·licitud un responsable o responsables de les activitats, que tindran cura que aquestes es desenvolupin de conformitat amb les normatives generals d'aplicació respectant el present Reglament i complint les indicacions dels responsables administratius municipals i agents de l'autoritat. També hauran de vetllar per a que les instal·lacions quedin en perfecte estat per al seu ús posterior i hauran de romandre a l'equipament - i perfectament localitzables - durant el decurs de l'activitat.

12.4 Les Sales cedides en ús només restaran a disposició de les entitats o persones organitzadores de les activitats en els horaris previstos. Els grups o associacions que vulguin utilitzar el Pavelló Municipal d'Esports fora de les hores d'obertura de l'equipament, hauran d'avisar al servei de Guàrdia Municipal per a l'obertura i clausura de l'equipament.

 

Article 13. Taxes

L'ús privatiu dels espais està regulat per les ordenances Fiscals vigents, aprovades pel Ple Municipal. No es permet la utilització de l'espai sense l'ingrés previ de l'import de la taxa o preu públic corresponent i l'entrega del comprovant del pagament tals responsables de la instal·lació, excepte en els casos d'exempció.

 

 

IV. NORMES D'UTILITZACIÓ DE L'EQUIPAMENT

L'objectiu bàsic és aconseguir que les persones usuàries s'impliquin en el funcionament de l'equipament, tinguin cura del seu estat de conservació i el visquin com un espai que els pertany, potenciant al màxim el seu caràcter públic i obert. Cal establir unes mesures per garantir el bon ús i la conservació de les instal·lacions, el respecte entre les persones usuàries.

 

Article 14 . Normativa interna

14.1. Les persones usuàries han de facilitar una bona convivència i respecte mutu. Cal mantenir un actitud correcta i evitar comportaments o activitats que puguin interferir en el bon funcionament dels serveis o molestar a la resta de persones usuàries:

- Queda prohibit fumar, menjar o beure a qualsevol sala de l'equipament.

- Queda prohibit utilitzar qualsevol de les sales del Pavelló Municipal d'Esports per a activitats que impliquin festes de caràcter exclusiu i/o privat.

- Quedar prohibit desenvolupar comportaments incívics que molestin els altres participants i malmetin les instal·lacions o el material.

- L'usuari/a es compromet un cop hagi finalitzat l'activitat a deixar el material de les sales, de la mateixa manera que s'ha trobat a l'inici de l'acte.

- L'Ajuntament no es fa responsable de cap objecte personal de les persones usuàries. Els objectes oblidats es guardaran un període màxim de dos mesos i si no han estat reclamats es podran traslladar a la deixalleria municipal.

- Queda prohibida l'entrada d'animals a l'edifici (excepte gossos pigall).

- La persona responsable de l'equipament tindrà en tot moment un quadrant actualitzat amb les hores lliures i ocupades, establint, si s'escau, una llista d'espera.

- Queda reservat el dret d'admissió, el qual permet a un establiment públic admetre o refusar l'entrada a una persona, grup de persones o entitats per motius concrets i objectius, sempre que no siguin discriminatoris o contraris als drets fonamentals.

- L'incompliment d'aquest Reglament pot implicar la pèrdua del dret a utilitzar el Pavelló Municipal d'Esports.

14.2. Mesures en cas d'incompliment de la normativa

En cas d'incompliment d'aquesta normativa, de conductes inapropiades o faltes de respecte i consideració al personal o a la resta de persones usuàries, les persones responsables del Pavelló Municipal d'Esports tindran potestat per acordar l'expulsió de l'equipament, per un termini mínim d'un dia i màxim d'un any.

 

Article 15. Règim disciplinari

Les faltes que cometin les persones usuàries i/o els clubs esportius es classifiquen en lleus, greus i molt greus.

15.1 Tindran la consideració d'infraccions lleus:

- El tracte incorrecte de paraula a qualsevol usuari, personal o tècnic municipal.

- Provocar aldarulls o causar danys lleus a la instal·lació, el material o l'equipament per un import inferior a 300 euros. La valoració dels danys, sempre que s'estimi oportú, recaurà en els Serveis Tècnics de l'Ajuntament.

