ANUNCIO por el que se hacen públicas las bases y la convocatoria del proceso selectivo para constituir una bolsa de trabajo de agente de la Policía Local, grupo C1.

De conformitat amb l'acord de la Junta de Govern Local del dia 17 d'abril de 2024, es fan publiques les bases reguladores del procés de selecció per la creació d'una borsa de treball d'agent de la Policia local de Martorelles, pel sistema de concurs oposició lliure.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals comptadors a partir de la publicació de les bases i la convocatòria al DOGC.

 

 

"BASES REGULADORES DEL PROCÉS DE SELECCIÓ PER LA CREACIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL D'AGENT DE LA POLICIA LOCAL DE MARTORELLES PEL SISTEMA DE CONCURS OPOSICIÓ LLIURE.

 

PRIMERA. Objecte de la convocatòria

Aquestes bases tenen per objecte la regulació del procediment per la creació d'una borsa de treball d'agent de policia local, pel sistema concurs oposició lliure, enquadrada en l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials, escala bàsica, grup de titulació C, subgrup C1.

Aquesta convocatòria crearà una borsa de treball per cobrir interinament les vacants que es puguin produir, les substitucions o les necessitats de personal per execució de programes o projectes de caràcter personal o per excés o acumulació de tasques que es puguin produir en el cos de la policia local a l'Ajuntament de Martorelles.

 

SEGONA. Característiques de les places a proveir

- Denominació: Agent policia local

- Grup de classificació: C1

- Retribucions: Corresponents al grup de classificació C1.

- Nivell de complement de destinació: 15

- Escala d'administració especial, subescala de serveis especials, classe policia local,

categoria agent

-Règim: funcionari/a interí.

 

TERCERA. Requisits per participar en la convocatòria

3.1. Les persones interessades en participar en la convocatòria han d'acreditar el compliment dels requisits següents:

a) Estar en possessió del títol de batxillerat, tècnic o una altra d'equivalent o superior.

b) Tenir la ciutadania espanyola, d´acord amb la legislació vigent.

c) Haver complert 18 anys i no superar l'edat de jubilació.

d) No haver estat condemnat per cap delicte. No estar inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que l'aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

e) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

f) Estar en possessió dels permisos de conduir de les classe B.

g) Tenir una alçada mínima de 1,60 m les dones i 1,65 m els homes.

h) Tenir el nivell B2 (intermedi) de català de la Direcció General de Política Lingüística o equivalent. Si no s'acredita la possessió del nivell de català mitjançat la corresponent certificació, es realitzarà una prova de nivell de coneixements de llengua catalana. S'acceptarà com a acreditació certificació emesa per l'administració de procedència d'haver superat una prova de nivell B.

i) Acreditar haver satisfet els drets d'examen de la convocatòria en curs.

El compliment de les condicions i els requisits exigits per poder participar en el procés selectiu s'ha de produir en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds. La posterior comprovació del no-compliment d'algun dels requisits enumerats, ja sigui per omissió o per qualsevol altra causa, serà motiu d'exclusió del procés selectiu.

3.2 Drets d'examen:

La taxa per participar en aquesta convocatòria, d'acord amb l'Ordenança fiscal núm. 13 vigent art. 6 epígraf 6è. és de 50 €.

Aquesta taxa ha de ser satisfeta prèviament pels aspirants tal com s'indica a l'apartat: forma de pagament.

No es retornaran els drets de participació a la concurrència en els supòsits d'exclusió de les proves selectives per causa imputable a la persona interessada.

Per tant i, entre d'altres, no es retornaran en el supòsit d'exclusió per no complir els requisits o no aportar els documents exigits a la convocatòria.

Forma de pagament.

Mitjançant ingrés a : Caixabank: ES51 2100 0357 5702 0021 2721, a nom de l'Ajuntament de Martorelles, o directament a les oficines de l'Ajuntament mitjançant targeta de dèbit o crèdit.

Cal indicar: Nom i NIF de la persona aspirant - Convocatòria 3 places agent policia local

S'haurà d'adjuntar el resguard que acrediti el pagament en el moment de la presentació de la sol·licitud.

No fer efectiu el pagament dels drets de participació suposarà l'exclusió del procés selectiu.

Les persones que, d'acord amb les ordenances fiscals, estiguin exemptes de pagament per trobar-se en situació de demandant d'ocupació no ocupada, hauran d'adjuntar còpia d'aquest document justificatiu a la sol·licitud. La no presentació del document acreditatiu suposarà l'exclusió del procés selectiu.

 

QUARTA. Forma i termini de presentació d'instàncies

Les sol·licituds per a prendre part en les corresponents proves d'accés en les quals les persones aspirants faran constar que reuneixen les condicions exigides a les presents bases generals es dirigiran al Sr. Alcalde de l'Ajuntament de Martorelles i es presentaran en el Registre General d'aquest Ajuntament o en algun dels llocs previstos en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, en el termini de vint dies naturals comptats a partir de l'endemà al de la publicació de l'anunci de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Les bases íntegres es publicaran al BOPB, al web municipal i a la seu electrònica de l'Ajuntament e-tauler.

