ANUNCIO relativo a los Premios Sant Jordi 2025, XCIV Cartel de premios y de bolsas de estudio.

L'Institut d'Estudis Catalans convoca, el dia 23 d'abril de 2024, els premis i borses d'estudi següents:

 

PREMIS DE L'IEC

 

Premi PRAT DE LA RIBA de l'Institut d'Estudis Catalans

Premi anual, ofert a una persona o a una entitat o institució que hagi contribuït decisivament amb el seu treball a estudiar, a difondre i/o a desenvolupar els valors culturals, científics o humans de les terres de llengua i cultura catalanes. La persona o entitat premiada rebrà un diploma acreditatiu i una peça artística commemorativa, dotada per la Diputació de Barcelona.

 

Premi CREU CASAS de l'Institut d'Estudis Catalans. Dones per canviar el món

Ofert (en aquesta convocatòria en la seva modalitat A) a una dona en reconeixement de la seva trajectòria en tasques de recerca, divulgació o aplicació de les ciències, les humanitats o les tecnologies. La dotació del premi és de quatre mil euros (4.000 €).

 

Premi RAFAEL PATXOT I JUBERT

Ofert a un treball de recerca, bibliogràfic o d'assaig sobre algun dels aspectes afins a la trajectòria intel·lectual i científica de Rafael Patxot i Jubert: cultura popular catalana, particularment la conservació del patrimoni en tots els seus aspectes (etnografia, el rol de la dona, música, arquitectura); l'excursionisme en la descoberta del territori i la llengua catalana (estudis filològics, didàctica de la llengua catalana, sociolingüística); història medieval catalana; història de les ciències a Catalunya; història local de Sant Feliu de Guíxols; dret internacional en la defensa dels drets i valors humans, i astronomia i meteorologia. La dotació del premi, que aporta la Diputació de Barcelona, és de cinc mil euros (5.000 €).

 

Premi IEC de la Secció Històrico-Arqueològica JAUME VICENS I VIVES d'Història Contemporània, ad honorem Emili Giralt i Raventós

Ofert a la millor tesi doctoral o al millor treball d'investigació sobre història política, social, econòmica i cultural —o sobre historiografia— de les terres de llengua catalana en els segles XIX i XX. La dotació del premi és de tres mil euros (3.000 €).

 

Premi IEC de la Secció Històrico-Arqueològica JOSEP PIJOAN d'Història de les Arts, ad honorem Joaquim Folch i Torres

Ofert a la millor tesi doctoral o al millor treball d'investigació sobre història de les arts (incloent-hi la musicologia). La dotació del premi és de tres mil euros (3.000 €).

 

Premi IEC de la Secció de Ciències Biològiques AUGUST PI I SUNYER de Ciències de la Salut

Ofert a un investigador o una investigadora que treballi en un centre de recerca o en una universitat de les terres de llengua i cultura catalanes. La dotació del premi és de sis mil euros (6.000 €).

 

Premi IEC de la Secció de Ciències i Tecnologia de Geologia (en honor de Carmina Virgili)

Ofert a la millor tesi doctoral (defensada en els darrers cinc anys) o al millor treball d'investigació sobre geologia. La dotació del premi és de tres mil euros (3.000 €).

 

Premi IEC de la Secció de Ciències i Tecnologia de Matemàtiques (en honor d'Assumpció Català i Poch)

Ofert a la millor tesi doctoral (defensada en els darrers cinc anys) o al millor treball d'investigació sobre matemàtiques. La dotació del premi és de tres mil euros (3.000 €).

 

Premi IEC de la Secció Filològica LLUÍS NICOLAU D'OLWER de Filologia

Ofert a la millor tesi doctoral o al millor treball d'investigació sobre filologia. La dotació del premi és de tres mil euros (3.000 €).

 

Premi IEC de la Secció Filològica JOSEP CARNER de Teoria Literària

Ofert a la millor tesi doctoral o al millor treball d'investigació sobre teoria literària. La dotació del premi és de tres mil euros (3.000 €).

 

Premi IEC de la Secció de Filosofia i Ciències Socials SALVADOR GINER de Tesis Doctorals

El premi s'ofereix a una tesi doctoral sobre qualsevol de les matèries de la SFCS: comunicació i antropologia, dret, economia, filosofia, geografia i demografia, pedagogia i psicologia, sociologia i ciència política. La dotació del premi és de quatre mil euros (4.000 €). Si la ponència ho estima justificat, es pot concedir un accèssit dotat amb dos mil euros (2.000 €).

