EDICTO sobre convocatoria del proceso de selección urgente para la creación de una bolsa de trabajo de agentes de la Policía Local.

La Junta de Govern Local, en sessió ordinària celebrada el dia 25 d'abril de 2024, ha adoptat l'acord de convocar el procés de selecció urgent, mitjançant el sistema de concurs oposició, per a la creació d'una borsa de treball d'agents de la policia local, i ha aprovat les bases que regiran la dita convocatòria, les quals es transcriuen literalment a continuació.

 

 

BASES REGULADORES I CONVOCATÒRIA PÚBLICA DEL PROCÉS DE SELECCIÓ URGENT, MITJANÇANT CONCURS OPOSICIÓ, DE CREACIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL D'AGENTS DE LA POLICIA LOCAL

 

CODI DE LA CONVOCATÒRIA: PL24

 

ÍNDEX

1. Objecte de les bases i de la convocatòria

2. Característiques i funcions dels llocs de treball

3. Requisits de les persones aspirants

4. Presentació de sol·licituds de participació en el procés de selecció

5. Admissió de persones aspirants i publicació de la llista

6. Tribunal qualificador

7. Consideracions i desenvolupament del procés selectiu

8. Fases del procés selectiu

9. Constitució i funcionament de la borsa de treball

10. Durada dels nomenaments i causes de cessament

11. Publicacions i notificacions

12. Protecció de dades

13. Disposicions finals

Annex I - Especialitat de les proves físiques per aspirants embarassades

Annex II - Quadre d'exclusions mèdiques

 

Primera. OBJECTE DE LES BASES I DE LA CONVOCATÒRIA

L'objecte d'aquestes bases i d'aquesta convocatòria és la selecció urgent, pel procediment de concurs oposició, d'una borsa de treball d'agents de la policia local per a possibles vacants, suplències i substitucions de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, sempre que es justifiqui que la provisió del lloc de treball és per atendre necessitats urgents i inajornables.

L'any passat es va dur a terme un procés de selecció per crear una borsa de treball de personal d'aquesta categoria, però la borsa ha quedat esgotada per inexistència de persones candidates amb disponibilitat per acceptar una oferta de feina temporal o perquè les que hi ha no accepten un nomenament temporal perquè ja es troben treballant en una altra administració. A aquesta situació ens hi trobem a 2 mesos vista de la planificació de vacances d'estiu, temporada que requereix dels corresponents reforços per donar el servei. Per tot això és necessari dur a terme un nou procés, per la via d'urgència, i reduir els terminis per escurçar la tramitació final del procés.

En termes temporals, la borsa que resulti d'aquest procés subsistirà a l'anterior (procés PL23, publicat al BOPB de 30/03/23, CVE 202310057551), mentre hi hagi algun aspirant que no hagi esgotat els 3 intents de crida i no acceptació de lloc de treball. Quan els 3 intents s'hagin realitzat a tots els aspirants, la borsa resultant del procés PL23 quedarà exhaurida.

La borsa de treball tindrà una vigència de dos anys, amb possible ampliació expressa de 12 mesos més. Un cop constituïda, qualsevol nomenament interí d'agents de la policia local que l'Ajuntament precisi formalitzar, haurà de fer-se amb el personal que constitueixi ambdues borses, mentre aquella no estigui exhaurida.

 

Segona. CARACTERÍSTIQUES I FUNCIONS DEL LLOC DE TREBALL

Les funcions pròpies del lloc de treball d'agent de la policia local són les que els puguin ser encomanades d'acord amb la Llei 16/1991, de 19 de juliol, de les policies locals, la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat i les funcions del lloc de treball d'acord amb el Manual de Funcions aprovat pel Ple de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada en sessió de 09/05/2019, tenint en compte la jornada, els torns i l'horari que l'administració contractant disposi pel millor funcionament del servei.

Característiques del lloc de treball d'agent de la policia local:

Denominació: Agent de la Policia Local

Escala: Administració especial

Subescala: serveis especials

Classe de personal: Funcionari/ària interí/na

Grup de classificació: C, Subgrup: C1

D'acord amb la modificació de la Llei 16/1991, introduïda per la Llei 3/2023, de 16 de març, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic per al 2023.

Nivell de complement de destí: 15

Retribucions: segons catàleg retributiu aprovat i RLT actualment vigent.

 

Tercera. REQUISITS DE LES PERSONES ASPIRANTS

Per ser admeses i prendre part en aquesta convocatòria, d'acord amb el Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el Text refós de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals i els articles 42 i 43 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, les persones aspirants hauran de reunir tots els requisits en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds (a excepció dels apartats en que es pot complir en un moment posterior i s'indica expressament), i mantenir-los durant tot el procés selectiu i fins al moment de la presa de possessió com a funcionari/ària interí/na. Els següents:

a.- Tenir nacionalitat espanyola, d'acord amb la normativa vigent.

b.- Haver complert 18 anys i no passar de l'edat de jubilació forçosa.

c.- Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades, d'acord amb el que determinen la Llei 16/91, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el reglament dels cossos de policia local.

d.- No haver estat condemnat/da per cap delicte. No estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable no obstant això, el benefici de rehabilitació, segons les normes penals i administratives, que l'aspirant deurà acreditar mitjançant el corresponent document oficial.

e.- No patir cap malaltia o discapacitat física o psíquica que impedeixi el normal exercici de les funcions corresponents al lloc a proveir.

f.- Tenir una alçada mínima d'1,55 per les dones i d'1,65 pels homes.

g.- Estar en possessió de la titulació exigida per a l'accés al subgrup C1: títol de batxillerat, tècnic/a superior corresponent a cicles formatius de grau superior, tècnic/a especialista corresponent a formació professional de segon grau o un altre equivalent o superior

h.- Estar en possessió del permís de conduir de classe B, i en vigor.

i.- Acreditar coneixements de llengua catalana equivalents o superiors al nivell intermedi de llengua catalana (certificat B2) o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el DECRET 161/2002, d'11 de juny i l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril.