La resta de publicacions es faran a la seu electrònica de l' Ajuntament de Martorelles: www.martorelles.cat i al tauler d' anuncis municipal (e-tauler).

La sol·licitud haurà d'anar acompanyada per:

Imprès de sol·licitud normalitzat

Fotocòpia del NIF o, si escau, passaport.

Fotocòpia titulació exigida.

Fotocopia del carnet de conduir classe B

Currículum acadèmic i professional.

Fotocopia dels justificants acreditatius dels mèrits al·legats per a la seva valoració en la fase de concurs.

L'antiguitat laboral s'acredita amb l'informe de vida laboral i el certificat de serveis prestats.

L'òrgan de selecció només podrà valorar aquells mèrits justificats documentalment mitjançant Informe de vida laboral expedit per la Tresoreria General de la Seguretat Social i contractes de treball, i/o certificats de serveis prestats en cas de tenir experiència en l'Administració Publica.

Fotocòpia del certificat de nivell de català de la Direcció General de Política Lingüística o d'altre organisme , que eximeixi de fer la prova, si s' escau.

Amb la presentació de la sol·licitud les persones aspirants:

-Accepten mantenir vigent els carnet de conduir B, d'acord amb les condicions establertes a la legislació vigent.

-Donen el seu consentiment a la recollida i tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en aquesta convocatòria i per la tramitació del procés selectiu d'acord amb la normativa vigent.

-Atorguen l'autorització expressa per tal que des de l'ajuntament de Martorelles es demani, respecte a la persona interessada, els antecedents que en puguin constar al registre Central de Penats i Rebels.

 

CINQUENA. Admissió de les persones aspirants

5.1. Abans del termini màxim d'un mes, la presidència de la corporació, o autoritat delegada, aprovarà, mitjançant resolució, la llista provisional de persones admeses i excloses i la llista provisional de persones exemptes de realitzar les proves de coneixement de llengua catalana. La resolució, amb les llistes completes i certificades, es publicarà a la pàgina web municipal.

5.2. Les persones aspirants disposaran d'un termini de deu dies, comptats a partir de l'endemà de la publicació de la resolució esmentada, per presentar possibles reclamacions adreçades a esmenar els defectes que pugui contenir la llista provisional de persones aspirants admeses i excloses. Si les persones aspirants excloses no presenten esmena dels defectes que se'ls imputa, la seva sol·licitud s'arxivarà sense cap altre tràmit.

5.3. Transcorregut un termini no superior a quinze dies des de la finalització del termini anterior, la presidència de la corporació, o autoritat delegada, farà pública la resolució amb les llistes definitives de persones admeses i excloses, que serà objecte de publicació a la pàgina web.

La mateixa resolució indicarà la data, hora i lloc de realització de la primera prova i detallarà els noms de les persones que formaran part de el tribunal de selecció.

5.4. Els errors materials, de fet i aritmètics es poden esmenar en qualsevol moment del procés.

 

SISENA. TRIBUNAL QUALIFICADOR

6.1. El tribunal qualificador estarà format pels membres següents:

President: Cap Policia Local de l'Ajuntament de Martorelles o d'altra administració

Vocals: Una persona funcionaria de carrera de l'Ajuntament Martorelles

Una persona amb qualificació tècnica en la matèria

Un/a representant de la direcció General d'Administració de Seguretat

Un/a representant de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

Secretari/a: Un/a funcionari/ària de carrera de la corporació, amb veu però sense vot.

6.2. Es designarà una persona suplent per a cadascuna de les que integraran el tribunal de selecció, inclosa la que desenvoluparà funcions de secretaria.

6.3. La persona que presideixi el tribunal de selecció i tots els vocals, així com els seus suplents, hauran de posseir un nivell de titulació equivalent o superior a l'exigit per participar en la convocatòria i, en el supòsit que pertanyin a cossos policials, hauran de tenir una categoria igual o superior a la de la plaça objecte de convocatòria.

6.4. El tribunal de selecció no es podrà constituir ni actuar sense la presència de la majoria dels seus membres, siguin titulars o suplents i, en tot cas, del president o presidenta i del secretari o secretària o de les persones que les substitueixin.

6.5. El tribunal de selecció podrà disposar, si així ho creu convenient, de personal tècnic que col·labori en l'execució de les proves. En cas que en alguna prova participi personal tècnic especialista, serà necessària només la presència d'almenys un membre de el tribunal de selecció, designats prèviament, per assegurar-ne una realització correcta i traslladar al Tribunal els resultats de la prova o proves. El personal tècnic especialista podrà emetre els informes que correspongui i disposarà de veu davant del Tribunal, però no de vot.

6.6. De totes les sessions de el tribunal de selecció se n'estendrà l'acta corresponent.

6.7. El funcionament del Tribunal es regirà per la normativa general sobre funció pública aplicable a les corporacions locals.

6.8. Als efectes previstos en el real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó de servei, el tribunal de selecció es classifica en la categoria tercera.

6.9 L'abstenció i recusació dels membres del Tribunal s'ha d'ajustar al que preveuen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, 1 d'octubre, LRJ.

