ANUNCIO sobre aprobación de las bases y la convocatoria para la selección, mediante concurso-oposición, de un puesto de trabajo de oficial forestal para brigada de caminos como personal laboral fijo y creación de una bolsa de trabajo (exp. 2024/191).

En data 23 d'abril de 2024 la Junta de Govern Local ha aprovat la convocatòria i les bases específiques per a la selecció mitjançant concurs oposició d'un lloc de treball d'oficial forestal per a brigada de camins com personal laboral fix i borsa.

En data 15 de novembre de 2022, la Junta de Govern comarcal va aprovar les bases genèriques per a la selecció de personal del Consell Comarcal de l'Alt Urgell generals (E. 2022/401) que estan publicades al DOGC de 17 de març de 2023, al BOP de Lleida de 14 de març de 2023 i al tauler d'anuncis comarcal

https://tauler.seu.cat/v2/detall?idEns=8100430008&idEdicte=414736

Mitjançant aquest anunci es fa pública la convocatòria i les bases corresponents.

Forma de presentació. Tenint en compte l'establert a l'apartat 3 de les bases genèriques, la presentació de sol·licituds es realitzarà mitjançant el model d'instància que s'especifica en aquestes bases (annex 3).

Lloc de presentació. La presentar es farà al Registre electrònic del Consell Comarcal o de forma presencial a la seu del Consell Comarcal, o bé mitjançant alguna de les formes assenyalades a l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 octubre, del Procediment Administratiu Comú

Termini de presentació de sol·licituds. Les persones aspirants disposaran del termini de vint dies naturals a comptar de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria en el darrer d'aquests butlletins: Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), al Butlletí Oficial de la Província de Lleida i/o Boletín Oficial de l'Estado.

Formen part d'aquest anunci els annexos 1, 2 i 3 amb la informació específica de la convocatòria:

 

Annex 1. Bases específiques

Annex 2. Procés selectiu i valoració de mèrits

Annex 3. Model d'instància

 

La Seu d'Urgell, 24 d'abril de 2024

 

Josefina Lladós Torrent

Presidenta

 

 

BASES ESPECÍFIQUES PER A LA SELECCIÓ MITJANÇANT CONCURS OPOSICIÓ D'UN LLOC DE TREBALL, DE PERSONAL LABORAL FIX, D'OFICIAL FORESTAL PER A BRIGADA DE CAMINS I BORSA

 

Núm. exp. 2024-191

 

 

ANNEX 1: Característiques de la convocatòria i requisits i definició del lloc de treball

 

1.1. OBJECTE I CARACTERÍSTIQUES DE LA CONVOCATÒRIA

L'objecte de la convocatòria és la selecció pel procediment de concurs-oposició de 1 OFICIAL forestals i borsa.

Les característiques de la convocatòria són:

Nombre de places convocades: 1

a. Denominació de la corporació: Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

b. Denominació de la plaça: oficial de brigada Codi RLT C.250.06

c. Tipus de nomenament: personal laboral fix

d. Escala: administració especial Subescala: tècnica

e. Sistema de selecció: concurs oposició

f. Jornada: sencera (de 37,5 hores setmanals):Ordinària de dilluns a divendres, amb disponibilitat per atendre els requeriments de presencialitat específic derivats del lloc de treball, fora d'aquests dies.

g. Horari: matí i tarda, a distribuir segons les necessitats del servei

h. Durada: indefinida

i. Adscripció: medi ambient

j. Nivell retributiu:

Sou: corresponent al subgrup C2

Nivell complement destinació: 14

Complement específic: 500 punts RLT

k. Funcions bàsiques del lloc de treball: la realització d'actuacions d'arranjament i senyalització dels senders.

l. Inclosos a l'Oferta pública d'ocupació 2024.

 

1.2 REQUISITS NECESSARIS PER FORMAR PART DE LA CONVOCATÒRIA

Requisits generals:

1r. Bases generals del Consell Comarcal, publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 8877 de 17 de març de 2023.

2n. La capacitat funcional s'haurà d'acreditar mitjançant :

- la presentació de certificat mèdic oficial acreditatiu de no patir cap malaltia ni defecte físic o psíquic que impossibiliti el desenvolupament de les tasques pròpies d'oficial forestal, lloc a cobrir, expedit dins els tres mesos anteriors a la seva presentació.