La possessió de certificat o document equivalent caldrà acreditar-la documentalment. No es tindrà en compte la simple al·legació d'estar en possessió del nivell requerit.

En el cas que no es pugui acreditar documentalment per part d'algun aspirant, l'òrgan de selecció acordarà la celebració d'una prova específica de caràcter obligatori i eliminatori, i es qualificarà com a apte/a o no apte/a.

j.- No estar afectat/da per cap dels motius d'incompatibilitat i d'incapacitat dels previstos a la legislació vigent en la matèria d'acord amb la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats i resta de normativa aplicable.

k.- Haver satisfet la taxa d'inscripció, d'acord amb l'import que assenyala l'epígraf 6 de l'article 6 de l'Ordenança Fiscal número 19, per a la creació de borsa de treball exclusiva, de qualsevol categoria i de qualsevol règim, si el procés inclou una prova psicotècnica, d'un import de 15 € (quinze euros), a ingressar en el compte següent: Entitat BBVA ES64 0182 6035 4502 0167 9340, i fent-hi constar el nom i cognoms de la persona aspirant i el codi PL24 de la convocatòria.

L'article 5 de l'OF preveu la bonificació de la totalitat de la taxa corresponent a l'epígraf 6 "Drets de participació en processos de selecció convocats per l'ajuntament" a les persones en situació d'atur que no percebin cap prestació contributiva i a les persones amb discapacitat amb un grau igual o superior al 33 per cent. S'haurà d'acreditar la situació al·legada de forma fefaent.

L'ingrés s'ha de realitzar dins el mateix termini de presentació d'instàncies, sens perjudici del nou termini d'esmenes contemplat en la base CINQUENA. Tot i que no s'exigeix la presentació del resguard d'ingrés, es pot presentar, juntament amb la instància de participació.

 

Quarta. PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS DE PARTICIPACIÓ EN EL PROCÉS DE SELECCIÓ

Les sol·licituds d'admissió en el procés selectiu es podran presentar de forma electrònica o presencial, d'acord amb els mitjans que estableix l'article 16 de la Llei 39/2015:

- Electrònicament: en aquest cas s'haurà de fer mitjançant la instància específica de la convocatòria. Per presentar-la d'aquesta forma és indispensable adjuntar el model oficial i normalitzat amb la indicació expressa del procés selectiu al qual es desitja concórrer signat electrònicament que es trobarà penjat al tauler d'anuncis de la pàgina web de l'Ajuntament (www.santjoanvilatorrada.cat) i a l'apartat de Processos selectius en curs de la web (https://www.santjoanvilatorrada.cat/ca/seu-electronica/recursos-humans/processos-selectius-en-curs)

- Presencialment: en aquest cas s'haurà de sol·licitar cita prèvia al telèfon 93 876 40 40, a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC), carrer Major, 91-93 de Sant Joan de Vilatorrada, en l'horari general de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i les tardes de dijous de 16 a 19 hores. L'atenció personalitzada informarà i assistirà a la persona interessada per a la presentació de la instància específica de la convocatòria.

- Altres llocs de presentació: les instàncies també es podran presentar al registre de qualsevol administració pública que integra el sector públic, a les oficines de Correus mitjançant correu administratiu, a les representacions diplomàtiques o oficines consulars d'Espanya a l'estranger, a les oficines d'assistència en matèria de registres i en qualsevol altre que estableixin les disposicions vigents.

En aquests casos, s'haurà de trametre via correu electrònic sjvt.recursoshumans@santjoanvilatorrada.cat, còpia de la sol·licitud degudament registrada o segellada, com a màxim el dia següent al de finalització del termini de presentació d'instàncies

El termini de presentació d'instàncies serà de 20 dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la darrera publicació, entre la publicació al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) i l'anunci de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

El model de sol·licitud d'admissió consisteix en una declaració responsable de la persona aspirant en relació a la certesa de les dades recollides en aquesta i respecte al fet que compleix, en el moment de presentar la sol·licitud, amb les condicions exigides per a l'ingrés i les especialment assenyalades en la convocatòria, comprometent-se a provar les dades que consten en la sol·licitud quan li siguin requerides i a comprometre's a prestar jurament o promesa tal com estableix l'article 6 de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals.

Per tant, caldrà adjuntar a la sol·licitud els documents següents:

- DNI

- Currículum vitae

- Titulació exigida per a l'accés (base TERCERA, g).

- Certificat de nivell B2 de català, o superior.

- Resguard o comprovant d'ingrés de la taxa (si es vol adjuntar), o en cas d'estar exempt, cal justificar la situació personal que permet l'exempció.

A excepció dels documents indicats, les persones aspirants no hauran d'aportar cap altre document amb la sol·licitud pel que fa a l'acreditació del compliment de la resta dels requisits per participar en la convocatòria, ja que faran constar que accepten aquestes bases i que reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides, referides sempre a la data d'acabament del termini per a la presentació de sol·licituds, sens perjudici de la seva posterior acreditació en finalitzar el procés selectiu.

Pel que fa a l'acreditació del nivells lingüístics que acreditin l'exempció de realitzar la prova de català establerta a les bases TERCERA apartat i) i VUITENA, tal i com s'exposa en el punt anterior, els/les aspirants SÍ que hauran d'aportar els documents que acreditin el compliment d'aquest requisit en el moment de presentar la sol·licitud, tant si la sol·licitud es presenta de forma electrònica com presencial. En el cas que no s'acrediti estar en disposició d'aquest nivell de coneixements de llengua catalana, els/les aspirants hauran de realitzar les proves previstes en aquestes bases, a no ser que ho acreditin documentalment fins a dos dies hàbils immediatament anteriors a la realització de la prova de català. No es suposarà, en cap cas, la possessió del nivell, si no s'especifica i s'acredita.

