EDICTO sobre aprobación de las bases y la convocatoria para cubrir una plaza de técnico/a de cultura, por el sistema de concurso-oposición.

L'Alcaldia, el dia 22.4.2024, ha dictat la següent resolució:

 

"Decret 230/2024, d'aprovació de les bases i la convocatòria per cobrir una plaça de tècnic/a de cultura, pel sistema de concurs-oposició

L'objecte d'aquestes bases és la regulació dels aspectes que han de regir la convocatòria i el procés de selecció d'una plaça de tècnic/a de cultura d'aquest ens.

La Mesa general de negociació, en sessió de 9 d'abril de 2024, va aprovar els criteris generals d'accés, en el sentit que la fase de concurs, dins d'un concurs-oposició, tingués una ponderació, amb caràcter ordinari, del 20 %.

El resum de puntuacions d'aquestes bases, doncs, és el següent:

 

Quadre de puntuacions

Punts

Oposició

80,00

Prova test

20,00

Prova psicotècnica

20,00

Prova pràctica

40,00

Concurs

20,00

 

 

El procés selectiu es fa per torn lliure i garanteix el compliment dels principis constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat, recollits igualment en l'article 55 del text refós de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, i pel sistema de concurs-oposició, d'acord amb l'article 171.2 del text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local, aprovat per Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, atès que es considera que l'experiència prèvia és important per garantir un òptim funcionament dels serveis públics que es poden assignar a un/a tècnic/a de cultura, i no únicament els coneixements.

La plaça està inclosa a l'oferta d'ocupació pública publicada en el DOGC número 9097, de 8 de febrer de 2024.

Per tant, en ús de les facultats que em confereix l'article 53.1.h del text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya,

 

RESOLC:

 

Primer. Aprovar les bases reguladores del procés per cobrir una plaça de tècnic/a de cultura de l'Ajuntament d'Aitona, pel sistema de concurs-oposició, que es transcriuen a continuació:

 

Primera. Objecte

L'objecte d'aquestes bases és regular el procés de selecció d'una plaça de tècnic/a de turisme d'aquest ens. Les característiques de les places objecte d'aquesta convocatòria, són les següents:

a) Classificació per subescales i, si escau, per classes i categories: escala d'administració especial, subescala tècnica

b) Denominació concreta segons la plantilla: tècnic/a de cultura

c) Grup: C, subgrup C1

d) Nombre de vacants: 1

e) Indicació del nombre de vacants reservades per a la promoció interna: cap

f) Sistema de selecció a utilitzar: concurs-oposició

g) Indicació de si la selecció s'encomana a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya: no

 

Segona. Requisits de les persones d'aspirants

Per ser admeses i prendre part en el procés selectiu, les persones aspirants han de reunir, a la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds, els requisits que s'indiquen a continuació, que s'han de mantenir fins a la data de presa de possessió com a personal funcionari de carrera.

a) Tenir la nacionalitat espanyola, d'acord amb les lleis vigents, o tenir la nacionalitat de qualsevol dels estats membres de la Unió Europea o d'aquells estats als quals, en virtut de tractats internacionals celebrats per la Unió Europea i ratificats per Espanya, sigui d'aplicació la lliure circulació de persones treballadores, de conformitat amb l'article 57 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015 (en endavant, TREBEP), i amb el que estableixen la Llei 4/2000 d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya, i la Llei 14/2003, de 20 de novembre, sobre els drets i llibertats de les persones estrangeres a Espanya i la seva integració social, i disposicions concordants. Les persones aspirants que siguin estrangeres han d'acreditar la seva nacionalitat.

Les persones nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea poden accedir com a personal funcionari, en igualtat de condicions que les persones espanyoles a l'ocupació pública, llevat d'aquells que directament o indirectament impliquin una participació en l'exercici del poder públic o en les funcions que tenen per objecte la salvaguarda dels interessos de l'Estat o de les administracions públiques.

Les previsions anteriors són d'aplicació, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, als cònjuges de les persones espanyoles i nacionals d'altres estats membres de la Unió Europea, sempre que no estiguin separades de dret i als descendents i als del seu cònjuge sempre que no estiguin separades de dret, siguin menors de vint-i-un anys o majors d'aquesta edat dependents.

L'accés a l'ocupació pública com a personal funcionari s'estén igualment a les persones incloses en l'àmbit d'aplicació dels tractats internacionals celebrats per la Unió Europea i ratificats per Espanya en els quals sigui d'aplicació la lliure circulació de treballadors, en els termes establerts en la normativa.

b) Tindre la capacitat funcional per a l'acompliment de les tasques.

c) Haver complert 16 anys abans del termini de presentació d'instàncies i no superar l'edat màxima de jubilació forçosa per a l'accés a l'ocupació pública.

d) No haver estat separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni estar inhabilitat/da absolutament o especialment per a l'ocupació de càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de personal funcionari, en el que hagués estat separat o inhabilitat. En el cas de ser persona nacional d'un altre estat, no trobar-se inhabilitada o en situació equivalent ni haver estat sotmesa a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, en el seu estat, en els mateixos termes l'accés a l'ocupació pública.

e) Posseir el certificat de nivell C1 de català, de la Direcció General de Política Lingüística o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català i l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Direcció General de Política Lingüística. Així mateix, és d'aplicació el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.

En cas que les persones aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió del nivell de català exigit, han de superar una fase prèvia amb la prova o l'exercici de coneixements de llengua catalana del mateix nivell al requerit.

La prova, si escau, s'ha de qualificar d'apte/a o no apte/a, i és necessari obtenir la valoració d'apte/a per poder participar en el procés selectiu.

El requisit del coneixement de català es pot complir i s'ha d'acreditar, com a màxim, fins al moment d'inici de la prova de català esmentada en el paràgraf anterior.

Aquests coneixements de llengua catalana també es podran acreditar quan les persones aspirants, que hagin participat i obtingut plaça en processos anteriors de selecció de personal per accedir a aquest ens, van resultar aptes a la prova de català del mateix nivell o superior a l'exigit a la convocatòria. També estaran exemptes, aquelles persones que hagin superat la prova esmentada de coneixements de llengua catalana en altres processos de selecció realitzats per l'ens convocant de la mateixa oferta d'ocupació pública.

f) Posseir el títol de Batxiller, Tècnic o equivalent.

En cas que durant el termini per presentar la instància la persona aspirant no tingués el títol oficial, per motiu d'estar tramitant-se la seva expedició, es considerarà suficient aportar el justificant acreditatiu d'haver abonat la taxa acadèmica oficial establerta per a la seva expedició.

