EDICTO relativo a las bases y la convocatoria para la provisión de una plaza de técnico/a de medio ambiente y salud pública, asimilada al subgrupo A2, para el puesto de trabajo de técnico/a de recogida de residuos.

En data 26 d'abril de 2024 la Junta de Govern ha aprovat convocar el procés de selecció d'una plaça de tècnic/a de medi ambient i salut pública, vinculada al lloc de treball de tècnic/a de recollida de residus, assimilada al subgrup A2, mitjançant concurs-oposició i constitució de la corresponent borsa de treball, d'acord amb les presents bases:

 

 

BASES ESPECÍFIQUES PER A LA SELECCIÓ D'UNA PLAÇA DE TÈCNIC/A DE MEDI AMBIENT I SALUT PÚBLICA, DE RÈGIM LABORAL, VINCULADA AL LLOC DE TREBALL DE TÈCNIC/A DE RECOLLIDA DE RESIDUS, MITJANÇANT CONCURS-OPOSICIÓ, ASSIMILADA AL SUBGRUP A2, I CONSTITUCIÓ DE LA CORRESPONENT BORSA DE TREBALL

 

Base 1. Objecte de la convocatòria

En data 22 de març de 2023, la Junta General del Consorci va aprovar la modificació de la plantilla orgànica de personal corresponent a l'any 2023, que inclou com a vacant una plaça de tècnic/a de medi ambient i salut pública, de règim laboral, assimilada al subgrup A2.

Aquesta vacant consta a la modificació de l'Oferta Pública aprovada per decret de presidència en data 5 de setembre de 2023.

 

CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC DE TREBALL:

- Lloc de treball: tècnic/a de recollida de residus.

- Règim jurídic: laboral.

- Assimilat al grup A, subgrup A2.

- Nombre de places: 1 (torn obert).

- Sistema de selecció: concurs-oposició.

- Retribució econòmica: la fixada a l'acord de condicions de treball del personal del Consell Comarcal de la Garrotxa i ens dependents per la categoria assignada, 2.010,48 euros mensuals sens perjudici dels increments salarials que si s'escau corresponguin i siguin vigents en el moment de la contractació.

- Horari de treball: jornada laboral a temps complert de dilluns a divendres modificable per raons d'interès del servei.

 

Funcions:

1. Col·laborar en la planificació, el seguiment, l'avaluació i la millora en relació a l'àrea:

1.1. Col·laborar en la preparació, redacció i seguiment del pla d'actuació anual.

1.2. Col·laborar en la preparació, redacció, seguiment i avaluació dels programes sectorials, plans estratègics, plans de manteniment i millora d'infraestructures, etc.

1.3. Redactar la memòria anual de l'àrea.

1.4. Executar i fer el seguiment dels projectes de millora assignats.

1.5. Col·laborar en la redacció d'ordenances governatives i reglaments relacionats amb la gestió dels residus.

1.6. Col·laborar en la realització dels estudis de costos relacionats amb l'àrea, ordenances fiscals, preus públics, addendes econòmiques, etc.

1.7. Participar en les sol·licituds, seguiment i justificació de fons, subvencions i recursos dels serveis.

1.8. Fer que la informació documental i informàtica sigui accessible, comprensible i d'un contingut rigorós i de qualitat.

1.9. Adequar els procediments de treball a les necessitats normatives i tècniques.

1.10. Participar en la posta a punt de les aplicacions informàtiques i adequar-les a les noves necessitats.

1.11. Utilitzar els procediments definits, el manual d'estil i els aplicatius informàtics.

1.12. Seguir els criteris d'arxiu de documentació.

1.13. Gestionar les dades i la informació: anàlisi i estadística de dades i indicadors de serveis i estat del territori.

2. Executar les tasques ordinàries i extraordinàries de l'àrea:

2.1. Inspeccionar, informar i tramitar els expedients necessaris en relació a l'àrea (recollida de deixalles, neteja viària, etc.).

2.2. Fer el seguiment i l'avaluació dels serveis de recollida i gestió de deixalles i neteja viària (dimensionament, calendaris, organització, actualització etc.).

2.3. Fer la proposta, el seguiment i el control de millores i proves pilot pels serveis de recollida i gestió de deixalles i neteja viària.

2.4. Inspeccionar, emetre informes i tramitar els expedients sobre incidències i abocaments de deixalles, de caràcter domèstic o d'activitats econòmiques.

2.5. Inspeccionar i emetre els informes com a fonament de la incoació d'expedients sancionadors relacionats amb l'àrea.

2.6. Inspeccionar i informar activitats econòmiques i usuaris dels serveis en relació a la gestió de residus

2.7. Inspeccionar, emetre informes i tramitar expedients en relació a les taxes de residus a domèstics i d'activitats econòmiques.

2.8. Fer la proposta de modificació de les taxes de residus i del padró de les activitats econòmiques.

2.9. Participar en el manteniment del cens d'activitats econòmiques.

2.10. Fer seguiment i anàlisi de dades d'identificació dels productors i mesura de la generació (control d'usuaris).

2.11. Atendre, assessorar i resoldre les consultes i demandes ciutadanes relacionades amb l'àrea, amb atenció presencial i telefònica, realització d'inspecció, redacció d'informes, gestió d'expedients, etc.

2.12. Fer l'assistència tècnica, les tasques de suport i l'assessorament, amb inspecció i emissió d'informes, a ajuntaments i personal tècnic i/o polític, per la presa de decisions vinculades a incidències, incompliments, atenció al ciutadà, millores, sol·licituds de subvencions, etc.

