ANUNCIO sobre aprobación de las bases reguladoras del proceso selectivo para cubrir cinco plazas vacantes de agente de la Policía Local.

 

Anunci sobre aprovació d'unes bases.

 

BASES REGULADORES DEL PROCÉS SELECTIU D'OPOSICIÓ, PER COBRIR, EN TORN LLIURE, 5 PLACES DE L'ESCALA D'ADMINISTRACIÓ ESPECIAL, SUBESCALA SERVEIS ESPECIALS, CLASSE POLICIA LOCAL, CATEGORIA AGENT, GRUP C, SUBGRUP C1, DE LA POLICIA LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE RUBÍ (Sel. 08/2024)

 

La Junta de Govern Local en sessió del dia 24 d'abril de 2024, amb l'advertiment a què fa referència l'article 206 del ROF, adoptà entre altres el següent Acord:

 

"Fets:

 

1. En data 21 de març de 2024 es publica al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 9127, l'anunci sobre aprovació de l'Oferta Pública d'Ocupació (OPO), corresponent a l'any 2023, aprovada per la Junta de Govern Local, en la sessió celebrada el 13 de març de 2024. L'esmentada oferta inclou 5 places d'agent, en els termes següents:

 

Escala

Subescala/ classe

Categoria

Gr

Núm. Vacants

Codi plaça

Sistema selecció

Procés

Escala d'administració especial

Serveis especials. Policia Local.

AGENT

C1(*)

/C2

5

345,352,357,379 i 415

Oposició

 

Torn lliure

 

 

(*) La classificació al subgrup C1 afecta exclusivament a les ocupacions que es produeixen a partir de l'entrada en vigor de la Llei 3/2023, de 16 de març, que modifica la Llei de policies locals (18 de març de 2023).

 

2. A efectes econòmics, cal fer constar que el cost que comportarà la incorporació d'aquests 5 agents s'ha previst mitjançant el document comptable A, amb número d'apunt previ 920240001889.

 

Fonaments de dret:

 

Primer. La redacció de les bases que regularan el present procés selectiu, i que s'adjunten com a Annex a aquesta resolució, dona compliment a la normativa vigent aplicable.

 

Segon. El Capítol 1 del Títol IV del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 de octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (TREBEP), regula l'Accés a l'ocupació pública i adquisició de la relació de servei.

 

Tercer. L'article 70 del TREBEP estableix l'obligació d'executar l'oferta d'ocupació pública en el termini improrrogable de tres anys.

 

Quart. L'article 36 de la Llei 3/2023, de 16 de març, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic per al 2023, disposa la modificació de la Llei 16/1991, de les policies locals, en el següent sentit:

"1. Es modifica l'apartat 2 de l'article 24 de la Llei 16/1991, del 10 de juliol, de les policies locals, que resta redactat de la manera següent:

24.2. Corresponen a les escales dels cossos de policia local els grups següents:

a) A l'escala superior, el grup A, subgrup A1.

b) A l'escala executiva, el grup A, subgrup A2.

c) A l'escala intermèdia, el grup C, subgrup C1.

d) A l'escala bàsica, el grup C, subgrup C1."

 

Vista la proposta de la cap de l'Àrea de Personal i del regidor de Projecció de Ciutat, Promoció Cultural, Innovació, Desenvolupament Econòmic i Recursos Humans, de data 27 de març de 2024 i l'informe tècnic del Servei de Recursos Humans, de data 27 de març de 2024, que consten a l'expedient.

Per tot l'anterior i en ús de les facultats delegades per mitjà de Decret d'Alcaldia núm. 4095/2023, de data 17 de juny de 2023, de competències a la Junta de Govern Local, publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona el 22 de juny de 2023.

 

S'ACORDA:

 

Primer.- Aprovar la convocatòria i les bases reguladores del procés selectiu per cobrir mitjançant oposició en torn lliure, 5 places vacants d'Agent de Policia Local, en torn lliure, incloses dins l'Oferta Publica d'Ocupació de l'any 2024, enquadrades en l'Escala d'Administració Especial, Subescala de Serveis Especials, Escala Bàsica, Classe Policia Local, Grup C1 (Sel. 8/2024).

 

Segon.- Ordenar la publicació de la convocatòria i les bases al BOPB, al DOGC i a la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Rubí.

 

Tercer.- Aprovar el document comptable A amb número d'apunt previ 920240001889, per tal de respondre del cost que suposaran els nomenaments corresponents.

 

Quart.- Notificar la present resolució a les seccions sindicals de la Corporació.

 

Cinquè.- Comunicar la present resolució a la Gerència municipal i a les persones responsables del Servei de Seguretat Ciutadana.

 

 

1a. OBJECTE

Aquestes bases tenen per objecte la selecció, pel sistema d'oposició lliure, de 5 places d'agent de la Policia Local, enquadrades en l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials, classe policia local, categoria agent, grup C1 incloses dins de l'Oferta Pública d'Ocupació de 2024.

Juntament amb les 5 places que són objecte de la present convocatòria, es convocaran les places vacants que es puguin incloure, fins al moment de celebració de les proves, prèvia aprovació de l'oferta pública d'ocupació corresponent.

D'acord amb la disposició addicional vuitena de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, introduïda per la Llei 5/2020, de 29 d'abril, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, aquestes bases contemplen, pel que fa referència a la igualtat entre dones i homes, allò que disposa l'esmentada Llei quant a la presència equilibrada de dones i homes en els diferents col·lectius professionals municipals, el nombre de places reservades per a dones és de dos

Les funcions a desenvolupar són les que els puguin ser encomanades d'acord amb la Llei 16/1991, de 19 de juliol, de les policies locals.

 

2a.- REQUISITS

Les persones aspirants han de reunir, en el darrer dia de presentació de sol·licituds, els requisits següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola, d'acord amb la legislació vigent.

b) Tenir 18 anys i no excedir l'edat màxima de jubilació forçosa.

c) Titulació: Estar en possessió, en el moment de la presentació d'instàncies, del títol de Batxillerat o Tècnic/a, o equivalent. En tots els casos que es presenti un títol equivalent als exigits, haurà d'adjuntar-se un certificat, expedit per l'òrgan competent, que n'acrediti l'equivalència. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

No seran vàlids els informes de qualificacions finals, els certificats del centre educatiu que no facin constar el número de registre de la titulació, els expedients personals, diplomes, postgraus o màsters."

d) Estar en possessió dels permisos de conduir de les classes A2 i B. La presentació del permís de la classe A2 podrà ajornar-se fins el darrer dia del curs selectiu a l'Escola de Policia de Catalunya (EPC) de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), d'acord amb l'article 13.2 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

e) D'acord amb el Decret 161/2002, d'11 de juny, estar en possessió del certificat de coneixements del nivell intermedi de català, certificat de nivell B2 del MERC (antic nivell B). Les persones aspirants, admeses en aquesta convocatòria, que no estigui/n en possessió del certificat acreditatiu de coneixements del nivell de català corresponent, el Tribunal Qualificador els avaluarà mitjançant la superació d'una prova específica de llengua catalana de nivell Intermedi. Aquesta prova tindrà la qualificació d'apte o no apte.

