EDICTO sobre aprobación de las bases y la convocatoria para la creación de una bolsa de trabajo de limpiadores/as.

Mitjançant Decret 2024/808 de data 05 d'abril de 2024 es va aprovar el següent:

 

RESOLC:

 

Primer.- Aprovar les "Bases reguladores del procés selectiu per a la creació i constitució d'una borsa de treball de categoria netejador/a (AP) per cobrir qualsevol vacant o realització de substitucions a qualsevol dels edificis municipals".

 

Segon.- Convocar el procés selectiu mitjançant concurs lliure, i obrir el termini de presentació de les instàncies per prendre part en el procediment de selecció, de conformitat amb el contingut de les bases referenciades.

 

 

ANNEX

 

BASES REGULADORES PER A LA CREACIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL DE NETEJADORS/ES MITJANÇANT CONCURS

 

Base 1. Objecte de la convocatòria.

Aquestes bases tenen per objecte regular el procés de selecció per a la constitució d'una borsa de treball per cobrir vacants temporals i realitzar substitucions de personal de la neteja (AP) de l'Ajuntament de Llagostera i pels seus ens dependents que decideixin voluntàriament acollir-se aquesta borsa de treball, perquè no disposen d'un procés de selecció propi en aquest àmbit de treball.

La vigència de la borsa de treball serà de 2 anys (a comptar de la data de l'acord de constitució de la borsa), prorrogable un any més com a màxim, per resolució de l'Alcaldia. Tot això a excepció que, prèviament, no es convoqui un procés selectiu per a la cobertura definitiva de places d'aquesta categoria o s'exhaureixi la llista de persones aspirants seleccionades en un termini inferior, moment en el qual la borsa deixarà de ser vigent.

 

Base 2. Publicitat

Les bases i la convocatòria es publicaran íntegrament en el Butlletí Oficial de la Província de Girona i en la seu electrònica de l'Ajuntament de Llagostera (https://www.seu-e.cat/web/llagostera) i el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

El termini de presentació de sol·licituds serà de 10 dies naturals, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Les successives publicacions dels actes de tràmit d'aquest procés selectiu (llistes de persones aspirants admeses i excloses, data de les proves de selecció, resolucions del tribunal qualificador, resultats definitius i qualsevol altra notificació es publicaran exclusivament al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament de Llagostera (https://www.seu-e.cat/web/llagostera) i aquesta publicació tindrà els efectes de notificació.

 

Base 3. Característiques de la plaça:

- Règim: temporal

- Grup de classificació: AP

- Funcions bàsiques assignades a aquest lloc de treball, a títol orientatiu i sense que limitin o impossibilitin que se'n puguin derivar altres, són les següents:

- Realitzar tasques de neteja a equipaments i edificis públics i/o municipals

- Fer servir les eines manuals i mecàniques requerides pel desenvolupament dels treballs encomanats

- Tenir cura de l'adequada utilització i emmagatzematge del material

- Tenir cura de l'estat d'ordenació i neteja del lloc de treball

- Comunicar al seu superior immediat la manca de material

- Realitzar funcions de consergeria de la instal·lació o equipament quan s'esdevé necessari, com per exemple, obrir i tancar les instal·lacions o atendre els transportistes i serveis tècnics.

- Adoptar en el tractament de dades de caràcter personal les mesures establertes per la Corporació i complir la normativa vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal, així com mantenir el deure de secret i confidencialitat en relació a les mateixes, que subsistirà fins i tot una vegada acabada la seva relació laboral amb la Corporació

- Vetllar per la seguretat i salut en el seu lloc de treball, utilitzant adequadament els mitjans i equips de protecció posats a la seva disposició, d'acord amb els procediments establerts i la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals.

