ANUNCIO sobre aprobación de las bases y la convocatoria para el acceso a una plaza del puesto de trabajo de policía local (código de la convocatoria FF24/007, exp. RHSP24037).

Es fan públiques les bases específiques, aprovades per la Junta de Govern Local d'aquest Ajuntament en data 6 de març de 2024 i la convocatòria aprovada pel Decret núm. 2024LLDC000998, de data 22 d'abril de 2024, del tinent d'alcaldia delegat de Recursos humans de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, del procés de selecció de personal, mitjançant el sistema de concurs de mobilitat horitzontal, per a la provisió, en propietat, d'una plaça vacant de personal funcionari de l'escala d'Administració especial, subescala serveis especials, classe policia local, categoria agent, del grup C, subgrup C1, adscrita al lloc de treball d'Agent de la Policia Local de Barberà del Vallès, contemplat amb el codi 5.004 a la vigent Relació de llocs de treball d'aquest Ajuntament (BOPB de data 27 de febrer de 2023), adscrit a la Unitat de Policia Local d'aquest Ajuntament.

Les presents bases específiques resten condicionades a la manca de presentació d'al·legacions, en el termini legalment establert.

 

 

BASES ESPECÍFIQUES

 

1a.- OBJECTE

1.1. És objecte d'aquestes bases la regulació del procés de provisió del lloc de treball, mitjançant el sistema de concurs de mobilitat horitzontal, d'una plaça vacant de personal funcionari de l'escala d'Administració especial, subescala serveis especials, classe Policia local, categoria Agent, del grup C, subgrup C1, adscrites al lloc de treball d'Agent de la Policia Local de Barberà del Vallès i, prevista a la corresponent oferta pública d'ocupació.

1.2. La plaça vacant objecte d'aquesta convocatòria figura inclosa a la pertinent oferta pública d'ocupació amb el seu corresponent codi núm. F094.

1.3. L'esmentat lloc de treball tindrà assignades les retribucions i jornada de treball que corresponen d'acord amb la Relació de llocs de treball de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, els acords subscrits amb la representació del personal municipal i la legislació vigent.

1.4. Aquesta convocatòria es regirà per les presents bases específiques i per les bases generals reguladores dels processos de selecció de personal funcionari i laboral de l'Ajuntament de Barberà del Vallès vigents en el moment de la convocatòria del procés selectiu.

1.5. Atès que només es convoca 1 plaça, no resulta d'aplicació al present procediment selectiu la reserva de places per a dones prevista a la disposició addicional vuitena de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals.

 

2a.- CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC DE TREBALL I TIPUS DE RELACIÓ

2.1. El lloc de treball d'Agent de la Policia local té les següents característiques específiques, d'acord amb la Relació de llocs de treball de l'Ajuntament de Barberà del Vallès.

Denominació: Agent de la Policia local

Codi del lloc de treball: 5.004

Àrea d'adscripció: Unitat de Policia Local

Classificació: F

Grup: C1

Nivell de complement de destí: 16

Complement específic mensual: 1.724,63 €

Jornada: Ordinària

Forma de provisió: Mobilitat horitzontal

2.2 El tipus de relació serà nomenament de personal funcionari.

 

3a. - FUNCIONS A DESENVOLUPAR

3.1. Les funcions a realitzar pel personal adscrit al lloc de treball d'Agent de la Policia Local són les que corresponen d'acord amb la Relació de llocs de treball de l'Ajuntament de Barberà del Vallès i les que li puguin ser encomanades d'acord amb la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les Policies locals, les disposicions que la despleguin i, en el seu cas, pel reglament del cos aprovat per l'Ajuntament i s'exerciran en règim de incompatibilitat.

 

4a.- REQUISITS DE LES PERSONES ASPIRANTS

4.1. A més dels requisits generals detallats a l'apartat 2.1.1 de la base general 2a, les persones aspirants hauran de reunir els següents requisits específics:

4.1.1. Ser personal funcionari de carrera de cossos de policia exercent a l'Estat espanyol.

4.1.2. Acreditar més de 2 anys d'antiguitat com a personal funcionari de carrera en la mateixa categoria objecte d'aquesta convocatòria o, si s'escau, en una d'equiparada.