 

SETENA. Procediment de selecció

La selecció per concurs oposició consisteix en la valoració de determinades condicions de formació, mèrits o nivell d'experiència relacionats amb la tasca policial a exercir i en la superació de les proves corresponents. La puntuació obtinguda en la fase de concurs no podrà aplicar-se per superar els exercicis de la fase d'oposició.

El dia, l'hora i el lloc d'inici de les proves es publicarà al tauler d'anuncis, com a mínim, amb 7 dies d'antelació.

La data, l'hora i el lloc de realització de les següents proves seran determinats pel tribunal i se'n donarà publicitat juntament amb els resultats de la prova anterior, i per qualsevol altre mitjà, si així ho creu necessari, per tal de facilitar-ne la màxima divulgació. Amb aquesta publicació es considerarà realitzada l'oportuna notificació als interessats.

L'ordre d'actuació dels i de les aspirants, per a aquells exercicis que no puguin fer-se conjuntament s'establirà per sorteig, i es publicarà al tauler d'anuncis de l'ajuntament com a mínim amb 5 dies d'antelació.

Per cadascuna de les proves es realitzarà una única crida. Els aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, fins hi tot per raons de força major, seran definitivament exclosos del procés selectiu.

Si el tribunal té coneixement que algun dels aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de l'interessat, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

7.1. Primera fase: exercicis de l'oposició

La fase d'oposició consistirà en els exercicis següents: proves físiques, de coneixements professionals: actualitat, cultural i teòrica, proves psicotècniques, de coneixement de llengua catalana, i proves mèdiques.

En una mateixa convocatòria es podran realitzar diferents proves, i el Tribunal de selecció publicarà per separat el resultat de cadascuna. No es corregiran els exercicis realitzats per aquelles persones que no hagin superat en el seu cas la prova obligatòria i eliminatòria anterior.

La puntuació màxima d'aquesta fase és de 10 punts.

7.1.1 Primera Prova: Aptitud física.

Aquesta prova té per objecte comprovar, entre d'altres, les condicions de resistència a la força de l'extremitat superior; la força estàtica màxima; la potència aeròbica màxima i l'agilitat de les persones aspirants.

L'ordre de realització dels diferents exercicis d'aquesta bateria de proves físiques vindrà determinat per l'organització de les persones aspirants en els grups que determini el tribunal. No obstant l'anterior, i per a tots els grups, la cursa de resistència (1 quilòmetre) es realitzarà en darrera posició i deixant abans de la realització d'aquesta prova un període, com a mínim, de 20 minuts des de la finalització de la prova anterior.

Les persones convocades per a realitzar aquesta prova hauran de presentar, el dia de les proves físiques, un certificat mèdic oficial indicant que reuneixen les condicions necessàries per fer les proves físiques, la data del qual no podrà ser anterior a 3 mesos del dia de la realització de les proves físiques.

La no presentació d'aquest certificat comporta l'exclusió automàtica de l'aspirant del procés selectiu.

Per a la realització de la prova, les persones aspirants hauran de presentar-se amb roba esportiva.

Cada exercici es puntuarà de 0 a 10 punts, d'acord amb el barem, específic per a cada sexe, establert a l'annex 1. La puntuació final de cada persona aspirant s'obtindrà dividint entre cinc la suma total dels punts aconseguits en cadascun d'ells. Quedaran eliminades de l'oposició les persones aspirants que de la mitjana aritmètica de totes les proves no assoleixin una puntuació final mínima de 5 punts, seran declarats no aptes.

Un cop obtinguda la mitjana aritmètica es sumarà al resultat final del càlcul el factor corrector per edats indicat en l'annex 1.

Qualsevol incompliment de les normes establertes per a cada prova física suposarà en l'exercici on s'incompleixin les normes la consideració de prova no superada i es qualificarà amb 0 punts.

En les proves físiques en que hi ha més d'un intent, el resultat vàlid serà el millor de tots.

No es podrà provar cap element o material abans de la realització d'una prova física.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en educació física.

Aquesta prova tindrà caràcter eliminatori i es qualificarà com a APTE/A o NO APTE/A, essent excloses del procés selectiu les persones que no la superin.

7.1.2. Segona prova: Coneixements actualitat, culturals i específics (10 punts)

Consistirà a contestar un qüestionari de 50 preguntes tipus test més 5 preguntes de reserva, amb quatre alternatives de resposta. Aquestes preguntes contindran qüestions relatives amb el temari de l'Annex 3.

Aquesta prova és eliminatòria i es valorarà de 0 a 10 punts. Les respostes encertades puntuaran 0,2 punts, les respostes errònies descomptaran 0,05 punts, i les respostes en blanc no descomptaran ni sumaran.

Disposaran de 60 minuts per la realització de la prova.

Per poder continuar amb el procés de selecció caldrà obtenir una puntuació mínima de 5 punts.

7.1.3. Tercera Prova: Psicotècnica i entrevista contrast

En una primera fase, únicament realitzaran la prova psicotècnica les 25 persones aspirants que hagin obtingut major puntuació a la segona prova: Coneixements actualitat, culturals i específics.