2.13. Atendre les incidències, urgències i emergències vinculades a l'àrea.

2.14. Fer el seguiment del material recollit, del destí a gestors i de la qualitat del material.

2.15. Trametre la informació requerida per administracions i organismes externs (enquestes, formularis, etc.).

2.16. Inspeccionar i emetre els informes com a fonament de la incoació d'expedients sancionadors relacionats amb l'àrea.

3. Fer el seguiment i control dels contractes, adjudicataris i proveïdors vinculats als serveis de recollida de deixalles i de neteja viària:

3.1. Fer el seguiment, les inspeccions i emetre informes en relació als serveis, infraestructures, subministraments i encàrrecs als adjudicatari i contractats i supervisar-ne l'acompliment de les obligacions.

3.2. Participar en el seguiment dels contractes, com revisions de preus, pròrrogues, modificacions, etc.

3.3. Assignar i fer el seguiment dels encàrrecs i ordres als adjudicataris.

3.4. Coordinar empreses adjudicatàries o proveïdors.

3.5. Fer el seguiment i vetllar pel manteniment dels manuals d'explotació.

4. Executar les tasques de contractació vinculades amb l'àrea:

4.1. Elaborar la documentació pels procediments de contractació, informes, memòries, plecs de condicions, estudis de costos, etc.

4.2. Realitzar la valoració de les ofertes tècniques i econòmiques.

4.3. Participar en les meses de contractació.

5. Controlar la despesa i els ingressos en la gestió diària de l'àrea i certificar la despesa de les partides pertinents i emetre els informes corresponents.

6. Organitzar, executar i/o participar en actuacions i campanyes d'informació i comunicació.

7. Coordinar-se amb àrees internes i externes:

7.1. Coordinar-se amb els membres de l'àrea i amb la resta d'àrees del SIGMA, participar en les reunions i informar de les tasques realitzades i proposar millores.

7.2. Coordinar-se amb el Consell Comarcal, els ajuntaments de la comarca i amb altres administracions i organismes autònoms quan s'escaigui.

7.3. Assistir i participar a l'assemblea general.

8. I, en general, totes aquelles de caràcter similar que li siguin requerides.

 

Base 2. Condicions de les persones aspirants

Per poder participar en el procés selectiu serà necessari que les persones candidates compleixin els següents requisits:

a) Haver complert 16 anys.

b) Tenir la nacionalitat espanyola d'acord amb les lleis vigents o disposar de la nacionalitat d'algun dels estats membres de la Unió Europea, sense perjudici del que estableix l'art. 57 de la Llei 7/2007, de 12 d'abril. Igualment podran ser admeses les persones incloses en l'àmbit d'aplicació dels tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya en què sigui d'aplicació la lliure circulació de treballadors.

c) Estar en possessió o en condicions d'obtenir, en la data en què acabi el termini de presentació de sol·licituds, la titulació suficient exigida per a l'accés a la plaça d'aquest procés selectiu és la titulació de grau universitari o equivalent.

d) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap limitació física o psíquica que sigui incompatible amb l'exercici de les funcions.

e) Posseir la capacitat funcional per al desenvolupament de les funcions corresponents.

f) No haver estat separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de l'Estat, de les Comunitats Autònomes o de l'Administració Local, ni trobar-se inhabilitat/da per a l'exercici de funcions públiques, ni sotmès en les causes d'incapacitació o incompatibilitat establertes legalment.

g) Estar en possessió del certificat de coneixements de català de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL), nivell C1 (corresponent a l'anterior nivell C), o qualsevol altre que tingui reconeguda l'equivalència de conformitat amb el decret 161/2002 d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya i a l'Ordre  VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril. Les persones aspirants que no acreditin el certificat esmentat hauran de superar una prova de català equiparable a aquest nivell i hauran de ser declarades aptes per tal de poder continuar en el procés de selecció.

Les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola, estar en possessió d'un certificat conforme han cursat la primària, la secundària i el batxillerat a l'Estat Espanyol; del diploma bàsic d'espanyol com a llengua estrangera establert pel Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre o certificació acadèmica que acrediti totes les proves adreçades a l'obtenció d'aquest o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit pel les escoles oficials d'idiomes. L'aspirant que no pugui acreditar documentalment que posseeix el nivell requerit s'haurà de sotmetre a les proves de coneixements de castellà corresponents.

El compliment de les condicions i els requisits exigits per poder participar en el procés de selecció s'ha de produir en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds i mantenir-se fins en el moment de la contractació.

 

Base 3. Presentació de sol·licituds

3.1. Sol·licituds

Les dades corresponents al domicili, telèfon i adreça electrònica que figurin en la sol·licitud es consideraran com a úniques vàlides a efectes de notificacions i serà responsabilitat exclusiva de les persones aspirants els errors en la seva consignació i la comunicació al Consorci SIGMA de qualsevol canvi en les mateixes.

Els/les aspirants amb discapacitat que desitgin l'adaptació de temps i mitjans per a la realització de les proves, o l'adaptació del lloc de treball, han de fer constar aquestes circumstàncies a la sol·licitud.

Amb la formalització i presentació de la sol·licitud l'aspirant dona el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

3.2. Declaració responsable i documentació acreditativa de mèrits

Juntament amb la sol·licitud de participació, caldrà adjuntar la següent documentació:

a) Declaració responsable degudament omplerta i signada (Annex 1 d'aquestes Bases)

La presentació d'aquest document és requisit obligatori i indispensable a efectes de ser admès en el procés atès que recull l'acompliment de les condicions que la normativa vigent exigeix per poder participar en un procés d'accés a la funció pública.

