ANUNCIO sobre aprobación del Reglamento del servicio de casal de verano organizado por la Entidad Pública Empresarial de Servicios y Obras.

El Consell d'Administració de l'Entitat, en sessió ordinària, del dia 23 d'abril de 2024, va acordar aprovar inicialment el Reglament del Servei de Casal d'Estiu de Mont-roig del Camp.

El text del Reglament es sotmet a informació pública per un termini de 30 dies hàbils, a comptar de l'endemà de la publicació de l'anunci corresponent al Butlletí Oficial de la Província, al Diari Oficial de la Generalitat i al tauler d'anuncis de l'Entitat als efectes que durant aquest termini d'exposició pública es puguin presentar al·legacions i/o suggeriments.

Pel cas que durant el termini d'exposició pública no es formulin suggeriments ni al·legacions, la modificació del Reglament s'entendrà aprovat definitivament sense necessitat de nou acord, el qual es transcriu a l'annex d'aquest anunci:

 

 

REGLAMENT DEL SERVEI DEL CASAL DE L'ÀREA D'ESPORTS DE MONT-ROIG DEL CAMP

 

PREÀMBUL

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ofereix als infants i joves un Casal gestionat a través de l'Entitat Pública Empresarial de Serveis i Obres, en endavant Nostreserveis.

La present normativa regula la participació de les activitats del casal organitzades per Nostreserveis. La inscripció i participació en aquestes activitats implica l'acceptació plena i sense reserves de totes les disposicions incloses en aquest document.

 

Article 1.-Objecte del Reglament

És l'objecte d'aquest reglament la regulació de la prestació del servei públic d'activitats de lleure i esbarjo per a nens, nenes i joves de Mont-roig del Camp, destinats a activitats educatives i d'oci en el temps lliure dels menors de 18 anys regulades en el Decret 267/2016, de 5 de juliol, com a casal i activitats similars que organitzi Nostreserveis.

 

Article 2.- Competència per a l'exercici de l'activitat

Les activitats de lleure i esbarjo per a nens/es i joves és assumida per l'Ajuntament de Mont-roig en virtut de les competències que defineix l'article 25 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases del règim local, i l'article 66 del Reial Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

 

Article 3.- Règim de prestació del servei

El servei municipal de casals d'estiu es prestarà per gestió directa, mitjançant Nostreserveis. En el cas que es consideri oportú es podrà gestionar el servei de forma externa a través d'un concurs mitjançant el procediment oportú, segons la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del sector públic.

 

Article 4.- Prestacions del servei

Les prestacions que es donaran per mitjà del servei són les activitats de lleure i esbarjo per a nens i joves, com ara el casal d'estiu que consisteix en activitats educatives de lleure per nens/es que poden estar compresos entre les edats de 3 a 16 anys que permetin gaudir de les vacances escolars en un entorn proper i conegut ampliant el seu marc de relacions i formant-se com a persones. En tot cas, aquestes edats es concretaran en l'organització del casal d'estiu que l'Ajuntament i l'Entitat decideixin establir anualment.

Es realitzen activitats diverses de lleure, excursions, sortides, tallers,... en uns dies i un horari establert de conformitat amb la normativa aplicable i amb les determinacions que en cada cas s'especifiquin.

El servei públic de Casal engloba necessàriament les activitats i serveis següents:

a) Servei de Casal. Consisteix en l'atenció dels usuaris de 3 a 14 anys durant l'horari establert, de conformitat amb la normativa sectorial aplicable i amb les determinacions que s'especifiquen en aquest reglament.

Es prestarà aquest servei en horari de 9.00 a 14.00 a les Instal·lacions Esportives Municipals durant el període vocacional.

b) Servei de Menjador. Aquest servei es complementari pels infants del servei de Casal i ha de ser finançat amb les aportacions de les famílies que ho sol·licitin. Comprèn l'àpat en servei de càtering o carmanyola i l'atenció directa dels infants durant la franja del migdia fins a la tarda.

Es prestarà aquest servei en horari de 14.00 a 15.30, a les Escoles Municipals o a qualsevol altre edifici municipal que cregui adequat l'Entitat.

Per gaudir del Servei de Menjador s'ha de pagar per avançat a través de l'aplicació Reserva Play que disposa l'Entitat.