- Qualsevol altra funció de naturalesa similar que li sigui atribuïda

 

Base 4.- Condicions dels aspirants

Per ser admesos i prendre part en el procés selectiu és necessari que els aspirants reuneixin els requisits següents:

a) Tenir nacionalitat espanyola, d'acord amb la legislació vigent, o la de qualsevol dels estats membres de la Unió Europea o d'aquells estats membres als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per l'Estat espanyol, els sigui d'aplicació la lliure circulació de treballadors en els termes en què es troba definida en el tractat constitutiu de la Comunitat Europea. També podran ser admesos el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge, tant dels ciutadans espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per l'Estat espanyol, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, tinguin la nacionalitat que tinguin, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa als descendents, siguin menors de 21 anys o majors d'aquesta edat però visquin a càrrec dels seus progenitors. Els aspirants que no tinguin nacionalitat espanyola hauran de demostrar coneixements suficients de llengua espanyola i hauran de superar les proves establertes amb aquesta finalitat.

b) Haver complert 16 anys i no excedir de l'edat màxima de jubilació forçosa.

c) Estar en possessió del certificat d'escolaritat, o equivalent.

d) Posseir la capacitat funcional per a l'exercici de les tasques. Aquest requisit s'entén referit al fet de no patir cap malaltia o defecte físic que impedeixi l'exercici de les funcions pròpies de la plaça per a la qual es convoca aquest procés de selecció.

e) Tenir nivell de elemental A2 o equivalent, acreditant mitjançant certificat de l'òrgan competent de la Generalitat de Catalunya en matèria de política lingüística o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català i l'Ordre VCP/491/2009, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/223/2010. Així mateix, és d'aplicació el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

f) Els aspirants que no tinguin nacionalitat espanyola i que no vulguin realitzar el segon exercici eliminatori i obligatori de la prova de llengua castellana han d'adjuntar també amb la sol·licitud de participació fotocòpia compulsada d'algun dels documents següents: a) certificat que acrediti haver cursat la primària, secundària i batxillerat a l'Estat espanyol; b) o bé el diploma de nivell C1 d'espanyol o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves adreçades a la seva obtenció; c) o certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

També estan exempts de realitzar l'exercici de coneixements de llengua castellana els aspirants nacionals de països en què la llengua castellana sigui llengua oficial o que hagin cursat en llengua castellana els estudis conduents a obtenir la titulació exigida com a requisit d'accés.

Tots els requisits anteriors podran complir-se i acreditar-se fins a l'últim dia de presentació de sol·licituds, sense perjudici del termini que es concedeixi per a esmena de sol·licituds.

En cas de no acreditar-se degudament en l'esmentada data tenir els coneixements de català exigits, podrà acreditar-se a través de les proves programades en el procés selectiu.

Els aspirants discapacitats han de fer constar en la sol·licitud aquesta condició, així com les adequacions de temps i mitjans materials específics que sol·liciten per realitzar les proves. Només es tindran en compte aquelles sol·licituds relatives a adaptacions que tinguin relació directa amb la prova a realitzar. Correspon al Tribunal qualificador resoldre sobre l'oportunitat i la concreció de l'adaptació en funció de les circumstàncies específiques de cada prova selectiva.

Les persones aspirants que no acreditin documentalment els coneixements de llengua castellana hauran de realitzar un exercici que consistirà en una redacció de 200 paraules, com a mínim, i a mantenir una conversa amb membres del tribunal, la qual es qualificarà d'apte o no apte. L'exercici tindrà caràcter obligatori i eliminatori. L'acreditació del nivell de llengua espanyola es podrà efectuar fins a la realització de les proves. L'acreditació documental es pot aportar fins el moment de realització de la prova de llengua castellana.

g) No estar inhabilitat per sentència ferma per a l'exercici de les funcions públiques ni haver estat separat, per resolució disciplinària ferma, del servei de cap administració pública.

h) No trobar-se sotmès en cap de les causes d'incapacitat o incompatibilitat previstes a la legislació vigent.