En cas de presentar-se aquest document de forma incomplerta, se'n requerirà l'esmena dins el termini establert en el decret provisional d'admesos i exclosos.

En cas de no presentar-se, serà motiu d'exclusió del procés per les raons exposades a l'encapçalament d'aquest punt.

b) Currículum Vitae actualitzat i documentació acreditativa dels mèrits exposats en el mateix

La presentació d'aquesta documentació és necessària a efectes de valoració de mèrits a la fase de concurs prevista en el procés.

En aquest cas, però, la seva presentació no té efectes indispensables ni obligatoris per ser admès o exclòs del procés, però cal tenir en compte que no es valorarà cap mèrit que no compti amb la deguda acreditació segons es descriu a la base 7.3 pel que fa a vida laboral, certificats de serveis prestats, certificats de formació i altres segons determini l'esmentada.

Així mateix, la manca de presentació de qualsevol d'aquests documents no es podrà esmenar un cop esgotat el termini de 20 dies naturals que es concedeix per presentar les sol·licituds de participació.

3.3. Lloc i forma de presentació

La presentació de la sol·licitud i declaració responsable de participació (Annex 1 d'aquestes bases) es pot presentar mitjançant qualsevol de les vies de presentació previstes a l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

La presentació electrònica al Consorci Sigma es podrà fer a través del tràmit d'instància genèrica:

https://seu-e.cat/ca/web/sigma/tramits-i-gestions/-/tramits/tramit/14139436?p_auth=73qSyBvr

3.4. Termini

El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals comptats a partir de l'endemà de la darrera publicació de l'anunci de les bases i la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de Girona i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, les bases completes d'aquesta convocatòria s'exposaran al tauler d'anuncis de la Corporació i a la pàgina web www.consorcisigma.org (tauler d'edictes i anuncis) a efectes informatius.

3.5. Drets d'examen

No es fixen drets d'examen.

 

Base 4. Admissió de persones aspirants

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, el president de la corporació dictarà una resolució en el termini màxim d'un mes, en la qual declararà aprovada la llista provisional d'admissió i exclusió d'aspirants, es farà pública la composició nominal dels membres del tribunal qualificador als efectes corresponents d'abstenció i recusació, si s'escau, i s'indicarà la data, lloc i hora dels exercicis que conformen el procés de selecció.

Aquesta resolució es notificarà als interessats i se'ls concedirà el termini que s'indiqui per esmenar errors i/o presentar possibles reclamacions o recusacions dels membres del tribunal que es publiquen a la mateixa. Així mateix, dita resolució s'exposarà al tauler d'anuncis del Consorci SIGMA.

Les esmenes, reclamacions o recusacions presentades seran resoltes en el termini màxim de 10 dies hàbils a la finalització del termini per a la presentació. Si s'accepta alguna reclamació, es procedirà a notificar-la al recurrent en els termes que estableix la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. Tot seguit, s'esmenarà la llista d'admissió i exclusió d'aspirants, notificant-ne només l'esmena a la persona interessada, i es publicarà al tauler d'edictes de la Corporació i a la pàgina web www.consorcisigma.org (tauler d'edictes i anuncis). Si no es presenten reclamacions, es considerarà elevada a definitiva la llista d'admissió i exclusió d'aspirants i no caldrà tornar-la a publicar.

Les errades materials de fet es podran esmenar, en qualsevol moment, d'ofici o a petició de les persones interessades.

 

Base 5. Tribunal qualificador

El tribunal tindrà la composició següent de conformitat amb l'article 72 del Decret 214/1990, de 30 de juliol i està facultat per resoldre els dubtes o les discrepàncies que s'originin durant el desenvolupament del procés de selecció:

- Un/a tècnic/a o expert en la matèria de la plaça que es convoca, designat/da entre el personal del Consorci SIGMA.

- Un/a tècnic/a o expert en la matèria de la plaça que es convoca, designat/da entre personal d'una altra corporació local.

- Un/a tècnic/a designat/da per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

El tribunal no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència del/de la president/a, el/la secretari/ària i almenys un dels vocals, siguin titulars o suplents.

Actuarà com a secretari/ària el/la de la corporació o la persona en la qual delegui i es podrà convocar un tècnic extern expert en la matèria si així ho acorda el tribunal.

La designació nominal dels membres inclourà la dels respectius suplents i l'abstenció i recusació dels mateixos es regiran pel que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

El Tribunal queda facultat per interpretar les presents bases en tot el que no preveuen i resoldre els dubtes que es puguin plantejar al llarg del procediment selectiu i prendre els acords necessaris per al bon ordre del procés.

Els membres del tribunal meritaran les indemnitzacions i assistències que mereixin per raó del servei, d'acord amb el Reial decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó de servei.

No podran formar-ne part el personal d'elecció o de designació política, el personal laboral temporal, els funcionaris interins ni el personal eventual. La pertinença als òrgans selectius serà sempre a títol individual, sense que es pugui ostentar en representació o per compte de ningú.

En el cas que les persones aspirants no hagin acreditat prèviament el nivell de coneixements de català exigit per a cada lloc de treball i a l'efecte del que preveu el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya, l'òrgan competent en matèria de política lingüística, a petició de la corporació, nomenarà una persona per tal que assessori el tribunal qualificador, la qual actuarà amb veu i sense vot. Així mateix, el Tribunal pot sol·licitar l'assessorament de persones expertes en matèria lingüística, les quals hauran de col·laborar amb la persona nomenada per assessorar l'òrgan de selecció en la valoració de la prova de coneixements de llengua catalana.