Estaran exempts de la prova de coneixements de llengua catalana i d'acord amb el que estableix l'article 5 del Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya i l'article 16.2.c del Decret 233/2002, les persones aspirants que posseeixin un dels documents següents:

1.- Documentació acreditativa d'estar en possessió del certificat de coneixements de nivell intermedi de llengua catalana certificat B2 del MERC, (antic Nivell B) o superior de la Direcció General de Política Lingüística.

2.- Documentació que acrediti que la persona aspirant ha participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a l'Administració local o a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova esmentada en altres processos de la mateixa oferta pública d'ocupació.

3.- Documentació que acrediti que la persona aspirant ha superat una prova o un exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell o superior al que s'hi esmenta, en algun procés de selecció per a l'accés a la condició de funcionari públic.

4.- Documentació que acrediti el coneixement de català dins de l'ensenyament obligatori, cosa que resulta de la certificació que s'ha cursat de manera oficial a Catalunya la matèria de la llengua catalana d'ensenyament obligatori i s'ha obtingut el títol que correspon després del 1992. Aquest certificat l'expedeix qualsevol Institut d'educació secundària públic en la forma que determina la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa.

f) No tenir cap malaltia o defecte físic o psíquic que impedeixi el normal exercici de les funcions (veure annex 3).

g) Tenir una alçada mínima d'1'55 metres en el cas de les dones i d'1,65 metres en el cas dels homes.

h) No haver patit condemna per cap delicte, ni inhabilitació per sentència ferma en l'exercici de les funcions públiques, ni trobar-se en situació de separació o suspensió, mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que s'acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

i) Compromís de portar armes, que es prendrà mitjançant declaració jurada.

j) Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades, d'acord amb el que determinen la llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el Reglament dels cossos de policia local.

k) Declaració jurada o promesa per la qual es pren el compromís de mantenir vigents els permisos de conduir A2 i, B, mentre es mantingui la relació laboral amb la policia local de Rubí. Les excepcionalitats seran per causes de força major (sentència judicial, pèrdua de carnet per esgotament de punts,...)

Totes aquestes condicions s'hauran de reunir en la data en que finalitzi el període de presentació de sol·licituds per prendre part en les proves selectives, tret del permís de conduir A2 que, en cas de no haver-se presentat juntament amb la instància, s'haurà de presentar a la finalització del Curs Selectiu i abans de la realització de les pràctiques professionals.

 

3a. INSTÀNCIES

A les instàncies, caldrà manifestar que es reuneixen totes i cadascuna de les condicions que s'estableixen a la base segona de la convocatòria. També cal indicar clarament el codi de la convocatòria a què es presenten.

Les instàncies, d'acord amb el model específic per participar en processos selectius que té establert aquesta Corporació, es presentaran al Registre de les Oficines Centrals de l'Ajuntament o en qualsevol de les Oficines de Registre Municipals, en el termini de 20 dies naturals (segons art. 77 del Decret 214/1990 de 30 de juliol) a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci de la convocatòria respectiva al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). També es publicaran íntegrament les bases de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província.

Així mateix, es poden presentar a les Oficines de Correus en la forma reglamentàriament establerta (correu administratiu) o per qualsevol de les altres modalitats establertes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de Procediment Administratiu comú de les Administracions Públiques.

També es podrà fer la presentació per via telemàtica a les Oficines de Correus, mitjançant ORVE al Codi Digital de destinació nº  L01081846.

Les instàncies hauran d'anar acompanyades de:

1. Fotocòpia de la titulació acadèmica que es sol·licita com a requisit d'accés o resguard d'haver abonat els drets per a la seva expedició.

2. Fotocòpia del document oficial que acrediti estar en possessió del nivell de català requerit, o superior, d'acord amb el Decret 161/2002, d'11 de juny.

3. Fotocòpia dels permisos de conduir de les classes A2 i B.

4. Acreditació del pagament de la taxa o de la seva exempció, establerta a l'apartat 4 d'aquestes bases.

 

4a. DRETS D'EXAMEN

La taxa per drets d'examen d'aquesta convocatòria, d'acord amb l'ordenança fiscal núm.22, és de 50 euros, i ha de ser satisfeta, prèviament a la seva sol·licitud de participació, mitjançant autoliquidació a la seu electrònica, per les persones aspirants.

No s'admetran taxes abonades fora del període de presentació d'instàncies.

No obstant això, resten exemptes les persones aspirants que es trobin en situació d'atur, amb justificació documental prèvia d'aquesta situació (d'acord amb allò que preveu l'article 7 de l'ordenança fiscal núm. 22).

 

5a. LLISTA DE PERSONES ADMESES I EXCLOSES

A l'efecte d'admissió de les persones aspirants es tindran en compte les dades que aquestes facin constar a la sol·licitud, sense perjudici que en qualsevol moment l'autoritat convocant o el tribunal de selecció pugui requerir-los l'acreditació dels requisits necessaris quan cregui que hi ha inexactituds o falsedats en les quals hagin pogut incórrer les persones aspirants.

Seran causa d'exclusió i de no admissió l'extemporaneïtat en la presentació de la sol·licitud i l'incompliment dels requisits exigits en la base segona.

Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies, l'òrgan competent dictarà resolució, en el termini màxim d'un mes, i declararà aprovada la llista provisional de persones admeses i excloses. En l'esmentada resolució es determinarà la composició del Tribunal i suplents, i el lloc i la data del començament dels exercicis.

L'esmentada resolució es publicarà a la web de l'Ajuntament i al taulell d'anuncis de la Corporació, concedint un termini de 10 dies hàbils per esmenar els defectes d'acord amb el previst a l'art. 68 de la 39/2015, Llei de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. La publicació d'aquesta resolució serà indicativa dels terminis a efectes de possibles impugnacions.

Els/les aspirants que no esmenin o rectifiquin dins d'aquest termini el defecte o error imputable que hagi motivat la seva exclusió, quedaran definitivament exclosos/ses de la convocatòria. Si no es presenten esmenes, es considerarà elevada a definitiva la llista de persones admeses i excloses, i no caldrà tornar a publicar-la.

 

6a. TRIBUNAL QUALIFICADOR

El Tribunal qualificador serà constituït de la següent manera:

· President:

- Inspector en cap de la Policia Local de l'Ajuntament de Rubí

· Vocals:

- Dos funcionaris/es de carrera de l'Ajuntament de Rubí o d'una altra administració pública, amb qualificació tècnica especialitzada en la matèria.

- Una persona a proposta de l' Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

- Una persona a proposta de la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals.

· Secretari/a: una persona adscrita al Servei de Recursos Humans de l'Ajuntament de Rubí, que actuarà amb veu però sense vot, llevat que sigui, alhora, vocal del tribunal.