Per poder oferir aquest servei hauran d'estar inscrits un mínim de 5 usuaris en el servei de Menjador de cada nucli on es realitzi el servei.

c) Servei d'acollida: aquest servei és complementari i s'ofereix pel matí amb la modalitat d'usuari fix o esporàdic i ha de ser finançat amb les aportacions de les famílies que ho sol·licitin. La seva finalitat és oferir a les famílies l'estada dels infants una hora o mitja hora abans o després de l'horari establert per al servei del casal.

Per poder oferir aquest servei hauran d'estar inscrits un mínim de 5 usuaris en el servei d'Acollida de cada nucli on es realitzi el servei.

El servei d'acollida només es podrà contractar de manera presencial a les instal·lacions.

 

Article 5.- Accés al servei municipal

Per tal d'accedir a les prestacions dels serveis esmentats a l'article anterior, caldrà haver realitzat la preinscripció i la corresponent formalització al Casal.

El calendari de preinscripció i formalització el fixarà l'Entitat per a cada casal anualment.

Les inscripcions romandran obertes durant els mesos de juliol i agost sempre que hi hagi places disponibles.

Els infants i joves han de complir els requisits d'edat per tal de poder realitzar la inscripció (de 3 a 14 anys; de I3 a 3r d'ESO).

La inscripció constarà de dues parts, la preinscripció i la formalització.

a) La preinscripció dels nens/es es realitzarà durant les dates que es fixin i en el lloc que es determini amb aquesta finalitat, sempre abans de realitzar-se la Formalització de la Inscripció al Casal.

Primer es realitzarà una preinscripció preferentment telemàtica tot i que es disposarà d'algun dia per realitzar la preinscripció presencialment a les instal·lacions esportives municipals o on l'Entitat cregui oportú.

Revisats els barems de cada usuari/a (regulats en l'article 6 d'aquest reglament) es publicaran les llistes d'admesos i d'exclosos al Casal en funció de les places que s'hagin atorgat, i també es constituirà l'ordre de la llista d'espera.

b) Formalització de la Inscripció. Els usuaris/es admesos hauran de formalitzar la inscripció aportant la documentació sol·licitada i realitzar el pagament.

Els documents que caldrà aportar per fer la inscripció seran:

- Fitxa d'autorització de participació d'un menor a les activitats esportives

- Autorització per poder marxar sol/a (si escau)

- Autorització per recollir a l'infant (si escau)

- Declaració jurada de dades mèdiques

- Consentiment de dades i imatge

- Copia de la targeta Sanitaria

- DNI de la persona que signi l'autorització (pare/mare/tutor legal)

- Copia del carnet de vacunacions de l'Infant

Amb la formalització s'haurà de realitzar el pagament en la forma i en el termini que s'estableixi.

Finalitzat el termini, si alguna de les persones que ha efectuat la inscripció no ha fet el pagament i/o no ha portat tota la documentació necessària, la seva plaça s'oferirà a la següent persona de la llista d'espera establerta.

La preinscripció es considera una reserva de plaça, per tant, posteriorment no es podran reduir els períodes d'inscripció sol·licitats. Si que es podrà ampliar en cas que encara hi hagi places disponibles.

Les inscripcions per les activitats setmanals només es podran realitzar de dilluns a dijous, durant l'horari establert per a tal fi.

 

Article 6.- Barem de puntuació

Es detalla el sistema de puntuació destinat a regir el procés d'assignació de places per al Casal organitzat per Nostreserveis. Aquest criteri busca assegurar un procediment equitatiu i transparent en la selecció de participants.

Es tindrà en compte la puntuació del barem per grup d'edat i en cap cas per ordre d'arribada de les inscripcions.

Criteris i puntuació:

1. Inscripció per setmanes

S'atorgaran 5 punts per cada setmana d'inscripció a qualsevol dels Casals organitzats per Nostreserveis.

2. Empadronament al municipi

- 100 punts per als empadronats a Mont-roig del Camp abans de l'1 d'abril.

- 70 punts per als empadronats a partir de l'1 d'abril.

El padró es comprovarà d'ofici.

3. Treball al municipi per a Pares/Mares/Tutors

- 10 punts per als nens/es els quals els pares, mares o tutors que treballin al municipi, presentant com a prova una copia del contracte laboral o un certificat de l'empresa.

4. Inscripció Educativa del menor

- 10 punts per als nens/es matriculats en centre educatiu de primària o secundaria del municipi. La inscripció es comprovarà d'ofici.