4.1.3. Haver complert 18 anys i no superar l'edat màxima establerta per a la jubilació forçosa.

4.1.4. Titulació: Estar en possessió del títol de Batxillerat, de Tècnic/a en cicles formatius de grau superior, Tècnic/a especialista corresponent a Formació Professional de 2n grau o un altra titulació equivalent o superior.

4.1.5. Llengua catalana: Certificat de nivell intermedi de català (B2).

4.1.6. Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades, d'acord amb el que determinen la Llei 16/1991, de 10 de juliol, les disposicions que la despleguin i el Reglament dels cossos de policia local.

4.1.7. Estar en possessió dels permisos de conduir de les classes A2 i B.

4.1.8. No patir cap malaltia ni estar afectada per cap impediment físic o psíquic que impossibiliti el normal exercici de les funcions pròpies de la categoria.

4.1.9. No haver estat condemnada per cap delicte. No estar inhabilitada per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separada mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

4.1.10. Compromís de portar armes que es prendrà mitjançant declaració jurada o promesa.

4.1.11. Satisfer els drets d'examen que fixin les ordenances fiscals vigents, que es troben publicades a la web municipal (http://www.bdv.cat/21-taxa-expedicio-de-documents-administratius). Estaran exemptes d'aquesta taxa, les persones aspirants que acreditin un grau de discapacitat igual al previst a la legislació estatal i les persones aspirants que estiguin en situació legal d'atur en el moment de la presentació de la corresponent proposició per prendre part en el procés. No procedirà la devolució de la taxa en els supòsits d'exclusió de la convocatòria per causa imputable a la persona interessada.

Tots els requisits s'han de complir el darrer dia de presentació de sol·licituds, llevat de la possessió dels permisos relacionats a l'apartat 4.6 que s'han de presentar, com a màxim, el darrer dia del curs selectiu de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, d'acord amb l'article 13.2 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals. En tots els casos, aquests requisits s'han de mantenir fins a la presa de possessió com a personal funcionari de carrera de les persones aspirants.

4.2. No podran prendre part en aquest concurs de mobilitat horitzontal el personal funcionari que es trobi en alguna de les situacions següents:

a) El suspès, mentre duri la situació de suspensió de funcions.

b) El traslladat de llocs de treball i el destituït de càrrecs de comandament com a conseqüència d'un expedient disciplinari, mentre durin els efectes de la sanció.

c) El qui ocupi un lloc de treball subjecte a un període especial de permanència mínima.

 

5a.- FORMA I TERMINI DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

5.1. Les sol·licituds per prendre part en el procés selectiu es presentaran en model normalitzat, degudament complimentat, i en la forma que estableix la base general 3a, en el termini de 20 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la data de la darrera publicació oficial de l'anunci de la convocatòria.

Les sol·licituds hauran d'anar acompanyades d'un currículum vitae de la persona aspirant, de fotocòpies del DNI, dels permisos i dels títols acadèmics exigits a la base 4 de les presents bases específiques.

5.2. Igualment, amb la presentació de la sol·licitud, les persones aspirants:

- Prenen el compromís de portar armes de foc.

- Accepten mantenir vigents els carnets de conduir A2 i B, d'acord amb les condicions establertes a la legislació vigent.

- Donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en aquesta convocatòria i per a la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

- Atorguen l'autorització expressa per a què l'Ajuntament de Barberà del Vallès demani, respecte a la persona interessada, els antecedents que d'aquesta puguin constar al Registre Central de Penats i Rebels.

5.3. Les dades corresponents al domicili, telèfon i adreça electrònica que figurin en la sol·licitud es consideraran com les úniques vàlides a efectes de notificacions. Serà responsabilitat exclusiva de les

persones aspirants els errors en la seva consignació i la comunicació a l'Ajuntament de Barberà del Vallès de qualsevol canvi de les mateixes.