 

Base 5.- Tramitació de les sol·licituds

La sol·licitud per prendre part en el procés selectiu s'ha de presentar mitjançant formulari normalitzat disponible a la seu electrònica (https://www.seu-e.cat/web/llagostera) de l'Ajuntament de Llagostera, en la qual es farà constar que es reuneixen les condicions exigides en aquestes bases, referides a la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds.

La sol·licitud es pot presentar:

a) Presencialment, en suport paper, a l'Oficina d'Assistència en Matèria de Registre de l'Ajuntament de Llagostera (Pg. Romeu, 6, baixos, de 9 a 14 hores). En aquest supòsit cal presentar el formulari normalitzat disponible a la seu electrònica de l'Ajuntament de Llagostera, juntament amb la resta de documents aportats.

b) Telemàticament (amb signatura electrònica), a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de Llagostera. En aquest supòsit cal presentar una Instància genèrica, a la qual s'adjuntarà el formulari normalitzat i la resta de documents aportats.

c) En qualsevol altra forma que regula l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

El formulari normalitzat haurà d'anar acompanyat de la següent documentació:

a) Fotocòpia del DNI o passaport, o en cas de no tenir la nacionalitat espanyola, del document oficial acreditatiu de la nacionalitat.

b) Fotocòpia de la titulació requerida, o resguard d'haver abonat els drets perquè s'expedeixi.

c) Curriculum vitae, amb descripció dels mèrits valorables a la fase concurs.

d) Certificats i títols acreditatius dels mèrits que s'al·leguin per a ser valorats en la fase concurs. Els mèrits insuficientment acreditats o els presentats fora del termini de presentació d'instàncies no es valoraran.

Els serveis prestats a les administracions públiques, s'han d'acreditar mitjançant certificació de l'òrgan competent, amb indicació expressa amb la categoria professional desenvolupada i, si és possible, les funcions desenvolupades, període de temps i règim de dedicació.

e) Declaració jurada dels aspirants referits als punts g) i h) de la base quarta. (disponible a la web de l'Ajuntament)

f) Certificat de suficiència de coneixements de llengua catalana (nivell A2)

g) Si s'escau, certificat de coneixements de llengua castellana, nivell C1.

h) Justificant de pagament dels drets d'examen (20 euros) d'acord amb la ordenança fiscal número 5. El personal laboral i funcionari de l'Ajuntament, així com les persones que demostrin que estan a l'atur, no hauran de satisfer aquesta taxa.

Les sol·licituds es presentaran en el termini de 10 dies naturals a partir de l'endemà de la última publicació de l'anunci de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Per la mera concurrència als processos selectius s'entén que l'aspirant accepta íntegrament aquestes bases, tret que, prèviament, hagi exercit el seu dret a impugnar-les.

Amb la formalització i la presentació de la sol·licitud, l'aspirant dona el consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent. Així mateix, l'aspirant dona el seu consentiment a la publicació de les seves dades al portal de transparència de l'Ajuntament de Llagostera, d'acord amb l'article 9.1.g) de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

 

Base 6.- Admissió dels aspirants

Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, l'Alcaldia, en el termini màxim d'un mes, dictarà resolució i declararà aprovada la llista d'admesos i exclosos. En l'esmentada resolució es farà públic el llistat d'aspirants admesos i exclosos, la data, hora i lloc de la celebració de la primera prova del procés i la composició del Tribunal qualificador.

La publicació d'aquesta resolució es farà en la seu electrònica de l'Ajuntament de Llagostera (https://www.seu-e.cat/web/llagostera) i es concedirà un termini de 5 dies naturals, a comptar de l'endemà de la publicació, per formular esmenes i possibles reclamacions.

Si no es presenten reclamacions, es considerarà elevada a definitiva la llista d'aspirants admesos i exclosos sense necessitat de nova publicació. En cas que se'n produeixin, l'Alcaldia resoldrà estimar-les o desestimar-les en el termini màxim d'un mes, a comptar de la finalització del termini per a la presentació. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions es consideraran desestimades.