En cas de titulacions obtingudes a l'estranger, han d'estar acompanyades del document d'homologació expedit pel Ministeri d'Educació i Formació Professional, de conformitat amb la normativa reguladora de l'homologació dels títols i estudis estrangers i s'haurà d'aportar el títol acadèmic amb traducció jurada a qualsevol de les dues llengües oficials de Catalunya.

L'equivalència de les titulacions haurà de ser acreditada per la persona aspirant, mitjançant norma legal o certificació expedida pel Ministeri d'Educació i Formació Professional.

g) En el cas de persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola i no siguin originàries de països en què el castellà sigui llengua oficial, han d'acreditar un coneixement de nivell de castellà igual que el del català,. En cas que les persones aspirants no puguin acreditar documentalment la possessió d'un coneixement adequat del castellà, han de superar, com a fase prèvia, una prova o l'exercici de coneixements orals i escrits de llengua castellana.

La prova, si escau, s'ha de qualificar d'apte/a o no apte/a, i és necessari obtenir la valoració d'apte/a per poder participar en el procés selectiu.

Restaran exemptes de la realització d'aquesta prova les persones aspirants que aportin amb la presentació de la sol·licitud algun dels següents documents:

- Certificat que acrediti s'ha cursat la primària, secundària i/o batxillerat a l'Estat espanyol.

- Diploma de nivell intermedi o superior d'espanyol, segons el nivell establert en l'annex 2, del Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, o equivalent, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves adreçades a la seva obtenció.

- Certificat d'aptitud en espanyol per a persones estrangeres expedit per les escoles oficials d'idiomes.

El requisit dels coneixements de castellà es pot complir i s'ha d'acreditar, com a màxim, fins al moment d'inici de la prova dalt esmentada.

h) No tindre antecedents penals per delictes de naturalesa sexual.

 

Tercera. Presentació de sol·licituds

3.1 Les sol·licituds per formar d'aquest procés de selecció s'han d'adreçar a l'Alcaldia i s'hi ha de fer constar que es reuneixen les condicions exigides a les bases referides sempre a la data d'expiració del termini assenyalat per a la presentació de les sol·licituds, amb les excepcions indicades del català i castellà.

3.2 Les sol·licituds s'han de presentar al Registre d'entrada de l'Ajuntament d'Aitona o bé mitjançant el procediment que regula l'article 16.4 de la Llei 39/2015. El termini de presentació és de 20 dies hàbils, s'inicia l'endemà de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, i acaba 20 dies hàbils després de la publicació al Boletín Oficial del Estado.

3.3 La presentació de la sol·licitud implica la declaració responsable que la documentació presentada es correspon exactament amb la documentació original, l'acceptació que les notificacions que s'hagin d'efectuar a les persones aspirants es facin electrònicament, i el consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per a prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés selectiu, d'acord amb la normativa vigent.

3.4 Les bases íntegres s'han de publicar al Butlletí Oficial de la Província, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al tauler electrònic de l'Ajuntament. A la sol·licitud s'hi ha d'adjuntar la documentació següent, sens perjudici de la consulta directa per l'ens convocant de la documentació que es troba a la seua disposició, o que pot consultar, directament o amb autorització de la persona aspirant:

a) Còpia simple del DNI o NIE en vigor.

b) Còpia simple del certificat acreditatiu dels coneixements de nivell C1 de llengua catalana i castellana, si s'escau.

c) Còpia simple de la titulació requerida.

a) Relació detallada i ordenada dels mèrits, d'acord amb el model normalitzat d'auto-baremació de l'annex 2, i còpia simple de la documentació acreditativa dels mèrits al·legats. La relació detallada i els documents acreditatius dels mèrits s'han d'ordenar guardant una escrupolosa correlació amb l'ordre dels apartats corresponents d'aquestes bases.

b) Justificant de pagament de la taxa per la inscripció en processos selectius per a l'ingrés a l'Administració com a personal laboral fix o funcionarial de carrera (100,00 €, tal com recull l'ordenança fiscal 8, article 5.1, epígraf 1.29), la qual no es retornarà per causa imputable a la persona interessada.

c) Certificat d'inexistència d'antecedents penals per delictes de naturalesa sexual o, alternativament, una autorització a l'Ajuntament d'Aitona perquè obtingui directament aquest document.

d) Còpia simple del dictamen actualitzat emès per l'Equip de Valoració i Orientació Laboral en els termes indicats en aquestes bases, si escau, en els termes previstos a la base 3.5.

3.5 A la sol·licitud cal indicar-hi les necessitats d'adaptació que corresponguin (discapacitat, embaràs, religió, malaltia i supòsits similars). Les persones amb discapacitat que necessitin algun tipus d'adaptació o adequació han de presentar el dictamen actualitzat emès per l'Equip de Valoració i Orientació Laboral (EVO) que indiqui les adequacions necessàries durant el procés de selecció en els termes de l'article 6 del Decret 66/1999, de 9 de març, sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració multiprofessional.

Les persones amb discapacitat podran demanar en la sol·licitud de participació l'adaptació del lloc o llocs de treball sol·licitats sempre que aquesta no impliqui una modificació exorbitant en el context de l'organització o sigui incompatible amb el contingut del lloc i el servei públic que s'ha de prestar en els termes de l'article 7 del Decret 66/1999.

A tal fi hauran d'aportar el corresponent dictamen dels equips multiprofessionals o òrgans tècnics competents en relació amb la procedència de l'esmentada adaptació i de la compatibilitat amb el desenvolupament de les funcions i tasques del lloc concret.

3.6 Si alguna de les sol·licituds tingués cap defecte esmenable, es farà constar a la llista provisional d'admesos i exclosos per tal que, en el termini de deu dies, es puguin esmenar de conformitat amb l'art. 68.1 de la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. No es considera defecte esmenable la manca d'acreditació d'un o més mèrits; només és esmenable l'acreditació defectuosa d'aquests.

3.7 Tota la documentació que es presenti durant el procés selectiu en una llengua no oficial ha d'anar acompanyada de la corresponent traducció jurada a una llengua oficial a Catalunya.

 

Quarta. Llistat de persones admeses i excloses

4.1 Un cop finalitzat el termini de presentació d'instàncies per formar part d'aquest procés de selecció, l'Alcaldia ha de dictar una resolució per tal de declarar aprovada la relació de persones admeses i excloses, la de persones exemptes de realitzar les proves de català i/o castellà i nomenar els membres del Tribunal. Aquesta relació s'ha de publicar només al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament.