Pel què fa al certificat mèdic oficial en el qual es faci constar que reuneixen les condicions físiques necessàries per a portar a terme les funcions pròpies de la categoria seleccionada, per realitzar les proves físiques per a l'accés al cos de la policia local i que acrediti de forma expressa l'alçada (mínima 1,55 m. les dones i 1,65 m. els homes), les persones aspirants l'han d'aportar en el moment que siguin cridats per realitzar la prova física (segon exercici de la fase d'oposició, expedit com a màxim 3 mesos abans de la prova). La no presentació d'aquest certificat en la prova o la certificació insuficient comporta l'exclusió automàtica de la persona aspirant del procés selectiu.

Igualment, amb la presentació de la sol·licitud les persones aspirants:

a) Han de donar el seu consentiment exprés al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en aquesta convocatòria i per a la tramitació del procés selectiu, que seran incorporades al fitxer de recursos humans, d'acord amb la normativa vigent.

b) Atorguen l'autorització expressa perquè l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada demani, respecte a la persona interessada, els antecedents que d'aquesta puguin constar al Registre Central de Delinqüents Sexuals i al Registre de Penats i Rebels (certificat d'antecedents penals i certificat de delictes de naturalesa sexual), amb caràcter previ a la contractació.

A tots els efectes, es tindran en compte les dades que aquestes facin constar a la sol·licitud i d'acord amb el detall que indiquin. Les dades corresponents al domicili, telèfon i adreça electrònica que figurin a la sol·licitud es consideraran les úniques vàlides a efectes de comunicacions.

Si una persona interessada en el procés desitja presentar una instància sense utilitzar el model específic creat per a tal fi, podrà participar igualment, sempre que inclogui en la seva instància totes les dades que consten en el model específic creat.

 

Cinquena. ADMISSIÓ DE PERSONES ASPIRANTS I PUBLICACIÓ DE LA LLISTA

Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l'Alcalde dictarà una resolució en el termini màxim d'un mes, en la qual es declararà aprovada provisionalment la llista de persones admeses i excloses. A la mateixa resolució, es determinarà la constitució dels òrgans de selecció, el lloc, la data i l'hora de començament de les proves i l'ordre d'actuació, si s'escau, de les persones aspirants.

Es disposarà d'un termini de 10 dies hàbils per a esmenes i reclamacions. En cas de no presentar-se al·legacions, les persones excloses renuncien expressament al seu dret a esmenar la petició presentada, i la llista provisional esdevindrà definitiva sense necessitat d'un nou acord.

Si hi haguessin reclamacions, i dins del termini màxim de 30 dies següents a la finalització del termini de presentació d'esmenes, seran estimades o desestimades mitjançant una nova resolució de l'Alcalde que s'exposarà i es publicarà o notificarà, d'acord amb el mateix procediment seguit anteriorment en la resolució d'aprovació provisional. Transcorregut aquest termini de 30 dies sense resolució expressa, s'entendran desestimades a tots els efectes.

 

Sisena. TRIBUNAL QUALIFICADOR

El tribunal qualificador del procés estarà constituït de la següent manera:

President/a:

- La Secretària de la Corporació

Vocals:

- Un/a vocal proposat/da per la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals.

- Un/a vocal proposat/da per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

- El/La cap de la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada.

- Un/a membre de la Policia Local d'un ajuntament, a proposta de l'alcalde.

Secretari/a:

- El/la tècnic/a de recursos humans d'aquest Ajuntament, amb veu i sense vot.

El Tribunal restarà integrat, a més, per les persones suplents respectives que seran designades conjuntament amb les persones titulars.

La designació del Tribunal es farà pública, com a mínim 15 dies naturals abans de la celebració de les proves, al web de l'Ajuntament, a l'e-tauler i al tauler d'anuncis.

El Tribunal podrà disposar d'assessors/es especialitzats/des per a totes o algunes de les proves. Aquests/es assessors/es es limitaran a valorar les proves corresponents a les seves especialitats tècniques i col·laboraran amb l'òrgan de selecció basant-se exclusivament en aquestes especialitats.

La composició del Tribunal s'ha d'ajustar al principi d'especialitat i totes les persones membres vocals han de tenir una titulació igual o superior a l'exigida per a l'accés a la subescala del lloc que es convoca.

De conformitat amb els criteris de l'article 60.1. del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d´octubre, pel qual s´aprova el Text refós de la Llei de l´estatut bàsic de l´empleat públic, es preservarà la paritat entre dones i homes en la seva composició.

El Tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de com a mínim de la meitat dels seus membres, titulars o suplents, i sempre és necessària la presència del/de la president/a i del/de la secretari/a o en qui delegui. Les decisions s'han d'adoptar per majoria de vots de les persones presents i en cas d'empat, ha de resoldre el vot de qui actuï com a president/a. Totes les persones membres actuen amb veu i vot, tret del/de la secretari/a, l'actuació de la qual és fedatària.

No poden formar part dels tribunals qualificadors els funcionaris o funcionàries que han impartit cursos o treballs per a la preparació d'aspirants a proves selectives els dos anys anteriors a la publicació de les convocatòries corresponents. Tampoc el personal d'elecció o designació política ni el personal eventual.

La participació en el tribunal qualificador dona lloc a la indemnització en concepte d'assistència, d'acord amb el que estableix el Reial Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei.

L'abstenció i la recusació dels membres del Tribunal s'han d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

El tribunal està facultat per resoldre els dubtes o les discrepàncies que s'originin durant el desenvolupament de tot el procés.

La pertinença al Tribunal és a títol individual, i no es podrà actuar per compte o en representació de ningú.

 

Setena. CONSIDERACIONS I DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS SELECTIU

D'acord amb el detall de la base VUITENA, el procés selectiu consta de dues fases: la d'oposició i la de concurs. L'esquema és el que mostra la taula següent:

 

Fase d'oposició, total 20 punts (fase formada per 5 exercicis obligatoris)

Exercici

nom/contingut

puntuació

Primer

Cultural

20 punts màxim

Segon

Coneixements de llengua catalana, si s'escau

apte/a o no apte/a

Tercer

Prova d'aptitud física

apte/a o no apte/a

Quart

Avaluació psicotècnica

apte/a o no apte/a

Cinquè

Prova mèdica

apte/a o no apte/a

Fase de concurs, total 10 punts

Valoració dels mèrits al·legats i justificats documentalment

 

 

Els exercicis tindran lloc en diversos dies, o si el volum ho permet, es podran ajuntar varis exercicis en el mateix dia. L'ordre dels exercicis podrà variar per la millor eficiència d'execució del procés de selecció. En tot cas, es planificarà el procés d'acord amb els passos indicats i s'informarà a les persones aspirants amb la deguda antelació.