La totalitat de membres haurà de posseir un nivell de titulació igual o superior a l'exigit per a l'ingrés en el cos o escala de què es tracti.

Aquest Tribunal quedarà integrat, a més a més, per una persona suplent de cada titular, les quals seran designades al mateix temps i d'acord amb els mateixos criteris.

El Tribunal no podrà constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat de membres titulars o suplents, indistintament.

Quan concorri alguna de les circumstàncies previstes a l'article 23 i concordants de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de regim jurídic del sector públic, les persones que formen el Tribunal hauran d'abstenir-se d'intervenir. Així mateix, els membres del tribunal poden ser recusats per les persones aspirants.

El tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques de tècnics i tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del tribunal, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència

El Tribunal podrà excloure del procés selectiu qualsevol participant que realitzi alguna conducta contraria a la bona fe o orientada a desvirtuar els principis d'equitat i igualtat o altres comportaments que alterin el normal desenvolupament de qualsevol de les fases establertes a la convocatòria.

 

7a. INICI I DESENVOLUPAMENT DEL PROCEDIMENT DE SELECCIÓ

El procediment de selecció consistirà en una fase d'acreditació de capacitats. Les proves tindran lloc en diversos dies.

Es convocarà a cada aspirant a cada prova una única vegada, a menys que no sigui possible per alguna causa degudament justificada i sempre que ho acordi el Tribunal Qualificador.

Només hi ha haurà una convocatòria per cada prova, i s'exclourà del procés selectiu l'aspirant que no hi comparegui, independentment de la justificació o no de la incompareixença, excepte en els supòsits previstos en les presents bases.

En el cas que el dia i l'hora de realització de les proves del procés selectiu (cultural, teòrica, llengua catalana i psicotècnic) alguna de les dones aspirants estigui hospitalitzada per embaràs de risc, causa de part o pels dies immediatament posteriors a aquest, el Tribunal articularà els mecanismes necessaris per tal de possibilitar-li la realització de la prova o les proves al recinte hospitalari on es trobi, dins el límit territorial de la comarca del Vallès Occidental, sempre que sigui factible que aquesta execució es dugui a terme el mateix dia i hora en què ho facin la resta de persones aspirants convocades.

Per tal que el Tribunal habiliti aquest dispositiu, les persones aspirants que prevegin trobar-se el dia o dies de realització de les dites proves en la situació esmentada al paràgraf anterior, hauran d'informar del seu estat el Tribunal mitjançant instància indicant a l'assumpte: "Aspirant en previsió de part, i hauran d'especificar les seves dades personals (nom i cognoms, DNI i telèfon de contacte), així com la data i l'hospital previst per al part.

El termini establert per formalitzar aquesta petició és de 5 dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la publicació de la data de realització de la prova corresponent.

Igualment, en el cas que alguna de les dones aspirants sigui mare lactant i consideri que la realització d'alguna de les proves li coincidirà amb la lactància del seu nadó, haurà de comunicar-ho mitjançant instància indicant a l'assumpte: "Aspirant amb nadó lactant i hauran d'especificar les seves dades personals (nom i cognoms, DNI i telèfon de contacte).

El termini establert per formalitzar aquesta petició és de 5 dies hàbils comptats a partir de l'endemà de la publicació de la data de realització de la prova corresponent."

Es reserva el dret a modificar l'ordre de les proves si per número de participants o qualsevol altra necessitat organitzativa, es considera convenient.

 

Procés selectiu

 

7.1. Fase d'acreditació de capacitats: exercicis i qualificacions

Els següents exercicis tenen caràcter obligatori i eliminatori.

 

7.1.1. Primer exercici:

Prova de coneixements generals i específics. Serà obligatòria i eliminatòria. Consisteix en contestar en un període màxim de 90 minuts, un qüestionari de 100 preguntes tipus test proposades pel tribunal, distribuïdes en dues bateries.

La primera bateria de 50 preguntes seran relatives a coneixements i cultura general i coneixements sobre l'actualitat social, cultural i política.

La segona bateria de 50 preguntes estaran relacionades amb el temari que figura a l'annex 2 d'aquestes bases.

Cada pregunta tindrà vàries opcions de resposta, de les quals només una d'elles serà correcta. Totes les respostes correctes tindran el mateix valor, les preguntes no contestades no descomptaran i les respostes errònies descomptaran 1/4 part del valor d'una resposta correcta.

S'inclouran 5 preguntes tipus test de reserva addicionals a cadascuna de les dues bateries, per a què, en cas que s'acordés l'anul·lació d'alguna pregunta per incorrecció en el seu plantejament, incorrecció de les respostes plantejades o correcció de més d'una, s'inclogui als efectes del càlcul de la qualificació resultant, la primera de les preguntes de reserva i així successivament.

Aquest exercici es valorarà de 0 a 20 punts, essent eliminats els opositors que obtinguin una qualificació final inferior a 10 punts.

 

7.1.2. Segon exercici:

Coneixements de la llengua catalana

Prova de llengua catalana.- Serà obligatòria i eliminatòria. Consisteix en la realització, en un període màxim de 45 minuts, d'una prova de coneixements de nivell intermedi de català (antic nivell B - B2 MERC), de conformitat amb els continguts de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. La qualificació d'aquesta prova és d'apte o no apte. Les persones aspirants que siguin qualificades com no aptes restaran eliminades del procés.

No hauran de realitzar aquesta prova qui acrediti documentalment, dins el termini de presentació de les sol·licituds, posseir el certificat de nivell intermedi de català (B - B2 MERC) expedit per la Secretaria de Política Lingüística, o títol equivalent o superior tal com s'especifica a la Base segona apartat e) o algun dels documents continguts a la base 2 e).

 

7.1.3. Tercer exercici:

Prova d'Aptitud física - Serà obligatòria i eliminatòria. Les persones aspirants que hagin superat les dues proves anteriors (primer exercici i segon exercici), seran ordenades de major a menor puntuació en funció del sumatori de les qualificacions obtingudes a les proves puntuables. Un cop ordenades, només passaran al tercer exercici les 200 persones aspirants millor classificades. En cas d'empat de puntuació a la posició número 200, passaran a la tercera prova totes aquelles persones empatades en aquesta puntuació.

Aquesta prova té per objecte comprovar les condicions de força, agilitat, rapidesa i resistència de l'aspirant. Serà obligatòria i eliminatòria. Constarà de les subproves que s'especifiquen a l'annex 1 d'aquestes bases. Per a realitzar aquestes proves és obligatori que els aspirants portin roba i calçat esportiu.

Normes generals de realització de la prova d'aptitud física:

Per a realitzar aquestes proves és obligatori portar roba i calçat esportiu.

Les normes específiques de realització de cadascun dels exercicis són aquelles descrites a l'annex 1 de les presents bases.