5. Participació en les activitats esportives d'Hivern

5 punts per trimestre que el nen/a hagi participat en qualsevol activitat esportiva organitzada per l'Àrea d'Esports de Mont-roig durant l'hivern anterior. Aquesta participació es comprovarà d'ofici.

En cap cas seran acumulables els punts 2, 3 i 4, els punts per empadronament, per treball al municipi i per inscripció a un centre escolar del municipi són excloents entre si, i es tindrà en compte el que tingui més puntuació i sigui més beneficiós per l'usuari.

 

 

Ítem

Punts

Punts màxims

1

Setmanes inscrit/a

5

45

2

Empadronament al municipi abans 1/04

100

100

2

Empadronament al municipi després 1/04

70

70

3

Treball al municipi per Pares/Mares/Tutors

10

10

4

Inscripció usuàri/a a un centre educatiu municipal

10

10

5

Participació activitats hivern (per trimestre)

5

15

 

 

Les places seran assignades de manera automàtica als nens i nenes en situació de risc social o vulnerabilitat, prèvia presentació d'un informe social, amb l'objectiu de preservar el principi d'equitat i igualtat d'oportunitats.

 

Article 7.- Àmbit físic de prestació del servei i règim horari

El servei de casal per nens i joves es prestarà indistintament a l'edifici i instal·lacions que determini l'Entitat en funció del nombre total d'inscripcions.

L'activitat principal de lleure i esbarjo per a nens i joves es farà de dilluns a divendres, al matí entre les dates i horaris que s'estableixin per l'etapa vacacional. Els espais i horaris podran ser modificats per l'Entitat en funció de les necessitats educatives i de disposicions normatives i la comunicació de l'acord escaient als interessats.

 

Article 8.- Horari i calendari dels serveis

Els casals oferiran els seus serveis en període vocacional de les 8.00 del matí a les 15.30.

Tenen la consideració de període de vacances escolars de Nadal i Setmana Santa i estiu les previstes per la disposició normativa que publica el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya anualment, i per la qual s'estableix el calendari escolar de cada curs escolar per als centres educatius no universitaris de Catalunya. Així mateix, tindran la consideració de deies festius els que determini l disposició corresponent del Departament d'Empresa i Ocupació i les festes locals que aprovi anualment l'Ajuntament de Mont-roig del Camp.

a) Servei de Casal. L'Entitat prestarà el servei als infants en el període vocacional. De dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 de la tarda. Les dates les determinarà anualment l'Entitat.

b) Servei d'acollida. Servei complementari que es prestarà de dilluns a divendres de 8.00 a 9.00 del matí mentre duri el Casal. Aquest servei s'oferirà exclusivament a les famílies inscrites als casals organitzats per Nostreserveis. És d'utilització opcional per a les famílies. En aquest servei es podrà tenir infants a dies fixes i a dies esporàdics.

c) Servei de Menjador. Servei complementari que es prestarà de dilluns a divendres de 14.00 a 15.30. Aquest servei s'oferirà exclusivament a les famílies inscrites als casals organitzats per Nostreserveis. És d'utilització opcional per a les famílies. En aquest servei es podrà tenir infants a dies fixes i a dies esporàdics.

Aquests horaris i serveis podran ser modificats per l'Entitat mitjançant la deguda justificació ateses les necessitats del servei detectades per l'Entitat.

 

Article 9.- Personal dels Casals

L'Entitat definirà, en el marc de la normativa vigent, les titulacions exigibles al personal dels Casals, i en el cas de gestió indirecta, també d'acord amb el que estableixi el Plec de clàusules de cada concessió.

Pel que fa al personal dels serveis, hauran de complir tots els requisits que estableix el Decret 267/2016, de 5 de juliol, de regulació de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys o, en el seu cas, la prevista en la normativa vigent en cada cas. En tot cas:

a) Les activitats de lleure i esbarjo per a nens i joves hauran de disposar d'un projecte educatiu amb els objectius generals i específics per cada edat i un pla d'activitats, que es fonamentin en una visió global, pluralista i integradora, i que parteixi de la realitat concreta cultural i social en la qual s'ha d'ubicar.

b) Cada any s'adaptarà l'organització de les activitats, el personal i els horaris d'acord amb les necessitats del servei.

c) El responsable municipal del Casal o activitats d'aquest tipus ha d'especificar el seu plantejament respecte al tractament dels infants participants i també ha d'indicar, amb la màxima concreció, el model d'atenció als nens/es amb necessitats educatives especials.