Requisits específics:

TITULACIÓ REQUERIDA: Títol de ESO o equivalent.

NIVELL DE CATALÀ: B

CARNET DE CONDUIR: SI

Termini El termini per presentar sol·licituds és de 20 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació de la última de les convocatòries als diaris oficials: Butlletí Oficial de la Província de Lleida, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al Boletín Oficial de l'Estado.

Justificació dels mèrits : Tots els mèrits s'hauran d'acreditar amb l'aportació dels diplomes o certificats corresponents, originals o fotocòpies compulsades, expedits pels centres oficials competents. Aquests justificants hauran d'estar a disposició de la secretaria abans de la celebració del concurs, per tal que el Tribunal pugui valorar-los.

 

MISSIÓ I DESCRIPCIÓ DEL LLOC DE TREBALL:

Oficial per a la brigada de senders i camins, amb la realització d'actuacions d'accessibilitat, arranjament i senyalització dels senders, execució de la identificació visual dels itineraris, així com la instal·lació dels diferents miradors, passarel·les i altres recursos ecoturístics, tasques de conservació i arranjament de la xarxa de senders i camins, i dels recursos ecoturístics de la comarca de l'Alt Urgell i altres equipaments relacionats amb el medi ambient. Altres treballs mediambientals de medi ambient, com refugis animals, estacions depuradores. Realitzar i executar les tasques vinculades a la construcció, reparació i manteniment d'obres, tant a la via pública com a les dependències del consell, mantenir l'ordre i la neteja tant en l'obra com en les eines i facilitar i recolzar la tasca desenvolupada pels peons seguint les directrius encomanades pels seus superiors jeràrquics.

 

FUNCIONS ESPECÍFIQUES

Funció 1

Treballs de desbrossada de vegetació, arbres i obstacles amb eines forestals i manuals, etc. Treballs de manteniment i consolidació de la plataforma dels camins, esllavissades, adequació de drenatges i desguassos, reconstrucció murs de pedra seca, contenció de talussos. Instal·lació de baranes de protecció amb elements d'obra civil, tanques, mobiliari urbà i d'equipament. Instal·lació d'elements de senyalització amb elements d'obra civil, pals i suports de rètols, plafons, mobiliari interpretatiu en miradors

Funció 2

Us de tractors i maquinària similar. Supervisió de la maquinària. Cuidar de l´ús i la conservació del material de treball. Ús de màquines de treballs silvícoles, (desbrossadora, motosserra i tallagespa) i eines manuals de poda i manteniment de senders. Col·locació de cartells i senyalització. Neteja i manteniment de pous, drenatge de sorres. Neteja de blasas. Drenatge de llims. Suport puntual en treballs de jardineria i poda

Funció 3

Col·locació de cartells i senyalització. Neteja i manteniment de pous, drenatge de sorres. Neteja de blasas. Drenatge de llims. Suport puntual en treballs de jardineria i poda.

Funció 4

Realitzar tasques de manteniment de les instal·lacions i equipaments del consell i de la via pública sota les indicacions de l'encarregat o empleat en qui delegui. Controla la correcta evolució de les tasques que està realitzant.

Funció 5

Comandament intermedi de la brigada de neteja i manteniment de camins. Prendre decisions sobre actuacions concretes per la millora de l'estat de la xarxa comarcal de senders, notificant qualsevol incidència al responsable del servei. Atendre reparacions de camins urgents en la major brevetat possible.

Funció 6

Sota petició del seu responsable immediat, realitzar qualsevol altra tasca pròpia de la seva escala, subescala i categoria per a la qual hagi estat prèviament format.

 

 

ANNEX 2 PROCÈS SELECTIU I VALORACIÓ DE MÈRITS

 

El procés selectiu constarà de les fases següents:

1. Fase d'oposició

2. Fase de concurs

 

1. FASE D'OPOSICIÓ

La prova pràctica pretén avaluar les persones aspirants en l'ús de les eines forestals (desbrossadora i moto-serra) i/o mur de pedra seca, i la seva capacitat d'ús per al desenvolupament del lloc de treball.