Mentre duri el procés de selecció, el tribunal, si així ho considera, podrà demanar a qualsevol dels aspirants que acreditin el compliment de totes o alguna de les condicions i/o requisits exigits per prendre part en el procés selectiu de què es tracti.

 

Base 6. Desenvolupament dels exercicis

El dia, l'hora i el lloc d'inici de convocatòria dels exercicis que conformen la fase d'oposició serà el que consti en el decret de presidència relatiu a la relació definitiva d'admissió i exclusió d'aspirants.

Només hi haurà una convocatòria per a cada prova i s'exclourà del procés selectiu la persona que no hi comparegui. Els candidats que es presentin a les proves hauran de portar obligatòriament el DNI o document que acredita la seva identitat, ja que en qualsevol moment del procés selectiu el tribunal podrà requerir-los l'acreditació de la seva personalitat.

El Tribunal adaptarà els mitjans de realització dels exercicis de les persones aspirants amb discapacitat de manera que gaudeixin d'igualtat d'oportunitats respecte als altres aspirants, sempre que així ho hagin sol·licitat en la instància per prendre part en els corresponents processos selectius.

Si el tribunal té coneixement que algun dels aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de la persona interessada, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

Per la mera concurrència al present procés selectiu s'entén que l'aspirant accepta íntegrament aquestes bases, tret que, prèviament, hagi exercit el seu dret a impugnar- les.

 

Base 7. Desenvolupament del procés selectiu

El sistema de selecció del procés selectiu que regulen aquestes bases és el concurs-oposició, que es desenvoluparà en dues fases:

7.1. Prova de català i/o castellà, si escau (Apte/ No Apte)

Serà realitzada per aquells que no hagin acreditat estar en possessió del certificat de coneixements de llengua catalana del nivell que s'assenyala en aquestes bases. Aquesta prova tindrà la qualificació d'apte/a o no apte/a. Els/les aspirants que no la superin quedaran eliminats/des del procés de selecció.

No obstant això, estan exemptes de realitzar la prova de coneixements de català les persones aspirants que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir al Consell Comarcal de la Garrotxa o els seus ens dependents en què s'hagués establert una prova de català del mateix nivell o superior a l'exigit en la corresponent convocatòria.

Els candidats, en aquest darrer cas, hauran d'aportar el document acreditatiu emès per l'administració corresponent en el que s'indiqui que s'ha superat aquesta prova.

També es realitzarà un exercici de coneixements de castellà que serà obligatori només per a les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola. El resultat serà d'apte/a o no apte/a i n'estaran exemptes les persones aspirants que hagin acreditat que han cursat la primària, la secundària i el batxillerat a l'Estat espanyol; també aquelles que estan en possessió del Diploma de nivell superior d'espanyol que estableix el Reial decret 1137/2002 de 31 d'octubre, o que han superat totes les proves adreçades a la seva obtenció, o les que disposin del Certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

7.2. Fase d'oposició (30 punts)

Els exercicis d'aquesta fase seran els que a continuació es relacionen i tindran caràcter obligatori.

7.2.1. Prova de coneixements generals (10 punts)

Consisteix en respondre, en el termini de 45 minuts un qüestionari tipus test o preguntes curtes relacionades amb el temari general (Annex II d'aquestes bases) que es puntuarà amb un màxim de 10 punts.

Les persones que no arribin a un mínim de 5 punts quedaran eliminades i ja no podran fer la prova de coneixements específics.

7.2.2. Prova de coneixements específics (20 punts)

En el termini màxim de dues hores caldrà desenvolupar dos supòsits teòric-pràctics i respondre un qüestionari tipus test o preguntes curtes sobre els aspectes relacionats amb el lloc de treball a cobrir i vinculats amb el temari específic (Annex II d'aquestes bases).

La puntuació màxima que es podrà assolir serà de 20 punts.

Les persones que no arribin a un mínim de 10 punts quedaran eliminades i ja no se'ls valoraran els mèrits que hagin acreditat.

7.3. Fase de concurs (15 punts)

Aquesta fase es valorarà als aspirants que hagin superat la fase d'oposició.

Consisteix en la valoració dels mèrits al·legats i degudament acreditats documentalment dins el termini de presentació de sol·licituds.

La valoració es durà a terme de conformitat amb l'escala següent:

7.3.1. Experiència professional (10 punts)

L'experiència professional en el desenvolupament de funcions coincidents o similars amb el lloc a cobrir es valorarà fins a un màxim de 10 punts tenint en compte els següents barems:

- Ens públic, vinculat o relacionat amb aquest, en un lloc de treball realitzant tasques de similars característiques a les funcions descrites al punt primer d'aquestes bases, com a mínim en el subgrup A2: 0,10 punts per mes treballat.

- Ens privat, en un lloc de treball desenvolupant funcions tècniques similars a les descrites al punt primer d'aquestes bases i que s'assimilarien a les que realitzaria un subgrup A2 d'un ens públic: 0,05 punts per mes treballat.

El temps de serveis prestats simultàniament només computa una vegada i no es valoraran els serveis prestats a les administracions públiques en qualitat de personal eventual de confiança o assessorament especial.

La prestació de serveis a l'Administració Pública s'acreditarà amb el certificat de serveis prestats emès per la mateixa, amb indicació expressa de l'escala i subescala o categoria professional desenvolupada, funcions, període de temps, règim de dedicació i experiència adquirida. En cas que el certificat presentat ometi alguna d'aquestes indicacions, la valoració dels serveis prestats queda subjecta al criteri del Tribunal que farà constar en acta.