 

 

PREMIS DE LES SOCIETATS FILIALS DE L'IEC

 

Premi dels Amics de l'Art Romànic (per a estudiants)

Ofert a un treball d'investigació, bibliogràfic o d'assaig sobre art i cultura catalanes del període preromànic o romànic. La dotació del premi és de nou-cents euros (900 €).

 

Premi M. del Carmen de la Torre Boronat de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (per a estudiants)

Ofert a un treball d'investigació, bibliogràfic o d'assaig sobre les ciències de l'alimentació en dues categories: una primera categoria per a treballs d'estudiants de grau i de postgrau i una segona per a treballs d'estudiants de doctorat. S'atorgaran dos premis amb una dotació econòmica de cinc-cents euros (500 €) per a la primera i un premi de mil euros (1.000 €) per a la segona.

 

Concurs de Joves Sociòlegs (per a estudiants i graduats o postgraduats recentment)

Ofert a un treball inèdit, escrit en català, d'investigació sociològica, teòric o empíric. Se'n valorarà l'enfocament innovador, el rigor metodològic, l'impacte social i la solidesa argumental. S'estableixen dues categories: una adreçada a joves graduats durant els darrers tres anys i una altra adreçada a joves postgraduats en màsters o doctorats. La dotació del premi és de mil euros (1.000 €) en cadascuna de les dues categories.

 

Premi Catalunya de Sociologia Emili Boix i Selva

Ofert a científics i professionals consolidats que treballen en l'àmbit de la sociologia, és un reconeixement a l'aportació científica desenvolupada en aquest camp i a l'impacte que ha tingut la seva tasca en la societat. La dotació del premi és de tres mil euros (3.000 €).

 

Premi de la Institució Catalana d'Estudis Agraris (per a estudiants universitaris)

Ofert a un treball d'investigació, bibliogràfic o d'assaig sobre agricultura. La dotació del premi és de nou-cents euros (900 €).

 

Premi de la Institució Catalana d'Estudis Agraris a un treball de recerca de batxillerat o de cicle formatiu de grau superior (per a estudiants)

Ofert a un treball de recerca de batxillerat sobre aspectes de diferents temes de l'agricultura, la ramaderia, l'agroindústria, la silvicultura, la jardineria i el món rural en l'àmbit territorial de Catalunya, des de qualsevol vessant: científic, tècnic, social, econòmic, històric, cultural o divulgatiu. La dotació del premi és de cinc-cents euros (500 €).

 

Premi Taula de Canvi de la Societat Catalana d'Economia

Ofert a un investigador o investigadora de menys de cinquanta anys vinculat a una universitat o centre de recerca del domini lingüístic català, en reconeixement de la seva contribució científica en qualsevol dels àmbits de l'economia. La dotació del premi és de cinc mil euros (5.000 €).

 

Premi Eduard Valentí de la Societat Catalana d'Estudis Clàssics (per a estudiants)

Ofert a un treball inèdit d'estudi i investigació sobre qualsevol aspecte relatiu als estudis clàssics. La dotació del premi és de mil dos-cents euros (1.200 €).

 

Premi Josep Ribera i Florit, de judaisme i hebraisme

Ofert al millor treball sobre judaisme o hebraisme. La dotació del premi és de mil euros (1.000 €).

 

Premi de la Societat Catalana d'Estudis Històrics

Ofert a un treball d'investigació sobre un tema d'història o arqueologia dels Països Catalans. La dotació del premi és de mil euros (1.000 €).

 

Premi Antoni Quintana i Marí per a treballs de recerca d'estudiants d'ensenyament secundari obligatori i postobligatori

Els treballs que es presentin al premi han de ser fruit de la recerca, individual o col·lectiva i tutelada, que els estudiants duen a terme com a part del seu currículum. Els treballs han de versar sobre aspectes de la història de la ciència, de la medicina i de la tècnica en qualsevol dels seus àmbits temàtics, cronològics i geogràfics. La dotació del premi per a cada categoria és de cinc-cents euros (500 €).