4.2 La publicació d'aquesta resolució en el tauler electrònic obre un termini de 10 dies per a esmenes i possibles reclamacions, així com per recusar els membres del Tribunal.

4.3 Les al·legacions presentades s'han de resoldre en el termini de 30 dies següents a la finalització del termini per a presentar-les. Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat resolució, les al·legacions s'han d'entendre desestimades.

4.4 Transcorregut el termini d'esmena, l'Alcaldia ha d'aprovar la llista definitiva d'aspirants admesos i exclosos, que s'ha de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament, amb indicació dels recursos que escaiguin, en cas d'aspirants no admesos.

4.5 Tots els actes que es derivin de la present convocatòria s'han de fer públics a través del tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament (https://tauler.seu.cat/inici.do?idens=2503870005). La identificació de les persones aspirants s'ha de fer únicament per llurs DNI o NIE.

 

Cinquena. Tribunal qualificador

5.1 L'òrgan de selecció ha de ser col·legiat i la seva composició s'ha d'ajustar als principis d'imparcialitat i professionalitat dels seus membres, i s'ha de tendir a la paritat entre dona i home.

5.2 El personal de selecció o de designació política, els funcionaris interins i el personal eventual no poden formar part dels òrgans de selecció.

5.3 Els òrgans de selecció han d'estar formats per persones que pertanyin, com a mínim, al subgrup C1:

- Presidència: Una persona que ostenti la condició de funcionària de carrera o laboral fixa.

- Vocals: 2 persones que ostentin la condició de funcionària de carrera o de laboral fixa, una d'elles a proposta de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.

- Secretaria: un/a vocal del tribunal

Quan sigui necessari, s'ha de nomenar també una persona que assessori l'òrgan encarregat de la selecció, amb veu i sense vot, nomenada per l'òrgan competent en matèria de política lingüística.

5.4 La designació nominal dels membres de cada Tribunal qualificador, que ha d'incloure la dels respectius suplents, correspon a la presidència de la corporació i s'ha de fer en la resolució per la qual s'aprova la llista de persones admeses i excloses.

5.5 Els Tribunals qualificadors poden disposar d'assessors especialistes, per a aspectes concrets del procés selectiu que requereixin especialització tècnica. Les persones assessores no tenen vot. L'òrgan selectiu pot servir-se de personal col·laborador per a la logística del procediment, que es limitarà a fer tasques auxiliars en la preparació i realització del procés selectiu o en la comprovació de la documentació, i que estarà subjecte al principi d'imparcialitat i sigil. El personal assessor i el col·laborador no tenen la consideració de membres dels Tribunals qualificadors.

5.6 La composició dels Tribunals qualificadors s'ha d'ajustar al principi d'especialitat i tots els seus membres (presidència i vocals) han de tenir una titulació igual o superior a l'exigida per a l'accés a les places de la convocatòria, si és que se n'exigeix cap.

5.7 Els Tribunals qualificadors no poden constituir-se ni actuar sense l'assistència com a mínim de la meitat dels seus membres, bé siguin titulars, bé suplents, i sempre és necessària la presència de la presidència i de la secretaria. Les decisions s'han d'adoptar per majoria de vots dels membres presents i, en cas d'empat, ha de resoldre el vot de qui actuï com a president/a. Tots els membres actuen amb veu i vot, tret de la persona que ocupa la secretaria, l'actuació de la qual és de fedatària, si bé té veu i vot quan, alhora, sigui membre del corresponent Tribunal qualificador, i es computa com un únic vot.

5.8 D'acord amb el principi d'unitat d'acte en l'actuació dels òrgans col·legiats, les mateixes persones que han participat en la constitució a l'inici de la sessió han de finalitzar-la.

5.9 De les sessions que facin els Tribunals qualificadors s'ha d'estendre l'acta corresponent, signada per tots els membres.

5.10 Els Tribunals qualificadors es poden constituir, convocar, realitzar les sessions, adoptar acords i remetre actes tant de forma presencial com a distància. Es poden dur a termes sessions on el personal membre dels Tribunals qualificadors, i en el seu cas les persones assessores corresponents, estiguin en part presencialment i en part a distància.

5.11 L'abstenció i recusació dels membres del tribunal es regeix pels articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, de règim jurídic del sector públic.

5.12 L'òrgan de selecció ha d'actuar amb total autonomia i els seus membres són responsables de l'objectivitat del procediment i de l'estricte compliment de les bases de la convocatòria.

5.13 El Tribunal ha de resoldre per majoria els dubtes o reclamacions que puguin originar-se amb la interpretació de l'aplicació de les bases d'aquesta convocatòria, així com els casos no previstos. En cas de dubtes o llacunes sobre aquestes bases, el Tribunal n'ha de realitzar una interpretació integradora, sense que pugui, en cap cas, introduir noves exigències o nous requisits. En particular, no pot ampliar els mèrits admissibles, establir puntuacions mínimes per a superar exercicis, proves o entrevistes, fixar un nombre màxim d'aprovats, ni fixar nous requisits d'eliminació.

5.14 El Tribunal pot especificar criteris de forma més detallada si ho fa abans de la realització de les proves, exercicis o entrevistes, i amb publicitat, cosa que ha de reflectir a l'acta.

5.15 El Tribunal també pot dictar instruccions sobre la forma de realitzar els exercicis, les proves i les entrevistes (durada, pauses, material, equips, etc.), sobre el seu nivell o duresa, i per a qüestions d'ordre, en els casos que les bases no ho regulin o ho facin de forma parcial. En especial, ha de preveure les condicions d'adaptació necessàries per als casos de discapacitat, embaràs, religió, malaltia i supòsits similars, sense desvirtuar el principi d'igualtat. En cas de donar-se alguna circumstància que motivi la necessitat d'adaptació, ha de ser immediatament comunicat per la persona aspirant a l'òrgan convocant o al Tribunal.

 

Sisena. Fase prèvia

6.1 Durant la realització de la fase prèvia -les proves de català/castellà- les persones aspirants no poden fer ús de telèfons mòbils ni altres mitjans de comunicació amb tercers ni amb l'exterior, ni poden sortir del recinte on es duguin a terme. L'incompliment d'aquestes normes o bé les actituds de falta de respecte o consideració envers la resta de persones aspirants del procés selectiu o envers el mateix Tribunal qualificador comportaran l'exclusió del procés de la persona aspirant, la qual cosa es farà constar de forma expressa en l'acta emesa pel Tribunal qualificador.