En cas d'esgotament de la borsa es cridarà a les següents 25 persones aspirants, en ordre de puntuació de major a menor, i així successivament.

Consisteix en una bateria de tests objectius que compleixin els requisits de validesa i fiabilitat i hagin estat baremats, estandarditzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.

Aquest exercici ha de contenir, com a mínim, proves de personalitat i competencials adequades al perfil requerit per a l'exercici de les funcions policials. Aquest procés d'avaluació consta de l'aplicació d'una bateria de tests psicotècnics . A més es pot fer una entrevista personal en aquells casos que decideixi el tribunal per tal d'integrar tots els elements explorats anteriorment. En aquest cas, a les entrevistes hi ha d'estar present, com a mínim, un membre del tribunal juntament amb el tècnic o tècnica que dirigeixi l'entrevista.

En la prova psicotècnica, es tindran en compte les pautes previstes a la Resolució INT/2403/2015. Per la falsedat demostrada en les respostes comportarà l'eliminació de l'aspirant.

7.1.4. Quarta Prova: Coneixements de llengua catalana.

Aquest exercici consistirà en l'acreditació de coneixements de la llengua catalana equivalents al nivell intermedi de català (certificat B2) de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Estaran exemptes de realitzar aquesta prova les persones aspirants que, en la seva sol·licitud de participació en el procés, hagin acreditat documentalment estar en possessió del certificat del nivell B2 o equivalent en base al marc europeu comú de referència per a les llengües o bé hagin acreditat haver superat una prova del mateix nivell o superior per tal d'accedir a una plaça de l'administració pública.

Per realitzar aquesta prova, el tribunal de selecció ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en normalització lingüística.

Aquesta prova tindrà caràcter eliminatori i es qualificarà com a APTE/A o NO APTE/A, essent excloses del procés selectiu les persones que no la superin.

7.2. Segona fase: valoració de mèrits.

Aquesta fase consistirà en la valoració dels mèrits al·legats i acreditats per les persones participants en la seva sol·licitud, fins a un màxim de 10 punts, d'acord amb els criteris següents:

7.2.1 Antiguitat. Fins a un màxim de 3.5 punts

- Per serveis prestats com a policia d'escala bàsica en l'Ajuntament convocant, 0,2 punts per mes complert treballat

- Per serveis prestats com a policia d'escala bàsica en una altra policia local o mosso d'esquadra, 0,05 punts per mes complert treballat.

7.2.2. Titulacions acadèmiques. Fins a un màxim d' 1 punt

Per estar en possessió d'una titulació oficial del sistema educatiu de nivell superior a la requerida per participar en el procés de selecció, relacionada amb l'aplicació del dret penal i la criminologia, les tècniques d'investigació policials, les tècniques de direcció i gestió de la seguretat pública, la gestió i direcció de personal i d'organitzacions, seguretat integral, sociologia o graduat social, es podrà obtenir fins a 1 punt, d'acord amb els criteris següents:

- Per diplomatura universitària o equivalent: 0,50 punts

- Per llicenciatura univerFsitària o equivalent: 0,75 punt

- Per màsters o postgraus universitaris, a partir de 200 hores: 1 punt

En aquest cas només podrà puntuar una titulació.

7.2.3. Cursos de formació i perfeccionament relacionats amb les funcions pròpies de la categoria de la plaça convocada. Per aquest concepte es poden obtenir fins a 3 punts, d'acord amb els criteris següents:

Per cursos organitzats o homologats per:

- L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

- Els Serveis de Formació de les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Girona, Lleida.

- Les escoles oficials dels cossos i forces de seguretat de l'estat.

- Administracions estatals, autonòmiques i locals.

- Les universitats públiques o privades, oficials.

- Entitats municipalistes (ACM,FMC,etc.)

Només és valoraran els cursos amb certificats oficials i amb aprofitament i/o nota d'avaluació, sense que pugui comptabilitzar-ne el curs específic per accés a les categories d'escala superior, executiva, intermèdia, bàsica o d'interins.

- Per cursos de durada fins a 10 hores, 0,10 punts per curs

- Per cursos de durada fins de 11 a 25 hores, 0,15 punts per curs

- Per cursos de 26 a 50 hores, 0,25 punts per curs

- Per cursos de 51 a 100 hores, 0,35 punts per curs

- Per cursos de durada superior a 100 hores, 0,55 punts per curs

7.2.4. Coneixements de llengua catalana.

Es valoraran els certificat superiors al nivell intermedi de català (B2) de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, o d'altres equivalents, fins a un màxim de 1 punt.

-Nivell de suficiència (C1, antic C): 0,50 punts

-Nivell superior (C2, antic D): 1 punt

7.2.5. Certificats acreditatius de competència digital, ACTIC. Fins a un màxim 1 punt.

-Certificat nivell bàsic ACTIC: 0,35 punt.

-Certificat nivell mitjà ACTIC: 0,75 punt.

-Certificat nivell avançat ACTIC: 1 punt.