Es convocarà a les persones aspirants a cada prova una única vegada, a menys que no sigui possible per alguna causa degudament justificada i sempre que ho acordi el Tribunal, a excepció del que preveu l'Annex I.

Només hi haurà una convocatòria per a cada prova, i s'exclourà del procés la persona aspirant que no hi comparegui, independentment de la justificació o no de la incompareixença, a excepció del que preveu l'Annex I.

Passos i forma de procedir en el procés de selecció:

- Enlloc de realitzar-se la totalitat de la fase d'oposició conjunta (que consta de 5 exercicis), i a continuació, la totalitat de la fase de valoració de mèrits, s'acorda separar la primera fase en dues subfases, atenent-nos a un criteri d'eficiència en l'ús dels recursos públics, de manera que l'avaluació psicotècnica i la revisió mèdica es realitzaran després de la fase de valoració de mèrits i a un grup reduït d'aspirants d'acord amb la puntuació assolida i sempre d'acord amb les necessitats del servei, de manera que es convocaran als aspirants a realitzar les proves quan hi hagi la necessitat efectiva i real de personal.

Cal destacar que la realització del quart i cinquè exercici no modificaran l'ordre de prelació de les persones aspirants, en el sentit que la qualificació d'aquests exercicis serà d'apte/a o no apte/a.

- Per tant, en primer lloc es duran a terme els exercicis primer, segon i tercer de la fase d'oposició, tots 3 obligatoris i eliminatoris, i es publicaran les qualificacions.

- Els aspirants que hagin superat favorablement aquests tres exercicis de la fase d'oposició, disposaran de 3 dies hàbils per al·legar i presentar la documentació acreditativa dels mèrits que considerin d'acord amb el detall indicat a la base VUITENA per a la fase de concurs, a fi i efecte que puguin ser valorats pel tribunal qualificador. Els mèrits es valoraran, d'acord amb l'article 26 del Decret 233/2002, amb referència a la data de tancament del termini de presentació de les instàncies per participar en el procés selectiu.

- Abans de realitzar el quart i cinquè exercici de la fase d'oposició, el tribunal farà pública una llista ordenada (l'anomenarem "llista provisional"), de major a menor puntuació, amb les puntuacions finals atorgades a cada aspirant, després de sumar les notes de la fase de concurs amb la nota dels exercicis de la fase d'oposició ja realitzats (del primer al tercer exercici), i els primers deu aspirants amb millor puntuació seran cridats per realitzar el quart exercici (corresponent a l'avaluació psicotècnica), o un nombre superior d'aspirants, si les necessitats de personal per cobrir necessitats urgents ho exigís, sempre i quan es prevegi la necessitat i es motivi adequadament.

- De la mateixa manera, els aspirants que superin el quart exercici seran cridats per a la realització del cinquè exercici (corresponent a la revisió mèdica).

- En el cas que la totalitat dels aspirants cridats a realitzar el cinquè exercici siguin considerats no aptes o hi hagi una necessitat superior, el Tribunal cridarà, de nou, als següents deu aspirants que formin part de l'anomenada "llista provisional" 1 a fi i efecte de realitzar el quart i cinquè exercici, tenint en compte que, en tot cas, caldrà superar el quart exercici per poder realitzar el cinquè exercici.

- La llista d'aspirants que hagi superat el cinquè exercici serà la que el Tribunal elevarà a l'Alcaldia com a proposta definitiva per formar part de la borsa de treball.

- Aquesta proposta definitiva no genera cap dret per si sol, ja que els nomenaments de personal interí es duran a terme segons les necessitats efectives de personal, previ informe de necessitats de personal.

- En el cas que, per necessitats de personal, s'esgoti aquesta llista de deu aspirants perquè ja estiguin prestant serveis o perquè rebutgin les ofertes proposades, es procedirà a cridar els següents deu aspirants amb millor puntuació de l'anomenada "llista provisional" (veure nota 1), tal i com s'ha detallat en els paràgrafs anteriors, i fins arribar a que la totalitat d'aspirants que superin la primera subfase d'oposició, realitzin el quart i el cinquè exercici.

 

Vuitena. FASES DEL PROCÉS SELECTIU

- FASE D'OPOSICIÓ. TOTAL 20 PUNTS (exercicis obligatoris i eliminatoris).

8.1. Primer exercici: Cultural: Aquesta prova té per objecte mesurar els coneixements de cultura general a un nivell concordant amb el títol acadèmic requerit per a aquesta convocatòria i sobre coneixements de l'actualitat social, cultural i política. Així, s'haurà de contestar un qüestionari de 40 preguntes tipus test:

- Un 50% de preguntes relatives a coneixements de cultura general (matèries i continguts impartits al llarg dels cursos que conformen el nivell de formació exigit, veure BASE TERCERA g): batxillerat, tècnic/a superior corresponent a cicles formatius de grau superior, tècnic/a especialista corresponent a formació professional de segon grau o un altre equivalent), i

- Un 50% restant relatives a coneixements sobre l'actualitat social, cultural i política (aquelles noticies publicades en mitjans de comunicació que succeeixin o hagin succeït en el termini dels 3 mesos anteriors comptats des de a data de publicació de la present convocatòria al DOGC).

Cada pregunta tindrà quatre alternatives de resposta, de les quals només una serà correcta. Totes les respostes correctes tindran el mateix valor. La resta de regles relatives a aquesta prova seran determinades pel tribunal qualificador, prèviament a la realització de la prova.

Aquesta prova serà qualificada de 0 a 20 punts. Cal obtenir una puntuació igual o superior a 10 punts per poder puntuar la prova següent. En cas que no s'assoleixi el mínim, no es corregirà la següent i la persona aspirant quedarà eliminada i exclosa del procés.