La prestació de serveis a l'empresa privada s'acreditarà presentant l'informe de vida laboral emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social, més, un informe, certificat o document similar signat per l'empresa on s'especifiqui clarament la categoria professional i les tasques realitzades durant el temps que es va treballar amb dita empresa. En cas que no sigui possible disposar d'aquest document, es podrà presentar el contracte de treball el qual podrà ser valorat per part del tribunal qualificador sempre que en aquest hi consti clarament la categoria professional i se'n pugui extreure que les funcions que es desenvolupaven s'ajusten al perfil que és objecte del present procés de selecció. La presentació dels documents esmentats serà indispensable a efectes de poder valorar l'experiència privada.

Per a les persones que han treballat com a autònomes:

- Certificat de la TGSS o mutualitat laboral que correspongui.

- Liquidació de l'IAE o la pàgina del model 036 de la declaració censal del Ministeri d'Hisenda on constin la descripció, el tipus i el grup d'activitat.

- Documentació justificativa de la concreta activitat realitzada com a persona autònoma.

No es computaran els períodes de temps treballats que no arribin a la unitat de temps mínima d'un mes.

7.3.2. Formació (5 punts)

La formació relacionada amb el lloc de treball es puntuarà amb un màxim de 5 punts, tenint en compte els següents barems:

- Cursos amb certificat d'assistència:

De durada igual o inferior a 10 hores: 0,10 punts

De durada superior a 10 hores i inferior o igual a 20 hores: 0,20 punts

De durada superior a 20 hores i inferior o igual a 40 hores: 0,40 punts

De durada superior a 40 hores i inferior o igual a 80 hores: 0,60 punts

De durada superior a 80 hores i inferior o igual a 120 hores: 0,80 punts

De durada superior a 120 hores: 1 punt

- Cursos amb certificat d'assistència i aprofitament:

De durada igual o inferior a 10 hores: 0,20 punts

De durada superior a 10 hores i inferior o igual a 20 hores: 0,40 punts

De durada superior a 20 hores i inferior o igual a 40 hores: 0,80 punts

De durada superior a 40 hores i inferior o igual a 80 hores: 1,20 punts

De durada superior a 80 hores i inferior o igual a 120 hores: 1,60 punts

De durada superior a 120 hores: 2 punts

Els certificats d' ACTIC es valoraran segons el següents barems:

Nivell bàsic: 0,20 punts

Mitjà: 0,40 punts

Superior: 0,80 punts

Les assignatures cursades en titulacions acadèmiques no es tindran en compte com a mèrit de formació, ja que la finalitat és la obtenció de la titulació acadèmica.

L'acreditació de la formació es farà mitjançant un certificat, amb especificació de l'entitat organitzadora, denominació del curs i durada del curs en hores o en crèdits. En el supòsit que no s'especifiqui la durada en hores o crèdits, la valoració o no del mèrit, quedarà a criteri del tribunal. En cas que es valori, es farà aplicant la puntuació mínima.

Només es valoraran els mèrits acreditats dins el termini de presentació de sol·licituds i que reuneixin les condicions establertes en aquestes bases.

 

Base 8. Qualificació final

La qualificació final vindrà determinada per la suma de les puntuacions obtingudes a les diferents fases: màxim 30 punts de la fase d'oposició i un màxim de 15 punts de la fase concurs.

Pel supòsit d'empat en la puntuació total dels aspirants es prioritzarà per a la crida la persona que hagi obtingut la major puntuació a l'exercici pràctic.

 

Base 9. Relació d'aprovats, presentació de documentació i proposta de contractació

Acabada la qualificació dels aspirants, el Tribunal publicarà en el tauler d'anuncis del Consorci SIGMA www.consorcisigma.org (tauler d'edictes i anuncis), la relació de persones aprovades, per ordre de puntuació obtinguda i es concedirà un termini per poder revisar exàmens i les puntuacions obtingudes en la valoració de mèrits.

Finalitzat el període de revisions, s'elevarà al President la relació de qualificacions definitives dels aspirants perquè formuli la corresponent proposta de contractació i aprovi la constitució de la borsa de treball.

En el moment que li sigui requerit, el candidat/a a contractar presentarà en el termini màxim de 5 dies hàbils tots els documents justificatius descrits en la declaració responsable presentada per poder participar en el procés.

Si dins el termini esmentat, llevat de casos de força major, l'aspirant proposat no presentés la documentació acreditativa de les condicions exigides, no podria ser contractat/da i quedarien anul·lades totes les actuacions, sense perjudici de les responsabilitats en què haguessin pogut incórrer per falsedat en la declaració responsable presentada sol·licitant prendre part en les proves.

Finalment, la persona contractada haurà de superar un període de prova de 6 mesos, que es realitzarà sota la supervisió del responsable de l'àrea on hagi estat adscrit/a la persona contractada, i que tindrà la consideració de fase final del procés selectiu.

Abans de la finalització del període de prova, el cap de l'àrea haurà d'emetre el corresponent informe, només, en cas de no idoneïtat de la persona per ocupar definitivament el lloc de treball. La no superació d'aquest període determinarà l'automàtica exclusió de l'aspirant d'aquest procés i la pèrdua de tots els drets per continuar formant part de la borsa. Així mateix, aquesta exclusió implicarà l'entrada de la següent persona aspirant que hagi quedat en la llista segons l'ordre de puntuació.

A fi de garantir el respecte i la confidencialitat de les dades de les persones aspirants, les qualificacions que es facin públiques mitjançant el web tindran com a referència el nom, primer i segon cognom, i el número de DNI amb les tres darreres xifres i la lletra senyalats amb una X.

