ANUNCIO relativo a la oferta pública de empleo para el año 2024 (exp. 2024/924, núm. 54/2024).

Per acord de junta de data 22 d'abril de 2024, s'ha aprovat el següent acord el qual, transcrit literalment, diu:

 

"Fets

 

1. Vist l'acord del Ple municipal, de data 20 de març de 2024, pel qual s'aprova inicialment el pressupost general de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar per a l'any 2024, així com la plantilla. El període d'exposició pública es va iniciar amb la publicació en el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona del dia 22 de març de 2024 i ha finalitzat el 17 d'abril.

 

2. D'acord amb l'article 169.1 del RDL 2/2004, de 5 de març pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, el pressupost restarà exposat al públic durant quinze dies hàbils, comptats des del dia següent al de la publicació al Butlletí Oficial de la Província. De no presentar-se al·legacions o reclamacions, transcorregut el termini d'exposició pública, l'acord d'aprovació inicial s'entén elevat a definitiu sense més tràmit.

 

3. L'aprovació definitiva del pressupost i plantilla per a l'exercici 2024 es va publicar al BOP de Barcelona de 18 d'abril de 2024.

 

4. Un cop s'ha aprovat la plantilla i la relació de llocs de treball cal aprovar l'oferta pública d'ocupació per a l'any 2024, de conformitat amb el que preveuen els articles 56 i 57 del Decret 214/90, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, i l'art. 70 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

 

5. L'article 70 del Reial decret legislatiu 5/2015 de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, disposa que les necessitats de recursos humans amb assignació pressupostària que no es puguin cobrir amb els efectius de personal existents seran objecte d'oferta pública d'ocupació.

 

6. L'article 20.u.5 de la Llei 31/2022, de 23 de desembre, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2023 referit a l'Oferta Pública d'Ocupació del personal del sector públic, incloent-hi el de les Corporacions Locals, preveu que en tot cas l'oferta ha d'atenir-se a les disponibilitats pressupostàries del capítol I del pressupost de despeses.

 

7. L'article 20.u.1 de l'esmentada llei disposa que la incorporació de personal de nou ingrés, amb una relació indefinida en el sector públic, resta subjecta a una taxa de reposició del 110%, llevat sectors prioritaris que serà del 120%. Si l'ajuntament té amortitzat el seu deute financer a 31 de desembre de 2020, la taxa serà del 120% en tots els sectors. I la taxa específica, en els termes previstos en l'apartat dos.4.

 

8. L'article 20.dos.1.c estableix que la taxa de reposició d'efectius és del 125% per a la policia local, que es consideraran també serveis prioritaris.

 

9. L'article 20.tres.4.b de la referida llei ens diu que no computen dintre de la taxa de reposició d'efectius les places que es convoquin mitjançant processos de promoció interna.

 

10. L'article 20 de la Llei 31/2022 de 23 de desembre, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2023, pel què fa a la taxa de reposició, disposa:

"Artículo 20. Oferta de Empleo Público, contratos y nombramientos temporales del personal del sector público.

Uno. Oferta de Empleo Público.

1. La incorporación de personal de nuevo ingreso con una relación indefinida en el sector público, a excepción de los órganos contemplados en el apartado Uno.e) del artículo anterior, se llevará a cabo a través de la Oferta de Empleo Público, como plasmación del ejercicio de la planificación en un marco plurianual.

2. Las sociedades mercantiles públicas y entidades públicas empresariales, fundaciones del sector público y consorcios participados mayoritariamente por las Administraciones y Organismos que integran el sector público, se regirán por lo establecido en las disposiciones adicionales vigésima primera, vigésima segunda y vigésima tercera.

3. La configuración concreta de la Oferta de Empleo Público se llevará a cabo a través de la tasa de reposición de efectivos, instrumento con el que se concreta la planificación y se le otorga dimensión en términos de efectivos con respecto de la plantilla actual, así como a través del resto de medidas contenidas en este artículo.

Dos. Articulación de la Oferta de Empleo Público.

1. La Oferta de Empleo Público se articulará a través de las siguientes tasas de reposición de efectivos:

a) En los sectores prioritarios la tasa será del 120 por cien y en los demás sectores del 110 por cien.

b) Las entidades locales que tuvieran amortizada su deuda financiera a 31 de diciembre del ejercicio anterior tendrán un 120 por cien de tasa en todos los sectores.

c) La tasa será del 125 por ciento para las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado, cuerpos de Policía Autonómica y Policías Locales, que se considerarán también sectores prioritarios.

d) La tasa específica, en los términos previstos en el apartado dos.4.

Lo establecido en los párrafos anteriores se entiende sin perjuicio de los procesos de estabilización derivados de la Ley 20/2021, de 28 de diciembre, de medidas urgentes para la reducción de la temporalidad en el empleo público, o de normas anteriores.

2. Las Administraciones Públicas deberán tener en cuenta las plazas de personal interino por vacante y personal laboral temporal por vacante nombradas en el año 2023.