8.2. Segon exercici: Prova de llengua catalana: Consistirà en la superació d'una prova específica acreditativa del nivell intermedi (B2) de la Direcció General de Política Lingüística.

La qualificació d'aquesta prova és d'apte/a o no apte/a. Les persones aspirants que siguin qualificades com a no aptes, restaran excloses i eliminades del procés.

De caràcter obligatori per a totes les persones aspirants que no puguin acreditar el nivell de català B2. Per tant, restaran exempts de fer aquesta prova totes aquelles persones que hagin acreditat el nivell en la seva sol·licitud de participació, en el termini d'esmenes o fins a dos dies hàbils anteriors a la realització d'aquesta prova.

8.3. Tercer exercici: Prova d'aptitud física: aquesta prova serveix per comprovar, entre altres, les condicions de força, agilitat, rapidesa i resistència de l'aspirant. La qualificació d'aquesta prova és d'apte/a o no apte/a. Constarà de:

1. Course navette

Consisteix a recórrer, durant el màxim temps possible i a una velocitat progressiva marcada per una cinta magnetofònica, un trajecte d'anada i tornada de 20 metres.

2. Llançament de pilota medicinal

Dempeus i amb les cames separades, s'agafa la pilota medicinal (3 quilos) amb les dues mans i, de darrera el clatell, es llança cap endavant per sobre el cap, sense aixecar el talons ni les puntes dels peus (2 intents)

3. Velocitat

Córrer al màxim de les possibilitats 50 metres.

Barem d'aptitud física homes

 

Punts

Course Navette

Llançament

Velocitat

Punts

10

13

12

6''7

10

9

12

11

6''9

9

8

11

10.5

7''1

8

7

10

10

7''4

7

6

9

9

7''8

6

5

8.5

8

8''4

5

4

8

7.5

8''8

4

3

7.5

7

9''1

3

2

7

6.5

9''3

2

1

6.5

6

9''6

1

 

 

Barem d'aptitud física dones

 

Punts

Course Navette

Llançament

Velocitat

Punts

10

10

8

7''6

10

9

9

7

8''

9

8

8

6.5

8''4

8

7

7.5

6

9''

7

6

7

5.8

9''2

6

5

6

5.5

9''5

5

4

5.5

5

9''7

4

3

5

4.5

9''8

3

2

4.5

4

9''9

2

1

4

3.5

10

1

 

 

Correcció per edats

Punts homes

Punts dones

De 18 a 25 anys

0

0

De 25 a 30 anys

0,50

1

Més de 30 anys

1

1,50

 

 

Es consideraran aptes, els/les opositors/es que obtinguin una mitjana d'un mínim de 15 punts. Si la mitjana és inferior a 15 punts, seran no aptes.

Al resultat de les proves físiques se li aplicarà la correcció per edats, tant a homes i dones si s'escau.

Per a la realització de la prova d'aptitud física, les persones aspirants han de lliurar al Tribunal un certificat mèdic oficial (expedit com a màxim 3 mesos abans de la prova) en el qual es faci constar que reuneixen les condicions físiques necessàries per portar a terme les proves físiques per a l'accés a la categoria d'agent de la policia local i la indicació del compliment del requisit de l'alçada, tal i com s'estableix en les bases TERCERA i QUARTA. La no presentació de l'esmentat certificat en el moment de la prova comporta l'exclusió automàtica de l'aspirant del procés selectiu. Per a dones embarassades o que faci menys de 6 mesos del part, consultar especificitats de l'Annex I.

Per realitzar aquestes proves, el Tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en educació física.

8.4. Quart exercici: Prova psicotècnica: La prova psicotècnica consisteix en valorar l'adequació de les aptituds i la personalitat de les persones aspirants al perfil requerit per a l'exercici de les funcions corresponents a les places convocades.

Aquesta prova es regirà per la Resolució INT/2403/2015, de 2 d'octubre, per la qual es dona publicitat al protocol pel qual s'estableixen els criteris orientatius d'avaluació psicològica per a l'accés, la promoció i la mobilitat de les policies locals de Catalunya.

La prova psicotècnica consta de dues parts:

1.Prova aptitudinal: Consistirà en una bateria de tests psicotècnics que valoraran les aptituds de la persona aspirant. El resultat de la prova aptitudinal serà d'apte/a o no apte/a. Les persones declarades no aptes restaran eliminades del procés selectiu.

Per ser declarades aptes cal obtenir una puntuació mínima de 5 punts de mitjana en global (sobre 10), i que cap dels tests aplicats hagi estat puntuat amb menys de 3 punts (sobre 10). En cas contrari, la persona serà declarada no apta.

2.Prova de personalitat i competències (fins a 10 punts): Consistirà en una bateria de tests psicotècnics que valoraran la personalitat i l'estat psicològic de la persona aspirant i en una entrevista per competències professionals, per tal d'integrar tots els elements explorats anteriorment.

Es valoraran les competències següents: Flexibilitat i adaptació, solució de problemes i iniciativa, orientació al servei públic, treball en equip, habilitats relacionals i habilitats comunicatives, autocontrol i resistència a la pressió.

A l'entrevista només seran citades les persones aspirants que hagin sigut declarades aptes en la prova aptitudinal. A les entrevistes serà present, com a mínim, un membre del Tribunal.

L'entrevista per competències es valorarà de 0 a 10 punts. Per superar la prova caldrà obtenir una puntuació mínima de 5 punts a l'entrevista i que cap de les competències hagi estat puntuada amb 0 punts.

La falsedat demostrada en les respostes de la prova psicotècnica comportarà l'eliminació de la persona aspirant.

Les proves aplicades han de complir els requisits de validesa i fiabilitat i han d'estar baremades, estandarditzades i tipificades en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.