 

Base 10. Funcionament i vigència de la borsa de treball

La vigència d'aquesta borsa tindrà una validesa de dos anys prorrogable un any més, com a màxim, des de la seva publicació en el tauler d'anuncis i la seva web, a excepció que s'exhaureixi la llista d'aspirants seleccionats en un termini inferior o que el Consorci SIGMA es vegi en la necessitat de convocar una nova borsa de treball.

Les persones que constitueixen la borsa quedaran ordenades per ordre de puntuació obtinguda, de major a menor nombre de punts, i en cas de necessitat seran cridades per cobrir vacants o necessitats del Consorci SIGMA en llocs de treball que requereixin de les mateixes titulacions, especialitats formatives o desenvolupament de funcions similars a les requerides en aquest procés selectiu.

Els/les integrants de la borsa, restaran a l'espera de ser cridats, per ordre de puntuació, quan es produeixi la necessitat de contractació.

Les persones que hagin ocupat una de les vacants temporals des de la borsa de treball, un cop acabat el contracte o el nomenament corresponent i sempre que la borsa de treball continuï vigent, seran inscrites de nou a la borsa de treball amb la mateixa posició que varen obtenir en les proves selectives.

El procediment de crida de les persones inscrites a la borsa de treball es farà a través de trucades telefòniques al telèfon que els mateixos aspirants hauran de facilitar a la instància sol·licitant participar en el procés selectiu.

Es deixarà constància diligenciada a l'expedient administratiu corresponent de les trucades efectuades i així com d'aquelles que no han estat localitzades o altres incidències que puguin ocórrer.

Si un membre de la borsa havent-lo trucat fins a tres vegades, continua il·localitzable, es farà constar a la diligència i es passarà al següent membre de la borsa sense que quedi exclòs de la mateixa.

Si la persona integrant de la borsa de treball rebutja la proposta de contractació:

- Per una primera vegada, mantindrà al mateix lloc de prelació a la borsa de treball, sense que es produeixi cap variació.

- Per segona vegada, perdrà la seva posició dins l'ordre de prelació i passarà a ocupar l'últim lloc de la borsa de treball.

- Per tercera vegada que el mateix aspirant no accepti una oferta de treball, deixarà de formar part definitivament de la borsa de treball.

No obstant, aquest sistema de penalització no s'aplicarà als integrants de la borsa de treball que acreditin que no poden acceptar la proposta de contractació per trobar-se en aquell moment en alguna de les situacions següents:

- Situació de baixa per incapacitat temporal reconeguda per la seguretat social.

- Gaudir d'un permís per naixement, per adopció, per guarda amb finalitats d'adopció o acolliment, segons els articles 49 apartats a) i b) del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic.

- Tenir cura de fills menors de tres anys, o de familiars fins al segon grau de consanguinitat o afinitat que no es puguin valer per ells mateixos.

- Tenir una relació contractual laboral o un nomenament interí vigent amb la corporació.

Un cop finalitzat el contracte de la persona inclosa en aquesta borsa de treball, per qualsevol causa, la Direcció pot emetre un informe que, en cas que sigui desfavorable i acrediti el rendiment insuficient de la persona que ha estat contractada o la falta d'aptitud o actitud de l'aspirant (prèvia audiència de la persona contractada), comportarà la seva exclusió de la borsa de treball.

També seran motius d'exclusió de la borsa de treball:

- La renúncia expressa del candidat a formar part de la borsa de treball.

- La no superació del període de pràctiques.

- La renúncia voluntària a la contractació durant la seva vigència.

- La declaració falsa, per part de l'aspirant, dels mèrits i requisits de participació en aquesta convocatòria.

- La resolució d'un expedient disciplinari amb sanció dins del Consell.

- La no presentació, previ requeriment, de la documentació acreditativa exigida per fer el contracte.

- La pèrdua de les condicions per ser contractat per l'administració pública.

- Quan existeixi una impossibilitat reiterada (dues ocasions diferents) de contactar amb el/la candidat/a.

 

Base 11. Incompatibilitats

En l'exercici de la funció pública atribuïda a la plaça a la qual ha estat destinat/da l'aspirant/a, serà aplicable la normativa vigent sobre el règim d'incompatibilitats en el sector públic, en compliment de la qual la persona aspirant, abans d'incorporar-se al servei de la corporació, ha d'efectuar una declaració d'activitats i, si escau, sol·licitar la compatibilitat o exercir, altrament, l'opció que preveu l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre i l'article 337 del Decret 214/1990.

 

Base 12. Règim d'impugnacions

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del president, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar, potestativament, recurs de reposició o contenciós administratiu de conformitat amb el que preveuen els articles 123 i 124 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Contra les resolucions i els actes de tràmit del Tribunal Qualificador, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant del mateix òrgan que el va dictar o davant del President.

Igualment els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Per la mera concurrència als processos selectius s'entén que l'aspirant accepta íntegrament aquestes bases, tret que, prèviament, hagi exercit el seu dret a impugnar-les.