En todo caso, las vacantes ocupadas por este personal deberán incluirse en la Oferta de Empleo Público correspondiente al ejercicio en que se produce su nombramiento y, si no fuera posible, en la siguiente, salvo que se decida su amortización.

3. (...)

4. Cada Administración podrá autorizar, con carácter extraordinario, una tasa específica que sea necesaria para dar cumplimiento del objetivo previsto en la Ley 20/2021, de 28 de diciembre, de medidas urgentes para la reducción de la temporalidad en el empleo público, de que la temporalidad en el empleo público no supere el 8 por ciento de las plazas de naturaleza estructural en cada uno de sus ámbitos, siempre que venga justificado de acuerdo con el instrumento de planificación plurianual con que deberá contar."

 

11. L'article 20.Dos.4 de la Llei 31/2022 de 23 de desembre, de Pressupostos Generals de l'Estat de 2023 disposa que l'administració pot autoritzar una taxa específica, amb caràcter extraordinari, per tal de complir amb l'objectiu previst a la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, de manera que aquesta no superi el 8 per cent de les places de naturalesa estructural en cada un dels seus àmbits, sempre que es justifiqui d'acord amb l'instrument de planificació plurianual.

 

12. D'acord amb la plantilla aprovada, les places que s'inclouen en la present Oferta Pública d'Ocupació són aquelles pendents de ser cobertes definitivament mitjançant el procediment selectiu oportú, d'acord a l'establert a l'article 56.1 del decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals.

 

13. Vist l'informe d'Intervenció relatiu a l'aprovació de la previsió de despesa corresponent a l'Oferta Púbica d'Ocupació de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar per a l'any de l'exercici pressupostari 2024.

 

Fonaments de dret

 

1. De conformitat amb el que disposen els articles 56 i següents del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les Entitats Locals i en relació amb els articles 285 i 286 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el text refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, que regulen els aspectes normatius en relació a l'oferta pública d'ocupació.

 

2. L'article 70 del Reial decret legislatiu 5/2015 de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic sobre l'Oferta Pública d'Ocupació.

 

3. Així mateix, s'ha donat compliment a allò que determina l'article 37 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, sobre matèries objecte de negociació que tracta en l'apartat l) sobre els criteris generals de l'oferta pública d'ocupació.

 

4. L'article 20 de la Llei 31/2022, de 23 de desembre, de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2023 referit a l'Oferta Pública d'Ocupació del personal del sector públic, incloent-hi el de les Corporacions Locals.

 

5. L'article 21.g de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, disposa la competència de l'alcalde per a l'aprovació de l'oferta pública d'ocupació.

 

Atès que l'adopció d'aquest acord és competència d'aquesta Junta de Govern Local, en virtut de les delegacions efectuades per l'alcaldessa d'aquest Ajuntament, mitjançant decret 2023/452, de data 27 de juny de 2023.

 

Per tot això, i a proposta de l'alcaldessa, ES PROPOSA a la Junta de Govern Local l'adopció del acords següents:

 

PRIMER - Aprovar l'Oferta Pública d'Ocupació d'aquest Ajuntament per a l'any 2024 en els termes següents:

 

a) Funcionaris de carrera:

 

Escala

Subescala/ categoria

Grup

Nombre Vacants

Sistema selecció / Torn

Administració General

Enginyer/a

A1

1

Concurs oposició lliure

 

Administració General

Arquitecte/a

A1

1

Concurs oposició lliure

 

Administració General

Tècnic/a de Recursos Humans

A2

1

Concurs oposició lliure

Administració Especial

Caporal

C1

1

Concurs oposició

Promoció interna

Administració Especial

Agent de Policia Local

C1

1

Concurs oposició mobilitat interadministrativa

Administració Especial

Agent de Policia Local

C1

3

Concurs oposició lliure

 

 

 

b) Personal laboral fix:

 

Categoria

Grup

Nombre Vacants

Sistema selecció / Torn

Tècnic/a d'Educació Infantil

C1

2

Concurs oposició lliure

 

 

SEGON - Publicar el present acord al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, a l'e-tauler i al web municipal.

 

TERCER - Notificar-lo als representants de personal, tant funcionari com laboral.

 

QUART- Trametre'n còpia a la Direcció General de l'Administració Local de la Generalitat de Catalunya i a l'Administració general de l'Estat, d'acord amb el que preveuen l'article 57 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, l'article 70 de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i l'article 56.1 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les bases de règim local."

 

La qual cosa es fa pública per a general coneixement.

 

Sant Pol de Mar, 26 d'abril de 2024

 

Montserrat Garrido Romera

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
22292 {"title":"ANUNCIO relativo a la oferta pública de empleo para el año 2024 (exp. 2024\/924, núm. 54\/2024).","published_date":"2024-05-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"22292"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sant Pol de Mar,DOGC,DOGC 2024 nº 9157 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-07/22292-anuncio-relativo-oferta-publica-empleo-ano-2024-exp-2024-924-num-54-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.