NOTA IMPORTANT: Queden totalment prohibits aparells electrònics o analògics de tot tipus de gravació i reproducció de so i imatges, així com els aparells de telefonia mòbil en el transcurs de les proves selectives de la present convocatòria. L'incompliment de la norma comportarà l'expulsió directa de les proves selectives d'aquesta convocatòria.

8.5. Cinquè exercici: Prova mèdica: Consistirà en un reconeixement mèdic, realitzat per personal mèdic col·legiat, per comprovar que no es detecta en les persones aspirants, l'existència de cap de les exclusions mèdiques establertes en l'Annex II d'aquesta convocatòria.

Aquesta prova és obligatòria i eliminatòria i les persones aspirants seran qualificades com a aptes o no aptes, quedant aquestes últimes excloses del procés selectiu.

 

- FASE DE CONCURS. TOTAL 10 PUNTS (fase obligatòria, no eliminatòria)

Consistirà en la valoració dels mèrits al·legats i justificats documentalment per les persones aspirants en el termini de 3 dies hàbils que s'atorgui per presentar la documentació i s'efectuarà d'acord amb el barem següent i d'acord amb la secció cinquena del capítol 2 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, tenint en compte que només es podran valorar els mèrits degudament acreditats, i es prendrà, com a data de referència, la data de tancament del termini de presentació de les instàncies per participar en el procés selectiu . El detall és:

a) Experiència. Es computaran els trimestres sencers (d'acord amb la vida laboral emesa per la TGSS i els certificats de serveis prestats que s'aportin), i d'acord amb el detall següent. Màxim 4 punts.

- Per haver exercit funcions d'agent de policia local o altres cossos policials: Per cada trimestre 0,40 punts fins a un màxim de 4 punts.

b) Per disposar d'una o vàries titulacions acadèmiques superiors a la mínima exigida, si es consideren rellevants per al lloc de treball d'agent de la policia local. Fins a un màxim de 0,75 punts.

-Diplomatura universitària o titulació equivalent: 0,25 punts

-Grau universitari, titulació equivalent o superior: 0,50 punts

c) Formació no reglada, sempre i quan versi sobre matèries relacionades amb les funcions pròpies de la categoria d'agent de la policia local, i d'acord amb el següent detall. Només computaran els cursos realitzats des de 01/01/2020 cap ençà. Màxim de 2,25 punts.

1.-Per cursos organitzats o reconeguts per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, d'acord amb el que preveu l'Ordre INT/56/2013, de 27 de març: fins a un màxim de 2,25 punts.

2.- Els cursos que s'hagin realitzat íntegrament on-line podran ser valorats, a raó del 50% del valor que li correspongui segons el barem, i amb el límit màxim d'1 punt en total.

3.- Per altres cursos no puntuats en els dos apartats anteriors, és a dir, que no siguin cursos íntegrament realitzats on-line ni de l'ISPC, seran valorats a raó del 50% del valor que li correspongui segons el barem, i fins a un màxim de 1,25 punts.

El barem que es tindrà en compte per aquest apartat de formació és el següent:

-Per cursos de durada inferior a 25 hores: 0,05 punts per curs.

-Per cursos de 26 a 50 hores: 0,15 punts per curs.

-Per cursos de 51 a 100 hores: 0,35 punts per curs.

-Per cursos de durada superior a 100 hores: 0,50 punts per curs.

Les persones aspirants han d'acreditar documentalment la durada, en hores, dels cursos al·legats. Si no hi consta el nombre d'hores, es computaran com a cursos de durada inferior a 25 hores.

En cas d'acreditar diversos cursos de la mateixa matèria, només es computarà el títol més recent.

No es valoraran els cursos o estudis que formen part de titulacions presentades com a mèrit, ni els cursos de preparació per a l'obtenció dels certificats que es valoren en altres apartats ni els cursos de preparació per a superar oposicions. En aquest sentit, la formació no reglada relativa a tecnologies i comunicació o llengua catalana, valorat en els apartats d) i e) següents, no es podrà valorar en aquest apartat si s'ha valorat en aquells.

a) Acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació. Fins a un màxim d' 1 punt.

- Disposar del certificat ACTIC bàsic: 0,25 punts.

- Disposar del certificat ACTIC mitjà o superior: 1 punt

- Disposar de qualsevol altre certificat oficial equivalent (COMPETIC, entre d'altres), d'acord amb el nivell d'equivalència.

b) Per l'acreditació d'un nivell de coneixement de llengua catalana superior a l'exigit. Fins a un màxim d'1 punt, amb el següent detall:

1.- Per acreditar el nivell de suficiència (C1), 0,5 punts

2.- Per acreditar el nivell superior (D, actualment anomenat C2), 1 punt.

c) Pel recompenses i distincions pròpies dels cossos de policia local o de la resta de forces i cossos de seguretat, es valoraran si es consideren rellevants en relació a les funcions del lloc de treball, i amb un màxim d'1 punt.

Per a cada recompensa i distinció degudament acreditada, 0,25 punts.

 

Novena. CONSTITUCIÓ I FUNCIONAMENT DE LA BORSA DE TREBALL

D'acord amb el procediment definit en la base SETENA (Consideracions i desenvolupament del procés selectiu) i el detall de la base VUITENA (Fases del procés selectiu), els aspirants que hagin superat favorablement els tres primers exercicis de la fase d'oposició, disposaran de 3 dies hàbils per a la presentació de la documentació acreditativa dels mèrits que considerin. Posteriorment es realitzaran el quart i cinquè exercici de la fase d'oposició. La llista d'aspirants que hagi superat el cinquè exercici serà la que el Tribunal elevarà a l'Alcaldia com a proposta definitiva per formar part de la borsa de treball.

Aquesta proposta definitiva no genera cap dret per si sol, ja que els nomenaments es duran a terme segons les necessitats efectives de personal, previ informe de necessitats de personal.

Respecte l'ordre de prelació, tal i com preveu l'article 27 del Decret 233/2002, la suma de les puntuacions obtingudes en les proves establertes en la fase d'oposició més les puntuacions obtingudes en la fase de concurs, és la que determina l'ordre de prelació dels i de les aspirants per conformar la llista definitiva de persones aprovades (de major a menor puntuació).

