ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de la convocatoria y las bases reguladoras del proceso de selección, mediante concurso-oposición, para la provisión de una plaza de educador/a social del servicio de intervención socioeducativa (SISI) y de la constitución de una bolsa de trabajo.

Per acord de Decret de Presidència, núm. 184 de data, 4 de desembre de de 2023, s'ha resolt aprovar les bases reguladores del procés de selecció, mitjançant concurs oposició, per la provisió d'una plaça d'Educador/a Social del Servei d'Intervenció Socioeducativa (SISI) i de la constitució d'una borsa de treball per cobrir baixes, vacants o altres circumstàncies del Servei d'Intervenció socioeducativa del Consell Comarcal de l'Urgell.

Per acord de Decret de Presidència, núm. 50 de data 23 d'abril de 2024, s'ha resolt aprovar la convocatòria del procés de selecció, mitjançant concurs oposició, per la provisió d'una plaça d'Educador/a Social del Servei d'Intervenció Socioeducativa (SISI) i de la constitució d'una borsa de treball per cobrir baixes, vacants o altres circumstàncies del Servei d'Intervenció socioeducativa del Consell Comarcal de l'Urgell.

 

Contra la convocatòria i les bases, que esgoten la via administrativa, es podrà interposar pels interessats recurs de reposició potestatiu en el termini d'un mes davant la Presidència del Consell o directament recurs contenciós administratiu davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Lleida, dins del termini de dos mesos comptats a partir del dia següent al de la publicació d'aquest acte, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre i els articles 8, 14, 25 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

 

BASES REGULADORES DEL PROCÉS DE SELECCIÓ, MITJANÇANT CONCURS- OPOSICIÓ, PER COBRIR AMB CARÀCTER LABORAL PERMANENT UN LLOC D'EDUCADOR/A SOCIAL DEL SERVEI D'INTERVENCIÓ SOCIOEDUCATIVA I DE LA CONSTITUCIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL PER COBRIR BAIXES, VACANTS O ALTRES CIRCUMSTÀNCIES DEL SERVEI D'INTERVENCIÓ SOCIOEDUCATIVA DEL CONSELL COMARCAL DE L'URGELL.

 

PRIMERA. Objecte de la convocatòria

L'objecte d'aquesta convocatòria és regular el procés de selecció per la cobertura d'una plaça, en règim de personal laboral permanent, a jornada a temps parcial amb possibilitat que es converteixi a jornada completa en un futur, pel sistema de concurs oposició, d'un lloc de treball d'Educador/a social, vacant a la plantilla del Servei d'Intervenció Socioeducativa dins de l'Àrea de Serveis Socials.

- Denominació: Educador/a Social

- Subgrup: A2

- Titulació requerida: Grau o Diplomatura en Educació Social

- Número vacants: 1

- Vinculació jurídica: Personal Laboral Indefinit/da

- Jornada laboral: 25 h setmanals

- Nivell de complement destinació: 18

- Complement específic: 4.763,48 euros anuals (en proporció al % de jornada)

- Sistema de selecció: Concurs - Oposició

Al propi temps es constituirà una borsa de treball per cobrir baixes, substitucions i/o vacantsdel Servei d'Intervenció Socioeducativa de la mateixa categoria professional a la qual quedaran inscrits els candidats que obtinguin una puntuació mínima, segons es dirà.

 

SEGONA. Descripció del servei i funcions a desenvolupar

El Servei d'intervenció socioeducativa itinerant de l'Urgell (SISI Urgell) està destinat a l'atenció a la infància, adolescència en situació de risc social de 0 a 18 anys i famílies, que viuen a la comarca de l'Urgell, i requereixen suport assistencial o formatiu, prioritàriament aquelles persones que estan en situació de risc social.

El servei d'intervenció socioeducativa no residencial, és un servei diürn preventiu, fora de l'horari escolar, que dona suport, estimula i potencia l'estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i l'esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses, mitjançant el treball individualitzat, el grupal, la família, el treball en xarxa i amb la comunitat.

En aquest lloc de treball es realitzaran, entre d'altres les següents funcions :

1. Desenvolupament de les accions tècniques pròpies del seu àmbit analitzant i intervenint a nivell educatiu i preventiu en aquells casos en situació de necessitat o de risc social, dins l'àmbit territorial de la Comarca de l'Urgell, en general.

2. Detecció i prevenció de situacions de risc o d'exclusió social dels usuaris i les seves famílies.

3. Recepció i anàlisi de les necessitats i demandes dels usuaris del Servei d'Intervenció Socioeducativa.

4. Elaboració, seguiment i avaluació del pla de treball educatiu individual i, si s'escau, en coordinació amb altres professionals.

5. Informació, orientació i assessorament a les famílies del servei.

6. Aplicació i posterior avaluació del tractament de suport per tal de reforçar el component educatiu de la intervenció als infants i adolescents, famílies.

7. Realitzar accions preventives, educatives i de suport emocional a les famílies.

8. Mantenir els fluxos d'informació adients amb altres serveis pel correcte desenvolupament de les seves funcions.

9. Valorar les situacions de risc de les situacions familiars d'aquells infants i adolescents que ho requereixin.

10. Emetre un registre de les accions i elaborar propostes d'intervenció amb l'equip del Servei d'Intervenció Socioeducativa.