5.4. A l'efecte d'admissió de les persones aspirants es tindran en compte les dades que aquestes facin constar a la sol·licitud, sense perjudici que en qualsevol moment l'autoritat convocant o el tribunal qualificador pugui requerir-los l'acreditació dels requisits necessaris quan cregui que hi ha inexactituds o falsedats en les quals hagin pogut incórrer les persones aspirants.

 

6a.- COMISSIÓ DE VALORACIÓ

6.1. La comissió de valoració és l'òrgan competent per efectuar la valoració dels mèrits i les capacitats de les persones candidates que es presentin a les convocatòries de concurs de mobilitat horitzontal.

6.2. La comissió de valoració estarà integrada per un nombre senar de persones designades per la corporació i formades per un president i vocals amb la següent distribució:

a) Un terç ha de ser integrat per membres o persones funcionàries de la mateixa corporació.

b) Un altre terç ha de ser integrat per personal tècnic especialitzat en aquesta matèria.

c) El terç restant ha de ser proposat pel Departament d'Interior, entre els quals hi haurà com a mínim, una persona proposada per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya i una altra per la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals.

En cas que el secretari o secretària no sigui membre del Tribunal, actuarà amb veu però sense vot.

La comissió de valoració ha d'estar integrada, a més, pels membres suplents respectius que han de ser designats conjuntament amb els titulars.

6.3 La designació de la comissió s'ha de fer pública al tauler d'anuncis de l'ajuntament, com a mínim 15 dies abans de les proves.

La comissió no pot constituir-se ni actuar sense l'assistència de més de la meitat de les seves persones membres, titulars o suplents indistintament, a més de la del president o presidenta i del secretari o secretària o de les persones que els substitueixin.

6.4 La comissió pot disposar la incorporació a les seves tasques de tècnics i tècniques especialistes per a totes o algunes de les proves, els quals actuaran amb veu però sense vot per debatre, en les sessions de la comissió, les qüestions que se'ls sotmetin relatives a les matèries de la seva competència.

6.5. Als efectes previstos en el Real Decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei (BOE 30/05/02), el tribunal qualificador és classifica en la categoria tercera.

 

7a.- PROCÉS SELECTIU

El sistema selectiu serà el de concurs de mobilitat horitzontal i constarà de les fases que s'indiquen en els apartats següents.

La selecció consisteix en la puntuació, per part de la comissió de valoració, dels mèrits i capacitats al·legats i acreditats documentalment per les persones aspirants, d'acord amb el barem establert en aquesta convocatòria, així com la superació de les proves que igualment s'estableixen com a forma d'acreditació d'aquells mèrits i capacitats o de les condicions i requisits exigits per a poder-hi participar. La puntuació obtinguda en la fase de concurs no podrà aplicar-se per superar els exercicis de la fase d'oposició.

La data, l'hora i el lloc de realització de la segona prova i següents seran determinats per la comissió i se'n donarà publicitat juntament amb els resultats de la prova anterior, i per qualsevol altre mitjà, si així ho creu necessari, per tal de facilitar-ne la màxima divulgació. Amb aquesta publicació es considerarà realitzada l'oportuna notificació a les persones interessades.

L'ordre d'actuació dels i de les aspirants per a aquells exercicis que no puguin fer-se conjuntament s'establirà per sorteig, que es realitzarà prèviament.

Per cadascuna de les proves es realitzarà una única crida. Les persones aspirants que no compareguin en el lloc, la data i l'hora assenyalats, fins hi tot per raons de força major, seran definitivament excloses del procés selectiu.

Si la comissió té coneixement que alguna de les persones aspirants no reuneix íntegrament els requisits per participar en la convocatòria, en qualsevol moment del procés selectiu podrà proposar, amb audiència prèvia de la persona interessada, la seva exclusió i, si escau, es posaran en coneixement de les autoritats pertinents les inexactituds o falsedats comprovades als efectes pertinents.

7.1. Fase d'Oposició

Aquesta fase constarà dels exercicis obligatoris i eliminatoris que s'especifiquen a continuació:

7.1.1. Primer Exercici.- Prova psicotècnica

Aquesta prova consisteix en una bateria de tests objectius que compleixin els requisits de validesa i fiabilitat i hagin estat baremats, estandaritzats i tipificats en una àmplia mostra de població que permeti garantir la confiança en els resultats obtinguts.