6.2 En qualsevol moment el Tribunal podrà requerir a les persones aspirants perquè acreditin la seva identitat.

6.3 Les persones aspirants han d'acudir proveïdes del DNI o NIE o, en defecte d'això, passaport o permís de conduir.

6.4. Coneixements de llengua catalana: Consisteix en la realització d'una prova de coneixements de llengua catalana, que consta de dues parts:

Primera part. S'hi avaluaran el domini de l'expressió escrita, per mitjà de la redacció d'un text i els coneixements pràctics de llengua, mitjançant preguntes sobre aspectes lingüístics.

Segona part: S'hi avaluarà l'expressió oral amb la lectura en veu alta d'un text i una conversa sobre temes generals d'actualitat.

La durada màxima d'aquesta prova serà determinada pel Tribunal qualificador. El resultat de l'exercici serà d'APTE/A o de NO APTE/A, i caldrà obtenir la qualificació d'APTE/A per a participar en el procés selectiu.

Per superar la prova, les persones aspirants hauran de demostrar un nivell de coneixement similar al que caldria per a l'obtenció del certificat exigit en aquestes bases, amb el sistema d'avaluació fixat al Decret 152/2001. Les persones aspirants seran qualificades d'aptes o no aptes, i aquestes últimes quedaran eliminades del procés selectiu.

6.5 Coneixements de llengua castellana: Consisteix a realitzar, quan escaigui, una prova de coneixements de llengua castellana, en els mateixos termes exigits per la llengua catalana. En aquest cas, però, la prova l'administra personal del propi ens convocant.

 

Setena. Procés selectiu

7.1 El sistema selectiu és el concurs-oposició.

7.2 La puntuació màxima a assolir és de 100 punts.

7.3 La fase d'oposició és eliminatòria i el fet de no superar-la s'ha d'indicar com a NO APTE/A. La resta de qualificacions s'ha d'expressar en xifres.

7.4 La puntuació de les persones aspirants en cadascuna de les proves és la mitjana aritmètica de les qualificacions atorgades per cadascun dels membres assistents del Tribunal qualificador.

7.5 El resultat final del procés és la suma de les puntuacions obtingudes en el conjunt de les proves puntuables realitzades.

7.6 La data i hora de cada prova s'ha de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament, i la manca de presentació suposa l'exclusió del procés. Totes les proves són obligatòries i eliminatòries.

7.7 En qualsevol moment, el Tribunal podrà requerir als aspirants l'acreditació de la identitat de les persones aspirants mitjançant la presentació de l'original del seu DNI o passaport.

7.8 Les actituds de falta de respecte o consideració envers la resta de persones aspirants del procés selectiu o envers el Tribunal qualificador comportaran l'exclusió de la persona aspirant del procés selectiu, la qual cosa es farà constar de forma expressa en l'acta emesa pel Tribunal qualificador i suposarà la pèrdua dels drets d'examen, sense retorn de taxa.

7.9 La fase d'oposició consta de les següents proves:

7.9.1 Prova 1: test

7.9.1.1 Consisteix en la realització d'una prova tipus test de 50 preguntes relacionades amb el temari de l'annex 1, de les quals se n'han de respondre obligatòriament 40. La puntuació que s'atorgarà serà fins a un màxim de 20 punts i cal un mínim de 10 punts per a superar-la. En cas que es responguin més de 40 preguntes, només es corregeixen les primeres 40 no anul·lades.

7.9.1.2 Cada resposta contestada correctament permet atorgar 0,5 punts a la persona aspirant i les respostes incorrectes no descompten.

7.9.1.3 Per a la resolució de la prova tipus test cada pregunta ha de comptar amb 4 respostes alternatives, només una de les quals és correcta. S'han de preveure, també, 4 preguntes addicionals, amb les seues respostes, pel cas d'anul·lació de preguntes del test.

7.9.1.4 L'examen tindrà una duració màxima d'una hora i mitja.

7.9.2 Prova 2: psicotècnica

7.9.2.1 Consisteix en la realització d'una prova psicotècnica adreçada a avaluar la competència psicosocial de les persones aspirants per exercir les funcions que consten a la base segona. El perfil "professiogràfic" de la persona seleccionada haurà de ser el d'una persona amb els següents trets o factors:

a) Amb capacitat organitzativa: tenir domini de tècniques de planificació i programació.

b) Amb motivació: ser una persona positiva i amb iniciativa.

c) Amb capacitat de realitzar diferents funcions: ser multifuncional.

d) Amb capacitat social, comunicativa, relacional i personal: Ser capaç de treballar en equip i tenir coneixement de tècniques de formació d'equip i de dinàmica de grups, i ser una persona que té facilitat de relacionar-se amb les altres, especialment amb el públic al qual atendre, amb una aptitud correcta i un llenguatge assertiu.

e) Amb capacitat d'aprenentatge i desenvolupament personal.

7.9.2.2 La puntuació s'ha d'assignar d'acord amb el següent barem, per cada ítem:

 

 

Puntuació assignada

S'adequa plenament al perfil assenyalat

4,00

S'adequa al perfil descrit, malgrat que presenta aspectes menys satisfactoris

2,00

No s'adequa al perfil assenyalat i/o presenta clares mancances tècniques

0,00

 

 

7.9.2.3 El judici tècnic del tribunal s'ha de dur a terme segons criteris usuals de persones corrents. El tribunal pot comptar amb assessorament tècnic per realitzar aquesta prova.

7.9.2.4 La puntuació màxima de la prova és de 20 punts. Per passar la prova cal assolir una puntuació mínima de 10 punts.

7.9.2.5 El tribunal ha de fixar el temps per realitzar aquesta prova que no podrà excedir de mitja hora per persona. La data i hora de la prova s'ha de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament, i la manca de presentació suposa l'exclusió del procés.

7.9.2.1 Prova 2: pràctica

7.9.2.2 Consisteix en la realització d'un supòsit de caràcter pràctic, d'entre els 2 proposats pel Tribunal qualificador, i relacionat amb les funcions pròpies, segons el temari que s'indica en l'annex 1. Cada supòsit ha de preveure diferents qüestions que permetin enllaçar diversos temes i han de ser de dificultat similar.