7.3 Tercera fase: Reconeixement mèdic

Prèviament a la realització d'aquesta prova, el tribunal de selecció farà pública una llista ordenada dels aspirants amb les puntuacions finals atorgades a cada un d'ells i cridarà els aspirants, per a la realització del reconeixement mèdic, a mesura que es necessiti cobrir les places.

La prova consisteix en un reconeixement, realitzat per personal mèdic col·legiat, per comprovar que no es dóna cap de les exclusions mèdiques establertes a l'annex 2 d'aquesta convocatòria. Els professionals als quals s'encarregui de la realització de la prova mèdica, lliuraran a la Comissió un informe de cadascun dels aspirants.

En cas que algun aspirant no superi aquest reconeixement mèdic, el tribunal de selecció cridarà al següent de la llista que hagi superat les proves anteriors per tal que el realitzi.

 

VUITENA. Qualificació de les persones aspirants

La qualificació final de cada aspirant s'obté sumant les qualificacions obtingudes a la fase d'oposició i les obtingudes a la fase de concurs.

En cas d'empat en la puntuació, el desempat serà a favor de la persona que hagi obtingut la puntuació més alta en la fase d'oposició, i, en cas que l'empat perduri, a favor de la persona que hagi obtingut més punts en la fase de valoració de mèrits en concepte de serveis prestats i antiguitat. Si tot i així perdura l'empat, es tindrà en compte com a criteri la paritat, a favor del col·lectiu menys representatiu.

 

NOVENA. Funcionament de la Borsa de treball

Els aspirants seran cridats a ocupar els llocs de treball per ordre de puntuació de la borsa de treball, i s'hauran d'incorporar en el moment en què l'Ajuntament els requereixi. En el cas que l'aspirant no es presenti en la data requerida o declini el nomenament, passarà a l'última posició de la borsa de treball. Seran avisats mitjançant correu electrònic.

Quan un aspirant ja hagi estat nomenat cessi per renúncia, passarà a ocupar la darrera posició en l'ordre de prelació de la borsa vigent.

Quan un aspirant ja hagi estat nomenat cessi pels motius d'incorporació del funcionari titular de la plaça, pel transcurs del període pel qual van ser nomenats, passarà a ocupar la posició corresponent segons la puntuació en l'ordre de prelació de la borsa vigent.

És obligació dels candidats que formin part de la borsa de facilitar un telèfon de contacte, així com una adreça de correu electrònic, als efectes de comunicació i mantenir-lo permanentment actualitzat.

Per efectuar l'oferiment de nomenament a l'aspirant que correspongui, des del Departament de Recursos Humans, s'efectuarà una trucada telefònica al número que l'aspirant hagi indicat en la sol·licitud. La comunicació telefònica s'intentarà un mínim de tres vegades durant la jornada laboral, entre les 8:00 i les 15:30 hores, amb un interval de dues hores entre cada trucada.

Simultàniament, s'enviarà un correu electrònic perquè es posi en contacte amb el Departament de Recursos Humans.

Si a les 12:00 hores del següent dia laborable a l'enviament del correu electrònic, l'aspirant no ha contactat amb la Departament de Recursos Humans, es farà la crida del següent aspirant per ordre de puntuació i passarà a ocupar la posició de la borsa per ordre de puntuació.

En atenció a casos excepcionals i degudament motivats, i a petició de l'òrgan competent, es podran nomenat altres candidats/tes que figurin a la borsa de treball però sense seguir l'ordre de puntuació, als efectes de buscar sempre la millor adequació entre el perfil competencial del lloc de treball a ocupar i les característiques personals i funcionals de l'aspirant.

Han de superar la prova de reconeixement mèdic que es realitzarà a les persones aspirants, d'acord amb l'ordre de puntuació obtingut, en el moment en què s'ofereixi el nomenament interí segons les necessitats de personal de l'Ajuntament. En cas de resultar no apte, s'avisarà a la següent persona candidata.

Els aspirants proposats hauran de presentar al Departament de Recursos Humans, en el termini màxim de deu cinc naturals, els documents acreditatius de les condicions exigides a la base tercera.

Els que tinguin la condició de funcionaris públics estan exempts de justificar documentalment els requisits que no requereixin actualització. Únicament hauran de presentar un certificat de l'organisme que custodiï el seu expedient personal i acreditar la seva condició i les altres circumstàncies de les quals no hi hagi constància.

Si dins del termini esmentat, i tret dels casos de força major, els aspirants proposats no presenten la documentació o no reuneixen els requisits exigits, no podran ser nomenats i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.

 

DESENA. Nomenament i presa de possessió de la borsa de treball

La cobertura de places a cobrir interinament les vacants que es puguin produir, les substitucions o les necessitats de personal per execució de programes o projectes de caràcter personal o per excés o acumulació de tasques que es puguin produir en el cos de la policia local a l'Ajuntament de Martorelles, es realitzarà mitjançant un nomenament de caràcter interí, amb indicació del motiu del mateix, la durada i les causes de cessament.

La persona nomenada prendrà possessió del càrrec en el termini establert al decret de nomenament, que no podrà ser més enllà de 15 dies des de la data de notificació.