- L'incompliment de les obligacions dels usuaris, quan la seva conseqüència no doni lloc a la qualificació de greu.

15.2 Tindran la consideració d'infraccions greus:

- L'incompliment reiterat d'algunes de les obligacions dels usuaris previstes al reglament.

- El mal tracte a altres usuaris o empleats de la instal·lació.

- Causar danys greus a la instal·lació, el material o l'equipament per un import superior a 300 euros. La valoració dels danys, sempre que s'estimi oportú, recaurà en els Serveis Tècnics de l'Ajuntament.

- Originar per imprudència o negligència accidents greus per a si mateix o per a altres persones.

- El falsejament intencionat de les dades relatives a identitat, edat, etc.

- La suplantació d'identitat

- La reincidència en incompliments qualificats de lleus.

15.3 Tindran la consideració d'infraccions molt greus, les que així es tipifiquen a l'article 140.1 de la Llei 7/1985, d'abril, reguladora de les bases de règim local modificada per la Llei 57/2003, de 16 de desembre, de mesures per a la modernització del govern local.

-Agressions físiques

-Abús sexual

-Assetjament

-Consumir drogues

-Consumir begudes alcohòliques

-Robar

-Fumar

 

Article 16. Règim de sancions

Segons la naturalesa de les infraccions comeses, s'aplicaran les sancions següents:

- Faltes lleus:

- Amonestació escrita.

- Prohibició d'entrada a l'equipament fins a 14 dies

- Faltes greus:

- Multa de 30 a 600 euros.

- Prohibició d'entrada a l'equipament per un període de 15 dies a 3 mesos.

- Faltes molt greus:

- Multa de 601 a 3.000 euros.

- Prohibició d'entrada a l'equipament per un període de 3 mesos i un dia a 1 any.

 

Article 17. Menors d'edat

Quan els autors de les infraccions siguin menors d' edat, respondran dels incompliments els pares, els tutors/es o els qui en tinguin la guarda legal. Quan les faltes estiguin tipificades com a greus o molt greus, es posaran en coneixement, en tot cas, dels pares, tutors/es o guardadors/es.

 

Article 18. Rescabalament de danys

Amb independència de la imposició, si s'escau, de la sanció que correspongui, qui deteriori o malmeti, de forma voluntària o no, el material o les instal·lacions del equipaments municipals, vindrà obligat a pagar import de la substitució o reparació de l'element deteriorat o malmès. A aquests efectes el responsable serà requerit per l'Ajuntament, que podrà fer efectiu el rescabalament per via de constrenyiment. Previ informe favorable dels serveis municipals competents, la persona responsable dels danys podrà ser autoritzada a substituir el pagament esmentat per l'execució directa dels treballs de rescabalament.

 

Article 19. Potestat sancionadora

La potestat sancionadora correspondrà a l'Alcalde dins de l'àmbit de les seves competències, sense perjudici de donar trasllat a les Autoritats judicials i administratives, en el cas de què puguin constituir un objecte constitutiu de delicte o falta, de les conductes i infraccions la sanció de les quals i inspecció tinguin atribuïdes legal o reglamentàriament, sempre prèvia incoació de l'expedient administratiu corresponent, de conformitat amb l'article 70 i següents de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Publiques, i els articles 25 i següents de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

 

 

Disposició final - Entrada en vigor

El present Reglament entrarà en vigor un cop transcorregut el termini de quinze dies hàbils, comptats a partir de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província de Girona, segons estableix l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 de abril, i continuarà vigent mentre no s'acordi la seva derogació o modificació.

 

Peralada, 25 d'abril de 2024

 

Miquel Brugat Vilanova

Alcalde president

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
22371 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación definitiva del Reglamento de uso del pabellón municipal de deportes de Peralada.","published_date":"2024-05-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"22371"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Peralada,DOGC,DOGC 2024 nº 9158 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-08/22371-anuncio-aprobacion-definitiva-reglamento-uso-pabellon-municipal-deportes-peralada https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.