7.9.2.3 La puntuació que s'atorgarà serà de fins a un màxim de 40 punts i cal un mínim de 20 punts per a superar-la.

7.9.2.4 En aquest exercici s'ha de valorar fonamentalment el coneixement i adequada aplicació pràctica dels continguts teòrics, la capacitat de raciocini, la claredat, la sistemàtica en el plantejament i formulació de conclusions, inclosa la correcció lingüística. Per a l'avaluació de la prova pràctica, s'ha de seguir la taula següent, que s'ha de repartir proporcionalment entre totes les preguntes plantejades al supòsit pràctic:

 

RESPOSTA

PUNTS

La resposta s'adequa al que es demana, i explica la situació i la solució que es proposa de forma perfectament raonada, clara i sistemàtica.

40,00 punts

La resposta s'adequa al que es demana i explica la situació i la solució que es proposa de forma força raonada, clara i sistemàtica.

30,00 punts

La resposta és adequada, però, manca informació o aquesta no és prou clara.

20,00 punts

La resposta no s'adequa prou amb el que es demana, o bé, no dona prou informació per a la resolució del cas.

10,00 punts

No es respon o la resposta no té coherència amb el que es pregunta.

0,00 punts

 

 

7.9.2.5 L'examen serà escrit i tindrà una duració màxima de 2 hores. Les respostes hauran d'estar escrites en una lletra comprensible perquè el tribunal pugui puntuar de manera adequada.

7.9.2.6 Per dur a terme aquesta prova, les persones aspirants poden disposar d'accés electrònic i en paper a la normativa i calculadora no programable. Si es fan servir textos legals, aquests només poden contenir normes que, a tot estirar, incloguin notes a peu de pàgina sobre remissions normatives, indicació de normativa complementària i de jurisprudència sobre l'articulat en concret de la disposició, però en cap cas comentaris doctrinals ni jurisprudencials.

7.10 Concurs

7.10.1 La fase de concurs no tindrà caràcter eliminatori.

7.10.2 Finalitzat el darrer exercici de la fase d'oposició s'ha de fer pública la llista de les persones aspirants que han superat la fase d'oposició i a les quals se'ls valorarà els mèrits.

7.10.3 La puntuació obtinguda en la fase de concurs en cap cas no pot ser aplicada per superar la fase d'oposició, la superació de la qual s'ha de realitzar de forma independent.

7.10.4 La puntuació final de la fase de concurs serà la suma de tots els punts obtinguts pels mèrits al·legats i acreditats documentalment segons el barem de mèrits que consta als apartats següents. L'auto-baremació de mèrits efectuada per la persona aspirant en cap cas no és vinculant per al tribunal, i només es tindran en compte els mèrits degudament acreditats en els termes indicats en aquestes bases.

7.10.5 De cara a la valoració dels mèrits, cal tenir en compte que:

a) Es computen els serveis efectius prestats tenint en compte que el temps de serveis prestats simultàniament només s'ha de computar una vegada.

b) Són objecte de valoració, entre d'altres, els serveis prestats amb contractes formatius de treball regulats a l'article 11 del text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre. No seran objecte de valoració altres tipus de prestacions com la dels becaris.

c) Documents justificatius: certificat expedit per l'administració pública, o ens del sector públic quan correspongui, on s'hagin prestat els serveis, el qual ha d'indicar, segons sigui el que es valori:

- Serveis com a personal funcionari: l'escala, subescala, classe, categoria, grup i subgrup.

- Serveis com a personal laboral: la categoria i grup professional

- El règim jurídic amb indicació de la vinculació amb l'Administració o ens del sector públic (laboral temporal/ laboral fix/ funcionarial interí/ funcionarial de carrera).

- La jornada desenvolupada.

- El període concret de prestació dels serveis.

d) Als efectes del càlcul dels mèrits professionals es computa un mes com a 30 dies naturals. Es tenen en compte les fraccions inferiors a un mes.

e) La data de referència de la valoració dels mèrits és la data de publicació de la convocatòria d'aquest procés al DOGC.

f) No seran objecte de valoració els certificats que no incloguin la informació suficient per poder valorar els serveis prestats d'acord amb els paràmetres indicats en aquestes bases.

g) Les jornades a temps parcial seran computades de forma proporcional.

h) Per acreditar els treballs realitzats a l'empresa privada caldrà aportar, com a documents justificatius, informe de la vida laboral de la persona sol·licitant estès per la Tresoreria General de la Seguretat Social i, a més a més, la presentació de contractes de treball, fulls de nòmina signat i segellat per l'empresa, certificats o qualsevol altre mitjà que acrediti la naturalesa dels serveis prestats, on han de quedar clares les tasques i grup de classificació/categoria professional, així com, el període de prestació de serveis i la jornada. Si no consten aquestes dades, s'haurà de presentar qualsevol altre document que les acrediti i que sigui considerat suficient per l'òrgan de selecció.

7.10.6 Acreditació de la resta de mèrits. cal tenir en compte que:

a) A efectes d'equivalència de titulació, només s'admeten les reconegudes pel Ministeri d'Educació i Formació Professional amb caràcter general i vàlides a tots els efectes. Si es tracta d'una titulació obtinguda a l'estranger cal que estigui homologada pel Ministeri. Les homologacions i equivalències hauran de ser acreditades per la persona aspirant. Es valoraran les titulacions addicionals diferents i/o superiors que no hagin estat aportades per la persona aspirant com a requisit d'accés a la convocatòria. Els títols acreditatius de titulacions addicionals poden ser substituïts pel document acreditatiu d'haver satisfet la taxa acadèmica oficial establerta per a la seva expedició.

b) Els certificats de llengua catalana que, si escau, es valorin són només els de la Direcció General de Política Lingüística o alguna de les titulacions equivalents d'acord amb el Decret 152/2001, de 29 de maig, sobre avaluació i certificació de coneixements de català i l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística.

c) En relació amb els cursos, les persones interessades han d'aportar, a més de la corresponent certificació, si no consta en aquesta, la documentació que acrediti els següents extrems: denominació del centre emissor, nombre d'hores, programa formatiu si no es dedueix mínimament del títol, assistència o, si escau, aprofitament.

d) Els cursos de més d'un dia en què no hi consti el nombre d'hores, es presumeix que tenen una extensió de 5 hores diàries.

e) Els cursos en què no hi consta el nombre d'hores, sinó de crèdits, es puntuen segons l'equivalència del crèdit en el moment de realització del curs. Cal, però, que les persones interessades aportin la normativa sobre durada en hores d'un crèdit.

f) Del conjunt de la resta de cursos dels quals no se n'acrediti el nombre d'hores, només se'n computa un punt.