 

Article 10. Gestió del Casal

El Casal és una activitat destinada al lleure i l'esport infantil i juvenil, que facilita la promoció i la formació integral de les persones mitjançant activitats de convivència entre nens i nenes i els monitors en el període de vacances escolars.

S'organitzen en dos punts diferents:

- Casal d'estiu Mont-roig

- Casal d'estiu Miami Platja

Per una bona gestió tindrà la consideració de documentació bàsica del casal: el projecte d'activitats i la memòria anual.

1. Projecte d'activitats.

Concreta els principis pedagògics i organitzatius del casal, els valors, els objectius. A partir d'un Projecte d'activitats es crea un fil conductor amb un centre d'interès, aquest projecte ha de contenir:

- Objectius generals de l'activitat.

- Objectius específics per a cada grup d'edat.

- Descripció del centre d'interès.

- Programació general d'activitats detallada per setmanes i atenent a cada grup d'edat.

- Organigrama diari de les activitats a realitzar i activitats alternatives en cas de mal temps.

- Organització, distribució i rotacions dels usos del diferents espais (poliesportius -piscina - aules) sortides a la platja i la muntanya en ambdós Casals.

- Plantejament pedagògic.

2. Memòria anual.

El tècnic competent elaborarà, conjuntament amb el personal adscrit al servei, la memòria anual del servei de Casal. Aquest document tindrà com a funció avaluar i valorar allò planificat al Projecte d'Activitats.

El servei s'ha de desenvolupar tal i com determina el Decret 267/2016, de 5 de juliol, de regulació de les activitats en el temps lliure en les quals participen menors de 18 anys.

L'activitat de piscina es desenvoluparà en les instal·lacions municipals de Mont-roig.

L'Ajuntament es farà càrrec de les entrades i establirà els horaris i la disponibilitat de les instal·lacions.

Els participants seran distribuïts per anys de naixement.

 

Article 11. Atenció a la diversitat

El Projecte d'Activitats ha de ser prou flexible, valorant-ho en cada cas, per permetre concrecions individuals ajustades a les característiques, als ritmes de desenvolupament i les singularitats de cada infant, per tal que es puguin acomplir els principis a la diversitat propis de l'escola inclusiva.

Els pares/mares/tutors tenen l'obligació de comunicar als responsables si el seu nen/a necessita alguna atenció especial o específica.

 

Article 12. Drets dels usuaris

Són drets dels usuaris , entenent-se com a usuaris, tant els majors d'edat que tenen sota la seva potestat o tutela els infants, com els propis joves o nens que directament utilitzin el servei, els següents:

a) Rebre correctament i contínuament el servei.

b) Comptar amb unes instal·lacions segures i higièniques.

d) Comptar amb l'atenció de professionals preparats per prestar el servei.

e) Tenir la informació necessària sobre el funcionament del servei.

f) Aportar qualsevol suggeriment per a la millora del servei.

 

Article 13. Obligacions dels usuaris

Seran obligacions dels usuaris, entenent-se com a usuaris, tant els majors d'edat que tenen sota la seva potestat o tutela els infants, com els propis joves o nens que directament utilitzin el servei, les següents:

a) Respectar les normes que s'estableixin en cada un dels serveis esmentats, en especial les que marca aquest Reglament regulador del servei.

b) Respectar les normes de comportament i civisme que garanteixin l'exercici de les activitats amb plena normalitat.

c) Respectar les indicacions rebudes del personal adscrit a les activitats de lleure i esbarjo per a nens i joves, en especial en relació al seu funcionament i al comportament vers la resta d'usuaris i els professionals que atenen el servei, tenint en compte que, per la mateixa naturalesa del servei, els receptors finals de les activitats són els infants menors d'edat.

d) Complir les obligacions establertes en la seva condició d'usuaris.

e) Abonar les tarifes establertes per cadascun dels serveis.

f) Tenir cura de les instal·lacions i del material.

g) Mantenir, en tot moment, la higiene adequada dels seus respectius nens i nenes.

h) No portar els menors a l'activitat en cas que pateixin malalties contagioses.

i) Respectar els horaris de funcionament del casal d'estiu atenent les següents indicacions:

- Si el nen/a s'incorpora un cop començada l'activitat, i aquesta no es fa al lloc habitual, s'haurà de traslladar fins al lloc que indiquin els responsables del servei.