Si el Tribunal té coneixement que algun dels aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de l'interessat, excloure'l i, si s'escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o les falsedats comprovades als efectes pertinents.

 

Base 7.- Tribunal qualificador

El Tribunal qualificador dels exercicis i mèrits dels aspirants es designarà segons disposa l'article 60 del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (TREBEP) i l'article 72 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals (RPEL). El Tribunal qualificador, designat per l'Alcaldia, es constituirà de la forma següent:

- President: La Secretaria de la Corporació o persona en qui delegui.

- Vocals :

- Un vocal tècnic o expert en la matèria de la plaça objecte de la convocatòria, que podrà ser personal intern o extern a l'Ajuntament.

- Un vocal designat per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

- Secretària: Un/a empleat/ada públic/a de l'Àrea de Recursos Humans.

Es designarà un membre suplent per a cada membre del Tribunal qualificador. Tots els membres del Tribunal qualificador tindran veu i vot, excepte el secretari, que tindrà veu però no vot.

La totalitat dels membres haurà de posseir un nivell de titulació igual o superior a l'exigit per a l'ingrés en el cos o escala de la plaça que es convoca.

El Tribunal no es podrà constituir ni actuar sense l'assistència de la meitat dels seus membres, bé siguin titulars o suplents. Serà necessària la presència del president i del secretari. Les decisions s'hauran d'adoptar per majoria dels membres del Tribunal i, en cas d'empat, resoldrà el vot del president, que serà de qualitat. Tots actuaran amb veu i vot, excepte el secretari, que ho farà únicament amb veu.

A les sessions del Tribunal hi podrà assistir un observador sindical, amb veu i sense vot, nomenat per l'Alcaldia, a proposta dels òrgans de representació sindical.

Quan concorrin les circumstàncies previstes a l'article 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, els aspirants podran formular recusació contra els membres del Tribunal.

El Tribunal pot disposar la incorporació a les seves tasques de persones tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, les quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions del Tribunal, les qüestions que se'ls sotmetin, relatives a les matèries de la seva competència.

El Tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords necessaris per al bon ordre de les proves en tot el que no preveuen aquestes bases.

Als efectes previstos en el Reial Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei, el Tribunal qualificador es classifica en la categoria primera.

 

Base 8.- Desenvolupament del procés de selecció

El procediment de selecció és el de concurs lliure, el qual constarà de dos parts diferenciades: coneixement de llengües, i fase concurs.

Els aspirants seran convocats per a cada exercici en única crida i s'identificaran amb el corresponent document d'identitat. La no presentació d'un opositor a qualsevol de les proves en el moment de ser cridat determinarà automàticament la pèrdua del dret a participar en aquell exercici i en els successius i, en conseqüència, quedarà exclòs del procediment selectiu.

La data, l'hora i el lloc de realització de les proves es determinarà en el decret d'admesos i exclosos, que es publicarà en la seu electrònica de (https://www.seu-e.cat/web/llagostera), així com els resultats de les proves realitzades. Amb aquestes publicacions es consideraran realitzades les oportunes notificacions als interessats.

8.1.- Coneixement de llengües oficials.

Prova de caràcter obligatori i eliminatori.

8.1.1. Prova de coneixements de català. Consisteix en la realització d'exercicis de coneixements de suficiència de la llengua catalana (expressió escrita, comprensió lectora, expressió oral, gramàtica i vocabulari), corresponent al nivell A2 del Marc europeu comú de referència (MECR) segons estableix el Decret 161/2002, d'11 de juny.

La qualificació d'aquest exercici serà d'apte o no apte. Aquests darrers quedaran eliminats del procés selectiu. La durada màxima s'estableix en 2 hores aproximadament.

Quedaran exemptes d'acreditar aquests coneixements les persones que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a la mateixa administració, en què hi hagués establerta una prova de català del mateix nivell o superior, o que hagin superat la prova de català, del mateix nivell o superior.