 

Base 13. Protecció de dades personals

El Consorci SIGMA tractarà les dades personals dels aspirants en qualitat de responsable del tractament, amb la finalitat de seguir el procediment de selecció per al lloc de treball que s'ofereix. La legitimació del tractament és el consentiment de la persona interessada (art. 6.1.a RGPD) i el compliment d'una missió d'interès públic (art. 6.1.e RGPD), d'acord amb el Capítol I del Títol IV del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, que aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic. Les dades aportades pels sol·licitants no es comunicaran a terceres persones. No obstant, en compliment del article 45.1.b de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, amb efectes de notificació es publicaran en el tauler d'anuncis del Consorci SIGMA els resultats de les diferents fases del procediment, amb nom i cognoms. Si dues persones tinguessin els mateixos noms i cognoms es publicaran també quatre dígits del DNI. En el context del procediment determinades dades i informacions personals podran ser consultades pels altres aspirants d'acord amb la normativa de procediment administratiu i de transparència i bon govern. La documentació i les dades personals dels aspirants es suprimiran un cop sigui ferma la resolució de la convocatòria i el nomenament del personal d'acord amb l'Ordre CLT/301/2015, de 8 de setembre (DOGC 6966 de 30.9.2015). Les dades identificatives, acadèmiques i laborals dels participants, i els resultats de les proves, es conservaran un cop finalitzat el procés de selecció, a fi i efecte de constituir una borsa de treball. No obstant, les persones participants poden demanar en qualsevol moment la supressió de les seves dades. Els aspirants podran exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició al tractament i sol·licitud de la limitació del tractament adreçant-se a dpd@garrotxa.cat.

 

 

Disposició addicional

En allò que no estigui previst en les bases, es procedirà segons el que determina el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el reglament del personal al servei de les entitats locals, i el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, i altres disposicions aplicables.

 

Olot, 26 d'abril de 2024

 

Santi Reixach Garriga

President

 

 

DECLARACIÓ RESPONSABLE (ANNEX I)

 

Nom i cognoms: (...)

DNI: (...)

Adreça electrònica: (...)

Codi postal i població: (...)

Telèfon mòbil: (...)

 

SOL·LICITO

Prendre part en el procés de selecció, mitjançant concurs-oposició, per a proveir amb personal laboral indefinit de caràcter fix una plaça de tècnic/a de medi ambient i salut pública, vinculada al lloc de treball de tècnic/a de recollida de residus (expedient núm. X2024000058),

 

Per la qual cosa

 

PRESENTO

El curriculum vitae i la documentació acreditativa dels mèrits al·legats relatius a la formació i experiència laboral a tenir en compte a la fase de concurs del procés.

 

I així mateix,

 

DECLARO RESPONSABLEMENT

- Que accepto les bases aprovades pel Consorci SIGMA en data 26 d'abril de 2024.

- Haver complert 16 anys.

- Respecte a la nacionalitat (marcar una de les opcions):

a. Tenir la nacionalitat espanyola d'acord amb les lleis vigents o disposar de la nacionalitat d'algun dels estats membres de la Unió Europea, sense perjudici del que estableix el Real Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre i/o soc una de les persones incloses en l'àmbit d'aplicació dels tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya en què és d'aplicable la lliure circulació de treballadors.

b. Estic en possessió d'un certificat conforme he cursat la primària, la secundària i el batxillerat a l'Estat Espanyol.

c. Estic en possessió del diploma bàsic d'espanyol com a llengua estrangera establert pel Reial Decret 862/1988 de 20 de juliol, modificat i completat pel Reial Decret 1/1992 de 10 de gener.

d. Estic en possessió de la certificació acadèmica que acrediti totes les proves adreçades a l'obtenció del diploma bàsic d'espanyol com a llengua estrangera o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

e. No estic en disposició d'acreditar el nivell exigit i, per tant, he de realitzar i superar la prova de castellà equiparable a aquest nivell per poder ser declarat/da apte i poder continuar en el procés de selecció.  

- Estar en possessió o en condicions d'obtenir, en la data en què acabi el termini de presentació de sol·licituds, la titulació suficient exigida per a l'accés a la plaça d'aquest procés selectiu o de la convalidació corresponent en cas de titulacions obtingudes a l'estranger.

- No patir cap malaltia ni estar afectades per cap limitació física o psíquica que sigui incompatible amb l'exercici de les funcions.

- Posseir la capacitat funcional per al desenvolupament de les funcions corresponents.

- No haver estat separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de l'Estat, de les Comunitats Autònomes o de l'Administració Local, ni trobar-se inhabilitat/da per a l'exercici de funcions públiques, ni sotmès en les causes d'incapacitació o incompatibilitat establertes legalment.

- Respecte al nivell de català (marcar una de les opcions):

a. Estic en possessió del certificat de coneixements de català de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) nivell C1 o qualsevol altre que tingui reconeguda l'equivalència de conformitat amb el Decret 161/2002 d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

b. No estic en disposició d'acreditar el nivell exigit i, per tant, he de realitzar i superar la prova de català equiparable a aquest nivell per poder ser declarat/da apte i poder continuar en el procés de selecció.  

- Disposar d'una adreça electrònica a efectes de ser notificat de manera telemàtica del resultat de les fases del procés de selecció. L'adreça electrònica és la indicada a l'encapçalament de la present declaració.

 

Això és el que declaro a efectes de la meva admissió al procés selectiu.

 

Lloc i data

 

Signatura

Nom i cognoms:

 

 

ANNEX II- TEMARI

 

CONEIXEMENTS GENERALS

1. La Constitució Espanyola: estructura i principis. Títol Preliminar: principis generals.

2. Els drets fonamentals i les llibertats públiques a la Constitució espanyola de 1978.

3. L'organització territorial de l'estat: l'Administració local. Ens que l'integren. Normativa estatal i autonòmica reguladora de les bases de règim local.

4. L'Estatut d'Autonomia de Catalunya: El Síndic de Greuges com a òrgan institucional de la Generalitat.

5. Els diferents tipus d'activitats de les Administracions Públiques: Policia, foment i serveis públics.

6. L'acte administratiu. Concepte, classes. Elements de l'acte administratiu: motivació i forma. Notificació i Publicació. El silenci administratiu.