Per a la realització d'aquesta prova, el mateix dia de la seva execució, les persones aspirants hauran de lliurar al Tribunal un certificat mèdic oficial expedit com a màxim tres mesos abans de la realització de les mateixes. En aquest, ha de constar explícitament que "es reuneixen les condicions físiques necessàries per realitzar els exercicis de l'Annex 1 de la convocatòria per a la cobertura de 5 places d'agent de la Policia Local de l'Ajuntament de Rubí, codi Sel. 08/2024, així com que compleixen amb l'apartat f de la base segona que fa referència a l'alçada exigida".

La no presentació de l'esmentat certificat comportarà l'exclusió automàtica de la persona aspirant del procés selectiu.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal comptarà amb l'assessorament de personal tècnic del servei d'Esports d'aquest Ajuntament.

L'ordre de realització dels diferents exercicis vindrà determinat per l'organització de les persones aspirants en els grups que determini el Tribunal. No obstant l'anterior, i per a tots els grups, la cursa llançadora (course navette) es realitzarà en darrera posició. L'aspirant que no respecti aquest ordre en la realització dels exercicis serà eliminat i exclòs del procés de selecció.

No es podrà provar cap element o material abans de la realització d'una prova física.

Normes generals de valoració de la prova d'aptitud física

Cada exercici es qualificarà de 0 a 10 punts. Les persones aspirants que no assoleixin una puntuació mínima de 4 punts en un dels exercicis seran eliminades, de forma automàtica sense continuar les proves. La puntuació final d'aquesta prova s'establirà fent la mitjana dels resultats obtinguts en els tres exercicis, que haurà de ser superior a 5 per a poder-la superar.

A efectes del barem, l'edat de càlcul serà la que tingui la persona aspirant el darrer dia del termini de presentació de sol·licituds.

En l'exercici en el que hi hagi més d'un intent, el resultat vàlid serà el millor de tots.

Qualsevol incompliment d'aquestes normes generals o de les normes establertes per a cada prova suposarà la consideració de NUL de la prova corresponent (NUL=0), i per tant, comportarà la no superació d'aquesta prova i, en conseqüència, l'exclusió del procés.

Si el Tribunal determinés fer proves antidopatge en el transcurs de les proves físiques, el fet de donar un resultat positiu en una de les substàncies que especifica el Comitè Mèdic del Comitè Olímpic Internacional, o el fet de negar-s'hi, seran motius d'exclusió del procés selectiu.

Aspirants embarassades. Les aspirants que el dia de la prova estiguin embarassades o que no hagin complert les 16 setmanes des del naixement del fill/a:

- Podran realitzar la prova, prèvia presentació el dia de la seva execució d'un certificat mèdic oficial on consti expressament que la realització de les proves d'aptitud física del present procés selectiu no representen cap perill per al seu estat físic i/o de gestació. Aquest certificat serà obligatori i haurà d'estar emès com a màxim fins a 7 dies hàbils abans de la realització de les proves d'aptitud física.

- Podran sol·licitar l'ajornament de la realització de la prova física fins a la següent convocatòria, mitjançant instància. En aquests casos, la instància haurà d'anar obligatòriament acompanyada d'un certificat mèdic oficial, expedit com a màxim 7 dies hàbils anteriors al registre de la instància, que acrediti la condició d'embarassada o en situació de postpart de fins a les 16 setmanes de l'aspirant sol·licitant. El termini màxim per formalitzar aquesta petició serà de fins a 7 dies hàbils abans de la realització de les proves d'aptitud física. La presentació d'aquesta documentació en temps i forma correctes serà obligatòria per tal d'acceptar l'ajornament de la prova. En cas d'ajornament, les aspirants podran mantenir fins la següent convocatòria la nota de les proves ja realitzades. Les aspirants amb reserva de nota hauran de fer, a la propera convocatòria, la resta de proves no realitzades, seguint l'ordre i condicions que recullin les bases de la nova convocatòria.

 

7.1.4 Quart exercici: PROVA PSICOTÈCNICA I ENTREVISTA

 

PROVA PSICOTÈCNICA

 

Seran convocades per a la realització d'aquesta prova les 100 persones que hagin obtingut major puntuació una vegada sumades les del primer i tercer exercici (prova de coneixements generals i específics i prova d'Aptitud física).

En aquest exercici es tindran en compte les pautes previstes a la Resolució INT/2403/2015, per la qual es dona publicitat al protocol pel qual s'estableixen els criteris orientatius d'avaluació psicològica per a l'accés, la promoció i la mobilitat de les policies locals de Catalunya.

Aquest exercici consistirà en la realització de tests psicotècnics objectius, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població, que compleixen amb els requisits de fiabilitat i validesa per a l'avaluació de les aptituds cognitives, l'avaluació dels principals trets de la personalitat i l'avaluació de l'estat psicològic general de les persones aspirants. Aquests tests estan destinats a valorar l'adequació de les persones aspirants al perfil professional, requerit per a l'exercici de les funcions policials.

i. El perfil professional requerit que s'avaluarà a través de les proves que composen aquest exercici és el següent:

Capacitat d'aprenentatge, Habilitats comunicatives, Autocontrol, Estabilitat emocional, Adaptació al canvi i Flexibilitat.

ii. Les proves que composaran l'exercici seran:

Tests d'aptituds cognitives: Raonament verbal, Raonament abstracte i Atenció.

Tests de personalitat i estat psicològic.

iii. Aquest exercici tindrà caràcter obligatori i eliminatori. La Qualificació serà d'«Apte/a» o «No apte/a», quedant excloses del procés les persones que tinguin la qualificació de «No apte/a».

Per a la qualificació d'«Apte/a» cal:

- En els tests d'aptitud cognitiva, obtenir una puntuació tipificada mínima de 30 punts (sobre 100).

- En els tests de personalitat i estat psicològic, obtenir una puntuació tipificada superior a 20 i inferior 80 (sobre 100) en els principals trets de mesura de les reaccions emocionals, la conducta social i el control comportamental.

- Les proves consten de sistemes de mesura de la sinceritat i la validesa de la resposta. Per aconseguir la qualificació d'«Apte/a», cal una puntuació superior a 20 i inferior 80 (sobre 100) en les escales de control de la resposta.

iv. El barem aplicat en els tests que composen aquest exercici és el corresponent a la població de referència, que en aquest cas, són persones aspirants a cossos de seguretat.

La falsedat demostrada en les respostes a les proves psicotècniques comportarà l'eliminació de la persona aspirant.

Per a la realització d'aquesta prova, el tribunal comptarà amb l'assessorament de professionals qualificats en l'ús i valoració de proves psicotècniques.

 

ENTREVISTA

 

Les 30 persones aspirants que tinguin les millors qualificacions en la convocatòria, passaran a la prova d'entrevista per competències.

Aquesta prova serà de caràcter obligatori i es puntuarà entre 0 i 10 punts. Les persones aspirants que obtinguin una puntuació de 3 punts o inferior, seran qualificades com a «No apte/a», i quedaran excloses del procés.