Quedaran exemptes d'aquesta prova els aspirants que presentin un certificat de coneixement del català del nivell corresponent a la plaça convocada expedit per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) o algun dels altres títols, diplomes i certificats considerats equivalents en la Llista de titulacions equivalents als certificats de coneixements de català de la DGPL, elaborada a partir de l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril.

Per realitzar aquestes proves, el Tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en normalització lingüística.

8.1.2. Prova de coneixements de llengua espanyola.

Els coneixements de la llengua espanyola hauran de ser acreditats per aquells aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola.

La prova de coneixements de la llengua espanyola consistirà en mantenir una conversa, amb els assessors que el Tribunal de selecció nomeni, de manera que quedi demostrat un domini suficient de l'idioma per part de l'aspirant.

Quedaran exempts de realitzar aquesta prova els aspirants provinent d'un Estat diferent a l'Estat espanyol que tingui com a llengua oficial l'idioma espanyol o que hagin presentat, juntament amb la instància sol·licitant prendre part en el procés de selecció, fotocòpia compulsada d'algun dels documents següents:

- Certificat que acrediti que s'ha cursat la primària, la secundària o el batxillerat a l'Estat espanyol.

- Diploma de nivell superior d'espanyol C1 (Reial Decret 1137/2002) o equivalent, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves dirigides a l'obtenció d'aquest.

- Certificat d'aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d'idiomes.

La qualificació d'aquests exercicis serà d'apte o no apte. Aquests darrers quedaran eliminats del procés selectiu. La durada màxima s'estableix en 2 hores aproximadament.

8.2.- Fase concurs

La fase d'oposició, obligatòria i eliminatòria, constarà de dues proves diferenciades:

Aquesta fase consistirà en la valoració dels mèrits dels aspirants i en una entrevista personal.

EIs mèrits no seran vaIorats si es reben amb posterioritat a Ia finalització deI termini de presentació de sol·licituds per prendre part en les presents proves. Per poder formar part de la borsa es necessita una puntuació mínima de 2 punts

8.2.1. Valoració dels mèrits dels aspirants (màxim 27 punts).

I. Experiència professional (màxim 15 punts).

Els mèrits es valoraran d'acord amb el següent barem:

- Per serveis prestats a l'Administració Local o ens depenen del sector públic local en llocs de treball del mateix grup professional AP o immediatament superior C2, desenvolupant tasques relacionades amb la neteja, 1 punts per mes treballat.

Els serveis prestats a les administracions públiques, s'han d'acreditar mitjançant certificació de l'òrgan competent, amb indicació expressa amb la categoria professional desenvolupada i , si és possible, les funcions desenvolupades, període de temps i règim de dedicació.

No es valoren els serveis prestats a les administracions en qualitat de personal eventual de confiança o assessorament especial.

- Per experiència professional en l'àmbit privat en llocs de treball del mateix grup professional AP o immediatament superior C2, desenvolupant tasques relacionades amb la neteja, 1 punt per mes treballat.

L'experiència professional en el sector privat s'haurà d'acreditar mitjançant contracte laboral on consti el lloc de treball i informe de vida laboral emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social

- Experiència professional en l'exercici de funcions coincidents o anàlogues en contingut professional amb les del lloc a proveir, com a professional autònom, a raó de 0,5 punts per any. L'experiència professional com a autònom s'acreditàra mitjançant el document d'alta i baixa a l'impost d'activitats econòmiques.

II) Formació i perfeccionament professional. (màxim 10 punts).

La formació s'acreditarà mitjançant l'aportació del certificat de l'acció formativa emès per l'organisme públic o privat corresponent amb indicació de les hores lectives. Per aquells certificats on no s'especifiquin les hores lectives es valorarà amb la puntuació mínima.