 

Premi Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica per a treballs de màster d'història de la ciència amb una orientació acadèmica

Ofert a treballs de fi de màster d'història de la ciència en els àmbits de la història de la ciència, de la medicina i de la tecnologia, estretament relacionats amb el periodisme científic, els museus, el patrimoni científic i altres formes de comunicació. La dotació del premi és de vuit-cents euros (800 €).

 

Premi Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica per a treballs de màster d'història de la ciència amb una orientació professional

Ofert a treballs de fi de màster d'història de la ciència en els àmbits de la història de la ciència, de la medicina i de la tecnologia, estretament relacionats amb el periodisme científic, els museus, el patrimoni científic i altres formes de comunicació. La dotació del premi és de vuit-cents euros (800 €).

 

Premi de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori (per a estudiants)

Ofert a un estudi diagnòstic d'una àrea urbana o territorial de Catalunya, o bé a un projecte o proposta d'ordenació d'una àrea territorial o urbana de Catalunya. La dotació del premi és de nou-cents euros (900 €).

 

Premi Societat Catalana de Biologia a la trajectòria professional Leandre Cervera

Ofert a un o una professional rellevant en l'estudi de les ciències de la vida que hagi destacat per la seva trajectòria, que hagi contribuït de manera destacada al progrés o la difusió de les ciències biològiques en els territoris de llengua catalana al llarg de la seva trajectòria professional, en qualsevol dels seus àmbits. Aquest premi no té dotació econòmica

 

Premi Societat Catalana de Biologia a un article científic

Ofert als autors responsables d'una publicació científica que hagi contribuït d'una manera significativa a l'avenç de l'àmbit de les ciències biològiques, realitzada majoritàriament en els territoris de llengua catalana. La dotació del premi és de dos mil euros (2.000 €).

 

Premi Societat Catalana de Biologia a la divulgació

Ofert a persones o institucions que han publicat o difós una obra de divulgació d'algun tema pertanyent a l'àmbit de les ciències biològiques. La dotació del premi és de mil euros (1.000 €).

 

Premi Societat Catalana de Biologia al jove investigador o a la jove investigadora

Ofert a la millor tesi doctoral dins l'àmbit de les ciències biològiques defensada en una universitat dels territoris de llengua catalana. La dotació del premi és de cinc-cents euros (500 €).

 

Premi Societat Catalana de Biologia a un treball de recerca de batxillerat (per a estudiants)

Ofert a l'autor o autora del millor treball de recerca de batxillerat en ciències biològiques presentat en un centre d'ensenyament secundari dels territoris de llengua catalana i desenvolupat al llarg del curs escolar corresponent a la convocatòria. Aquest premi no té dotació econòmica.

 

Premi Societat Catalana de Biologia a una start-up

Ofert a la millor empresa emergent (start-up) del sector biotecnològic o de ciències biològiques, que estigui en fase de desenvolupament d'un producte o servei i que hagi estat fundada a Catalunya o en territoris de llengua catalana a partir de l'1 de gener de 2019. . La dotació del premi és de mil euros (1.000 €).

 

Premi Mercè Durfort al millor treball de fi de grau en ciències biològiques

Ofert al millor treball de fi de grau dins l'àmbit de les ciències biològiques defensat entre el 8 de gener i el 30 de setembre de 2023 en una universitat dels territoris de llengua catalana. La dotació del premi és de cinc-cents euros (500 €).

 

Premi de la Societat Catalana de Física per a treballs de recerca de batxillerat (per a estudiants)

Ofert a dos treballs de recerca (TREC) de batxillerat amb un elevat contingut de física i realitzats per alumnes de centres públics, concertats o privats dels Països Catalans. La dotació de cada premi és de sis-cents euros (600 €).

 

Premi de la Societat Catalana de Física per a treballs de fi de grau (per a estudiants)

Ofert a un treball de fi de grau (TFG) d'un grau que tingui un elevat contingut de física, realitzat per alumnes d'universitats de terres de llengua catalana.La dotació del premi és de mil dos-cents euros (1.200 €).

 

Premi Jordi Porta i Jué de la Societat Catalana de Física (per a estudiants)

Ofert a un treball de fi de màster (TFM) d'un màster que tingui un elevat contingut de física, realitzat per alumnes d'universitats de terres de llengua catalana. La dotació del premi és de mil cinc-cents euros (1.500 €).