7. L'estructura del procediment administratiu: iniciació, ordenació, instrucció i finalització.

8. Tipus de contractes del sector públic d'acord amb la Llei 9/2017 de 8 de novembre. Requisits i característiques bàsiques.

9. Procediments de contractació d'acord amb la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic. Requisits bàsics i límits.

10. La transparència dels poders públics. La transparència i l'accés a la informació pública. La protecció de dades de caràcter personal.

11. Règim de incompatibilitats del personal al servei de l'administració pública.

12. Els ingressos de dret públic: tipus, concepte i naturalesa.

 

CONEIXEMENTS ESPECÍFICS

13. El Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, SIGMA. Objecte i finalitats. Personalitat, naturalesa i règim jurídic.

14. El Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, SIGMA. Composició. Catàleg d'activitats i serveis. Òrgans de govern.

15. El Consell Comarcal de la Garrotxa. Estructura, organització i funcions.

16. El Consell Comarcal de la Garrotxa. Competències en matèria de medi ambient i salut pública.

17. El municipi i les seves competències en matèria de medi ambient i salut pública, segons el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d'abril.

18. El Pla d'igualtat del Consorci SIGMA.

19. El marc normatiu en matèria de residus: català, estatal i europeu.

20. Text refós de la llei reguladora dels residus aprovat per Decret Legislatiu 1/2009, de 21 de juliol.

21. Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular.

22. L'Agència de Residus de Catalunya. Organització. Competències.

23. L'economia circular. Conceptes i finalitats.

24. L'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

25. L'Observatori per al Desenvolupament Sostenible de la Garrotxa.

26. El Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya 2013-2020 (PRECAT20).

27. El Programa de gestió de residus municipals de la Garrotxa 2018-2023.

28. Pla local de prevenció de residus municipals de la Garrotxa 2020-2026.

29. L'expedient de contractació, la memòria justificativa del contracte i els Plecs de clàusules administratives i de prescripcions tècniques a la Llei 9/2017, de 8 de novembre.

30. L'expedient de contractació, pressupost, revisió de preus, modificació i pròrrogues segons la Llei 9/2017, de 8 de novembre.

31. El responsable dels contractes del sector públic, d'acord amb la Llei 9/2017, de 8 de novembre.

32. Les ordenances municipals de gestió i els reglaments d'ús dels serveis públics. Definició, tipus i procediment general d'aprovació.

33. La generació i composició dels residus municipals.

34. La prevenció de residus.

35. La recollida domèstica de residus mitjançant contenidors. Models, característiques, dimensionaments i problemàtiques.

36. La recollida domèstica de residus mitjançant el sistema porta a porta. Models, característiques, dimensionaments i problemàtiques.

37. La recollida industrial i comercial de residus. Models, característiques, dimensionaments i problemàtiques.

38. La recollida de residus voluminosos. Models, característiques, dimensionaments i problemàtiques.

39. La recollida de poda i restes vegetals. Models, característiques, dimensionaments i problemàtiques.

40. La recollida d'oli de cuina. Models i característiques.

41. La recollida de residus tèxtils. Models i característiques.

42. Les deixalleries. Tipologia i gestió dels residus.

43. Els sistemes integrals de gestió de residus i el seu paper en la gestió dels residus.

44. El tractament de la fracció resta. Tipologia, gestió i problemàtiques.

45. El tractament de la matèria orgànica. Tipologia, gestió i problemàtiques.

46. Els dipòsits controlats de terres i runes. Gestió i problemàtiques.

47. Els criteris i procediments d'admissió de residus a les infraestructures de tractament de residus.

48. El tractament de lixiviats. Tipologia, característiques i problemàtiques.

49. La gestió dels fangs i concentrats procedents del tractament de lixiviats. Tipologia, característiques i problemàtiques.

50. Les emissions de gasos a l'atmosfera procedents dels dipòsits controlats de residus. Sistemes de captació, tractaments i problemàtiques.

51. El segellat i adequació dels dipòsits controlats de residus municipals.

52. La gestió de sòls contaminats.

53. Les campanyes de comunicació en la gestió dels residus.

54. Els estudis de costos dels serveis de gestió de residus. Ingressos i despeses.

55. La fiscalitat dels residus. Models i comparació.

56. Impost sobre la deposició de residus en dipòsits controlats, la incineració i la coincineració.

57. Protecció de dades personals en sistemes de recollida de residus amb identificació i en taxes justes.

58. Els sistemes d'informació geogràfica i el seu paper la gestió de residus.

59. L'Ordenança reguladora de la gestió dels residus municipals en els municipis de la Garrotxa.

60. Els reglaments d'ús dels serveis públics. Conceptes i característiques. Reglament de gestió i ús de les deixalleries comarcals, Reglament de funcionament del Dipòsit Controlat de Residus, Reglament de gestió i ús del servei comarcal de la Planta de Compostatge de la Garrotxa.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
22216 {"title":"EDICTO relativo a las bases y la convocatoria para la provisión de una plaza de técnico\/a de medio ambiente y salud pública, asimilada al subgrupo A2, para el puesto de trabajo de técnico\/a de recogida de residuos.","published_date":"2024-05-06","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"22216"} catalunya Consorcio de Medio Ambiente y Salud Pública de La Garrotxa, SIGMA,DOGC,DOGC 2024 nº 9156,Otros sujetos emisores https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-06/22216-edicto-relativo-bases-convocatoria-provision-plaza-tecnico-medio-ambiente-salud-publica-asimilada-subgrupo-a2-puesto-trabajo-tecnico-recogida-residuos https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.