11. Complir, i fer complir si s'escau, les normes i ordres rebudes en matèria de prevenció de riscos laborals així com en matèria de protecció de dades personals.

12. I en general, totes les altres funcions de caràcter similar que li siguin atribuïdes.

 

TERCERA. Modalitat i característiques del contracte

La modalitat del contracte és laboral permanent a temps parcial al Servei d'Intervenció Socioeducativa. La continuïtat d'aquest lloc de treball queda supeditada a l'obtenció del finançament de la Generalitat de Catalunya per al seu manteniment en plantilla. El contracte programa o altra figura jurídica que el substitueixi, en determina la necessitat i finançament, d'acord amb les necessitats reals en l'àmbit dels serveis socials del territori d'abast del Consell Comarcal de l'Urgell.

La jornada de treball a cobrir serà de 25 hores setmanals amb possibilitat que es converteixi a jornada completa a 37,5 hores setmanals, distribuïdes de dilluns a dijous. Les necessitats del servei concret fan precís que l'horari de treball d'aquest/a professional es desenvolupi majoritàriament de tarda, si bé, per tal de propiciar la coordinació amb la resta dels professionals dels EBAS i personal del Consell caldrà destinar al menys un matí al servei. El/la professional a contractar quedarà adscrit/a l'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de l'Urgell, de forma genèrica, podent esser destinat al servei de qualsevol dels municipis que pertanyen a la Comarca o projectes que es precisin. El Consell es reserva la facultat per a fer els canvis de secció, centre de treball, horari i torns necessaris per al normal funcionament de l'àrea, sempre que responguin a necessitats del servei, a l'empara de la direcció de l'empresa per organitzar el treball.

El control horari d'aquests llocs de treball es durà a terme d'acord amb els sistemes de control de presència existents a la Corporació.

 

QUARTA. Condicions d'admissió d'aspirants: requisits.

Per formar part en les proves de selecció, serà necessari reunir els requisits establerts en l'article 56 de la Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, entre altres, aprovat per Reial decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre i altres, tots els quals (llevat del h) s'hauran de reunir en la data en que finalitzi el període de presentació de sol·licituds i que es relacionen seguidament:

a)Tenir la nacionalitat espanyola o de qualsevol dels altres Estats membres de la Unió Europea o d'Estats als quals, en virtut de Tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya. Els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors en els termes que aquesta es troba definida en el Tractat Constitutiu de la Comunitat Europea.

També podran accedir, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, els estrangers amb residència legal a Espanya, els conjugues dels espanyols i dels nacionals d'altres Estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguin separats de dret i siguin menors de 21 anys o majors, dependents.

b) Posseir la capacitat funcional mínima -física i psíquica- per a l'acompliment de les tasques a realitzar.

c) Tenir complerts setze anys i no excedir, si escau, de l'edat màxima de jubilació forçosa. Només per llei podrà establir-se una altra edat màxima, diferent de l'edat de jubilació forçosa, per a l'accés a l'ocupació pública.

d) No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les Administracions Públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les Comunitats Autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a ocupacions o càrrecs públics. En el cas de ser nacional d'un altre Estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu Estat, en els mateixos termes l'accés a l'empleat públic.

e) Estar en possessió, del títol de Diplomat o Graduat en Educació Social, o haver obtingut l'habilitació professional prevista a la DT4a de la Llei 15/1996, de 15 de novembre, de creació del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya. En els casos en que es presenti un títol equivalent als exigits, haurà d'adjuntar-se un certificat, expedit per l'òrgan competent, que n'acrediti l'equivalència. En cas de titulacions obtingudes a l'estranger hauran d'acompanyar-se de l'ordre ministerial de reconeixement de títol expedit, de conformitat amb la normativa reguladora de l'homologació i consolidació de títols i estudis estrangers.

f)1.- D'acord amb el Decret 161/2002, d'11 de juny, estar en possessió del certificat de coneixements del nivell de suficiència de català, certificat nivell C1 o bé alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català, i l'Ordre 228/2004, de 21 de juny, sobre els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística i/o altres normes d'equivalència.

2.- De conformitat amb el que estableix l'article 6 del Decret 389/1996, de 2 de desembre, per al qual es regula l'accés dels ciutadans dels estats membres de la Unió Europea a la funció pública els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana, tant en l'expressió oral com a l'escrita.

Resten exempts de fer la prova de castellà les persones que hagin acreditat documentalment, i en el termini de presentació de sol·licituds d'aquesta convocatòria, estar en possessió d'un certificat conforme han cursat la primària, la secundària i el batxillerat a l'Estat espanyol; del diploma superior d'espanyol com a llengua estrangera que estableix el Reial Decret 862/1988, de 20 de juliol, modificat i completat pel Reial Decret 1/1992, de 10 de gener, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves adreçades a l'obtenció d'aquest, o del certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per l'escola oficial d'idiomes.