 

Premi Joan Vilà-Valentí de Geografia (Societat Catalana de Geografia) (per a estudiants de batxillerat)

Ofert al millor treball de recerca individual o col·lectiva, tutelat, escrit en català, realitzat per estudiants de batxillerat de les terres de llengua catalana com a part del seu currículum, i que tingui com a aspecte principal la geografia en qualsevol dels seus àmbits temàtics (societat, territori, medi ambient, urbanisme, geopolítica...). La dotació del premi és de cinc-cents euros (500 €) per al treball premiat i de dos-cents euros (200 €) per a l'accèssit.

 

Premi Lluís Casassas i Simó de la Societat Catalana de Geografia (per a estudiants)

Ofert a un treball d'iniciació a la recerca en geografia. Es concediran dos premis: un per a la modalitat de grau i un altre per a la modalitat de màster. La dotació de cada premi és de sis-cents euros (600 €).

 

Premi Albert Dou de la Societat Catalana de Matemàtiques

Ofert a l'autor/a o als autors d'un treball publicat o realitzat en els darrers dos anys (2023 i 2024) que contribueixi a fer visible la importància de la matemàtica en el nostre món, a transmetre el coneixement matemàtic a un públic més ampli que els mateixos especialistes i a promoure tot el que pugui ajudar a l'extensió del prestigi de la matemàtica en la nostra societat. La dotació del premi és de dos mil cinc-cents euros (2.500 €).

 

Premi Emmy Noether (Societat Catalana de Matemàtiques)

Ofert als millors treballs de fi de grau (TFG) de matemàtiques amb l'objectiu d'incentivar els alumnes en l'elaboració de treballs de bon nivell. L'import total dels premis, dotats per la Fundació Privada Mir-Puig, és de vuit-cents euros (800 €) per al premi i quatre-cents euros (400 €) per a la menció.

 

Premi Évariste Galois de la Societat Catalana de Matemàtiques (per a estudiants)

Adreçat a joves investigadors, preferentment per treballs d'investigació matemàtica desenvolupats en treballs de fi de màster o també en la fase inicial de doctorat, en alguna universitat de la Xarxa Vives. La dotació del premi és de mil euros (1.000 €).

 

Premi Joan Triadú de la Societat Catalana de Pedagogia

Ofert a un projecte o pràctica pedagògica consistent en: una proposta pedagògica innovadora per a la transformació educativa; una anàlisi sobre l'acció educativa amb propostes de millora, o una exposició d'experiència renovadora consolidada amb evidències d'èxit. La dotació del premi i del dret de la SCP per a l'edició de l'obra és de mil cinc-cents euros (1.500  €).

 

Premi de la Societat Catalana de Química (per a estudiants)

Ofert a un treball de fi de grau (TFG) de química realitzat per alumnes d'universitats de terres de llengua catalana. La dotació del premi és de sis-cents euros (600 €).

 

Premi de la Societat Catalana de Química a l'Excel·lència Científica

L'objectiu és reconèixer la trajectòria científica d'una persona en l'àrea de la química. El premi no té dotació econòmica.

 

Premi de la Societat Catalana de Química al Talent Científic Emergent

Es convoquen dos premis per a investigadors joves. L'objectiu és valorar la seva trajectòria científica i la seva capacitat de lideratge científic emergent en l'àrea de la química. El premi consisteix en un diploma acreditatiu i una dotació econòmica.

 

Premi de la Societat Catalana de Química a l'Excel·lència Educativa

L'objectiu és reconèixer la qualitat docent d'una persona en l'àrea de la química en l'àmbit preuniversitari. El premi no té dotació econòmica.

 

Premi de la Societat Catalana de Química a la Innovació Educativa

Es valoraran les tasques i els treballs d'innovació educativa portats a terme per a la millora de l'ensenyament de la química, tant a l'aula com en activitats extraacadèmiques. El premi consisteix en un diploma acreditatiu i una dotació econòmica de mil euros (1.000 €).

 

Premi de la Societat Catalana de Química a l'Activitat Divulgadora

Es valoraran les tasques de divulgació de la química dutes a terme en qualsevol àmbit amb l'objectiu de millorar la formació de la cultura química de la ciutadania. El premi consisteix en un diploma acreditatiu i una dotació econòmica.