La durada màxima de la borsa de treball és de 2 anys des de la data de constitució de la borsa, que s'acordarà per decret d'alcaldia amb la proposta definitiva dels primers aspirants que hagin superat tota la fase d'oposició del procés, amb possible ampliació expressa de 12 mesos més.

Davant de cada necessitat, es cridarà a la persona que toqui per ordre de puntuació. La persona que no comparegui en el termini de 2 dies des de que hagi estat convocada en els telèfons i/o correus electrònics que facilita, no mantindrà cap dret preferent i passarà a ocupar l'últim lloc de la borsa, passant a ser cridada la següent persona candidata de la llista segons l'ordre de puntuació, sempre i quan no es justifiqui causes de força major.

Qui refusi una oferta de treball tres vegades, quedarà exclosa de la llista. També quedarà exclosa de la borsa la persona que prèviament hagi treballat en aquesta categoria i existeixi un informe negatiu.

Paral·lelament, es permet a les persones integrants de la borsa que manifestin, per correu electrònic o qualsevol altre mitjà que n'acrediti la seva comunicació, la seva voluntat de restar inactius de la borsa. La inactivitat d'un candidat/a significa que no es mostren disponibles per rebre ofertes de treball i en conseqüència, no se l'avisarà per a cap oferta de treball mentre mantingui aquest estat, i a la vegada, no se l'exclourà per refusar les ofertes de treball. En qualsevol moment, la persona interessada podrà canviar aquest estat i comunicar, per escrit, la seva intenció de ser part activa de la borsa.

El nomenament d'interinatges de les persones aspirants aprovades que integrin la borsa de treball restarà condicionada a la presentació dels documents acreditatius de tots els requisits, d'acord amb la base TERCERA i la declaració responsable presentada en el moment d'inscripció en el procés selectiu. Caldrà aportar l'original de tota la documentació per tal d'evidenciar el compliment dels requisits que s'estableixen en aquestes bases i d'acord amb la normativa vigent. El fet de no aportar la documentació requerida suposarà l'exclusió a qualsevol dret que es derivi d'aquest procés, sens perjudici de la responsabilitat en què hagi pogut incórrer per falsedat en la seva sol·licitud.

Malgrat tot l'Ajuntament pot deixar sense efecte un nomenament si no es supera el període de prova de 3 mesos i/o es produeix una manifesta inidoneïtat de les persones nomenades per al desenvolupament de les funcions pròpies del lloc de treball.

Resolució d'empats: En cas d'empat entre aspirants, en primer lloc i d'acord amb les previsions de l'article 11 de la Llei orgànica 3/2007 per a la igualtat efectiva de dones i homes, i la DA 8a de la Llei 16/1991 de les policies locals, el desempat es resoldria a favor de l'aspirant de sexe femení, tenint en compte que és una acció positiva que només s'enmarca en el desempat davant de dos persones aspirants iguals de bones, i per a un col·lectiu professional fortament masculinitzat. Si es produís l'empat entre diverses dones, el criteri es dirimirà a favor de la persona amb millor puntuació a la prova psicotècnica utilitzant el promig de la suma de la puntuació dels percentils de les proves aptitudinals avaluades (aptituds espaials, numèriques, verbal, raonament lògic o abstracte) d'acord amb la següent formula: Promig percentils aptitudinals = (E + N + V + R) / 4. En cas de que també s'hagi produït un empat a la puntuació de la prova psicotècnica, el criteri es dirimirà a favor de la persona que hagi obtingut millor puntuació en el desenvolupament del primer exercici (prova cultural).

El mateix criteri servirà per resoldre empats en cas que es produeixi entre aspirants homes.

 

Desena. DURADA DELS NOMENAMENTS I CAUSES DE CESSAMENT

La relació administrativa dels/de les agents interins/nes amb l'entitat local cessarà pels motius següents:

- Per la pressa de possessió com a funcionaris i funcionàries de carrera els i les aspirants aprovats en les convocatòries ofertades en les respectives ofertes públiques d'ocupació, o pels funcionaris i funcionàries en pràctiques un cop superat el curs selectiu de l'ISPC.

- En incorporar-se al lloc de treball els funcionaris i funcionàries de carrera que estiguin en situació administrativa amb dret a la reserva dels llocs de treball.

- Quan no calguin els seus serveis d'acord amb les necessitats del servei.

- Pel transcurs del període per al qual van ser nomenats.

- Si no es supera el període de prova mínim de 3 mesos (Base Novena) i/o es produeix una manifesta inidoneïtat de les persones nomenades per al desenvolupament de les funcions pròpies del lloc de treball.

- Per renúncia de la persona interessada.

- Per aplicació de la sanció de suspensió de funcions per falta qualificada com a greu o molt greu o per la separació del servei, acreditada mitjançant la instrucció d'expedient disciplinari conforme al que disposa la Llei 16/91, de 10 de juliol, de les policies locals.

 

Onzena. PUBLICACIONS I NOTIFICACIONS

La convocatòria i les bases es publicaran al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Tots els actes, així com la resta d'anuncis i publicacions s'exposaran al tauler d'anuncis de l'Ajuntament, a l'etauler i a la pàgina web de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, a l'apartat de processos selectius en curs (www.santjoanvilatorrada.cat). Així mateix, la designació nominal del tribunal que fixarà l'inici de la fase d'oposició, entre d'altres actes rellevants, es publicarà, addicionalment, al BOPB.

A més a més, els anuncis de la llista d'aspirants admesos i exclosos a que fa referència les bases TERCERA i CINQUENA i el resultat de les proves descrites en les bases SETENA, VUITENA i NOVENA es podran comunicar a les persones interessades mitjançant una comunicació via correu electrònic a l'adreça indicada a la sol·licitud de participació del procés. Excepcionalment, i en el cas que no s'hagi indicat cap adreça de correu electrònic, es podrà practicar la notificació a través del telèfon indicat a la sol·licitud, i fins a dos intents.