3.- En cas que els aspirants no puguin acreditar documentalment mitjançant la presentació d'un certificat vàlid la possessió del nivell de català ni el nivell de castellà (pels estrangers) exigit, el procés de selecció ha de contenir una prova o exercici de coneixements de llengua catalana i de llengua castellana del mateix nivell al requerit a la convocatòria, que hauran de superar aquests aspirants.

g) Estar en possessió, en el moment de la presentació d'instàncies, del permís de conduir de la categoria B i disposar de vehicle propi per a realitzar els desplaçaments necessaris per motiu del servei, als diferents municipis de la Comarca que s'escaigui.

h) Requisit indispensable a complir en el moment del nomenament/alta del contracte: acreditació de no haver estat condemnat per sentència ferma per delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual ni per delictes de tràfic de persones, (als efectes establerts per la Llei 26/2015, de 28 de juliol, de modificació del sistema de protecció a la infància i adolescència).

i)No patir cap malaltia o situació física i/o psíquica que impedeixi el normal desenvolupament i exercici de les funcions corresponents.

 

CINQUENA. Forma i termini de presentació d'instàncies

a) Les persones interessades hauran de presentar una instància signada, d'acord amb el model normalitzat, en que sol·liciten prendre part en les corresponents proves de selecció, i fan constar que reuneixen totes i cadascuna de les condicions exigides a les presents bases generals per a la plaça a la qual s'opta.

Amb la presentació de la instància s'hauran de presentar els documents acreditatius dels requisits necessaris i mèrits al·legats. En el cas que la instància presenti algun defecte o no s'adjunti la documentació acreditativa d'un requisit exigit es concedirà un termini d'esmena de 10 dies hàbils. La manca d'acreditació d'un mèrit al·legat no serà motiu d'esmena i farà que aquest mèrit no s'avaluï en la fase oportuna.

La instància es dirigirà al Sr. President del Consell Comarcal de l'Urgell, i es presentarà prioritàriament en el Registre Electrònic General d'aquest ens a la seva seu electrònica. També podrà presentar-se en qualsevol dels llocs previstos en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, en el termini de vint dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació de l'anunci de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, les bases íntegres de la convocatòria es publicaran prèviament en el Butlletí Oficial de la Província, en la seu electrònica i en el tauler d'anuncis d'aquest Consell.

Per a la presentació de instàncies per mitjans electrònics: les instàncies poden presentar-se per Internet, a través de la seu electrònica comarcal (https://seu-e.cat/web/ccurgell), mitjançant el tràmit d'instància genèrica. El model d'instància s'haurà d'adjuntar al tràmit d'instància genèrica en format pdf i haurà d'estar signat electrònicament amb certificat digital. La documentació acreditativa del compliment de requisits i mèrits que s'acompanyi a la instància de participació haurà d'estar escanejada en format pdf i s'adjuntaran tants documents pdf com se'n presentin, degudament numerats i identificats, a banda de la instància.

Així mateix, les instàncies, amb la resta de la documentació, es poden presentar a les Oficines de Correus en la forma reglamentàriament establerta (correu certificat administratiu) segons la modalitat establerta a l'article 16.4b) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En aquesta modalitat de presentació caldrà enviar còpia escanejada de la sol·licitud segellada pel servei de Correus a l'adreça electrònica següent: consell@urgell.cat. Aquest mail s'haurà de trametre dins el termini establert per a la presentació d'instàncies.

b) La sol·licitud haurà d'anar acompanyada per:

— Instància segons model normalitzat, signada, sigui quina sigui la modalitat de presentació.

— Currículum vitae de l'aspirant, datat i signat.

— Fotocòpia del DNI o, si escau, passaport.

— Fotocòpia del permís de residència i treball vigents, si s'escau, i acreditació de la nacionalitat.

— Fotocòpia de la titulació exigida per concórrer a aquesta convocatòria.

— Fotocòpia del certificat acreditatiu del nivell de català exigit, si se'n disposa.

— Fotocòpia de la documentació que acredita el coneixement de l'espanyol, si s'escau.

— Fotocòpia del permís de conduir.

— Fotocòpia de la documentació acreditativa dels mèrits que s'al·leguin a l'efecte de valoració en la fase de concurs.

És responsabilitat del declarant la veracitat de les dades que faci constar per a ser tingudes en consideració en el procés selectiu. L'administració convocant podrà requerir en qualsevol moment del procés la presentació d'originals per a la comprovació de la veracitat de les dades manifestades. La falsedat en les dades al·legades o l'omissió de la presentació dels originals requerits podrà ser causa d'exclusió del candidat/a al procés de selecció.

En relació a les persones amb discapacitat que vulguin prendre part en la selecció, podran demanar l'adaptació d'algun mitjà o del temps de realització de les proves previstes en les bases de la convocatòria, sempre que aquesta adaptació no impliqui una modificació exorbitant en el context de l'organització o sigui incompatible amb el contingut del lloc i el servei públic que s'ha de prestar. Abans de realitzar la primera prova hauran de presentar un dictamen vinculant de les seves condicions psíquiques i físiques o sensorials, expedit per l'equip multi professional competent, en relació a la seva capacitat per desenvolupar el lloc de treball al qual s'opta, atenent a les especials característiques del servei Comarcal de l'Urgell, que implica desplaçaments i no s'ubica en un únic centre de treball.

El Tribunal decidirà sobre les peticions d'adaptacions i adequacions que s'efectuïn.