La manca de presa de possessió del càrrec dins del termini susdit comportarà la pèrdua de tots els drets derivats del procés de selecció, llevat dels casos de força major, que seran degudament comprovats i valorats per l'administració.

 

ONZENA. Incidències

El tribunal de selecció queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i per adoptar els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu, inclòs el canvi en l'ordre de les proves.

 

DOTZENA. Règim de recursos

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit dictats per l'òrgan municipal competent, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectius o produeixen indefensió o perjudici irreparable als drets i interessos legítims, les persones interessades podran interposar potestativament, d'acord amb l'article 112 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, o bé podran interposar recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de la comissió, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, les persones interessades podran interposar, en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant l'Alcalde/essa de l'Ajuntament.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

 

 

DISPOSICIÓ ADDICIONAL

De conformitat amb el criteris fixats per la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental, les instàncies, documentació adjunta i les proves selectives podran ser destruïdes un cop sigui ferma la resolució del procediment selectiu.

En allò que no estigui previst a les presents bases, s'aplicarà el que determina la Llei 16/1991, de 10 de juliol, d eles Policies de Catalunya i el Decret 233/2002, pel qual s'aprova el reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals i en els seu defectes el decret 214/1990, de 30 de juliol, el decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre i el Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, així com la resta de normativa que sigui d'aplicació.

  

 

Annex 1. Proves físiques

 

- Carrera de resistència (1000m).

La persona aspirant es col·locarà a la pista en el lloc assenyalat en posició dempeus. La cursa serà contínua fins a cobrir la distància en el mínim temps possible. La prova s'invalidarà per la realització de dues sortides nul·les o sortir de les marques de la pista. Hi haurà un únic intent. 

- Llançament de pilota medicinal

La persona aspirant es col·locarà dempeus, darrere la línia de llançament (sense trepitjar-la en cap moment) amb els peus paral·lels separats a l'amplada de les espatlles. El cos estarà col·locat en direcció a la zona de caiguda i amb la pilota medicinal (3 kg) agafada amb ambdues mans simètricament.

Des de la posició inicial, al senyal de la persona que avalua, el subjecte elevarà, amb ambdues mans, la pilota per sobre i per darrere del cap i simultàniament podrà estirar el tronc, flexionar els braços i les cames, aixecant els talons però sense desenganxar les puntes del peu del terra (és a dir, sense saltar durant el llançament).

A partir d'aquí, es farà un llançament explosiu i potent cap endavant amb l'objectiu de desplaçar la pilota medicinal de 3 kg tan lluny com sigui possible. Per fer aquesta prova es permet l'ús de faixes o cinturons (2 intents)

- Abdominals en 1 minut

Després del senyal de la persona que avalua, la persona aspirant haurà de fer el major nombre de vegades el cicle de flexió i extensió de la cintura (abdominal) durant 1 minut.

Durant tota la prova les cames hauran de mantenir-se flexionades 90 graus. Així mateix, els dits de les mans s'hauran de mantenir entrellaçats en contacte amb el clatell fins a l'acabament de l'exercici.

Només es comptaran els abdominals que el subjecte faci correctament, és a dir, mantenint la posició correcta: amb mans entrellaçades i darrere del clatell i peus a terra, tota l'esquena ha de tocar el terra cada cop que es retorni a la posició inicial i els dos colzes han de tocar els genolls en pujar. (1 intent)

- Salt horitzontal

L'aspirant s'ha de situar de forma que els peus, inclosa la projecció vertical de la punta del peu al terra, es trobin darrera dins de la línia de salt. Amb els peus junts o separats a l'amplada dels malucs aproximadament i el cos orientat de cara a la zona de caiguda del salt. Els peus no poden trepitjar la línia de salt en cap moment de la prova.

Cal saltar cap endavant tan lluny com es pugui, emprant ambdós peus simultàniament. La caiguda ha de ser dins de la zona habilitada amb aquesta finalitat, de forma equilibrada, o caient cap endavant.

Els peus han de tenir contacte permanent amb el terra fins al moment de l'enlairament. No es permetran les accions de balanceig de peus abans de l'execució del salt. (2 Intents)

- Velocitat

La sortida es dóna en posició dempeus, ambdós peus per darrere de la línia de sortida i sense tocar-la. Distància 50 metres

El cronòmetre es posarà en marxa quan la persona aspirant iniciï la cursa. Es pararà el cronòmetre quan travessi la línia d'arribada. ( 1 intent)

 

Barem aptitud física homes

 

Punts

Cursa resistència

Llançament

Abdominals

Salt Horitzontal

Velocitat

Punts

10

<3'10''

10

55

>2.20

6" 8

10

9

3'26''

9

52

2,16 - 2,20

7" 0

9

8

3'43''

8.5

49

2,11 - 2,15

7" 2

8

7

3'59''

8

46

2,06 - 2,10

7" 5

7

6

4'16''

7,5

42

2,01 - 2,05

7" 9

6

5

4'32''

7

37

1,96 - 2,00

8" 5

5

4

5'15''

6.5

32

1,91 - 1,95

8" 9

4

3

5'58''