1.Cursos de formació: 1 punt per cada curs de 10 hores o més, i 0,5 punts per cada curs de menys de 10 hores. Els cursos han d'estar relacionats amb els àmbits detallats a continuació: (màxim 7 punts)

a) Neteja

b) Treball en equip

c) Prevenció de riscos laborals

2.Titulacions acadèmiques: Per haver realitzat formació superior a l'exigida (fins a un màxim de 3 punts):

- ESO o equivalent (1 punts)

- Batxillerat (2 punt)

8.3.2- Entrevista personal (màxim 2 punts)

Una vegada feta la valoració dels mèrits per part del Tribunal, els aspirants seran convocats a una entrevista personal, de caràcter obligatori.

Aquesta entrevista consistirà a mantenir un diàleg amb el Tribunal sobre qüestions vinculades a les funcions a desenvolupar i a l'experiència professional de l'aspirant per tal que es puguin valorar els següents factors: formació, competència pràctica, responsabilitat i desenvolupament.

La puntuació màxima serà de 2 punts, la qual es distribuirà de la següent manera per part del Tribunal:

- Molt adequat: 2,00 punts.

- Força adequat: 1,50 punts.

- Adequat: 1,00 punts.

- No gaire adequat: 0,50 punts.

- Gens adequat: 0,00 punts.

 

Base 9.- Relació d'aprovats

1. La puntuació final del procés selectiu serà la suma de totes les puntuacions de la fase de concurs: mèrits i entrevista.

En el cas d'empat, es resoldrà amb una entrevista als aspirants, per tal de valorar qüestions relacionades i vinculades a les funcions a desenvolupar.

El Tribunal farà pública la puntuació i l'ordre de la borsa en la seu electrònica de l'Ajuntament (https://www.seu-e.cat/web/llagostera).

La puntuació mínima per poder formar part de la borsa és de 2 punts.

 

Base 10.- Període de prova

S'estableix un període de prova de 1 mes per a l'aspirant seleccionat, a comptar de l'endemà de la data de contractació. Les possibles situacions d'incapacitat temporal no interrompran el còmput del període. Conclòs aquest període (o anteriorment en el cas que la persona no fos idònia per desenvolupar les funcions derivades del lloc de treball), el Tècnic responsable de la Corporació emetrà un informe respecte a la superació del procés.

En el cas que informi que la persona no és idònia, que s'emetrà en el termini de 2 dies hàbils, i el treballadorí cessarà en el càrrec el primer dia hàbil següent sense cap dret a indemnització.

A continuació es procedirà a fer ús de la borsa de treball constituïda amb la resta d'aspirants que hagin superat el procés selectiu.

 

Base 11.- Funcionament de la borsa de treball

Els aspirants que hagin passat el procés de selecció i formin part de la borsa de treball estaran ordenats segons puntuació, per cobrir possibles vacants o substitucions. La llista dels aspirants que integrarà la borsa de treball serà per ordre numèric correlatiu de la puntuació obtinguda en ordre descendent.

És obligació dels candidats que formin part de la borsa facilitar un o dos telèfons de contacte, també una adreça de correu electrònic o qualsevol altre mitjà de localització, als efectes de comunicació, i mantenir-ho permanentment actualitzat.

En el cas d'una baixa de l'aspirant seleccionat, el sistema de cobertura dels llocs de treball s'estableix per ordre rigorós de puntuació obtinguda en les proves de selecció. L'oferiment del contracte a l'aspirant es durà a terme des de l'Àrea de Secretaria de l'Ajuntament, que efectuarà trucada telefònica al/s número/s de telèfon facilitat/s per aquest. La comunicació telefònica s'intentarà durant un mínim de 3 vegades durant la jornada laboral, entre les 8 del matí i les 3 de la tarda, amb un interval de dues hores entre cada trucada. Si després d'aquests intents, l'aspirant segueix sense estar localitzat, se li enviarà un correu electrònic amb confirmació de lectura perquè es posi en contacte amb el citat servei. Si a les 9 del matí dels dos dies següents laborables a l'enviament del correu electrònic, l'aspirant no ha contactat amb el servei, es passarà a la crida del següent aspirant per ordre de puntuació. Quan no sigui possible localitzar l'aspirant en l'oferiment d'un nomenament, aquest passarà al final de la llista de la borsa.