 

SISENA. Admissió d'Aspirants

Expirat el termini de presentació d'instàncies, la Presidència del Consell dictarà resolució en el termini de màxim d'un mes, declarant aprovada la llista provisional d'admesos i exclosos. En la resolució es concedirà un termini de deu dies hàbils per a l'esmena de defectes o errors que hagin motivat l'exclusió, transcorreguts els quals sense que l'aspirant hagi esmenat o rectificat la seva instància quedarà definitivament exclòs/a de la convocatòria. Aquesta resolució es publicarà al tauler d'anuncis de la Corporació, també a la pàgina web del Consell Comarcal de l'Urgell, al taulell electrònic d'anuncis de la Corporació (e-Tauler).

Transcorregut el termini d'esmena, sense que se n'hagin presentat quedarà definitivament aprovada la relació provisional d'admesos i exclosos sense necessitat de nova resolució. Altrament i per al cas que es presenti esmena de qualsevol tipus s'aprovarà la llista definitiva d'aspirants admesos i exclosos, que es publicarà en els llocs esmentats. En la mateixa publicació es farà constar la data en la qual es constituirà el Tribunal de selecció. La crida per als posteriors exercicis es farà mitjançant la publicació en el tauler d'anuncis de la Corporació i seu electrònica; els successius anuncis de les proves es faran públics per l'òrgan de selecció pels mateixos mitjans.

 

SETENA. Tribunal Qualificador

El Tribunal qualificador estarà constituït per un/a president/a; dos vocals i un/a secretari/ària. Farà les funcions de secretària la de la Corporació o bé un/a altre/a funcionari/ària o treballador/a de la corporació en qui delegui.

Tots els membres del tribunal seran designats per l'òrgan competent en la resolució per la qual s'aprovi la llista d'admesos i exclosos, segons les normes següents:

a) Un terç integrats per membres o funcionaris de la mateixa Corporació, que assumirà la presidència del tribunal.

b) Un terç integrat per personal tècnic, que podrà ser o no personal de la pròpia entitat local.

c) Un altre terç integrat per representants de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, a proposta de la mateixa escola.

Es nomenarà un suplent per a cada membre del tribunal.

El Secretari del tribunal actuarà amb veu i sense vot. La totalitat dels membres del tribunal haurà de posseir un nivell de titulació igual o superior a l'exigit per a l'ingrés en el cos o l'escala de què es tracti. El tribunal podrà disposar la incorporació a les seves sessions d'assessors/es tècnics/ques especialitzats/des, per a totes o alguna prova.

L'abstenció i recusació dels membres del Tribunal serà de conformitat amb els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic..

Els membres del Tribunal són personalment responsables de l'estricte compliment de les bases de la convocatòria, de la subjecció als terminis establerts per a la realització i valoració de les proves i de la publicació dels resultats. Els dubtes o reclamacions que puguin originar-se amb la interpretació de l'aplicació de les bases de la present convocatòria, així com el que hagi de fer-se en els casos no previstos, seran resoltes pel Tribunal, per majoria.

El tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència com a mínim de tres dels seus membres amb veu i vot titulars o suplents, i serà necessària la presència en tot cas del president i del secretari.

Els membres del Tribunal han d'observar la confidencialitat en tot el que faci referència als temes tractats a les reunions, sense que puguin utilitzar fora d'aquest àmbit la informació que posseeixen en funció de la seva condició. La mateixa reserva s'estén als/les assessors/es i al personal auxiliar de l'òrgan de selecció.

 

VUITENA. Sistema de Selecció i desenvolupament del procés.

1. El procediment de selecció dels aspirants constarà de la fase prèvia d'acreditació de nivell de llengua, la fase d'oposició i la fase de concurs.

 

a) Fase prèvia d'acreditació de nivell de llengua.

1r Exercici: Prova de llengua catalana (de caràcter obligatori i eliminatori).

Consistirà en la realització d'una prova de coneixements de la llengua catalana equivalent al certificat de coneixements del nivell de suficiència de català, certificat nivell C1 (antic nivell C de la Secretaria de Política Lingüística), durant el temps que el tribunal qualificador estimi necessari.

Estaran exempts d'aquesta prova els aspirants que acreditin documentalment el nivell de llengua catalana exigit.

Per a la realització i avaluació de les proves de coneixements de llengua catalana el tribunal comptarà amb l'assessorament d'un/a tècnic/a en la matèria.

L'exercici es qualificarà d'apte o no apte. La qualificació de no apte comportarà l'eliminació del procés selectiu.

2n Exercici: Prova de llengua castellana (de caràcter obligatori i eliminatori).

Aquesta prova només és per aquelles persones que no tinguin la nacionalitat espanyola. N'estaran exempts les persones aspirants que hagin acreditat que han cursat la primària i/o secundària i/o batxillerat a l'Estat espanyol; també aquelles persones que estan en possessió del Diploma de nivell de suficiència d'espanyol que estableix el RD 1137-2002 de 31 d'octubre o que han superat totes les proves adreçades a la seva obtenció, o les que disposin del Certificat C1 en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

Per a la realització i avaluació de les proves de coneixements de llengua castellana el tribunal comptarà amb l'assessorament d'un/a tècnic/a en la matèria.

L'exercici es qualificarà d'apte o no apte. La qualificació de no apte comportarà l'eliminació del procés selectiu.

 

b)Fase d'oposició

La fase d'oposició consistirà en la realització de dos exercicis.