7.10.7 Sens perjudici del dret a interposar el corresponent recurs d'alçada, una vegada publicats els resultats corresponents, les persones aspirants podran sol·licitar per escrit la revisió de la valoració dels mèrits mitjançant sol·licitud presentada al Registre, en el termini de tres dies hàbils.

7.10.8 Si, fruit de la revisió es detecta una errada material, aquesta haurà de ser esmenada i es modificarà la puntuació, de la qual cosa se n'ha de donar publicitat al tauler d'anuncis. La sol·licitud de revisió no interromp el termini de presentació del corresponent recurs d'alçada.

7.10.9 El Tribunal ha de desestimar les simples declaracions i justificants que donin lloc a dubtes sobre l'autenticitat dels mèrits o sobre la seva equivalència o prevalença respecte dels requerits, així com els documents que no continguin informació suficient per valorar adequadament els mèrits. El Tribunal pot demanar l'acreditació dels aspectes necessaris o la presentació d'originals quan cregui que hi ha inexactituds o falsedats en les quals hagin pogut incórrer els aspirants, ja que podran ser exclosos motivadament de la convocatòria en qualsevol moment si no compleixen els requisits exigits.

7.10.10 El Tribunal pot demanar l'acreditació dels aspectes necessaris o la presentació d'originals quan cregui que hi ha inexactituds o falsedats en les quals hagin pogut incórrer els aspirants, ja que podran ser exclosos motivadament de la convocatòria en qualsevol moment si no compleixen els requisits exigits.

7.10.11 Experiència professional

7.10.11.1 Es valora l'experiència professional en llocs de treball que incloguin la realització de qualsevulla de les funcions pròpies d'un/a tècnic/a de cultura que, sense ànim limitatiu, inclouen la preparació de l'inici i seguiment de cursos; planificació i organització material de serveis i cursos en els àmbits de la cultura, el jovent, esports, educació i anàlegs; realitzar les tasques administratives i donar suport al personal bibliotecari en les funcions tècniques de caràcter bibliotecari.

7.10.11.2 El màxim de puntuació assolible per experiència professional és de 15 punts en total, sigui a l'administració pública, l'empresa privada, o entre ambdós.

7.10.11.2 Es valoren els serveis prestats a l'administració pública o al sector privat, a raó de 0,50 punts per cada mes.

7.10.12 Formació

7.10.12.1 Es valora la formació següent:

1) Per graus o equivalents en l'àmbit de la cultura o l'ensenyament: 7 punts

2) Per cursos de formació, jornades i seminaris que tinguin relació directa amb les funcions o tasques descrites de la base 7.10.11.1, a raó de 0,11 punts per hora.

7.10.12.2 El màxim de punts per formació s'estableix en 10.

 

Vuitena. Llista per puntuació total obtinguda i presentació de documents

8.1 Un cop finalitzada l'oposició, s'ha de fer pública a la seu electrònica la llista de persones aspirants, per ordre de puntuació total obtinguda, de major a menor, identificades pel seu NIF o NIE.

8.2 El Tribunal de selecció ha de proposar a la presidència de la Corporació el nomenament de la persona aspirant que hagi obtingut la puntuació més alta i consti, en primer lloc, per a cada plaça.

8.3 En cas d'empat, es resoldran atenent successivament als criteris següents:

- Major puntuació de la prova pràctica, en primer lloc, de la prova teòrica en segon lloc i, finalment, de la prova psicotècnica.

- En cas que persisteixi l'empat, s'acudirà a la data d'ingrés com a personal funcionari en la mateixa subescala, a la qual es pretén accedir, sent proposada la persona aspirant respecte la qual consti la data més antiga.

8.4 Amb la finalitat d'assegurar la cobertura de les places, quan es produeixen renúncies de les persones aspirants seleccionades, abans del seu nomenament, l'òrgan convocant podrà requerir a l'òrgan de selecció, la relació complementària de les persones aspirants que segueixin a les proposades i que hagin obtingut la puntuació mínima ja indicada, per al seu possible nomenament com a funcionari de carrera.

8.5 En cas que cap de les persones aspirants no superi el procés selectiu, el Tribunal qualificador ha de declarar deserta la convocatòria.

8.6 Les actes del tribunal s'han de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica.

8.7 Les persones aspirants proposades han de presentar els documents acreditatius del compliment de les condicions de capacitat i dels requisits exigits a la convocatòria, en el termini de vint dies hàbils, comptats a partir del següent al dia en què es faci pública la llista referida amb els resultats obtinguts per les persones aspirants i sense necessitat de previ requeriment. Entre aquesta documentació, cal presentar:

1r. Les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola han d'acreditar la concurrència dels requisits establerts en l'article 57 del TREBEP, mitjançant l'aportació de documentació suficient expedida per les autoritats competents.

2n. Declaració responsable degudament signada de no estar inhabilitat/ada per a l'exercici de les funcions públiques ni haver estat separat/ada, mitjançant expedient disciplinari, del servei de cap administració pública, segons el model que figura a continuació:

«El senyor/La senyora (nom i cognoms), amb domicili a (població, carrer, número) i passaport núm. (número), declara responsablement, a efectes de ser nomenat/da com a personal funcionari de l'ens ..., que no ha estat separat/da del servei de cap de les administracions públiques i que no es troba inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques.»

Així mateix, la persona aspirant que no posseeixi la nacionalitat espanyola haurà de presentar declaració responsable de no estar sotmesa a sanció disciplinària o condemna penal que impossibiliti l'accés a la funció pública en el seu estat d'origen, segons el model que figura a continuació:

«El senyor/La senyora (nom i cognoms), amb domicili a (població, carrer, número) i passaport núm. (número), declara responsablement, a efectes de ser nomenat/ada com a personal funcionari de carrera de l'ens ..., que no ha estat sotmès/a a sanció disciplinària o condemna penal que li impossibiliti a (l'estat d'origen) l'accés a la funció pública.»

3r. Declaració responsable de no estar inclòs/sa en cap dels supòsits d'incompatibilitat previstos a la legislació vigent o que s'exercirà l'opció que preveu l'article 10 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques i de l'article 10 de la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, que podrà ser contrastat per l'ens fent consulta a les administracions públiques corresponents.