En el moment de fer-se l'oferta de feina, l'Ajuntament ha de facilitar la informació disponible sobre condicions del contracte, salari, horaris o qualsevol altra que faciliti al màxim la presa de decisió a la persona interessada sobre l'acceptació o el refús de l'oferta.

Feta la proposta de contractació, l'interessat haurà de manifestar, en el termini d'un dia laborable, la seva acceptació o renúncia al contracte ofert. La manca de manifestació s'entendrà com a rebuig de l'oferiment.

En cas que la persona contactada refusi l'oferta de feina, es farà constar per diligència a l'expedient corresponent i, automàticament, passarà al darrer lloc de la llista en l'ordre de classificació. Seguidament es proposarà la cobertura al següent aspirant en ordre de puntuació, i així successivament.

Quan un aspirant seleccionat finalitzi el seu contracte s'incorporarà novament al lloc de la borsa que li correspon d'acord amb el seu ordre de puntuació que s'hagi aprovat al constituir la borsa.

Els aspirants proposats hauran de presentar a la Secretaria de la Corporació, prèviament al seu contracte, els documents acreditatius de les condicions exigides a la base 9.3 que no s'haguessin aportat anteriorment i/o que calgués la seva actualització.

Si, dins del termini esmentat i tret de casos de força major, els aspirants proposats no presenten la documentació o no reuneixen els requisits exigits, no podran ser nomenats funcionaris interins i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què puguin haver incorregut per falsedat.

La vigència de la borsa de treball serà de 2 anys (a comptar de la data de l'acord de constitució de la borsa), prorrogable un any més com a màxim, per resolució de l'Alcaldia. Tot això a excepció que, prèviament, no es convoqui un procés selectiu per a la cobertura definitiva de places d'aquesta categoria o s'exhaureixi la llista de persones aspirants seleccionades en un termini inferior, moment en el qual la borsa deixarà de ser vigent.

 

Base 12. Incidències. Règim d'impugnacions.

El Tribunal queda facultat per resoldre els dubtes que es presentin i prendre els acords que calguin per garantir el correcte funcionament del procés selectiu.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de l'alcaldia (delegables a la Junta de Govern Local), si aquests actes decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats/ades podran interposar, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant de l'òrgan competent, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa en el termini de dos mesos, a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant el Jutjat contenciós administratiu de Girona, d'acord amb el que preveu l'article 9 de la Llei esmentada.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del Tribunal, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, els interessats podran interposar, en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant de l'òrgan competent. Igualment els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la seva defensa.

Per la simple concurrència als processos selectius, s'entén que l'aspirant accepta íntegrament aquestes bases, tret que, prèviament, hagi exercit el dret a impugnar-les.

 

Base 13. Règim jurídic

El procediment selectiu es regeix per aquestes bases, i pel Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública; la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, i el Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d' abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

 

Base 14. Dret supletori

En tot allò no previst en les bases s'ha de procedir segons el que determini el Text Refós 5/2015 de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, el Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local, el Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, el Decret 214/1990, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament del personal al servei de les entitats locals, el Reial decret 462/2002, de 24 de maig, d'indemnitzacions per raó del servei, i la Llei 39/2015, de 26 d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques la resta de disposicions que en són d'aplicació.

 

Llagostera, 5 d'abril de 2024

 

Narcís Llinàs Gavilán

Alcalde

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
21820 catalunya administración local,Ayuntamiento de Llagostera,DOGC,DOGC 2024 nº 9153 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-04-30/21820-edicto-aprobacion-bases-convocatoria-creacion-bolsa-trabajo-limpiadores-as https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.