Els aspirants seran convocats en crida única, sent exclosos de l'oposició els qui no compareguin, excepte causa de força major degudament acreditada i lliurement apreciada pel Tribunal.

A qualsevol moment el Tribunal podrà requerir als opositors perquè acreditin la seva identitat. Els candidats hauran d'acudir proveïts del NIF original o, en defecte d'això, passaport o permís de conduir, també originals.

L'exercici de les proves serà obligatori i eliminatori, qualificant-se fins a un màxim de 10 punts, sent eliminats els aspirants que no aconsegueixin un mínim de 5 punts. La puntuació de cadascun dels exercicis resultarà de la mitjana aritmètica de les puntuacions atorgades per cadascun dels membres del Tribunal.

Els exercicis de l'oposició seran els següents:

b 1) Primer Exercici:

Consistirà en respondre per escrit un qüestionari de 20 preguntes de tipus test relacionades amb els temes que figuren en l'annex I: temari general d'aquestes bases, amb un valor de 0,5 punts cadascuna.

Es disposarà d'un temps màxim d'una hora per la realització d'aquesta prova.

Aquest exercici es qualificarà amb una puntuació compresa entre 0 i 10 punts. Per superar-lo es necessita obtenir una puntuació mínima de 5 punts.

b 2) Segon exercici:

Consistirà en respondre 3 preguntes de desenvolupament relacionades amb els temes que figuren en l'annex II: temari específic d'aquestes bases, amb un valor de 2 punts cadascuna. I desenvolupar la resolució d'un supòsit pràctic proposat pel Tribunal relacionat amb el temari específic (annex II de les bases), amb un valor màxim de 4 punts. El temps d'aquesta prova el determinarà el tribunal, d'acord amb els supòsits.

Aquest exercici es qualificarà amb una puntuació compresa entre 0 i 10 punts. Per superar-lo es necessita obtenir una puntuació mínima de 5 punts. La no superació de l'exercici primer implicarà que no es corregirà el segon exercici.

Si el Tribunal ho estima convenient, es podrà citar els aspirants per a la lectura o explicació del segon exercici i podran formular les preguntes que considerin adients al/la candidat/a a l'efecte d'aclarir la redacció del l'exercici, de tenir constància del seu grau de coneixements en la matèria.

La qualificació de la fase d'oposició serà la suma de les puntuacions obtingudes en els dos exercicis anteriors (màxim 20 punts)

 

c) Fase concurs:

Consistirà en la valoració dels mèrits al·legats pels/per les aspirants. La valoració màxima total en cap cas no podrà superar els 10 punts.

El tribunal farà la valoració de mèrits d'acord amb els barems següents.

c 1) Formació:

Es valorarà l'assistència a cursos, jornades i seminaris de formació, d'especialització o de perfeccionament, en funció de la seva homologació o nivell acadèmic i de la relació amb les funcions pròpies dels llocs de treballs que s'anuncien en aquesta convocatòria, o amb habilitats que aquest lloc requereixi. Per tal que els mèrits al·legats en aquest apartat puguin ser valorats, els interessats han d'aportar, a més de la corresponent certificació, documentació que acrediti el nombre d'hores. En el cas que no consti la duració del curs al certificat no es podran computar.

- Per cursos de 20 a 30 hores: 0,15 punts per curs

- Per cursos de 31 a 50 hores : 0,20 punts per curs

- Per cursos de més de 50 hores : 0,40 punts per curs

- Per estar en possessió d'un certificat de competència en tecnologies de la informació i comunicació (ACTIC):

- Nivell bàsic: 0,10 punts

- Nivell mitjà: 0,20 punts

- Nivell avançat: 0,30 punts

- Per titulació acadèmica universitària diferent a la que s'exigeix a la convocatòria però de competència transversal:

- Grau universitari o altres estudis de segon i tercer cicle relacionats amb el lloc de treball: 1 punt

- Postgrau relacionat amb tasques del lloc de treball: 1'5 punt

- Mestratge relacionat amb tasques del lloc de treball: 2 punts

- Per titulació acadèmica de cicle formatiu de l'àmbit social:

- De grau mig: 0'5 punt

- De grau superior: 0'75 punt

- Per estar en possessió del certificat C2 de Català nivell superior: 0'75 punts

En conjunt, la puntuació global assignada per formació no podrà excedir de 4 punts.

c 2) Experiència:

1. Pels serveis efectius prestats en administracions públiques, desenvolupant les funcions pròpies dels llocs de treball, a raó de 1 punt per any sencer de servei.

2. Pels serveis efectius prestats en administracions públiques, desenvolupant altres funcions del cos A2 o superior, relacionats amb l'àmbit social, en concret amb infància, adolescència i famílies a raó de 0,5 punts per any sencer de servei.

3. Per treballs realitzats en el sector privat relacionats amb els llocs de treball objecte de la convocatòria, segons apreciació del Tribunal . A raó de 0,3 per any sencer de servei.

Documents justificatius obligatoris per tal de fer valer els mèrits de l'apartat c 2):

- Certificat del secretari o funcionari que correspongui del serveis prestats en l'Administració, on hi consti la categoria professional i les funcions.