Es valorarà el correcte ús de la desbrossadora i de la moto-serra amb execució d'una tasca concreta. Es tindrà en compte la pulcritud, diligència en aspectes de seguretat i el temps en què es realitza.

Aquesta prova determinarà si és APTE o NO APTE, i per tant té puntuació. Aquesta prova serà eliminatòria

- Lloc de realització de la prova: la prova es farà a les instal·lacions de l'EDAR de Montferrer.

- Data de realització de la prova: Es fixarà per Decret de presidència la data de realització de la prova.

- Caràcter eliminatori : La persona aspirant que no la superi, no passarà a la fase de concurs, és a dir aquesta prova tindrà caràcter eliminatori.

1.2. Al·legacions i esmenes

Les persones aspirants tindran un termini de cinc dies naturals, a comptar a partir de l'endemà de la publicació del solucionari de la prova, per tal de formular les al·legacions que considerin oportunes al resultat de les proves.

 

2. FASE DE CONCURS (30 PUNTS) VALORACIÓ DE MÈRITS I ENTREVISTA

El concurs no tindrà caràcter eliminatori i consistirà en la valoració dels mèrits relacionats i acreditats per les persones que hagin superat l'oposició, d'acord amb el barem que figura en el punt 2.1. (A i B). Les referències d'aquest barem a organismes de l'Estat espanyol s'entendran fetes als organismes equivalents de la resta d'estats membres de la Unió Europea, si escau.

2.1 VALORACIÓ DE MERITS (20 PUNTS)

A) FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA: fins a 10 punts amb la següent subdivisió.

- Formació en grau mig o FPI de matèries relacionades (famílies professionals) : 2 punt per grau mig o FP1, fins a un màxim de 4 punts.

S'entén per famílies professional o matèries relacionades les següents: agrària, edificació i obra civil i energia i aigua.

- Formació en grau superior o FPII de matèries relacionades : 4 punt per grau superior o FP2, fins a un màxim de 4 punts. Cas que el grau superior o FP2 comporti un grau mig o FP1 de la mateixa titulació o branca només es puntuarà el grau superior o FP2)

S'entén per famílies professional o matèries relacionades les següents: agrària, edificació i obra civil i energia i aigua.

- Altres cursos de formació i perfeccionament sobre matèries relacionades (famílies professional amb el lloc de treball, de 20 hores o més: 0,50 per curs fins un màxim de 4 punts.

- Aquells cursos amb durada inferior a 20 hores però que tinguin relació amb el lloc de treball, podran comptabilitzar com a un curs (0,50 punts) sempre que sumant les hores en fan un total d'almenys 20 fins a 4 punts.

- Carnet LVA tractor : 2 punts

- Certificat oficial d'ús d'eines específiques : motoserra o conducció carretilles : 1 punt

Pel que fa als cursos i a tall d' exemple se citen : cursos sobre l'ús d'eines forestals, cursos de formació en coneixement de mapes i georeferències, primers auxilis, ofimàtica ...)

Aquells cursos que no tinguin relació amb els lloc de treball no es tindran en compte.

B) EXPERIÈNCIA: fins a un màxim de 10 punts

- Coneixements pràctics acreditats per serveis prestats en empreses forestals/silvícoles de caràcter públic, o en administracions públiques en treballs assimilables, i amb una categoria o nivell igual o superior a la del lloc de treball objecte de concurs (grup de cotització mínim 10): 0,15 punts per mes fins a un màxim de 10 punts.

- Coneixements pràctics acreditats per serveis prestats en temes de manteniment treballs forestals/silvícoles i/o obra pública en empreses privades amb una categoria o nivell igual o superior a la del lloc de treball objecte de concurs (grup de cotització mínim 10): 0,10 punts per mes fins a un màxim de 10 punts.

C) ENTREVISTA PER COMPETÈNCIES (10 PUNTS)

Per poder passar a la fase d'entrevista s'haurà d'haver obtingut un mínim de 5 punts en les valoracions de mèrits per formació i experiència en conjunt.

L'entrevista té per objecte avaluar la seva capacitat per al desenvolupament del lloc de treball a ocupar, i es farà en base als temes i qüestions que consten a la descripció de responsabilitats i funcions. La puntuació màxima d'aquesta part serà de 10 punts.