-Si es recull el nen/a abans de l'hora de finalitzar les activitats del casal, s'haurà de recollir al lloc que indiquin els responsables del servei.

- Si per motiu desconegut es produeix un retard a l'hora de recollir el/la nen/a, un dels monitors vetllarà per la seva seguretat. Passats vint minuts els guardadors del/a nen/a hauran de posar-se en contacte amb l'Entitat i els indicaran en quin lloc han d'anar a buscar el nen/a. Si aquesta actitud es repeteix sovint, se citarà els pares a una reunió, per a determinar les mesures a emprendre.

j)No ometre informació rellevant de l'usuari/a a l'hora de realitzar la preinscripció i/o la formalització.

 

Article 14.- Incompliment de les obligacions per part dels usuaris

En cas que l'usuari incompleixi reiteradament les seves obligacions, l'Entitat, previ informe de la direcció de les activitats i audiència de l'interessat, podrà autoritzar la suspensió del dret d'entrada a les activitats del casal i/o la resta de serveis complementaris pel període de temps que s'acordi sense que en cap cas tinguin dret a rescabalar-se dels imports abonats a l'Entitat.

En el supòsit que l'incompliment d'aquestes obligacions sigui motivat per la manca de respecte de les normes de comportament i civisme que garanteixen l'exercici de les activitats amb plena normalitat, a més d'aplicar-se el paràgraf anterior, el/la nen/a i els seus guardadors legals hauran de fer-se càrrec dels desperfectes ocasionats.

 

Article 15.- Baixes i altra normativa dels Casals Municipals.

1. No s'admetrà cap usuari que no hagi emplenat, signat i entregat els documents que es requereixen en la Formalització de la Inscripció.

2. No s'admetrà cap usuari que no hagi abonat la corresponent tarifa.

3. En cas de no efectuar-se el pagament o no aportar tota la documentació abans d'iniciar l'activitat es perdrà la plaça.

4. La preinscripció es considera una reserva de plaça, per tant, posteriorment en la Formalització de la Inscripció, no es podran reduir els períodes d'inscripció sol·licitats. Sí que es podrà ampliar en el cas que encara hi hagi places disponibles.

5. Un cop fet el pagament de l'activitat no s'acceptarà cap baixa ni es tornaran les tarifes abonades en cas d'anul·lació de l'activitat per part de l'Àrea d'Esports, o motius de força major degudament justificats (certificat mèdic).

6. L'organització es reserva el dret a decidir la continuïtat d'un infant a l'activitat si no respecta les normes bàsiques de comportament.

7. Les persones inscrites que tinguin deutes de qualsevol activitat o programa organitzats/gestionats per l'Entitat Pública Empresarial de Serveis i Obres no podran inscriure's ni participar en cap activitat fins que regularitzin la seva situació.

 

Article 16.- Recollida d'usuaris per part de menors d'edat

Prèvia autorització per escrit del pare, mare o tutor legal de l'usuari, podrà recollir dels casals els usuaris, un menor d'edat.

L'Entitat no es fa responsable de cap incident que pugui esdevenir un cop entregat el menor a la persona autoritzada.

 

Article 17.- Protecció de dades i imatges

Correspondrà a la direcció de l'Àrea d'Esports de l'Entitat adoptar les mesures adients per garantir la seguretat de les dades de caràcter personal que conté la documentació del casal i evitar-ne l'alteració, la pèrdua i el tractament o l'accés no autoritzats.

 

Article 18.- Dret supletori

En tot el que no estigui previst en aquest Reglament, serà d'aplicació supletòria la normativa estatal, autonòmica i local aplicable al servei corresponent.

 

 

Disposició final.- Aquest Reglament entrarà en vigor a partir del dia següent al de la publicació del seu text íntegre en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona.

 

Mont-roig del Camp, 29 d'abril de 2024

 

Fran Morancho López

President

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
22299 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación del Reglamento del servicio de casal de verano organizado por la Entidad Pública Empresarial de Servicios y Obras.","published_date":"2024-05-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"22299"} catalunya administración local,DOGC,DOGC 2024 nº 9157,Entidad Pública Empresarial de Servicios y Obras, de Mont-roig del Camp https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-07/22299-anuncio-aprobacion-reglamento-servicio-casal-verano-organizado-entidad-publica-empresarial-servicios-obras https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.