- Informe de la vida laboral del sol·licitant emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social; còpia del Contracte de treball, rebut de nòmina o certificat acreditatiu de la categoria professional i naturalesa dels serveis prestats, per la resta de serveis prestats que s'al·leguin fora de l'administració. Del document presentat ha de resultar en tot cas la naturalesa dels serveis prestats.

No es computaran els serveis prestats simultàniament amb d'altres igualment al·legats. Quan el còmput de temps treballat sigui inferior a un any es farà el còmput de la part proporcional del període treballat, comptant per mesos sencers, tant l'experiència a l'àmbit privat com al públic.

En conjunt, la puntuació global assignada per experiència no podrà excedir de 5 punts.

c 3) Entrevista personal:

Es realitzarà una entrevista amb relació a les competències i les habilitats dels/de les aspirants en relació al lloc de treball objecte de la convocatòria. Es qualificarà amb una puntuació màxima de 1 punt i la durada màxima serà de 15 minuts. Es valorarà:

- L'adequació al lloc de treball

- El coneixement del territori

- L'interès i motivació per les tasques a desenvolupar

 

NOVENA. Qualificació final

La qualificació final dels/de les candidats/es serà la suma dels punts obtinguts en la fase d'oposició i l'obtinguda en la fase de concurs.

Per al desempat per al cas d'igualtat en les puntuacions finals dels candidats s'estarà al candidat que hagi obtingut major puntuació en el segon exercici de l'oposició, i si persisteix l'empat es valorarà la puntuació del primer exercici fins a determinar la millor posició dels candidats empatats.

 

DESENA. Relació d'Aprovats, Presentació de Documents i Nomenament

Concloses les proves i la valoració de mèrits el Tribunal farà una relació ordenada per ordre de puntuació total dels candidats/es i elevarà a l'òrgan competent proposta de contractació/nomenament del/ de la candidat/a que hagi obtingut la major puntuació, per a la formalització del respectiu contracte.

L'òrgan competent procedirà a la contractació prèvia justificació de les condicions de capacitat i requisits que s'escaigui exigits en la convocatòria, en aquest sentit cada persona proposada haurà de presentar davant el servei de recursos humans quan li sigui requerida la documentació següent:

- Documents originals dels requisits exigits a les bases de la convocatòria i dels mèrits al·legats que van ser valorats en la fase de concurs.

- Un certificat mèdic oficial acreditatiu de no patir cap malaltia ni defecte físic o psíquic que impossibiliti el desenvolupament de les tasques pròpies del lloc a cobrir, expedit dins els tres mesos anteriors a la seva presentació.

- Declaració d'activitats i, si escau, sol·licitar l'autorització de compatibilitat, o exercir l'opció que preveu l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, i l'article 337 del Decret 214/1990, de 30 de juliol.

- El certificat original acreditatiu de no haver estat condemnat/da per sentència ferma per delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual ni per delictes de tràfic de persones, als efectes establerts per la Llei 26/2015, de 28 de juliol, de modificació del sistema de protecció a la infància i adolescència.

Si la persona aspirant proposada no presenta la documentació o no reuneix la totalitat dels requisits exigits, perdrà tots els drets que es puguin derivar de la seva participació a aquesta convocatòria, sens perjudici de la responsabilitat en què pugui haver incorregut i de les actuacions que puguin recaure sobre seu.

En cas que no pogués formalitzar-se el contracte d'alguna de les persones proposades en primer lloc pel Tribunal, (per renúncia, manca d'acreditació de requisits exigits, no superació del període de prova o altres aliens a l'administració convocant), l'ordre de puntuació de persones aptes relacionades pel Tribunal servirà com a proposta per tal de fer nomenament del següent candidat/a millor classificat i així successivament fins a poder formalitzar el contracte corresponent.

La convocatòria es podrà declarar deserta en el cas que els aspirants no hagin assolit la puntuació mínima establerta en aquestes bases.

 

ONZENA. Període de prova

El contracte laboral tindrà el període de prova que preveu la normativa sobre els contractes laborals atenent a la categoria de la plaça ocupada. Durant aquest període de pràctiques la persona contractada exercirà la seva tasca sota la supervisió de la persona responsable del servei on hagi estat destinada, la qual haurà d'emetre un informe sobre la tasca realitzada.

Per emetre l'informe el/la responsable del servei tindrà en compte: la capacitat d'assumir les tasques encomanades i grau de fiabilitat; la disposició per complir o acceptar suggeriments i indicacions; la capacitat de presa de decisions; la integració en equips de treball; la col·laboració amb la resta de treballadors i treballadores i la relació amb les persones. Aquest període de prova tindrà caràcter selectiu i es valorarà com a "apte" o "no apte".

L'aspirant que no superi satisfactòriament el període de pràctiques restarà separat del procés selectiu i declarat no apte/a, podent-se nomenar en pràctiques el/la següent aspirant de la llista, sempre que aquest/a hagi superat tot el procés de selecció.

 

DOTZENA. Constitució i funcionament de la Borsa de Treball

Tanmateix i a fi d'establir un procediment àgil per les substitucions amb caràcter temporal de titulars de places amb reserva de llocs de treball absents per motius de baixes per malaltia, vacances o altres circumstancies; així com per cobrir, per necessitats del servei i d'altres places vacants, es crearà una borsa de treball amb les persones que hagin superat la totalitat de la fase d'oposició però no hagin estat proposades per a ocupar la plaça convocada.