8.8 Les persones aspirants que dintre del termini indicat no presentin la documentació, o si de la documentació presentada es dedueix que no és correcta, no poden ser nomenades, sens perjudici de la responsabilitat en què hagin pogut incórrer en cas de falsedat en la seva instància, tret de casos de força major, els quals han de ser degudament comprovats i considerats per l'alcaldia.

8.9 En cas de manca de presentació de la documentació que no s'hagi considerat de força major, l'alcaldia pot nomenar les persones que, havent superat el procés selectiu, compleixin tots els requisits indicats i tinguin la següent puntuació més alta i cabuda en el nombre de places convocades, a conseqüència de l'anul·lació.

8.10 Els qui tinguin la condició de personal d'aquest ens resten exempts de justificar les condicions i els requisits ja acreditats i que no requereixen actualització; i únicament han d'acreditar les circumstàncies de les quals no n'hi hagi constància.

 

Novena. Període de pràctiques

9.1 Es preveu com a part del procés de selecció la realització d'un període de pràctiques en els termes establerts a continuació.

9.2 L'alcaldia ha de nomenar funcionàries en pràctiques les persones aspirants proposades, en el termini d'un mes comptador des de l'expiració del termini fixat per presentar els documents que s'esmenten a les bases anteriors. El nomenament s'ha de publicar al Butlletí Oficial de la Província de Lleida, a partir del qual s'ha de prendre possessió, en el termini màxim d'un mes, des de la publicació oficial.

9.3 El període de pràctiques té una durada d'1 any. Aquest període no s'ha d'aplicar si la persona seleccionada ja ha desenvolupat les mateixes funcions a l'ens anteriorment, amb una durada mínima igual o superior a la fixada com de pràctiques, encara que hagi set amb un altre tipus de vincle.

9.4 El període de pràctiques es realitzarà sota la supervisió del cap de la unitat administrativa o superior jeràrquic on sigui destinat el personal funcionari.

9.5 Transcorregut el període de pràctiques, el titular de la unitat al qual s'hagi adscrit la persona nomenada ha d'emetre un informe d'avaluació del període de pràctiques, concretament sobre l'aplicació dels seus coneixements i les seves capacitats a les activitats acomplertes, la qualitat i l'eficàcia en el desenvolupament de les diferents funcions i l'adaptació a la feina.

9.6 En cas que sigui negatiu, el Tribunal del procés selectiu s'ha de reunir i, a la vista de l'informe emès i, si escau, de les al·legacions de la persona nomenada funcionària en pràctiques, proposar igualment el seu nomenament com a personal funcionari de carrera, o el nomenament en pràctiques de la persona següent del llistat d'aprovats, en els termes indicats anteriorment.

9.7 El nomenament com a personal funcionari de carrera també s'ha de publicar al Butlletí Oficial de la Província de Lleida, a partir de la qual publicació, la persona nomenada disposarà d'un termini d'un mes per perdre possessió. La manca de jurament o promesa o de la presa de possessió en els terminis normativament establerts, llevat de casos de força major, comportarà la pèrdua de tots els drets.

 

Desena. Efectes del procés selectiu

El nomenament com a personal funcionari de carrera ha de contenir també l'adscripció definitiva al lloc de treball, que les persones aspirants poden demanar amb la prelació que es derivi de la puntuació obtinguda al procés.

 

Onzena. Formació i funcionament de la borsa de treball

11.1 Una vegada finalitzada la qualificació dels aspirants, el Tribunal ha de publicar al tauler d'anuncis de la seu electrònica de l'Ajuntament la relació de persones que han assolit un mínim de 30 punts a la fase d'oposició, per ordre de puntuació del concurs-oposició. En cas d'empat, el Tribunal ha de dur a terme una prova addicional objectiva entre els empatats.

11.2 Per poder formar part de la borsa de treball cal haver participat en totes les fases i haver assolit un mínim de 30 punts de la fase d'oposició.

11.3 L'integrant de la borsa que obtingui un nomenament amb l'Ajuntament serà donat de baixa en la borsa, i una vegada finalitzi el seu nomenament tornarà a causar alta en la borsa d'ocupació amb la puntuació que tenia inicialment.

11.4 La renúncia a un lloc de treball ofert suposa el pas de l'aspirant a l'última posició de la borsa d'ocupació, llevat que concorri una de les circumstàncies següents:

a) Part, baixa per maternitat, paternitat o situacions assimilades.

b) Malaltia greu que impedeixi l'assistència al treball, sempre que s'acrediti degudament.

c) Exercici de càrrec públic representatiu que impossibiliti l'assistència al treball.

d) Disposar d'un altre contracte de treball o nomenament en vigor.

11.5 Aquesta borsa d'ocupació tindrà una vigència màxima de 2 anys des del primer nomenament.

 

Dotzena. Gestió de la crida dels aspirants

12.1 És obligació de les persones candidates que formin part de la borsa facilitar un o dos telèfons de contacte així com una adreça de correu electrònic als efectes de comunicació i mantenir-ho permanentment actualitzat.

12.2 Per efectuar l'oferiment de nomenament a l'aspirant que correspongui s'ha d'efectuar una trucada telefònica. La comunicació telefònica s'ha d'intentar un mínim de tres vegades durant la jornada laboral.

12.3 Si després d'aquests intents l'aspirant segueix sense estar localitzat, se li ha d'enviar un correu electrònic amb confirmació de lectura perquè es posi en contacte amb la Secretaria de l'Ajuntament. Si a les 24 hores següents d'enviament del correu electrònic l'aspirant no ha contactat amb l'Ajuntament, s'ha de passar a la crida del següent aspirant per ordre de puntuació.

12.4 Feta la proposta de nomenament, la persona interessada ha de manifestar en el termini de 3 dies laborables (o 1 dia en cas d'urgència) la seva acceptació o renúncia a l'oferta de treball que se li faci; la manca de manifestació s'ha d'entendre com a rebuig de l'oferta.

12.5 Mentre una persona integrant de la borsa de treball tingui vigent un nomenament, no se li oferirà cap altre nou nomenament que pugui generar-se encara que aquest sigui de durada superior.

 

Tretzena. Incidències

Les presents bases i la convocatòria podran ser impugnades de conformitat amb allò que estableix la Llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Disposicions finals

Primera. En tot allò no previst en aquestes bases s'ha d'aplicar la normativa següent:

- Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases de règim local.

- Text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre.

- Text refós de les disposicions vigents en matèria de règim local, aprovat per Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril.

 - Reial decret 896/1991, de 7 de juny, que aprova les regles bàsiques i programes mínims a què ha d'ajustar-se el procediment de selecció.

- Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la funció pública.

- Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

- Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

- Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril.

- Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, aprovat per Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre.

- Reglament del personal al servei de les entitats locals, aprovat per Decret 214/1990, de 30 de juliol.

 

Segona. Règim de recursos

Si es vol impugnar la resolució d'aprovació d'aquestes bases, així com la resta de resolucions de l'alcaldia, es pot interposar recurs de reposició, dins del termini d'un mes, comptat a partir de l'endemà de la seva publicació o directament recurs contenciós administratiu davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Lleida, dins del termini de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquest acte.

 

Contra els actes i resolucions del Tribunal qualificador, en tant que es tracta d'òrgans col·legiats dependents de la presidència de la corporació els actes dels quals no exhaureixen la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant l'alcaldia en el termini d'un mes, comptat a partir de l'endemà de la seva publicació.

 

 

ANNEX 1. TEMARI

 

MATÈRIES COMUNES

 

Tema 1

La Constitució espanyola: Els drets i deures fonamentals. L'organització territorial de l'Estat. L'Estatut d'autonomia de Catalunya del 2006: idiomes, bandera i els municipis.

Tema 2

L'administrat: concepte i classes. La capacitat dels administrats i les seves causes modificatives. Drets dels administrats.

Tema 3

L'acte administratiu. Concepte. Elements. Classes. Requisits: la motivació i la forma. Terminis: còmput, ampliació i tramitació d'urgència.

Tema 4

Finalització del procediment. L'obligació de resoldre. Contingut de la resolució expressa. La falta de resolució expressa: el règim del silenci administratiu.

Tema 5

L'abstenció. La recusació.

Tema 6

La presentació de sol·licituds i comunicacions. Els registres administratius i l'oficina d'assistència en matèria de registres.

Tema 7

L'organització municipal. Els municipis de règim comú. Òrgans necessaris: l'alcalde, els tinents d'alcalde, el Ple, i la Junta de Govern Local.

Tema 8

El sistema de fonts del dret local. La potestat normativa de les entitats locals: reglaments i ordenances. Procediment d'elaboració. Els bans.

 

MATÈRIES ESPECÍFIQUES

 

Tema 9

El marc competencial de l'Administració local en matèria de cultura.

Tema 10

La legislació sectorial en matèria de cultura. Panoràmica general.

Tema 11

Formes de gestió dels serveis públics. Els serveis i els equipaments culturals públics.

Tema 12

Els espectacles en viu.

Tema 13

Les actuacions amb ús de foc i material pirotècnic.

Tema 14

La contaminació acústica. El mapa de capacitat acústica d'Aitona.

Tema 15

La preparació de contractes per les administracions públiques. La selecció del contractista: el procediment obert simplificat ordinari i l'abreujat o supersimplificat.

Tema 16

Els llindars de la contractació menor.

Tema 17

La mesa de contractació: funcions.

Tema 18

Els drets d'autor i de la propietat intel·lectual en els contractes del sector públic.

Tema 19

La comunicació i dinamització d'una activitat o equipament cultural.

Tema 20

Relacions entre les associacions i l'Administració. Foment de l'associacionisme. Reintegrament de subvencions.

Tema 21

Subvencions a entitats. Els premis. Els convenis subvencionals.

Tema 22

Les formes d'activitat de les entitats locals.

Tema 23

El pressupost general de les entitats locals. Estructura pressupostària. La pròrroga del pressupost.

Tema 24

Els crèdits del pressupost de despeses: situació i nivells de vinculació jurídica. Les modificacions de crèdit: concepte.

Tema 25

L'execució del pressupost de despeses: les seves fases. Els pagaments a justificar. Les bestretes de caixa fixa.

Tema 26

Estratègies de màrqueting a les arts escèniques.

Tema 27

Disseny i avaluació de projectes culturals.

Tema 28

Atenció integral: personal, telefònica, escrita; atenció al públic culturalment divers.

Tema 29

Habilitats comunicatives. Iniciatives, reclamacions, queixes i peticions. Psicologia social. Mediació i resolució de conflictes.

Tema 30

Diversitat funcional i salut mental. Alfabetització digital.

Tema 31

Interculturalitat. Diàleg interreligiós. Globalització i moviments migratoris. Sociologia de l'exclusió.

Tema 32

Els casals de vacances i els esportius en les quals participen menors de 18 anys.

Tema 33

La formació no reglada, els tallers i el telecentre: regulació catalana i municipal.

Tema 34

Psicologia del desenvolupament. Dinàmiques de grups. Animació sociocultural. Formació i inserció sociolaboral.

Tema 35

El sistema d'educatiu. Les escoles o aules de música: regulació catalana i municipal.

Tema 36

El Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Definició. Àmbit. Estructura. Organització. Funcions de les administracions locals. Personal de les biblioteques.

Tema 37

La Llei de polítiques de joventut de Catalunya (I). Els instruments de planificació. El pla local de joventut.

Tema 38

La Llei de polítiques de joventut de Catalunya (II). Professionals i instruments d'execució de polítiques de joventut. Participació juvenil.

Tema 39

La transparència de les administracions públiques. La publicitat activa. El dret d'accés a la informació pública: concepte, límits, procediment, reclamacions i recursos.
Tema 40

Les dades de caràcter personal. Protecció jurídica i institucional. Principis rectors del tractament de dades. Els drets de les persones titulars de les dades.

 

 

ANNEX 2. MODEL DE DECLARACIÓ DE MÈRITS (ADJUNT A LA INSTÀNCIA)

 

(Vegeu la imatge al final del document)

 

 

Segon. Convocar el procés selectiu, de conformitat amb les bases específiques reguladores aprovades al punt segon d'aquesta part dispositiva, mitjançant la publicació al tauler d'anuncis, BOP i DOGC, i un anunci de referència al BOE."

 

Aitona, 22 d'abril de 2024

 

Rosa Pujol Esteve

Alcaldessa

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
21669 {"title":"EDICTO sobre aprobación de las bases y la convocatoria para cubrir una plaza de técnico\/a de cultura, por el sistema de concurso-oposición.","published_date":"2024-04-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"boa","category_text":"Boletin Oficial Autonómico","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"21669"} catalunya administración local,Ayuntamiento de Aitona,DOGC,DOGC 2024 nº 9152 https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-04-29/21669-edicto-aprobacion-bases-convocatoria-cubrir-plaza-tecnico-cultura-sistema-concurso-oposicion https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.