La prova consistirà en una entrevista d'incident crític o entrevista per competències que valorarà les competències següents:

- Interès i iniciativa

- Habilitats socials

- Responsabilitat

- Flexibilitat i Polivalència

- Transmissió de la informació

- Autocontrol i resistència a la pressió

Per a la realització d'aquesta prova, el tribunal comptarà amb l'assessorament de professionals qualificats en la realització d'entrevistes d'avaluació psicològica.

A les entrevistes hi ha d'estar present, com a mínim, un membre del tribunal segons l'article 18.3 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

Si amb les persones convocades a la prova, no es cobreixen les places ofertades, seran cridades a realitzar aquesta prova les següents persones aspirants amb millor qualificació a la convocatòria. Es procedirà així fins a cobrir el total de les places convocades.

 

 

7.1.5 PROVA MÈDICA

Desprès del quart exercici, el Tribunal farà públic un llistat de les puntuacions obtingudes, ordenades de major a menor, i es convocarà a les 10 persones candidates amb major puntuació, tenint en compte la reserva per a candidates dones i les especificacions previstes a la base 8a per al supòsit d'empat, per tal que facin la prova mèdica, que haurà de determinar si posseeixen les aptituds físiques necessàries per realitzar les funcions pròpies del lloc de treball a cobrir en funció del que estableix l'annex 3.

La prova mèdica tindrà el resultat d'apte o de no apte, quedant excloses del procés de selecció les que siguin no aptes.

En cas que algú no superi la prova mèdica, el Tribunal cridarà la següent persona del llistat per tal que la realitzi.

 

8a - QUALIFICACIÓ DEFINITIVA I RELACIÓ D'ASPIRANTS APTES

L'ordre de classificació definitiva estarà determinat per la suma de les puntuacions obtingudes en els exercicis de l'oposició i el curs selectiu.

Acabada la qualificació, el Tribunal publicarà la relació d'aptes per ordre de la puntuació obtinguda, tenint en compte que no podran sobrepassar el nombre de places convocades, i elevarà l'esmentada relació a l'òrgan competent per tal que formuli el corresponent nomenament.

En cas d'empat, i sempre i quan no s'hagi cobert la reserva de places convocades per a les candidates dones, s'estarà a allò previst a l'apartat tercer de la disposició addicional vuitena de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, i es donarà preferència a aquestes, fins a assolir l'objectiu perseguit, sempre que es compleixin les condicions següents:

- Hi ha d'haver en tots els casos una equivalència de capacitació, determinada per la superació de les proves i els exercicis de la fase d'oposició del sistema selectiu.

- Cap de les candidates dones seleccionades en virtut d'aquest criteri de preferència no pot tenir un diferencial negatiu de puntuació, en la fase d'oposició i, si escau, en la fase de concurs, de més del 15% respecte als candidats homes preterits.

- No es pot aplicar aquesta mesura respecte a candidats en què concorrin motius de discriminació positiva legalment determinats altres que el criteri de preferència que regula la present disposició, com la pertinença a altres col·lectius amb especials dificultats d'accés a l'ocupació.

Si ja s'ha cobert aquest percentatge, l'empat es resoldrà a favor de la persona que hagi obtingut major puntuació al quart exercici (prova psicotècnica i entrevista). Si malgrat tot segueix l'empat, el següent criteri serà major puntuació en el tercer exercici (prova d'aptitud física). En cas que els criteris anteriors no fossin suficients, es faculta a l'òrgan de selecció per ordenar una entrevista o prova d'aptitud relacionada amb les funcions pròpies de les places convocades que determinarà l'aspirant amb major capacitat.

 

9a. PRESENTACIÓ DE LA DOCUMENTACIÓ, NOMENAMENT I PRESA DE POSSESSIÓ

Les persones proposades hauran d'aportar al Servei de Recursos Humans de la Corporació, els documents (per a la seva compulsa) originals acreditatius de reunir les condicions exigides a la base segona de la convocatòria, en el termini de 20 dies naturals des que es faci pública la llista d'aspirants aptes.

 

10a. CURS ESPECÍFIC I PERÍODE DE PRÀCTIQUES

Personal funcionari en pràctiques. Curs selectiu

10.1 Personal funcionari en pràctiques

El Tribunal proposarà a l'Alcalde, al Regidor o a la Regidora que actuï per delegació, que nomeni com a personal funcionari en pràctiques a les persones que hagin aprovat totes les fases de l'oposició d'acord amb el nombre de vacants convocades.

Aquestes hauran de presentar, en el termini màxim de vint dies naturals, els documents acreditatius de les condicions exigides a la base segona, excepció feta del certificat acreditatiu de tenir els coneixements específics per poder conduir motocicleta (A2).

L'òrgan competent nomenarà personal funcionari en pràctiques qui proposi el Tribunal, amb les retribucions previstes al RD 456/86 de 10 de febrer (BOE núm. 55 i 56 de 5 i 6 de març de 1986) que seran equivalents al sou i pagues extraordinàries corresponents al grup al qual estigui classificat el cos o escala a la qual aspiren integrar-se.

No obstant això, si les pràctiques es realitzen desenvolupant un lloc de treball, l'import anterior s'incrementarà en les retribucions complementàries corresponents al referit lloc de treball, d'acord amb les determinacions de les condicions econòmiques i socials aprovades per al personal funcionari de l'Ajuntament de Rubí.

Qui no superi el curs selectiu deixarà de percebre les retribucions de què gaudia com a personal funcionari en pràctiques.

10.2.- Curs selectiu a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

El personal en pràctiques haurà de seguir amb aprofitament un curs selectiu específic a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a excepció d'aquelles persones que, en la fase d'admissió, aportin un diploma acreditatiu d'haver superat el curs corresponent de l'Escola de Policia de Catalunya de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. En aquest cas, passaran a ser personal funcionari en pràctiques i iniciar la següent fase de pràctiques professionals.

La qualificació del Curs de Formació Bàsica serà d'apte o no apte, sens perjudici que l'Institut esmentat emeti puntuació. Els aspirants declarats no aptes queden exclosos del procés selectiu i perdran tots els drets a ser nomenats personal funcionari de carrera.

Les aspirants embarassades poden sol·licitar a l'òrgan convocant l'ajornament de la realització del curs selectiu fins a la propera convocatòria, o la immediatament posterior, en el cas que es convoqués abans que no s'haguessin complert setze setmanes des del naixement del seu fill o filla.

En cas d'incorporar-se a l'exercici de les funcions policials a la Policia Local de Rubí, amb anterioritat a l'inici del curs selectiu i, com a màxim, en el termini d'un any natural abans d'aquest, aquest període es descomptarà del temps de pràctiques requerit en l'apartat següent.

10.3 Pràctiques professionals

Desprès de la realització del Curs de Formació Bàsica, és necessari superar un període de pràctiques de 12 mesos al municipi.

Per poder iniciar aquest període, en cas de no haver-se fet amb anterioritat, cal presentar obligatòriament a l'Ajuntament el certificat de validesa per conduir vehicles, classe A2. La no presentació és motiu d'eliminació del procés selectiu.