Aquesta borsa de treball restarà vigent per un període de 2 anys des de la data de la resolució de creació, que contindrà la relació de persones incloses a la borsa ordenades segons la puntuació final obtinguda en el procés de selecció que regulen aquestes bases.

La renúncia a una oferta de treball suposarà el pas de l'aspirant a l'últim lloc de la borsa d'ocupació, tret que concorri i s'acrediti una de les següents circumstàncies:

— Part, baixa per maternitat o situacions assimilades.

— Malaltia greu que impedeixi l'assistència al treball, sempre que s'acrediti degudament.

— Exercici de càrrec públic representatiu que impossibiliti l'assistència al treball.

La renúncia a tres ofertes de treball (excepte amb propostes de jornades inferiors al 50%) o bé l'abandonament d'un contracte de treball en execució seran causa d'exclusió de la borsa.

En el cas de cobrir de forma temporal un lloc a l'Àrea Bàsica de Serveis Socials, primer es farà la crida a la borsa vigent resolta el 7 de febrer del 2023.

 

TRETZENA. Incidències

Les presents bases i convocatòria podran ser impugnades de conformitat amb el que estableix la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Així mateix, la Jurisdicció competent per resoldre les controvèrsies en relació amb els efectes i resolució del contracte laboral serà la Jurisdicció Social.

Contra la convocatòria i les seves bases, que esgoten la via administrativa, es podrà interposar pels interessats recurs de reposició en el termini d'un mes davant la Presidència del Consell, previ al contenciós-administratiu en el termini de dos mesos davant el Jutjat del Contenciós-Administratiu de Lleida o, a la seva elecció, el que correspongui al seu domicili, a partir de l'endemà al de publicació del seu anunci en el Butlletí Oficial de la Província (article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, Reguladora de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa).

En allò no previst a les bases, serà aplicable la Text Refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, aprovat per Reial decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, el Reglament General d'Ingrés del Personal al Servei de l'Administració General de l'Estat i de Provisió de Llocs de treball i Promoció Professional dels Funcionaris Civils de l'Administració General de l'Estat aprovat pel Reial decret 364/1995, de 10 de març; el Reial decret 896/1991, de 7 de juny, pel qual s'estableixen les regles bàsiques i els programes mínims al fet que ha d'ajustar-se el procediment de selecció dels funcionaris d'Administració Local; el Text Refós de les disposicions legals vigents en matèria de Règim Local aprovat pel Reial decret Legislatiu 781/1986, de 18 d'abril; la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local i el Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat per Reial decret Legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre.

 

 

ANNEX I

TEMARI DE CONEIXEMENTS GENERALS

 

Tema 1. La Constitució espanyola de 1978: estructura, contingut i principis. Els drets fonamentals i les llibertats publiques. Els deures.

Tema 2. L'organització territorial de l'Estat: l'Administració local. Ens que l'integren. La Llei de bases del regim local.

Tema 3. El municipi. Els òrgans de representació política i la seva designació. Òrgans necessaris i òrgans complementaris. Línies generals de l'organització i competències municipals.

Tema 4. L'Estatut d'autonomia de Catalunya; estructura, contingut essencial.

Tema 5. L'Organització Comarcal. Definició de comarca, règim de funcionament i òrgans comarcals.

Tema 6. L'Urgell: la Comarca i els seus municipis.

Tema 7. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques: L'acte administratiu: concepte, elements i classes. La motivació i la forma. El silenci administratiu. L'eficàcia de l'acte administratiu: principis generals. La notificació i la publicació. Invalidesa dels actes: nul·litat de ple dret, anul·labilitat.

Tema 8. Els terminis administratius: regulació.

Tema 9. Els ciutadans. Drets i deures davant l'administració.

Tema 10. Procediment administratiu: Recepció i registre de documents. Registre d'entrada i sortida de documents. Comunicacions i notificacions. Especial referència al registre electrònic.

Tema 11. Drets i deures del personal al servei de l'Administració publica. El sistema retributiu. Situacions administratives.

Tema 12. Regim d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració publica.

Tema 13. Les hisendes locals. Classificació dels ingressos. Els pressupostos locals. 

Tema 14. Llei de Contractes del Sector Públic: Objecte i finalitat. Àmbit d'aplicació. Principis generals de la contractació pública.

Tema 15. Llei de Contractes del Sector Públic: procediments d'adjudicació de contractes.

 

 

ANNEX II

TEMARI DE CONEIXEMENTS ESPECÍFIC

 

Tema 16. Tipus i definició de serveis d'atenció a les persones del Consell Comarcal de l'Urgell.

Tema 17. Normativa legal vigent reguladora dels serveis socials a Catalunya. Definició i estructura del sistema públic de serveis socials.

Tema 18. Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials. Principis rectors del sistema públic dels serveis socials, el dret d'accés a serveis socials, dret a la informació en l'àmbit dels serveis socials.

Tema 19. Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials. Organització territorial dels serveis socials, principis d'organització. Àrees bàsiques de serveis socials i àmbits territorials de prestació dels serveis especialitzats.

Tema 20. Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials. Els serveis socials bàsics, definició, organització i funcions.

Tema 21. Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials. Els serveis socials especialitzats. Definició, organització i funcions.