6

28

1,86 - 1,90

9" 2

3

2

6'41''

5.5

22

1,81 - 1,85

9" 4

2

1

7'24''

5

18

1,76 - 1,80

9 "6

1

 

 

Barem aptitud física dones

 

Punts

Cursa resistència

Llançament

Abdominals

Salt Horitzontal

Velocitat

Punts

10

3'48''

7

52

>2.20

7"7

10

9

4'05''

6.5

47

1,96 - 2,00

8"1

9

8

4'22''

6

42

1,91 - 1,95

8"5

8

7

4'39''

5.5

37

1,86 - 1,90

9"1

7

6

4'58''

5

32

1,81 - 1,85

9"3

6

5

5'14''

4.5

27

1,76 - 1,80

9"6

5

4

5'48''

4

22

1,71 - 1,75

9"8

4

3

6'23''

3.5

17

1,66 - 1,70

9"9

3

2

6'57''

3

12

1,61 - 1,65

10"

2

1

7'32''

2.5

7

1,56 - 1,60

10"1

1

 

 

Correcció per edats: S'aplicarà a la nota mitjana final.

Homes i dones:

De 18 a 29 anys 0 punts.

De 30 a 39 anys 0'3 punts.

De 40 a 49 anys 0,7 punts.

De 50 a 59 anys 1,3 punt.

A partir de 60 anys 1,8 punts

 

 

Annex 2. Proves mèdiques

 

QUADRE D'EXCLUSIONS MÈDIQUES

 

I. ANTROPOMETRIA:

-1 La dinamometria, amb l'estenòmetre de Blok, inferior a les 30 divisions en la mà dominant i a les 25 divisions en la mà no dominant, pel que fa als homes; i inferior a les 25 i 20 divisions, respectivament, en les mans dominant i no dominant, pel que fa a les dones.

-2 La capacitat vital, obtinguda amb l'espiròmetre, inferior als 3,5, litres en els homes, i als 3 litres en les dones.

 

II. MALALTIES, LESIONS I DEFECTES FÍSICS:

-1 Aparell circulatori

1.1 Insuficiència cardíaca en totes les seves possibles manifestacions, independentment de la seva causa.

1.2 Malformacions de cor o de grans vasos.

1.3 Lesions adquirides de cor o de grans vasos.

1.4 Trastorns de la conducció i del ritme cardíac.

1.5 Insuficiència coronària.

1.6 Pericarditis activa o residual.

1.7 Insuficiència arterial perifèrica.

1.8 Insuficiència venosa perifèrica.

1.9 Malformacions arteriovenoses. Shunt i aneurismes arterials. Linfedema.

1.10 Hipertensió arterial. Hipotensió simptomàtica.

 

-2 Aparell respiratori

2.1 Malalties respiratòries amb repercussió permanent o ocasional en la funció respiratòria.

2.2 Malformacions o lesions de les vies respiratòries altes o baixes, parènquima, pulmó, pleures o tòrax.

 

-3 Aparell genitourinari

3.1 Malformacions o lesions del tracte genitourinari.

3.2 Disfuncions urogenitals cròniques.

3.3 Nefropaties de qualsevol etiologia. Insuficiència renal. Hidronefrosi.

3.4 Litiasi del tracte urinari crònica.

3.5, Prolapse genital femení. Endometriosi.

 

-4 Aparell digestiu

4.1 Malformacions o lesions de l'aparell digestiu, inclosos el fetge, les vies biliars, el pàncrees exocrí i les glàndules salivals.

4.2 Disfuncions que comprometin la masticació, la deglució, la digestió o l'excreció.

4.3 Hèrnies i eventracions no tractades o recidivants.

4.4 Úlcera gastroduodenal.

4.5, Hepatopaties (inclouen alteracions metabòliques).

4.6 Malaltia inflamatòria crònica intestinal i síndrome de mala absorció.

4.7 Pancreopaties cròniques o recidivants.

 

-5 Sistema hematopoètic: hemopaties que a judici del tribunal limitin l'exercici de la funció policial.

 

-6 Aparell locomotor

6.1 Malformacions o lesions que incapacitin, limitin o comprometin el lliure moviment de qualsevol articulació o que puguin disminuir la força i l'agilitat de les extremitats, el tronc o el coll, o la seva repercussió estàtica.

6.2 Qualsevol altre procés de l'aparell locomotor que a judici del tribunal dificulti l'exercici de les funcions policials.

 

-7 Trastorns psiquiàtrics i sistema nerviós

7.1 Qualsevol tipus de psicosi o trastorn afectiu, neuròtic o de personalitat que afecti un adequat comportament social i laboral.

7.2 Retard mental, trastorn del desenvolupament psicològic o trastorn mental orgànic que incapaciti per a les funcions pròpies del lloc al qual aspira.

7.3 Trastorns mentals i del comportament causats per consum de substàncies psicotròpiques.

7.4 Símptomes i/o signes clínics biològics indicadors d'intoxicació exògena (detecció de metabòlits de drogues d'abús en l'orina).