Les pràctiques són obligatòries i eliminatòries, i es valoraran en base a un informe emès per l'inspector en cap de la Policia Local de Rubí a la finalització del període de 12 mesos, basat en les informacions trimestrals proporcionades per dos comandaments sota els quals els i les agents en pràctiques desenvolupin les seves funcions. La qualificació d'aquest informe serà d'apte o no apte.

El Tribunal qualificador, de conformitat amb els criteris d'avaluació prèviament definits en aquest apartat, podrà acordar, a proposta del Servei de Policia, que les persones amb una qualificació de no apte en un període trimestral puguin ser declarades automàticament no aptes a la fase de pràctiques o que, per a una millor valoració, continuïn en la fase de pràctiques. En aquest cas, l'Inspector en cap haurà d'emetre l'informe trimestral corresponent, que haurà d'incloure els motius de la valoració com a no apte.

Les persones que obtinguin la qualificació de no apte en dos períodes trimestrals de pràctiques seran declarades automàticament no aptes en la fase de pràctiques.

Els informes han de considerar diversos factors conductuals de cada aspirant, bàsicament: els coneixements del treball, les habilitats socials i de comunicació, el compliment de les ordres i la disciplina, la disposició personal vers el treball, la responsabilitat, l'adaptació a l'organització, la iniciativa, la confiança en les pròpies capacitats, el judici pràctic i l'autocontrol.

Durant la realització del Curs de Formació Bàsica a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya o el període de pràctiques al municipi, o en acabar aquest període, es poden exigir totes les proves mèdiques que siguin necessàries per comprovar l'adequació de cada aspirant al quadre d'exclusions mèdiques establert en l'annex 3 de la convocatòria.

Si de les proves practicades es dedueix l'existència d'alguna causa d'exclusió, l'òrgan responsable ha de proposar, d'acord amb la gravetat de la malaltia o el defecte físic, l'exclusió del procés selectiu i, en aquest cas, correspon a l'òrgan competent per efectuar els nomenaments d'adoptar la resolució procedent, que en cap cas no donarà dret a indemnització.

La superació del curs selectiu i del període de pràctiques són condicions indispensables per a obtenir el nomenament de personal funcionari de carrera. Els i les aspirants que siguin considerats no aptes en alguna d'aquestes proves quedaran eliminats del procés selectiu.

Tanmateix, en cas que els/les aspirants no hagin superat el curs selectiu o la fase de pràctiques professionals o bé renunciïn durant la mateixa o a la finalització d'aquesta, abans del seu nomenament com a funcionari de carrera, l'òrgan proposarà el nomenament com a funcionari en pràctiques de les següents persones de la llista, per estricte ordre de puntuació, sempre que aquestes hagin superat tot el procés de selecció anterior al curs selectiu.

Les persones que hagin superat el període de pràctiques seran proposades a l'Alcaldia per al seu nomenament com a personal funcionari de carrera.

Mentre no es formalitzi el nomenament com a funcionaris de carrera, els agents romandran en situació de funcionaris en pràctiques.

Queden exempts d'aquesta fase els/les aspirants que ja hagin prestat servei actiu com a agents de policia local de l'Ajuntament de Rubí, per un període superior als 12 mesos.

 

11a. RÈGIM DE PROTECCIÓ DE DADES

S'informa que amb la formalització i presentació de la sol·licitud l'aspirant dona el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part a la convocatòria i per a la resta de tramitació del procés selectiu per part de l'Ajuntament de Rubí, d'acord amb la normativa vigent i, especialment, amb la Llei orgànica de protecció de dades.

 

12a. RESPONSABILITATS

Si dins el termini indicat, i llevat dels casos de força major, alguna de les persones declarada apta no presenta la documentació, o no reuneix els requisits exigits, no podrà fer-se efectiu el seu nomenament, i restaran anul·lades totes les seves actuacions, sense perjudici de la responsabilitat en què hagués pogut incórrer per falsedat en la seva instància, on sol·licitava prendre part en les proves selectives.

 

13a. INCOMPATIBILITATS

Serà aplicable a les persones proposades el règim d'incompatibilitat al sector públic, en compliment del qual en el moment de signar l'Acta de presa de possessió, haurà d'aportar una declaració de les activitats que realitza, sol·licitant la compatibilitat, en el seu cas, o exercir l'opció prevista a l'article 337 del Decret 214/1990 de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del Personal al Servei de les Entitats Locals.

 

14a. FACULTATS DEL TRIBUNAL

El Tribunal queda facultat per a resoldre qualsevol qüestió o conflicte que es plantegi, des del moment de la seva constitució i durant tot el procés de selecció.

Les seves decisions s'adoptaran, en tot cas, per majoria de vots emesos. En cas de produir-se empat, el vot de la Presidència serà de qualitat.

 

15a. INCIDÈNCIES

Per allò no previst a les bases s'estarà concretament al que preceptuen els articles 63 i següents del Decret 214/90, de 30 de juliol (DOGC. núm. 1348 de 28-09-90) pel qual s'aprovà el Reglament de personal al servei de les entitats locals i Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals i en la resta de legislació vigent.

 

16a. RECURSOS

Contra aquesta resolució, que és definitiva en via administrativa, es podrà interposar amb caràcter potestatiu recurs de reposició davant l'òrgan que l'ha dictada, en el termini d'un mes a comptar des del dia següent a la recepció d'aquesta notificació.

Contra la desestimació expressa del recurs de reposició, en el seu cas, o bé directament contra aquestes bases, es podrà interposar recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de la província de Barcelona o, a elecció de l'interessat/ada, dels que tinguin competència territorial en la localitat de residència del demandant, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la publicació, d'acord amb el que preveu l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de procediment administratiu comú de les administracions públiques (LPAC).

En cas que la desestimació del recurs de reposició es produís per silenci administratiu, silenci que es produeix pel transcurs d'un mes a comptar des de la data de la seva interposició sense que s'hagi notificat la seva resolució, el termini per a la interposició del recurs contenciós administratiu serà de sis mesos a comptar des de l'endemà del dia en què el referit recurs de reposició s'entengui desestimat.

Contra els actes del Tribunal les persones interessades poden interposar recurs d'alçada en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació, exposició en el tauler d'anuncis o notificació individual de conformitat amb allò que disposa l'article 121 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre de procediment administratiu comú de les administracions públiques (LPAC).

Tot això, sense perjudici de poder interposar l'interessat/ada qualsevol altra reclamació que estimi procedent. Igualment poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

 

ANNEX 1. PROVES APTITUD FÍSICA

 

1. Circuit d'agilitat:

Objectiu: Valorar l'agilitat.

Descripció de l'exercici:

- La persona participant iniciarà la prova asseguda a terra amb recolzament de peus, mans i glutis darrera la línia de sortida (0).