Tema 22. Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials. Competències de les diferents administracions públiques.

Tema 23. Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència. Objecte de la llei i principis rectors.

Tema 24. Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència. Drets dels infants i adolescents en relació al benestar material i personal, la salut i l'educació. Intervenció i mesures d'atenció social i educativa

Tema 25. L'expedient de l'infant i adolescent. Distinció entre expedient i procediment i sistema d'informació de la infància i adolescència.

Tema 26. Decret 267/2016, de 5 de juliol, de les activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys. Objecte i àmbit d'aplicació. Obligacions de la persona responsable de l'activitat.

Tema 27. Llei 15/1999 de protecció de dades de caràcter personal. Principis de la protecció de dades i dret de les persones.

Tema 28. Ordre BSF/331/2013, de 18 de desembre, per la qual s'aproven les llistes d'indicadors i factors de protecció dels infants i adolescents.

Tema 29. L'absentisme escolar en la infància i adolescència. Conceptualització. Competències. Protocols d'actuació.

Tema 30. El maltractament infantil. Aspectes conceptuals i tipologies. Protocols d'actuació.

Tema 31. Serveis d'intervenció socioeducativa no residencial per a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies. Descripció i Funcions.

Tema 32. Serveis d'intervenció socioeducativa no residencial per a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies. Objectius. Població destinatària. Tipologia i forma de prestació.

Tema 33. Procediment d'accés i metodologia del Servei d'Intervenció Socioeducativa no residencial.

Tema 34. Programes socioeducatius. Tipus d'atenció. Tipus de coordinacions.

Tema 35. El servei d'atenció diürna.

Tema 36. El servei de suport a les famílies amb infants de 0 a 3 anys.

Tema 37. El servei d'intervenció socioeducativa itinerant.

Tema 38. El servei d'intervenció amb famílies amb infants i adolescents.

Tema 39. El servei d'acompanyament socioeducatiu per adolescents.

Tema 40. Funcions principals del/la educador/a social en el servei d'intervenció socioeducativa no residencial.

Tema 41. Les etapes evolutives de l'infant i adolescent..

Tema 42. La intervenció de l'educador/a social en el servei d'intervenció socioeducativa amb infants. Conceptualització. Tipus d'intervenció. Recursos i serveis. Treball en xarxa.

Tema 43. La intervenció de l'educador/a social en el servei d'intervenció socioeducativa amb adolescents. Conceptualització. Tipus d'intervenció. Recursos i serveis. Treball en xarxa.

Tema 44. La intervenció de l'educador/a social en el servei d'intervenció socioeducativa amb famílies. Conceptualització. Tipus d'intervenció. Recursos i serveis. Treball en xarxa.

Tema 45. El projecte educatiu individual. Aspectes que ha de contemplar el PEI.

Tema 46. Nivells d'intervenció socioeducativa.

Tema 47. Pla de treball. Planificació i avaluació. L'entrevista.

Tema 48. L'ètica en els serveis socials. Codis d'ètica i deontologia en l'educador/a, en relació a l'usuari, a les institucions i altres professionals. La confidencialitat.

Tema 49. La Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes.

Tema 50. Serveis d'ocupació. Atur i inserció sociolaboral. Recursos. El paper de l'administració local. Coordinació dels serveis socials amb els serveis d'inserció sociolaboral.

Tema 51. El treball amb grups en el context dels serveis socials. Conceptualització.

Tema 52. Metodologia d'intervenció grupal. Tipologia de grups. L'avaluació de la intervenció grupal. Paper del/de la educador/a social.

Tema 53. La intervenció de l'educador/a social en l'àmbit del lleure. Conceptualització. Tipus d'intervenció. Recursos i serveis. Treball en xarxa.

Tema 54. Llei 17/2020, del 22 de desembre, de modificació de la Llei 5/2008, del dret de les dones a erradicar la violència masclista.

Tema 55. Llei 19/2020, del 30 de desembre d'igualtat de tracte i no-discriminació.

Tema 56. II Pla Estratègic de serveis socials de Catalunya (2021- 2024).

Tema 57. Les situacions de risc social. Definició i concepte. Mesures d'atenció social i educativa davant situacions de risc. Protocols d'actuació.

Tema 58. La inclusió i l'exclusió social. Definició de conceptes.

Tema 59. La gestió i la resolució de conflictes. La mediació.

Tema 60. La Cartera de serveis socials i les prestacions socials. La xarxa d'atenció a la infància.

 

Tàrrega, 24 d'abril de 2024

 

José Luís Marín Ruiz

President

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
21959 {"title":"ANUNCIO por el que se hace pública la aprobación de la convocatoria y las bases reguladoras del proceso de selección, mediante concurso-oposición, para la provisión de una plaza de educador\/a social del servicio de intervención socioeducativa (SISI) y de la constitución de una bolsa de trabajo.","published_date":"2024-05-02","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"21959"} catalunya administración local,Consejo Comarcal de L'Urgell,DOGC,DOGC 2024 nº 9154 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-02/21959-anuncio-se-hace-publica-aprobacion-convocatoria-bases-reguladoras-proceso-seleccion-concurso-oposicion-provision-plaza-educador-social-servicio-intervencion-socioeducativa-sisi-constitucion-bolsa-trabajo https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.