7.5 Epilèpsia i/o antecedents seus. Convulsions sense filiar.

7.6 Malformacions o lesions del sistema nerviós central o perifèric.

7.7 Síndromes vertiginoses de qualsevol etiologia.

7.8 Tremolor. Tics o espasmes.

7.9 Trastorns de la son.

 

-8 Glàndules endocrines

8.1 Malformacions o disfuncions de les glàndules endocrines o mixtes.

8.2 Diabetis mellitus.

 

-9 Infeccions: qualsevol malaltia infectocontagiosa (vírica, bacteriana, micòtica o parasitària).

 

-10 Òrgans dels sentits

10.1 Lesions que puguin donar trastorns de la sensibilitat epicrítica o protopàtica o del funcionalisme neuromotor.

10.2 Agudesa visual monocular sense correcció inferior a 4/10.

10.3 Queratotomia radial.

10.4 Despreniment de retina.

10.5 Estrabisme manifest i no corregit.

10.6 Hemianòpsies o reduccions manifestes del camp visual.

10.7 Discromatòpsies.

10.8 Glaucoma.

10.9 Qualsevol altre procés patològic que, segons el parer dels facultatius que realitzin la prova, dificulti de manera important l'agudesa visual.

10.10 Agudesa auditiva que suposi una pèrdua entre 1.000 i 3.000 Hz a 35 dB o de 4.000 Hz a 45 dB.

10.11 Malformacions o lesions de l'oïda interna, mitjana o externa, que en comprometin el bon funcionament o en determinin afeccions cròniques.

10.12 Malformacions o lesions dels òrgans de la fonació (llavis, paladar, boca, cordes vocals, etc.) que comprometin la funció fonatòria normal.

10.13 Trastorns en la parla. Quequesa.

 

-11 Pell, fàneres i glàndules exocrines

11.1 Malformacions, tumoracions i lesions de la pell i les fàneres que puguin comprometre la funció policial.

11.2 Cicatrius que per la seva extensió, profunditat o estètica puguin comprometre la funció policial o facilitar la identificació.

11.3 Disfuncions de les glàndules exocrines que comportin compromís per a la funció policial.

11.4 Dermatosis generalitzades. Èczemes o psoriasis.

11.5 Tatuatges que siguin visibles amb la uniformitat reglamentària.

11.6 Altres alteracions dermatològiques que a judici del tribunal limitin o dificultin l'exercici de la funció policial.

 

-12 Altres

12.1 Processos neoplàsics.

12.2 Processos hereditaris amb repercussió permanent sobre funcions orgàniques

12.3 Malalties autoimmunes.

12.4 Diàtesi al·lèrgica.

12.5 Qualsevol afecció, lesió o disfunció que segons el criteri facultatiu pugui comprometre la funció policial.

 

 

Annex 3. Temari

 

1. La Constitució Espanyola: Drets fonamentals i llibertats públiques

2. L'Estatut d'autonomia de Catalunya. Principis Rectors

3. L'estatut d'Autonomia. Les institucions polítiques de Catalunya

4. Les institucions polítiques de l'Estat

5. Els òrgans jurisdiccionals: el poder judicial i el Tribunal Constitucional

6. L'organització territorial de l'Estat

7. Institucions de La Unió Europea.

8. El Municipi. Òrgans de govern, Funcions i Competències

9. Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat.

10. Llei 4/2003, de 7 d'abril, d'ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya.

11. La Llei de Bases de Regim Local.

12. Estructura, organització i funcions de les policies locals: Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals.

13. Reglament d'Armes de la Policia Local

14. Drets i deures dels membres de les policies locals: El règim disciplinari aplicable.

15. El Codi d'Ètica de la Policia de Catalunya

16. El Codi penal: Llei orgànica 1/2015. Principals reformes vers la Llei orgànica 10/95 (anterior codi Penal).

17. Delictes contra la seguretat Viària

18. La denúncia: Concepte i classes. El dret i el deure de denunciar. Efectes de la denúncia.

19. La detenció de menors. L.O 5/2000

20. Protecció de la seguretat ciutadana: Llei orgànica 4/2015.

21. Seguretat viària: normativa sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària.

22. Instrucció d'atestats per accidents de trànsit.

23. El procediment sancionador en matèria de trànsit.

24. L'ajuntament de Martorelles, òrgans de govern, composició i competències.

25. Policia Local de Martorelles, informació web, història, normativa, etc.

26. Coneixement de la població de Martorelles, teixit comercial, escolar, principals vies de la població, llocs d'interès, festes i tradicions, etc.

27. Cultura general i noticies d'actualitat.

 

Martorelles, 22 d'abril de 2024

 

Marc Candela Callado

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
21822 {"title":"ANUNCIO por el que se hacen públicas las bases y la convocatoria del proceso selectivo para constituir una bolsa de trabajo de agente de la Policía Local, grupo C1.","published_date":"2024-04-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"21822"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Martorelles,DOGC,DOGC 2024 nº 9153 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-04-30/21822-anuncio-se-hacen-publicas-bases-convocatoria-proceso-selectivo-constituir-bolsa-trabajo-agente-policia-local-grupo-c1 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.