- Al senyal del testador es posarà en marxa el cronòmetre i la persona participant iniciarà l'exercici. Sortirà corrent fins a situar-se entre dos cons col·locats davant d'un matalàs, realitzant una tombarella amb recolzament de les dues mans sobre el matalàs (1). A continuació es dirigirà cap a la primera tanca (2), deixant-la al costat esquerre fins ultrapassar-la, i hi passarà per sota. Correrà després cap al plint de 98 cm d'alçada (3), que haurà de sobrepassar per la part central amb tot el cos (amb recolzament o sense) i entre dues barres verticals situades als extrems del plint. Tot seguit es dirigirà cap a la segona tanca (4), que passarà directament per darrere, girarà cap a la dreta i hi passarà per sota. Anirà frontalment cap a la primera tanca (5), que haurà de sobrepassar amb els dos peus en una fase aèria prolongada (dones 80 cm, homes 90 cm). Seguidament, haurà d'agafar amb les dues mans un sac (6) d'uns 15 quilos (dones) i d'uns 20 quilos (homes) i l'haurà de carregar sobre les espatlles (agafant-lo per les nanses o els extrems). Correrà cap endavant fins a un con situat a 10 m, que haurà de girar 180º al seu voltant per l'esquerra i sense tocar-lo, per tornar en sentit oposat, corrent també cap endavant, fins a la línia d'arribada, situada a 10 m del con.

- S'aturarà el cronòmetre en el moment que la persona participant traspassi amb els dos peus la línia d'arribada, portant el sac agafat correctament, i es registrarà el temps emprat.

Normes:

- Es podran fer dos intents.

- Qualsevol incompliment d'algun dels elements de la prova descrits anteriorment serà considerat NUL.

- No es podrà trepitjar la línea de sortida abans de començar l'exercici (NUL).

- En el desenvolupament de l'exercici no es pot desplaçar ni tombar cap obstacle (NUL) - La tombarella s'ha de realitzar sobre l'eix transversal del tronc.

- El sac haurà d'estar ben col·locat sobre les espatlles abans de traspassar una línea d'arribada.

Valoració - L'aspirant disposarà de dos intents consecutius, i serà vàlid el millor temps obtingut (en segons i dècimes de segon) entre ambdós. En cas que els dos siguin nuls no hi haurà possibilitat d'un tercer intent i la persona aspirant quedaria exclosa de les proves físiques.

Imagen del artículo ANUNCIO sobre aprobación de las bases reguladoras del proceso selectivo para cubrir cinco plazas vacantes de agente de la Policía Local.

2. Salt Horitzontal

Descripció: L'aspirant se situarà darrera de la línia pintada a terra, de forma que les puntes dels peus estiguin exactament darrera d'aquesta línia i amb el peus separats a l'amplada dels malucs, amb els genolls flexionats i els braços cap enrere.

L'aspirant ha de saltar simultàniament amb els peus tan lluny com pugui. Tota la planta dels peus ha d'estar en contacte permanent amb el terra fins al moment d'enlairar-se (no es permetran les accions de balanceig de peus abans de l'execució del salt).

Normes: Es podran fer dos intents i s'anotarà la millor distància aconseguida.

 

3. Course Navette

Objectiu: valorar la resistència aeròbica de l'aspirant.

Descripció de la prova: Consisteix a recórrer, durant el màxim temps possible i a una velocitat progressiva marcada per una cinta magnetofònica, un trajecte d'anada i tornada de 20 metres.

Normes

- L'aspirant se situarà darrera d'una de les dues línies paral·leles pintades a terra i distants entre si 20 metres.

- En sentir el senyal d'inici de la prova, l'aspirant ha de córrer cap a l'altra línia, fins a trepitjar-la, esperant a sentir un altre senyal que emetrà el magnetòfon.

- Cada senyal sonor indicarà que s'ha d'iniciar el desplaçament cap a la línia contrària intentant seguir el ritme del magnetòfon, que serà progressivament (cada minut) més ràpid al ritme de la prova.

L'aspirant repetirà constantment aquest cicle d'anada i tornada fins que no sigui capaç de trepitjar la línia en sentir el senyal del magnetòfon, moment en el qual s'acabarà la prova.

- La línia s'haurà de trepitjar abans o en el moment que se senti el senyal sonor.

L'aspirant no podrà córrer cap a la línia contrària fins que no hagi sentit el senyal.

- Valoració: Es farà un sol intent i es registrarà el número del darrer palier anunciat.

 

BAREMS PROVES FÍSIQUES

 

HOMES AGILITAT (SEGONS I DÈCIMES DE SEGONS)

FINS A 24 ANYS

DE 25 A 30 ANYS

MES DE 30 ANYS

PUNTS

20,5

21,5

22,5

1

20

21

22

2

19,5

20.5

21,5

3

19

20

21

4

18,5

19,5

20.5

5

18

19

20

6

17,5

18,5

19,5

7

17

18

19

8

16,5

17,5

18,5

9

16

17

18

10

 

DONES - AGILITAT (SEGONS I DÈCIMES DE SEGONS)

FINS A 24 ANYS

DE 25 A 30 ANYS

MES DE 30 ANYS

PUNTS

24,5

25,5

26,5

1

24

25

26

2

23,5

24,5

25,5

3

23

24

25

4

22,5

23,5

24,5

5

22

23

24

6

21,5

22,5

23,5

7

21

22

23

8

20,5

21,5

22,5

9

20

21

22

10

 

 

SALT HORITZONTAL. Puntuació per distància superada, per franja d'edat

 

HOMES - SALT HORITZONTAL (METRES I CENTÍMETRES)

FINS A 24 ANYS

DE 25 A 30 ANYS

MES DE 30 ANYS

PUNTS

1,64

1,60

1,56

1

1,68

1,64

1,60

2

1,72

1,68

1,64

3

1,76

1,72

1,68

4

1,80

1,76

1,72

5

1,84

1,80

1,76

6

1,88

1,84

1,80

7

1,92

1,88

1,84

8

1,96

1,92

1,88

9

2

1,96

1,92

10

 

DONES - SALT HORITZONTAL (METRES I CENTÍMETRES)

FINS A 24 ANYS

DE 25 A 30 ANYS

MES DE 30 ANYS

PUNTS

1,39

1,35

1,31

1

1,43

1,39

1,35

2

1,47,

1,43

1,39

3

1,51

1,47,

1,43

4

1,55

1,51

1,47,

5

1,59

1,55

1,51

6

1,63

1,59

1,55

7

1,67

1,63

1,59

8

1,71

1,67

1,63

9

1,75

1,71

1,67

10

 

HOMES - COURSE NAVETTE (PALIERS MÍNIMS)

FINS A 24 ANYS

DE 25 A 30 ANYS

MES DE 30 ANYS

PUNTS

7,5

7

6,5

1

8

7,5

7

2

8,5

8

7,5

3

9

8,5

8

4

9,5

9

8,5

5

10

9,5

9

6

10,5

10

9,5

7

11

10,5

10

8

11,5

11

10,5

9

12

11,5

11

10

 

DONES - COURSE NAVETTE (PALIERS MÍNIMS)

FINS A 24 ANYS

DE 25 A 30 ANYS

MES DE 30 ANYS

PUNTS

5,5

5

4,5

1

6

5,5

5

2

6,5

6

5,5

3

7

6,5

6

4

7,5

7

6,5

5

8

7,5

7

6

8,5

8

7,5

7

9

8,5

8

8

9,5

9

8,5

9

10

9,5

9

10

 

 

 

 

ANNEX 2. TEMARI DE CONEIXEMENTS ESPECÍFICS.