Aquest exercici ha de contenir, com a mínim, proves aptitudinals i proves de personalitat adequades al perfil requerit per a l'exercici de les funcions policials.

Aquesta prova es complementarà amb una entrevista personal competencial de les persones aspirants, a fi d'integrar tots els elements explorats anteriorment. En aquest cas, a les entrevistes hi ha d'estar present, com a mínim, una persona membre del tribunal, segons l'article 18.3 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals.

En la prova psicotècnica, es tindran en compte les pautes previstes a la Resolució INT/2403/2015, de 2 d'octubre, per la qual es dona publicitat al protocol pel qual s'estableixen els criteris orientatius d'avaluació psicològica per a l'accés, la promoció i la mobilitat de les policies locals de Catalunya.

La qualificació de la prova serà de 0 a 5 punts. Les persones aspirants que obtinguin una puntuació de 0 en alguna de les competències o no arribin a 2,5 punts en la suma de totes elles, quedaran excloses del procés de selecció.

La falsedat demostrada en les respostes comportarà l'eliminació de la persona aspirant.

En cas que alguna persona aspirant no superi aquest exercici, el tribunal cridarà la següent de la llista que hagi superat els exercicis anteriors per tal que el realitzi.

Per realitzar aquestes proves, el tribunal ha de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en proves psicotècniques.

7.1.2. Segon Exercici.- Coneixement de la llengua catalana

Consistirà en la realització d'exercicis de coneixements gramaticals i de comprensió escrita i oral que acreditin el coneixement de la llengua catalana, adaptat al nivell intermedi de català (B2) d'acord amb els criteris emprats per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

La qualificació d'aquest exercici serà d'Apte o No Apte.

Les persones aspirants que acreditin documentalment posseir el nivell exigit o superior, d'acord amb el que estableix l'apartat 2.1.1.7 de la base general 2a, restaran exemptes de realitzar aquest exercici i se les assignarà la qualificació d'Aptes.

Per realitzar aquest exercici, el tribunal haurà de comptar amb l'assessorament de persones tècniques especialitzades en normalització lingüística.

7.1.3. Tercer Exercici.- Entrevista personal

Consistirà en mantenir una entrevista personal de manera individualitzada amb les persones aspirants, a fi de determinar i clarificar els valors professionals aportats per cadascuna d'elles que millor s'adeqüin al lloc de treball convocat.

La qualificació d'aquest exercici serà de 0 a 10 punts, requerint-se una puntuació mínima de 5 punts per a la seva superació.

7.1.4. Quart Exercici.- Reconeixement mèdic

Consisteix en un reconeixement mèdic realitzat per metges o metgesses col·legiades a aquelles persones aspirants que hagin superat la prova psicotècnica, per comprovar que no es detecta en les persones aspirants l'existència de cap de les exclusions mèdiques establertes en l'Annex IV de les bases generals.

Les persones professionals a les quals s'encarregui la realització de la prova mèdica lliuraran al tribunal un informe de cadascuna de les persones aspirants.

L'exercici es qualificarà d'Apte o no Apte.

En cas que alguna persona aspirant no superi aquest exercici, el tribunal cridarà la següent de la llista que hagi superat els exercicis anteriors per tal que el realitzi.

7.2. Fase de Concurs

En aquesta fase es valoraran els mèrits al·legats i acreditats per les persones aspirants, segons els barems establerts a la Taula 2 de l'Annex V de les Bases generals, fins a la data de tancament del termini de presentació de sol·licituds de participació a la convocatòria. No es valoraran els mèrits que no hagin estat acreditats i tampoc es valorarà com a mèrit cap condició que sigui requisit per poder concórrer en el procés.