 

Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l'Àmbit de la Química

Es convoquen premis per a treballs de recerca de batxillerat, lliurats i qualificats al llarg del curs acadèmic 2024-2025, en què la química tingui un pes molt important. S'atorgaran dos premis de tres-cents euros (300 €) cadascun i dos accèssits de cent-cinquanta euros (150 €) cadascun.

 

Premi Modest Reixach de la Societat Catalana de Sociolingüística

Ofert a un treball de recerca o d'assaig sociolingüístic, redactat en qualsevol llengua i publicat per autors residents als països de llengua catalana o amb afiliació a les seves universitats. La dotació del premi és de mil euros (1.000 €).

 

Premi de la Societat Catalana de Tecnologia (per a estudiants)

Ofert a un treball d'investigació, bibliogràfic o d'assaig sobre tecnologia. La dotació del premi és de mil euros (1.000 €).

 

Premi Jordi Monés i Pujol-Busquets al millor treball de final de grau o treball de final de màster en història de l'educació

Ofert al millor treball de fi de grau (TFG) o màster (TFM) en història de l'educació. Poden participar en aquesta convocatòria estudiants universitaris i titulats que hagin defensat el TFG o el TFM durant els cursos 2022-2023 o 2023-2024.La dotació del premi és de mil euros (1.000 €).

 

 

PREMIS, AJUTS I BORSES DE LES FUNDACIONS DE L'IEC

 

Premi Ferran Sunyer i Balaguer

Ofert a una monografia matemàtica de caràcter expositiu que presenti els darrers desenvolupaments d'una àrea activa en recerca a la qual la persona concursant hagi contribuït de manera important. La dotació del premi, que aporta la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, és de quinze mil euros (15.000 €).

 

Premi Matemàtiques i Societat (Fundació Ferran Sunyer i Balaguer)

Ofert a autors de reportatges o activitats, en qualsevol llengua, de caràcter generalista, sobre qualsevol aspecte de les matemàtiques (ensenyament, recerca, divulgació, presència en la societat, etc.), produïts en les terres de llengua i cultura catalanes en els dotze mesos anteriors a la data de resolució. Aquest premi no té dotació econòmica.

 

Borses Ferran Sunyer i Balaguer

La Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, amb la col·laboració de l'editorial Birkhäuser, convoca aquestes borses, ofertes als millors projectes d'estudi o de recerca matemàtica relacionats amb la tesi doctoral. L'import de cada borsa és de mil cinc-cents euros (1.500 €) mensuals durant el període objecte de concessió.

 

Premi Fundació Mercè Rodoreda

Ofert al millor treball d'investigació inèdit, en qualsevol llengua, sobre la novel·la i el conte del segle XX i en especial sobre l'obra de Mercè Rodoreda. La dotació del premi, que aporta la Fundació Mercè Rodoreda, és de sis mil euros (6.000 €).

 

Ajuts Fundació Mercè Rodoreda

Oferts a graduats universitaris, la Fundació Mercè Rodoreda convoca fins a quatre ajuts per a l'elaboració d'un treball en una de les línies següents: estudi de la novel·la catalana feta entre els anys 1939 i 1983; estudi de la recepció crítica de l'obra en general o d'alguna obra en particular de Mercè Rodoreda en un país o en un grup de països, i estudi d'un tema lliure relacionat amb la vida o l'obra de Mercè Rodoreda. L'import dels ajuts, dotats per la Fundació Mercè Rodoreda, és de tres mil euros (3.000 €) per ajut.

 

Si no s'indica una altra cosa en les condicions específiques de cada premi, aquests premis es regeixen per les condicions generals següents: el termini d'admissió de candidatures s'acaba el 29 de novembre de 2024, a les 13 hores, i el lliurament dels premis tindrà lloc l'abril del 2025.

El cartell amb la totalitat de premis i borses d'estudi convocats, juntament amb les corresponents bases completes, es pot consultar al web de l'Institut d'Estudis Catalans (https://www.iec.cat). Per a obtenir més informació, us podeu adreçar per correu electrònic a premis@iec.cat.

 

Barcelona, 5 d'abril de 2024

 

Mercè Ferrer Tamarit

Gerenta

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
21336 catalunya DOGC,DOGC 2024 nº 9148,Institut d'Estudis Catalans,Otros sujetos emisores https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/boa/2024-04-23/21336-anuncio-relativo-premios-sant-jordi-2025-xciv-cartel-premios-bolsas-estudio https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.