El guió i la pauta del desenvolupament de l'entrevista serà definida prèviament pel tribunal de selecció, el qual validarà una metodologia d'entrevista semiestructurada que s'aplicarà a totes les persones aspirants cridades a la prova, i es desenvoluparà de la següent manera:.

- entrevista curricular i de competències on es contrastarà l'experiència professional en treballs similars, la formació específica i les competències claus per poder desenvolupar amb eficiència i eficàcia les funcions bàsiques del lloc de treball que s'estableixen en les bases; així com comprovació de les competències al·legades en el currículum i el i el treball en equip

- plantejament de diverses situacions practico-reals relacionades amb les tasques i funcions descrites.

Especialment es tindrà en compte:

- Capacitat de lideratge

- capacitat de treballar en equip

- capacitat analítica

- capacitat de resolució de problemes i iniciativa

La convocatòria dels dies i horari de les entrevistes es farà públic a l'e-tauler del Consell Comarcal.

Cas que la persona aspirant justifiqui raons de força major es podrà fer entrevista telemàtica.

PUNTUACIÓ MÍNIMA:

Per poder optar al lloc de treball, cal haver obtingut una puntuació mínima de 10 punts en total (formació , experiència i entrevista), i en tot cas d'haver superat la prova pràctica.

 

3. TRIBUNAL - ACTUACIONS DEL TRIBUNAL

Titulars

President: Godofredo Garcia Grasa, tècnic del Consell Comarcal

Vocals:

- Montserrat Pagès Llop, secretària del Consell,

- Una persona designada per l'Escola d'Administració pública de Catalunya

Secretària : Silvia Trigueros Wagner, TAG del Consell Comarcal

Suplents

President : Jaume Naudí Torres, interventor del Consell Comarcal

Vocals:

- Montserrat Ripoll Pantebre, tècnica del Consell Comarcal

- Una persona designada per l'Escola d'Administració pública de Catalunya

Secretària : Anna rabassa Roca, administrativa del Consell Comarcal

En la composició del tribunal s'ha tingut en compte la composició paritària home/dona en la mesura del possible.

El tribunal qualificador farà pública la llista provisional de puntuacions que resultin de l'aplicació del barem de mèrits i l'entrevista per competència al tauler d'anuncis del Consell Comarcal.

 

4. AL·LEGACIONS

Les persones aspirants podran formular les al·legacions que considerin convenients en el termini de deu dies hàbils comptadors des de l'endemà de la publicació de la llista provisional dels resultats.

Les al·legacions s'hauran de presentar mitjançant una instància per qualsevol dels mitjans que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d´octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques i, a l'hora de formular la reclamació corresponent, l'haurà d'acompanyar d'una fotocòpia de la sol·licitud presentada al registre del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

 

5. BORSA PER SUBSTITUCIONS.

Es crea una borsa de treball que es regularà segons la base 10 de les bases generals del Consell Comarcal de l'Alt Urgell publicades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 17 de març de 2023, exclusivament per a substitucions.

Només podran optar a la borsa per substitucions les persones que hagin obtingut un mínim de 10 punts.

 

6. DATES PREVISTES PER A LA COMPROVACIÓ DE LES CONDICIONS I VALORACIÓ DE MÈRITS:

Finalitzat el termini de presentació d'instàncies, la Presidència, un cop comprovades les condicions dels aspirants per poder accedir al concurs, publicarà al tauler d'anuncis la llista d'aspirants admesos i exclosos disposant d'un termini de deu dies naturals per presentar al·legacions.

La data prevista per a la celebració de les proves del concurs es fixarà per Decret i es farà públic a través del taulell d'edictes comarcal.

 

Diligència d'aprovació:

Per fer constar que aquestes bases han estat aprovades per acord de la Junta de Govern comarcal de 23/04/2024.

 

La secretària

 

 

ANNEX 3. Model d'instància

 

(Vegeu la imatge al final del document)

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
21956 catalunya administración local,Consejo Comarcal de L'Alt Urgell,DOGC,DOGC 2024 nº 9154 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-05-02/21956-anuncio-aprobacion-bases-convocatoria-seleccion-concurso-oposicion-puesto-trabajo-oficial-forestal-brigada-caminos-como-personal-laboral-fijo-creacion-bolsa-trabajo-exp-2024-191 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.