 

8a.- QUALIFICACIONS DE LES PERSONES ASPIRANTS I PROPOSTA DE NOMENAMENT

8.1. No es podrà declarar superat en el procés selectiu un nombre d'aspirants superior al nombre de places convocades.

8.2. Tots els exercicis de la fase d'oposició són obligatoris i eliminatoris, i la qualificació final de cada persona aspirant en aquesta fase s'obté per la suma total de les puntuacions obtingudes en cadascun dels exercicis que es qualifiquen amb puntuació.

8.3. Prèviament a la realització del reconeixement mèdic, el Tribunal farà públic un llistat ordenat, per ordre descendent de major a menor puntuació, de les persones aspirants amb les puntuacions finals obtingudes per cadascuna d'elles, i cridarà les persones aspirants que quedin dintre del nombre de places convocades per a que facin el reconeixement mèdic previst a les presents Bases específiques.

8.4. En cas que alguna persona aspirant no superi el reconeixement mèdic, la Comissió cridarà la següent de la llista que hagi superat les proves anteriors per tal que el realitzi, fins arribar al nombre igual de places a cobrir.

8.5. Un cop finalitzada la qualificació de les persones aspirants, la Comissió de valoració publicarà la llista de persones aprovades per ordre de puntuació total, tenint en compte que no podrà declarar superat en el procés selectiu un nombre d'aspirants superior al de les places convocades, i l'elevarà a la presidència de la Corporació o òrgan delegat, si s'escau, perquè formuli la proposta de nomenament i adscripció corresponent.

La persona aspirant haurà de presentar a la secció de Recursos Humans d'aquest Ajuntament, en el termini màxim de vint dies naturals, els documents acreditatius de les condicions exigides a la base segona. La persona aspirant que tingui la condició de funcionària pública estarà exempta de justificar documentalment els requisits que no requereixin actualització. Únicament haurà de presentar un certificat de l'organisme que custodiï el seu expedient personal i acreditar la seva condició i les altres circumstàncies de les quals no hi hagi constància.

Si dins del termini esmentat, i tret dels casos de força major, la persona aspirant proposada no presentés la documentació o no reunís els requisits exigits, no podrà ser nomenada i quedaran anul·lades totes les seves actuacions, sens perjudici de la responsabilitat en què pugui haver incorregut per falsedat.

Un cop aprovada la proposta per part de l'Alcaldia o òrgan delegat, els i les aspirants nomenats hauran de prendre possessió de la plaça, en el termini d'un mes a comptar de la data de notificació del nomenament.

La manca de presa de possessió, llevat dels casos de força major, comportarà la pèrdua de tots els drets.

 

9a.- INCIDÈNCIES

La comissió queda facultada per resoldre els dubtes que es presentin i per prendre els acords que calguin per garantir el funcionament correcte del procés selectiu.

 

10a.- RÈGIM D'IMPUGNACIONS

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit de l'alcaldia o regidoria, si aquests actes decideixen directament o indirectament els fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, les persones interessades podran interposar, d'acord amb l'article 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, potestativament, recurs de reposició en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant de l'alcaldia o regidoria, o bé recurs contenciós administratiu d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d'acord amb el que preveu l'article 10 de la Llei esmentada.

Contra les resolucions definitives i els actes de tràmit del tribunal, si aquests últims decideixen directament o indirectament el fons de l'assumpte, determinen la impossibilitat de continuar el procés selectiu, o produeixen indefensió o perjudici irreparable a drets i interessos legítims, les persones interessades podran interposar en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació o notificació, recurs d'alçada davant de l'alcaldia o regidoria.

 

El que es fa públic pel general coneixement.

 

Barberà del Vallès, 23 d'abril de 2024

 

Josep Maria Molins Penina

Secretari general

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
21809 {"title":"ANUNCIO sobre aprobación de las bases y la convocatoria para el acceso a una plaza del puesto de trabajo de policía local (código de la convocatoria FF24\/007, exp. RHSP24037).","published_date":"2024-04-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"21809"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Barberà del Vallès,DOGC,DOGC 2024 nº 9153 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-04-30/21809-anuncio-aprobacion-bases-convocatoria-acceso-plaza-puesto-trabajo-policia-local-codigo-convocatoria-ff24-007-exp-rhsp24037 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.