 

1. La Constitució Espanyola: Drets fonamentals i llibertats públiques. 

2. La funció policial en el marc constitucional.

3. Deontologia policial: Normes bàsiques d'actuació i codis de conducta. Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya

4. Els diferents cossos policials a l'Estat Espanyol: Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat.

5. El sistema de seguretat pública de Catalunya: Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya.

6. Coordinació i col·laboració entre cossos policials: Normes bàsiques de coordinació i col·laboració. Competències específiques i competències compartides. Les juntes locals de seguretat. Els convenis de col·laboració.

7. Competències municipals en matèria de seguretat i de protecció civil: La policia local com a servei públic.

8. Estructura, organització i funcions de les policies locals: Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals.

9. La policia local com a cos armat: Reial decret 137/1993, de 29 de gener, que aprova el Reglament de Armes. Decret 219/1996, de 12 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'armament de les policies locals.

10. Drets i deures dels membres de les policies locals: El règim disciplinari aplicable.

11. La delinqüència: Realitat i causes. El paper de les administracions locals en la prevenció i el control.

12. El Codi penal: Els delictes i les penes.

13. La jurisdicció penal: Òrgans i competències.

14. La denúncia: Concepte i classes. El dret i el deure de denunciar. Efectes de la denúncia.

15. L'atestat policial: Estructura. Valor dels atestats policials.

16. La detenció: Concepte. Supòsits legals en què és procedent la detenció. Els drets del detingut.

17. La detenció de menors.

18. La protecció del medi ambient. El delicte ecològic.

19. Estrangeria: Drets i llibertats dels estrangers, situacions d'irregularitat, actuacions policials.

20. L'entrada i registre: Requisits, formalitats i supòsits excepcionals.

21. Protecció de la seguretat ciutadana: Llei orgànica 4/2015, de 30 de març.

22. Delictes en què poden incórrer els policies en l'exercici del seu càrrec.

23. Control de drogues i estupefaents: Regulació, actuacions policials.

24. Policia administrativa: Principals infraccions a les ordenances municipals, estructura de les denúncies i règim sancionador.

25. Espectacles públics i activitats recreatives: Competències, regulació i règim sancionador.

26. Seguretat viària: normativa sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària.

27. El procediment sancionador en matèria de trànsit.

28. La retirada de vehicles de la via pública: Supòsits i regulació.

29. Regulació jurídica i procediments d'actuació policial sobre conducció de vehicles sota els efectes de begudes alcohòliques, drogues o estupefaents.

30. La prevenció dels accidents de trànsit: Plans d'actuació.

31. Paper de la policia local en la protecció civil: Els plans bàsics d'emergències.

32. Policia assistencial: Objectius bàsics de la funció de policia assistencial, tècniques i àmbits d'actuació.

33. Policia comunitària: Concepte, funcions i organització.

34. Els ciutadans com a receptors dels serveis policials.

35. El treball d'equip: Coordinació i valoració del rendiment.

36. La planificació dels serveis.

37. Coneixement del municipi de Rubí. Demografia, geografia, infraestructures i equipaments

38. Ordenança de Bon Veïnatge i ús de l'espai públic del municipi de Rubí

39. Ordenança de Mobilitat, de l'Ajuntament de Rubí. Títol preliminar: disposicions generals. Títol II: procediment sancionador, infraccions i sancions

40. Ordenança reguladora de la Tinença d'Animals, de l´Ajuntament de Rubí. Títol II, de la tinença d'animals en habitatges, locals i altres espais delimitats d'ús privatiu. Capítol 1, disposicions comunes. Capítol 2, disposicions especials per als animals domèstics. Capítol 3, disposicions especials per a animals de companyia. Títol III. De la presencia d'animals en espais d'ús públic en general i en espais de concurrència pública. Títol VII, identificació i registre

 

 

ANNEX 3. QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES.

Proves mèdiques

 

I. ANTROPOMETRIA

1. La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

2. La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5 litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS

 

1 Aparell circulatori.

1.1 Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2 Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3 Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4 Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5 Insuficiència coronària.

1.6 Pericarditis activa o residual.

1.7 Insuficiència arterial perifèrica.

1.8 Insuficiència venosa perifèrica.

1.9 Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10 Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

2 Aparell respiratori.

2.1 Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2 Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

3 Aparell genitourinari.

3.1 Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2 Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3 Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4 Litiasi del tracte urinari crònica.

3.5 Prolapse genital.

 

4 Aparell digestiu.

4.1 Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncreas exocrí i les glàndules salivals.

4.2 Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3 Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4 Úlcera gastroduodenal.

4.5 Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6 Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7 Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

5 Sistema hematopoètic: hemopaties que, a judici del Tribunal, limitin l'exercici de la funció policial.

 

6 Aparell locomotor.

6.1 Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2 Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que, a judici del Tribunal, dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

7 Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós.

7.1 Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2 Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3 Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4 Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5 Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6 Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7 Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8 Tremolor. Tics o espasmes.

7.9 Trastorns de la son.

 

8 Glàndules endocrines.

8.1 Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

 

9 Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

10 Òrgans dels sentits.

10.1 Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2 Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3 Queratotomia radial.

10.4 Despreniment de retina.

10.5 Estrabisme manifest i no corregit.

10.6 Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7 Discromatòpsies.

10.8 Glaucoma.

10.9 Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer del personal mèdic que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10 Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35 dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11 Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12 Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13 Trastorns en la parla. Quequesa.

 

11 Pell, fàneres i glàndules exocrines.

11.1 Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2 Cicatrius que, per la seva extensió, profunditat o estètica, puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3 Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4 Alteracions dermatològiques que, a judici del Tribunal, limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

12 Altres

12.1 Processos neoplàsics.

12.2 Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

12.3 Malalties autoimmunes.

12.4 Diàtesi al·lèrgica.

12.5 Qualsevol afecció, lesió o disfunció que, segons el criteri facultatiu, pugui comprometre la funció policial.

12.6 Tatuatges amb un contingut contrari als principis, valors i competències establerts en el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya (Acord GOV/25/2015, de 24 de febrer)".

 

Rubí, 24 d'abril de 2024

 

Marta Cuesta García

Vicesecretària general

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
21841 catalunya administración local,Ayuntamiento de Rubí,DOGC,DOGC 2024 nº 9153 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-04-30/21841-anuncio-aprobacion-bases-reguladoras-proceso-selectivo-cubrir-cinco-plazas-vacantes-agente-policia-local https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.