 

Dotzena. PROTECCIÓ DE DADES

Les persones aspirants presentades al procés de selecció han de donar el seu consentiment exprés al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part a la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb el vigent Reglament general de protecció de dades de la UE, la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals i resta de normativa vigent.

 

Tretzena. DISPOSICIONS FINALS

Primera. En tot allò no previst en aquestes bases, s'aplicarà la normativa següent:

En allò que no estigui previst en les bases, es procedirà segons el que determini la Llei 16/1991, de 19 de juliol, de les policies locals (modificada recentment), el Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, el Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, el Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel que s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, i la resta de disposicions aplicables.

Segona. Règim de recursos

El Tribunal queda facultat per a resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon desenvolupament del procediment en allò de la seva competència i que no estigui previst en aquestes bases.

La convocatòria, les seves bases, les actuacions del tribunal o tots aquells actes administratius que se'n derivin podran ser impugnats en els casos i en la forma establerta en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (d'ara endavant LPAC).

L'acord d'aprovació de les bases és susceptible de recurs de reposició davant l'alcalde o directament de recurs contenciós administratiu davant els Jutjats contenciosos administratius.

Contra els actes de tràmit qualificats del tribunal qualificador, d'acord amb l'article 112.1 de la LPAC, per tractar-se d'un òrgan col·legiat dependent de l'alcalde de la corporació, els actes del qual no exhaureixen la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant l'alcalde de l'ajuntament, en el termini i amb els efectes que estableixen els articles 121 i 122 de la LPAC.

La resta d'actes de tràmit del tribunal no podran ser objecte de recurs, sense perjudici que es puguin al·legar per a la seva consideració en la resolució que posi fi al procediment.

- Contra els actes i resolucions de l'alcaldia, es pot interposar potestativament, recurs de reposició davant l'alcalde de la corporació, en el termini i amb els efectes que estableixen els articles 123 i 124 de la LPAC, o directament recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa, d'acord amb els articles 45 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici de la presentació de qualsevol recurs que l'interessat consideri escaient.

 

 

ANNEX I - Especialitat en el desenvolupament del procés

 

Especialitats respecte totes les proves de la fase d'oposició:

En el cas que el dia i l'hora de realització de qualsevol de les proves del procés selectiu, alguna de les dones aspirants estigui hospitalitzada per embaràs de risc, causa de part o pels dies immediatament a aquest, el tribunal articularà els mecanismes necessaris per tal de possibilitar-li la realització de la prova dins dels 2 dies hàbils següents a la realització de la/les prova/es.

Per tal que es pugui dur a terme aquesta segona convocatòria excepcional caldrà que les persones aspirants ho comuniquin, prèviament a la data de la/les prova/es, al correu electrònic sjvt.recursoshumans@santjoanvilatorrada.cat indicant les dades identificatives de la persona aspirant, la data prevista d'hospitalització, les dades de contacte de l'hospital i la identificació d'aquest, així com qualsevol altre documentació que pugui acreditar el fet previst.

 

Especialitats de les proves físiques per aspirants embarassades:

Les aspirants que el dia de la prova estiguin embarassades o que no hagin complert 6 mesos des del naixement del/de la fill/a, o dels/de les fills/es si s'escau, podran realitzar la prova, prèvia presentació el dia de la seva execució, d'un certificat mèdic oficial on consti expressament que la realització de les proves d'aptitud física no representen cap perill per al seu estat físic i/o de gestació. Aquest certificat serà obligatori i haurà d'estar emès com a màxim, fins a 7 dies abans de la realització de les proves d'aptitud física.

 

 

ANNEX II- Quadre d'exclusions mèdiques

 

I Antropometria

1-La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes, i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

2-La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5 litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II Malalties, lesions i defectes físics

1.Aparell circulatori

1.1.Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2.Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3.Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4.Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5.Insuficiència coronària.

1.6.Pericarditis activa o residual.

1.7.Insuficiència arterial perifèrica.

1.8.Insuficiència venosa perifèrica.

1.9.Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10.Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

2.Aparell respiratori

2.1.Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2.Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

3.Aparell genitourinari

3.1.Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2.Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3.Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4.Litiasi del tracte urinari crònica.

3.5.Prolapse genital.

 

4.Aparell digestiu

4.1.Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

4.2.Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3.Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4.Úlcera gastroduodenal.

4.5.Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6.Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7.Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

5.Sistema hematopàtic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

6.Aparell locomotor

6.1.Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2.Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

7.Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1.Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2.Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3.Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4.Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5.Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6.Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7.Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8.Tremolor. Tics o espasmes.

7.9.Trastorns de la son.

 

8.Glàndules endocrines

8.1.Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

8.2.Diabetis mellitus.

 

9.Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària)

 

10.Òrgans dels sentits

10.1.Lesions que puguin donar trastorn de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2.Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3.Queratotomia radial.

10.4.Despreniment de retina.

10.5.Estrabisme manifest i no corregit.

10.6.Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7.Discromatòpsies.

10.8.Glaucoma.

10.9.Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10.Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35 dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11.Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12.Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13.Trastorns en la parla. Quequesa.

 

11.Pell, fàneres i glàndules exocrines.

11.1.Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2.Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.3.Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.4.Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

12.Altres

12.1.Processos neoplàstics.

12.2.Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques.

12.3.Malalties autoimmunes.

12.4.Diàtesi al·lèrgica.

12.5.Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial.

 

Sant Joan de Vilatorrada, 25 d'abril de 2024

 

Jordi Solernou i Vilalta

Alcalde

 

1 Aquella llista ordenada, de major a menor puntuació, amb les puntuacions finals atorgades a cada aspirant, després de sumar les notes de la fase de concurs amb la nota dels tres primers exercicis de la fase d'oposició ja realitzats.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
22180 {"title":"EDICTO sobre convocatoria del proceso de selección urgente para la creación de una bolsa de trabajo de agentes de la Policía Local.","published_date":"2024-05-06","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"22180"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Sant Joan de Vilatorrada,DOGC,DOGC 2024 nº 9156 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-06/22180-edicto-convocatoria-proceso-seleccion-urgente-creacion-bolsa-trabajo-agentes-policia-local https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.